אכיפת חוק גזענית

אנונימי

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי אנונימי »

יש לי חבר טוב עיתונאי, שעלה על מה שנראה כמו פצצה.
הוא עשה תחקיר ענק, אבל פוחד שאף אחד לא ירצה לפרסם (הוא פרילנסר).
אני מביאה כאן בהסכמתו כמה מהנתונים המדהימים, ואנחנו מבקשים שלא יצא מהאתר החוצה בינתיים.
דף מוצנע
תחקיר_מדהים*
הצטרפות: 20 נובמבר 2011, 08:41

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי תחקיר_מדהים* »

הידעתם? ישנו בארץ מחוז שעבורו הוקמה מערכת אכיפה אחרת, בעלת חוקים אחרים ומחמירים. זהו מחוז הגליל.
אבל מערכת האכיפה המתוגברת לא משרתת באופן שווה את כלל תושבי המחוז. היא פועלת כנגד פלח אחד בלבד מהאוכלוסיה במקום. רק נגד הערבים.
זוהי לא בדיחה.
מערכת אכיפה שונה לגמרי כנגד ערבים, כאן בישראל של 2011 והכל כתוב אבל לא מפורסם.
מערכת שמפנה את עיקר משאביה כנגד ערבים בלבד.
למשל צוות מיוחד ברמה של צח"מ (שבמחוזות אחרים מוקם רק במקרים של רצח ופשיעה חמורים במיוחד) מוקמים גם בכל מקרה של הפרת סדר.
למשל סגירת תיקים נגד הערבים אפשרית רק בידי דרגים בכירים בפרקליטות המדינה (!) ולא בידי מפקד המרחב, כמו שנהוג במרחבים אחרים.
למשל הגשת כתבי אישום גם ללא ראיות (הנתונים שבידי חבר שלי מראים אחוז הרשעות נמוך במיוחד בהשוואה לשאר הארץ בשל כך).
החלק החמור ביותר: שיתוף פעולה של נציגי צה"ל, המשטרה, הפרקליטות והשב"כ (לאמור הערבים אויבי המדינה) לצורך איסוף מידע נגד תושבי המחוז הערבים. אדם יכול ללכת לתומו ברחוב, או להשתתף בחגיגה או לוויה ולהיות מצולם ומתועד, סתם ככה לצורך איסוף מידע מודיעיני.
למשל אחוז תיקי חשיפה (בהם אין מתלונן) גבוה כמעט פי שתיים מהממוצע הארצי.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי נועה* »

בדיוק קראתי כעת את הספר מסע חיפושים של איל חלפון, ספר מסע שלו בשביל ישראל. בספר הוא מזכיר שהיה פקח ברשות שמורות הטבע ושכמה מהחוקים שלהם ממש נועדו לפגוע או לצמצם זכויות של ערבים. הוא גם מספר שכשבנו את מצפה חרשים סללו כביש ולצורך כך גילחו כמה עצים אבל כשתושבי בית ג'אן הסמוכים רצו כביש קיצור לחורפיש מנעו זאת מהם בתואנה שזו שמורת טבע (מירון) ולא איפשרו להם. האפליה קיימת ובועטת ומה שאת מספרת נורא אף יותר. אחר כך אנו מתפלאים כשזה מתפוצץ לנו בפנים.
אני מציעה לחבר שלך לנסות להתייעץ עם עיתונאים, למשל איל חלפון, יגאל סרנה ואחרים. בהצלחה.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

נועה אני התגוררתי מעל שמורת טבע מרהיבה, וראיתי כיצד הערבים רועים עם עדריהם באין מפריע בשמורה, ואיך כפר הולך וגדל בתוך השמורה.
על חוסר האכיפה בנושא שוד העתיקות אין מה להרחיב (ואם יש, אשמח להאיר את עיניך במאמרים בנושא). הנזק הוא עמוק וחסר תקנה.
לא יודעת איפה יש יותר-פחות אכיפה (בכל הכנות), אבל זה מתסכל בכל מקרה ומקרה.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

כשתושבי בית ג'אן הסמוכים רצו כביש קיצור לחורפיש מנעו זאת מהם
לפני כשנתיים נסעתי מבית-ג'אן לחורפיש בכביש שנסלל (אם אינני טועה) בידי תושבי הכפרים ולא בידי מע"ץ. הכביש אכן אינו עומד בסטנדרטים המקובלים, אבל הוא קיים ונוסעים בו.
כלומר, לא סללו להם כביש - אבל גם לא מנעו מהם לסלול.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי במבי_ק* »

הוא עשה תחקיר ענק, אבל פוחד שאף אחד לא ירצה לפרסם (הוא פרילנסר).

ממה יש לו לפחד? הוא הציע את זה לאיזשהו עיתון?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כלומר, לא סללו להם כביש - אבל גם לא מנעו מהם לסלול
את טועה. במשך שנים מנעו מהם ועשו להם את המוות. הם מצידם הגיבו גם בתוקפנות לא קטנה. היו מכות, היו הצתות- שישו ושמחו.
אני ממש שמחה שבסוף הם הצליחו. גם בגלל שזו דרך מקסימה, גם בגלל שזה מאד משמעותי בשבילם (שני ישובים דרוזים קרובים עם הרבה קשרי משפחה ומסחר) ובמיוחד בגלל שאני
לא סובלת את רוב פקחי "רשעות הטבע והגנים". רבים מהם מתנכלים לבני דודינו ולא מסיבות טובות.
<רוזמרין>
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

וראיתי כיצד הערבים רועים עם עדריהם באין מפריע בשמורה
זה רק עושה טוב לשמורה. אפילו הרשויות מעודדות את זה (בניגוד לעבר).
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

זה רק עושה טוב לשמורה.
מכירה israel]תמונות לוויין satellite map[/po].jpg של הגבול שלנו עם מצרים? שאלת פעם את עצמך מה גורם להבדל בצבע? זה נראה ממש כאילו הגבול מצוייר בשטח באמת!
(את יכולה לחפש בעצמך תמונות נוספות. אני חיפשתי לפי israel satelite)
הגורם הוא עיזים.
נקודה שעז דרכה בה, כבר לא תצמיח דבר.
הרשויות לא "מעודדות", כי זה אסון טבע (מילולית). הרשויות "לא מתמודדות", וזה חבל מאוד.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי מצ'רה* »

נו, הבה לא נגזים. שום עדר עזים עז לא משתווה לבולדוזרים שסוללים כבישים ענקיים וכאלה. עזים אכן פוגעות בצמחיה אבל היא כן מתחדשת.
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

עזים אכן פוגעות בצמחיה אבל היא כן מתחדשת.
עינייך הרואות, בתצלומי הלווין.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

בכף רגלה של העז יש רעל מדברי מיסתורי?
זו דוגמא קלאסית כיצד עמדה ימנית מעוותת את החשיבה גם לאנשים הגיוניים.
אפילו אחרי ארבה, הצמחייה חוזרת!

לתשומת ליבך, אחרי הגשמים העזים של חורף 91/92 גם הנגב היה ירוק! אבל את היית עסוקה בערוץ 7, ולא היה לך זמן להבחין בתצלומי הלוויין ההם.
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

מבנה כף הרגל של העז גורם להרס עד עומק האדמה.
הארבה רק אוכל את מה שרואים :-)
פלוני_אלמונית_1*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 08:57

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_1* »

לפני כמה שנים, השתתפתי בפרוייקט בחוות כרי דשא.
האחראים שם סיפרו, שיש להם מאבקים קשים עם האנשים של טובא-זנגריה, שמנסים להשתלט על שטחי מרעה (ששייכים למדינה, חוות כרי דשא היא חוות ניסויים בבעלות המדינה).
אנשי ט"ז גנבו להם מים והשתלטו על אדמות. היות והם היו עובדי מדינה שומרי חוק, הם לא יכלו לעשות כלום חוץ מלהתלונן למשטרת קריית שמונה, שלא עשתה כלום. כל תהליך להשבת אדמות לקח שנים.
כנראה שמישהו החליט לשים קץ להפקרות הזאת.
פלוני_אלמונית_1*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 08:57

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_1* »

מה שאני רוצה להגיד בעצם, זה שמצד אחד, כן צריך לשמור על הזכויות של כולם. מצד שני, להגיד שאין יותר פשיעה במגזרים מסויימים זו היתממות. לדעתי יש אלמנט לאומני בפשיעה הזאת - זה סוג מאד מסויים של טרור.
עז*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 21:39

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי עז* »

טליה,אנשים כאן לא סתומים.אבל את בשלך לא מפסיקה לנסות איפה שרק אפשר לפזר רעל וגזענות ולא משנה באיזה מסוה ובאיזו הזדמנות ומה הנושא-את תקפצי עם "ידענותך"המפוקפקת והמוסטת והמטעה ותזרי ותזרעי רעל וזרעי רוע,שנאה,הפחדה וגזענות.אפילו נגד עיזים.את באמת מוכשרת.
וחומות בטון מעודדות צמיחה,תנועת בע"ח,שטחים חקלאיים,קשרים אנושיים ואחוה.
עז*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי עז* »

האחראים שם סיפרו, שיש להם מאבקים קשים עם האנשים של טובא-זנגריה, שמנסים להשתלט על שטחי מרעה (ששייכים למדינה, חוות כרי דשא היא חוות ניסויים בבעלות המדינה).
לא יכול להיות!ניסו להשתלט על שטחים לא שלהם?שערוריה!אולי הם למדו ממישהו?מסתבר שכח עובד לשני הכיוונים.
  • הצהובון כותב לי"קרבה ללא קרב" כמה תמים מצידו:-()
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

טליה, עז בתוך יער קיים היא דבר מופלא. אוכלת את הענפים התחתונים של העצים ואת העשב מסביב ומייצרת יער מופחת סכנות שריפה וצימוח נפלא של העצים.
לעומת זאת, עזים רועות בשטח שבו העצים קטנים מדי- אסון! הן אוכלות את החלק העליון של העץ והורסות אותו.

לגבי תמונת הלווין- אין מלים. אני מקווה שלפחות את עצמך לא מאמינה לך.
מה שאת רואה בתמונה זה מדבר. לא בגלל עזים ולא נעליים. תסתכלי על החלק הימני מים המלח עד ים סוף. מה את רואה? נכון, מדבר. ושם גרים מיטב חקלאינו עם שדות הפלפלים הנצחיים. לא עזים, לא ערבים- רק מושבניקים מלח הארץ. ואיזה פלא? בכל זאת מדבר. מין אזור כזה שקיים בכל העולם גם בלי עזים...

<רוזמרין>
עז*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי עז* »

רוזמרין,הייתי משלמת כדי להכיר אותך, הצלת את כבודי :-)
מדבר*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 12:13

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי מדבר* »

גם אני
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

אכן יש אכיפת חוק גזענית, לרעת היהודים.
המשטרה מפחדת להיכנס ולאכוף את החוק בישובים ערביים.
הערבים נוהגים בכבישי הצפון והדרום, תוך התעלמות מחוקי התנועה והם מעורבים בתאונות דרכים, הרבה מעבר לחלקם היחסי באוכלוסיה.
שלא לדבר על כך, שמדי פעם נחשפות חוליות מחבלים, בקרב אזרחים ערבים, תושבי הצפון.

_יש לי חבר טוב עיתונאי, שעלה על מה שנראה כמו פצצה.
הוא עשה תחקיר ענק, אבל פוחד שאף אחד לא ירצה לפרסם (הוא פרילנסר)._
נו באמת...
פוחד שאף אחד לא ירצה לפרסם?
בעידן האינטרנט? הוא לא יכול לפרסם לבד?
הוא ניסה לפרסם ונדחה?
זה עיתונאי זה?
פלוני_אלמונית2*
הצטרפות: 23 יוני 2008, 18:00
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית2*

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית2* »

:-D
רוזמרין היא גם זו שציינה שתושבי בית ג׳אן וחורפיש הם דרוזים, לא ערבים.
<סתם כדי לדייק.>

ולעניין עצמו-
אולי כדאי שהעיתונאי יפנה למערכת של רזי ברקאי, או רינו צרור. עד כמה שזה נשמע הזוי, גל״צ הוא כיום כלי התקשורת החף ביותר מלחצים פוליטיים. (למרות שנשמע לי מוזר שעיתונאי לא ינסה לפרסם זאת בשמו, ולזכות בקרדיט החשיפה).
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי נועה* »

_נועה אני התגוררתי מעל שמורת טבע מרהיבה, וראיתי כיצד הערבים רועים עם עדריהם באין מפריע בשמורה, ואיך כפר הולך וגדל בתוך השמורה.
על חוסר האכיפה בנושא שוד העתיקות אין מה להרחיב (ואם יש, אשמח להאיר את עיניך במאמרים בנושא). הנזק הוא עמוק וחסר תקנה.
לא יודעת איפה יש יותר-פחות אכיפה (בכל הכנות), אבל זה מתסכל בכל מקרה ומקרה._
טליה, נכון, זה באמת מתסכל, תמיד כשהטבע ניזוק זה מתסכל.
אבל, בנוגע לכפר ושמורת הטבע - חשבת אולי שהכפר היה שם לפני שהכריזו על המקום כשמורת טבע? כך זה היה מן הסתם, והכפר גדל, מה לעשות. יש לזה מחיר (בעיקר כשלא מאשרים בניית עיר ערבית חדשה, מחדל שלא ברור לי איך הוא נמשך), וזה לעיתים מתסכל אבל אם יש צורך אפשר לדבר ולהידבר, לא להתייחס באדנות וכוחניות לאנשים שחיים כאן מאות שנים ורוצים לפרנס את משפחתם. אותי מתסכל יותר לראות את אוזלת ידה של הממשלה בעוולות הרבה יותר גדולות דוגמת ים המלח. נהרסת לנו פנינה אמיתית, נוף יחודי שאין כמוהו בעולם והפעם האשמים הם לא ערבים אלא האחים עופר. וכאן הממשלה לא בדיוק אוכפת את החוקים ומצילה מפני האסון האקולוגי הזה אלא נכנעת להון. וכמובן שיש דוגמאות רבות אחרות. אז קצת פרופורציות, לעומת העיזים המסכנות שרועות בשמורה...
ולגבי המירון - יש בו בסיס חיל אוויר שמקים אנטנות וגדרות ופוגע לא פחות בשמורה ובאיזור. אבל לצבא, לטייקונים, לרשויות מקומיות שהם המזהמים והמשחיתים הגדולים לא מתקרבים.
_
כלומר, לא סללו להם כביש - אבל גם לא מנעו מהם לסלול
את טועה. במשך שנים מנעו מהם ועשו להם את המוות. הם מצידם הגיבו גם בתוקפנות לא קטנה. היו מכות, היו הצתות- שישו ושמחו.
אני ממש שמחה שבסוף הם הצליחו. גם בגלל שזו דרך מקסימה, גם בגלל שזה מאד משמעותי בשבילם (שני ישובים דרוזים קרובים עם הרבה קשרי משפחה ומסחר) ובמיוחד בגלל שאני
לא סובלת את רוב פקחי "רשעות הטבע והגנים". רבים מהם מתנכלים לבני דודינו ולא מסיבות טובות.
<רוזמרין_
מסכימה עם רוזמרין, למרות שלא הייתי שם, רק קראתי בספר של איל חלפון. הוא כותב שם שהם סללו כביש בעצמם ולמרות שהוא לא הכי נוח ( כנראה לא ידידותי לצמיגים וכו') הם הצליחו לפחות לסלול אותו ומאוד שמחה על כך. מגיע להם לא רק למות במלחמות אלא גם לקבל יחס שווה ליהודים.
אבל העיקר כאן בעיניי הוא לא לבדוק כמה עז הורסת יער או לא אלא לחזור למה שכתבה פותחת הדף - התיחסות מפחידה ומשפילה לאזרחים ישראלים שאינם יהודים.
אני יהודיה ישראלית וגאה בשתי הזהויות שלי (לא תמיד אבל לרוב, מקווה שזה ימשך...) הייתי גאה יותר אם גם אזרחי המדינה שאינם יהודים יוכלו להרשות לעצמם את הזכויות שיש לי ולהיות גאים במורשתם ובחייהם.
בלי קשר לימין שמאל, אזרחים צריכים להיות שווי זכויות וכשיש אפלייהמכוונת במקרה הטוב וחוקים שנועדו להצר צעדיהם במקרה הרע, זה לא מוסיף לתחושת השייכות והנאמנות שלהם.
אני לפחות לא הייתי מרגישה אמון ורצון להשתייך למי שממדר אותי ומפלה אותי באורח כה בוטה ומתמשך. ולא שאין עוולות גם בצד השני, של הערבים, אבל כדאי שנפשפש במעשינו, בכול זאת, אנו הרוב ואנו אחראים במידה רבה למצב העגום הזה.
והצהוב:האחדות היא אחת, וככל שנפרק אותה לפרטים, כך נשמור על אשליית קיומנו.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

צודקת לגמרי. זה מדעי!
סבא שלי גידל עיזים בגבעתיים, ומאז, פרט לבטון, לא צומח שם שום דבר. אמיתי לגמרי! גם העיזים וגם הבטון.
אה כן, גם אספלט.
נועם*
הצטרפות: 31 ינואר 2003, 09:46

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי נועם* »

כך זה היה מן הסתם, והכפר גדל, מה לעשות. יש לזה מחיר (בעיקר כשלא מאשרים בניית עיר ערבית חדשה, מחדל שלא ברור לי איך הוא נמשך), וזה לעיתים מתסכל אבל אם יש צורך אפשר לדבר ולהידבר, לא להתייחס באדנות וכוחניות לאנשים שחיים כאן מאות שנים ורוצים לפרנס את משפחתם.

אותן מילים על ההתיישבות ביו"ש.היישוב גדל-יש לזה מחיר,ולא מאשרים בנייה.
לגבי ה לאנשים שחיים כאן מאות שנים ורוצים לפרנס את משפחתם._

לא סגורה על "מאות בשנים" רוב רובנו כולל ערבי ישראל מהגרים של ה100-200 שנים אחרונות.

הפשיעה הערבית בצפון היא מטורפת והגיע הזמן לאוכפה ויפה שעה אחת קודם.אולי יוכלו לפרק את ארגון ה"שומר החדש" מפאת הגנבות החקלאיות ועוד, אבל כמו שאני מכירה את המשטרה באזורינו
היא בעיקר מדברת הרבה.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

תודה שאתה מחדש לנו שהתנחלויות הן יישובים ערביים.
אגב, זה נכון.
אפילו ביפו, המשטרה נזהרת ונרתעת. אבל זה קורה כתגובת נגד לגזענות ולאפלייה שלכם נגד הערבים, והם שומרים על חלקת האלוהים הקטנה שלהם. ולא רק ערבים, גם הדרוזים הנאמנים שמשרתים בצבא, אבל זוכים לאפלייה וגזענות כמו הערבים, גם הם מרתיעים את המשטרה. ולפני שאתה שואל, אז כן. זו אשמת ואחריות הימין.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

אולי כדאי שהעיתונאי יפנה למערכת של רזי ברקאי, או רינו צרור. עד כמה שזה נשמע הזוי, גל״צ הוא כיום כלי התקשורת החף ביותר מלחצים פוליטיים.
צחקתי
יש מקום בארץ שנקי מלחציים פוליטיים של הימין? אפילו האתר הזה שמהותו תכליתו וייעודו נושאים שונים לגמרי לגמרי מפוליטיקה, בכל זאת הוא מוצף בתעמולה ימנית.
אגב ברקאי הודה במפורש שדיעותיו לגמרי ימניות (ראיון עם קובי מידן)
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

תודה שאתה מחדש לנו שהתנחלויות הן יישובים ערביים.
תודי שאת מסיטה את הנושא לאן שנוח לך. מה הקשר להתנחלויות?
אני בעד התנחלויות? לא ידעתי.

אגב, זה נכון.
תודה רבה. סוף הויכוח.
אם כך יש מקום לאכיפה ממוקדת במגזר הערבי.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

ובהזדמנות זו, אולי אפשר לשחרר את האתר מפוליטיקה? טליה, וגם ימניות אחרות אומרות כאן הרבה דברים של טעם בנושאי חינוך ביתי ומשפחה. ובכלל בנושאים מעניינים. יאללה טליה, אז בואו נשאר בזה. ממילא לא יהיה לנו שום דיון בנושאי עיזים וערבים, אלא רק ניגוח והתנצחות. חבל שבינתיים נחמיץ את דברי התועלת שאת יכולה לתרום לנושאי האתר המעניינים אותנו.
בשביל מתנחלים עיזים וערבים יש המון מקומות אחרים להתרגז ולהרגיז את הסמולנים
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

מה שאת רואה בתמונה זה מדבר.
מדבר שבאורח מניסי מכיר את הגבול של מדינת ישראל עם מצרים.
אולי היינו צריכים להגיש את קו הגבול הזה לתחרות של פלאי תבל - היה לוקח בהליכה!

והכפר גדל, מה לעשות. יש לזה מחיר (בעיקר כשלא מאשרים בניית עיר ערבית חדשה, מחדל שלא ברור לי איך הוא נמשך)
מה שנועם אמר.
אותן מילים על ההתיישבות ביו"ש.היישוב גדל-יש לזה מחיר,ולא מאשרים בנייה
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

תודה רבה. סוף הויכוח.
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

נעזוב את העיזים לנפשן.
לדעתי אין מקום לאכיפה ממוקדת לפי מגזרים.
ארלה*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 18:54

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי ארלה* »

במשנה כתוב שאין מגדלים בהמה דקה בארץ ישראל. הסיבה לכך היא שהרעיה הופכת את הארץ למדבר. לא משהו בכף הרגל של העז, אלא החזרה שוב ושוב לאותו תא שטח לא מאפשר לצמחייה לגדול. רעיה מבוקרת זה אכן דבר טוב, ב2 תנאים: שהיא אכן מבוקרת, ואחרי שתא השטח כבר הגיע ע"פ ההגדרות הבוטניות ל"יער"- עצים מעל 4 מטר.
טליה ניסתה להגיד משהו על הגבול ולא הלך לה, אבל היא צודקת במקרה של גבול ישראל-לבנון מהסיבה שהוזכרה- רעיית דחק.
גם אנ י מתנגד לאכיפה על בסיס מגדרי, אבל לפי ההיכרות שלי עם ההיפקרות והאכיפה בדרום, אני מסכים עם הכיוון של טליה.
ידעתם שלטייסים מבסיס נבטים אסור לצאת ולחזור אחרי החושך? קרו יותר מידי מקרים של תקיפת נהגים או הנחת מחסום מאולתר (מקרר וכדו') בכבישים החשוכים וזה גרם למפקד הבסיס להוציא את הצו. במדינה מתוקנת היו מטפלים בבעיה, לא בקורבן שלה.
מדינה_מתוקנת*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 19:33

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי מדינה_מתוקנת* »

ידעתם שלטייסים מבסיס נבטים אסור לצאת ולחזור אחרי החושך? קרו יותר מידי מקרים של תקיפת נהגים או הנחת מחסום מאולתר (מקרר וכדו') בכבישים החשוכים וזה גרם למפקד הבסיס להוציא את הצו. במדינה מתוקנת היו מטפלים בבעיה, לא בקורבן שלה.

הידעתם שלפלשתינאים אסור לצאת ולחזור מתי שבא להם/שהם צריכים לביתם/למקום עבודתם/לבית חולים/לחתונה/למשפחה/לחברים? החיים שלהם רצופי מחסומים לא מאולתרים. הם חיים תחת צוים המשתנים חדשות לבקרים לפי מצב רוחו של המפקד התורן וצריכים להסכים לכל הודעה שיוצאת על עוצר/סגירת מחסום/ציפייה לרגע בו יתנו להם לצאת לטיפול רפואי/בית הספר/קניות הכל תלוי באישור הכובשים.איזו בעיה,במדינה מתוקנת היו מטפלים בה, לא בקורבן שלה.הוא מקבל טיפול 10000 של התעללות על התעללות וילדיו גדלים למציאות זו.תלויים בחסדי הכובש.ממש לא בסדר,ממש לא בסדר.פיכסה.
ארלה*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 18:54

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי ארלה* »

נו אז מה? עוולה אחת מכשירה את האחרת? את חושבת שיש מישהו שחושב שהמצב כמו שהוא היום הוא טוב?
לא בסדר איך שבפלסטינאים חיים, ולא בסדר איך שהבדווים מתנהגים. להזכירך, הדף נפתח על אכיפה מגזרית, בטענה שהגד הערבים אוכפים יותר.
אז הבאתי אזור שבו המציאות הפוכה, כדי ליצור איזון לרושם שנותנת ההודעה בפתיחה.
גם אני חולם על ארץ בלי פיגועים, בלי מחסומים ובלי פשיעה.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

המצב שתיארתי מתקיים ביהודה ושומרון ולא בגליל.
איפה זה יהודה ושומרון?
שעיר_לעזאזל*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 20:29

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי שעיר_לעזאזל* »

האיסור לא היה מפני הפיכת הארץ למדבר אלא מפני שהאנשים לא שמרו מספיק את העזים מלהכנס לגינות (שכידוע אז היו מקור פרנסה עיקרי ויחידי ברוב המקרים) וממילא האיסור לא חל על יערות ומדבריות. בשו"ע זה בוטל כי לא היו כאן כרמים ושדות והיום יש שקוראים להחזירו, אך מכיון שיש ספק וכ"כ מדובר בדברי חכמים, הרי שספק דרבנן להקל, כלומר אין תוקף לתקנה.
הלכות נזקי ממון פרק ה

א בהמה שהייתה רועה, ונפשה ונכנסה בשדות ובכרמים--אף על פי שעדיין לא הזיקה, מתרין בבעליה שלושה פעמים. אם לא שמר בהמתו, ולא מנעה מלתעות--יש רשות לבעל השדה לשחוט אותה שחיטה כשרה, ואומר לבעליה בואו ומכרו בשר שלכם: מפני שאסור לאדם להזיק, ולשלם מה שהזיק; אפילו לגרום הנזק אסור.

ב לפיכך אסרו חכמים לגדל בהמה דקה וחיה דקה בארץ ישראל במקום השדות והכרמים, אלא ביערים ובמדברות שבארץ ישראל. ומגדלין בסוריה, בכל מקום.
(ההדגשות לא במקור כמובן)
וכן ב"ק עט ב
רועת_צאן_בנגב_הצפוני*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 21:26

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי רועת_צאן_בנגב_הצפוני* »

לידעת המשתתפים בדיון והקוראים:
רעיתי את הצאן בחוות בודדים בנגב הצפוני (אזור מיתר) . ההבדל בין איך שיהודים וערבים רועים את הצאן הוא אסטרונומי . הרעייה באחד השטחים נעשתה במסגרת מחקר של אונברסיטת בן גוריון - בדקנו מספר מצבים של הימצאות העישבייה במדבר:
  1. רעיית יתר / ללא עשבייה
  2. עשבייה חלקית (רעייה מבוקרת)
  3. עשבייה מלאה (ללא רעייה כלל)
הנתונים שנבדקו : ביאזה מצב ניקווים המים לקרקע באופן האופטימלי ביותר.
התוצאה : כאשר יש רעייה מבוקרת (עשבייה לא מלאה תורמת להחזקת המים מספיק זמן כדי שיוכלו לחלחל אלתוך האדמה ובכך תורמה להמשך התפתחות הירק. במצבים האחרים המים פשוט ממשיכים לזרום).

בתור רועת צאן של יהודים, היינו דואגים לרעות את הצאן בכל החודשים מלבד מספר חודשים של סתיו - חורף ותחילת האביב (כדי לתת לצמחים להתפתח) כמו כן היינו עוברים מאזור לאזור ולא "נתקעים" וגומרים את כל השדה.
כל השטחים מסביבנו שנרעו ע"י בדואים (מחורה ומעוד ישובים) היו כפשוטו - מדבריים באופן מחריד, אתה רואה בבירור איזה נזק הם עושים .
כפי אחד הדוקטורים מהמחלקה לחקר המדבר בבן גוריון, הבדואים עשו את המדבר מדבר, ולא המדבר עשה את הבדואים.

הדבר נכון גם בצפון הארץ וגם בתחום הציד, אותו בני המגזר מאוד חובבים.
רועת_צאן_בנגב_הצפוני*
הצטרפות: 21 נובמבר 2011, 21:26

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי רועת_צאן_בנגב_הצפוני* »

למה שהחבר העיתונאי לא יעשה תחקיר על איך לאחרונה קבלנים יהודים מאבדים את פרנסתם לטובת קבלנים ערבים.... הרי יש חיוב של מע"מ מה שערבים לא משלמים, אז מחירי הקבלנות בהתאם. ערבי תמיד נותן הצעה נמוכה פי כמה משל יהודי-ישראלי.
איך סיפר לנו קבלן מפתח תקווה : "ישבתי עם חוקרי מס הכנסה שבאו אלי, ושאלתי אותם, תגידו, למה אתם לא הולכים לחקור את החברה מבאקעה אל גרבייה מדיר אל אסד, אום אל פאחם?? ומה הוא אמר (חוקר המס)-, "לשם אנחנו לא נכנסים, גם עם משטרה".
אז תקלטו באיזה מדינה אנחנו חיים. זאת לא גזענות, אלו העובדות בשטח. מס הכנסה לא נכנס לישובים ערבים.
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

אני היחידה שחושבת שצריך לשנות את שם הדף ל רעיית עיזים ומדבור או משהו כזה?! D-:
כינור_לשירייך*
הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי כינור_לשירייך* »

ולמי שעוד רוצה להתעמק בנושא המרתק (ללא שום קשר לנושא הדף), המלצה: מדבר ורועה במורשת ישראל מאת נגה הראובני.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

_בתור רועת צאן של יהודים, היינו דואגים לרעות את הצאן בכל החודשים מלבד מספר חודשים של סתיו - חורף ותחילת האביב (כדי לתת לצמחים להתפתח) כמו כן היינו עוברים מאזור לאזור ולא "נתקעים" וגומרים את כל השדה.
כל השטחים מסביבנו שנרעו ע"י בדואים (מחורה ומעוד ישובים) היו כפשוטו - מדבריים באופן מחריד, אתה רואה בבירור איזה נזק הם עושים .
כפי אחד הדוקטורים מהמחלקה לחקר המדבר בבן גוריון, הבדואים עשו את המדבר מדבר, ולא המדבר עשה את הבדואים._

אוי, איך אני אוהבת את ההפוך על הפוך הזה.
תקראי איך מדינת ישראל דאגה לכך

בבקשה תקראו את המאמר הקטן הזה. נכתב כשנה לאחר שאריק שרון (כמובן, מי אם לא הוא) הוציא תקנה שאינה מאפשרת לבדווים לרעות בכל רחבי הנגב.
האקולוגים הזהירו וידעו לומר איזה נזק יקרה מכך. והנה באה רועת העיזים הקטנה אחרי שלושים שנה ומספרת על הניסוי הנהדר של היהודים.
לא חשבת שהבדווים יודעים טוב ממכם שרעית עזים נכונה משמעותה מעבר ממקום למקום? הרי הם עושים את זה אלפי שנים.

<רוזמרין>
שעיר_המשתלח*
הצטרפות: 22 נובמבר 2011, 08:05

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי שעיר_המשתלח* »

שמעתי כמה פעמים הכאה על חטא בנושא התקנה המרושעת של אריק שרון. היום בפירוש יש עידוד לרעיית צאן לפחות ביערות וכמובן שצריך להתאים את כושר הנשיאה של השטח לגודל העדר. האם צריך בשביל זה מחקר ?
הבדווים יודעים טוב ממכם שרעית עזים נכונה משמעותה מעבר ממקום למקום? הרי הם עושים את זה אלפי שנים.
וגם לפני הבדואים זה ידוע ...
ה וְגַם-לְלוֹט--הַהֹלֵךְ, אֶת-אַבְרָם: הָיָה צֹאן-וּבָקָר, וְאֹהָלִים. ו וְלֹא-נָשָׂא אֹתָם הָאָרֶץ, לָשֶׁבֶת יַחְדָּו: כִּי-הָיָה רְכוּשָׁם רָב, וְלֹא יָכְלוּ לָשֶׁבֶת יַחְדָּו. ז וַיְהִי-רִיב, בֵּין רֹעֵי מִקְנֵה-אַבְרָם, וּבֵין, רֹעֵי מִקְנֵה-לוֹט; וְהַכְּנַעֲנִי, וְהַפְּרִזִּי, אָז, יֹשֵׁב בָּאָרֶץ. ח וַיֹּאמֶר אַבְרָם אֶל-לוֹט, אַל-נָא תְהִי מְרִיבָה בֵּינִי וּבֵינֶךָ, וּבֵין רֹעַי, וּבֵין רֹעֶיךָ: כִּי-אֲנָשִׁים אַחִים, אֲנָחְנוּ. ט הֲלֹא כָל-הָאָרֶץ לְפָנֶיךָ, הִפָּרֶד נָא מֵעָלָי: אִם-הַשְּׂמֹאל וְאֵימִנָה, וְאִם-הַיָּמִין וְאַשְׂמְאִילָה.

אבל היום אין לאן ללכת לא ימין ולא שמאל. העזים הן לא הבעיה כי באמת נותרו רק עשרות בודדות של עדרים בארץ ורובם קטנים. אלו שביערות ממש לא עושים נזק. עושות שבילים שגם האדם נהנה מהם ואוכלות עשביה שיש ממנה יותר מדי (וחיות אחרות לא כל כך אוכלות)
שעיר_המשתלח*

אכיפת חוק גזענית

כג ידוע תדע, פני צאנך; שית ליבך, לעדרים.
כד כי לא לעולם חוסן; ואם-נזר, לדור ודור.
כה גלה חציר, ונראה-דשא; ונאספו, עישבות הרים.
כו כבשים ללבושך; ומחיר שדה, עתודים.
כז ודי, חלב עזים--ללחמך, ללחם ביתך; וחיים, לנערותיך.
פלוני_אלמונית*

אכיפת חוק גזענית

אני היחידה שחושבת שצריך לשנות את שם הדף ל רעיית עיזים ומדבור? או משהו כזה?!
בטח לשנות!
אכיפת חוק גזענית זה שם שמור להוכחה כמה המתנחלים מקופחים. הוכחה שיש כאלה שנדמה להם שגם מתנחל צריך לציית לחוק, ויש מי שיודע את האמת, - ערוץ 7 למשל.
עוד סיבה לשנות את השם, זה להביא לדף לא רק פוליטיקאים, אלא גם מי שסתם אוהב חלב עיזים.
שעיר_המשתלח*

אכיפת חוק גזענית

כריתת עצים להסקה לבניה ועוד, ניצול יתר של מים, שינוי האקלים, זיהומים - כל אלו ועוד גורמים משמעותיים יותר מכמה עזים מסכנות.
אטאסל*
הצטרפות: 22 נובמבר 2011, 11:21

אכיפת חוק גזענית

שליחה על ידי אטאסל* »

על תאוריית המדרון החלקלק, שמעתם?
זו הסוברת שכדאי לך לשמור על זכויות האדם של הגרוע בשונאיך. למה כדאי? כי אם לא תעשה כן- סופו של דבר שיירמסו זכויות האדם שלך. בהתחלה של האויבים, אח״כ של החלשים בחברה, ו.. בסוף זה גם מגיע אליך. ע״ע המחאה החברתית שהתעוררה בקיץ 2011.
העם דורש צדק חברתי...
צדק חברתי לכווווולם
טליה_אלמתן*

אכיפת חוק גזענית

כריתת עצים להסקה לבניה ועוד, ניצול יתר של מים, שינוי האקלים, זיהומים - כל אלו ועוד גורמים משמעותיים יותר מכמה עזים מסכנות.
ברור.
בגלל זה אני לא ממחזרת בכלל.
שעיר_המשתלח*

אכיפת חוק גזענית

הכוונה היא שהגורמים הנ"ל יותר משמעותיים כגורם להבדל בין שני צדי הגבול. זה לא פוטר אותנו מלדאוג להתאים את כמות העזים לשטח (העזים עושות זאת טוב מאוד בעצמן גם בלי התערבות אדם). ואת דווקא כן ממחזרת והרבה ;-).
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”