אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני מחפשת כבר כמה שנים תבניות איגליש קייק מנירוסטה, בלי טפלון . ואין. בשום מקום. רק בבוידעם של חמותי מצאתי פעם (נכתב אי שם במעלה הדף)
שאלה לכולם-
מכירים את התבניות לאפיה הפשוטות שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית שהם לא מצופים בשום ציפוי והם בצבע כסף כזה יש לזה בדרך כלל שוליים קצת מקופלים (יש את הסוג הממש קל ודק שזה די בטוח אלומיניום אבל יש כאלה קצת יותר מבריקות וטובות). (כמובן לא כתוב ממה זה עשוי)
מה זה? אלומיניום? נירוסטה? זה מסוכן? או להפך?
אשמח לאיזה עצות בנושא.
איך נראית נירוסטה?
שאלה לכולם-
מכירים את התבניות לאפיה הפשוטות שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית שהם לא מצופים בשום ציפוי והם בצבע כסף כזה יש לזה בדרך כלל שוליים קצת מקופלים (יש את הסוג הממש קל ודק שזה די בטוח אלומיניום אבל יש כאלה קצת יותר מבריקות וטובות). (כמובן לא כתוב ממה זה עשוי)
מה זה? אלומיניום? נירוסטה? זה מסוכן? או להפך?
אשמח לאיזה עצות בנושא.
איך נראית נירוסטה?
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
למי שחיפשה מחבתות טיטניום: אני מתעצלת לקשר, אבל נסי באתר כלי בית.
למי שחיפה תבניות מנירוסטה: אני עדיין מתעצלת לקשר , אבל חפשי באתר שף-דיפו. מדובר בחברה שמוכרת מוצרים לתעשיית המזון, יש להם חנות בדרום ת"א ואתר שמוכר גם ליחידים, ושפע גדול של תבניות נירוסטה וקערות ערבוב מנירוסטה.
למי שחיפה תבניות מנירוסטה: אני עדיין מתעצלת לקשר , אבל חפשי באתר שף-דיפו. מדובר בחברה שמוכרת מוצרים לתעשיית המזון, יש להם חנות בדרום ת"א ואתר שמוכר גם ליחידים, ושפע גדול של תבניות נירוסטה וקערות ערבוב מנירוסטה.
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אגב, גם באתר שף דיפו ניתן למצוא מחבתות טיטניום (שימו לב שבאתר שף דיפו המחירים הם ללא מע"מ).
-
- הודעות: 599
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מכירים את התבניות לאפיה הפשוטות שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית שהם לא מצופים בשום ציפוי והם בצבע כסף כזה יש לזה בדרך כלל שוליים קצת מקופלים
זה אלומיניום. רק לפי המחיר אפשר לדעת - וגם אלומיניום הוא חומר רך וקל, בניגוד לנירוסטה, שהיא יותר כבדה ולפי מה שידוע לי גם לא כ"כ גמישה.
זה אלומיניום. רק לפי המחיר אפשר לדעת - וגם אלומיניום הוא חומר רך וקל, בניגוד לנירוסטה, שהיא יותר כבדה ולפי מה שידוע לי גם לא כ"כ גמישה.
-
- הודעות: 645
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
זאת אני שכתבתי על מצוד תבניות אינגליש-קייק, תודה על ההפניה לשף דיפו.
לא ראיתי בשום חנות אינגליש-קייק מאלומיניום, או משום דבר אחר שאיננו סיליקון / טיטניום.
אלו שיש לי מסבתא שלי - איך אני יודעת אם הן נירוסטה או אלומיניום?
לא ראיתי בשום חנות אינגליש-קייק מאלומיניום, או משום דבר אחר שאיננו סיליקון / טיטניום.
אלו שיש לי מסבתא שלי - איך אני יודעת אם הן נירוסטה או אלומיניום?
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
לדעתי אלומיניום. האמת שחיפשתי תבנית כזו בדיוק כדי להימנע מהחד-פעמיות, ועכשיו אני קולטת שמדובר באלומיניום בכל מקרה
יכול מאוד להיות שיש תבניות זכוכית בגודל כזה (אולי טיפ-טיפה רחבות יותר, לפשטידות).
יכול מאוד להיות שיש תבניות זכוכית בגודל כזה (אולי טיפ-טיפה רחבות יותר, לפשטידות).
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
לא ראיתי בשום חנות אינגליש-קייק מאלומיניום, או משום דבר אחר שאיננו סיליקון / טיטניום. נראה לי שאת מתכוונת לתבניות אלומיניום, או בציפוי טפלון ודומיו, לא? מעולם לא ראיתי תבניות בציפוי טיטניום (למרות שזה לא אומר שאין כאלה, כמובן).
תמי גלילי כתבה במעלה הדף כמה סימנים שמסייעים להבדיל בין נירוסטה לאלומיניום. אולי תנסי להעיף מבט בתבנית נירוסטה לשם השוואה - תוכלי למצוא כאלה בחנויות כלי בית, או בחנויות שמוכרות ציוד לבשלנים (כמו פור שף או קוק סטור).
תמי גלילי כתבה במעלה הדף כמה סימנים שמסייעים להבדיל בין נירוסטה לאלומיניום. אולי תנסי להעיף מבט בתבנית נירוסטה לשם השוואה - תוכלי למצוא כאלה בחנויות כלי בית, או בחנויות שמוכרות ציוד לבשלנים (כמו פור שף או קוק סטור).
-
- הודעות: 646
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש תבניות אינגליש מפיירקס. אני אופה בהן לחם, והן מצוינות.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
במה אתם מקפיאים דברים וגם קרח בפריזר?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
האם מותר לחמם אוכל במיכלי פלסטיק של גלידה ?
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
לא הייתי עושה את זה.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שמש בחורף
איפה אפשר להשיג תבנית אינגליש קייק מפיירקס?
איפה אפשר להשיג תבנית אינגליש קייק מפיירקס?
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
איפה אפשר להשיג תבנית אינגליש קייק מפיירקס?
אנחנו קנינו בהום סנטר.
אנחנו קנינו בהום סנטר.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה דינו של המוצר הזה?
ביקשו ממני לברר, מה דינו של המוצר לעיל. לפי מה שנראה לי לא ברור בדיוק ממה הציפוי עשי ולכן לא בטוח. נכון או לא ?
תודה
ביקשו ממני לברר, מה דינו של המוצר לעיל. לפי מה שנראה לי לא ברור בדיוק ממה הציפוי עשי ולכן לא בטוח. נכון או לא ?
תודה
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה ההבדל בין זה לבין טפלון?
אני לא מבינה איטלקית אבל השם כולל את ההברה FAL .
אני הייתי נמנעת.
אני לא מבינה איטלקית אבל השם כולל את ההברה FAL .
אני הייתי נמנעת.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
איפה אפשר להשיג תבנית אינגליש קייק מפיירקס?
אני קניתי לפני כמה זמן בשופרסל-דיל
אני קניתי לפני כמה זמן בשופרסל-דיל
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש לי תבנית כסופה שקניתי בחנות כלי בית. לא היה כתוב ממה היא עשויה. (היא לא מהכי פשוטות אבל גם לא ממש יקרה).
אחרי ששאלתי איפושהו במעלה הדף הנחתי שזה כנראה אלומיניום ודינה להיזרק...
אבל - ניסיתי להצמיד אליה מגנט והיא דוקא ממגנטת ממש חזק (לעומת סיר אלומיניום ודאי שיש לי), והבנתי שאם זה אלומיניום זה לא אמור למגנט.
עכשיו השאלה זה האם אני יכולה להרגע וזה נירוסטה או שכן יש לי ממה לחשוש?
אחרי ששאלתי איפושהו במעלה הדף הנחתי שזה כנראה אלומיניום ודינה להיזרק...
אבל - ניסיתי להצמיד אליה מגנט והיא דוקא ממגנטת ממש חזק (לעומת סיר אלומיניום ודאי שיש לי), והבנתי שאם זה אלומיניום זה לא אמור למגנט.
עכשיו השאלה זה האם אני יכולה להרגע וזה נירוסטה או שכן יש לי ממה לחשוש?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מי היצרן ומה כתוב על האריזה?
-
- הודעות: 3017
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תמי,
יש לך מושג על סירים בציפוי קרמי שהתחיל להופיע כתחליף בריא ואקולוגי לטפלון?
יש לך מושג על סירים בציפוי קרמי שהתחיל להופיע כתחליף בריא ואקולוגי לטפלון?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אור-לי, תני קישור.
-
- הודעות: 3017
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
-
- הודעות: 1307
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אור-לי, אני משתמשת במחבת של neoflam, לא נראה לי שזה ממש מאותם חומרים שהסיר עשוי, בכל מקרה אחת "ההבטחות" שלהם היא שזה לא נשרט ובמציאות כבר יש כמה שריטות קטנות.מדובר בסה"כ בכמה חודשים של שימוש.
מטריד.
(ועלדרך )
מטריד.
(ועלדרך )
-
- הודעות: 1307
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
גם על הגרין פן שמעתי תשבוחות בהתחלה ואכזבות בהמשך, צריכה להזכר ממי:-/
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אם זה קרמי אז איך זה שחור?
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
חוט, אני מנסה עכשיו את הנאופלם בעצמי (אני מכנה אותה בחיבה "נפאלם" או "נאופלֶ(ג)ם"...) סקפטית בעקרון. בפנים אלומיניום ... לא משתמשת בשמן, מנקה רק במטלית או במברשת עדינות, משאירה להתקרר על הכירה שלא יווצרו סדקים, משתמשת אך ורק בכלי עץ למרות שגם אני שמעתי את אותה המלצה (אולי אפילו מאותו האיש? ). מקווה שיצאו לי מזה קצת יותר מהשנה שיצאה לחברתנו המשותפת מהגרינפאן.
אישי אמר היום שאם הפרמטר היחיד הוא בריאות, אז רק נירוסטה.
צודק. מה לעשות שזה לא הפרמטר היחיד? :-\
ממילא זה רק הבריאות שלי, כל השאר לא מחממים אוכל.
אז אני אמות לבד בחושך. שוין. לפחות כולם יהיו מרוצים.
אם זה קרמי אז איך זה שחור?
הכל תרכובות כמובן. זה צבוע. יש גם אמאייל שחור. סביר שזה צבע שלא מתפרק בטמפרטורות נמוכות מספיק. אבל מעניין לשמוע עוד על זה אם מישו יודע.
אישי אמר היום שאם הפרמטר היחיד הוא בריאות, אז רק נירוסטה.
צודק. מה לעשות שזה לא הפרמטר היחיד? :-\
ממילא זה רק הבריאות שלי, כל השאר לא מחממים אוכל.
אז אני אמות לבד בחושך. שוין. לפחות כולם יהיו מרוצים.
אם זה קרמי אז איך זה שחור?
הכל תרכובות כמובן. זה צבוע. יש גם אמאייל שחור. סביר שזה צבע שלא מתפרק בטמפרטורות נמוכות מספיק. אבל מעניין לשמוע עוד על זה אם מישו יודע.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כתבו חומר טבעי ושמים בו צבע?
ולמה בכלל להוסיף צבע?
ולמה בכלל להוסיף צבע?
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
צבעים גם יכולים להיות טבעיים, את יודעת
חוצמיזה, שחור זה סקסי. ומרזה גם.
תשמעי, בשורה התחתונה זה מוצר, והוא עושה הכל כדי להמכר. אז יש לו צבעים מגניבים, וידית כזאת מתוחכמת, והציפוי שחור כי בטח מישהו פילח משהו והגיע למסקנה שזה עדיף מציפוי בצבע חמרה מבחינה פיננסית...
חוצמיזה, שחור זה סקסי. ומרזה גם.
תשמעי, בשורה התחתונה זה מוצר, והוא עושה הכל כדי להמכר. אז יש לו צבעים מגניבים, וידית כזאת מתוחכמת, והציפוי שחור כי בטח מישהו פילח משהו והגיע למסקנה שזה עדיף מציפוי בצבע חמרה מבחינה פיננסית...
-
- הודעות: 3017
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אישי אמר היום שאם הפרמטר היחיד הוא בריאות, אז רק נירוסטה.
אבל זה לא מדויק.
כי בנירוסטה צריך שמן. ויותר בריא - בלי שמן.
לגבי השריטות, הייתי בחנות שמוכרת את הנאופלאם, והמוכרת בפירוש אמרה לי מראש, שאם אעבור על המחבת עם סכין אז זה ישרט. והיא הראתה לי שריטות. מצד שני, היא טענה שעם כף לא יהיו שריטות.... אני תוהה.....
אני מזכירה שלנאופלאם יש 3 שנים אחריות על הציפוי. זה אמור לומר משהו, לא?
אבל זה לא מדויק.
כי בנירוסטה צריך שמן. ויותר בריא - בלי שמן.
לגבי השריטות, הייתי בחנות שמוכרת את הנאופלאם, והמוכרת בפירוש אמרה לי מראש, שאם אעבור על המחבת עם סכין אז זה ישרט. והיא הראתה לי שריטות. מצד שני, היא טענה שעם כף לא יהיו שריטות.... אני תוהה.....
אני מזכירה שלנאופלאם יש 3 שנים אחריות על הציפוי. זה אמור לומר משהו, לא?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מישהי שכבר עשתה את המחקר
אני מנסה עכשיו להוציא מים המלל שם מסקנה סופית. אלה שאינן מאותגרות יד וקשב כמוני מוזמנות להצטרף לניסיון.
אני מנסה עכשיו להוציא מים המלל שם מסקנה סופית. אלה שאינן מאותגרות יד וקשב כמוני מוזמנות להצטרף לניסיון.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
המממ. אחרי קריאה, נראה לי שאני אישית הייתי נמנעת לעת עתה. יותר מדיי סימני שאלה לטעמי, ובהמלצה היא סומכת על הצהרת היצרן כנכונה (כשההיסטוריה הראתה שיצרנים פשוט שיקרו - ראו דופונט והטפלון). אני הייתי מחכה שגוף עצמאי, כמו EWG, יבדוק את המוצר ויאשר שהוא בטוח.
לדבריה, היא אישית משתמשת אך ורק ב-Cuisinart Green Gourmet ולא באף מוצר אחר. יכול להיות שזו פשרה טובה לאלה שפחות טהרניות ממני בנושא זה.
באופן כללי, נראה אחלה אתר. הוספתי אותו למועדפים שלי.
לדבריה, היא אישית משתמשת אך ורק ב-Cuisinart Green Gourmet ולא באף מוצר אחר. יכול להיות שזו פשרה טובה לאלה שפחות טהרניות ממני בנושא זה.
באופן כללי, נראה אחלה אתר. הוספתי אותו למועדפים שלי.
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כי בנירוסטה צריך שמן. ויותר בריא - בלי שמן.
רק אם לא רווצים לקרצף. וכבר ביטלנו את הצורך הזה עם זה ש{{}}הפרמטר היחיד הוא בריאות
רק אם לא רווצים לקרצף. וכבר ביטלנו את הצורך הזה עם זה ש{{}}הפרמטר היחיד הוא בריאות
-
- הודעות: 6808
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני מזכירה שלנאופלאם יש 3 שנים אחריות על הציפוי. זה אמור לומר משהו, לא?
כן, למשל שזה לא לנצח. בעסה.
מאידך, שום מחבת (חוץ מנירוסטה) לא החזיקה אצלי מעמד לנצח. כולל אמאייל, ברזל, ובוודאי טפלון.
כן, למשל שזה לא לנצח. בעסה.
מאידך, שום מחבת (חוץ מנירוסטה) לא החזיקה אצלי מעמד לנצח. כולל אמאייל, ברזל, ובוודאי טפלון.
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כי בנירוסטה צריך שמן. ויותר בריא - בלי שמן.
הכל במידה...
גם שמן חשוב ובריא!@}
הכל במידה...
גם שמן חשוב ובריא!@}
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
(אני משתמשת בנירוסטה.)
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
גם שמן חשוב ובריא!
לא כשהוא מחומם.
לא כשהוא מחומם.
-
- הודעות: 1055
- הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
- דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תלוי כמה מחומם ואיזה שמן!
-
- הודעות: 3017
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
גם שמן זית, ודובר בזאת באתר, גם אם הוא לא מחומם יותר מ- 180 מעלות (ואיך יודעים מתי הוא עובר את זה?), גם אם הוא לא מתחמצן, עדיין לאכול אוכל מטוגן ספוג בשמן, זה לא משהו. גם אם זה טיגון מהיר ולא עמוק, גם אם זו רק חביתה - עדיף בלי.
שמן זית בריא כשהוא בא טרי, נגיד בסלט.
שמן זית בריא כשהוא בא טרי, נגיד בסלט.
-
- הודעות: 1307
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
גם אם זו רק חביתה - עדיף בלי.
ניסינו חביתה בלי שמן בכלל.אמנם לא נדבק אבל הטעם היה די מגעיל.
בד"כ מכינה עם מעט שמן קוקוס. עוד פחות רגיש.
אני מכנה אותה בחיבה "נפאלם"
ברררר. זה לא שם של איזו פצצה נוראית?
לגבי השריטות
אני התפתתי לעוד מוצר עם הבטחות רבות. קרש חיתוך שמוכרים באורגניק מרקט. אחד הדברים שכתובים עליו זה שלא נשארים עליו סימני סכין.
YA RIGHT
ניסינו חביתה בלי שמן בכלל.אמנם לא נדבק אבל הטעם היה די מגעיל.
בד"כ מכינה עם מעט שמן קוקוס. עוד פחות רגיש.
אני מכנה אותה בחיבה "נפאלם"
ברררר. זה לא שם של איזו פצצה נוראית?
לגבי השריטות
אני התפתתי לעוד מוצר עם הבטחות רבות. קרש חיתוך שמוכרים באורגניק מרקט. אחד הדברים שכתובים עליו זה שלא נשארים עליו סימני סכין.
YA RIGHT
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בחנות קטנה של שוק קטן בעפולה, קניתי כוסיות וודקה/ערק קטנטנות.
קניתי 12, עלה 10 ש"ח לשישיה.
שמתי אותן בתוך קופסת פלסטיק פתוחה - כדי שתעמודנה ביחד
והרי לי מתקן לקרח מזכוכית (-:
יש עוד הרבה עבודה יצירתית על נקיון המקפיא ממוצרי פלסטיק.
גם הניילון בטח משחרר רעלנים בהקפאה. נכון?
קניתי 12, עלה 10 ש"ח לשישיה.
שמתי אותן בתוך קופסת פלסטיק פתוחה - כדי שתעמודנה ביחד
והרי לי מתקן לקרח מזכוכית (-:
יש עוד הרבה עבודה יצירתית על נקיון המקפיא ממוצרי פלסטיק.
גם הניילון בטח משחרר רעלנים בהקפאה. נכון?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
האמת, נקודות, לא מזמן איזה פיסיקאי כתב שלא משתחרר כלום בהקפאה בפלסטיק.
וגם אני (שלמדתי פיסיקה וקצת כימיה), לא מצליחה להבין איך משהו משתחרר בהקפאה. בהקפאה הכל קופא ונשאר בפנים, בתוך החריצים הקטנים שבחומר.
דברים משתחררים בחימום, בהחלט.
את זה אפשר אפילו לטעום. למשל אם מכינים תה (עם מים רותחים) בכוס קרמיקה (בניגוד לזכוכית), אז כל הלכלוך והחומרים שכלואים בחריצים הקטנים שבקרמיקה (שקיימים הרבה פחות בזכוכית, בגלל זה דתיים אוהבים אותה), ויוצאים לתוך התה, ולכן לתה בכוס קרמיקה יש טעם יותר עכור מאשר בזכוכית (אני אישית מבדילה בקלות. עשו לי מבחן טעימה כהלכה (-: ).
כך שלשתות שתיה חמה בפלסטיק או קלקר זה באמת הזוי.
או לחמם בפלסטיק (בכל צורה שהיא).
אבל להקפיא? סורי לא השתכנעתי.
וכמובן שנוח יותר לעבוד עם זכוכית. ככה אפשר להקפיא ומשם לחמם באותו הכלי.
וגם אני (שלמדתי פיסיקה וקצת כימיה), לא מצליחה להבין איך משהו משתחרר בהקפאה. בהקפאה הכל קופא ונשאר בפנים, בתוך החריצים הקטנים שבחומר.
דברים משתחררים בחימום, בהחלט.
את זה אפשר אפילו לטעום. למשל אם מכינים תה (עם מים רותחים) בכוס קרמיקה (בניגוד לזכוכית), אז כל הלכלוך והחומרים שכלואים בחריצים הקטנים שבקרמיקה (שקיימים הרבה פחות בזכוכית, בגלל זה דתיים אוהבים אותה), ויוצאים לתוך התה, ולכן לתה בכוס קרמיקה יש טעם יותר עכור מאשר בזכוכית (אני אישית מבדילה בקלות. עשו לי מבחן טעימה כהלכה (-: ).
כך שלשתות שתיה חמה בפלסטיק או קלקר זה באמת הזוי.
או לחמם בפלסטיק (בכל צורה שהיא).
אבל להקפיא? סורי לא השתכנעתי.
וכמובן שנוח יותר לעבוד עם זכוכית. ככה אפשר להקפיא ומשם לחמם באותו הכלי.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ככה אפשר להקפיא ומשם לחמם באותו הכלי רצוי בהדרגה...
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שאלה למי שיודע-
לפי מיטב ידיעתי, הטמפרטורה של להבת גפרור מגיעה ל700 מעלות צלזיוס.
אני מניח שהטמפרטורה של פלטה חשמלית או חימום בגז בישול הוא בערך אותן טמפרטורות (תקנו אותי אם אני טועה)
אז מה זה משנה שמטגנים עם שמן , איזה שמן זה? לכל השמנים יש נקודות עישון נמוכות בהרבה מ700 מעלות צלזיוס, כלומר כולם ישרפו מהר מאוד,ויהפכו מסרטנים אפילו כשמחממים אותם על אש נמוכה, לא?
לפי מיטב ידיעתי, הטמפרטורה של להבת גפרור מגיעה ל700 מעלות צלזיוס.
אני מניח שהטמפרטורה של פלטה חשמלית או חימום בגז בישול הוא בערך אותן טמפרטורות (תקנו אותי אם אני טועה)
אז מה זה משנה שמטגנים עם שמן , איזה שמן זה? לכל השמנים יש נקודות עישון נמוכות בהרבה מ700 מעלות צלזיוס, כלומר כולם ישרפו מהר מאוד,ויהפכו מסרטנים אפילו כשמחממים אותם על אש נמוכה, לא?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
לפי מיטב ידיעתי, הטמפרטורה של להבת גפרור מגיעה ל700 מעלות צלזיוס.
האמת? אני לא טובה כל כך במספרים כאלה, אבל זה נשמע הזוי עד מופרך לחלוטין.
הרי אתה יכול לגעת באצבע בלהבה של גפרור. בהתחלה לא תכווה בכלל, ואח"כ כוויה קטנה.
אני חושבת שזו טעות.
האמת? אני לא טובה כל כך במספרים כאלה, אבל זה נשמע הזוי עד מופרך לחלוטין.
הרי אתה יכול לגעת באצבע בלהבה של גפרור. בהתחלה לא תכווה בכלל, ואח"כ כוויה קטנה.
אני חושבת שזו טעות.
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אני די בטוח שזה נכון , יש מקורות באינטרנט שטוענים שלהבה של גפרור מגיעה גם ל800 ויותר מעלות צלזיוס.
http://www.derose.net/steve/resources/e ... etemp.html
וגם זה
http://tinyurl.com/yajszaj
כשהייתי קטן ,אז בשיעורי כימיה של נוער שוחר מדע אפילו מדדנו את הטמפרטורה בעצמנו. כמובן שלחלקים שונים בלהבה טמפרטורות שונות.
http://www.derose.net/steve/resources/e ... etemp.html
וגם זה
http://tinyurl.com/yajszaj
כשהייתי קטן ,אז בשיעורי כימיה של נוער שוחר מדע אפילו מדדנו את הטמפרטורה בעצמנו. כמובן שלחלקים שונים בלהבה טמפרטורות שונות.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אז מה זה משנה שמטגנים עם שמן , איזה שמן זה? לכל השמנים יש נקודות עישון נמוכות בהרבה מ700 מעלות צלזיוס, כלומר כולם ישרפו מהר מאוד,ויהפכו מסרטנים אפילו כשמחממים אותם על אש נמוכה, לא?
גם אם הטמפ' של להבת גפרור היא 700 מע', זה עדיין לא אומר שחימום שמן במחבת יביא אותו ל700 מע' (נסה לטגן חביתה מעל גפרור).
הטמפ' בפועל (של השמן) נמוכה בהרבה והיא תלויה בגודל הלהבה ובמשך זמן החימום.
גם אם הטמפ' של להבת גפרור היא 700 מע', זה עדיין לא אומר שחימום שמן במחבת יביא אותו ל700 מע' (נסה לטגן חביתה מעל גפרור).
הטמפ' בפועל (של השמן) נמוכה בהרבה והיא תלויה בגודל הלהבה ובמשך זמן החימום.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
היי חדש כאן,לאחרונה התחלתי להתעניין בכל עניין החומרים המזיקים וחטפתי שוק בכמה דברים לא בריאים אני משתמש.. רציתי לדעת באילו כלי בישול מותר להשתמש-למשל טיטניום נירוסטה וכול החומרים הקרמיים שטוענים שהם כלי בישול בריאים, לפני שאני קונה כלים של WOLL באלפי שקלים אני רוצה לדעת האם אלו כלים באמת בריאים והאם יש להם אלטרנטיבה?
שנית הבנתי מכם שגם פלסטיק לא בריא...השאלה שלי היא האם אסור להשתמש בכלי פלסטיק בכלל או רק עם אוכל חם?
וגם לגבי כלי סיליקון האם מותר להשתמש או לא?
לגבי כלים חד פעמיים מאלומניום-לחמם ולבשל הבנתי שאסור אך האם מותר לעטוף דברים עם נייר כסף\לאחסן מזון בתוך תבניות אלומניום?
עניין נוסף שלא קשור לבישול ומזון-קוסמטיקה טבעית:מעוניין בהמלצה למשחת שיינים שמפו וכו' טבעיים לחלוטין.
תודה.
שנית הבנתי מכם שגם פלסטיק לא בריא...השאלה שלי היא האם אסור להשתמש בכלי פלסטיק בכלל או רק עם אוכל חם?
וגם לגבי כלי סיליקון האם מותר להשתמש או לא?
לגבי כלים חד פעמיים מאלומניום-לחמם ולבשל הבנתי שאסור אך האם מותר לעטוף דברים עם נייר כסף\לאחסן מזון בתוך תבניות אלומניום?
עניין נוסף שלא קשור לבישול ומזון-קוסמטיקה טבעית:מעוניין בהמלצה למשחת שיינים שמפו וכו' טבעיים לחלוטין.
תודה.
-
- הודעות: 645
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
האם אסור להשתמש בכלי פלסטיק בכלל או רק עם אוכל חם?
חום מזרז תהליכים ומעודד את הדליפה של החומר המסוכן מהפלסטיק לאוכל. למעלה בעמוד נטען שגם הקפאה ואוכל שומני יוצרים תהליך זהה.
האם מותר לעטוף דברים עם נייר כסף\לאחסן מזון בתוך תבניות אלומניום?
לדעתי עדיף להתרחק מאלומיניום כמה שאפשר. בגדול, מאכלים חומצתיים מסוכנים הרבה-הרבה יותר מאשר סתם אוכל אחר. למשל: עגבניות (גם ברסק), לימון, תפוזים, וכדומה
חום מזרז תהליכים ומעודד את הדליפה של החומר המסוכן מהפלסטיק לאוכל. למעלה בעמוד נטען שגם הקפאה ואוכל שומני יוצרים תהליך זהה.
האם מותר לעטוף דברים עם נייר כסף\לאחסן מזון בתוך תבניות אלומניום?
לדעתי עדיף להתרחק מאלומיניום כמה שאפשר. בגדול, מאכלים חומצתיים מסוכנים הרבה-הרבה יותר מאשר סתם אוכל אחר. למשל: עגבניות (גם ברסק), לימון, תפוזים, וכדומה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
הבנתי... ומה עם שאר השאלות שלי?
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
פלוני אלמונית.
לא תתחמק מלשבת ולקרוא את כל הדף ודפים קשורים לפני שאתה שואל שאלות. יש פה אנשים וותיקים מאוד ויודעים, אבל לא נראה לי שייכנסו ויכתבו שוב ושוב אותו הדבר...
לא תתחמק מלשבת ולקרוא את כל הדף ודפים קשורים לפני שאתה שואל שאלות. יש פה אנשים וותיקים מאוד ויודעים, אבל לא נראה לי שייכנסו ויכתבו שוב ושוב אותו הדבר...
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ידידתי,לפני שבכלל העזתי לשאול ישבתי וקראתי והלכו לי העיניים =)
אלו שאלות שלא מצאתי להן תשובה חד משמעית לכן אני שואל..
אלו שאלות שלא מצאתי להן תשובה חד משמעית לכן אני שואל..
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
דרך אגב מדוע הפורום בנוי בצורה כזו מזעזעת? זה כמעט בלתי אפשרי לקרוא כאן,עמודים ללא סוף...
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אורך העמודים בעייתי, מה אתה מציע? ככה כל החומר שנדון בנושא מרוכז במקום אחד. זה משנה אם זה היה בכמה דפים?
יש פה הרבה אנשים אכפתיים שעורכים דפים בהם זה דרוש.
אתה מוזמן (-:
אני לא בטוחה שהדף הזה זקוק לעריכה.. האם מצאת פה דברים לא רלוונטים?
יש פה הרבה אנשים אכפתיים שעורכים דפים בהם זה דרוש.
אתה מוזמן (-:
אני לא בטוחה שהדף הזה זקוק לעריכה.. האם מצאת פה דברים לא רלוונטים?
-
- הודעות: 542
- הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
- דף אישי: הדף האישי של מ_י*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
_מה דעתכם על green pan?
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:_
טוב, אז בפבואר לפני שנה קניתי את הגרין פן הנ"ל במחיר מופקע למדי של מאתיים ושלושים שקל למחבת לא גדולה.
לא יודעת בריא או לא, מה שכן ברור - התכונות הלא מדביקות של המחבת נעלמו לגמרי בשנה שחלפה מאז. עכשיו הוא מדביק אוהו מדביק. אי אפשר אפילו לטגן בו חביתה עם שמן. בכל זאת נדבקת. ואחר כך קשה לנקות. וגם, תופעה מוזרה: הידית שלו הפסיקה לבודד חום. יש לו ידית מתכת, בהתחלה לא היתה מתחממת, ועכשיו ממש מתחממת.
בקיצור - סליחה - לא ממליצה.
מוכרים את זה בהרמוני
מבוסס על הציפוי הזה:_
טוב, אז בפבואר לפני שנה קניתי את הגרין פן הנ"ל במחיר מופקע למדי של מאתיים ושלושים שקל למחבת לא גדולה.
לא יודעת בריא או לא, מה שכן ברור - התכונות הלא מדביקות של המחבת נעלמו לגמרי בשנה שחלפה מאז. עכשיו הוא מדביק אוהו מדביק. אי אפשר אפילו לטגן בו חביתה עם שמן. בכל זאת נדבקת. ואחר כך קשה לנקות. וגם, תופעה מוזרה: הידית שלו הפסיקה לבודד חום. יש לו ידית מתכת, בהתחלה לא היתה מתחממת, ועכשיו ממש מתחממת.
בקיצור - סליחה - לא ממליצה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
בוודאי שזה היה עדיף אם זה היה בכמה דפים..ככה כל אחד היה יכול לקרוא רק מה שמעניין אותו ולא צריך לקרוא עמוד אחד שעה ולקרוע את העיניים למרות שחלק מהדברים לא נוגעים אליו.. ובכלל לא דיברתי על עריכה,רק שיהיה יותר נוח לקרוא.
ולנושא-1)אני מעוניין בהמלצות למשחת שיניים ושמפו טבעי.
2)אני עומד להחליף את כל צי כלי המטבח שלי ורציתי לדעת איזה כלים הכי בטוחים לשימוש.
תבניות-הבנתי מכם שזכוכית הוא החומר הטוב ביותר ולכן אחליף את כל התבניות לפיירקס. [...]
תודה.
ולנושא-1)אני מעוניין בהמלצות למשחת שיניים ושמפו טבעי.
2)אני עומד להחליף את כל צי כלי המטבח שלי ורציתי לדעת איזה כלים הכי בטוחים לשימוש.
תבניות-הבנתי מכם שזכוכית הוא החומר הטוב ביותר ולכן אחליף את כל התבניות לפיירקס. [...]
תודה.
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
- משחת שיניים של וולדה בחנויות טבע, שמפו הייתי מנסה את של בזיליקום פה באתר שנדמה לי שעכשיו הם עומדים להוציא שמפו טבעי אחפש את הלינק ואשלח לך עוד מעט.
- כלי זכוכית כמה שיותר ולגבי מחבתות וסירים של סולתם מנירוסטה.[...]
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
1)וולדה לא ממש טבעי, קראי את הרכיבים..
2)אני רוצה להפנות את תשומת לבכם למידע שנאמר לי לגבי כלי זכוכית, מאוד הפתיע אותי:"זכוכית נקיה וברזל נקי הם חומרים שלא מזיקים אבל בתעשית הזכוכית והברזל יש מזהמים שיכולים להכנס לחומר.
במעבדות שאיתם אני עובד יש בדיקות שמאד רגישות לנוכחות של עופרת, ואז משתמשים בזכוכית מיוחדת שהיצרן שלה מצהיר שהיא נקיה ממתכות כמו עופרת ויש בדיקה שבעזרתה בודקים את כמות העופרת שמפרישה הזכוכית.
לכן גם זכוכית זה לא חומר בטוח."
אם גם זכוכית לא בטוחה במה אפשר להשתמש?!
2)אני רוצה להפנות את תשומת לבכם למידע שנאמר לי לגבי כלי זכוכית, מאוד הפתיע אותי:"זכוכית נקיה וברזל נקי הם חומרים שלא מזיקים אבל בתעשית הזכוכית והברזל יש מזהמים שיכולים להכנס לחומר.
במעבדות שאיתם אני עובד יש בדיקות שמאד רגישות לנוכחות של עופרת, ואז משתמשים בזכוכית מיוחדת שהיצרן שלה מצהיר שהיא נקיה ממתכות כמו עופרת ויש בדיקה שבעזרתה בודקים את כמות העופרת שמפרישה הזכוכית.
לכן גם זכוכית זה לא חומר בטוח."
אם גם זכוכית לא בטוחה במה אפשר להשתמש?!
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
זה הלינק לנועם ומיכל שמייצרים סבון טבעי ועומדים לצאת גם עם שמפו וסבון נוזלי
http://www.sabonmichal.co.il/[po]matanot sheozrot[/po].htm
לגבי וולדה, וואלה! לא ידעתי, אילו רכיבים לא טבעיים בה? אני לא ממש יודעת לקרוא את כל הקללות האלה..
גם לגבי זכוכית הממת אותי. לא ידעתי שיכול להיות עופרת בזכוכית. למה בעצם שיוסיפו לזכוכית עופרת?
http://www.sabonmichal.co.il/[po]matanot sheozrot[/po].htm
לגבי וולדה, וואלה! לא ידעתי, אילו רכיבים לא טבעיים בה? אני לא ממש יודעת לקרוא את כל הקללות האלה..
גם לגבי זכוכית הממת אותי. לא ידעתי שיכול להיות עופרת בזכוכית. למה בעצם שיוסיפו לזכוכית עופרת?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
יש בה כמה רכיבים.. וגם אני לא יודע לקרוא אותם, פשוט רושמים בגוגל וזה מביא לך תוצאות מה החומר והאם הוא מזיק..
בנוגע לזכוכית אני גם בשוק..הבנתי מהפורום כאן ובכלל שזה החומר הכי בטוח לשימוש שקיים..אין לי מושג למה שיוסיפו עופרת ואני עכשיו בכלל מבולבל , אם בזכוכית אסור להשתמש אז במה כן?
בנוגע לזכוכית אני גם בשוק..הבנתי מהפורום כאן ובכלל שזה החומר הכי בטוח לשימוש שקיים..אין לי מושג למה שיוסיפו עופרת ואני עכשיו בכלל מבולבל , אם בזכוכית אסור להשתמש אז במה כן?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אל תקנה זכוכית מסין. קנה זכוכית ממקור אירופי או אמריקני.
לזכוכית קריסטל מוסיפים עופרת.
לגבי סיליקון,, חרס וטיטניום ועוד חידושים: הבעיה בחומרים חדשים היא שעדיין אין עליהם מספיק מידע אמין, רוב המידע אם לא כולו מגיע מהיצרן. לי אישית זה מספיק כדי לא להשתמש בינתיים במה שאין עליו מידע מגוף שלישי אובייקטיבי. אחרים יכולים להחליט אחרת.
בסופו של דבר, כיוון שהמידע אכן מבלבל ולעתים סותר, ההחלטה נשארת בידי כל אחד ואחד וצריך לקבל את ההכרח להחליט בתנאי אי וודאות. אם זה היה פשוט הדף היה הרבה יותר קצר.
פלוני יקר, אין פה מותר ואסור. יש כדאי ולא כדאי. וכל אחד קובע לעצמו איפה עובר הגבול מבחינתו, במה הוא מוכן לקחת סיכון ובמה לא.
ואני חושבת זה בהחלט דף לעריכה
לזכוכית קריסטל מוסיפים עופרת.
לגבי סיליקון,, חרס וטיטניום ועוד חידושים: הבעיה בחומרים חדשים היא שעדיין אין עליהם מספיק מידע אמין, רוב המידע אם לא כולו מגיע מהיצרן. לי אישית זה מספיק כדי לא להשתמש בינתיים במה שאין עליו מידע מגוף שלישי אובייקטיבי. אחרים יכולים להחליט אחרת.
בסופו של דבר, כיוון שהמידע אכן מבלבל ולעתים סותר, ההחלטה נשארת בידי כל אחד ואחד וצריך לקבל את ההכרח להחליט בתנאי אי וודאות. אם זה היה פשוט הדף היה הרבה יותר קצר.
פלוני יקר, אין פה מותר ואסור. יש כדאי ולא כדאי. וכל אחד קובע לעצמו איפה עובר הגבול מבחינתו, במה הוא מוכן לקחת סיכון ובמה לא.
ואני חושבת זה בהחלט דף לעריכה
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מוסיפה לגבי בקבוקי SIGG - קישור לבלוג של חברתי מליסה:
http://site.kidbean.com/myblog/2010/01/[po]my selfish resolution for 2010[/po].html
המסקנה שלה היא שבבקבוקי SIGG יש BPA בציפוי הפנימי ושהם אינם מומלצים.
http://site.kidbean.com/myblog/2010/01/[po]my selfish resolution for 2010[/po].html
המסקנה שלה היא שבבקבוקי SIGG יש BPA בציפוי הפנימי ושהם אינם מומלצים.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אז הפיירקס בעצם כן בטוחים לשימוש?
אז איזה סירים ומחבתות לקנות? נירוסטה,ברזל יצוק או טיטניום?
כי אני הבנתי שטיטניום הכי טוב, וכבר התכוננתי לקחת משכנתא בשביל לקנות את כל כלי הבישול שלי מWOLL-.
אז איזה סירים ומחבתות לקנות? נירוסטה,ברזל יצוק או טיטניום?
כי אני הבנתי שטיטניום הכי טוב, וכבר התכוננתי לקחת משכנתא בשביל לקנות את כל כלי הבישול שלי מWOLL-.
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אז הפיירקס בעצם כן בטוחים לשימוש?
איפה ייצרו אותם בפועל? (לא זהה בהכרח לאיפה רשום היצרן הרשמי). אם בסין - לא, רוב הסיכויים שהם לא בטוחים. אם באירופה הם כנראה בטוחים. כנראה.
אז איזה סירים ומחבתות לקנות? נירוסטה,ברזל יצוק או טיטניום?
קנה מה שבא לך. אני אישית משתמשת בנירוסטה.
כי אני הבנתי שטיטניום הכי טוב, וכבר התכוננתי לקחת משכנתא בשביל לקנות את כל כלי הבישול שלי מWOLL-.
סבבה. אם זה מה שהבנת וזה מה שבא לך לעשות, לך על זה . הכל עניין של סדרי עדיפוייות.
איפה ייצרו אותם בפועל? (לא זהה בהכרח לאיפה רשום היצרן הרשמי). אם בסין - לא, רוב הסיכויים שהם לא בטוחים. אם באירופה הם כנראה בטוחים. כנראה.
אז איזה סירים ומחבתות לקנות? נירוסטה,ברזל יצוק או טיטניום?
קנה מה שבא לך. אני אישית משתמשת בנירוסטה.
כי אני הבנתי שטיטניום הכי טוב, וכבר התכוננתי לקחת משכנתא בשביל לקנות את כל כלי הבישול שלי מWOLL-.
סבבה. אם זה מה שהבנת וזה מה שבא לך לעשות, לך על זה . הכל עניין של סדרי עדיפוייות.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אין לי סדרי עדיפויות אני פשוט מחפש את הכלים הכי בריאים ולא חשוב מה המחיר, עכשיו על מה תמליצי?..
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אגב , במידה ואלך על סירים מנירוסטה האם גם בתחום הזה יש סוגים שונים של איכויות?
אם נירוסטה לא מסוכן לשימוש אשמח לקבל המלצות על כלי הנירוסטה הטובים ביותר..
אם נירוסטה לא מסוכן לשימוש אשמח לקבל המלצות על כלי הנירוסטה הטובים ביותר..
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
הרגתם אותי עם הזכוכית...
עכשיו אני ממש אבל ממש מבולבלת.
אני שוקדת כבר זמן לא קצר לעבור לזכוכית: כוסות,צלחות, תבניות לעוגה ועוד ועוד.
פתאום עכשיו אתם כותבים שיכול להיות גם בזה עופרת?
וואי, אני קרובה לשבירה.
מה, בכל זכוכית שמגיעה מסין יש עופרת? למה עופרת?
אני מבינה שאתם לא יודעים לענות...
כניראה שמצבנו עוד הרבה פחות בשליטה ובאפשרויות בחירה ממה שחשבתי...
עכשיו אני ממש אבל ממש מבולבלת.
אני שוקדת כבר זמן לא קצר לעבור לזכוכית: כוסות,צלחות, תבניות לעוגה ועוד ועוד.
פתאום עכשיו אתם כותבים שיכול להיות גם בזה עופרת?
וואי, אני קרובה לשבירה.
מה, בכל זכוכית שמגיעה מסין יש עופרת? למה עופרת?
אני מבינה שאתם לא יודעים לענות...
כניראה שמצבנו עוד הרבה פחות בשליטה ובאפשרויות בחירה ממה שחשבתי...
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה, בכל זכוכית שמגיעה מסין יש עופרת? למה עופרת?
לא זה מה שאמרתי. אבל בסין אין פיקוח אמיתי על מה שקורה. וכבר היו בעיות עם מוצרים (צעצועים, תוספים) שיוצרו שם. זה ניסיון להעריך סיכון, לא אמירה מוחלטת.
בכל אופן, זכוכית היא חומר אינרטי אז האמת היא שלא לגמרי ברור לי אם חומרים ממנה דולפים למזון.
לא זה מה שאמרתי. אבל בסין אין פיקוח אמיתי על מה שקורה. וכבר היו בעיות עם מוצרים (צעצועים, תוספים) שיוצרו שם. זה ניסיון להעריך סיכון, לא אמירה מוחלטת.
בכל אופן, זכוכית היא חומר אינרטי אז האמת היא שלא לגמרי ברור לי אם חומרים ממנה דולפים למזון.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
חבר'ה לא עניתם לי על השאלה...איזה כלים הכי בטוחים שימוש? נירוסטה,טיטניום או ברזל יצוק? זה מאוד חשוב לי אני רוצה לקנות כלים חדשים ואני בהתלבטות נוראית..
אגב בקשר לפיירקס, ראיתי שיש כמה חברות שמוכרות כלי זכוכית תחת השם"פיירקס", השאלה היא איזה חברה בטוחה לשימוש?
http://www.tishlerstore.com/pyrex%20casserole.htmבאתר הזה:
ראיתי שיש "פיירקס" שזו חברה צרפתית, יש פיירקס של קורנינג ויש סירי זכוכית של חברת simax - צ'כיה. האם יש הבדל בינהם?
אגב בקשר לפיירקס, ראיתי שיש כמה חברות שמוכרות כלי זכוכית תחת השם"פיירקס", השאלה היא איזה חברה בטוחה לשימוש?
http://www.tishlerstore.com/pyrex%20casserole.htmבאתר הזה:
ראיתי שיש "פיירקס" שזו חברה צרפתית, יש פיירקס של קורנינג ויש סירי זכוכית של חברת simax - צ'כיה. האם יש הבדל בינהם?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כלים אתה יכול ללכת על נירוסטה. מעולם לא שמעתי על בעיה בהם. יש הבדלים באיכות כשהאיכותיים (כמו סולתם) הם 18/10 שזה הטובים. 16/10 פחות "נקי". אז הנה ההתלבטות הנוראית נחסכה. נירוסטה. הבעיה היא רק אם אתה ממש רוצה מחבת שלא נדבקת אליה הביצה המקושקשת (כמו לנירוסטה). ואז אין פה בשורות. הטפלון שנוי במחלוקת והקרמית עדיין לא ידוע עליה הרבה.
לי יש את המחבת הקרמית, אגב. העדפתי את זה על פני טפלון, ורציתי מחבת נון-סטיק. ונחשו מה קרה. חמותי טיגנה פנקייקים (ממש טיגנה - אש גבוהה ובלי מכסה - אני בחיים לא עושה את זה) והמחבת די נהרסה. נדבק עליה שמן שרוף שאני לא מצליחה להוריד. רק המחשבה שהשמן השרוף הזה, זה מה שאוכלים כשמטגנים, ממש הוציאה לי חשק לאכול מטוגן אי פעם.
פלסטיק לא רואה שום סיבה להשתמש. בשביל מה?
אגב, לגבי הקפאה בפלסטיק. לא השתכנעתי מעולם שיש בעיה. כי חומרים משתחררים בחימום או בתגובה עם חומרים אחרים, בהקפאה דווקא כל מה שמזיק נשאר בתוך הכלי, לא יוצא משם. בקור דווקא חומרים פחות "ניידים". למדתי פיסיקה וגם קצת כימיה אגב. ככה שלדעתי דווקא אפשר להקפיא בפלסטיק, אבל שוב, בשביל מה? זכוכית תמיד יותר נחמד. אסתטי וקל לניקוי. ועמיד לנצח פחות או יותר.
לי יש את המחבת הקרמית, אגב. העדפתי את זה על פני טפלון, ורציתי מחבת נון-סטיק. ונחשו מה קרה. חמותי טיגנה פנקייקים (ממש טיגנה - אש גבוהה ובלי מכסה - אני בחיים לא עושה את זה) והמחבת די נהרסה. נדבק עליה שמן שרוף שאני לא מצליחה להוריד. רק המחשבה שהשמן השרוף הזה, זה מה שאוכלים כשמטגנים, ממש הוציאה לי חשק לאכול מטוגן אי פעם.
פלסטיק לא רואה שום סיבה להשתמש. בשביל מה?
אגב, לגבי הקפאה בפלסטיק. לא השתכנעתי מעולם שיש בעיה. כי חומרים משתחררים בחימום או בתגובה עם חומרים אחרים, בהקפאה דווקא כל מה שמזיק נשאר בתוך הכלי, לא יוצא משם. בקור דווקא חומרים פחות "ניידים". למדתי פיסיקה וגם קצת כימיה אגב. ככה שלדעתי דווקא אפשר להקפיא בפלסטיק, אבל שוב, בשביל מה? זכוכית תמיד יותר נחמד. אסתטי וקל לניקוי. ועמיד לנצח פחות או יותר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
טוב אז על פי דבריכם נראה לי שאקנה סירים מנירוסטה 10\18 ומחבתות מטיטניום...רק מקווה שבאמת אין בחומרים האלו סיכונים..
אגב יש חברה יותר טובה לנירוסטה או ש"סולתם" היא הטובה ביותר בשוק?(לא סומך על מוצרים ישראליים)
אגב יש חברה יותר טובה לנירוסטה או ש"סולתם" היא הטובה ביותר בשוק?(לא סומך על מוצרים ישראליים)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מוצרי סולתם היום מיוצרים בסין... החיבור של הידיות בחלק מהסירים החדשים מסין רעוע, כי המסמרים (במקום ברגים) מתרופפים די מהר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אז איזה חברה היום נחשבת לטובה ביותר בכלי נירוסטה?
-
- הודעות: 1182
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ראיתי בחנות בקבוקים שרשום על האריזה שאים ביספינול איי וגם מודפס על הבקבוק ביספינול פריי, אבל מתחת יש את המשולש עם הספרה 7... אגב, מיוצר בסין...
חבל שאיני זוכר את שם היבואן והיצרן.
רק תבדקו את הספרות ואל תסמכו על הצהרות! נוכלים יש בלי סוף...
חבל שאיני זוכר את שם היבואן והיצרן.
רק תבדקו את הספרות ואל תסמכו על הצהרות! נוכלים יש בלי סוף...
-
- הודעות: 898
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
שלום
שמעתם על המחבתות הקרמיות ועל הסירים הקרמיים?
הם כתחליף לכלי הטפלון
הכצעקתה?
שמעתם על המחבתות הקרמיות ועל הסירים הקרמיים?
הם כתחליף לכלי הטפלון
הכצעקתה?
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
ראיתי בחנות בקבוקים שרשום על האריזה שאים ביספינול איי וגם מודפס על הבקבוק ביספינול פריי, אבל מתחת יש את המשולש עם הספרה 7... אגב, מיוצר בסין...
מה אומר ה-7?
מה אומר ה-7?
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
_שלום
שמעתם על המחבתות הקרמיות ועל הסירים הקרמיים?
הם כתחליף לכלי הטפלון
הכצעקתה?_
קראי במעלה הדף, היו על כך כבר דיונים.
מה אומר ה-7?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... d=63600627
שמעתם על המחבתות הקרמיות ועל הסירים הקרמיים?
הם כתחליף לכלי הטפלון
הכצעקתה?_
קראי במעלה הדף, היו על כך כבר דיונים.
מה אומר ה-7?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... d=63600627
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
תודה תמי. אם כי לא הבנתי מה הוא מסביר שם..
-
- הודעות: 2628
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
"הסימון בתחתית מיכל פלסטיק לא קשור לפליטת חומרים רעילים או אחרים.
הסימון הזה פשוט אומר איזה סוג פלסטיק זה לצורך מיון אוטומטי בזמן מיחזור.
...
המספר 7 מגדיר "כל פולימר אחר" שאיננו ברשימת 6 הפולימרים הראשונים"
זה העיקר
הסימון הזה פשוט אומר איזה סוג פלסטיק זה לצורך מיון אוטומטי בזמן מיחזור.
...
המספר 7 מגדיר "כל פולימר אחר" שאיננו ברשימת 6 הפולימרים הראשונים"
זה העיקר
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 04 מאי 2010, 15:23
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
כל מי שחיפש מחבת נאופלם(מחבת קרמית): מצאתי את המחירים הזולים ביותר אצל סמבירא:
מחבתות נאופלם
מחבתות נאופלם
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
איך אני יודעת ממה עשוי נייר אפייה?
ראיתי שכתוב למעלה שהוא מולבן בכלור וכו' אבל איפה אני יכולה למצוא מידע על זה זה הרי לא כתוב על האריזות אז איך יודעים?
ראיתי שכתוב למעלה שהוא מולבן בכלור וכו' אבל איפה אני יכולה למצוא מידע על זה זה הרי לא כתוב על האריזות אז איך יודעים?
-
- הודעות: 3625
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
רחל - שאלת מליון הדולר איך יודעים.
אם את רוצה ככה תוספת לתסכול:
איך יודעים שאת הזיתים טובלים בסודה קרבונט (נדמה לי שכך קוראים לזה), כדי שיתרככו מהר?
איך יודעים שאת השומשום טובלים באמבטיות כימיכלים כדי לקלף את קליפתם?
איך יודעים שבתוך הדגים מכניסים חומר שסופח אליו מיים כדי שימכרו לנו מים במחיר של דג?
מי יודע איך מקולפים להם פירות למינהם? (איך הגרעינים נהיים מקולפים? הפקאנים? איך מורידים את התירס מהקלח בצורה כזו מושלמת?? (חשוד לא?)
מי שומר עלינו??
מי??
כשכתוב על חולצה שהיא 90% כותנה, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב אורגאני, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד, מי שומר שזה אכן כך?
יש פעמים שאומרים באיזורים מסויימים לא להיכנס למים בים, או לא לשתות מים ללא הרתחה, תמיד תמיד מודיעים?
כשקם לו מפעל מזהם ליד הבית, מי שומר עלינו?
לא להמשיך - נכון?
אם את רוצה ככה תוספת לתסכול:
איך יודעים שאת הזיתים טובלים בסודה קרבונט (נדמה לי שכך קוראים לזה), כדי שיתרככו מהר?
איך יודעים שאת השומשום טובלים באמבטיות כימיכלים כדי לקלף את קליפתם?
איך יודעים שבתוך הדגים מכניסים חומר שסופח אליו מיים כדי שימכרו לנו מים במחיר של דג?
מי יודע איך מקולפים להם פירות למינהם? (איך הגרעינים נהיים מקולפים? הפקאנים? איך מורידים את התירס מהקלח בצורה כזו מושלמת?? (חשוד לא?)
מי שומר עלינו??
מי??
כשכתוב על חולצה שהיא 90% כותנה, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב אורגאני, מי שומר שזה אכן כך?
כשכתוב מחומרים טבעיים בלבד, מי שומר שזה אכן כך?
יש פעמים שאומרים באיזורים מסויימים לא להיכנס למים בים, או לא לשתות מים ללא הרתחה, תמיד תמיד מודיעים?
כשקם לו מפעל מזהם ליד הבית, מי שומר עלינו?
לא להמשיך - נכון?
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
איך יודעים שבתוך הדגים מכניסים חומר שסופח אליו מיים כדי שימכרו לנו מים במחיר של דג?
וגם איך יודעים שיש בהם כספית? הרעלת כספית
אוףףףף באמת איך יודעים את כל זה ועוד.......
אני משתדלת להימנע וזהו (מנייר אפיה וכו') אבל מישהי ביקשה ממני קישורים למידע על זה אז חשבתי שאולי יש כאן למישהו...
לא להמשיך - נכון?
לא אין צורך תודה
וגם איך יודעים שיש בהם כספית? הרעלת כספית
אוףףףף באמת איך יודעים את כל זה ועוד.......
אני משתדלת להימנע וזהו (מנייר אפיה וכו') אבל מישהי ביקשה ממני קישורים למידע על זה אז חשבתי שאולי יש כאן למישהו...
לא להמשיך - נכון?
לא אין צורך תודה
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
_לא להמשיך - נכון?
להמשיך בטח להמשיך!
זיתים בסודה קרבונט
סומסום בכימיכלים
דגים בכספית
מה עוד יש שאני לא יודעת???
להמשיך בטח להמשיך!
זיתים בסודה קרבונט
סומסום בכימיכלים
דגים בכספית
מה עוד יש שאני לא יודעת???
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
לכל אלו שמחפשים בנרות
לשמחתי נתקלתי בקערות אוכל לילדים מעץ במבוק, חיפשתי המון זמן
יש מישהי שמוכרת אותן, מחירים זולים ואחלה קערות
שמה הדר -0543174086
אנחנו הצטיידנו בכמה כאלה
לשמחתי נתקלתי בקערות אוכל לילדים מעץ במבוק, חיפשתי המון זמן
יש מישהי שמוכרת אותן, מחירים זולים ואחלה קערות
שמה הדר -0543174086
אנחנו הצטיידנו בכמה כאלה
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה שאני יודעת, הקערות די בעיתיות. יש כאלו שהיו של סבתא שלי. אומרים שזה לא בריא לאכול מהן.
-
- הודעות: 47
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2009, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של מים_צלולים*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה יכול להיות רעיל בכלים האלו? נראה לי שזה הדבר הכי טבעי שיש...
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אפשר תמונה? אני אוהבת במבוק מאוד
-
- הודעות: 1700
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
מה יכול להיות רעיל בכלים האלו?
גם אני אשמח לשמוע.
גם אני אשמח לשמוע.
-
- הודעות: 3987
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
השאלה היא במה מצפים את הבמבוק. לי יש כאלו מצופות במשהו. זה יכול להיות לקה לעץ וכו'. לא יודעת מה זה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל
אם זה הקערות שאני מכיר הן עשויות מחתיכות במבוק מודבקות בלחץ בתבנית ואולי גם צבועות מבחוץ.
האם הן מודבות בדבק ידידותי לסביבה? האם הצבע החיצוני בטוח? האם בטוח לאכול מהן? אולי המוכרת תוכל להשיב?
האם הן מודבות בדבק ידידותי לסביבה? האם הצבע החיצוני בטוח? האם בטוח לאכול מהן? אולי המוכרת תוכל להשיב?