בס"ד
אמא מאוהבת - איפה את היום? איפה אתם היום?
עצוב לי כל-כך לקרוא את כל התהליך שעבר הדף הזה.
(במיוחד, כי בעלי ואני ישנים הלילה בנפרד, כי יש משהו שאני לא מוכנה להתפשר עליו בזוגיות שלנו, והוא ה
זוגיות. הוא כל-כך לבד, שאין לי מקום...)
רציתי לדעת איפה את, בעיקר כי יש דברים שאני מסכימה איתם- אני חושבת שיש דברים שיכולת לעשות אחרת (אני לא חושבת שלהניח ילדה בת שנתיים
לידי במטבח/ליד מכונת הכביסה/בעגלה של הסופר זה נטישה כלשהיא, ולהיפך, זה יכול לתת לה תחושת עצמאות עם אמא. שאת לא עוזבת אותה למרות שאת צריכה עכשיו לבשל/לכבס/לקפל/לקנות אוכל/.....
ואני אומרת את זה, למרות שאני לא יודעת איפה אתם, ומה קורה, ואם בכלל תקראי...?
אני אומרת את זה ממקום בו אני רואה דברים מהצד. מגישת חיים קצת אחרת (גם לא מנוסה, וגם קצת "דוסית" - אבל מבחירה.), ממקום שלי פרטי, שמזכיר לי קצת את מה שקראתי.
כשמוותרים לאהוב, לא בהכרח הופכים לסמרטוט - המצב הזה (סמרטוט) מגיע, כש
רק אחד מוותר, ומוותר, מפייס, ומרגיע, אך ננטש כשהוא פגוע/כועס/נעלב/מרגיש רחוק.
אפשר לוותר, בלי להתפשר. אפשר ללכת לייעוץ זוגי לבד! כדי לנסות להתמודד עם הקושי שלך לשחרר את ביתך, עם הקושי שלך להיות לבד עם בעלך (מה, אם אתם ישנים במיטה המשפחתית כולכם יחד- זה אומר שאי-אפשר להתמזמז/לשתות כוס יין/לאכול יחד
אחרי שהילדה הלכה לישון?), עם הקושי שלך לראות מה בעלך צריך, עם הקושי של בעלך לשוחח איתך ברגיעה, ולא ממקום של מצוקה.
יש משפט בגמרא שאומר "איזו היא אישה כשרה - העושה רצון בעלה" -ולפני שאת מתנפלת שהיהדות השמרנית עושה את האישה לסמרטוט - קראי את פירוש החסידות לזה-
המשפט מתאר מצב בו האישה, שנחשבת בעלת בינה יתרה (אינטואיצי'ה, וחכמת "אנשים ורגשות" מאוד מפותחת, ובגלל זה היא מגדלת את הילדים. פשוט כי אבא לא יודע לעשות את זה טוב כמוה [הכוונה לחינוך עיקרי, לא להתעלמות ובעיטת האב מהמשפחה] ) יוצרת את המצב בו הבעל רוצה את מה שהיא רוצה- בצורה כזו מתוחכמת, ועדינה שהוא חושב שזה רעיון שלו..... דוגמא? אין לי. איך לשלב את זה בחייך? אין לי תשובה.-אבל זה חומר למחשבה שלך עם עצמך.
בגמרא כתוב גם שהגברים "עלובים ומסכנים" ללא האישה, וכן, היא צריכה להיות אמא שלו! מה לעשות- מה שאמא עשתה פעם- עכשיו עושה היא- מכבסת, מכינה אוכל, מנקה, מחבקת כשקשה, מנחמת, מעודדת, תומכת, מתמרנת אותו כך שיגדל ויתעצם (עוצמה נפשית ושכלית.) - ואם הוא לא מקבל את זה מאשתו, מהיכן יקבל? הוא מרגיש נטוש, לבד, (סליחה על הבוטות) "עשה לך ילד" וזהו, את לא צריכה אותו יותר.....
הדברים שאני כותבת הן מראי'ה אובייקטיבית.
אין לי ספק, שנורא נפגעת ממנו, מהתגובות שלו! (במיוחד מה"דפאק" הכל-כך מזעזע ולא אנושי, שהוריו עשו על ילדתך, כי האגו שלהם נפגע [מה נפגעתם? ילדה קטנה.......] ) תרחמי על ההורים שלו, לא רק שהם לא יודעים אחרת, הם גם לא רואים שהם לא יודעים אחרת, וגם לא מוכנים להבין שאולי הם לא היחידים שצודקים (רגע.... הועלה כאן בדף נושא שאת עצמך אמרת- את לא משחררת אותה/את דעותייך על דברים שונים... גם ההורים שלו לא משחררים. הם לא רוצים או לא יודעים יותר טוב - אבל הם דומים לך- מהאופן הזה לפחות...).
בחסידות יש משפט המהווה בסיס לכל מערכת יחסים- ילדים, הורים, בעל/אישה, חבר/ה טוב/ה, וסתם אנשים שסובבים אותנו-
"כמים הפנים לפנים- כן לב האדם לאדם"
אם תסתכלי על עצמך אל תוך אגם (מראה....) תראי את הפרצוף שאת עושה. אם את עצבנית, זה מה שישתקף לך. אם את מחייכת, זה מה שתראי.
כך גם עם נפשנו. מעצבן אותנו אצלו/ה כי זה אצלנו במערך ההתנהגות/רגשות שלנו.
בעלי מתעצבן כי אני מודיעה לו ולא מתייעצת איתו לגבי נסיעה לשבת אצל חברים... הוא לא דיבר איתי יומיים בגלל זה. אבל כשהוא החליט לוותר על חצי יום עבודה בשביל איזה ארוע (אני לא נגד!!) אבל בשביל להיות איתי הוא לא מתעורר ביום שישי ב-10 בבוקר במקום ב-13 בצהריים,כדי שיהי'ה לנו סופסוף זמן יחד, ולא מתייעץ איתי, אם אני רוצה ללכת איתו למקום אחר לאותו אירוע (שיהיה לי יותר נוח)
הוא לא רואה שזה אותו דבר, והוא עשה לי מה שמרתיח אותו שאני עושה לו.....
אי אפשר תמיד להיות צודק!
אי אפשר תמיד שהחיים ילכו רק בדרך שלנו! אחרת נהי'ה צודקים, עם מה שרצינו והחלטנו שנכון - אבל
לבד.
צריך להתפשר (ואני לא אומרת לך איך וכמה!) כי אחרת אותם קשיים יהיו לך עם בחור אחר, ועם הילדה שלך, ועם הילדים שיבואו אח"כ (בע"ה) , ועם חברה קרובה, ברגע שהיא תתקרב לנקודה שב"שליטתך" הבלעדית... כך גם קרה כאן, בדף הזה. לא יכולת לשלוט על התגובות, והן לא היו מאוד לרוחך, ולכן הרגשת נטושה.
אבל - התגובות - כולן, גם הבוטות וגם הלא מסכימות- כולן היו בשבילך! רק בשבילך. ובשביל בעלך, וילדתך!
ראיתי כאן לאורך כל הכתוב רצון גדול לעזור לך- ואת לא תמיד ראית! כי זה לא הי'ה מה שציפית שיגידו.
אמא מאוהבת - איפה את היום?