אני לא מומחית לרפואת צמחים, אבל ממש לא הייתי אומרת שפטרוזיליה טרייה עדיפה על מבושלת או חלוטה
תודה על זה.
חשוב לומר שזו דעתי האישית
והלא מאוד מלומדת בנושא.
חיפשתי בשעתו חומרים טובים על האפקט של בישול וחימום על צמחים ולא מצאתי. זה לא אומר שאין, כמובן, אבל אני לא מצאתי בחומרים שאני מעריכה.
כל שמצאתי הוא בעלי מקצוע שאומרים לי שזה ככה, ואנשים שמעידים בצורה אנקדוטלית שזה משפיע עליהם.
אני לא מקבלת את זה וזו גישתי האישית לנושא.
בעיניי, מי שרוצה לטעון שיש אפקט מועיל לשינוי של מה שברא הטבע, עליו ההוכחה וגם כדאי שהיא תהיה טובה. טרם נתקלתי באחת כזו ואשמח לראות אותה כי זה מרתק בעיניי.
החומרים הקיימים שראיתי שעוסקים בזמינות של רכיבים תחת חום מאוד לא משכנעים בעיניי מטעמים מתודולוגיה.
אני חושבת שזה תחום ששייך לרפואות מסורתיות ואני אישית מעולם לא התחברתי אליהן ויש לי אפילו דעה קצת גרועה וחשדנית עליהן.
אם משהו עוזר אז אני תמיד בעדו, אבל זה איכשהו תמיד נשאר אנקדוטלי ולא הרגשתי שזה רלבנטי לי באופן מיוחד. בסוף אציג סייג לזה כי זה לא שאני קיצונית בנקודה הזו בחיי, רק בגישה עצמה
שימוש בפטרוזיליה למטרות ריפוי.
זה פשוט מגעיל.
גישתי האישית מתנגדת נחרצות לצריכה ושימוש בכל דבר מגעיל או אפילו סתם לא טעים או לא נעים. מבחינתי, אם המחסום הראשון שלי (חוש הטעם) דוחה משהו, אז הסיכוי שחלק אחר במערכת שלי ישמח בו הוא קלוש לגמרי.
אני מרגישה שזה בעצם כמו לעשות דיאטה. האפקט המיידי יכול להיראות כמו ריפוי, אבל בעצם לא ריפאנו כלום, רק את הסימפטום.
לפעמים יש חשיבות גדולה לטיפול נקודתי בסימפטומים, אבל אני אישית לא קוראת לזה ריפוי אלא הכנעה ואני חושבת שבטווח הרחוק יש תמיד מחיר לזה שעושים לגוף משהו שלא נעים לו, כדי לתקן את זה שאיפשהו במקום אחר גם עשינו (כנראה) משהו שלא נעים לו.
מציינת שוב למען הסר ספק שאני יודעת שדעתי לא פופולארית, לא מגובה בשום דבר, והיא אישית לגמרי אבל עובדת בשבילי ובשביל משפחתי היטב כבר הרבה שנים. כשאני מרגישה דחיפות לאכול פטרוזיליה אני אשים אותה בשייק עד לנקודה שבה זה עדיין טעים לי. מה שלא טעים, בעיניי, לא יכול לתמוך בריפוי. זה מהלך כוחני והגוף שלי לא שמח בכאלה.
נ.ב - בעקבות שיחה עם רופא איורודי, שהיה המום לשמוע מרתיעתי מאוכל לא טעים לצורכי טיפול, וספציפית מחוסר ההסכמה שלי לגעת בכורכום, החלטתי לשקול מחדש את הרתיעה הזו מהצמח המסוים הזה.
אני עצמי חושבת שיש מעט מאוד דברים שאפשר להגיד עליהם באופן גורף "לא טעים". זה הרי תלוי בעונה, ובכמות, ובצורה ההכנה ובהרכב עם דברים אחרים ומה לא...
אז יצאתי לבדוק ומצאתי מתכון למשקה מעניין שאני שותה כל יום ממש בשמחה כי הוא ממש טעים לי. זה לא לצרכי טיפול אלא לצרכי מגוון, כי אני לא אוהבת לפסול דברים מהתפריט שלי רק כי לא מצאתי דרך להנות מהם עדיין ולפעמים ההנאה בהחלט תלויה בבישול או חליטה או חימום אחר.
למי שסקרנית:
מרתיחה כוס חלב שיבולת שועל, זורקת פנימה שני עיגולי ג'ינג'ר טרי, אצבע עבה וקצוצה לעיגולים של כורכום טרי, מקל קינמון וכפית ציפורן יבשה.
זה עומד בכוס טרמית שעה ואז אני שותה. טעים לאללה ומשמח את הגוף.
כל צורה אחרת שבה ניסיתי כורכום הגעילה אותי ממש, כולל את אותו הרכב בדיוק במים במקום בחלב שיבולת שועל.
בתאבון ולבריאות לכולכן