אצבע קלה על המקלדת
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2005, 01:48
אצבע קלה על המקלדת
אני רוצה לפתוח כאן דיון שמדבר על אופן הכתיבה של באופן טבעי.
מאוחר לי לעכשיו, אבל בגדול הכותרת אומרת את נושא הדף.
בהמשך אכנס אולי לפרטים.
מאוחר לי לעכשיו, אבל בגדול הכותרת אומרת את נושא הדף.
בהמשך אכנס אולי לפרטים.
-
אצבע קלה על המקלדת
לפעמים אנשים כותבים דברים שבחיים הם לא היו מפנים אל אדם אחר, בפורמט אחר.
למשל בשיחה, אם מישהו פוגע במישהו, הרי שהשני מגיב, ולו במימיקה, ומייד הפידבק מדבר בפני עצמו ומסב את השיחה הלאה.
אפילו במכתב לא היינו יורדים לפרטים, כי מכתב מגיע אחר כמה ימים טובים, ומי רוצה לתעד דברים קטנוניים וקשים, שהוא כותב.
אני מאמינה גדולה בכתיבה, אני חושבת שתהליכים אמיתיים יכולים להתרחש בעזרת המפגש של עט ונייר.
לפעמים בכתיבה אל מישהו יכולים להמשיך ולפגוע באופן הניסוח, מבלי שבכלל מודעים לכך שהניסוח עצמו, ועוד לא הגענו לתוכן, הניסוח עצמו לפעמים, מוגזם מופנה ישירות למישהו, אבל לא לוקח בחשבון את זה שהצד השני עומד לקבל את התוכן מעורבב היטב עם האופן.
למשל בשיחה, אם מישהו פוגע במישהו, הרי שהשני מגיב, ולו במימיקה, ומייד הפידבק מדבר בפני עצמו ומסב את השיחה הלאה.
אפילו במכתב לא היינו יורדים לפרטים, כי מכתב מגיע אחר כמה ימים טובים, ומי רוצה לתעד דברים קטנוניים וקשים, שהוא כותב.
אני מאמינה גדולה בכתיבה, אני חושבת שתהליכים אמיתיים יכולים להתרחש בעזרת המפגש של עט ונייר.
לפעמים בכתיבה אל מישהו יכולים להמשיך ולפגוע באופן הניסוח, מבלי שבכלל מודעים לכך שהניסוח עצמו, ועוד לא הגענו לתוכן, הניסוח עצמו לפעמים, מוגזם מופנה ישירות למישהו, אבל לא לוקח בחשבון את זה שהצד השני עומד לקבל את התוכן מעורבב היטב עם האופן.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אצבע קלה על המקלדת
מה בעצם את רוצה לומר?
-
אצבע קלה על המקלדת
יש אנשים באתר שכותבים בצורה מאוד דעתנית, וקרה וחדה.
צורה שאם הם היו מדברים את אותן מילים היו אומרים להם, הלו, חביבי, שקול מילים.
אבל כשהם כותבים כאן תגובות, הם יכולים להפליג רחוק, ולפגוע.
כשאתה מקבל הערה פוגעת ממישהו, כשהיא כתובה לך בדף שלך, אתה נפגע, אם הדברים הם פוגעים. אתה לא יכול לעצור את זה שהיפנה אליך את דבריו, כי הוא כבר עבר הלאה
כמו שבטלפון אתה מדבר עם אדם בלי לראות אותו.
אז בפורום אתה מדבר עם מישהו בלי לראות אותו בלי לשמוע אותו.
אדם יכול להשתלח בניסוחים כיד הדמיון הטובה/ או הרעה עליו.
צורה שאם הם היו מדברים את אותן מילים היו אומרים להם, הלו, חביבי, שקול מילים.
אבל כשהם כותבים כאן תגובות, הם יכולים להפליג רחוק, ולפגוע.
כשאתה מקבל הערה פוגעת ממישהו, כשהיא כתובה לך בדף שלך, אתה נפגע, אם הדברים הם פוגעים. אתה לא יכול לעצור את זה שהיפנה אליך את דבריו, כי הוא כבר עבר הלאה
כמו שבטלפון אתה מדבר עם אדם בלי לראות אותו.
אז בפורום אתה מדבר עם מישהו בלי לראות אותו בלי לשמוע אותו.
אדם יכול להשתלח בניסוחים כיד הדמיון הטובה/ או הרעה עליו.
-
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*
אצבע קלה על המקלדת
זה אחד היתרונות/חסרונות של האינטנרט.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אצבע קלה על המקלדת
זו ביקורת לחלל האויר. את/ה יכול/ה להיות יותר ספציפי?
-
אצבע קלה על המקלדת
זרקתי נושא. מעניין אותי אם עוד אנשים חשים שאנשי באופן טבעי, לפעמים כותבים בצורה שפוגעת כמו סכין, או שמא רק אצלי התקבלה ההרגשה הזו.
נפגעתם מאופן הניסוח של אנשי באופן?
תספרו כאן.
אולי למחזיקי הדגל יש עוד מה ללמוד על איך אומרים דברים, כך שאנשים יקשיבו ולא סתם יגידו בליבם: ווואוו היא יודעת לכתוב, חבל שאין לה טור של ביקורת בעיתון.
נפגעתם מאופן הניסוח של אנשי באופן?
תספרו כאן.
אולי למחזיקי הדגל יש עוד מה ללמוד על איך אומרים דברים, כך שאנשים יקשיבו ולא סתם יגידו בליבם: ווואוו היא יודעת לכתוב, חבל שאין לה טור של ביקורת בעיתון.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
אצבע קלה על המקלדת
_נפגעתם מאופן הניסוח של אנשי באופן?
תספרו כאן._
לא מועיל יותר להגיב לאותו אדם שהדברים שלו פגעו בך?
אולי הוא בכלל לא הבין שהניסוח פוגע?
תספרו כאן._
לא מועיל יותר להגיב לאותו אדם שהדברים שלו פגעו בך?
אולי הוא בכלל לא הבין שהניסוח פוגע?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
אצבע קלה על המקלדת
מכונת כתיבה,
את זורקת ביקורת לחלל האויר. לא סתם הביאו את הקישור. אם היית נכנסת אליו היית קוראת ש
יש בעייתיות בהעלאת ביקורת כללית, לא ממקודת. ביקורות שנורות לאויר טבען לפגוע דווקא באנשים שהן לא כוונו אליהם, בעיקר במי שרגיש או במי שאכפת לו מאד, ולאו דווקא במי שהתנהגותו באמת עוררה אותה. ניסוחים כלליים, המנותקים מההקשר שבעקבותיו נכתבו, עלולים לגרום לאי-הבנות. אם מישהו כתב משהו שאתם לא מסכימים איתו, עדיף שתגיבו אליו ישירות.
ועוד דבר- מי אלה "אנשי באופן"? מהו "אופן הניסוח" של "אנשי באופן"? יש פה אוסף של אינדיוידואלים, וכל אחד מתנסח בהתאם לאופיו הייחודי.
מצטרפת לאמא של יונת- נפגעת ממישהו? פני אליו ישירות ובררי עניין.
את זורקת ביקורת לחלל האויר. לא סתם הביאו את הקישור. אם היית נכנסת אליו היית קוראת ש
יש בעייתיות בהעלאת ביקורת כללית, לא ממקודת. ביקורות שנורות לאויר טבען לפגוע דווקא באנשים שהן לא כוונו אליהם, בעיקר במי שרגיש או במי שאכפת לו מאד, ולאו דווקא במי שהתנהגותו באמת עוררה אותה. ניסוחים כלליים, המנותקים מההקשר שבעקבותיו נכתבו, עלולים לגרום לאי-הבנות. אם מישהו כתב משהו שאתם לא מסכימים איתו, עדיף שתגיבו אליו ישירות.
ועוד דבר- מי אלה "אנשי באופן"? מהו "אופן הניסוח" של "אנשי באופן"? יש פה אוסף של אינדיוידואלים, וכל אחד מתנסח בהתאם לאופיו הייחודי.
מצטרפת לאמא של יונת- נפגעת ממישהו? פני אליו ישירות ובררי עניין.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אצבע קלה על המקלדת
אולי למחזיקי הדגל יש עוד מה ללמוד על איך אומרים דברים
אולי.
אבל איך אפשר ללמוד בלי לדעת איפה טעיתי?
לענין טענותיך בהתחלת הדף,
נראה לי שזו בעיה כללית של האינטרנט:
יפה בעיני האבחנה שכש(מדברים )פנים אל פנים, ניתן לעצור טקסט ארוך בכל שלב אם רואים שהוא לא רלבנטי/מעליב/לא מקשיבים לי/יש לשומע משהו להגיד.
אולי.
אבל איך אפשר ללמוד בלי לדעת איפה טעיתי?
לענין טענותיך בהתחלת הדף,
נראה לי שזו בעיה כללית של האינטרנט:
יפה בעיני האבחנה שכש(מדברים )פנים אל פנים, ניתן לעצור טקסט ארוך בכל שלב אם רואים שהוא לא רלבנטי/מעליב/לא מקשיבים לי/יש לשומע משהו להגיד.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
אצבע קלה על המקלדת
רק מחזיקי הדגל_ זקוקים לשעורי התבטאות? או אולי זה מתייחס גם לשאר הציבור? (אגב, מי הם _מחזיקי הדגל ?)
ואשר להבדל בין האינטרנט לשיחה בעל-פה, יש יתרונות לשניהם.
בשיחה פנים-אל-פנים יש חשש להחשף ולהתבטא מהבטן. באינטרנט אנשים נחשפים עד לקרביים.
בשיחה אמיתית אי אפשר להחזיר דברים שנאמרו.באתר הזה אפשר למחוק ולתקן התבטאויות.
ואשר להבדל בין האינטרנט לשיחה בעל-פה, יש יתרונות לשניהם.
בשיחה פנים-אל-פנים יש חשש להחשף ולהתבטא מהבטן. באינטרנט אנשים נחשפים עד לקרביים.
בשיחה אמיתית אי אפשר להחזיר דברים שנאמרו.באתר הזה אפשר למחוק ולתקן התבטאויות.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
אצבע קלה על המקלדת
אינטרנט מאפשר לאנשים להתבטא בצורה שונה מאשר במציאות הלא וירטואלית. נוצרת כאן מציאות אחרת ואכן לעתים כשאני לא מוכנה אני מקבלת איזו הערה ישר לתוך הבטן הרכה. אבל כשזה משפיע עלי אני מבינה שזו
אני
שצריכה לעשות עבודה, אני שצריכה לעבור איזשהו טיפול- כי אם זה פגע בי אז כנראה יש דברים בגו. אני חייבת להודות שהשיעור הכי חשוב שלמדתי היה בגלל מן הערות פוגעות כאלו שכתבה מישהי שאני מכירה גם במציאות (אמנם בשם בדוי אבל הבנתי טוב מאוד מי זו).
יש משהו נהדר בכלי הנוסף הזה, הזדמנות שנייה, רמה נוספת להבנה. האתר הזה ושאר האתרים בהם אני פעילה לימדו אותי מספר דברים על עצמי, על רגישויות שלי ומהווים הזדמנות מצויינת לעבודה עצמית. וזאת למרות שאני עובדת רבות על הפרדת המרחב הוירטואלי מחיי המציאותיים.
מצרפת לך משהו שכתבתי ברגע כזה-
_לשחרר, לשחרר, לשחרר.
ואני כל הזמן חשבתי שאני משחררת יותר מדי.
דווקא במקומות הכי אינטימיים הבטן היא הכי רכה, והמילים הכי קשות, כואבות, פוגעות.
שורשים עמוקים או צמרות ממריאות,
השריטות של אחרים אינן צריכות לכאוב בבשרי.
משחררת._
מקווה שיהיה לך ולאחרים- לעזר.
אני
שצריכה לעשות עבודה, אני שצריכה לעבור איזשהו טיפול- כי אם זה פגע בי אז כנראה יש דברים בגו. אני חייבת להודות שהשיעור הכי חשוב שלמדתי היה בגלל מן הערות פוגעות כאלו שכתבה מישהי שאני מכירה גם במציאות (אמנם בשם בדוי אבל הבנתי טוב מאוד מי זו).
יש משהו נהדר בכלי הנוסף הזה, הזדמנות שנייה, רמה נוספת להבנה. האתר הזה ושאר האתרים בהם אני פעילה לימדו אותי מספר דברים על עצמי, על רגישויות שלי ומהווים הזדמנות מצויינת לעבודה עצמית. וזאת למרות שאני עובדת רבות על הפרדת המרחב הוירטואלי מחיי המציאותיים.
מצרפת לך משהו שכתבתי ברגע כזה-
_לשחרר, לשחרר, לשחרר.
ואני כל הזמן חשבתי שאני משחררת יותר מדי.
דווקא במקומות הכי אינטימיים הבטן היא הכי רכה, והמילים הכי קשות, כואבות, פוגעות.
שורשים עמוקים או צמרות ממריאות,
השריטות של אחרים אינן צריכות לכאוב בבשרי.
משחררת._
מקווה שיהיה לך ולאחרים- לעזר.