אשתי מתנגדת לבאופן

משמש*
הצטרפות: 20 יוני 2005, 00:19

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

שלום,
מזה זמן מה אני קורא באתר. נפתחתי להרבה מאוד דברים, התעניינתי והחכמתי.
לחלק מהדברים אני מתחבר יותר, ולחלק פחות. את הדברים שאני מתחבר אליהם יותר הייתי רוצה לאמץ, וחלק אף ניסיתי.

אבל

אשתי מביעה התנגדויות. באופיה יש לה הרבה "באופניוּת", לא מעט דברים גם יישמנו ביחד, יש דברים שהיא בעצמה דוגלת ועושה (עוד לפני שהכרנו את באופן). ובכל זאת, כשאני רוצה "לעשות עוד צעד" ולנסות משהו חדש, זה נתקל בהתנגדות. גם לי בעצמי לא ברור מה ארגיש עם הדברים שעוד לא ניסיתי (נגיד מיטה משפחתית), אבל הייתי רוצה לנסות ואז לראות איך זה משפיע עלי ועל המשפחה, ורק אז להחליט אם להמשיך או לא.

אצלה זה לא כך. לי זה מרגיש שהיא מפחדת משינויים, מפחדת לנסות, מפחדת לאבד את עצמה.

ועוד דבר: חלק מהעניין הוא רתיעה מהקהילה הזו, או ה"כת" הזו. יש לה תחושה (אולי מוצדקת, למרות שלא אוהבים לשמוע את זה פה) שיש כאן משהו כמו כת, או דת, ושאנשים כאן מסתכלים אחד על השני באופן שיפוטי, מי יותר "באופן" ומי פחות, מי חי ככה או אחרת. וזה כנראה מלחיץ אותה, ואני יכול להבין את זה. גם לי יש את התחושה הזו לפעמים.

ומעבר לשיפוטיות, היא מרגישה כאן "מיסיונריוּת", ולחץ של אנשים לכיוון הבאופני. גם אני נתקלתי בזה לא מעט, אלא שאני חושב שאני מסוגל לסנן את זה ולהסתכל על הרעיונות עצמם, ולא להילחץ מהלחץ. ואולי אני טועה וגם אני פשוט "נסחף" בלי מספיק ביקורת עצמית, וממש כמו בכת, הולך עם הזרם בלי לעצור רגע ולהסתכל מבחוץ.

לפעמים אני לא יודע אם ההתנגדות שלה היא באמת לרעיון עצמו, או שההתנגדות שהיא מביעה מקורה בכעס או משהו לא פתור בנושא אחר, וההתנגדות היא רק ביטוי של זה. אני אתן דוגמא: אתמול כשנפרדנו מחברים, אשתי אמרה לבתנו "תגידי ביי ביי". אני מיד "הזדעקתי" והגבתי על כך במשהו כמו "לא צריך להגיד לה מה להגיד". ואשתי מיד הגיבה ב"מה כבר קרה? אל תהיה כזה היסטרי, מותר להגיד ... וגו' " אני לא יודע איך להסביר את זה, אבל די ברור לי שהיא מבינה בדיוק "מה כבר קרה" וגם מסכימה לזה באופן עקרוני... אני גם חושב שזה לא אסון כזה גדול שהיא אמרה את זה פעם אחת. אבל התגובה שלה נראתה לי לגמרי חסרת פרופורציה, ומיד הכניסה אותנו לחיכוך.

אז מה אני בעצם רוצה מהחיים שלכם?

קודם כל, נראה לי שזה דף תמיכה. לא קל לי לעצור את עצמי מלהגיד לה כל מיני דברים. אז או שאני עוצר, ונתקע עם זה בפנים, או שאני אומר, ואז אנחנו נקלעים לויכוחים ואפילו מריבות. מה שלא יהיה, זה לא זורם, וזה לא נעים :-(

ואולי גם - אם יש לכם עצות מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב.

תודה.

נ.ב. אני מקווה שזה בסדר שפתחתי דף לנושא הזה.
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

שלום משמש
באופן- הרבה פנים לבאופן
כל משפחה בוחרת לה את דרכה ( כך שאין זו כת) לפי הגדרה מהי כת.
אתה/ם יכולים לבחור כם מכאן מה מתאים לכם כמשפחה ומה לא.
לפעמים צריך לתת לדברים זמן ואז הם יוצאים ברגע שנכון .
לחץ- לדעתי לא יעזור.
זמן- זה הפתרון ( לעיתים)
תכנסו לבאופן, תקראו, תחשבן, תבחרו ותאמצו לכם מה שנכון לכם.
האנשים כאן תומכים ונחמדים לפעמים נושכים אך לא חזק מדי.
נסה לשנות את המשקפים ולראות הכל במשקפים חיוביות ואז בטוה אני שתרוויחו בגדול .
בהצלחה
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

משמש,
טוב שפתחת את הדף הזה,
הרבה אנשים/נשים יזדהו איתך כאן.
שים לב לעובדה שב'הזדעקותך'בעצמך הורית לאישתך מה ואיך צריך או לא צריך להגיד.
אף אחד לא אוהב שאומרים לו מה ואיך להגיד. בעצמך אמרת: "לא צריך להגיד.....מה להגיד". :-)
ובעצמך אתה אומר לאישתך מה לא להגיד....:-D
טוב, אני מבינה אותך. גם אני עוד עושה את זה המון פעמים לבן זוג שלי. למרות שאני ממש (אבל ממש) מתעצבנת כשהוא עושה לי את זה.
בגלל שהגישות והדרכים שלנו כל-כך שונות לפעמים, אנחנו כבר די מאומנים, וכל הזמן לומדים איך לתת ביטוי לעצמיות שלנו מבלי לכפות משהו על האחר.
זו משימת חיים.
(())
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אני מיד "הזדעקתי" והגבתי על כך במשהו כמו "לא צריך להגיד לה מה להגיד".
אולי היה עדיף לשוחח על כך לאחר מעשה, בנינוחות, ולא בנוכחות הילדה ואנשים אחרים?
יתכן שאז הערתך היה יותר עניינית ופחות רגשית, וגם התגובה כך?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

שלום,
הכרתי זוג שהיה (ואולי עדיין) במצב שלכם. והתחשה הברורה שעלתה שם, היתה הירתעות של האמא מכך שבן זוגה יצר קשר עם מקום שהוא במהותו "נשי" - לא לקפוץ עלי, אני לא מתכוונת שזה מקום רק או בעיקר לנשים. אבל אופן ההתעסקות כאן בנושאים השונים, הוא ללא ספק נשי. במובן הכללי של המילה. יש כאן כמה גברים ש"מחוברים לצד ההוא" שלהם. זו לא אמירה נגד זה או זלזול בזה, להפך.. אבל ההשתתפות שלהם היא מכיוון נקבי. ההבעה, הצורך לשתף, ההתעסקות בפרטים הקטנים, התליית כביסה ביחד, שלא לדבר על הכביסה המלוכלכת ביחד בנהר השוצף של באופן.
ואולי אשה של איש כזה, מרגישה נגזלת, מרגישה שנדחקה, שהוא תפס לה את המקום. שאלמלא הקשר הנהדר שיש לו עם חברי באופן והרעיונות כאן, היא היתה יכולה לפתח כאן חברויות אינטימיות נהדרות. למצוא חברות. להתנסות ברעיונות אחדים ולדחות אחרים. אולי היא היתה מעדיפה להיות אחת מאותן נשים שהבעל שלהם חושב שזה בילבול מוח, כל האתר הזה והקהילה הזאת... אולי אם לא היתה מונחית הנה על ידי בעלה היתה מכניסה את התכנים של באופן הביתה כמו אשה שבוחרת את כלי המטבח. משאין הדברים כך, היא בוחרת לה מפלט בעויינות לבאופן. כי בעלה תפס לה את המקום הנשי בקהילה.
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

ובנוסף, אם הבן זוג דן פה או בינו לבינו בענייני אמהות, טיפול בילדים, מקום האם בחיי הילד, בהשראת באופן, הוא מקיים עם זרים דיון בה . שזה לא תמיד מצב נוח. וכמעט טבעי שתעלה הסתייגות.
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

בקשת עצה: הנח לאשתך להכנס לכאן, בניק שאינו ידוע לך. אל תעקוב אחר דבריה והדפים שאליהם נכנסה. נסה גמילה זמנית מבאופן. הנח לה לשוטט לבד ולא בהנחייתך. הנח לה להתווכח לתהות ואפילו לכעוס כאן בלי עיניים בגבה. אם היא לא רוצה, הנח לבאופן.
אחת הטעויות שלי, היא אימוץ אידאלים שנשקפים מכאן, ונסיון להכניס אותם בכוח אל הבית שלי, בלי שום תיאום או אפילו צורך אמיתי של הבית. במילים אחרות, אני מנסה לכפות על בני ביתי את "החיים הנהדרים" שנדמה שיש לכמה אנשים כאן. (אצלנו באופן אישי מדובר באשלייה שלי שבמשפחות אחרים לא רבים, לא מתרגזים ולא פונים בחוסר סבלנות לבן הזוג ולילדים. אני באמת מאמינה בזה לפעמים! ואתה יכול לנחש שזה לא בדיוק מביא לשלווה בבית.)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי בשמת_א* »

אצלנו באופן אישי מדובר באשלייה שלי שבמשפחות אחרים לא רבים, לא מתרגזים ולא פונים בחוסר סבלנות לבן הזוג ולילדים
וואו.
טוב, אצלנו באופן אישי רבים, מתרגזים וחסרי סבלנות. בהחלט.
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מישהי* »

טוב, אצלנו באופן אישי רבים, מתרגזים וחסרי סבלנות. בהחלט.
אני באופן אישי לא חשבתי אף פעם שאצל "באופן טבעי" לא מתרגזים ולא רבים. מה הקשר?

מעבר לזה, משמש,
כתבת,
יש לה תחושה (אולי מוצדקת, למרות שלא אוהבים לשמוע את זה פה) שאנשים כאן מסתכלים אחד על השני באופן שיפוטי, מי יותר "באופן" ומי פחות, מי חי ככה או אחרת. וזה כנראה מלחיץ אותה,
אולי תנסה לדבר איתה בשיחה גלויה על דברים שאתה היית רוצה לשנות בחיים שלכם, בלי קשר לבאופן או לא באופן,
וגם לשאול אותה מה היא הייתה רוצה לשנות. אולי לאט לאט תגיעו לעמק השווה בכל מיני נושאים, מתוך תחושה שזה מה שאתם בוחרים, ולא בגלל שאתם צריכים לעמוד באיזה תקן אמיתי או דמיוני של באופן טבעי.
אני מניחה שאם היא תרגיש שהדברים באים מתוכה, ולא בגלל לחץ חיצוני, תהיה התפתחות גם לכיוונים שאתה רוצה.
בהצלחה. (())
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

תודה לכל הכותבות. נתתן לי חומר למחשבה.
כמה תגובות ראשוניות:

זמן- זה הפתרון ( לעיתים)
כן, בעקרון אני מסכים. אבל מה לעשות בינתיים? אני לא רוצה ללחוץ, אבל מצד שני אם אני משאיר לזמן לעשות את שלו אז בינתיים אני לא יכול לבטא את עצמי והתסכולים מתגברים.

ובעצמך אתה אומר לאישתך מה לא להגיד
כן, את צודקת לגמרי. במקרה שתיארתי אכן לא היה טעם במה שעשיתי. ואכן היה עדיף לשוחח על כך לאחר מעשה, בנינוחות, ולא בנוכחות הילדה ואנשים אחרים. הבעיה שגם אז, הרבה פעמים, עולה ההתנגדות.

בעלה תפס לה את המקום הנשי בקהילה
|רעיון| רעיון מעניין ונקודה טובה למחשבה. לא עלה על דעתי. אבל מה אני יכול לעשות בעניין?
נסה גמילה זמנית מבאופן. - נראה אותך... P-: כידוע לכולם כאן, זה מאוד קשה. מצד שני, אם אזכה בשלום בית בזכות זה, אז אולי זה שווה.

אחת הטעויות שלי, היא אימוץ אידאלים שנשקפים מכאן, ונסיון להכניס אותם בכוח אל הבית שלי, בלי שום תיאום או אפילו צורך אמיתי של הבית
האם גם אני חוטא בזה? מאוד יכול להיות. אני מנסה להיות מודע לזה ולא לעשות שום דבר "בכח", אבל אולי... ולהגדיר מה זה צורך אמיתי של הבית זה קשה. על פני השטח לפעמים נראה שהכל בסדר, אבל כשנהיים מודעים לדברים (וזה קורה הרבה בעקבות קריאה כאן) פתאום אתה מבין שכן יש צורך, אבל אנחנו לא מודעים אליו.

אני מניחה שאם היא תרגיש שהדברים באים מתוכה, ולא בגלל לחץ חיצוני, תהיה התפתחות גם לכיוונים שאתה רוצה
אני בהחלט רוצה לשמוע מה יש לה להגיד, ואני בהחלט מנסה לדבר איתה בשיחה גלויה על דברים שאתה היית רוצה לשנות בחיים שלכם_. אבל כאמור, ההתנגדות עולה אצלה די מהר ואין לי הרגשה ש _לאט לאט תגיעו לעמק השווה בכל מיני נושאים
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

ובנוסף, אם הבן זוג דן פה או בינו לבינו בענייני אמהות, טיפול בילדים, מקום האם בחיי הילד, בהשראת באופן, הוא מקיים עם זרים דיון בה . שזה לא תמיד מצב נוח. וכמעט טבעי שתעלה הסתייגות.
זה באמת מצב לא נוח, ולכן אני נמנע מדיון בענייני אמהות, וכל מיני דברים שעלולים להיות דיון בה.
גם את הדף הזה לא היה לי קל לפתוח, בדיוק מאותה סיבה.
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

אבל כשנהיים מודעים לדברים (וזה קורה הרבה בעקבות קריאה כאן)
זהו, לזה התכוונתי, שיש האדרה של רעיון, וההאדרה הזאת יוצרת הרחקה של החיים האמיתיים. ונוצרת חזית בתוך הבית. אתה והרעיונות היפים שלך מהאינטרנט, מול אשתך הזעופה והסרבנית. לזה התכוונתי כשכתבתי על דוגמת הכעס (ברור לי שיש כעס במשפחות של באופן!!!! :-D תודה לכל מי שחששה שזה לא ברור לי (-: , אבל כשקוראים המון תיאוריות, אבל לא שומעים את השאגה על הילד שמפריע להורה לכתוב אותן, עלולה להתקבל תמונה קצת...שונה מהמציאות. ואז אנחנו לוקחים את התמונה הזאת ומשווים אותה לבית שלנו, וחוטפים יאוש.)

נראה אותך... כידוע לכולם כאן, זה מאוד קשה.
יש מצב למחשב נוסף? לגלישה שלך רק מחוץ לבית, משהו כזה? (היא בכלל תרצה? הרי גם כך יוצא שאתה מוביל אותה לתוך האתר, וכך אני הורגת את העצה כולה.)
אני באמת, למרות התמכרותי הקשה והארוכה מאד לאתר הזה, חושבת שהוא יכול להזיק בתוך המשפחה. למשל במצב שאתה מתאר.
אם בעלי היה המכור לאתר כזה בינינו, בעודנו מגבשים לנו יחד את הדרך, סביר שזה היה מאיים עלי ומרגיז אותי כל כך, שמזמן הייתי שולחת את הילדים לגן וקונה מיכל ריסוס שיהיה לי קבוע במקרר.
סתם גאוותנות, ברור. אבל אני כותבת לך בכנות, שתזכור שלצד היותנו הנשים מופלאות, נשגבות מכל מה שגבר יכול לדמיין, מוכשרות מרתקות ומושלמות, יש בנו גם את זה. זה מה שעושה אותנו גם פיקנטיות.
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

יכול להיות שההצעות שלך גורמת לה להרגיש שאתה לא סומך עליה לגמרי. שיש דברים כאמא שהיא לא מספיק טובה בהם.
אם דברים צריכים שיפור, כנראה עכשיו הם לא מספיק טובים. כנראה היא לא מספיק טובה.
בקיצור זה יכול להשמע כביקורת ולא כשיחה או התייעצות.
אם זה המצב הרגשות שלה מובנים והגיוניים.
זה מעצבן שבן זוגך מעביר עליך ביקורת. ועוד בגלל משהו שכתוב באתר אינטרנט...
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

הי משמש,

בעניין הדוגמא שנתת, כפי שכבר כתבו לך, אם משהו מקפיץ אותך עדיף להבליג באותו הרגע, ולדבר על זה אחר כך בצורה נינוחה, וגם לא בצורת האשמה של "מה את מדברת איתה ככה!", אלא "חשבתי על זה, ונראה לי שעדיף שלא נכריח את הילדה להגיד מה שהיא לא רוצה, כי..." אם היא מרגישה מותקפת היא עלולה להתנגד רק מעצם תחושת ההתקפה.

בנוסף, מעבר להעלאת הרעיון החדש - לא להכריח אותה לבצע, אלא פשוט לבצע בעצמך. לתת לה לראות את צורת ההתנהגות החדשה ולתת לה לחלחל. להגיד לה, נניח, "נראה לי שזה לא נכון להכריח אותה לומר ביי ותודה. מהיום, כשניפרד מאנשים אני אשאל אותה אם היא רוצה להיפרד, ורק אם היא תבחר היא תגיד ביי". אתה יכול להמשיך פה ושם לחזור על הרעיון שעדיף בעיניך לתת לה לבחור אם להיפרד ב"ביי" ולקבל משהו ב"תודה", כשזה יהיה רלוונטי. בקלילות ובלי לחץ, עד שלאט לאט זה יגיע אליה.
Pלונית_אחרת*
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

גם אני נתקלתי בזה לא מעט, אלא שאני חושב שאני מסוגל לסנן את זה ולהסתכל על הרעיונות עצמם, ולא להילחץ מהלחץ. ואולי אני טועה וגם אני פשוט "נסחף" בלי מספיק ביקורת עצמית, וממש כמו בכת, הולך עם הזרם בלי לעצור רגע ולהסתכל מבחוץ

רק על עצמי לספר ידעתי... אצלי יש פער גדול בין החיבה לרעיונות הבאופניים ולאידיאלים לבין היכולת שלי ליישם אותם... לכן לא בטוח אם אתה הולך עם הזרם של "הכת" כי מאחר ואנחנו לא חיים יחד כמו אצל דיויד כורש הרי שממילא לא תהיה מאמין אדוק (וודאי לא ברגע, בטוחה שאפילו לרני, יונת ובשמת - באופניים מובהקים [אם יש כזה דבר] לקח זמן לצמוח לתוך זה. והי - היו מי שהתלוננו על כך שבבית שפרון שותים קולה רחמנא ליצלן (-:) בדיון על הסרט אנשים חופשיים

יש גם דפים שאולי תרצה לקרוא
באופן טבעי ככת
התנגדות הורי ל''כת'' באופן טבעי

העיצות שקיבלת פה נשמעות לי עיצות טובות (וראיתי שגם לך (-: )
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

ביומיים שעברו הבנתי שקצת הוצאתן לי את הרוח מהמפרשים...
וזה אפילו קצת הרגיז אותי.
מצד אחד שואלים איפה הגברים, והרבה מאוד נשים מתלוננות שהגברים שלהן, או גברים בכלל, לא שותפים.
ואז, כשבא גבר ומשתתף, אומרים לו:

...מקום שהוא במהותו "נשי"
בעלה תפס לה את המקום הנשי בקהילה
נסה גמילה זמנית מבאופן
בלי קשר לבאופן או לא באופן
אני באמת, למרות התמכרותי הקשה והארוכה מאד לאתר הזה, חושבת שהוא יכול להזיק בתוך המשפחה.

אולי גם אתן מתנגדות לשזה שאני אגלוש בבאופן?
תגידו, זה מאיים על נשים שגברים מתעסקים בדברים האלה?
אולי בכלל נוח לכן לקרוא לנו בעל מזניח ולרחם על עצמכן שאתן צריכות להתעסק ב-תחזוקת בעל ):<

עוד דבר שהבנתי (בעזרתו האדיבה של המטפל היקר שלי) ש"באופן" מסמל בעבורי משהו. משהו עמוק. ואי-קבלה של באופן, זה בעצם אי-קבלה של חלק חשוב מאוד ממני.
אם משהו מקפיץ אותך עדיף להבליג באותו הרגע, ולדבר על זה אחר כך בצורה נינוחה, וגם לא בצורת האשמה של "מה את מדברת איתה ככה!", אלא "חשבתי על זה, ונראה לי שעדיף ש...
גם את זה ניסיתי. לפעמים נדמה לי שלא משנה באיזו צורה אני אציג את זה, תהיה התנגדות. כן בהחלט יכול להיות שההצעות שלך גורמת לה להרגיש שאתה לא סומך עליה לגמרי. שיש דברים כאמא שהיא לא מספיק טובה בהם.
אבל אני באמת חושב ככה. יש דברים שהיא "לא מספיק טובה בהם". אני גם חושב שיש דברים שאני כאבא לא מספיק טוב בהם. בשביל זה אני פה! ואני לא מאשים - לא אותה ולא אותי. אלה מי שאנחנו וזה בסדר. אבל אני רוצה להתפתח. והייתי רוצה שנתפתח ביחד, ונשפר את הדברים שבהם אנחנו "לא מספיק טובים". זו בקשה מוגזמת?

אז נכון, אסור לי להציג את זה ככה בפניה, כי היא פשוט תראה בזה ביקורת ישירה ובוטה על מי שהיא (למרות שאני לא חושב ככה, אבל כך זה עלול להישמע). אבל אני גם לא יכול לדבר על זה אחר כך בצורה נינוחה. בקיצור - אני מרגיש שאני לא יכול לדבר על זה בכלל. מאוד מתסכל.

אני אשלח מהר לפני שאתחרט...
ש_מים_וארץ*
הצטרפות: 15 מרץ 2004, 18:11
דף אישי: הדף האישי של ש_מים_וארץ*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי ש_מים_וארץ* »

לפני שאתחרט
טוב ששלחת :-)
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

_אולי גם אתן מתנגדות לשזה שאני אגלוש בבאופן?
תגידו, זה מאיים על נשים שגברים מתעסקים בדברים האלה?_
לא משתתפת בדף אבל רוצה לומר שהיחס שלי כלפי גברים ששותפים "עמוקים" ב"אמהות" (אמהות במרכאות, כי ברגע שאבא שותף זה הורות) חיובי.
הנה, קבל פווווו למפרש.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי יעל_צ* »

אולי גם אתן מתנגדות לשזה שאני אגלוש בבאופן? מה פתאום! מצטערת שככה הרגשת. אני אישית מאוד שמחה לראות כאן גם קולות גבריים, בטח של אבות. @}
גם את הציטוט שהבאת מדברי פלונית הבנתי רק כאפשרות שהיא העלתה למה שאשתך מרגישה אולי.

תגידו, זה מאיים על נשים שגברים מתעסקים בדברים האלה? עלי בכלל לא! אבל אני מייצגת רק את עצמי.
ואני גם שמחה לראות שיש אבות מעורבים כמוך ו שותפים "עמוקים" בגידול הילדים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני אשלח מהר לפני שאתחרט...
משמש, אני די טירונית בחיי משפחה. אבל המילה שעלתה לי למקרא התגובה האחרונה שלך היא תשוקה. לאו דווקא במובן המיני.
מיק_רוני*
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 03:00
דף אישי: הדף האישי של מיק_רוני*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מיק_רוני* »

ואני רוצה לשתף אותך משמש, שבהתחלה שלי בבאופן, ביני לבין עצמי גם עלו התנגדויות לדברים מסויימים שמדברים עליהם כאן (כמו למשל לגדל בלי חיתולים).
חלק מההתנגדויות האלו נעלמו, חלקן נשארו וחלקן התרככו.
כשסיפרתי בהתלהבות על הדברים החדשים שלמדתי כאן לחברות הכי טובות שלי וכולן הגיבו בצורה שהייתה לי לא נעימה (התנגדו, נגעלו, לא הבינו וכו')
זו אינפורמציה חדשה ולא כ"כ מקובלת אפילו למי שנחשב אדם פתוח (החברות שלי).
כשפירקתי את זה - ללמה קשה לי ההתנגדות שלהן, הבנתי שאני חושבת שמה שלמדתי פה מרגיש לי כל כך נכון ואיך שצריך אז איך הן לא רואות את זה? ואז הבנתי שאין נכון אחד או דרך אחת ושזה יהיר מצידי לחשוב שמה שאני מביאה זה יותר טוב.

גם לי נראה שזמן הוא אכן מילת מפתח כאן.
בנוסף חשבתי גם שאולי אתה יכול לתת לה רמז כמו- לנסות לצלם (אולי גם מאתרים אחרים) איזה מאמר שמרתק אותך ולהשאיר בבית כך שהיא תוכל לראות ולהסתקרן ואולי לקרוא ואולי...
{@
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

אולי גם אתן מתנגדות לזה שאני אגלוש בבאופן?
כמובן שלא. (אתה פונה אל לשון רבות אבל בעצם מתקומם על הדברים שאני כתבתי לך? כי במפורש איני מתנגדת לכך שתגלוש כאן.)
תגידו, זה מאיים על נשים שגברים מתעסקים בדברים האלה?
תלוי מי הנשים ותלוי מי הגברים. כתבתי לך בכנות ומפורשות, אם בעלי היה פעיל כאן ואני הייתי מקבלת את "באופן" דרכו, זה היה מקומם אותי מאד. הייתי רואה בכך ביקורת על אמהותי, ביקורת על דרכי, ביקורת על האינטואיציה שלי והגבלת החופש שלי להביא אותה לידי ביטוי, והכנסת מליון זרים יפי נפש (שהוא חבר שלהם ואני לא) לתוך חדר השינה שלי, למטבח, לחיתולים ולקשר שלי עם ילדיי שלי.
אני בטוחה שאף אחת כאן לא מאויימת מהשתתפות גברים באתר או במטלות בבית. לא לזה התכוונתי בכלל. התכוונתי לתחושה האפשרית שאשתך חווה.
מצטערת שדבריי היו לך קשים, שיתפתי אותך בתחושותיי בכנות. לא התחייבתי שאלה יהיו דברים נעימים לאוזן. או יפים. או פוליטקלי קורקט. ההבדלים בין נשים וגברים זה לא דבר שהוא פוליטיקלי קורקט.
אכן, אשה רוצה להרגיש מלכה בביתה ובתוך משפחתה. והמלכות הזאת לא מסתדרת עם בעל המעביר לה, באופן ישיר או עקיף, עדין או בוטה, תקצירים משיחות עם שכנות (או שכנים) על סגנון חיים נכון יותר.
אני באמת מרגישה, שבכך שאתה מביע רצון כה עז שאשתך תשנה משהו בהתאם לבאופן, אתה לא מאפשר לה להיות המלכה שלצדך.
ויש לך כנראה אשה מגניבה אם היא לא מוכנה לאמץ כמובן מאליו רעיונות כל כך נפלאים כמו שיש באתר הזה, ואם היא לא נוהה אחרי כל החכמה כאן, אלא עומדת זקופה ותובעת את מקומה.
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

...מקום שהוא במהותו "נשי"
ניסיתי להסביר וכנראה לא הצלחתי: במהותו נשי, אין משמעו שאין כאן מקום לגברים, אלא שאופי ההתעסקות בעניינים, וגם העניינים עצמם, הם בעלי מהות נשית.
חושבת שהוא יכול להזיק בתוך המשפחה. כן. מה לעשות? לאתר הזה יש כוח רב. כרגע הוא מביא לבעיות בינך ובין אשתך.
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

משמש, אני די טירונית בחיי משפחה. אבל המילה שעלתה לי למקרא התגובה האחרונה שלך היא תשוקה. לאו דווקא במובן המיני
את יכולה להרחיב?

פלונית,
אכן, אשה רוצה להרגיש מלכה בביתה ובתוך משפחתה. והמלכות הזאת לא מסתדרת עם בעל המעביר לה, באופן ישיר או עקיף, עדין או בוטה, תקצירים משיחות עם שכנות (או שכנים) על סגנון חיים נכון יותר.
את יודעת, גם גבר רוצה להרגיש שהוא ראש המשפחה, ושיש לו ולאמונות שלו יכולת להשפיע על חיי המשפחה. או לפחות הגבר שהוא אני. וזה לא מסתדר לי עם אישה המעבירה לי באופן ישיר או עקיף, עדין או בוטה, התנגדות לרעיונות ולאמונות שלי.

בנוסף חשבתי גם שאולי אתה יכול לתת לה רמז כמו- לנסות לצלם (אולי גם מאתרים אחרים) איזה מאמר שמרתק אותך ולהשאיר בבית כך שהיא תוכל לראות ולהסתקרן ואולי לקרוא ואולי...
ניסיתי. קצת הצליח, אבל ההתנגדות העקרונית קיימת. אין לי הרגשה שיש פתיחות לרעיונות, רצון לדון בדברים שבאו מכאן וכו'
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

את יודעת, גם גבר רוצה להרגיש שהוא ראש המשפחה, ושיש לו ולאמונות שלו יכולת להשפיע על חיי המשפחה.
בוודאי. לכן כתבתי המלכה שלצדך, מתוך רצון (גם בחיי האישיים) לראות בזוג מלך ומלכה. ברור שזה קשה. ברור שנסיונינו עם בני אדם מראה לנו בכל מקום שולט ונשלט, בהורינו, במכרינו, גם בעצמנו. אני מאחלת לכם וגם לעצמי הצלחה.

תזכור לה את נטייתה לחשיבה אחרת לפני חשיפתך לבאופן. זכור לה חסד נעורים מהזמן שהיה לפני שהנטיה הזאת התביישה בפינה והפכה כעוסה כי אתה הפכת לחלק ממשהו גדול שיש לו שם.
מישהי*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מישהי* »

משמש, בעקבות ההודעה האחרונה שלך חשבתי גם אני שנושא המאבק אינו חשוב. מדובר פה במאבק שבינך ובין אשתך.
אני מאמינה באמת שעל פני השטח נראה לך כרגע שהבעיה היא הרתיעה שלה מ"באופן",
אבל נראה שהדברים עמוקים יותר. @}
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי נועה* »

גם מסכימה. זה מאבק. אם לא היה באופן היה משהו אחר.

בכל מקרה מניסיוני האישי.
כשאני הכרתי את באופן, הזוגי שלי קצת התנגד. ניסיתי לשכנע, זה לא תמיד עבד גרר קצת ויכוחים....
החלטתי להרפות ולעזוב אותו, ולעשות מה שאני רוצה. כשרציתי לגדל בלי חיתולים, אני הייתי האחראית לעניין, כך גם כשרציתי חיתולים ר"פ וכך כשרציתי אוכל "נורמלי" (=בריא יותר) בבית.

הפסקתי לצפות ממנו, שיעשה גם. לזכותו יאמר, שהוא לא יתנגד ולא הפריע לי בדרכי הבאופנית.
לאט לאט חלפו כמעט שלוש שנים, והוא קצת יותר באופן וקצת יותר מבין ומסכים שזו הדרך עבורנו.

ככל שתנסה לשכנע יותר, תרחיק יותר.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי נועה* »

אבל אני באמת חושב ככה. יש דברים שהיא "לא מספיק טובה בהם".

אז נכון, אסור לי להציג את זה ככה בפניה, כי היא פשוט תראה בזה ביקורת ישירה ובוטה על מי שהיא (למרות שאני לא חושב ככה

נראה שאתה כן חושב ככה. סביר להניח, שהיא מרגישה את זה, גם אם מתחת לפני השטח.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי בשמת_א* »

_אולי גם אתן מתנגדות לשזה שאני אגלוש בבאופן?
תגידו, זה מאיים על נשים שגברים מתעסקים בדברים האלה?_
מה פתאום, וממש נהניתי שפתחת דף כזה ואני קוראת בו בעניין.

וגם אני מסכימה: הבעיה פה היא לא באופן, אלא מאבק על שליטה בינך לבין זוגתך.
והניסוחים שלך מראים בבירור, שאתה נאבק על שליטה, במובן של: אני יודע מה נכון והיא טועה, ואני צריך לשכנע אותה.

אז לא.
בתור באופנית מובהקת אני אומרת לך: זה פשוט לא נכון. כל מי שמוצא את עצמו במקום של "הצודק" מול בן-זוגו "הטועה" - טועה!
D-: (אני יודעת, זה פשוט נשמע מה-זה-מצחיק)
בוא נגיד ככה: ברגע שתפסת, לא משנה באיזה נושא, שנורא חשוב לך "להיות צודק" ושנורא חשוב לך להוכיח לצד השני שהוא "טועה" ואתה ממש בוער "לתקן אותו" - אופס! תראה את האור האדום! תקשיב לצפירת פעמוני האזעקה!
למי צלצלו הפעמונים?
הם מצלצלים לך .
לך, ולא לאשתך. אם כי גם לה, כי היא תיכף ומייד נסחפה לאותו סוג של מאבק.
אבל אתה פנית פה. אז לך אני אומרת:
הדבר הכי חשוב לך כרגע הוא לבדוק למה כל כך חשוב לך להיות צודק.
איך אתה יכול להיות חכם ולאו דווקא צודק. אולי אפילו חכם וטועה.
ואיך אתה יכול להיות אוהב , אוהב כלפי אשתך, אוהב כלפי עצמך, אוהב כלפי בתכם.
תחפש איך להגביר את האהבה - זה מפתח טוב.
בתוך אהבה, בלי שום רצון להיות צודק אלא ביחסים של אהבה - אפשר גם לספר על רעיונות חדשים שהלהיבו אותך. אשה אוהבת ונאהבת, שמרגישה בטוחה באהבתך ובהערכתך (בתקופה שהיא כל כך קשה לה ובה היא כל כך זקוקה להרגשה שגם אחרי שכל עולמכם התערער אתה עדיין אוהב אותה ומעריך אותה) - תשמח לשמוע.
אשה שמרגישה חוסר אהבה וחוסר הערכה - תאויים.
<שולחת מהר לפני שאתחרט>
מישהי*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מישהי* »

בשמת,
איך אני שמחה שהצטרפת לדיון. :-)
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

משמש, מה שלומכם?
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

תודה על ההתעניינות.

צדק מי שכתב ש"באופן" זה רק ביטוי של קשיים עמוקים יותר בנישואין. לא שזה נהייה הרבה יותר קל כשיודעים את זה, אבל בכל זאת זה נכון.

בינתיים, מצב היחסים בינינו השתפר מאוד. עבדנו על זה קשה ואנחנו עוד עובדים (מן הסתם זה לא ייגמר אף פעם, תמיד צריך להמשיך לעבוד). אז אפשר לדבר קצת על דברים, אבל רצוי שלא יהיו קשים מדי לעיכול, כי אז עדיין יש סכנת ויכוח.

כרגע אנחנו עומדים שבועיים לפני פארק הירדן. השאלה אם לנסוע או לא עולה מדי פעם על השולחן, אך לא נדונה ממש לעומק. משהו אצלה מתנגד לרעיון. נקווה שנגיע בכל זאת, אבל אני עוד לא יודע.

אם לסכם - אני אופטימי. ההתנגדות עדיין קיימת, והרבה פעמים זה לא קל לי, אבל הרבה דברים שכתובים בדף שלום בית דיברו אלי (משני הגישות המוצגות שם...) ואני מאמין שלאט לאט, ככל שנתפתח במערכת היחסים שלנו ונחזור לאמון והשיתוף שהיו קיימים לפני המשבר הנוכחי - הרעיונות שאני מקבל מ"באופן" יוכלו להיות נושא לדיון ולא משהו מאיים.
אילה*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2004, 11:41

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי אילה* »

האסוציאציה שעולה אצלי מהדף שלך , היא הספר
"לבסוף מוצאים אהבה " .

אם אתה השיעור שלה והיא השיעור שלך ואתם לא סתם ביחד - הרי שכאן המקום שלכם לצמוח ולגדול .

אני אוהבת לחשוב ש'באופן' היא רק קבוצה הטרוגנית של אנשים שמנסים להעלות את המודעות של עצמם לגבי שאלות שונות בחיים.

לי קל להתחבר לזה , אבל לבן זוגי , יותר קשה , הרי הוא למד לחשוב על עצמו כמי ששוחה באמצע הזרם ונהנה מכל היתרונות של זה .

והנה , באו לעזרתי כל חברינו המין סטרימים : הם כורעים תחת הנטל . הם חיים רע !
הילדים שלהם לא שמחים בב"יס , הם חולים לעיתים קרבות , הם מחמיצים משהו ...

בקיצור : הוא למד משהו על נורמה חברתית ועל כמה זה יכול להיות נחמד לא לציית לזה באופן עיוור .

זה טוב שהיא,אישתך , מתנגדת , שהיא לא " אישה כנועה " , שהיא לא מוכנה לוותר מיד על כל מה שלמדה . להכניס דיסק חדש למחשב הזה שנקרא איש/ה , דרוש יותר מא ב ג

אולי ההתנגדות שלה היא מראה להתנגדות שלך ,
וככזו ,יש לך משימה לקבל את ההתנגדות הזו בהמון כבוד , ללמוד אותה לעומקה ולהתיחס אליה כאל מתנה שקיבלת.

והעינין של הג'נדר :
אולי אני טועה לחשוב שבכל משפחה שרוצה להיות באופנית יש כר נרחב לגבריות , כמו לנשיות .
אולי אתה לא יכול להחליט לגבי הנקה , אבל מה יקרה אם תבשל ותנקה ותכבס לפי דברים חדשים?
מה לגבי הפרנסה שאתה מביא הביתה ?- האם אתה עובד בעבודה שאתה שמח בה? , האם העבודה הזו היא הדרך שלך לשפר את העולם?
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

לפי דעתי כשאתה ישן היא פותחת בשקט בשקט את המחשב..גולשת לאתר והולכת בשביל קליפות התפוזים....
ליאור*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי ליאור* »

אני חושב שזה דף חשוב, זאת אומרת הוא חשוב לי, כי אשתי, לא מזמן, התמכרה לבאופן ואני
שפעם קראתי כאן המון, עוד לפניה... כעסתי, התרחקתי ולתקופה אפילו התנגדתי - ועכשיו כשהיא חזרה
לפרספקטיבה רגועה יותר - אני מתנגד פחות וחוזר לעיין פה ושם, הנה עכשיו אני כאן...
ואני יכול לנסות להביא לכאן את התובנות של הצד המתנגד...ולציין כמה דברים שגרמו לי להתנגדות לבאופן - למרות הסימפטיה העצומה שיש לי לכל האנשים שכאן ולדרך החינוכית שלהם/שלנו.
אז נתחיל בזה שההתנגדות שלי לא היתה לבאופן עצמו - אלא לאופן שבו מתמכרים אליו - רוצה להגיד שאם אשתי היתה פותחת דף כזה ומבקשת ממני לתת לו שם היתי מכנה אותו "בעלי מתנגד לאופן שבו אני קוראת את באופן" והכוונה לאופן הקריאה בשני מישורים - מישור העומק ומישור הזמן.
במישור העומק (אוקסימרון קטן) - כוונתי לכך שמתמכרים טריים (אולי כמוך משמש, אולי לא) מוצאים
בבאופן אוטוריטה מוחלטת שפותרת להם את מבוכות הקיום, כזאת שחוסכת מהם בדיקה איכותית של רעיונות - העיניים נעצמות מלראות והתבונה נחה מלבדוק מה באמת טוב ומתאים להם ולמשפחתם ומה כפוי ומאולץ - מאמצים רעיונות ופוסלים אחרים לפי המדד הבאופני עד לאבדן זהות זמני. (אם משהו נאמר בבאופן ע"י האוטוריטות הרי הוא כתורה משמיים ויש לאמצו ללא דיון - "מה אתה מבין, לא קראת על זה בבאופן" הוא משפט ששמעתי לא פעם).

במישור הזמן - התמכרות לבאופן כמו כל התמכרות אחרת פשוט מסיטה את המכור משגרת חייו
והוא מבלה זמן ארוך מידי ליד המחשב עם גבו לקהל ו/או אינו ישן מספיק שעות - ולא צריך להיות בשמת כדי לדעת שאיכות התיפקוד של אדם שאינו ישן מספיק יורדת וכך יוצא שבשם הרעיונות היפים המכור נמצא מזניח את עצמו ואהוביו ובא שכרנו בהפסדנו.

(אני צריך לציין עוד התנגדות לבאופן שעלתה לי עצמי בזמן קריאת עמוד זה: הכניסה הפסיכולוגיסטית הגסה לטעמי לתוך עולם אינטימי של זוג - כשה"מטפלים מרחוק" כותבים לעיתים חוות דעת פסקניות על גבול חוסר האחריות שעלולות להיתפס אצל הקורא כאמת גדולה וזאת מבלי להכיר באמת את המקרה הנדון - חלק מהתגובות נעדרות לדעתי את העדינות והצניעות שבידיעה שאנחנו לא ממש יודעים - וכמובן מראה,מראה שעל הקיר אולי גם אני קצת כזה).

לסיכום יש לי הצעת פתרון פשוטה המבוססת על נסיון מעשי ומיועדת לכל אלו שבני/בנות זוגן/ם מתנגדים לבאופן:
  1. הגדירו מסגרות זמן מוסכמות ושיוויוניות לגלישה בכלל ולגלישה בבאופן בפרט -
הקפידו על לפחות שלושה ימים בשבוע בלי באופן
זיכרו: להתגעגע זה טוב להתמכר זה רע.
  1. כל הרעיונות שעולים בבאופן נפלאים באמת - למי שכתב אותם
לכם נפלא רק מה שתגלו בעצמכם שנפלא לכם ולמשפחה שלכם.
(כולל כמובן רעיון זה עצמו שאצלנו עבד מצויין)
לכן לכל רעיון או דעה שהגיעו מבאופן או מכל מקור אחר צריך להתייחס בסקרנות
אך גם בחשדנות מסויימת - כשלדעה של בן הזוג יש להתייחס יותר בכבוד וברצינות
גם אם היא שמרנית משלכם, הרי ההחלטות החינוכיות שלא יתבשלו בתנור המשותף
שלכם לא יתקיימו כלל.
  1. הימנעו מבישול קינואה בימים הזוגיים של השבוע - גיוון הוא סוד של הישרדות.
בהצלחה
משמש*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי משמש* »

תודה לכל הכותבים בדף הזה, ובמיוחד לליאור. כתבת ברגישות ובחכמה רבה, ואני אחשוב על הדברים שכתבת.

מצבנו כבר טוב הרבה יותר, אם כי הדברים של ליאור עדיין גורמים לי למחשבות עלינו כזוג. וטוב שכך.

שוב - תודה!
פלונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית* »

ליאור |Y|
דחוף להעתיק לדף הפתיחה. לפחות את הסעיפים, ואף יותר.
נורמה_טבעית*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 16:07
דף אישי: הדף האישי של נורמה_טבעית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי נורמה_טבעית* »

הימנעו מבישול קינואה בימים הזוגיים של השבוע
D-:
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

באמת נשרפה לי שבוע שעבר הקינואה כששכחתי לסגור את האש בגלל שהייתי באתר.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

זה קרה ביום זוגי לפחות (-: ?
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

ליאור |Y|.
קראתי ברצף. ושמחתי לקרוא אותך כאן בסוף הדף הזה - עם התובנות - ובעיקר:

הכניסה הפסיכולוגיסטית הגסה לטעמי לתוך עולם אינטימי של זוג - כשה"מטפלים מרחוק" כותבים לעיתים חוות דעת פסקניות על גבול חוסר האחריות שעלולות להיתפס אצל הקורא כאמת גדולה וזאת מבלי להכיר באמת את המקרה הנדון - חלק מהתגובות נעדרות לדעתי את העדינות והצניעות שבידיעה שאנחנו לא ממש יודעים - וכמובן מראה,מראה שעל הקיר אולי גם אני קצת כזה).

הקריאה הנחרצת שאם הגבר עושה את תפקידי האשה, אז זה בעייתי בשבילה - והמקום הגדול יותר של הגברים של באופן בחיי הילדים לעומת גברים אחרים - מוטעה בעיני.
יש באופנים שמחוברים יותר ופחות ושאר חיות ( (-; ) שמחוברים יותר או פחות.
אנחנו לא באופן. בעלי מאד מחובר לבית ולילדים - שותף להחלטות ולדרכי החינוך. וגם מעיר לי לפעמים... נכון, רוב היום אני עם הילדים. אני לוקחת החלטות. כשאני צריכה להתייעץ עם מישהו - הוא הכתובת שלי. יש לנו הסכם לגבי הערות, שלא מעירים ליד הילדים (לשנינו יש הערות מדי פעם) אלא רק אחר כך ברגוע מדברים על הדברים. אותו דבר גם לא מבטלים מה שמישהו אחר החליט. לדוגמא - אם הוא הסכים על משהו שלי נראה לא משהו, אני אשתוק (גם אם עולה בדמים) ואחר כך נדבר על זה ונקבע מה הלאה. במקרים נדירים שמישהו מאיתנו לא יכול להתאפק, אז אומר בשקט או רומז והשני משתדל להתייחס, לבחון את עצמו.
בנתיים, למעט מספר ויכוחים, זה עובד.
משמש - תודה שפתחת את הדף הזה. חשוב כאן הצד הגברי. (אני מתנגדרת,כאמור , להערכה שההתחברות שלך לגידול הילדים על סוגויותיו הוא מהצד הנשי).
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הי משמש אתה עדיין כאן?
והאם האשה נשאבה בסוף לאתר הממכר הזה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אשתי מתנגדת לבאופן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »