אני מאוד בעד אנרכיה
אנרכיה, במובנה המאוד פשוט:
כל אחת לוקחת אחריות על עצמה.
אנרכיה, מחייבת כל אחת לקחת אחריות על מעשיה, אחרת תוקא (מלשון קיא) החוצה מהחברה
לא כי יש כלל שאומר "צריך לעשות XYZ אחרת כלא"
אלא יותר לכיוון - אני לא מוכנה להיות בחברה אלימה
אני נותת הזדמנויות ראשונות, שניות וחמישיות, אבל מגיע שלב שבו אני שמה גבול ברור, ואז יש המון אופציות:
או שאני בוחרת לקום וללכת
או שמי שמולי בוחרת לקום וללכת
או שיש דיאלוג ביננו, על המניעים, הצרכים והרצונות, והגעה לאיזושהי נקודה שנוחה גם לי וגם לצד השני
אם יש קונצנזוס חברתי כלשהו (נניח: בקהילה הזאת מיניות בפומבי לא מקובלת) אז כל מי שעובר/ת על הקונצנזוס הזה פשוט תופסק/תעצר/תנודה באופן טבעי ע"י חברי וחברות הקהילה
מבידה והקונצנזוס הזה מפסיק להיות קונצנזוס (הגעה של חברים וחברות חדשים לקהילה) - באופן טבעי יווצר שיח על זה, ובסוף יגיעו לאיזון כלשהו (בין ע"י הגירה החוצה של מי שלא מתאים לה/לו לחיות בקונצנזוס החדש, או ע"י קבלה של הקונצנזוס החדש, או הגעה של אנשים חדשים
בסופו של דבר, יחגיע איזון, ואז תהליך שינוי טבעי מחודש...כי כאלה הם החיים, וזה הקצב
אני באמת באמת מאמינה באנרכיה
בקבלת אחריות חברתית ואישית
במקום בהסתכלות על סיטואציות בעיניים של חוק שמוכתב מלמעלה
מכיר את "אין פה עבירה פלילית" שצץ בכל פעם שצף סיפור סטייל אייל גולן?
אז מה אם אין עבירה פלילית? אלו לא המשקפיים שבהם אני רוצה לחיות את חיי ולא המשקפיים שבהם אני רוצה שהחברה שאני חיה בה תסתכל על העולם
אתר חופשי
אתר חופשי
אני מחזק את מיכאל וגם מאוד מפרגן לאתר ולחופש שיח ודיון, לגבי אנרכיה כמובן שזה לא קשור לאתר ואכן זה יותר דיון פילוסופי אם זה טוב או רע, כמובן שזה יותר מצייות לחוק או לנורמות.
ההשלמה עם אנרכיה היא ההשלמה גם עם דברים שפחות לטעם האישי. כולל הדוגמה של הזמר, אי ננה איך את מציעה להתיחס למשהו שהוא חוקי אך לא כל כך מקובל עבורך?
ההשלמה עם אנרכיה היא ההשלמה גם עם דברים שפחות לטעם האישי. כולל הדוגמה של הזמר, אי ננה איך את מציעה להתיחס למשהו שהוא חוקי אך לא כל כך מקובל עבורך?
-
- הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
- דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*
אתר חופשי
תלוי כמה הוא לא מקובל עלי.
החוקי, כאמור, משחק אצלי מקום פחות משמעותי.
חוקי לשכב עם ילדה בת 18. באורגיה המונית. זה לא אומר שזה מוסרי או נכון לשלל גברים בגילאי 50-30 לשכב עם ילדה בת 18 בגנגבנג המוני.
אם זה משהו שמאוד משמעותי לי, ופוגעני בעיני לסביבה, ששווה לצאת למלחמת הכחדה של התופעה/הדבר/המשהו/האירוע/הקו החברתי - אני אלחם עד חורמה כדי שלא יהיה חלק מהסביבה שלי.
ככה פשוט.
יש סיבה שהשאלה הופנתה ישירות אלי?
החוקי, כאמור, משחק אצלי מקום פחות משמעותי.
חוקי לשכב עם ילדה בת 18. באורגיה המונית. זה לא אומר שזה מוסרי או נכון לשלל גברים בגילאי 50-30 לשכב עם ילדה בת 18 בגנגבנג המוני.
אם זה משהו שמאוד משמעותי לי, ופוגעני בעיני לסביבה, ששווה לצאת למלחמת הכחדה של התופעה/הדבר/המשהו/האירוע/הקו החברתי - אני אלחם עד חורמה כדי שלא יהיה חלק מהסביבה שלי.
ככה פשוט.
יש סיבה שהשאלה הופנתה ישירות אלי?
-
- הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
- דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*
אתר חופשי
יש לא מעט דעות באתר שרחוקות שנות אור מדעותי האישיות, אך הן בפירוש לא פוגעניות.
יש בסביבת חיי הלא וירטואלית, גם בתוך ביתי שלי, שלל אנשים שחיים עם דעות שונות ומשונות שלא תואמות את השקפותי ודעותי
בסך הכל אני אדם מאוד סובלנית.
אני חיה בשלום עם דעות שלא כל כך מקובלות עלי.
אני לא מוכנה להכיל דברים פוגעניים או אלימים בסביבתי
יש בסביבת חיי הלא וירטואלית, גם בתוך ביתי שלי, שלל אנשים שחיים עם דעות שונות ומשונות שלא תואמות את השקפותי ודעותי
בסך הכל אני אדם מאוד סובלנית.
אני חיה בשלום עם דעות שלא כל כך מקובלות עלי.
אני לא מוכנה להכיל דברים פוגעניים או אלימים בסביבתי