בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

היי_ציוניוני_הדרך*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2008, 20:22
דף אישי: הדף האישי של היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי היי_ציוניוני_הדרך* »

החום הגדול מגיע,ואנו שותים לנו לרוויה ממי הברז או תמי 4,או כל אחד מה שברשותו.
הבית ממוזג ונעים(עפ"י רוב).
בניגוד מוחלט למה שקורה בחוץ-יובש,חום לוהט,מזג אויר מדברי ובעצם מדינה מדברית.
איזו ניגודיות שכזו.בחוץ לוהט,בבית קריר ונעים.
אל לי להכביר במילים על מצב משק המים במדינתנו.
אך לא על זה פתחתי את הדף.

בעלי החיים חסרי ה"אדונים" אשר להם יש מי שדואג,צמאים גם הם.
ואני לא מדברת דווקא על הכלבים והחתולים-שגם הם כמובן נלקחים בחשבון.
אני מדברת על השועלים,חזירי הבר,קיפודים,צבים,גיריות,תנים ועוד חיות שאנו האדם המשתלט סביבם,חומס להם את מקורות המים שגם כך כה דלים.(איפה שאני גרה יש די הרבה חיות בר)

אני לא רוצה להישמע נרגנת על בני האדם גם אני צורכת מים מעצם היותי וכך כולנו.
אך אנא!
הניחו כלי שטוח ורחב עם מים מחוץ לביתכם שגם חיות לא גבוהות כמו קיפודים וצבים יוכלו לשתות.
ישנם מקומות שאין להם ברירה אלא להתקרב לבתי האנשים ולחפש מים.
הם כה חשובים לנו בעלי החיים הללו.
מידי פעם רק בידקו שצריך למלא,אפשר אף להשתמש במים שאתם רוצים לשפוך מהקומקום החשמלי.
אנא נאהב את בעלי החיים-אלא הביתיים ואלו שבבר.
הם חלק ממעגל החיים.
טוהר_אהבה*
הצטרפות: 24 מרץ 2011, 05:51
דף אישי: הדף האישי של טוהר_אהבה*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי טוהר_אהבה* »

תודה על הרעיון והתזכורת
כלי עם מים גם מביא ציפורים צמאות
נכון*
הצטרפות: 25 יוני 2011, 19:26

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נכון* »

אני אוסיף שנדמה לרוב האנשים שיש מים בשפע בחוץ. שבעליחיים יודיעם להסתדר וככה זה בטבע.

אבל זה לא הטבע, בעלי החיים האורבניים שלנו לא חיים ליד נהרות ואגמים.
רוב החצרות כבר לא משקים את הדשא וכבר אין שלוליות בעקבות זה. אלה שכן משקים, משקים בקצרה והמים מתאדים מהר.

יותר מזה - לא מנקים את הרכבים כבעבר עם צינורות (וטוב שכך)
רוב חדרי האשפה סגורים ונעולים ואין גישה למים המטפטפים מהברז אם יש כאלה..
הנוזלים שניתן לראות לעיתים רחוקות מזוהמים לשתייה - מדובר במי נקיון של חדרי מדרגות מעורבים באקונומיקה.
בקיצור, 7 חודשים בשנה ועוד שבועות רבים בתקופת "החורף" חיות מחמד רבות מתות מצמא ביסורים של קריסת מערכות איטית.

ואני אצטרף ואומר שלא האמנתי שיש צבים בעיר - אבל ראיתי במקרה יפהפה שבוע שעבר בין השיחים, מתחת לברז השקייה ומנסה לטפס עליה. זה היה מזעזע. הוא התהפך ונראה שהוא זיהה שם מים ורצה לעושת הכל להגיע אליהם.
גם קיפודים, יש בשפע שלא לדבר על הנורא מכל - חתולים שהן חיות מחמד עדינות שנאבקות לשרוד בתנאים לא תנאים מלקטות מזון מפחי רחוב אם יש להן מזל (שלא כמו בעלי חיים אחרים שיכולים לעוף ממקום למקום ע"מ להשיג מזון או לחיות רק על דשא... ).

אז אם אפשר בדרך לחדר האשפה הורידו קופסאת פלסטיק אחת, מלאו במים ושימו במקום מוצל. בעלי החיים כבר יגיעו לשם לבד. בכל פעם שבמילא הולכים לחדר האשפה אפשר לשלוף את הקופסא לשטוף קצת ולמלא שוב. פשוט וכל כך חיוני.
רוני*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 23:19

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי רוני* »

תודה רבה על התזכורת!
רק לא לשכוח להחליף מים כל יום - כדי למנוע יתושים.
אמל_ית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 21:48
דף אישי: הדף האישי של אמל_ית*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי אמל_ית* »

דווקא, קראתי פעם איש סביבה שטוען שמלחמה נאותה ביתושים היא להניח כלי עם מים בחוץ (לא ממתכת) ולהחליף את המים כל שלושה- ארבעה ימים. כך משמידים את הדור הבא של היתושות, אחרי שהם כבר חשבו שעשו את שלהן והטילו (-:
<אמל ית מחייכת לעצמה ברשעות כי כלו כל הקיצים אחרי שהבת שלה עקיצות עקיצות והיא צדה אותם עם מטאטא>
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

אני אשמח לעשות את זה
אבל זוכרת שאמרו לי להמנע ממים עומדים בחצר בגלל נחשים...
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

גם המים שיוצאים מצינור הניקוז של המזגן יכולים להיות רלבנטיים לצורך העניין או שצריך מי ברז נקיים ?
נכון*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נכון* »

רסיסים - מים נקיים מהברז (במי המזגן אין כלור והם מתאימים להשקייה ועוד אבל לא לשתייה).

בקשר לתדירות - - עדיף פעם ביום יומיים אבל זה לא שאי אפששר אחרת - אני משאירה קופסאות עם מים במספר נקודות כבר שנים ומעולם לא היו יתושים או נחשים גם כשלאזורים מסויימים הגעתי רק פעם ב.. (שבוע) לפעמים גם הקופסא ריקה ויבשה כאילו ששתו בה את הטיפה האחרונה כך שבכלל. oh
בבניין שלי וליד העבודה אני מחליפה כל יום יומיים, זה לוקח פחות מחמש דקות ביחד.
כדאי לשים במקום מוצל שהמים לא יהיו חמים מהשמש וגם שכנים (רוב השכנים שנתקלתי בהם אדישים או שמחים מזה, אבל יש את ההיא הנרגנת שמפריע לה בעיניים.. אז.. היכנשהו בפינה לא מוחצנת זה הכי טוב).
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

ואללה, לא חשבתי על זה. תודה.

כלי עם מים גם מביא ציפורים צמאות
וגם יתושים. צריך להחליף מים כל הזמן!

אני משאירה קופסאות עם מים במספר נקודות כבר שנים ומעולם לא היו יתושים או נחשים
איפה את גרה?
נכון*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נכון* »

עודד אני מפזרת באזורים שונים. כאמור לא היו יתושים ואני ממש לא מקפידה להחליף בכולם בתדירות גבוהה.
אם הנסיון שלך אחר - תחליף בהתאם לתדירות שנראית לך ונכונה לך.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

כמה שאלות על דברים שלא הבנתי:

שמלחמה נאותה ביתושים היא להניח כלי עם מים בחוץ (לא ממתכת) ולהחליף את המים כל שלושה- ארבעה ימים. כך משמידים את הדור הבא של היתושות, אחרי שהם כבר חשבו שעשו את שלהן והטילו

לא הצלחתי להבין: היתושות מטילות במים? הכוונה שהן יטילו במים שבכלי ואז תשפכי את המים? ואם את אכן שופכת את המים - הביצים של היתושות לא כבר לא יכולות לבקוע?

להמנע ממים עומדים בחצר בגלל נחשים

למה מים עומדים קשורים לנחשים? הנחשים גם באים לשתות?

במי המזגן אין כלור והם מתאימים להשקייה ועוד אבל לא לשתייה

אבל כלור הרי זה לא בריא. בטח לא לבעלי חיים. ובכלל יש שאלה אם זה באמת טוב שמכלירים לנו את המים. אז מה הבעיה עם לתת להם מים בלי כלור?
(ודווקא נדמה לי ששמעתי פעם שמי מזגן הם שווי ערך למים מזוקקים וטובים לשימוש. האם לא כך?)
עולם_חדש_מופלא*
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

מי מזגן הם שווי ערך למים מזוקקים וטובים לשימוש
אסור לשתות מים מזוקקים. נדמה לי שמאיזושהי סיבה שקשורה לריכוז מלחים שיש (או יותר נכון- אין) בהם.

לשאר השאלות אין לי תשובה...
צפרדע_ית
הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי צפרדע_ית »

אסור לשתות מים מזוקקים מפני שמכיוון שאין בהם מלח, הם סופחים אליהם את המלחים מהגוף של מי ששתה אותם...
בקיצור, לא כדאי.
גם אני במשקים..
ץ
עורכת_קהילתית*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 20:59

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי עורכת_קהילתית* »

קיצרתי את שם הדף כדי שיהיה ברור.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לא הצלחתי להבין: היתושות מטילות במים? הכוונה שהן יטילו במים שבכלי ואז תשפכי את המים? ואם את אכן שופכת את המים - הביצים של היתושות לא כבר לא יכולות לבקוע?
כן, יתושות מטילות במים, ואז אפשר לראות במים זחלים קטנים שקופצים להם מצד לצד. אלה זחלי היתושים. הם יכולים להתקיים רק במים ולכן אם שופכים את התינוקות עם המים, הם ימותו.
אני לא מת על השיטה הזו להילחם ביתושים (יש כאלה שמציעים את זה כשיטה למנוע התרבות שלהם) כי מספיק ששוכחים פעם אחת ויש עוד מליון יתושים חדשים. ולעומת זאת גם אם כן זוכרים לשפוך, זה לא אומר שהיתושה לא הטילה גם במקום אחר קרוב שיש בו מים שמישהו שכח ולא שופך אותם אף פעם.

_במי המזגן אין כלור והם מתאימים להשקייה ועוד אבל לא לשתייה

אבל כלור הרי זה לא בריא. בטח לא לבעלי חיים. ובכלל יש שאלה אם זה באמת טוב שמכלירים לנו את המים. אז מה הבעיה עם לתת להם מים בלי כלור?_

במים מזוקקים (ומי מזגן גם) אין מינרלים בכלל ולכן זה לא טוב בתור מי שתיה באופן קבוע. לעומת זאת כלור זה לא בריא, וזה שמוסיפים אותו למי השתיה שלנו זו אכן בעיה. זה אמנם מחטא את המים, אבל גם גורם לכל מיני בעיות בגופנו. (כלור ונזקיו)
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

תודה עודד על ההסברים.

הבנתי, שהשארת כלי עם מים, זו הזמנה לנחשים.
מדוע?
חבקנית_עצים*
הצטרפות: 13 מאי 2011, 08:51
דף אישי: הדף האישי של חבקנית_עצים*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי חבקנית_עצים* »

_הבנתי, שהשארת כלי עם מים, זו הזמנה לנחשים.
מדוע?_
מצטרפת לשאלה, בתור מי שמשאירה באופן קבוע כלי עם מים כבר המון המון שנים וזכתה לראות נחשים פעמים ממש מועטות ובדרך כלל בפה של החתולים שלה...

ומוסיפה שגם נחשים צריכים אולי לשתות, גם הם בעלי חיים וחלקם אפילו בסכנת הכחדה באיזורים מסויימים בארץ, הם חלק משרשרת המזון וחיוניים לנו בטבע. שווה ללמוד קצת על הסביבה הקרובה שלנו ועל החיים לפני שמחליטים לא לשים כלי עם מים (כי רוב מקורות המים שלנו מזוהמים בגללנו...) כי יבואו נחשים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי בשמת_א* »

מזכירה, שלרוב הנחשים שמגיעים לגינות הם נחשים מועילים ולא ארסיים. הם טובים לגינה, וכדאי לנו שיבואו.
אלינור_בבית*
הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי אלינור_בבית* »

אפשר לשים לא בטריטוריה של הבית וזה ימנע מנחשים להתמקם קרוב לבית.
מים עומדים בקיץ זה מה שכל נחש מחפש בשביל להתמקם ולהטיל ביצים, וזה מושך גם צפעים למיניהם וארסיים אחרים, תלוי באיזור המגורים כמובן.
ממליצה (מנסיון) לא להקל ראש ולהרחיק משטח הבית.
היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

תודה רבה על התגובות.
אני חפרתי בור קטן באדמה(גומחה) והנחתי בתוכה כלי פלסטיק עם מים,לא גדול.
כך שהאדמה נוגעת בדפנות הכלי,הוא כלל לא מוגבה.הייתי מצרפת תמונה אך הבנתי שזה "סרט" להעלות לפה תמונות.
תיכף אנחנו אומרים לעשות משטח בטון בכניסה לבית,אז גם נרפד את הבור שעשיתי בבטון ותיהיה ממש בריכה קטנה כדי שגם החיות הנמוכות תוכלנה לשתות.
ראיתי צפרדעים מגיעות למים,לא ראיתי נחשים ואני מקווה שלא אזמין איזה צפע לחצרי.
עדיין, חשיבות ההתחלקות במועט שהטבע מעניק לנו,
חשובה יותר מפחד או רתיעה במידה וחיה כזו או אחרת תבוא-אם בכלל-ובגלל ה"אם" אני לא אחסוך מהחיות הנזקקות למים.
אפשר להרחיק את כלי המים ממש רחוק מהבית ולבוא למלאו פעם בשבוע/שבועיים.
חבקנית_עצים*
הצטרפות: 13 מאי 2011, 08:51
דף אישי: הדף האישי של חבקנית_עצים*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי חבקנית_עצים* »

ציוניוני, זה נשמע מעולה, רק לא הבנתי מה עומק ה"שלולית" שלך, מנסיוני, בשנה שעברה היתה לנו גיגית נחמדה חפורה באדמה, לא גבוהה מידי, בתוכה שמנו צמחי מים וגמבוזיות שיאכלו את הזחלים של היתושות ובמקביל יהווה מקום שתיה לחתולים ושאר בעלי החיים המעוניינים. בוקר אחד מצאתי קיפוד נאבק על חייו שלא לטבוע. כמובן שמשיתי אותו מהמים ועזרתי לו להתאושש אבל מיד אחר כך שמתי אבנים בתוך הגיגית כך שאם בטעות מישהו שוב יפול פנימה יהיה לו על מה לטפס כדי לא לטבוע.
היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

עומק הקערה ה"חצובה" באדמה הוא לא עמוק,משהו כמו 10 ס"מ.
במקרה של בריכות נוי עמוקות אכן יש סכנות טביעה,ואצל ההורים שלי בבריכת הנוי(הטבעית,רבת הצמחייה,עם מים מתמחזרים שדואגת לרבים מחזירי הבר,השועלים והתנים בעמק יזרעאל) טבע גור חתולים קטן,והיה כאב גדול לכולם.
ככה זה שהטוב מגיע עם רע.בוא נאמר לא "רע",אלא קושי וכאב.

כאשר נרפד את הבור בבטון,במידה ויהיה עמוק מידי, גם כן אזרע אבנים בקרקעיתו על מנת למנוע טביעה.

כל מה שרציתי לומר זה בואו נחמול על החיות הצמאות ונניח כלי מים בחוץ.

כל הספקולציות ההשערות והפחדים(נחשים,יתושים,יתושות...) יש להן בסיס מוצק אצלנו,בנפשנו-וזה בסדר.
אך אנא זיכרו- כיוון שהמשאבים הם כה מעטים,האוכלוסיה גדלה,שטחי הבר של החיות נחמס ומצטמצם וצריך לעזור להן לשרוד.

תודה.
נכון*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נכון* »

מצטרפת לאחרו שכתבו כאן ומזכירה שוב - לא ראיתי נחש אחד בכל ההרבה מאוד שנים שאני משאירה מים.
ואם לחשוב בהגיון - הרי שבמשך עשרות שנים השקו ועדיין יש שמשקים גינות בתדירות היסטרית אחת ליומיים ואם נחשים היו נמשכים למים נגישים כמדד יחידי - הרי שהיו כאן יותר נחשים מאנשים.
גם לא ראיתי בקרבת פארקי מים סכנת נחשים ואפשר להמשיך עוד ועוד.

מדברים על קערית מים באזור אורבני מוצל, לא על גיגית ענק של מים עומדים חודשים במרתף טחוב וחם.

מעבר לכך שכמו שאמרה ציוניוני הדרך - חתולים הם מדבירים טבעיים למזיקים. עשו פעם ניסוי ומיגרו חתולים בעיר אחת נדמה לי במזרח אירופה, ותוך שבועות מעטים העיר התמלאה בכמויות של נחשים עכברים חולדות ומה לא. קראתי את זה נדמה לי תחת מאמר שכתב קישון הבן שהוא וטרינר ואיש מדהים. וכמו ציוניוני הדרך שמעתי על חתולים לוכדי נחשים (כאמור לא ראיתי) וחולדות ועכברים זה מנסיוני גם.
גל_הגלגל*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2010, 22:24
דף אישי: הדף האישי של גל_הגלגל*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי גל_הגלגל* »

תזכורת מקסימה ונחוצה, תודה רבה
כאן, בדירתי העמוסה צלצולי-עיר שבתל אביב, מאוד רציתי להזמין ציפורים לאתנחתא.
הופתעתי כמה ההענות היתה גבוהה לכלי קטן עם מים על אדן החלון. חשבתי שיעדיפו איזה שובך מפונפן עם זרעונים, אבל מסתבר שלא.
זה גם ממש עצוב כי יש ממש מעבר לכביש פארק יפה עם בריכה ממש גדולה ומזרקה - אבל המים שם כל כך מוכלרים שלפעמים הריח הנורא הזה ממש עומד באוויר. לפעמים אני תוהה אם החיות מתפתות לשתות משם בכל מקרה, ואם הן מסתדרות עם זה.
לגבי מי-מזגן, לא הייתי מרחיקה לכת כל כך לאיסור שתייה... הם רחוק מלהיות אסורים, ובמצבנו (עם כל מה שיוצא לנו מהברז) הם אף יכולים להיחשב לברירה הבריאה יותר...
שתיית מיים מזוקקים בלבד למשך תקופה היא בעייתית: המיים סופחים מלחים לרוויה מגופנו ומוציאים אותם בשתן. אבל זו רק התמונה הרחבה יותר... גם לשתות מיים קשים ורוויים תרכובות כמו שאנו שותים זה קיצון אחר לא בריא במיוחד, שברמה המיידית גורם בעיקר לבעיות עיכול, וניתן אפילו לספק מנוחה לבטן דואבת בעזרת שתיית מיים מזוקקים ליום אחד.
במיוחד לא הייתי דואגת לחיות קטנות שמתוך אינסטינקט יאכלו אדמה או עשבים מסויימים להשלמת מאזן מלחים-נוזלים בגוף, במידה ואכן נוצרה בעיה בכלל...
נכון*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נכון* »

הנה המאמר של קישון הוטרינר על החשיבות שלנוכחות החתולים בחצר (ואיך דואגים שהם יישארו בקרבתנו? שמים להם מים ומזון)
http://www.petnet.co.il/articles/500
היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

מכתב חשוב שנכתב ע"י אדם יקר ואוהב אדם ובעלי חיים.במקור מצורפת תמונה אינני יודעת איך להעלותה.
(תמונה איומה יש לציין).
זה לא בהקשר של כלי מים בחוץ אלא בהקשר של דריסות בע"ח על רקע יום יומי-ומפקחי שמורות הטבע??אין.

יום רביעי ד' תמוז תשע"א 06/07/2011

כביש מהיר חוצה שמורת יער.

כבוד השר לאיכות הסביבה גלעד ארדן

הנדון : מהאביב עד הסתיו, הרג חיות בר המוני על הכבישים החוצים אזורי טבע מובהקים .

כבוד השר.
התמונה המאוד-לא-נעימה המצורפת למטה, שני אחים כנראה, גורי תנים , דרוסים על הכביש החוצה שמורת יער בין טבעון לקיבוץ אלונים בואכה בית לחם הגלילית.
אכן התברכנו לִחְיות כבוד השר, בסביבתם הירוקה של שרידים ל אותו יער אלונים הגדול שכיסה את הגליל התחתון.
אלא שלצורך חיינו נסללו כבישים חוצים את שמורות היער הללו ובין הכבישים, תחת האלונים ובסבך השיחים חיות חיות-בר, כבר לא הרבה, הנלחמות על קיומן,
נלחמות למים לשתיה בקיץ ארוך ויבש, נלחמות לחצות כבישים בלילה ולשוב עם בוקר לגורים במחילות. מלחמת קיום קשה, אין ספק.
הגורים הללו כדוגמא, אינם עצמאיים עדיין לחיים. יתכן שחיכו לאימם עד בוש על סף הכביש והיא נקטלה באותן נסיבות לא רחוק מהם. כל שהם יכלו לעשות זה לתור אחריה והתמונה מספרת הכל.
תמונות כאלה של דרבנים דרוסים, גורי חזירי בר ואימותיהם, גיריות, שועלים ותנים נוכל לשלוח אליך בתדירות גבוהה לאורך כל החודשים הבאים עד בוא החורף, כמובן לא נעשה כך משום שהמסר מתמונה אחת, חד, כואב וברור.
כבוד השר.
כמובן לא נבטל כבישים שמשמשים את חיינו אבל אנו סבורים שכבישים שאנשי טבע מובהקים יסמנו ככבישים החוצים סביבת חיים מובהקת של חיות בר כמו שמורת היער הזו ודומות לה, כבישים אלה יקבלו יתייחסות מיוחדת ולהלן.
א. שילוט. כנהוג בעולם המערבי, שלטי- הזהרה יוצבו לאורכן ובהם ההתרעה לחציית חיות בר, ומהירות נסיעה מוגבלת בהתאם.
ב. באיזור חורש כמו האיזור שלנו, אפשר לבדוק חיספוס (קירצוף ) הכביש. במידה והוא קצר אזי לכל אורכו, במידה והוא ארוך, אזי במקטעים מסויימים. איננו חייבים לחצות שמורת יער במהירות של 110 קמ"ש מספיק 80 קמ"ש.

כבוד השר.
לא נעים לציין זאת ולומר אבל כולנו ריאליים ; האיזורים שחיה בהם אוכלוסיית אדם יותר "רכה" , הם האיזורים הפתוחים, הירוקים. הסיבה לכך ידועה ; הירוק סביב והחי שבו ; כלנית ורקפת, יללת תנים כה נוגה ונעימה.
אם חיות-הבר יושמדו גם כאן, נמלא אנחנו האדם את מקומן, ואנחנו חיות הרבה יותר רעות מכל חיה ששרדה כאן .

אנא עזור להן לִחְיות, אנא צמצם את התמונות הללו ככל האפשר .
ביכולתך להורות ולעשות לשם כך.

בכבוד רב-
(מסתירה זהות כדי שכך לא יזהו אותי..)

העתקים ;
יו"ר מוא"ז עמק יזרעאל מר אייל בצר.
תקשורת.
(מי שרוצה שאשלח לו במייל את המכתב המקורי +תמונה להפצה שיפנה אליי בדף הבית-אשמח לעשות זאת.)
היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

אנחנו לפני ימים של שרב כבד.
אני מזכירה למי שצריך תזכורת-
כלי מים בחוץ,רצוי שטוח אם אתם חיים במושב/קיבוץ/קרוב לטבע
כדי שגם החיות הנמוכות יוכלו לשתות ממנו.
כל חיות הרחוב צמאות למים,אנא חישבו עליהם!
תודה וברכה לכולם.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נועה* »

_כלי מים בחוץ,רצוי שטוח אם אתם חיים במושב/קיבוץ/קרוב לטבע
כדי שגם החיות הנמוכות יוכלו לשתות ממנו._
אנחנו גרים בר"ג ויש כאן קיפודים!!!
כן, כן באמצע ר"ג יש עדיין קיפודים.
אז גם בעיר כלי מים נמוכים, למען החיות הנמוכות :-)
היי_ציוניוני_הדרך*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

מדהים שיש אצלכם קיפודים!
מדהים ומקסים.
חיזקי ואימצי.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

תודה על התזכורת, בוצע כבר עבור החתולים שמסתובבים סביב החצר ובקרוב תשלח משלחת עבור קיפודי השכונה (-:
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי נועה* »

מדהים שיש אצלכם קיפודים!
כן, גם אני הייתי בשוק מהתגלית, אבל כבר ראיתי כמה כאלו.
כשגרתי בעבר בגבעתיים, ראיתי צבים בחצר למטה ליד בית ישן!!
היום כבר בנו שם בניין במקום....
אמא_של_טוסיק_דבש*
הצטרפות: 15 אפריל 2011, 21:00
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_טוסיק_דבש*

בבקשה הניחו כלי מים בחוץ

שליחה על ידי אמא_של_טוסיק_דבש* »

מקפיצה:
בבקשה תניחו כלי מים בחוץ, רצוי שטוח.
חום אימים בחוץ.
שליחת תגובה

חזור אל “דברים שמעלים חיוך”