בחירת שם בניגוד למגדר המקובל
פותחת דף זמני לשמוע מכן/ם ומזוית הראיה שלכם, את דעתכם על התלבטות שיש לנו בבחירת השם
באמצע היום, ממש ככה משום מקום, הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
הצליל שלו, הריח הנידף ממנו ממש כמו מריחה רעננות ירוקה כשהוגה אותו. פשוט משמח אותי.
אין לנו אף שם אחר שמדבר אלינו ויש לי רצון עז להעניק לבננו ת את השם הזה.קיים גם חשש מכך שזהו שם שמזוהה לגמרי עם בנות.
אנשים לא מעטים הגיבו בהתלהבות ובאמירה שהשם מקסים ומיוחד ולא מעטים הגיבו בסגנון של "למה לאמלל את הילד?"
ובכן...אני לא רוצה לאמלל אותו,רק להעניק לו שם שאני חשה חיבור אליו והתרגשות מהגייתו. וזה מה שעלה בחכתי.
כמה אנשים אמרו לי שהיום הכל אפשרי, מקובל ויתקבל.שיש כ"כ הרבה שמות "מוזרים" ויחודיים שאין לי מה לחשוש.יפנימו ויתרגלו.
אך כאן העינין אינו שם מוזר ויחודי שהמצאנו,אלא זה שהוא אוטומטית נחשב לשם של בת. אז כל החיים הוא עשוי לשמוע "הדס? בן?!?"
לבנות רבות קוראים בשמות "של בנים" אבל העובדה היא שהפוך זה קצת פחות מקובל.בעבר(לפני חמישים-שישים שנה) כינו בנים בשמות : נגה, לימור, נטע, הדס.
אלו שמות זכריים(שמשמעותם בשפה העברית היא זכרית) שמשום מה הפכו לשמות מקובלים לבנות ולבנות בלבד.
היום יש כמה נטעים זכרים ואולי השם הזה חוזר להיות גם שם של בנים.
הדס לא שמעתי, חוץ מהאמן הדס עפרת מהדור של לפני 50-60 שנה.
האם אתן מכירות הדס בן?
בחסות האנונימיות שלי(ואם תרצו אז גם שלכן)אשמח לשמוע דעות ישירות וכנות על המחשבה לכנות בשם זה את הבן שלנו
(כולל האפשרות שיתכן ואני לא הוגנת כלפיו)
תודה!
באמצע היום, ממש ככה משום מקום, הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
הצליל שלו, הריח הנידף ממנו ממש כמו מריחה רעננות ירוקה כשהוגה אותו. פשוט משמח אותי.
אין לנו אף שם אחר שמדבר אלינו ויש לי רצון עז להעניק לבננו ת את השם הזה.קיים גם חשש מכך שזהו שם שמזוהה לגמרי עם בנות.
אנשים לא מעטים הגיבו בהתלהבות ובאמירה שהשם מקסים ומיוחד ולא מעטים הגיבו בסגנון של "למה לאמלל את הילד?"
ובכן...אני לא רוצה לאמלל אותו,רק להעניק לו שם שאני חשה חיבור אליו והתרגשות מהגייתו. וזה מה שעלה בחכתי.
כמה אנשים אמרו לי שהיום הכל אפשרי, מקובל ויתקבל.שיש כ"כ הרבה שמות "מוזרים" ויחודיים שאין לי מה לחשוש.יפנימו ויתרגלו.
אך כאן העינין אינו שם מוזר ויחודי שהמצאנו,אלא זה שהוא אוטומטית נחשב לשם של בת. אז כל החיים הוא עשוי לשמוע "הדס? בן?!?"
לבנות רבות קוראים בשמות "של בנים" אבל העובדה היא שהפוך זה קצת פחות מקובל.בעבר(לפני חמישים-שישים שנה) כינו בנים בשמות : נגה, לימור, נטע, הדס.
אלו שמות זכריים(שמשמעותם בשפה העברית היא זכרית) שמשום מה הפכו לשמות מקובלים לבנות ולבנות בלבד.
היום יש כמה נטעים זכרים ואולי השם הזה חוזר להיות גם שם של בנים.
הדס לא שמעתי, חוץ מהאמן הדס עפרת מהדור של לפני 50-60 שנה.
האם אתן מכירות הדס בן?
בחסות האנונימיות שלי(ואם תרצו אז גם שלכן)אשמח לשמוע דעות ישירות וכנות על המחשבה לכנות בשם זה את הבן שלנו
(כולל האפשרות שיתכן ואני לא הוגנת כלפיו)
תודה!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אני מכירה גבר שקוראים לו אורלי.
יש גם שרון.
זה באמת מוזר שזה ממש "יפה" לקרא לבנות בשמות של בנים. ואילו הפוך זה לא "יפה" אולי זה הומופוביה, אני לא יודעת. אולי משהו שתבוע בנו שלשאוף להיות כמו גבר, בשמות ובעוד דברים זה טוב. ולשאוף להיות כמו אישה זה ממש רע.
אני מתנצלת אם זה יצא פילוסופי מדאי. פשוט אולי מה שאני מנסה לומר. שלקרא לגבר בשם של אישה בעולם שמחשיב את זה כדבר נחות, יכול לגזור עליו להסביר הרבה במשך חייו. הגבר שאני מכירה שקוראים לו אורלי, יש לו שפם מאוד גדול (-:
יש גם שרון.
זה באמת מוזר שזה ממש "יפה" לקרא לבנות בשמות של בנים. ואילו הפוך זה לא "יפה" אולי זה הומופוביה, אני לא יודעת. אולי משהו שתבוע בנו שלשאוף להיות כמו גבר, בשמות ובעוד דברים זה טוב. ולשאוף להיות כמו אישה זה ממש רע.
אני מתנצלת אם זה יצא פילוסופי מדאי. פשוט אולי מה שאני מנסה לומר. שלקרא לגבר בשם של אישה בעולם שמחשיב את זה כדבר נחות, יכול לגזור עליו להסביר הרבה במשך חייו. הגבר שאני מכירה שקוראים לו אורלי, יש לו שפם מאוד גדול (-:
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2004, 22:23
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_לרגע*
לי קוראים הדס. אף פעם לא אהבתי את השם הזה
לבן האמת זה נשמע לי נורא.
גדלתי עם ילד בשם הידי (HIDAY), אולי יתאים לכם?
לבן האמת זה נשמע לי נורא.
גדלתי עם ילד בשם הידי (HIDAY), אולי יתאים לכם?
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2009, 06:51
אם נחשוב על זה אז הדס הוא זכר.
בדיוק כמו נטע.
רותם.
אור.
הרי את לא אומרת ההדס פורחת כי אם ההדס פורח. נכון?
לכי עם זה. זה שם מקסים וזכרי לחלוטין.
ושיהיה במזל טוב.
בדיוק כמו נטע.
רותם.
אור.
הרי את לא אומרת ההדס פורחת כי אם ההדס פורח. נכון?
לכי עם זה. זה שם מקסים וזכרי לחלוטין.
ושיהיה במזל טוב.
-
- הצטרפות: 05 מאי 2008, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של חיפאית_חיננית*
מכירה הדס בן לפחות ארבעים...
גם לדעתי ההדס הוא זכר והשם יפה לבן.
פגשתי פעם מישהי שהלכה יותר רחוק וקראה לבנה נטע ולבתה אילן.
נטע לבן זה יפה בעיני מאותה סיבה, אבל אילן לבת.....
פגשתי פעם מישהי שהלכה יותר רחוק וקראה לבנה נטע ולבתה אילן.
נטע לבן זה יפה בעיני מאותה סיבה, אבל אילן לבת.....
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
לא אוהבת אבל מצד שני ההורים מחליטים מה שם הילדים שלהם
ודעתו של איש מלבדם אינה רלוונטית
>אילה ואבא שלה לא מדברים על רקע בחירת שם שלא מקובל עליו <
ודעתו של איש מלבדם אינה רלוונטית
>אילה ואבא שלה לא מדברים על רקע בחירת שם שלא מקובל עליו <
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:05
- דף אישי: הדף האישי של עינ_התכלת*
קודם כל המרגיעון כי זה פשוט הזוי,
הכל נכון-גם פרשנות לקויה
השם יפה. תכלס באמת יפה, פשוט יפה.
ועם בעיניני תכלס עסקנין, המציאות היא שהרבה דברים בחייהם של ילדים נקבעים על ידי הורים, ובצורה זו או אחרת כאשר ילדים אלו גדלים נראה לי בלתי נמנע שיביעו מורת רוח מבחירות כאלה ואחרות שעשו אותם הורים.
זה לא אומר שאפשר למצוא איזשהו עמק שווה ולגרום לילדים להיות מרוצים מכל הבחירות שאנחנו עושים.
נראה לי שהדבר היחידי שאפשר לעשות הוא באמת ללכת עם הלב. ועם הכוונה. שבשורה התחתונה היא החשובה.
אם תסתכלי על זה, האם את יכולה נגיד למצוא עוד שניים שלושה דברים בחיים שלך שאולי הילדים שלך יכולים או יוכלו לבוא אליך בטענות בגינם בעתיד? אם כן, האם היית משנה אותם?
הכל נכון-גם פרשנות לקויה
השם יפה. תכלס באמת יפה, פשוט יפה.
ועם בעיניני תכלס עסקנין, המציאות היא שהרבה דברים בחייהם של ילדים נקבעים על ידי הורים, ובצורה זו או אחרת כאשר ילדים אלו גדלים נראה לי בלתי נמנע שיביעו מורת רוח מבחירות כאלה ואחרות שעשו אותם הורים.
זה לא אומר שאפשר למצוא איזשהו עמק שווה ולגרום לילדים להיות מרוצים מכל הבחירות שאנחנו עושים.
נראה לי שהדבר היחידי שאפשר לעשות הוא באמת ללכת עם הלב. ועם הכוונה. שבשורה התחתונה היא החשובה.
אם תסתכלי על זה, האם את יכולה נגיד למצוא עוד שניים שלושה דברים בחיים שלך שאולי הילדים שלך יכולים או יוכלו לבוא אליך בטענות בגינם בעתיד? אם כן, האם היית משנה אותם?
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2009, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יאני*
קודם כל- אני הדס בת...
אני מכירה גבר הדס, בן 40 בערך, וכולם תמיד מרימים גבה ו\או מעירים\שואלים על השם שלו. לדעתי זה לא פשוט לחייב ילד להסביר את השם שלו כל החיים...
לבת שלי נתתי שם מעניין וייחודי, אבל יש עוד שמסתובבות עם השם הזה והיה חשוב לי שזה יהיה "פשוט" ולא קשה להגייה וכדו' כדי לא להקשות עליה. (אוריאן, ד"א...)
אני מכירה גבר הדס, בן 40 בערך, וכולם תמיד מרימים גבה ו\או מעירים\שואלים על השם שלו. לדעתי זה לא פשוט לחייב ילד להסביר את השם שלו כל החיים...
לבת שלי נתתי שם מעניין וייחודי, אבל יש עוד שמסתובבות עם השם הזה והיה חשוב לי שזה יהיה "פשוט" ולא קשה להגייה וכדו' כדי לא להקשות עליה. (אוריאן, ד"א...)
-
לדעתי זה לא פשוט לחייב ילד להסביר את השם שלו כל החיים...
מוסיפה: זה ממש לא לעניין בעיני.
_עם בעיניני תכלס עסקנין, המציאות היא שהרבה דברים בחייהם של ילדים נקבעים על ידי הורים, ובצורה זו או אחרת כאשר ילדים אלו גדלים נראה לי בלתי נמנע שיביעו מורת רוח מבחירות כאלה ואחרות שעשו אותם הורים.
זה לא אומר שאפשר למצוא איזשהו עמק שווה ולגרום לילדים להיות מרוצים מכל הבחירות שאנחנו עושים._
זאת היתממות אם יורשה לי. הרי כשלא שולחים אותם לבית הספר, זה מתוך מחשבה שיקבלו בבית חיים הרבה יותר טובים ובבית ספר ייגרמו גם נזקים. וכשלא נותנים להם ממתקים, רוצים שיהיו בריאים וחזקים . אבל למה זה כל כך חשוב לענות ילד עם זה שכל החיים יחשבו שמדובר בבת, וגם תמיד יצטרך להסביר, וגם יכול להיות שקצת יתבייש בשמו. בשביל מה זה נחוץ?
ממש לא לעניין.
מוסיפה: זה ממש לא לעניין בעיני.
_עם בעיניני תכלס עסקנין, המציאות היא שהרבה דברים בחייהם של ילדים נקבעים על ידי הורים, ובצורה זו או אחרת כאשר ילדים אלו גדלים נראה לי בלתי נמנע שיביעו מורת רוח מבחירות כאלה ואחרות שעשו אותם הורים.
זה לא אומר שאפשר למצוא איזשהו עמק שווה ולגרום לילדים להיות מרוצים מכל הבחירות שאנחנו עושים._
זאת היתממות אם יורשה לי. הרי כשלא שולחים אותם לבית הספר, זה מתוך מחשבה שיקבלו בבית חיים הרבה יותר טובים ובבית ספר ייגרמו גם נזקים. וכשלא נותנים להם ממתקים, רוצים שיהיו בריאים וחזקים . אבל למה זה כל כך חשוב לענות ילד עם זה שכל החיים יחשבו שמדובר בבת, וגם תמיד יצטרך להסביר, וגם יכול להיות שקצת יתבייש בשמו. בשביל מה זה נחוץ?
ממש לא לעניין.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2004, 14:40
עצם ההתלבטות שלכם מוכיחה שיש אישיו עם הנושא של השם הזה לבן .
ובמקרה כזה , יש התלבטות - אין התלבטות !
תחכו עם השם הדס לבת השנייה ...ותעשו משהו מחתרתי במרכאות ותעשו חינוך בייתי ...ולבן תנו שם שמקובל כיום על בן , ואולי עם הילד השלישי כבר יהיה מקובל הדס אז תצטרפו ,
כפי שהבנתם אני לא בעד לעשות מלחמות חברתיות על חשבון הבן ...
ובמקרה כזה , יש התלבטות - אין התלבטות !
תחכו עם השם הדס לבת השנייה ...ותעשו משהו מחתרתי במרכאות ותעשו חינוך בייתי ...ולבן תנו שם שמקובל כיום על בן , ואולי עם הילד השלישי כבר יהיה מקובל הדס אז תצטרפו ,
כפי שהבנתם אני לא בעד לעשות מלחמות חברתיות על חשבון הבן ...
שם מקסים. לכו על זה ומהר לפני שכולם יגנבו לכם תרעיון.
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה.
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה.
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
שמעתי על כמה הדסים בנים בשנים האחרונות, אבל לא מכירה אישית.
לדעתי אין כל רע בכך -- להיפך, זו הוראתו הנכונה של השם. השאר זו שאלה של טעם.
(למען האמת, גם השם שלי הוא בלשון זכר)
משהו כללי לגבי ה"להסביר" -- אני לא רואה במה זה שונה מכל החלטה אחרת שאנו עושים עבור ילדינו שהם יידרשו "להסביר". חינוך ביתי, פשטות מרצון ושות', אם להסתמך על דוגמאות רוווחות באתר -- דווקא ממשהו פשוט שלוקח עשר שניות "להסביר" אתם נלחצים?
אבל למה זה כל כך חשוב לענות ילד עם זה שכל החיים יחשבו שמדובר בבת, וגם תמיד יצטרך להסביר, וגם יכול להיות שקצת יתבייש בשמו.
ואולי הוא דווקא ייהנה מזה? ואולי יהיה גאה בשמו?
יש לי חברה שהוריה נתנו לה שני שמות: אחד נפוץ ומקובל ואחד נדיר ומיוחד, ויהיו שיאמרו משונה.
נחשו באיזה מהם היא משתמשת היום (הם דווקא התכוונו שתשתמש בשני)...
גם שם נפוץ, פשוט ומקובל יכול לעצבן בדיוק מהסיבה הזו. אין כל דרך לדעת מה הילד יחשוב.
לדעתי, אם אתם אוהבים וקשורים לשם -- לכו על זה.
לדעתי אין כל רע בכך -- להיפך, זו הוראתו הנכונה של השם. השאר זו שאלה של טעם.
(למען האמת, גם השם שלי הוא בלשון זכר)
משהו כללי לגבי ה"להסביר" -- אני לא רואה במה זה שונה מכל החלטה אחרת שאנו עושים עבור ילדינו שהם יידרשו "להסביר". חינוך ביתי, פשטות מרצון ושות', אם להסתמך על דוגמאות רוווחות באתר -- דווקא ממשהו פשוט שלוקח עשר שניות "להסביר" אתם נלחצים?
אבל למה זה כל כך חשוב לענות ילד עם זה שכל החיים יחשבו שמדובר בבת, וגם תמיד יצטרך להסביר, וגם יכול להיות שקצת יתבייש בשמו.
ואולי הוא דווקא ייהנה מזה? ואולי יהיה גאה בשמו?
יש לי חברה שהוריה נתנו לה שני שמות: אחד נפוץ ומקובל ואחד נדיר ומיוחד, ויהיו שיאמרו משונה.
נחשו באיזה מהם היא משתמשת היום (הם דווקא התכוונו שתשתמש בשני)...
גם שם נפוץ, פשוט ומקובל יכול לעצבן בדיוק מהסיבה הזו. אין כל דרך לדעת מה הילד יחשוב.
לדעתי, אם אתם אוהבים וקשורים לשם -- לכו על זה.
-
לדעתי דווקא שמות כמו חיים. משה יעקב... היום יהוו בעייה שהילד יצטרך "להסביר" (אלה אם בא מבית דוסי. )
הדס זה מקסים. ורוב הסיכויים שיקבל תגובות חיוביות.
_שם מקסים. לכו על זה ומהר לפני שכולם יגנבו לכם תרעיון.
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה._
הדס זה מקסים. ורוב הסיכויים שיקבל תגובות חיוביות.
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה._
-
ואולי עם הילד השלישי כבר יהיה מקובל הדס אז תצטרפו , איזו שטות , איך יהיה מקובל אם לא יקראו כך ,מישהו צריך להתחיל.
יש לי חברה שהוריה נתנו לה שני שמות: אחד נפוץ ומקובל ואחד נדיר ומיוחד, ויהיו שיאמרו משונה גם אני עשיתי כך שם אחד תמוה מאוד ושם אחד מקובל
מקווה שהיא תלך עם השם הפחות מקובל ובעיני זה אחלה פתרון
יש לי חברה שהוריה נתנו לה שני שמות: אחד נפוץ ומקובל ואחד נדיר ומיוחד, ויהיו שיאמרו משונה גם אני עשיתי כך שם אחד תמוה מאוד ושם אחד מקובל
מקווה שהיא תלך עם השם הפחות מקובל ובעיני זה אחלה פתרון
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
נדמה לי שהשם 'הדר' כן תופס גם לבנים וגם לבנות.
אז במה שונה 'הדס'? צליל כלכך דומה.
זה פשוט עניין של הרגל.
איך מתרגלים?
ע"י ששומעים את זה יותר ויותר.
איך שומעים את זה יותר ויותר?
בזכות הורים 'פורצי דרך' שעושים את מה שעדיין לא רגיל, שעדיין לא מקובל.
עוד כמה זמן בטח עוד אנשים יאמצו את השם הזה, וזה בטח כבר יהיה משהו שהאוזן רגילה אליו.
השאלה היא רק אם אתם רוצים להיות פורצי דרך, ולהיות חלק מאלה שבזכותם זה יהפוך להיות מוכר ומקובל?
אז במה שונה 'הדס'? צליל כלכך דומה.
זה פשוט עניין של הרגל.
איך מתרגלים?
ע"י ששומעים את זה יותר ויותר.
איך שומעים את זה יותר ויותר?
עוד כמה זמן בטח עוד אנשים יאמצו את השם הזה, וזה בטח כבר יהיה משהו שהאוזן רגילה אליו.
השאלה היא רק אם אתם רוצים להיות פורצי דרך, ולהיות חלק מאלה שבזכותם זה יהפוך להיות מוכר ומקובל?
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2009, 19:12
אני אישית לא אוהבת שמערבבים שמות של בנים ובנות. (יש עם זה גם עיניין ביהדות)
למרות שזה יפה בעיני אני מכירה בחור מקסים בשם ענבל.
גם אני, וכל חייו הוא צריך להסביר הסברים ושונא את זה.
גם אני, וכל חייו הוא צריך להסביר הסברים ושונא את זה.
קוראת וחושבת. חברים תהו איך זה שאנחנו לא מלים,בחינוך ביתי, תזונתנו לא מיינסטרימית,אוספים בגדים יד שניה ועוד דברים שנראים לסובבים אותנו משונים עד איומים ואילו עם השם אני מחפשת חיזוקים.
ואני חושבת שזה משום שזה הדבר המיידי ביותר במיפגש עם מישהו אחר,לפני שרואים שאתה לא נימול...
ואולי משום שאני טיפוס כזה שלפעמים כן זקוק ומבקש חיזוקים ואישור מהסובבים וזה כבר לא קשור אליו, אל הבן, אבל אולי ישפיע על השם שאתן לו ...
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה_
תודה חברה אחת כבר הצטערה שלא שמעה זאת ממני לפני מס' חודשים כשנולד בנה...
מצידי זה בסדר ואפילו יותר מבסדר, שמכאן תצא הבשורה, כמה תנוקות בנים שיקבלו שם זה בתקופה הקרובה והלאה
ממשיכה לקרוא ,תודה על כל התגובות,חשובות לי.
ואני חושבת שזה משום שזה הדבר המיידי ביותר במיפגש עם מישהו אחר,לפני שרואים שאתה לא נימול...
ואולי משום שאני טיפוס כזה שלפעמים כן זקוק ומבקש חיזוקים ואישור מהסובבים וזה כבר לא קשור אליו, אל הבן, אבל אולי ישפיע על השם שאתן לו ...
רעיון גדול !!!!!! סחתיין על ההברקה_
תודה חברה אחת כבר הצטערה שלא שמעה זאת ממני לפני מס' חודשים כשנולד בנה...
מצידי זה בסדר ואפילו יותר מבסדר, שמכאן תצא הבשורה, כמה תנוקות בנים שיקבלו שם זה בתקופה הקרובה והלאה
ממשיכה לקרוא ,תודה על כל התגובות,חשובות לי.
לדעתי זה שם מקסים. דווקא לבן. אם זו היתה בת לא הייתי מתלהבת... (-:
היום באמת יש שמות כל כך משונים, ובאמת שכבר כמעט אין
"שמות של בנים" ו"שמות של בנות".
אפרופו גרמת לי לחשוב על כך פתאום, שלביתי השנייה נתתי שם קצת לא שיגרתי (לא קשור לאג'נדה מגדרית או משהו כזה)
ולא חשבתי לרגע שזה יאמלל אותה. להיפך אם כבר אז ייחד אותה.
ושיהיה במזל טוב !
היום באמת יש שמות כל כך משונים, ובאמת שכבר כמעט אין
"שמות של בנים" ו"שמות של בנות".
אפרופו גרמת לי לחשוב על כך פתאום, שלביתי השנייה נתתי שם קצת לא שיגרתי (לא קשור לאג'נדה מגדרית או משהו כזה)
ולא חשבתי לרגע שזה יאמלל אותה. להיפך אם כבר אז ייחד אותה.
ושיהיה במזל טוב !
אם יש ספק- התשובה היא לא!
_הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
הצליל שלו, הריח הנידף ממנו ממש כמו מריחה רעננות ירוקה כשהוגה אותו. פשוט משמח אותי._
אם זה כל-כך נכון לך ומשמח אותך אז מה למה לחפש אישור של הסביבה?
חברים תהו איך זה שאנחנו לא מלים,בחינוך ביתי, תזונתנו לא מיינסטרימית,אוספים בגדים יד שניה ועוד דברים שנראים לסובבים אותנו משונים עד איומים ואילו עם השם אני מחפשת חיזוקים.
אם אתם כל כך משונים לסביבה אז הגיוני שגם השמות " לא רגילים",
כשכותבים "חברים תהו" זה צורה עדינה להגיד אנחנו תוהים, כשזה בא בגוף שלישי זה כבר בעצם אמירה חיצונית עלינו, רוצה להגיד:
נשמע שיש לך ספק מאוד גדול על השם, ברור לך ש"הסביבה" מעדיפה הדס לבת מצד שני ה"סביבה" המצומצמת שלך מקבלת כל מה שמשונה.
בעיני כשיש ספק כזה שמביא צורך לקבל חיזוקים מכולנו שאיננו סביבה קרובה סימן שהתשובה האמיתית שלך היא לא!
_הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
הצליל שלו, הריח הנידף ממנו ממש כמו מריחה רעננות ירוקה כשהוגה אותו. פשוט משמח אותי._
אם זה כל-כך נכון לך ומשמח אותך אז מה למה לחפש אישור של הסביבה?
חברים תהו איך זה שאנחנו לא מלים,בחינוך ביתי, תזונתנו לא מיינסטרימית,אוספים בגדים יד שניה ועוד דברים שנראים לסובבים אותנו משונים עד איומים ואילו עם השם אני מחפשת חיזוקים.
אם אתם כל כך משונים לסביבה אז הגיוני שגם השמות " לא רגילים",
כשכותבים "חברים תהו" זה צורה עדינה להגיד אנחנו תוהים, כשזה בא בגוף שלישי זה כבר בעצם אמירה חיצונית עלינו, רוצה להגיד:
נשמע שיש לך ספק מאוד גדול על השם, ברור לך ש"הסביבה" מעדיפה הדס לבת מצד שני ה"סביבה" המצומצמת שלך מקבלת כל מה שמשונה.
בעיני כשיש ספק כזה שמביא צורך לקבל חיזוקים מכולנו שאיננו סביבה קרובה סימן שהתשובה האמיתית שלך היא לא!
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אני מכירה הדס בן.
נראה לי שהוא בסביבות גיל 15, אולי יותר.
חוצמזה, זה ש"ע זכר.
נראה לי שהוא בסביבות גיל 15, אולי יותר.
חוצמזה, זה ש"ע זכר.
כמו שכתבת כבר , זה עיניין של אופנות שתלויות בזמנים והיום זה פחות מקובל אך בעבר (ובעתיד?) המצב שונה.
לגיסי קוראים מעיין וזה בהתחלה היה לי מוזר , היום אני מכירה המון ילדים בנים בשם מעיין וזה מקובל ופופולרי.
לבעלי יש שם מיוחד יחסית (גונן) , יש מעט מאוד כאלו בארץ והוא לא פופולרי גם היום (אולי יותר אצל דתיים אבל גם שם לא ממש) והוא מאוד אוהב את השם שלו ואת העובדה שהוא מיוחד בגללו. הוא תמיד צריך להסביר לאנשים את השם שלו וכמעט תמיד חושבים שהוא רונן אך זה לא הפריע לו מעולם.
לי יש שם משעמם , בכל מקום שהייתי בו בחיי היו לפחות עוד 2 בנות בשם הזה ותמיד קראו לי בשם המשפחה שלי בנוסף , מה שעצבן אותי תמידית.
לילדים שלי יש שמות מיוחדים יותר: דגן וקשת. מה שנקרא - מיוחדים מספיק שלא יהיו עוד ילדים כאלו מסביבם תמיד אבל לא מספיק שאנשים ירימו גבה וירחמו עליהם
לגיסי קוראים מעיין וזה בהתחלה היה לי מוזר , היום אני מכירה המון ילדים בנים בשם מעיין וזה מקובל ופופולרי.
לבעלי יש שם מיוחד יחסית (גונן) , יש מעט מאוד כאלו בארץ והוא לא פופולרי גם היום (אולי יותר אצל דתיים אבל גם שם לא ממש) והוא מאוד אוהב את השם שלו ואת העובדה שהוא מיוחד בגללו. הוא תמיד צריך להסביר לאנשים את השם שלו וכמעט תמיד חושבים שהוא רונן אך זה לא הפריע לו מעולם.
לי יש שם משעמם , בכל מקום שהייתי בו בחיי היו לפחות עוד 2 בנות בשם הזה ותמיד קראו לי בשם המשפחה שלי בנוסף , מה שעצבן אותי תמידית.
לילדים שלי יש שמות מיוחדים יותר: דגן וקשת. מה שנקרא - מיוחדים מספיק שלא יהיו עוד ילדים כאלו מסביבם תמיד אבל לא מספיק שאנשים ירימו גבה וירחמו עליהם
-
- הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:05
- דף אישי: הדף האישי של עינ_התכלת*
זאת היתממות
אני לא חושבת שמטרת האם במקרה הזה היא לגרום לילד בעיות, גם מאחורי הבחירה הזו, כמו הבחירה בחינוך ביתי וכו', עומד טעמה, העדפותיה, מה שקרוב לליבה, וזה מה שיש לה לתת.
שנאמר, אין נותן מה שאין בו.
לטעמי עדיף לתת מה שיש בנו.
לפעמים מה שיש בנו הוא הפחד ממה יחשבו אחרים.
אני לא חושבת שמטרת האם במקרה הזה היא לגרום לילד בעיות, גם מאחורי הבחירה הזו, כמו הבחירה בחינוך ביתי וכו', עומד טעמה, העדפותיה, מה שקרוב לליבה, וזה מה שיש לה לתת.
שנאמר, אין נותן מה שאין בו.
לטעמי עדיף לתת מה שיש בנו.
לפעמים מה שיש בנו הוא הפחד ממה יחשבו אחרים.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2004, 14:40
אילה א ,
את יכולה לצטט את דברי ולא להסכים להם !
לכתוב כתגובה אליהם : " איזה שטות " - פחות נעים ...
אשמח אם תכבדי את הדיון וכותביו , ותביעי דיעה שונה ככל שיהיה מדעתי , אולם תכבדי את דברי !
את יכולה לצטט את דברי ולא להסכים להם !
לכתוב כתגובה אליהם : " איזה שטות " - פחות נעים ...
אשמח אם תכבדי את הדיון וכותביו , ותביעי דיעה שונה ככל שיהיה מדעתי , אולם תכבדי את דברי !
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
אני מכירה הדס בן ארבעים ומשהו - אולי כבר חמישים. הייתה תקופה שראיתי אותו הרבה ולדעתי לא הייתה לו בעיה עם השם. כמה שאני זוכרת, הוא טיפוס מאוד חברותי ושמח. (אולי זה אותו הדס ש חיפאית חיננית ו אמא של יאני מכירות? רמז: הוא היה באותה תנועת נוער קטנה שאני הייתי ובאותו קיבוץ בערבה).
ולגבי השם: אני לא רואה בעיה. בעיני, השמות עוברים שינוי משמעותי מאוד וחוץ משמות מהתנ"ך, כמעט לא נשארו שמות יחודיים לבנים או לבנות.
ולגבי השם: אני לא רואה בעיה. בעיני, השמות עוברים שינוי משמעותי מאוד וחוץ משמות מהתנ"ך, כמעט לא נשארו שמות יחודיים לבנים או לבנות.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
- דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*
בעיני זה שם מקסים לבן.
ברגע הראשון שראיתי את הכותרת במה חדש - עבר לי בראש שזה מוזר, ותוך רגע התרגלתי
ובתור אמא לילד עם שם מאד לא קונבנציונלי - יכולה להגיד בוודאות שברגע שאת שלמה עם השם כולם מתרגלים ושוכחים שהשם יוצא דופן.
חוץ מזה , כתבת: הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
וזה כבר אומר הכל.
ברגע הראשון שראיתי את הכותרת במה חדש - עבר לי בראש שזה מוזר, ותוך רגע התרגלתי
ובתור אמא לילד עם שם מאד לא קונבנציונלי - יכולה להגיד בוודאות שברגע שאת שלמה עם השם כולם מתרגלים ושוכחים שהשם יוצא דופן.
חוץ מזה , כתבת: הגיע אלי השם "הדס".הוא מרגש אותי מאוד ויפה בעיני מאוד מאוד.
וזה כבר אומר הכל.
-
יאללה. תקראי לו משה.
וואללה. איזה תגובות הוא יקבל.
בטוח ישאלו אותו אם הוא דתי
או על שם מי נתנו לו אותו.
וואללה. איזה תגובות הוא יקבל.
בטוח ישאלו אותו אם הוא דתי
או על שם מי נתנו לו אותו.
אני מכירה לפחות שני בנים בשם הדס.
אמא שלי מאוד רצתה שאקרא לבני הדס, כי לסבתא שלי קראו, אסתר הדסה.
בעיני זה מאוד יפה אבל לא עבר אצלינו.
יש לי בן אחד שקרוי בשם שמאוד מקובל לקרוא בו לבנות אבל בתנ"ך היו שני מלכים שנקראו כך.
לי ממש אין בעיה עם זה.
הגדילה לעשות חברתי הטובה שלבנה השלישי קראה יעל. שם של בנות לגמרי למרות שבטבע היעל הוא הזכר.
אמא שלי מאוד רצתה שאקרא לבני הדס, כי לסבתא שלי קראו, אסתר הדסה.
בעיני זה מאוד יפה אבל לא עבר אצלינו.
יש לי בן אחד שקרוי בשם שמאוד מקובל לקרוא בו לבנות אבל בתנ"ך היו שני מלכים שנקראו כך.
לי ממש אין בעיה עם זה.
הגדילה לעשות חברתי הטובה שלבנה השלישי קראה יעל. שם של בנות לגמרי למרות שבטבע היעל הוא הזכר.
-
בעיניי הדס אינו שם יפה לאף אחד או אחת. אני עובדת עם ילדים שנים רבות כך שנחשפתי לשמות יוצאי דופן מכל הקשת- מהחיננים והקסומים ועד ההזויים והמביכים. הראשונים אומרים את שמם בקול רם רם וחיוך אישי של כמה שאני מיוחד. האחרונים מלעלעים את שמם בקושי ומשפילים מבט. לדעתי ילד בשם הדס ישתייך לקטגוריה השנייה. אין לדעת כמובן, אולי הוא יתאהב בשם שלו ובעצמו אנושות, אבל לא נראה לי. אבל מעל הכל- לא הייתי לוקחת את הסיכון.
השני גרוש שלי: בעיניי השם הדס הוא שם מקסים, והבנות שאני מכירה בשם הזה הן מקסימות לא פחות.
הכל תלוי בסביבה שבה אתם מתכוונים לחיות, כמו שציינת תגובת החברים חשובה לכם. אם תגורו במקום בו לילדים בנים קוראים מעיין ויעל, ולבנות קוראים שונית ופלג, אז בן בשם הדס לא יבלוט במיוחד. לעומת זאת, אם תגורו במקום בו לילדים קוראים אורן ושלמה, והבנות זה נעה ומיכל, זה יהיה קיצוני ויגרום לתשומת לב בלתי רצויה לילד.
הכל תלוי בסביבה שבה אתם מתכוונים לחיות, כמו שציינת תגובת החברים חשובה לכם. אם תגורו במקום בו לילדים בנים קוראים מעיין ויעל, ולבנות קוראים שונית ופלג, אז בן בשם הדס לא יבלוט במיוחד. לעומת זאת, אם תגורו במקום בו לילדים קוראים אורן ושלמה, והבנות זה נעה ומיכל, זה יהיה קיצוני ויגרום לתשומת לב בלתי רצויה לילד.
-
- הדס הוא זכר.
- בן עם שם שמקובל לבת עשוי לסבול ממשהו שהוריו החליטו ללא התייעצות עמו.
-
- הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
- דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*
הדס זה שם נפלא. איך לא חשבנו על זה גם ?
עד כה המגמה היתה - שמות של בנים ניתנים גם לבנות . יובל הבת , ירדן הבת , טל , ליאור וכד' כד' . ראינו שלט : לחתונת יובל ויובל
אבל זה ברור לא יוניסקס . זה כרגיל הבת צריכה להיות 'בן' כדי שיהיה שוויון.
עכשיו אני שמחה לראות שמות של בנות עוברים לכיוון בנים . תמר , יעל , הדס ,נטע . - מעבר זהיר יש לומר ... - עדיין הצליל המיועד לזכר.
אחד הנכדים שלי , שמו מיקה . כמה טלפונים קבלנו - רגע , מיקה זה שם של בת , לא ?
שאלה : ראינו כבר 'חתונת איתן וסמי ' - בנים . האם ומתי נגיע ל 'חתונת אברהם ואברהם' - איש ואשה ?
עד כה המגמה היתה - שמות של בנים ניתנים גם לבנות . יובל הבת , ירדן הבת , טל , ליאור וכד' כד' . ראינו שלט : לחתונת יובל ויובל
אבל זה ברור לא יוניסקס . זה כרגיל הבת צריכה להיות 'בן' כדי שיהיה שוויון.
עכשיו אני שמחה לראות שמות של בנות עוברים לכיוון בנים . תמר , יעל , הדס ,נטע . - מעבר זהיר יש לומר ... - עדיין הצליל המיועד לזכר.
אחד הנכדים שלי , שמו מיקה . כמה טלפונים קבלנו - רגע , מיקה זה שם של בת , לא ?
שאלה : ראינו כבר 'חתונת איתן וסמי ' - בנים . האם ומתי נגיע ל 'חתונת אברהם ואברהם' - איש ואשה ?
-
לדעתי זה שם יפה מאוד. אני מכירה הדס אחד שהיה "הדס הבן".
מצד אחד, חראם על כל התמיהות והתיקונים.
מצד שני, אולי יהיה לילד טעם טוב כמו להוריו ולא יהיה לו אכפת.
מצד שלישי, אמנם אין לי שם של בן אבל יש לי שם יחסית נדיר שמצריך תיקון והסברים ואני יודעת שזה עלול להיות מטרד.
מצד אחרון, התרגלתי. מתרגלים. במקרה הגרוע מחליפים.
ואף פעם אי אפשר לדעת, בסוף זה יתפוס ויהיה להיט היסטרי כמו יובל ונעם.
מצד אחד, חראם על כל התמיהות והתיקונים.
מצד שני, אולי יהיה לילד טעם טוב כמו להוריו ולא יהיה לו אכפת.
מצד שלישי, אמנם אין לי שם של בן אבל יש לי שם יחסית נדיר שמצריך תיקון והסברים ואני יודעת שזה עלול להיות מטרד.
מצד אחרון, התרגלתי. מתרגלים. במקרה הגרוע מחליפים.
ואף פעם אי אפשר לדעת, בסוף זה יתפוס ויהיה להיט היסטרי כמו יובל ונעם.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אני גם לא סובלת את האופנה החדשה הזאת, לתת שמות של בנים לבנות (אני ממש אלרגית ליובל, נועם, שי ואורן לבנות).
אז אני לא בעד לתת שמות של בנות לבנים.
אז אם ביקשת שיתנו לך דיעות, זו דעתי.
אבל אני כמובן לא אומרת לך מה לעשות P-:
אז אני לא בעד לתת שמות של בנות לבנים.
אז אם ביקשת שיתנו לך דיעות, זו דעתי.
אבל אני כמובן לא אומרת לך מה לעשות P-:
-
- הצטרפות: 10 מרץ 2009, 21:31
לא הכרתי מעולם הדס בן.
אבל כשקראתי את הכותרת פתאום נראה לי הרבה,הרבה יותר מתאים לבן מלבת ( זה לא אחד מהשמות האהובים עלי באופן כללי).
אם זה השם שעולה לך ויתאים לילד, זה 'שלו' ותדעי.
וזה עיניין של החלטה, בטוח שישאלו אותך ואותו די הרבה 'מה? איך אמרת שקוראים לו?....' וכו' . וחלקם יוסיפו...'מה, הוא בבית ולא הולך לבי"ס או הוא לא נחנק לך שם במנשא?
היום צצים בכל פינה שמות לא 'מקובלים' ואנשים מרימים פחות גבות, יש שאוהבים ויש שלא. כמו כל תופעה ושם אחר
אבל כשקראתי את הכותרת פתאום נראה לי הרבה,הרבה יותר מתאים לבן מלבת ( זה לא אחד מהשמות האהובים עלי באופן כללי).
אם זה השם שעולה לך ויתאים לילד, זה 'שלו' ותדעי.
וזה עיניין של החלטה, בטוח שישאלו אותך ואותו די הרבה 'מה? איך אמרת שקוראים לו?....' וכו' . וחלקם יוסיפו...'מה, הוא בבית ולא הולך לבי"ס או הוא לא נחנק לך שם במנשא?
היום צצים בכל פינה שמות לא 'מקובלים' ואנשים מרימים פחות גבות, יש שאוהבים ויש שלא. כמו כל תופעה ושם אחר
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
הדס היה אחד מהמועמדים שלי עבור הילד הפרטי שלי.
הבעל פחות אהב, אבל הילד זכה לשם מקורי לא פחות - רֵעַ (את בטח מבינה שאני צריכה לנקד אותו כמעט בכל מקום ). ואם היתה איזשהי תקווה לשם שני קצת יותר ידידותי למשתמש, היא נגוזה כשהשאירו לי את זכות הבחירה הכמעט בלעדית, ובחרתי במלאכי.
אחרי הלידה - שמעתי רק כמה זה מיוחד. אף אחד לא העז להגיד משהו שלילי על השם שלו, לפחות לא בפניי. והאמת היא שלא סיפרנו לאף אחד על השם לפני הלידה, כי תמיד יהיה למישהו משהו מבאס להגיד. זה לא היה גורם לנו להחליט אחרת, אבל לא רצינו לקבל כאלו תגובות אז פשוט לא שיתפנו.
בדף מברוכ שו איסמה איסמו מוזכר הדס אחד.
שמעתי (ממכרים, שמכירים אותם אישית) על גברים בשם נטע, אני מניחה שיש מספר די דומה של דברים בשם הדס, רק שלא יצא לי להפגש עם ידידיהם או קרוביהם.
מכירה ככה גם ורד אחד.
ובסופו של דבר, האדם עושה את השם, לא השם את האדם.
אני בטוחה שבתקופת התנ"ך הסתובבה אישה מבוגרת וחמוצת פנים וקיטרה נמרצות 'אבל אני לא מבינה אותה, איזה מן שם זה אביתר? מה זה גיבוב האותיות הזה? לא יכלה למצוא משהו קצר? עם משמעות יפה?'.
והיום, אביתר הוא שם נפוץ למדי.
לפני כ-6-7 שנים (אני לא בטוחה בת כמה הילדה, היא תלמידת כיתה א'), חברה שלי קראה לבתה יהלי. היא קיבלה לא מעט מבטים עקומים על השם הזה. לא הבינו מאיפה הוא הגיע, איך להגות אותו או מה נפל עליה באופן כללי. עכשיו אותה חברה מקטרת שהיא שומעת את השם הזה בכל מקום, והיא עדיין אוהבת אותו מאוד אבל הוא איבד את הייחוד שהיה לו פעם.
מי יודע, אולי את מתחילה טרנד.
הבעל פחות אהב, אבל הילד זכה לשם מקורי לא פחות - רֵעַ (את בטח מבינה שאני צריכה לנקד אותו כמעט בכל מקום ). ואם היתה איזשהי תקווה לשם שני קצת יותר ידידותי למשתמש, היא נגוזה כשהשאירו לי את זכות הבחירה הכמעט בלעדית, ובחרתי במלאכי.
אחרי הלידה - שמעתי רק כמה זה מיוחד. אף אחד לא העז להגיד משהו שלילי על השם שלו, לפחות לא בפניי. והאמת היא שלא סיפרנו לאף אחד על השם לפני הלידה, כי תמיד יהיה למישהו משהו מבאס להגיד. זה לא היה גורם לנו להחליט אחרת, אבל לא רצינו לקבל כאלו תגובות אז פשוט לא שיתפנו.
בדף מברוכ שו איסמה איסמו מוזכר הדס אחד.
שמעתי (ממכרים, שמכירים אותם אישית) על גברים בשם נטע, אני מניחה שיש מספר די דומה של דברים בשם הדס, רק שלא יצא לי להפגש עם ידידיהם או קרוביהם.
מכירה ככה גם ורד אחד.
ובסופו של דבר, האדם עושה את השם, לא השם את האדם.
אני בטוחה שבתקופת התנ"ך הסתובבה אישה מבוגרת וחמוצת פנים וקיטרה נמרצות 'אבל אני לא מבינה אותה, איזה מן שם זה אביתר? מה זה גיבוב האותיות הזה? לא יכלה למצוא משהו קצר? עם משמעות יפה?'.
והיום, אביתר הוא שם נפוץ למדי.
לפני כ-6-7 שנים (אני לא בטוחה בת כמה הילדה, היא תלמידת כיתה א'), חברה שלי קראה לבתה יהלי. היא קיבלה לא מעט מבטים עקומים על השם הזה. לא הבינו מאיפה הוא הגיע, איך להגות אותו או מה נפל עליה באופן כללי. עכשיו אותה חברה מקטרת שהיא שומעת את השם הזה בכל מקום, והיא עדיין אוהבת אותו מאוד אבל הוא איבד את הייחוד שהיה לו פעם.
מי יודע, אולי את מתחילה טרנד.
-
- הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*
זה שהשם הגיע אליך, בכזו בהירות, זה מספיק בעיניי.
זה סוג של ידיעה פנימית שאחר כך מנסים להלביש על זה שכבות רבות של נסיונות להבין/נסיונות לרצות וכו'.
לי יש שם של בנים ובנות-טל. מזמן הוא מקובל לשני המינים. אבל אם חושבים על מקור השם אז זה טיפת טל.
אני בטוחה שלאף אחד מה-טלים הגברים עם השם הזה, אין איזה עניין עם זה שהמקור הוא נשי.
ולדעתי האישית על השם הדס לבן - יפה ומקורי, כנראה פותח אופנה חדשה.
מברכת אתכם באומץ.
זה סוג של ידיעה פנימית שאחר כך מנסים להלביש על זה שכבות רבות של נסיונות להבין/נסיונות לרצות וכו'.
לי יש שם של בנים ובנות-טל. מזמן הוא מקובל לשני המינים. אבל אם חושבים על מקור השם אז זה טיפת טל.
אני בטוחה שלאף אחד מה-טלים הגברים עם השם הזה, אין איזה עניין עם זה שהמקור הוא נשי.
ולדעתי האישית על השם הדס לבן - יפה ומקורי, כנראה פותח אופנה חדשה.
מברכת אתכם באומץ.
-
_לי יש שם של בנים ובנות-טל. מזמן הוא מקובל לשני המינים. אבל אם חושבים על מקור השם אז זה טיפת טל.
אני בטוחה שלאף אחד מה-טלים הגברים עם השם הזה, אין איזה עניין עם זה שהמקור הוא נשי._
סליחה שאני מתקנת אותך. אבל טל זה זכר. (הטיפה היא הנקבה)
הדס זה זכר. נטע זה זכר. רותם זה זכר. אור זה זכר. שני זה זכר. ירדן זה זכר. ורד זה זכר.
פשוט מישהו פעם הזיז וככה התרגלנו עד שקשה לשנות בחזרה. ופתאום זה נראה מוזר לתת לבן.
אני בטוחה שלאף אחד מה-טלים הגברים עם השם הזה, אין איזה עניין עם זה שהמקור הוא נשי._
סליחה שאני מתקנת אותך. אבל טל זה זכר. (הטיפה היא הנקבה)
הדס זה זכר. נטע זה זכר. רותם זה זכר. אור זה זכר. שני זה זכר. ירדן זה זכר. ורד זה זכר.
פשוט מישהו פעם הזיז וככה התרגלנו עד שקשה לשנות בחזרה. ופתאום זה נראה מוזר לתת לבן.
-
- הצטרפות: 01 מאי 2009, 12:05
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_מחפר*
ביקשת דעות וכנות, אז הנה: ראשית, כפי שכבר כתבו מעלי, אם יש התלבטות אז אין התלבטות. כלומר, התשובה היא לא.
שנית, לא מזמן היה פרק בסדרה "רמזור" ואחת הבדיחות המצחיקות ביותר - היה שם בן בשם "איריס". תשמעי, אני נבוכה להודות שגם אני צחקתי נורא, וגם למחרת פגשתי לפחות שלושה אנשים שצחקו...
אז שוב, אם יש לך חשש כלשהו, אז בשביל מה זה טוב?
אני יודעת שעם שתי בנותי, ברגע שהשם זרם לי מהפה בחופשיות ולא היו לי כל היסוסים, ידעתי שזה זה.
שנית, לא מזמן היה פרק בסדרה "רמזור" ואחת הבדיחות המצחיקות ביותר - היה שם בן בשם "איריס". תשמעי, אני נבוכה להודות שגם אני צחקתי נורא, וגם למחרת פגשתי לפחות שלושה אנשים שצחקו...
אז שוב, אם יש לך חשש כלשהו, אז בשביל מה זה טוב?
אני יודעת שעם שתי בנותי, ברגע שהשם זרם לי מהפה בחופשיות ולא היו לי כל היסוסים, ידעתי שזה זה.
ביקשת כנות? בבקשה:
שלילי
הכרתי גבר נאה וחסון שמתקרא בשם נשי יחסית - הדר. אפילו פחות נשי מהדס.
כשפגשו את השם שלו לפני שפגשו אותו, תמיד תמיד חשבו שזו אישה.
הוא סיפר לי שפעם בכמה שנים הוא מקבל הביתה פרסומות ודוגמיות לטמפונים.
זה בהחלט היה אישיו בחייו, שיש לו שם נשי. אולי יש אחרים שלהם זה לא אישיו, אבל בשבילו זה כן היה.
אני יודעת שהיום קוראים בשמות מיוחדים וסופר-מיוחדים, כמו מוסקט, אוהב (פתח בה'), פטל, אבאיה (סגול בי') ונקדימון (יש לי עוד אבל אני עוצרת את עצמי), ויתכן שבדור הזה של ילדינו שום שם לא יוציא מהכלל את האדם.
אבל אני לא מרגישה בנוח לקרוא לילד בשם שיהווה נושא מיוחד בחייו. משהו שהוא צריך להסביר ולאיית. משהו שגורם להרמת גבה. אני אישית לא רוצה את זה עבור ילדי.
אני מעדיפה שם יפה ולא יותר מדי מיוחד. שיראו את האדם ולא רק את השם.
שיהיה במזל טוב @}
שלילי
זה בהחלט היה אישיו בחייו, שיש לו שם נשי. אולי יש אחרים שלהם זה לא אישיו, אבל בשבילו זה כן היה.
אני יודעת שהיום קוראים בשמות מיוחדים וסופר-מיוחדים, כמו מוסקט, אוהב (פתח בה'), פטל, אבאיה (סגול בי') ונקדימון (יש לי עוד אבל אני עוצרת את עצמי), ויתכן שבדור הזה של ילדינו שום שם לא יוציא מהכלל את האדם.
אבל אני לא מרגישה בנוח לקרוא לילד בשם שיהווה נושא מיוחד בחייו. משהו שהוא צריך להסביר ולאיית. משהו שגורם להרמת גבה. אני אישית לא רוצה את זה עבור ילדי.
שיהיה במזל טוב @}
אגב לגבי זכר ונקבה.
אני לא יודעת למה זה חשוב אם המילה היא מילה בזכר או בנקבה.
לא נראה לי משמעותי, לא נראה לי חלק משמעותי מהמשמעות בעברית, שרחם הוא זכר ושד הוא זכר. כלום לא זיכרי בהם, אפילו שמבחינה לשונית הם מילים בזכר.
ולעומת זאת אם השם הוא תואר, אז כן, נוצרת התנגשות, אם למשל קוראים לבת "עמית" שפירושו הוא חבר. אז היא עמית? היא חבר? הרי היא בעצם עמיתה. ולא עמית. היא לעולם לא תהיה עמית, רק עמיתה. אז פה זה נראה לי קצת מוזר.
וזו בעיה שלא קיימת עם הדס או נטע. העניין הוא רק ששנים רבות רגילים בארץ שאלו הם שמות של בנות.
לא נראה לי משמעותי, לא נראה לי חלק משמעותי מהמשמעות בעברית, שרחם הוא זכר ושד הוא זכר. כלום לא זיכרי בהם, אפילו שמבחינה לשונית הם מילים בזכר.
ולעומת זאת אם השם הוא תואר, אז כן, נוצרת התנגשות, אם למשל קוראים לבת "עמית" שפירושו הוא חבר. אז היא עמית? היא חבר? הרי היא בעצם עמיתה. ולא עמית. היא לעולם לא תהיה עמית, רק עמיתה. אז פה זה נראה לי קצת מוזר.
וזו בעיה שלא קיימת עם הדס או נטע. העניין הוא רק ששנים רבות רגילים בארץ שאלו הם שמות של בנות.
-
- הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*
_לי יש שם של בנים ובנות-טל. מזמן הוא מקובל לשני המינים. אבל אם חושבים על מקור השם אז זה טיפת טל.
סליחה שאני מתקנת אותך. אבל טל זה זכר. (הטיפה היא הנקבה)_
תודה על התיקון. זה עוד יותר מחזק את הנקודה, שלי, כאשה, לא משנה כהוא זה אם השם הוא שם זכרי.
סליחה שאני מתקנת אותך. אבל טל זה זכר. (הטיפה היא הנקבה)_
תודה על התיקון. זה עוד יותר מחזק את הנקודה, שלי, כאשה, לא משנה כהוא זה אם השם הוא שם זכרי.
בסך הכל לקרוא שם, לא נסחפת קצת ?
איזו דרך נפרצה כאן ?
בסך הכל לקרוא שם, לא נסחפת קצת ?
איזו דרך נפרצה כאן ?
לדעתי זה שם יפה, אבל אם מחליטים שלא - מה דעתך על השם "הד"?
וגם אפשר לקרוא בשם שני שמתחיל בס', ואז זה הד ס. כהן או ווטאבר
וגם אפשר לקרוא בשם שני שמתחיל בס', ואז זה הד ס. כהן או ווטאבר
-
בדיוק מה שרציתי לכתוב.
מי קבע שלבת אמור להיות שם שהוא שם עצם בנקבה, ולבן אמור להיות שם שהוא שם עצם בזכר? מה זה קשור?
בפרט שכמו שכותבת אמא ל-2, בעברית אין הרבה משמעות לכך ששם עצם מסוים הוא בזכר ואחר בנקבה. (גם אם יש איזו משמעות עמוקה, נגיד קבלית, אז היא נסתרת, וזה לא מאוד רלוונטי ליומיום).
כן נכון, כמו שאמא ל-2 כתבה, שאם השם הוא תואר, ואני מוסיפה - גם הטייה של פועל בזכר, אז זה מוזר לתת אותו לבת.
למשל 'ירון' - זה פועל עתידי בזכר, אז יהיה מוזר לקרוא כך לבת.
('תרון' לעומת זאת אפשר גם לבת וגם לבן, כי המשמעות יכולה להיות 'אתה תרון', או 'היא תרון').
בדיוק מה שרציתי לכתוב.
מי קבע שלבת אמור להיות שם שהוא שם עצם בנקבה, ולבן אמור להיות שם שהוא שם עצם בזכר? מה זה קשור?
בפרט שכמו שכותבת אמא ל-2, בעברית אין הרבה משמעות לכך ששם עצם מסוים הוא בזכר ואחר בנקבה. (גם אם יש איזו משמעות עמוקה, נגיד קבלית, אז היא נסתרת, וזה לא מאוד רלוונטי ליומיום).
כן נכון, כמו שאמא ל-2 כתבה, שאם השם הוא תואר, ואני מוסיפה - גם הטייה של פועל בזכר, אז זה מוזר לתת אותו לבת.
למשל 'ירון' - זה פועל עתידי בזכר, אז יהיה מוזר לקרוא כך לבת.
('תרון' לעומת זאת אפשר גם לבת וגם לבן, כי המשמעות יכולה להיות 'אתה תרון', או 'היא תרון').
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2009, 08:33
כיוון שהדס זה שם בזכר, לדעי אפשר לתת אותו לבן. כמו נטע, למשל, שלא ברור לי למה זה שם של בנות (יש גם רבנים בשם נטע).
ובהזדמנו זו - מה דעתכם על השם "מעין" לבן. גם מעין זה זכר, ועדין יש הרבה בנות בשם מעין. אני אשיית מכירה גם גברים בגילי בשם מעין, אבל פחות.
ובהזדמנו זו - מה דעתכם על השם "מעין" לבן. גם מעין זה זכר, ועדין יש הרבה בנות בשם מעין. אני אשיית מכירה גם גברים בגילי בשם מעין, אבל פחות.
_ביקשת כנות? בבקשה:
שלילי
שיהיה במזל טוב_
מסכימה עם כל מילה!
שלילי
שיהיה במזל טוב_
מסכימה עם כל מילה!
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2009, 19:59
פלשבק מ"אם יש גן עדן", שהפך ל"בופור", שבו המפקד הקשוח שכולם מכירים בשם ארז הוא בעצם לירז. הוא שינה לארז כי "לירז זה שם של כוסיות".
רז (המלה) היא בזכר, אני מכירה רז-בן ורז-בת.
רז (המלה) היא בזכר, אני מכירה רז-בן ורז-בת.
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
אני מכירה בנים ענבל ושירן.
ברור שהוא יהיה שונה ו"יצחקו עליו".
אני לא הייתי רוצה לקרוא בשם הזה לילד שלי.
אבל לא את כל הבחירות שלנו בחיים אנחנו עושים לפי מה שיצחקו עלינו (ועל ילדינו) ומה לא. אתם צריכים להחליט איפה עובר הגבול.
(אני בת עם שם של בן אבל הוא קצת מוכר ככה שמצאו סיבות אחרות לרדת עלי כשהייתי קטנה)
ברור שהוא יהיה שונה ו"יצחקו עליו".
אני לא הייתי רוצה לקרוא בשם הזה לילד שלי.
אבל לא את כל הבחירות שלנו בחיים אנחנו עושים לפי מה שיצחקו עלינו (ועל ילדינו) ומה לא. אתם צריכים להחליט איפה עובר הגבול.
(אני בת עם שם של בן אבל הוא קצת מוכר ככה שמצאו סיבות אחרות לרדת עלי כשהייתי קטנה)
-
כמה דברים:
ראשית, כמו שכתבו, אם השם הגיע אליך, יש לזה חשיבות גדולה בעיני. אולי זה מה שנכון לו, לכם? וכל שם אחר יכול לא ל"להסתדר" לך, אולי. (מניסיון).
שנית, זה לא חוכמה להציב את זה לדיון. לכל אחד יש דעה מישלו על כל שם בעולם. בגלל זה יש מגוון כזה של שמות. אני לא אוהבת שאנשים פוסלים משהו שיצא מתוכך, כמו השם, ומסבירים לך למה, ועוד בכזאת נחרצות. אי אפשר להאשים אף אחד, כי את ביקשת את זה, אבל בכל זאת. זה דבר מאד אישי. יש אנשים שיש להם סלידה משמות תנ"כיים, יש כאלה שיש להם סלידה משמות שמסתיימים באות ע', ויש כאלה שלדעתם לתת לילד שם שאין בו את האותיות א' ל' זה עוול לא נורמאלי.
שלישית, זה שם מקסים. פעם כשפגשתי בן (ממשפחה נורמטיבית ביותר, עם אחות נגה) שזהו שמו, ישר התפעלתי. אז אולי היה מי שהרים גבה.אז מה? לבחור הזה לא היה שום תסביך עם שמו. אי אפשר לדעת מה יהיה במקרה שלכם משום בחינה, כולל השם, ואולי עדיף לא להיות מונעים מהפחד.
ראשית, כמו שכתבו, אם השם הגיע אליך, יש לזה חשיבות גדולה בעיני. אולי זה מה שנכון לו, לכם? וכל שם אחר יכול לא ל"להסתדר" לך, אולי. (מניסיון).
שנית, זה לא חוכמה להציב את זה לדיון. לכל אחד יש דעה מישלו על כל שם בעולם. בגלל זה יש מגוון כזה של שמות. אני לא אוהבת שאנשים פוסלים משהו שיצא מתוכך, כמו השם, ומסבירים לך למה, ועוד בכזאת נחרצות. אי אפשר להאשים אף אחד, כי את ביקשת את זה, אבל בכל זאת. זה דבר מאד אישי. יש אנשים שיש להם סלידה משמות תנ"כיים, יש כאלה שיש להם סלידה משמות שמסתיימים באות ע', ויש כאלה שלדעתם לתת לילד שם שאין בו את האותיות א' ל' זה עוול לא נורמאלי.
שלישית, זה שם מקסים. פעם כשפגשתי בן (ממשפחה נורמטיבית ביותר, עם אחות נגה) שזהו שמו, ישר התפעלתי. אז אולי היה מי שהרים גבה.אז מה? לבחור הזה לא היה שום תסביך עם שמו. אי אפשר לדעת מה יהיה במקרה שלכם משום בחינה, כולל השם, ואולי עדיף לא להיות מונעים מהפחד.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
לא קראתי הכל, ולהלן דעתי:
גם אני עסוקה מאד כיום במחשבות על שמות.
אני לא חושבת שיש לך כל דרך לדעת מה יעשה שם שאת בוחרת, לילד שלך. סתם תחושת שליטה שאין מאחוריה כלום.
אם את שואלת את דעתי, השם יפהפה, נחמדה בעיני המגמה ההפוכה היום של בחירת שמות בנות לבנים (כי המגמה הקודמת לא עשתה טוב לפוסט-פמיניזם..) במיוחד אם ההטיה המקורית של המילה היא זכר.
זה לא כזה מוזר בעיני. לכל דבר מתרגלים.
מתי הלידה?
שתהיה קלה.
גם אני עסוקה מאד כיום במחשבות על שמות.
אני לא חושבת שיש לך כל דרך לדעת מה יעשה שם שאת בוחרת, לילד שלך. סתם תחושת שליטה שאין מאחוריה כלום.
אם את שואלת את דעתי, השם יפהפה, נחמדה בעיני המגמה ההפוכה היום של בחירת שמות בנות לבנים (כי המגמה הקודמת לא עשתה טוב לפוסט-פמיניזם..) במיוחד אם ההטיה המקורית של המילה היא זכר.
זה לא כזה מוזר בעיני. לכל דבר מתרגלים.
מתי הלידה?
שתהיה קלה.
Johnny Cash - A Boy Named Sue
"Now, how do YOU do?!!"
"Now, how do YOU do?!!"
-
שוב, אני ממש לא מבינה למה הדיון כאן נסב על האם הוראת השם היא בזכר או בנקבה.
מה זה קשור לשם ????!!!!!!
מי אמר שזה צריך להיות קשור לשם ????!!!!!!
והנה, כבר בתנ"ך, רואים שאין קשר הכרחי. השם 'יעל' הוא שם תנ"כי לאישה, והמילה 'יעל' הוראתה בזכר.
אם תרצו לקרוא לבנים רק בשמות שהוראתם בזכר ולבנות רק בשמות שהוראתם בנקבה, ומצד שני אתם לא אוהבים שמות של בנות שמסתיימים ב-ה' או ב-ת' - תהיה לכם בעיה קשה.
כי כמה מילים בשפה העברית שהן בנקבה לא מסתיימות ב-ה' או ב-ת'? מעטות מאוד.
ברור שאם לא רוצים שם לבת שמסתיים ב-ה' או ב-ת', רוב הסיכויים שצריך לאמץ לבנות שמות שהוראתם בזכר.
על הדרך, הדס, הוא אחד מהשמות האלה.
אבל זה רק במקרה, והוא יכול להיות גם לבנים.
בלי שום קשר ל'זכריות' שלו.
סתם ככה כי לא צריך להיות קשר בין הדברים.
הכרתי למשל מישהו שקוראים לו 'אבן'. אם חושבים על זה, אבן זו מילה בנקבה.
זה פשוט לא קשור למיגדר של המילה.
זה קשור למה שמקובל.
ואת מה שמקובל אפשר לשנות !!!
(ודרך אגב, למי שלא חשב על זה, 'נגה', למרות שמסתיים ב-ה', זאת מילה בזכר !)
מי אמר שזה צריך להיות קשור לשם ????!!!!!!
והנה, כבר בתנ"ך, רואים שאין קשר הכרחי. השם 'יעל' הוא שם תנ"כי לאישה, והמילה 'יעל' הוראתה בזכר.
אם תרצו לקרוא לבנים רק בשמות שהוראתם בזכר ולבנות רק בשמות שהוראתם בנקבה, ומצד שני אתם לא אוהבים שמות של בנות שמסתיימים ב-ה' או ב-ת' - תהיה לכם בעיה קשה.
כי כמה מילים בשפה העברית שהן בנקבה לא מסתיימות ב-ה' או ב-ת'? מעטות מאוד.
ברור שאם לא רוצים שם לבת שמסתיים ב-ה' או ב-ת', רוב הסיכויים שצריך לאמץ לבנות שמות שהוראתם בזכר.
על הדרך, הדס, הוא אחד מהשמות האלה.
אבל זה רק במקרה, והוא יכול להיות גם לבנים.
בלי שום קשר ל'זכריות' שלו.
סתם ככה כי לא צריך להיות קשר בין הדברים.
הכרתי למשל מישהו שקוראים לו 'אבן'. אם חושבים על זה, אבן זו מילה בנקבה.
זה פשוט לא קשור למיגדר של המילה.
זה קשור למה שמקובל.
ואת מה שמקובל אפשר לשנות !!!
(ודרך אגב, למי שלא חשב על זה, 'נגה', למרות שמסתיים ב-ה', זאת מילה בזכר !)
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 21:48
- דף אישי: הדף האישי של גלית_ל_ב*
אני מכירה הדס בן 50, החבר'ה מכנים אותו ה-דס, במלעייל- לא כל כך יפה וניחוחי...
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2009, 08:33
ודרך אגב, למי שלא חשב על זה, 'נגה', למרות שמסתיים ב-ה', זאת מילה בזכר !
אהה, באמת אחד השמות הפוטנציאלים אצלנו לבנים.
_שוב, אני ממש לא מבינה למה הדיון כאן נסב על האם הוראת השם היא בזכר או בנקבה.
מי אמר שזה צריך להיות קשור לשם ????!!!!!!_
ההרגשה שלי, החיבור שלי לשם, זה הכל. למה כל כך הרבה אמוציות על דעות שונות של אחרים, אהבת?
אהה, באמת אחד השמות הפוטנציאלים אצלנו לבנים.
_שוב, אני ממש לא מבינה למה הדיון כאן נסב על האם הוראת השם היא בזכר או בנקבה.
מי אמר שזה צריך להיות קשור לשם ????!!!!!!_
ההרגשה שלי, החיבור שלי לשם, זה הכל. למה כל כך הרבה אמוציות על דעות שונות של אחרים, אהבת?
אני סקרנית אם הדעות והאמירות שקראת כאן, משפיעות עלייך וכיצד.
קראתי שכתבו לך שזה אכן עוול והתעללות וומאידך שזה מקסים ומקורי.
שבלאו הכי ההורים מחליטים עבור ילדם והילד מוצא עצמו צריך להסביר כל מיני מצבים. אז שיהיה גם שם.
ואולי לא יצטרך להסביר.
אולי יתגאה בשמו המיוחד.
אולי עוד שנה וחצי זה יהפוך כבר לטרנד.
בהבט הכללי, כל מה שהיה לי להגיד, נאמר.
בהבט אישי,
ליאת זה שם נפוץ מוכר ומקובל ובלי קשר, שנאתי אותו רוב חיי. היום אני לא שונאת אבל גם לא אוהבת ואפילו לא מחבבת.
ולא להאמין, היו כאלה שגם שאלו אותי מה המשמעות שלו...
קראתי שכתבו לך שזה אכן עוול והתעללות וומאידך שזה מקסים ומקורי.
שבלאו הכי ההורים מחליטים עבור ילדם והילד מוצא עצמו צריך להסביר כל מיני מצבים. אז שיהיה גם שם.
ואולי לא יצטרך להסביר.
אולי יתגאה בשמו המיוחד.
אולי עוד שנה וחצי זה יהפוך כבר לטרנד.
בהבט הכללי, כל מה שהיה לי להגיד, נאמר.
בהבט אישי,
ליאת זה שם נפוץ מוכר ומקובל ובלי קשר, שנאתי אותו רוב חיי. היום אני לא שונאת אבל גם לא אוהבת ואפילו לא מחבבת.
ולא להאמין, היו כאלה שגם שאלו אותי מה המשמעות שלו...
-
לדעתי, כשיש התלבטות על שם- סימן שהוא כנראה לא מתאים.
בעיני זו אמירה כוללנית וחוסמת.
מותר להתלבט, מותר להתחבט.
כדאי להגיע בסופו של דבר להחלטה, ועדין קורה שבוחרים ולא שלמים עם הבחירה הסופית, וזה מה יש.
לא כזה נורא.
מותר להתלבט, מותר להתחבט.
כדאי להגיע בסופו של דבר להחלטה, ועדין קורה שבוחרים ולא שלמים עם הבחירה הסופית, וזה מה יש.
לא כזה נורא.
אצלנו התלבטנו עד שהצוויליכית החליטה.
בשביל מה אני מחזיק אותה?!
צוויל
צוויל
-
מכירה ורד בן. גבר בן ארבעים +. אמר לי את שמו בטבעיות וללא כל התנצלות... מיד התרגלתי וגם לי נשמע טבעי ורגיל ככל שם אחר
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
אני מכירה ילד נגה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
אני מכירה ילד נגה.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*
אני מכירה ילד נגה.
וישנו פרופסור נגה אלון, חתן פרס ישראל. בכלל, לפרופסורים יש נטייה לשמות מיוחדים אז אולי כדאי ללכת על זה ולו רק למען עתידו האקדמי.
טעמי נוטה לשמות בהוראה זכרית לבנים ובהוראה נקבית לבנות. הדס הוא שם זכרי ויפה.
וישנו פרופסור נגה אלון, חתן פרס ישראל. בכלל, לפרופסורים יש נטייה לשמות מיוחדים אז אולי כדאי ללכת על זה ולו רק למען עתידו האקדמי.
טעמי נוטה לשמות בהוראה זכרית לבנים ובהוראה נקבית לבנות. הדס הוא שם זכרי ויפה.
-
ואם למישהו תהיה בעיה עם השם הדס לבן, תמיד יהיה אפשר לתת לו קישור לדף הזה. כמו כרטיס ביקור...
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
נגה אלון - נחשב לבכיר המתימטיקאים הישראלים.
בכיתה של הבת שלי שני מעיין:
מעיין אמונה ומעיין דוד.
אין כמו לתת שם שני שמחזק את השם הראשון ומבהיר אותו.
הדס שלום, או אפילו בהקשר של החג סוכות "הדס מהודר"
לידה קלה ורק בריאות.
מעיין אמונה ומעיין דוד.
אין כמו לתת שם שני שמחזק את השם הראשון ומבהיר אותו.
הדס שלום, או אפילו בהקשר של החג סוכות "הדס מהודר"
לידה קלה ורק בריאות.
-
- הצטרפות: 08 נובמבר 2009, 12:16
לדעתי השאלה היא גם אם את מרגישה בנוח עם השם. נראה לי שאם לבן שלי היה "שם של בת" אז הייתי כל הזמן מקפידה (לא רציונלית) שהוא יהיה עם שיער קצר ושחלילה לא ילבש משהו "נשי". אם לך סבבה עם השם, לכי על זה.העיקר שיקבל שם שנבחר בשבילו באהבה.
-
- הצטרפות: 08 נובמבר 2009, 13:03
_אצלנו התלבטנו עד שהצוויליכית החליטה.
צוויל_
צוויליך.. גם כן שם..
צוויל_
צוויליך.. גם כן שם..
סתם קטע:
פעם הבת שלי כשהיתה בכתה א עשתה "חוברת עבודה" שהיתה קצת מיושנת (בערך מלפני 20 שנה). ביקשו שם לכתוב 3 שמות של בנות. ומה היא כתבה:
נעם, ליאור ועמית! והיא התכוונה לבנות. אלא היו שמות של חברות שלה!
אני אוהבת שמות מיוחדים/יחודיים. באופן אישי, כמו שליאת אמרה למעלה, אף פעם לא התלהבתי מהשם שלי (למרות שהרבה טוענים שזה שם יפה) בגלל שהוא נפוץ מדי. לפחות מהבחינה הזאת, אני אוהבת את הבחירה שלכם.
בקיצור, אני בעד.
אם לך סבבה עם השם, לכי על זה.העיקר שיקבל שם שנבחר בשבילו באהבה
פעם הבת שלי כשהיתה בכתה א עשתה "חוברת עבודה" שהיתה קצת מיושנת (בערך מלפני 20 שנה). ביקשו שם לכתוב 3 שמות של בנות. ומה היא כתבה:
נעם, ליאור ועמית! והיא התכוונה לבנות. אלא היו שמות של חברות שלה!
אני אוהבת שמות מיוחדים/יחודיים. באופן אישי, כמו שליאת אמרה למעלה, אף פעם לא התלהבתי מהשם שלי (למרות שהרבה טוענים שזה שם יפה) בגלל שהוא נפוץ מדי. לפחות מהבחינה הזאת, אני אוהבת את הבחירה שלכם.
בקיצור, אני בעד.
אם לך סבבה עם השם, לכי על זה.העיקר שיקבל שם שנבחר בשבילו באהבה
-
אם לך סבבה עם השם, לכי על זה.
ההסבר הרציונאלי הוא פשוט להפליא.
מכיוון שלא תצליחי לבחור שם שיהיה יפה בעיני כולם, לא בנאלי בעיני כולם, לא חריג בעיני כולם, לא טיפשי/מכוער/קצר/ארוך/מיושן וכו' שתקצר היריעה... אין שם שכולם מרוצים ממנו. פשוט אין. אין לך אלא לבחור שם שאת אוהבת.
מה שמשנה (בעיניי, בעיניי, ברור...) זה שני דברים -
אני גדלתי עם שם שאמא שלי לא היתה מרוצה ממנו (חמותה ע"ה שלא הכירה) ובגיל שמונה עשרה החלפתי.
בחרתי לילדים שלי שמות יחסית יחודיים כי אני (ואישי) אוהבת את הצליל שלהם ואת המשמעות שלהם והפה שלי נוגן אהבה כשאני מבטאת אותם מדי יום ביומו.
גם אנשים שלא הבינו או לא חיבבו מהתחלה, התרגלו והיום ממש אוהבים את השמות, כי אוהבים את הילדים.
ומצטרפת להצבעה.
בעיניי הדס הוא קצת בנאלי כבר לבת, ומרענן ויפה לבן. משהו בהענקת השם לבן מוריד ממנו את האבק ומזכיר את המשמעות היפה.
ההסבר הרציונאלי הוא פשוט להפליא.
מכיוון שלא תצליחי לבחור שם שיהיה יפה בעיני כולם, לא בנאלי בעיני כולם, לא חריג בעיני כולם, לא טיפשי/מכוער/קצר/ארוך/מיושן וכו' שתקצר היריעה... אין שם שכולם מרוצים ממנו. פשוט אין. אין לך אלא לבחור שם שאת אוהבת.
מה שמשנה (בעיניי, בעיניי, ברור...) זה שני דברים -
- שאת תהיי מרוצה ממנו. ככה בכל פעם שתאמרי אותו תטפטף אהבה בצליליו אל אזני בנך.
- שתחיי באוירה ובמקום בהם יש לכל הפחות כמה אנשים שיהנו מהשם. <אפשר בעקרון פשוט אוירה פתוחה.>
אני גדלתי עם שם שאמא שלי לא היתה מרוצה ממנו (חמותה ע"ה שלא הכירה) ובגיל שמונה עשרה החלפתי.
בחרתי לילדים שלי שמות יחסית יחודיים כי אני (ואישי) אוהבת את הצליל שלהם ואת המשמעות שלהם והפה שלי נוגן אהבה כשאני מבטאת אותם מדי יום ביומו.
גם אנשים שלא הבינו או לא חיבבו מהתחלה, התרגלו והיום ממש אוהבים את השמות, כי אוהבים את הילדים.
ומצטרפת להצבעה.
בעיניי הדס הוא קצת בנאלי כבר לבת, ומרענן ויפה לבן. משהו בהענקת השם לבן מוריד ממנו את האבק ומזכיר את המשמעות היפה.
-
מסכימה.
מסכימה.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*
והפה שלי נוגן אהבה כשאני מבטאת אותם מדי יום ביומו
שאפו.
סיפור קטן על נגה אלון: בעת לימודיו בטכניון אחד המרצים התלונן שאת הציון הגבוה ביותר במבחן קיבלה דוקא איזו בחורה.
שאפו.
סיפור קטן על נגה אלון: בעת לימודיו בטכניון אחד המרצים התלונן שאת הציון הגבוה ביותר במבחן קיבלה דוקא איזו בחורה.
ככה בכל פעם שתאמרי אותו תטפטף אהבה בצליליו אל אזני בנך
ככה מרגישה כבר עכשיו
ליאת, שאלת מה אני מקבלת מהתשובות כאן. הרבה חומר למחשבה וגם חיזוקים לקרוא לו הדס.
כשיש תגובה מאוד קשה או חזקה נגד, אני קצת מתערערת ואז נזכרת שאין שום שם אחר שמדבר אלינו. לא מצאנו כזה.
מישהי כתבה "מעיין". זה עלה. אני אוהבת אבל האיש לא.
ככה מרגישה כבר עכשיו
ליאת, שאלת מה אני מקבלת מהתשובות כאן. הרבה חומר למחשבה וגם חיזוקים לקרוא לו הדס.
כשיש תגובה מאוד קשה או חזקה נגד, אני קצת מתערערת ואז נזכרת שאין שום שם אחר שמדבר אלינו. לא מצאנו כזה.
מישהי כתבה "מעיין". זה עלה. אני אוהבת אבל האיש לא.
בספר FREAKONOMICS יש פרק על שמות ביו אס איי.
מדברים על התבנית של נזילת השמות במורד המעמד הכלכלי-חברתי.
השמות "החדשניים" של השנים הבאות, שנכנסים או שמוחזרים לשימוש ע"י המעמד הגבוה, האינטלקטואלי-משכיל-עשיר-קובע טרנדים, יהפכו אט אט בעשור הבא לשמות הנפוצים בקרב המאסות של המעמד הנמוך, הלא אינטלקטואלי-חסר השכלה-עני-מחקה טרנדים.
כולל צורות איות שונות (למשל לshiyanna) ופה אני חייב לצטט מאתר אמריקאי על פירוש לשם של ילדה, אבל אני צריך לחפש את זה.
צוויל
מדברים על התבנית של נזילת השמות במורד המעמד הכלכלי-חברתי.
השמות "החדשניים" של השנים הבאות, שנכנסים או שמוחזרים לשימוש ע"י המעמד הגבוה, האינטלקטואלי-משכיל-עשיר-קובע טרנדים, יהפכו אט אט בעשור הבא לשמות הנפוצים בקרב המאסות של המעמד הנמוך, הלא אינטלקטואלי-חסר השכלה-עני-מחקה טרנדים.
כולל צורות איות שונות (למשל לshiyanna) ופה אני חייב לצטט מאתר אמריקאי על פירוש לשם של ילדה, אבל אני צריך לחפש את זה.
צוויל
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
והפה שלי נוגן אהבה כשאני מבטאת אותם מדי יום ביומו
לגמרי. ככה גם עם שני השמות השכיחים של ילדיי (בעצם ארבעה, לכל אחד מהם גם שם אמצעי, גם הוא לא ממש נדיר. אבל כולם נורא יפים בעיני).
לגמרי. ככה גם עם שני השמות השכיחים של ילדיי (בעצם ארבעה, לכל אחד מהם גם שם אמצעי, גם הוא לא ממש נדיר. אבל כולם נורא יפים בעיני).
-
אם אתם מהמיתממים אפשר לקרוא לו עד-אז ולחפף בהגייה
-
השמות "החדשניים" של השנים הבאות, שנכנסים או שמוחזרים לשימוש ע"י המעמד הגבוה, האינטלקטואלי-משכיל-עשיר-קובע טרנדים, יהפכו אט אט בעשור הבא לשמות הנפוצים בקרב המאסות של המעמד הנמוך
ומה עם שמות כמו 'אורטל', 'מורטל' (ונדמה לי גם שמות כמו 'לידור', 'לינוי' ולא זוכרת איזה עוד..) - גם אותם המציא 'המעמד הגבוה'?
נראה שהמעמד הפחות משכיל יצירתי לא פחות.
ומה עם שמות כמו 'אורטל', 'מורטל' (ונדמה לי גם שמות כמו 'לידור', 'לינוי' ולא זוכרת איזה עוד..) - גם אותם המציא 'המעמד הגבוה'?
נראה שהמעמד הפחות משכיל יצירתי לא פחות.
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
- דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*
הדס שם מקסים לבן (וגם לבת)
לכו על זה!
<מודה שכמעט קראתי לבני השלישי יונה, בסוף השתפנתי>
לכו על זה!
<מודה שכמעט קראתי לבני השלישי יונה, בסוף השתפנתי>
-
זה בארה"ב לא פה
ספר מאוד מעניין פריקונומיקס
ספר מאוד מעניין פריקונומיקס
אהבת,
ללא ספק יצירתי לא פחות, אבל כקבוצה (של מרוויחים, אם בכלל, מתחת לקו העוני) הם נוטים לבחור שמות שמחלחלים מטה, בהתחלה כשמות חדשים/מחודשים שאופנתי לתת לילד, ואז כשם נפוץ כאילו תמיד היה פה.
לתחושתי, כל האורטל-לינוי-הילי גם הוא התחיל ברמה"שוניה ודלף מטה אל בני התמותה, אורגיה בקחאנטית (צ'צ'ינג! קליעת 3 נק' בבוחן הידוע "אינטליגנט הילד") של צרופי מילים כהרי זה הרב המקובל חיקוי סיני.
ובכלל לידור זה לא שוקולד?
אורטל ומורטל נשמע כמו הגירסה העברית של קריוס ובקטוס. במקום חיידקים בשיניים יש לך פקידות במשרד, הלכה-הליפסטיק ושאר דאווין כולל פצירה מהירת תנועה וקצרת סבלנות.
צוויל
ללא ספק יצירתי לא פחות, אבל כקבוצה (של מרוויחים, אם בכלל, מתחת לקו העוני) הם נוטים לבחור שמות שמחלחלים מטה, בהתחלה כשמות חדשים/מחודשים שאופנתי לתת לילד, ואז כשם נפוץ כאילו תמיד היה פה.
לתחושתי, כל האורטל-לינוי-הילי גם הוא התחיל ברמה"שוניה ודלף מטה אל בני התמותה, אורגיה בקחאנטית (צ'צ'ינג! קליעת 3 נק' בבוחן הידוע "אינטליגנט הילד") של צרופי מילים כהרי זה הרב המקובל חיקוי סיני.
ובכלל לידור זה לא שוקולד?
אורטל ומורטל נשמע כמו הגירסה העברית של קריוס ובקטוס. במקום חיידקים בשיניים יש לך פקידות במשרד, הלכה-הליפסטיק ושאר דאווין כולל פצירה מהירת תנועה וקצרת סבלנות.
צוויל
-
- הצטרפות: 10 מרץ 2009, 21:31
כשפיצית נולדה, היה לי שם בראש שאהבתי הרבה מאד זמן, אבל היא נולדה עם השם שלה שהגיע מיד אחרי הלידה,מודה לא חיבבתי אותו במיוחד והיה לי קשה להודות שזה שמה, היום אני כבר ממש אוהבת אותו...והוא פשוט השם 'שלה'.
אם זה שמו ,עוד תדעי.
ומקסימום אם לא ימצא חן בעינו, תמיד הוא יכול לאמץ איזה שם חיבה גברי. אני מנסה, דוסו, הדי
היום ביקרתי בכתה הנה מדגם מהשמות: סאלאי, גשם,קשת, ועוד שם שאפילו לא הצלחתי להגות.
נראה לי שהיום כבר יותר מוזר יעקוב לילד קטן מאשר הדס,תלוי איפה את גרה
אם זה שמו ,עוד תדעי.
ומקסימום אם לא ימצא חן בעינו, תמיד הוא יכול לאמץ איזה שם חיבה גברי. אני מנסה, דוסו, הדי
היום ביקרתי בכתה הנה מדגם מהשמות: סאלאי, גשם,קשת, ועוד שם שאפילו לא הצלחתי להגות.
-
סלי <ק' SALAY> מרידור
לגמרי
ועדיין יש הרבה יותר חיות מושקות ומנחם מענדלים מכמעט כל שם אחר .
לגמרי
ועדיין יש הרבה יותר חיות מושקות ומנחם מענדלים מכמעט כל שם אחר .
'אורטל', 'מורטל'
נכון!
ומה עם חופית ונופית?
לא נראה לי שהתחילו עם זה ברמת אביב ג'...
נכון!
ומה עם חופית ונופית?
לא נראה לי שהתחילו עם זה ברמת אביב ג'...
-
'אורטל', 'מורטל'
אורטל הוא שם קיים. מורטל בסך הכל הוא חלק מהפארודיה.
אורטל הוא שם קיים. מורטל בסך הכל הוא חלק מהפארודיה.
לא נכון, יש מלא קישורים לאחת בשם מורטל קומבט.
צוויטל
צוויטל
ועדיין יש הרבה יותר חיות מושקות
ואני תוהה אם אנחנו מאותו יישוב.
חיה מושקה - אשתו של הרבי מנחם מנדל שניאורסון, שאלתי.
ואני תוהה אם אנחנו מאותו יישוב.
חיה מושקה - אשתו של הרבי מנחם מנדל שניאורסון, שאלתי.
-
צוויליך, אני חייבת להודות שלא הבנתי מילה ממה שכתבת. זה בעברית?
(אולי זה אומר שאני צריכה לקרוא לילדים שלי אורטל ומורטל... )
(אולי זה אומר שאני צריכה לקרוא לילדים שלי אורטל ומורטל... )