בישול הונגרי

אנונימי

בישול הונגרי

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים
עדי_רן*
הודעות: 261
הצטרפות: 25 אוגוסט 2001, 00:22
דף אישי: הדף האישי של עדי_רן*

בישול הונגרי

שליחה על ידי עדי_רן* »

חוץ מהמתכון הראשון כמעט שום דבר כאן לא שייך לבישול הונגרי! ובמתכון הזה שכחת את העוף!!! כלומר הוא מופיע במצרכים אבל נשמט משלב ההכנה. (שכחת גם את השמנת...)

אילנה, סֶרווּס! גם אצלי במשפחה יש דודה ארז'י (דודה של אבא שלי ליתר דיוק). לרוע המזל היא גרה בארצות הברית, אכלתי אצלה רק פעם אחת וכמובן היה בלתי נשכח. אבל גם סבתא שלי וגם סבא ז"ל, הכינו מטעמים במבטא הונגרי, והזכרונות באמת מדהימים. חלק מהדברים אני מנסה בעצמי, אבל יש דברים שויתרתי עליהם (למשל, גומבוץ, איטריות עם אגוזים וסוכר, או כרוב ופלפל שחור...)

אני מעז להציע כמה שינויים במתכון שלך:
  1. לא להוסיף מים בכלל. העוף מוציא מספיק נוזלים. אין מה לדאוג, זה לא יישרף
  2. בסיר לחץ מספיק בדרך כלל חצי שעה אחרי שמתחילים לצאת אדים, ועל אש קטנה.
  3. לא כתבת כמה פפריקה! התשובה: הרבה! כמה שיותר! (למי שאוהב למדוד: שתי כפות ומעלה). ורצוי לא ישנה מדי - פפריקה מתקלקלת יותר מהר מרוב התבלינים. למרבה המזל, אם מכינים את המתכון בתדירות מספיקה, הפפריקה נגמרת מהר וצריך לקנות חדשה.
ולסיום, הכי חשוב: לעוף הזה קוראים פַפריקוֹש צירקֱה (במבטא הונגרי כבד).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בישול הונגרי

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו! נעשיתי רעבה!
נאוה*
הודעות: 141
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

בישול הונגרי

שליחה על ידי נאוה* »

אם בבישול הונגרי עסקינן,
אתם מוזמנים להכין לעצמכם מעדן קליל וטעים (וגם קצת משמין), הידוע - רק להונגרים, וחבל - בכינויו "רוקוט קרומפלי".

לוקחים ביצים קשות ותפוחי אדמה אפויים בקליפתם, בערך ביצה על כל תפו"א גדול.
מקלפים את תפוחי האדמה והביצים, כמובן.
מוזגים לא מעט שמן לתחתיתה של תבנית כלשהי ומסדרים פרוסות תפוחי אדמה בשיכבה אחת, ועליה בוזקים מלח ופילפל שחור בלי לחשוש.
אח"כ עושים זאת שוב עם פרוסות ביצה, ושוב שיכבת תפו"א וגו', ושמים לב שיישארו תפוחי אדמה לסוף, כי הם צריכים לסיים את מעשה השכבות.
מדי פעם, במהלך הסידור, מזליפים עוד שמן, בלא מורא.
אופים בתנור בחום בינוני כ40 דקות, או עד שנראה זהבהב ולא שרוף.
המהדרין - לדעתי שלא בצדק - מוסיפים למעלה שמנת חמוצה וגם בצל. לא אמליץ על זה.
בתיאבון!!! וספרו איך יצא...
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

בישול הונגרי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ותוספת לנאוה: הונגריה אחת עושה את המאכל הזה עם נקניק טוב בין השכבות (איזה שינקה או משהו כזה)
רותי*
הודעות: 206
הצטרפות: 19 אוקטובר 2001, 10:15

בישול הונגרי

שליחה על ידי רותי* »

אני עשיתי את מתכון העוף של אילנה ויצא מצוין!

בבישול בסיר רגיל (לא לחץ) צריך להוסיף מים, להערכתי כ1/2 או 3/4 כוס לפחות. אחרת הרוטב נשרף (מה שהצלחנו לגרד מתוך הרוטב השרוף היה טעים).
נעה_גל*
הודעות: 347
הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*

בישול הונגרי

שליחה על ידי נעה_גל* »

מישהו יודע עם איזה רוטב מגישים את הכיסונים הממולאים בדובדבנים?
אלונה_רוטר*
הודעות: 248
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

בישול הונגרי

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

אצלנו בבית עם כיסונים הממולאים דובדבנים שמים מעל שמנת חמוצה וסוכר. או במקום סוכר סירוף מקופסת השימורים
של דובדבנים.
או, איזה נוסטלגיה. ביוני, יולי יש תקופת הבשלת הדובדבנים. אני ממש רואה אותי ואת סבתא שלי יושבות במטבח ומוציעות
חרצנים מדובדבנים. איזה עוגות וכיסונים היו יוצאים מזה...
אילנה_קל*
הודעות: 80
הצטרפות: 25 ספטמבר 2001, 19:10

בישול הונגרי

שליחה על ידי אילנה_קל* »

פפריקה מתקלקלת?
התבלינים אצלי מונחים בפריזר. אני לא זוכרת ממי למדתי את העצה המוצלחת הזו.
עדי רן, לתשומת לבך!
אבא_של_יותם*
הודעות: 159
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08

בישול הונגרי

שליחה על ידי אבא_של_יותם* »

מה יחסם של חובבי האוכל ההונגרי לקבב הרומני?האם יש איבה בין האסכולות? למען גילוי נאות אודה שלטעמי האישי אין בעולם כמו קבב רומני. והוא מקדים את הגולאש ההונגרי. מה לעשות.
חוה*
הודעות: 31
הצטרפות: 14 מאי 2004, 03:26

בישול הונגרי

שליחה על ידי חוה* »

לצערי, רק היום גיליתי את האתר הזה, אך יש לציין הוא מצויין.

מכל מקום, נאמר לי במפעל לתבלינים שאסור לשמור תבלינים בפריזר מאחר וכשמוציאים אותם והם "מפשירים" הם מאבדים את הארומה שלהם ונוכחתי לדעת שהם ממש צודקים. כדאי לשמור את התבלינים במקרר למטה והם נשמרים שם חודשים.

חוץ מזה, לא כדאי לקנות כמויות גדולות, כדאי לקנות כמויות קטנות וכל פעם שיהיה טרי.
צביקה*
הודעות: 9
הצטרפות: 24 יולי 2004, 16:55

בישול הונגרי

שליחה על ידי צביקה* »

אני הונגרי , ומחפש הרבה זמן מתכון של תרד, כמו שאימי עשתה בהונגריה,
תרד מרוסק.
אשמח אם משהו יוכל לתת לי מתכון כזה או דומה לזה.
חתולה_על_גג_פח_לוהט*
הודעות: 76
הצטרפות: 18 אפריל 2004, 15:12
דף אישי: הדף האישי של חתולה_על_גג_פח_לוהט*

בישול הונגרי

שליחה על ידי חתולה_על_גג_פח_לוהט* »

עד כמה שזכור לי הסוד בתרד ההונגרי הוא הרבה הרבה הרבה שום (ועוד קצת שום).

חבילה תרד טחון (!) קפוא (או לטחון היטב תרד טרי)
שום כתוש
כף קמח
50 גרם חמאה

מפשירים את התרד ומסננים את המים, או מפשירים על מחבת ונותנים למים להתאדות.
ממיסים את החמאה, מוסיפים את שום ומיד מוסיפים את הקמח (לא נותנים לשום להשרף) ומערבבים, מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים (בערך רבע שעה). מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה.
תומש*
הודעות: 1
הצטרפות: 26 יולי 2004, 12:16

בישול הונגרי

שליחה על ידי תומש* »

ומה עם פפריקה?
רוני_בלוני*
הודעות: 1240
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

בישול הונגרי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

חברים, מה עם ממרח ה-KEREZET שאוכלים בשבת בבוקר לצד הביצים הקשות והירקות החתוכים??

את הממרח מכינים כך: 1 קופסת גבינה לבנה גדולה, כמות גדולה של בצל ירוק או עירית (רק העלים הירוקים) קצוצים, הרבה פפריקה, חצי כפית מרגרינה, טיפה חרדל, לערבב היטב, הממרח אמור להיות בצבע ורוד עד אפרסק.
זהו, שבת בבוקר, מורחים על החלה, לצד ביצים קשות, ירקות חתוכים גס, אפשר גם לקחת את זה לבריכה או לים.
תהנו... הכי טעים מכל האוכל ההונגרי של אמא.

אגב, כמובן מדובר בפפריקה מתוקה אדומה (לא חריפה).
יהודית_שפמן*
הודעות: 306
הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*

בישול הונגרי

שליחה על ידי יהודית_שפמן* »

המתכון לתרד הוא כמו שכתבה חתולה בתוספת של ביצה אם רוצים, ככה נאמר על ידי המקור ההונגרי.
וכמה שזה טעים.
חתולה_על_גג_פח_לוהט*
הודעות: 76
הצטרפות: 18 אפריל 2004, 15:12
דף אישי: הדף האישי של חתולה_על_גג_פח_לוהט*

בישול הונגרי

שליחה על ידי חתולה_על_גג_פח_לוהט* »

ומה עם האשמאשתויאש?
ממרח ביצים קשות שטוחנים במטחנה כמו בשר עם המון פפריקה אדומה, מישהו זוכר מתכון
קטיה*
הודעות: 16
הצטרפות: 28 נובמבר 2004, 10:59

בישול הונגרי

שליחה על ידי קטיה* »

מחפשת מתכון לאוזני המן מבצק שמרים (שהיתה מכינה סבתא שלי ההונגריה...)
יוטקה*
הודעות: 2
הצטרפות: 09 מאי 2005, 16:33

בישול הונגרי

שליחה על ידי יוטקה* »

תרד- שפנות פוזליק:

חבילת תרד טרי מבושל כ 10 דקות מרגע הרתיחה. בינתיים מכינים רביכה מ 2 שיני שום מטוגנים קלות עם 2 כפיות של קמח.
כשהרביכה מתקררת, מדללים עם חצי כוס חלב. שופכים על עלי התרד המסוננים ממים.
מבשלים כעשר דקות, תוך כדי קיצוץ תמידי של העלים, בסוף מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים קורט סוכר.

ב ת א ב ו ן (זה התרד ההונגרי שסבתא קטו שלי נהגה להכין לי בשנים 50-70)
יוטקה*
הודעות: 2
הצטרפות: 09 מאי 2005, 16:33

בישול הונגרי

שליחה על ידי יוטקה* »

מישהו יודע איך עושים בצ'ינלט? (כנפי עוף ברוטב/ ברביכה בצבע צהוב עם מעט שמיר)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הונגרי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את התרד מגישים ליד פירה ועל כל זה ביצת עין
יוסי
קוקי*
הודעות: 7
הצטרפות: 25 ינואר 2003, 20:26

בישול הונגרי

שליחה על ידי קוקי* »

סליחה על חילול הקודש
למישהו יש מתכון להכין לבד
Eros Pista
?
ציפציף*
הודעות: 205
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 00:34

בישול הונגרי

שליחה על ידי ציפציף* »

נם תודום מיצ'יניוט...
מקום מומלץ "סדנת בישול -
מ.*
הודעות: 20
הצטרפות: 15 ספטמבר 2003, 20:30

בישול הונגרי

שליחה על ידי מ.* »

שרון_ברקת*
הודעות: 373
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

בישול הונגרי

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

יצא לאור ספר חדש ב"הוצאת הרדוף":
בישול מלא חיים - אוכל אורגני ממסעדת הרדוף, מאת יוטקה הרשטיין
ספר מושקע מאד, בעיצוב איכותי, מודפס על נייר אקולוגי ב"דפוס ירוק" - מומלץ!
זה אמנם לא ספר בישול הונגרי פר-סה, אבל יש בו ארוחות הונגריות והרבה מתכונים וסיפורים מבית אמא בהונגריה, ארץ מוצאה של יוטקה.
פרטים נוספים ואת תמונת הספר אפשר למצוא כאן

והנה - צ'יפ צ'יפ צ'וקה בבלוג האוכל ההונגרי גולאש לגולש_ ב{{}}_על השולחן
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הונגרי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+


אמנם תגובתי מאוחרת , מאחר ורק עכשו גיליתי את האתר. וזאת בגלל שחמותי ז"ל יולינה הייתה עושה לבעלי את התרד המבושל. אני לא מאמינה שעשיתי זאת אבל קניתי תרד טרי ואני רוצה לעשות לו ,הפתעה".
ממה שאני קוראת אני חושבת ש"יוטקה" הכי קרוב למתכון האמיתי של הכנת תרד הונגרי אמיתי של פעם.
תודה יוטקה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הונגרי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם מכירים מרק משעועית אדומה יבשה עם כרוב חמוץ?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הונגרי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בצ'ינלט המתכון:
מבשלים כנפיים עם הרבה בצל חתוך ומים עד שהבשר רך והבצל ממש מבושל.
מוסיפים כף קמח מדולל במי הבישול פלוס מים קרים שלא יתגבש.
(לדאוג שלא יהיו יותר מדי נוזלים.)
מוסיפים לתבשיל ומערבבים היטב.
מטבלים במלח פפריקה וחופן נדיבה של פטרוזיליה קצוצה.
מבשלים כמה דקות ובתיאבון!
לסלו_אריקה*
הודעות: 1
הצטרפות: 07 אפריל 2023, 03:15

בישול הונגרי

שליחה על ידי לסלו_אריקה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עשיתי את התרד מאוד טעים
תודה🍒
שליחת תגובה

חזור אל “כינויים ואנשים באתר”