בלוג אני בחינוך הביתי

רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

או קי, אני מוכנה להודות, אנחנו בתהליך.
אני מרגישה את הפרפרים בבטן, התרגשות של התחלה, התרגשות של תפיסת כיוון, של התכוננות עצומה. זה קורה, זה קורה, האמנם ???

אני כל-כך כל-כך מקווה, שלא נתייאש, שנקיים את הבטחתנו לנו, שבספטמבר הבא, על החיים ועל המוות (ואצלנו זה הלחם והמלח (-; ), נצא לחופשה ארוכה ללא תוכניות מוגדרות. נשחרר את הילד שבנו ואת ילדינו מצרור המסגרות והמערכות.

אני מרגישה שהכמיהה שלי אל החינוך הביתי, כרגע לפחות, היא בעצם מין פיצוי עצמי עבורי על טריליוני שעות של "צריך", ומקווה כל-כך שלמרות שאנחנו עוד לא ממש ממשים (רק מבטיחים ועושים המון עבודה םנימית וחיצונית בכיוון...) אכן נקיים.

נזכרת פתאם בחוויות ישנות של "חינוך ביתי לעניים" שיש לי מילדותי:

כיתה י' - אני נוסעת לשבתון עם ההורים, אנגליה. בכיתה י' באנגליה, ניגשים למעין בחינות בגרות בחמישה מקצועות מתוגברים אותם לומדים באינטנסיביות (הכל יחסי, כמובן...) החל מכיתה ז' בערך. ההורים שלי, במודע או שלא במודע, משלבים אותנו במערכות חינוך גויות לגמרי ואני מאותגרת במגוון מקצועות חדשים שונים ומשונים. על דעת עצמי ומבחירה מוחלטת, זוכרת ימי ראשון (החופש החופש החופש...) ארוכים ומהנים בהם לימדתי את עצמי ביולוגיה מתוך ספר לימוד מיוחד. התענגתי על כל רגע (אני נורא נורא נורא אוהבת ללמוד באופן הכי בלתי פורמאלי שיש...).

נזכרת עוד, כיתה ח', החלטתי שאני רוצה לנגן על פסנתר. קצת מאוחר להתחיל, ובכל זאת, נורא רוצה. ההורים הבטיחו שאוכל להתחיל אך לא יקנו לי פסנתר מייד. אם אתמיד וארצה באמת, לאורך מספר חודשים, יבצעו את הרכישה. ואני התמדתי, כל-כך התמדתי, והייתי הולכת להתאמן אצל חברה. זוכרת את היום שבו הפסנתר היה אמור להגיע אלינו הביתה. הברזתי מבית ספר בתואנות על מחלה (המומה לגלות שקרים לבנים בעברי... ותודה לצפריר על הלגיטימציה). איזה אושר עילאי, אני והפסנתר שלי...
  • .-.-.-.-.-.-
קוראת שוב את הפתיחה שלי ומתה מפחד. טוב, זה דף בלוג, אל תתפסו אותי במילה, אני מנסה, בודקת, רוצה ומהססת.

לאט ובזהירות - "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים".
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בהצלחה! תעשי חיים!
אמא_של_אורי*
הצטרפות: 13 אוקטובר 2004, 21:16
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אורי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אמא_של_אורי* »

אפרת, המחשבה היא על הפסקת עבודה ולימודים של כל המשפחה?
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

טוב, אז אני מנצלת את הכמה דקות שיש לי ואת הבלוג הזה כדי לעדכן. קודם כל, תודה לכולן על המילים החמות והכל-כך "מהלב" שנתתן לי.
אנחנו ביום השני במסע הזה (אם לא מחשיבים את כל מה שעברנו עד כה כהכנה למסע...), הילדים באתנחתת טלויזיה (חינוכית... - החלטתי לא להאבק על שנת הצהריים, אנחנו זורמים לא ?). אני מנסה לא לתת לעצמי דין וחשבון כל הזמן. אבל כבר מרגישה שיש המון דברים ש"למדנו" היום (וזה כולל את כולנו, אני עוברת שיעוירם מאלפים בסבלנות ובכמה היא משתלמת, ובחלוקת קשב ובזרימה והתגמשות...). לא יודעת כמה זמן זה יחזיק מעמד. בינתיים דיווחתי בגן שאנחנו בחופשה עד מוצא"ש ושלא ידאגו לנו, אנחנו עושים חיים... אחר כך נחשוב הלאה. אני מנסה לא להרים את הראש ולחשוב רחוק מדיי (למשל: איך מנקים לפסח עם שני ילדים בבית ועוד ועוד), מחכה שהיומיום יראה לי את הדרך...

הנה נגמר פרפר נחמד, אני רצה להיות איתם. תודה תודה תודה ונשתמע בהקדם...
אורית_אוקו_ערוסי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אורית_אוקו_ערוסי* »

הי.
פתאום,לגמרי במקרה, מצאתי את הבלוג שלך.
בכדי לעקוב אחריך צריך כבר לחפש בהמון דפים... :-)
אחרי מה שכתבת לי אתמול (ועניתי לך בדף הבית שלך), זהו צעד ענק!
את נשמעת כבר יותר רגוע.
משאירה לעצמך את הפתח להילחץ, אבל חוץ מזה,בסדר.;-)
|Y| (() @}
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

טוב, מנצלת עוד כמה שניות לחבור אל שותפותיי הרוחניות... מרגישה שאני באיזה שהיא פעילות מחתרתית. מנסה עדיין להסתיר מכל העולם העצבני (הרוים שלי, שלו ועוד המון אחרים) את הפשע הנוראי שאנו מבצעים (-;
זה מדהים אותי, והבוקר, כשמנו לב שהם נשארים עוד יום בבית, אמרתי לאיש שאיתי: "למה זה מרגיש כאילו אנחנו מבצעים איזה פשע נגד האנושות".
נראה לי, שכל המסתייגים למיניהם פשוט מבטאים את זה שהעשיה שלנו, גם אם היא ממש זמנית, מערערת אותם מהיסוד וכאילו יוצאת באמירה שהם הורים לא טובים, אז הם זורקים עלינו בחזרה את כל הריקושטים הפנימיים שלהם.
טוב, מישהו פה רוצה ארוחת ערב, אני אנסה לשוב בקרוב להמשך דו"ח מצב. בכל אופן, יש לנו פס עד מוצא"ש....
ענת_ג*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

נראה לי, שכל המסתייגים למיניהם פשוט מבטאים את זה שהעשיה שלנו, גם אם היא ממש זמנית, מערערת אותם מהיסוד וכאילו יוצאת באמירה שהם הורים לא טובים,
אוה!! welcome to the club...
:-D
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

עוקבת אחריך.
(())
אוה!! welcome to the club...
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אפרת,
אורנה שפרון כתבה פעם -- אינני זוכרת אם זה היה באתר או בעלון -- על המעבר של משפחתה לחינוך ביתי. היא תיארה שם מה תכננה לעשות עם הילדים, איך החיים היו חזקים יותר, ובעיקר זכור לי שבמשך זמן רב הילדים "התבטלו" ולא עסקו בשום פעילות שהיא הגדירה כ"לימודית". זה נמשך חודשים. היא דיברה על ההבדל בין "להוציא את הילדים מבית-הספר" לבין "להוציא את ביה"ס מהילדים", דבר שלוקח הרבה יותר זמן.
כדאי מאד להיות מודעים לנקודה זאת, ובכלל - מומלץ לקרוא את דבריה של אורנה בנושא.
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

כדאי מאד להיות מודעים לנקודה זאת, ובכלל - מומלץ לקרוא את דבריה של אורנה בנושא.
|Y|
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

או קי, זה היום השלישי שלנו בעסק הזה (ולא יודעת עד לעוד כמה זמן, היום אמרתי לחצי השני שלי שכדאי כבר לדבר עם מנהלת המעון על הוצאת הילדים באופן קבוע והוא עוד לא ממש בשל. אולי זה בעצם טוב שהוא שם לי קצת מחסומים או יותר נכון מעקות כדי שאזהר בעליה...).
בינתיים, אנחנו בכלל לא מספיקים את כל התוכניות שעברו בראשי (במגרת ה"צריך" - לבנות חנוכיות וכו' וכו'...).
הכנו היום את המרק הכי שווה בעולם. לא האמנתי שילדי הקטנים כל-כך יצליחו (ועוד יהנו מזה !!!) לקלף ירקות וגם לחתוך אותם. הכי נהנו כמובן מלזרוק את כל החתיכות החתוכות לתוך הסיר הגדול. זה כיף לי ללמוד איך כל אחד מוצא מה הוא יכול לעשות במטלה המשותפת ולגלות כל-כך הרבה דברים על הילדים שלי !!!
חשבתי לעצמי בחיוך שהנה אני לומדת את הקורס הכי חשוב שלימודים בחוג להפרעות בתקשורת - "התפתחות נורמלית של שפה ודיבור" ואולי גם "התפתחות נורמלית" (תלוי כמובן איך מגדירים נורמלית...(-; ).
ומה עוד - יצאנו לטיול בחוץ, עמוסים מטריות וסווטשרטים. לשמחתנו, היום הגשם קצת שיתף פעולה ויכולנו לשמוע אותו מטפטף לנו על גג המטריה. בנינו ארמון בחול הרטוב ממילא וגם קצת כשורי שוקולד. הילדים הפכו את הארמון למקדש ובחרו בי להיות יהודה המכבי (מי אמר שהפסקנו עם ההצגות כבר ביסודי ??? (-; ).
עוד משהון קורה לי: אני לא מרימה את הראש כל הזמן במחשבות קדימה. אני חיה את היום, את הרגע, את ההווה הזה ומברכת בלבבי את האל שנתן לי לגעת באושר הזה, הנוכחי. אם יש חששות מהקדימה הם רק באספקט של עוד חינוך ביתי והתמודדות עם הסביבה וכו' (יש כבר גם מי שיודע לפרגן לעסק הזה, וזה גם נורא חשוב).
עוד קצת מחשבות: אתמול אחרי הצהריים היינו די לבד. ניסיתי לארגן חברים וזה לא יצא. לרגע נעצבתי, הרגשתי סדקים בשריון הבטחון שלי ואז נזכרתי: זה היה ככה גם כשהם היו בגן. לא תמיד הצלחנו לחבור למי שרצינו והתחושה הנוראית הזאת שהם צריכים לרדוף אחרי חברים ואיך היה נחמץ ליבו של הגדול כשהחבר הצמוד שלו לא בא איתנו או, שומו שמיים, הלך לחבר אחר. פתאם עכשיו הוא מאושר ממש. שאלתי אותתו אם הוא מתגעגע לחבר ההוא. הוא ישר ענה לי "לא". וגם הסביר היום לקטן, שסיפר סיפורים על מישהו מהגן שנשך אותו וכו': "אתה כבר לא תפגוש אותו יותר, אנחנו לא הולכים יותר לגן..." (הייתי חייבת לצנן את ההחלטיות שבאמירתו בטענה שאבא ואמא עוד צריכים לקבל החלטות בנושא...).

טוב, אני רצה להמשך היום, נשתמע בקרוב ותודה על שאתן מקשיבות !!!
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

רגע, נזכרתי בעוד משהו חשוב: פתאם כל-כך כיף להיות בבית ולהנות מכל הכלים שיש בארונות, המשחקים שעל המדפים. אפילו אגרה אני שוקלת להתחיל לשלם, כי לראשונה בחיינו אנחנו מנצלים את המכשיר המרובע באופן חיובי ביותר !! (נא לא להשטנקר...).

נשתמע.
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

איזה כיף לקרוא {@
שרון_המתחדשת*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2004, 01:03
דף אישי: הדף האישי של שרון_המתחדשת*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי שרון_המתחדשת* »

קודם כל מזל טוב לפתיחת הבלוג החדש. גם אני מצאתי אותו ממש במקרה. את די "מפוזרת" לי פה בהרבה דפים אבל זה יותר מנהדר!
מלווה אותך בדרך החדשה, נהנית מהגילויים, מהפעילויות, וגם סתם מהרגעים השקטים יותר...
מקווה שתמשיכי להיות שלמה ומאושרת עם בחירתך.
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

"אתה כבר לא תפגוש אותו יותר, אנחנו לא הולכים יותר לגן..."
תיראי את הילדים שלך. הם מאושרים.
וגם את.
@}
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

והנה עוד משהו ששווה ציטוט: נצלנו את יום שישי לטיול משפחתי, משהו שתמיד דיברנו עליו ורק עכשיו סופסופ הצלחנו להתחיל לממש. אני מקווה שנמשיך בזה. בכל אופן, ספרתי לעדו שחבר שלו מהגן כבר אמר עליו "עדו עזב את הגן". אז עדו ענה לי: "עוד לא עזבתי" (ישר כאבה לי הבטן, אוי לא, אולי לא טוב לו...) שאלתי אותו למה הוא מתכוון והוא ענה בפשטות: "פשוט אתם עוד צריכים לדבר עם שולה המנהלת על זה...".

בהמשך היום שאלתי ותו: "עדו, לא ישעמם לך איתי בבית כל-כך הרבה זמן" והוא ענה בשיא הטבעיות: "לא, כי את אוהבת אותי מאד" ואח"כ המשיך ואמר: "את האמא הכי שלי לתמיד..."

אני קצת עייפה ומלאת חששות, מקווה שאני לא סוחבת את ילדיי לעוד אחת מהחלטותי האימפולסיביות במסגרת חיפוש השלווה והאושר. יותר ויותר רואה כמה זה עשוי להיות טוב ונהדר ובכל זאת קצת מפחדת...
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי דגנית_ב* »

איזה יופי לכם! |Y| |Y| |Y|
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי בשמת_א* »

"לא, כי את אוהבת אותי מאד" ואח"כ המשיך ואמר: "את האמא הכי שלי לתמיד..."
|אפרוח|
איזה מתוק!
שיבולת_שועל*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2004, 10:21
דף אישי: הדף האישי של שיבולת_שועל*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי שיבולת_שועל* »

אפרת, גם אני כאן, בשקט. מקשיבה לכל מילה בהתפעלות.
במיוחד: לא, כי את אוהבת אותי מאד" ואח"כ המשיך ואמר: "את האמא הכי שלי לתמיד..."
מעיד כאלף עדים.
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

טוב, אז אנחנו אחרי שבת לא פשוטה. מצד אחד: המון אושר עם הילדים ומצד שני, מפגש שוב עם הרבה חברים מהגן ובעיקר, עבורנו עם הורי החברים מהגן. וכאן נתקלנו בכל מיני סוגים של תגובות:
יש את המתעניינים באמת, ללא שום שיפוטיות.
יש את השיפוטיים בטירוף: "נו, כבר הזמנו לך פסיכולוג ליום ראשון" או למשל: "את עוד שפויה לגמרי ???"

קשה לי עם שאלות ה: "נו, איך היה ??? מה עשית איתם יום שלם ???" קשה לי בכלל, כי אין לי כח עכשיו להאבק על צדקת הדרך, אין לי כח לויכוחים חסרי טעם. ממילא איש באמונתו יחיה והייתי נורא רוצה שיבינו ויכבדו את זה כבר. וגם בגלל שכל שיחה על זה עלולה להפוך למעין הצהרת כוונות ואנחנו הרי רק מנסים ולא רוצים להתחייב ובעיקר לא רוצה להיכנס למעגל הזה של להמשיך רק כדי להראות להם שזה אפשרי וכו' וכו'.

אחרי שיחה טובה דווקא עם חברים פחות קרובים (פתאם כולם מספרים לנו שהם בהריון חדש ואני תוהה איך זה עובר עליי ומה מרגיש הרחם המתגעגע והכואב שלי, שהודחק קצת בימים האחרונים...), אני רואה יותר ויותר שאני בתוך העסק עמוק. שכבר ראיתי את האור ועכשיו יהיה נורא קשה לחזור לחושך בלי שהוא יהבהב מתוכי ויקרע אותי לגזרים.
נורא חשוב לי לכתוב את זה, על מנת לזכור כל הזמן: זה האור שמתאים לי. הוא לא חייב להאיר ולהעיר אנשים אחרים. יש מי שיחשוב שעבורו זה סוג של חושך. זה נכון לי כמו כל מיני דברים אחרים שהיו נכונים לי ורק לי. לקבל את זה שאני כזאת. לא תמיד הולכת בזרם ולא רק על מנת להיות זו שלא הולכת בזרם. רק על מנת לגעת באמת שלי ולתת לה הרבה מקום.
ועוד דבר חשוב נורא: הם מעולם לא אמרו כל-כך הרבה פעמים ביום: "אמא, אני אוהב אותך", "אבא, אני אוהב אותך" או אפילו "אני אוהב אותך הרבה הרבה...".

וגם אני, מעולם לא היו לי כל-כך הרבה הזדמנויות ואולי אפילו לא כל-כך הרבה רצון לחבק אותם ולנשק ולומר שוב ושוב איזה אור גדול הם ולתת גם הערות ממוקדות כמו: "יש לך רעיונות כל-כך יפים ומעניינים בראש" וכו' וכו'.

ועוד דבר חשוב: כן, אני עושה זאת גם למעני. נכון. אני צריכה עכשיו להיות קרוב קרוב עם משפחתי וילדי. חשוב לי מאד ללמוד להעריך ולהפיק מההווה ומהיש ולא לחכות כל הזמן לעוד הבא. ועוד דבר: כמה נעים לי לגלות שהוצאתי את עצמי ואת ילדיי מהמירוץ (וזה נורא נורא נורא מפחיד אותי ובכל זאת...): פתאם הם לא נמדדים ביחס למישהו אחר או בכלל. פתאם לראות בעיקר את מי שהם כן ואת מה שהם כן ולא רק את החסר או יותר נכון, לא לראות חסר בכלל.

אז הנה אני, בסופו של יום ארוך, מבקשת לברך על הרעה כשם שמברכין על הטובה... מנסה להפיק את המקסימום מהאובדן העצום שלנו ומרגישה, לאט לאט, בתהליך של החלמה. מתפללת חזק שהוא יימשך, שיהיה בי הכוח ושתהיה בי האמונה.

לילה טוב ושבוע טוב.

(מחר הטלפון למנהלת המעון, מקווה שאצליח להסביר את עצמי קצר וקולע... יעזור אולי אם מישהו יחזיק אצבעות (-; )
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי טל* »

יש לך את כל האצבעות שלנו (40 אצבעות זה לא מעט!) |Y|
אני קוראת אותך כבר כמה שבועות והנה עוד הזדמנות להגיד לך כמה שאת נפלאה וחזקה ואמיצה.
שיהיה שבוע מצוין (אני הולכת להגיד לבן שלי שאני אוהבת אותו...)
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

אפרת.
אני עוקבת בשקט.
רואה את התהליך שלך מהצד.
מרגש מאוד.

זה האור שמתאים לי
יישר כוח.
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

הביטי, קפצת למים ואת שוחה בביטחה.
הירפית ואת לא נופלת. את עפה...
(())
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

זה האור שמתאים לי. הוא לא חייב להאיר ולהעיר אנשים אחרים.
(())
יעזור אולי אם מישהו יחזיק אצבעות
מחזיקה.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי יעל_צ* »

בינתיים דיווחתי בגן שאנחנו בחופשה עד מוצא"ש ושלא ידאגו לנו, אנחנו עושים חיים..
חשבתי על הבלוג הזה אתמול, מוצ"ש. והנה התחיל עוד שבוע ואתם עדיין בדרך החדשה. ויש לי הרגשה, תוך כדי קריאה, שאת מתחזקת מרגע לרגע (ה"מתחזקת" מזכיר קצת חזרה בתשובה, אולי יש בזה משהו....). ובתוך כל ההתלבטויות את נשמעת לי מאושרת.
מאחלת לך הרבה הצלחה. @}
שרון_המתחדשת*

בלוג אני בחינוך הביתי

יעזור אולי אם מישהו יחזיק אצבעות
אז הנה יש לך כבר הרבה "מישהויים", וכולנו מחזיקים חזק חזק.

שיהיה בהצלחה!
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

לוקחת אויר ומנסה לכתוב ולחשוב... מקדימה ומודה שאני די עייפה ויודעת שהעייפות מזנבת בכוחותי ובאמונתי...

אז זהו. פתאם זה סופי וגדול ומפחיד כל-כך. סגרנו, פחות או יותר, את העניין מול הגן (וכמה סוריאליסטי - במקביל אני בטלפון עם הפתולוגיה בקפלן, מנסה להבין למה לעזאזל עוד אין תשובות מהנתיחה של העוברית המשפחתית האבודה שלנו...).
בראשי אינסוף מחשבות ובליבי תחושות מעורבבות כל-כך כל-כך:

עצב גדול על כל מסיבות החנוכה והפורים והסיום שלא יהיו לנו, ובאותה נשימה, נזכרת כמה סבלו הילדים במסיבות האלו ובכל זאת לא מצליחה להרפות.
ועוד פחדים עצומים: מה אניעושה לילדי ? איזה מין שפני ניסיון הם ? האם באמת לא אשלח אותם לבית הספר (ולמה לעזאזל אני לא מצליחה להרפות ולהגיד לעצמי שזה יכול גם להיות זמני, והשנה הזאת בגן לא תשבור אותם וכו' וכו'). כל-כך כל-כך קשה לצאת מהמסגרת. המסגרת הזאת שהיתה התשתית הכי ברורה ויציבה בחיי ובחיי כל מי שסביבנו. אנשים אומרים לי שאני אמיצה ובתוך תוכי אני תוהה אם אני לא פסיכית גמורה. עד לאן לקחתי את ילדיי במסע האבל הזה ?? והאם באמת זה קשור בכלל ?????

אני רואה אותם: הם הרבה יותר רגועים, המאבקים הצטמצמו למינימום האפשרי והטבעי באמת (עייפות, שני בנים וכו'...). הם לא מפסיקים לספר לנו כמה הם אוהבים אותנו. הם מלאי דימיון ומנצלים כל דבר שהם רואים או שומעים להפוך למשחק הבא שלהם ("אני יהודה המכבי" או "אני סוס פוני חום ואתה סוס פוני לבן וכו' וכו'...") ובכל זאת, עוד כל-כך קשה להיות בטוחים בצדקת הצעד והדרך.

וגם תהיות לגבי עצמי, איפה אני בכל הסיפור הזה. פתאם טלפון שחופן בחובו הצעת עבודה ואני תוהה מה אני באמת באמת רוצה ???

אם לא הייתי מתביישת ומפחדת הייתי עונה בכנות מוחלטת" אני רוצה תינוקת, קטנה, חיה, מתפתחת, יונקת, נשאת עליי במנשא החמים ממלאת את כולנו.

תינוקת אין. אבל יש לי ולנו שני ילדים נפלאים, מלאים כל-כך, מעניינים כל-כך וכשאני חושבת על הכל ככה, זה נראה נורא ברור.

העובדות מקבלות משנה תוקף כשהן נתקלות בתגובות הסביבה, ולאט לאט מעגל שותפי הסוד לבריחה הגדולה שלנו, הולך וגדל. אמא שלי ישר הציעה שאקח עוד שני ילדים ואפתח משפחתון. כאילו שאין מספיק הצדקה להישאר בבית כדי לגדל את ילדיי. ובעצם, הרי באמת אין לזה כל הצדקה בחברה שסביבי ועד לא מזמן גם לא בי !!!

מרגישה שמצד אחד, רוצה נורא לקבל בטחון ממשפחות שכבר גידלו ילדים כאלה ויש להפ וודאי הרבה מה לתרום ולספר לי ולהרגיע אותי. ומצד שני (או אולי זה אותו צד בעצם ???) רוצה כל-כך שותפה קרובה אליי, מישהי שתמצא חן בעיני ואמצא בה חברת לב, שאוכל לחלוק איתה את הצעד הזה (ואני יודעת שכולכן כאן, ואפילו בלי שנכיר ממש, כל-כך איתי אבל אין מה לעשות, חסר לי המגע האמיתי אמיתי, המפגש החם הקרוב הנוגע...).

ובסופו של יום, יש בי, למרות שנים רבות במערכת החינוך (-; סקרנות גדולה לגבי המחר והעוד חודש והתגליות שאגלה על ילדיי ועל עצמי ועלינו.

מוסיפה עוד משהו קטנצ'יק: פתאם המשפחה הקטנה והגרעינית שלנו הופכת להיות משהו מאד מאד מיוחד ונבדל וברור בעצם הבדלותו. כאילו המשפחה צברה כח אדיר מהיחד הזה, מוכר למישהו ???
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

אופס... מרוב תעתועי מחשבותי, שכחתי לומר את המובן מאליו - תודה רבה רבה על כל עשרות האצבעות שלכן !!!
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

ורוצה לשאול עוד (את מי שכבר מנוסה ובעיקר את אלו שהוציאו את ילדיהם מהמסגרות ולא גדלו אותם תמיד בבית): מה לגבי חוגים למיניהם. בגן נגיד היתה להם מנגנת נפלאה ממש, שהעשירה את הדמיון שלהם ואת התנועה ובכלל וגם מין מעפיל ג'ימבורי שנתן להם המון. איך יודעים מה כדאי ומה לעשות ? ואיך לוקחית על עצמך את כל האחריות האדירה הזאת ??? האם הם באמת יתפתחו כמו שצריך (יודעת יודעת זה צירוף מילים בעייתי...) רק מזה שאנו לידם ???
בקיצור, צריכה המון תמיכה...
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

אפרת יקרה, אני כל כך מתרגשת מכל מה שאת מתארת שקשה לי קצת להגיב "לעניין".
כמו שסיפרתי לך, היו לנו כמה חודשי גן. די היה בחודשים הספורים האלה, לגרום לי מדי פעם לייסורי מצפון בימים בהם היא היתה תקועה בבית עם אמא עצבנית ועייפה, כשעדיין זכרתי את הסדרים בגן, ושזה יום חמישי וכל הגן נסע היום לשעת מוסיקה וסיפור באיזה מתנ"ס נורא מאובזר....
אין לי מה להגיד על זה, רק שזה אכן תוקף, ולוקח זמן להזכר שזה לא גן מול בית. זה פשוט לא. בגן יש כיף ובבית יש כיף. בגן יש ימים רעים וגם בבית יש. ואין שום מקום להשוואה. לא כי האחד באופן ברור יותר כיף מהשני או יותר רע מהשני. פשוט, אין צורך ומקום להשוות, ובכל זאת ברגעי חולשה אנחנו מוצאות את עצמינו משוות. חושבות, יא, בגן הוא היה נהנה עכשיו.
כשנכנסים לסחרחרה הזאת של תחרות עם הגן, לא יוצאים ממנה טוב. אני לא יודעת אם יעזור לך ברגעי משבר לזכור שלהיות עם אמא מבואסת בבית זה טבעי (וואי כמה שהמילה הזאת נשחקה כבר.) ולהיות עם גננת מבואסת, או אפילו שמחה, בגן, זה לא.
פתאם המשפחה הקטנה והגרעינית שלנו הופכת להיות משהו מאד מאד מיוחד ונבדל וברור בעצם הבדלותו. כאילו המשפחה צברה כח אדיר מהיחד הזה, מוכר למישהו ??? מוכר, ולא דווקא על רקע עזיבת הגן אלא על רקע עזיבת יישוב הומוגני קטן ושיפוטי מאד לסביבה מעורבת שיש בה כל מיני סוגים של אנשים.

אמא שלי ישר הציעה שאקח עוד שני ילדים ואפתח משפחתון. אני מכירה כמה וכמה אמהות בחינוך ביתי שאמא שלהן מציעה להן את זה מדי פעם...כאילו, את כבר בבית, אז תעשי משהו לפחות !

מה לגבי חוגים למיניהם. זה רק הנסיון שלנו, אבל כל חוג שנוסה עד עכשיו היה ממש בכוח, כי אני רציתי. בפרישה מהחוג הראשון היתה עלינו המון ביקורת משפחתית, שהילדה לא לומדת להתחייב, מתרגלת להיות קוויטרית, לא מקבלת מושגים של מסגרת...
בפרישות מהחוגים האחרים שנוסו אחר כך כבר לא שיתפתי וכבר פחות עניינו אותי השטויות האלה עם הקוויטריות. רוב האנשים סביבנו לא מעיזים להיות קוויטרים. הרבה אושר אני לא רואה שזה מביא.
לעומת זאת במשפחה של חברים בחינוך ביתי הילדים הולכים לחוגים בהתלהבות רבה ומתמידים שנים ללא כל לחץ מההורים. זה כנראה אישי לגמרי. האם הילדים שלך כבר נמצאים בחוגים מחוץ לגן? רוצים להמשיך? אם לא, אפשר לספר להם איזה חוגים יש. הם ישאלו מה זה שחמט או מה זה קפוארה ותסבירי בערך מה זה, ושיחליטו אם הם רוצים. ואם הם יתחילו ויחליטו אחר כך שבעצם לא, מותר לא להבהל מזה. (לדעתי.)

איך יודעים מה כדאי ומה לעשות ? לדעתי לא חייבים לדעת כי הילדים לא משתהים על כל התהיות האלה שלנו, הם פשוט רוצים. (סליחה שאני נשמעת כמו איזה לא יודעת מה, המומחית לענייני איך יודעים...אבל את מבינה שהתהיות האלה עלו בנו, ועולות בנו לא מעט אז אני משתפת מתוך המצב עצמו ולא מעליו.)
נכתב פה המון על להתאמן באי עשייה. כי כשמפסיקים לתכנן, להתכונן לקראת היום עם הפעלות רעיונות וכל זה, עולים בכל זאת דברים! לא משתרר ריק.
אבל לרגעים נדמה שמשתרר ריק ואז נכנסת בהלה, חרדה, מה אני עושה להם????

ואיך לוקחית על עצמך את כל האחריות האדירה הזאת ?? אין מה לקחת כי האחריות היא עלייך כך או כך והיא בדיוק במידתך כי אלה הילדים שלך.
רק מזה שאנו לידם ??? תראי, זה לא שעברתם להיות "לידם" ועכשיו אתם מקור החמצן היחיד שלהם. הם עדיין גרים בעולם רק עושים את זה מהבית.
אני מתאפקת נורא נורא לא לגלוש לדברי גנאי על גן. כל הציוד הזה, ההפעלות האלה, המפעילים האלה, גם המעולים שבהם, זה טוב ויפה, אבל מלאכותי. זה לא צורך אמיתי של ילדים ובני אדם בכלל. זה פתרון בגלל הכרח. וההכרח הזה לא קשור לילדים בכלל. הוא קשור למה מצופה מגברים ונשים בחברה שלנו לעשות ביום יום . והפתרון הזה מנסה במקומות מסויימים להשתכלל ולהיות ידידותי יותר, נעים יותר, מעשיר, וכל המילים האלה, עד שאפשר להתבלבל ולחשוב שזו המטרה עצמה מלכתחילה. העשרה.
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

אוי, נשמע נורא נחרץ כל מה שכתבתי. מצטערת שיצא ככה. שלא תחשבי שאני כותבת ממקום שאין בו קשיים בנושא החינוך הביתי. בטח שיש, אחרת לא היה לי כל כך הרבה מה להגיד.
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

לגבי חוגים, אפשר פשוט לשאול אותם איזה חוגים הם רוצים (אם בכלל). חלק אפשר לארגן לבד בגיל הזה (נגיד, שעת סיפור או חוג שחיה) ומה שלא אפשר לנסות להרשם למתנ"סים ודומיהם (אם כי לא לכל הילדים זה מתאים).

איך יודעים מה כדאי ומה לעשות ?
מנסים ורואים.
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

תגידו, ומה למשל עם ספורט ??? אם אני לא הטיפוס הכי ספורטיבי בעולם, מה יהיה עליהם ? והאם זה חשוב בכלל ? (ותנסו לא לגחך עליי, אני מרשה לעצמי לנצל את הבלוג שלי גם לשטויות הכי קטנות שעוברות בראשי...)
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

תגידו, ומה למשל עם ספורט ???
את מוזמנת אלינו הביתה לראות איך כל מה שצריך כדי שילדים לא יפסיקו לזוז (לרוץ, לקפוץ, לטפס, לרקוד, להסתובב, ללכת בכל מיני צורות מוזרות, לזרוק ולתפוס ועוד ועוד) כל מה שצריך לעשות זה לא לגעת בהם.
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

אני חושבת שגם רצוי לצאת מהבית לפעמים -- לטיולים, גן משחקים, פארק, בריכה. לפחות ככה זה אצלנו.
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

אני בבהלה היסטרית ופתאם נורא רוצה להחזיר אותם למסגרת. היסטרית זה לא מילה. הקטן כבר אמר היום: "אין לנו חבר". אני פתאם מבוהלת נורא וחושבת שרוצה להתחרט... מה עושים ????
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

קודם כל תנשמי. לאט-לאט, עם הרבה חמצן. יופי. עכשיו עוד פעם.
אוקיי, עכשיו אפשר לדבר. הוא אמר את זה בעצב? או שהוא סתם ציין עובדה? הוא מרגיש חוסר ב"חבר"? או חוסר במשהו אחר?
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

או קי, אז למזלי, האתר לא במיטבו היום ואולי גם אתן קצת עסוקות ולא הגעתן לבלוג הזה (ותודה ענקית ליונת בכל מקרה...).
אני חושבת שמעבר למילים של הצעיר קרו עוד כמה דברים לא פשוטים היום:
  1. קיבלתי טלפון מהמנכ"ל לענייני חינוך (אבא שלי...P-: ) שרצה לוודא האם אנחנו מתכוונים לבודד את ילדינו ממפגש עם ילדים אחרים...
  2. קיבלתי ביקור פתע מהסמנכ"לית לענייני חינוך (אמא שלי ... P-: ) שלא הבינה למה הילדים לא מתלהבים כשהיא נכנסת בדלת וגם תחקרה אותה מעט על מעשיהם בחופש הכפוי שלנו...
אני יודעת, אני יודעת, יש להם את מלוא הזכות לתהות על הצעד שלנו. הוא באמת באמת מהפכני. באמת. אילו לא היה מהפכני כל-כך לא היה כל-כך קשה ומפחיד לקחת אותו. חוצמזה שהוא נעשה אחרי טראומה לא פשוטה וחשוב להם לוודא (וגם לי) שלא ירדתי לגמרי מהפסים ...

בכל אופן, אחרי הלחץ הנוראי, הרמתי שוב טלפון למנהלת המעון לוודא איך הכל נסגר ובין השאר הצלחתי להשחיל את האפשרות שאולי נרצה מתישהו לחזור. היא כמובן אמרה שהיא תקבל אותנו בשמחה. וזהו. נרגעתי כל-כך שהצלחתי אפילו להרדם לשנת צהריים קסומה ובלתי מתוכננת, עם שני ילדים לגמרי ערים ועסוקים (הטלוויזיה החינוכית, כבר אמרתי ??).

קשה לי עם דלתות סגורות ולכן היה לי חשוב לדעת שיש לי תמיד אפשרות להתחרט ושההחלטה היא קצת פחות גורלית ממה שחשבתי. ככה יש לי יותר אויר להמשיך בה, מישהו מבין אותי ??

ומה עוד למדנו כולנו היום??

שאפשר לפגוש חברים אחרי הצהריים וזה נורא נעים ומרענן.
לתפעל את העכבר של המחשב ואפילו לנסות ללמד אחרים (עדו ועדו את נועם).
מלחמות היהודים ביוונים קיבלו גוונים חדשים ומעניינים בבית שלנו...
לשחק בסוסי הפוני, משחק שנמשך לאורך כל היום, הלילה וכנראה שיימשך עכשיו כמה שבועות לפחות (ותודה ענקית לדני לסרי במאמרו במוסף המיוחד של "באופן טבעי" על "החינוך הביתי" שהאיר את עיננו לחשיבות המשחק הדמיוני הנפלא של ילדינו...).
להכין מרק בצל, לחתוך תפוחי אדמה לגולש (נטול בשר ;-) ...) ואפילו קצת חשבון (כי הסוס לא דוהר על שתיים אלא על ארבע וכו' וכו').
דבר חשוב נורא שאני למדתי הוא שאם אני דורשת, אני מצליחה לזכות בשנת צהריים קצרצרה והם מסתדרים בסה"כ סביר בלעדיי ...

אני יודעת שיבואו עוד הרבה ימים קשים ואני חושבת שיהיה ל חשוב לתעד גם אותם כדי ללמוד גם מהם (בלמידה מתמדת כבר אמרנו ???).

עד כאן דו"ח מצב...
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

אפרת, מקוצר זמן וגם כי אני רואה שקצת נרגעת רק שולחת חיבוק בינתיים (())
בשמת_א*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי בשמת_א* »

וגם אני (())
אני קוראת את הבלוג שלך, גם אם אני שותקת. לא תמיד בזמן (אני בגמילה (-; ), אבל הנה כבר עזרו לך. (())
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

וגם תחקרה אותה מעט על מעשיהם בחופש הכפוי שלנו...
היי, חזרתי.
דבר חשוב ששמתי לב שנזקקתי לו זה האומץ להגן על ילדיי מפני חקירות כאלה. הם לא עשו את ההחלטה. זו היתה החלטה שלנו ולכן אין לפנות אליהם בבקשה להסברים. אין להם תשובות (וגם אם יש.) והם לא אמורים לספק תשובות משביעות רצון. גם שאלה תמימה כמו "אז מה עשית כל היום בבית? " יש בה משהו לא הוגן כי ילד חש את הביקורת וחש שהוא אמור לתת תשובה שתשביע את רצונו של השואל. אצלנו יש דמות במשפחה שבאופן קבוע שואלת את הגדולה " גם היום קמת מאוחר?" ולגדולה לא היה בכלל מושג שהיא קמה מאוחר. ופתאם היא פיתחה רגש אשמה על כך, וגם כשקמה מאד מוקדם, היתה תקופה ששאלה אותי "אמא שוב קמתי מאוחר?"
צריך להבהיר לאנשים במשפחה, בעדינות ובהתחשבות, שבבקשה לא יפנו שאלות אל הילדים שנוגעות לסידור החדש (גם אם הזמני) בחיים שלהם. זו לא היתה החלטה שלהם ואין להם מענה. זה אולי מסורבל לכתוב את זה ככה כאילו לוחמני אבל סומכת עלייך שתדלי מזה.
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

לא נוח לי שאני לא מתייחסת להיסטריה ששככה בינתיים בעניין חברת ילדים. אם תרצי לפתח עוד את הנושא אז יאללה.
פשוט אני לא רוצה לטעת את האשלייה שאין את ההיסטריה הזאת.
יש ויש. אבל באופן אישי מאז שבנותיי פוגשות ילדים על בסיס קבוע ליומיים שלמים בשבוע, כל השאר זה אקסטרא וההיסטריה ממעטת להופיע.
לפעמים אפילו היומיים האלה הם יותר מדי. לפעמים די בידיעה שיש אל מי להתקשר ואל מי ללכת ואת מי להזמין.
זה לא ריפוד הילדים בחברת ילדים כל יום מהבוקר עד הערב. נכון. אבל הריפוד הזה קורה רק בגנים. וגם שם זה בעיקר למראית עין.
גם, אנחנו צריכות לעשות את ההפרדה בין הצורך והפחד שלנו, (הלפעמים מוצדק )בנושא החברה שלהם, לבין הצרכים האמיתיים שלהם. זה ממש לא אותו דבר. וגם צריכות ללמוד לא לזלזל בצורך שלנו. ז"א אם זה היה רק צורך שלך שהם יראו ילדים היום זה גם צורך שיש לכבד אותו ולא להתייחס אליו כאל היסטריה וזהו.
<מסבירה לעצמי>
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

טוב,כבר אמרו הכל.
אני כאן.
@}
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

תודה ואנא תנו עוד מניסיונכם הוא נחוץ לי כעת כמו אויר לנשימה כי מפחיד נורא להרגיש שאתה בורא את הכל לבד והרי יש כבר מישהו מנוסה שיכול לעזור...

עכשיו אני נורא מוטרדת משני דברים:
  1. החברה - ולאט לאט אני מבינה שיש מה לעשות. אנחנו ננסה מפגש של חינוך ביתי (למרות שמרגיש לי נורא נורא נורא מלאכותי ולכן אולי מתקשה לממש את ההחלטה הזו) וחוצמזה, גילינו שעכשיו יותר קל לנו לארגן אחרי צהריים עם חברים, גם אם זה כרוך בנסיעות (ואז הם יכולים לנמנמם לשנ"צ מבורכת בנסיעה אבל אני מפסידה את הפריבילגיה הזאת...)
  1. נושא היוזמה האישית - אני פתאם תוהה אם אני לא משת"פית של משרד החינוך, כיוון שהם מתקשים ליזום בעצמם (אולי זה עניין של גיל, אשמח לשפע עצות מהמנוסות בתחום !!!), לעתים אני מוצאת את עצמי יוזמת מעט (משתדלת נורא להמעיט בכך, אבל בכל זאת) וגם עדיין משתגעת כשהם מתחילים להפגין אותות של שעמום (מכות, דיבורים לא נעימים זה אל זה וכו'). היום כשזה קרה, נזכרתי שרציתי לאפות עוגת שוקולד ופשוט התחלתי לאפות והם מיד זנחו את ההתנהגות המעצבנת והצטרפו אליי. אבל לא תמיד יש לי כאלו יוזמות. מה אם סתם בא לי לקרוא ספר ?? או לשוחח בטלפון עם חברה ?? או.... בקיצור, עצות יתקבלו בברכה.
ומה עוד. אתמול בערב שיחה רצינית שלנו, המבוגרים על השינוי העצום הזה. מודעים יותר ויותר לקשיים ולפחדים שלנו, הרגענו את עצמנו שמקסימום שנה הבאה שניהם בגן עד אחת... ובינתיים, רוצים לנצל את הזמן להתנסות ולתת לדברים הזדמנות עם הרבה אורך רוח.

תודה על העזרה העצות שלכן תמיד עוזרות.
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

כיוון שהם מתקשים ליזום בעצמם ....לעתים אני מוצאת את עצמי יוזמת מעט (משתדלת נורא להמעיט בכך, אבל בכל זאת) וגם עדיין משתגעת כשהם מתחילים להפגין אותות של שעמום (מכות, דיבורים לא נעימים זה אל זה וכו').
מהבטן בא לי להגיד לך: אתם בהתנסות הזאת דקה ורבע. את יכולה לנסות להניח לדברים לקרות בלי לערוך רישום עם מסקנות. הכל חדש נורא.
כל מה שקורה לשביעות רצונך ולא לשביעות רצונך, איך שאת ניגשת לפנקס לרשום לזה ציון תשנני: זו תקופת הרצה. אין לזה שום משמעות.

ב התחלנו בחינוך ביתי מי מספרת על תקופה ארוכה של תסכול, איך הילדים רק ישבו עם טלויזיה וקלפי יוגי הו איזה אלף שנה.

מה אם סתם בא לי לקרוא ספר ?? או לשוחח בטלפון עם חברה ? ממליצה בחום להתחיל "להרגיל אותם כבר מעכשיו" (משפט שלקוח משיחות ה "אל תרגילו אותו על הידיים...(-: ) שאת גם יושבת לבד וקוראת ספר. (אני לא למדתי לעשות את זה בזמן ועכשיו נדרשות סצינות של דיקטטור אכזר. ואכן נאמר לי כאן כבר "אמא את רעת לב." לפחות שיהיו פחות דרמטיות. )
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

בקשר לספורט: שמתי לב שבחורף אני מוטרדת מהשאלה הזאת ובקיץ לא. כנראה שהם יותר פעילים בקיץ ויותר רובצים בחורף.
באופן אישי הייתי שמחה אם היתה לנו גישה לאולם ספורט עם מתקן קפיצה לרוחק ולגובה ומכשירים. היינו נהנים מזה מאד. . פריבילגיה של לומדים בבית ספר )-:
כושר גופני בחינוך הביתי
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

אנחנו ננסה מפגש של חינוך ביתי (למרות שמרגיש לי נורא נורא נורא מלאכותי
כן זה נורא מלאכותי בהתחלה. לקשור קשרים זה דבר שלוקח זמן.

לגבי יוזמה שלהם / יוזמה שלך: כשיש הרבה אנשים מסביב, כל אחד צריך ליזום רק לעתים רחוקות בשביל שתמיד יהיה מישהו פעיל בסביבה. אז בשעות שזה רק את והילדים, רק את יכולה למלא את החלל בפעילות. אצלי אישית, מאחר שיוזמה ממש לא באה לי בקלות, אני עושה דבר אחד יזום ביום. רק אחד. זה משהו שאני מצליחה לעמוד בו בלי להשחק, וזה מבטיח איזשהו מינימום של פעילות. את בטח תצליחי למצוא את האיזון שלך במשך הזמן.
בשמת_א*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם היתה לנו גישה לאולם ספורט עם מתקן קפיצה לרוחק ולגובה ומכשירים. היינו נהנים מזה מאד. . פריבילגיה של לומדים בבית ספר
באמת?
היה לנו בבי"ס אולם כזה. איזו גישה ואיזה נעליים. אני הייתי מצטיינת בספורט, אבל השיעורים עם הגישה הנ"ל היו נדירים ואיומים.
שרון_המתחדשת*

בלוג אני בחינוך הביתי

כותבת כדי שרק תדעי שגם אני פה.
קוראת את הבלוג שלך בשקיקה, לומדת המון דרככם. אצלנו עוד הכל בחיתולים (חוץ מהילדות שכבר לא....) הילדות עוד פצקוליות, ועדיין אין שום החלטה לכאן או לכאן. פשוט זורמים.
אבל נפלא לי לקרוא את הכל דרך עינייך ונפלא לי לשמוע מהמנוסות פה.
אז תודה לכולכן!!!
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

אבל השיעורים עם הגישה הנ"ל היו נדירים ואיומים.
גישה, התכוונתי שנוכל לקפוץ מתי שאנחנו רוצים ולשחק ולהתאמן במתקנים האלה. כמובן, כמובן שאני לא מתכוונת לשחזור שעורי התעמלות מכשירים האיומים הנוראים והמלחיצים. (סתם כי הייתי כל כך גרועה, והתביישתי לנסות למרות שזה נראה נורא כיף, ובמקום להתאמן הייתי עסוקה בלהתחמק בלי שהמורה תרגיש.)
יש לנו בית ספר לא רחוק מהבית, ובטוח יש בו מגרש קפיצה לרוחק (בטח צריך להגיד קפיצה למרחק אבל מי אומר.) וזה סתם חבל שאי אפשר ללכת לשם רק בגלל שאנחנו לא בבית ספר.
מזכיר לי שפעם עברנו ליד שער בית הספר הנעול באמצע היום והגדולה ביקשה להכנס לראות איך זה בפנים. בדיוק עצרה שם מורה ששאלה בחביבות "ננעלתם בחוץ? לפתוח לכם?" אז עניתי שלא בדיוק ננעלנו אבל נשמח להכנס. "באיזה כתה את?" היא שאלה את הילדה וכנראה שאני עניתי שהיא לא לומדת כאן. "אה! היא עולה לכתה א'?" לא, אנחנו בחינוך ביתי, רצינו סתם להסתכל. " אה...(ירד לה החיוך) אז לא...לא. אי אפשר להכנס"
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

(אפרת, סליחה שאני נדחפת לך לבלוג. אם זה מפריע, אערוך את עצמי מחר לאנשהו.)

אצלי אישית, מאחר שיוזמה ממש לא באה לי בקלות, אני עושה דבר אחד יזום ביום. רק אחד
ספרי על זה קצת יותר.
השבוע הגעתי לאתר של ארי נוימן, והתפתתי לכתוב תיאור של יום אחד שלנו.
נתתי לחברה לקרוא את זה, והיא אמרה לי "אבל נראה שסתם העברתם יום בסבבה".
עכשיו - זה נכון, אלב כשעברתי על התיאור שלי, ראיתי המון מקומות שהם "למידה" :-P
התבאסתי, והתחלתי לחשוב שאני עצלנית ומזניחנית.
(לא שזה גרם לי לשנות את מה שאנחנו עושים ביומיום)
ועכשיו את כותבת - רק דבר אחד יזום ביום, ואפיה זה נחשב? אני ממש אובר-פעילה!

> זקוקה לחיזוקים <
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

אפיה זה נחשב מאוד! במיוחד בחורף כשלא יוצאים הרבה החוצה.
את צריכה דוגמאות? לא נראה לי שזה יעזור הרבה, אבל הנה לך: קניות בעיר, גיולוי מקומות חדשים בחוץ, ציור, מסע לספריה (יש הרבה דברים בדרך, אז זה בהחלט מסע), מדידות בגדים, מדידות משקל וגובה, סידור הבית (זה נדיר אצלנו...), הקראה. צריך עוד? כמובן שכמעט כל הדברים האלה יכולים לקרות גם מיוזמת הילדים, אבל זה רק כדי לתת לך תחושב של מה אני מתכוונת בפעילות יזומה.
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי דגנית_ב* »

דוגמאות?
אמבטיה לכלבה
לקטוף פרחים מהגינה ביום שישי
לחפש בגדים קטנים שלהם שיתאימו לבובות
לילדים יותר גדולים אולי - הם מכינים הצגה ואני מצלמת בוידיאו. התוצאה מאד משעשעת אותם (זאת בכלל היתה יוזמה שלהם)
לצפות בסרטי וידאו/אלבומים של קטנותם וצעירותנו (תוך כדי קפיצות על הטרמפולינה)

תגידו, ומה למשל עם ספורט ???
מתנה ליום ההולדת - טרמפולינה קטנה (המחיר יכול להתקזז עם מה ששילמתם למעון/מתנה מהסבים?)
משחק מחבואים בבית, מזרון מונח באמצע הסלון, שמיכה גדולה שעושה מהשולחן בית. כל שינוי בסידור הרהיטים הוא סיכוי למגרש משחקים (רק שצריך לדעת מראש מתי זה לא מתאים ואילו רהיטים מחוץ לתחום)
מה עם מנוי לבריכה מחוממת? למרות ההתארגנות המסורבלת קצת, מאד מרענן

כל מה שצריך כדי שילדים לא יפסיקו לזוז (לרוץ, לקפוץ, לטפס, לרקוד, להסתובב, ללכת בכל מיני צורות מוזרות, לזרוק ולתפוס ועוד ועוד) כל מה שצריך לעשות זה לא לגעת בהם וגם לגלוש על מעקה המדרגות (לא לגיל 4...)

באחד הימים בארץ, נסעתי לעבוד ובעלי לקח את הילדים לגן. חזר איתם חפוי ראש..(לא ידענו שיש שביתה)
הוא ארגן לילדים "גן" - קודם הייה מפגש, אחר כך ארוחת 10 , אחר כך יציאה ל"חצר" נדמה לי. אל פחד - כל העסק נמשך רבע שעה אבל הם זוכרים אותו לטובה (כאן נזרע זרע החינוך הביתי אולי...) עד היום וכבר עברו שנתיים מאז.

דבר אחד יזום ביום
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

ואפיה זה נחשב?
באחד מגליונות העלון "באופן טבעי" תיארה אורנה, מה לומדים ילדים תוך כדי עזרה במטבח - בישול, הכנה ונקיון. כדאי למצוא ולקרוא.
וחוץ מזה, אפרת, ל-אשת קשת יש שפע רעיונות והצעות לפעילות עם ילדים.
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ב_דחילו* »

הרבה פעמים אני מתחילה משהו עם הילדים, ואחרי זמן מה שמה לב שהגיע זמני לפרוש ולא להפריע. אם אני מתעקשת להוביל או להמשיך את מה שהתחלנו (לפעמים אין ברירה, או נראה לי שחבל להפסיק) אני קוטעת את הכיוון שאליו הם זורמים. למשל, התכניות שהיו להם עכשיו השתבשו והם התלוננו - הצעתי שינגנו לי משהו בפסנתר (דרך פולנית להוביל אותם להתאמן). אחרי שתי דקות של 'אמון', הם התחילו ללמד אחד את השני ולחפש תווים לשירים מוכרים.
אורנה_שפרון*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

אפרת,

בימים האחרונים אני חושבת הרבה על המקום שלנו ההורים בגידול ילדינו. (להבדיל מעשר השנים האחרונות...).
שוב ושוב אני מגיעה להבנה שהדבר הטוב ביותר שאנחנו יכולים להעניק להם זו האמונה בהם, אבל לא פחות חשוב מכך - האמונה בנו, בעצמנו. שאני חושבת על אמונה אני לא חושבת על חזרה בתשובה ועל "מציאת האור" אלא על תחושה עמוקה של שלמות ההוויה שלנו. התרבות שאנו חיים בה חרתה על דגלה את הספקות והספקנות, את החיפוש והברור, ואלה, שהשתלטו על חיינו מסתירים מאיתנו את הממשות. את מי שאנחנו, את מה שיש, את מה שאנו פוגשים, את העולם, את מה שקורא (זאת לא טעות כתיב) לנו במציאות חיינו.
ולכן אני חושבת שבמקום בו את נמצאת - במעשה כל כך דרמטי (שהוא כמובן דרמטי רק ביחס לערכים תרבותיים ולא ביחס לחיים) הנתיב אל האמונה וההשלמה והשלמות עם הממשות אינו עובר דרך המילים, השאלות, הלמידה האינטלקטואלית, העשייה, הביקורת, ההשוואה וכל שאר הנתיבים שבהם אנו רגילים "לפתור" את חידות החיים.
נהפוך הוא....
השקט, ההקשבה, ההתבוננות, המנוחה, אלה הכלים שיובילו אותך למקום החדש שאת מחפשת אחריו.

ואם אני מנסה לפרוט את זה "לפרוטות החינוך הביתי" - הרי שממש לא חשוב מה את עושה במשך היום, מה הם למדו, עם כמה חברים הם שיחקו היום או איזה פעילות עשיתם ביחד. מה שחשוב זה מאיזה מקום את פועלת, עושה, נמצאת הווה. הפרקטיקה של החינוך הביתי תהיה פועל יוצא של המקום בו את נמצאת, בו את מגלה מה חשוב לך, מה נחוץ בעינייך, מה את עושה למען הפחדים והחששות שלך, מה נחוץ לילדייך, מה הם רוצים, מה את רוצה.

במילים אחרות - אי אפשר לחנך את הילדים בבית ולהמשיך לרצות בעבורם את מה שרוצה ביתהספר בעבור ילדים. זהו מתכון ברור להשוואות בלתי פסוקות, תסכולים, פחדים, חששות דאגות ומה לא....

ובאשר אליך,
על פי אמונתי, אמא צריכה להיות עם ילדיה, לא פחות מאשר שילדיה צריכים להיות אתה. אני מאמינה שמתוך החיבור המשמעותי שבין אם לילדיה הם צומחים וגדלים והופכים להיות אנשים נפרדים, אבל באותה מדה האם גדלה וצומחת אל הפרדותה מילדיה. אני מאמינה כי רק מתוך החיבור הזה יכולה להתממש הפרידה שבעצם איננה מהות של ניתוק אלא מהות של פינוי מקום, מרחב צמיחה שאנחנו מעניקות לילדינו, והם מעניקים לנו.

ומתוך כל הדברים הללו עולה, כי את יכולה לקחת לך את הזמן. את יכולה להיות בשקט, לנוח, להתבונן בעצמך ובילדיך, להקשיב,להניח את הדאגות על השכלתם והתפתחותם לימים אחרים ולצאת לחופש. חופש מהפחדים ומהדאגות, מהצריך והנכון והחשוב. לבך, הוא שיוביל אותך למחוזות חדשים שכרגע אינך יכולה לשער אותם בנפשך. ובמחוזות אלו יתבררו מחדש פחדיך וימצאו את המענה הנכון בשבילך.
במסגרת "החופש" שאת מארגנת לעצמך, את יכולה לברר איזה פעילויות או מפגשים מהנים אותך וממלאים אותך ואילו מרוקנים אותך ומעלים את פחדיך - מהאחרונים בהחלט יניתן להמנע לזמן מה, עד שתתחזקי והשפעתם עליך לא תהיה מעיקה.

אפרת,
בחרת לך נתיב חדש במסע החיים המרתק,
היי בו כל-כולך ותוכלי לרוות ממנו נחת.
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

אורנה, כל כך נעים לקרוא אותך.
ואפרת, גם אני קוראת בצמאון את קורותיכם, משווה, חושבת, מתלבטת. בהצלחה (לכולנו..)
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

השקט, ההקשבה, ההתבוננות, המנוחה, אלה הכלים שיובילו אותך למקום החדש שאת מחפשת אחריו.

מסכימה. לגמרי לגמרי.

היום, לכאורה יום היסטרי ומועד להתמוטטות עצבים מצדי (מחר בבוקר פגישה בבית החולים לקבל אתתוצאות הנתיחה של איילת...), הקדמתי מראש והתנצלתי בפניהם שאהיה עצבנית כי ככה וככה (יש הרבה יותר כנות ואמת במשפחה הקטנה שלנו מאז שאנחנו בחינוך הביתי). ובסופו של יום: היה יום נהדר. נהדר. אין לי יותר מה לומר. הם זרמו עם עצמם. פתאם חששות האתמול נעלמו להם בים של יזמות אישית ואני מצאתי את עצמי רוקדת איתם על השטיח (מי שאל על ספורט בחינוך ביתי...) ונותנת לגוף ולנשמה שלי פורקן ומנוח. בוקר ראשון מאז שאנחנו בסיפור הזה, שאני נטולת שאלות, לא משווה רק מתהווה ומברכת ומודה על מה שיש. לא חוששת לא חושבת רק חיה וזורמת איתי ואיתם.

אני בלמידה מתמדת. אנחנו בלמידה מתמדת. וזאת החוויה היותר משמעותית בחיי מזה זמן רב.

על פי אמונתי, אמא צריכה להיות עם ילדיה, לא פחות מאשר שילדיה צריכים להיות אתה. אני מאמינה שמתוך החיבור המשמעותי שבין אם לילדיה הם צומחים וגדלים והופכים להיות אנשים נפרדים, אבל באותה מדה האם גדלה וצומחת אל הפרדותה מילדיה. אני מאמינה כי רק מתוך החיבור הזה יכולה להתממש הפרידה שבעצם איננה מהות של ניתוק אלא מהות של פינוי מקום, מרחב צמיחה שאנחנו מעניקות לילדינו, והם מעניקים לנו.

זהו. זה בדיוק בדיוק זה. לו רק היה מי שיאמר לי את זה לאחר הלידה של בכורי. ובכל זאת, שמחה על שהגעתי לכך עכשו. שומעת חברות מדברות על התמרונים, הנסיעות, האילוצים בעבודה וכו' וכו' ומברכת על האפשרות שנתנה לי שלא להמשיך במירוץ שהיה עבורי כל-כך מתיש וחסר טעם.

לילה טוב ותודה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

איזה יופי @}
איריס_ו*
הצטרפות: 20 ינואר 2004, 13:30

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי איריס_ו* »

אפרת הבלוג מרתק... עושה חשקים...
ואורנה כרגיל, אני מצטרפת לרותם, כל כך נעים לקרוא את שכתבת, כל כך אמיתי...
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

תודה לכן. אנחנו קצת בדממת אלחוט, גם בהתאוששות מהמפגש בבית החולים ("לדמותך הנעלמת") וגם בכלל. מרגישה שהדרך הזו תובעת באמת, כמו שאורנה המליצה, הרבה שקט של הסתכלות ובחינה של הדברים.
כמו שאמרתי, אנחנו בלמידה מתמדת. עוד לא מתחייבים, עוד לא מטיפים (אולי נכון יותר לאמר כבר לא מטיפים ??) רק בודקים. אין לנו את תשובות המחץ או את פתרון בית הספר (אירוני בהקשר הזה, לא ??), יש לנו רק את הרצון שלנו לעשות לילדינו ולעצמנו טוב. כרגע זה נראה הכיוון, אין לי מושג מה נחשוב בעוד כמה ימים או חודשים ...

לפנינו שבת עמוסה קרובי משפחה ובטח גם לא מעט הערות / קושיות וכו', מקווה שנצליח למצוא את השקט שלנו בין ים המילים.

שבת-שלום.
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

יש לנו רק את הרצון שלנו לעשות לילדינו ולעצמנו טוב. כרגע זה נראה הכיוון, אין לי מושג מה נחשוב בעוד כמה ימים או חודשים ...
זה כל מה שצריך. ומה תחשבו בעוד כמה ימים,תדעו רק בעוד כמה ימים... ;-)
לחיות את היום.

לפנינו שבת עמוסה קרובי משפחה ובטח גם לא מעט הערות / קושיות וכו', מקווה שנצליח למצוא את השקט שלנו בין ים המילים
(()) בהצלחה.
שירין*
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי שירין* »

אפרת וכולן,
אני די חדשה כאן באתר ובמיוחד במחשבות על חינוך אחר (לא מתחייבת לחינוך ביתי, ובכל מקרה הילדה שלי רק בת שנה וקצת), אבל קראתי את קורותיכם במה שהתחיל כסקרנות והפך להערכה, קצת קנאה והרבה מחשבה. תודה על השיתוף ובהצלחה. אני אמשיך לבקר כאן (-:
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי חגית_פ* »

אפרת היקרה, וכל הכותבים.

אנחנו עוד לא במקום הזה אבל אני קוראת בנשימה עצורה ומקבלת הרבה כוח.
אז אין לי תובנות להוסיף, רק הרבה אצבעות מוחזקות ו |L| .
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

בוקר חדש בשבוע נוסף במסע הזה שלנו. מסביב המון קולות ורעשים לא ברורים (בכל זאת, יש לנו התמודדויות נוספות בחיים). מאבק מרגיז סביב שנת הצהריים, לא יודעת מה בדיוק לעשות עם זה. מרגישה שמצד אחד הצעיר (שנתיים וחצי)עוד צריך את זה בעוד שהבכור יכול לוותר (תכף בן ארבע). אבל, מרגיש לי שאני מחזירה אותם ואותי לגן עם ההתעקשות על השינה. הוא אומר שהוא עייף אבל אז ממש עושה טררם מההליכה לישון והגדול רק רוצה לשחק בחוץ... כשראיתי שהמאבק לא הולך לשום מקום ניסיתי להיזכר במנטרה: "תעשי מה שטוב לך..." - לקחתי אותם איתי למיטה. זה לא עבד. אני אמנם כמעט נרדמתי אבל הם רק השתוללו יחד ובסוף התייאשתי אותם ושילחתי אותם לסלון....
אז מה עושים ???

יש תקטע הזה שהם פתאם גילו שטלוויזיה זה לא רק קלטות. או.קי. זה אמנם הטלויזיה החינוכית ולא ערוץ 2 או משהו אחר, אבל עדיין. האם זה לא מנוון אותם ? האם זה לא במקום דברים אחרים שאפשר לעשות יחד ולחוד ??

אני כל הזמן מנסה להזכיר לעצמי, שהכל נכון רק להרגע. שהם יגדלו וכל החוויה הזאת כל הזמן תשתנה ותתעצב (זה כמו עם תינוק שעד שאתה חושב שעלית על הסדר יום שלו הוא מרביץ קפיצת גדילה ושוב הכל משתבש וצריך להתאפס מחדש...). המחשבה שעוד קצת והם יצטרכו אותי פחות צמוד ויתנו מעצמם לתוך העסק (יש ניצנים של זה אבל הם עוד די קטנים בשביל זה, לא ??). שלא לדבר על זה שכבר בקיץ דברים יראו אחרת...

בכל אופן, אשמח לשמוע קצת מניסונכם לגבי הזרימה ברצף היומי הזה.
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

הקדמתי מראש והתנצלתי בפניהם שאהיה עצבנית כי ככה וככה... מצאתי את עצמי רוקדת איתם על השטיח

(האם הצלחתי לעשות ציטוט בפעם הראשונה באתר, אחרי שנתיים פלוס של גלישה? מיד נראה)
אפרת, קראתי את זה ופתאום הרגשתי שכל המתח יוצא לי מהגוף. טוב נו, אולי לא כולו אבל הרבה. כי הייתי יומיים עכשיו בחופש ל-ב-ד, נטולת ילדים ובעל, שבתי לבית שכמובן דורש צחצוח וארגון מחדש ומאז אני בקריזה. ובמקום להנות היום רק כעסתי ורגזתי ועכשיו כשקראתי אותך אמרתי לעצמי למה שלא ארקוד לי גם על השטיח עם הילדים? למה רק עצבים? למה לא לעשות הכל בנינוחות, פשוט לאט לאט לסדר ולנקות ולא בקריזה של "עכשיו חייבים לנקות הכל"
(תיכף נראה אם זה יעמוד במבחן המציאות..)
באשר לטלויזיה, אני גיליתי שזה מאד מפתה ובמידה מסוימת הפתרון הקל. מה גם שמהר מאד הם למדו להדליק לבד ודרשו לראות "הופ". הפתרון שלנו היה לנתק את הכבלים. זה פתר גם צפייה בחדשות (תוך קריאות התלהבות "אמבולנס אמבולנס!" כל פעם שיש פיגוע), פחות פרסומות (טוב לכולנו) ובכלל הצורך האינסופי לזפזפ במקום לדבר אחד עם השני בערב. יש קלטות ואני מרשה אחת ביום, אלא אם מישהו חולה ואז אני מרשה יותר כי קשה לי להתמודד עם שניהם ככה.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי לילה_טוב* »

גם אני בעד קלטות. אני מרגישה שלפחות יודעים מה רואים (אחרי אלף פעם), ולא סתם בוהים - אני מסיקה שמצפייה חד פעמית בתוכנית לא קולטים כלום ולכן זו רק בהייה, לאור עניין האלף פעם קלטות עד שהם מבינים את הסיפור, מכירים את הדמויות, מזמזמים את השירים וכו'. קלטת אחת ארוכה ביום, או שתיים קצרות. זה הנוהל. עובד מצוין. יש כבלים אבל אף אחד לא יודע שיש "הופ". בהצלחה!
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

כי הייתי יומיים עכשיו בחופש ל-ב-ד, נטולת ילדים ובעל, שבתי לבית שכמובן דורש צחצוח וארגון מחדש ומאז אני בקריזה
אוי, כמה מוכר. פעם הייתי נשארת בלי ילדים אחת לשבועיים לסופשבוע. ימי ראשון שאחרי שבת כזאת היו פשוט סיוט.

ובסוף התייאשתי אותם ושילחתי אותם לסלון.... את מתכוונת שאת יכולה לישון כשהם בסלון לבד או שזה כבר מכריח אותך להיות עם חצי עין פקוחה?

בקשר לטלויזיה, יוצא לנו לראות את תכנית הבוקר (פרפר נחמד) וזה דווקא כיף. ואחר כך במשך היום או הערב עוד קלטת או שתיים קצרות. בימים קשים במיוחד אני מדליקה גם באחת וחצי. יש תכניות מתוקות אבל משך השידור לקטנים הוא ארוך מדי וקשה להפסיק את זה אז מעדיפה לא להדליק בכלל.
הפסקתי עם רגשי האשם. התכניות חביבות מאד, קצרות, ומאפשרות לי לעשות כל מיני דברים מהר בלי שיעצרו אותי באמצע וייתלו לי על הרגל (מה ש הכי מעצבן אותי כשאני מנסה להספיק. )
בכלל, שמתי לב שהן יהיו עסוקות בענייניהן בצורה עמוקה וממושכת אם אני יושבת בשקט על הספה. (אבל אם אני לוקחת ספר ליד הקטנה מיד תזנק עלי בשאגה: לא ספר כזה! ובוחרת לי משהו שלה.)
כשאני מתזזת ברחבי הבית ומנסה להספיק לשקם אותו מהריסות האתמול זה מלחיץ אותן והן רודפות אחריי בלחץ כאילו אני הולכת להיעלם. מוכר למישהו? ואם אני מנסה לשטוף כלים תוך הכנת אוכל בזריזות ויעילות (אתן יודעות, להצליח להשאיר נקי תוך כדי העבודה, בלי הפרעות- מה שדורש, לפחות ממני, ריכוז רב-) כי יש לי רק את העשרים דקות של פרפר נחמד, מישהו ישר יגרור כסא וירצה לעזור לי. שלפעמים זה שיא היצירתיות והעונג ולפעמים זה עולה על העצבים.
כל בוקר מבטיחה לעצמי להשאיר בערב בית מסודר, כיור נקי, שיש נקי, סלון מסודר, רצפה נקייה. היום נראה אחרת כשהוא נפתח ככה.
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

מאוד נהנת לקרוא את התהליך שאת עוברת, שאתם עוברים.
וגם אני מפיקה מזה תובנות קטנות לתהליך שלי...
המשיכי לשתף והרבה חיבוקים על ההחלטה האמיצה.
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

או.קי. הם עם פרפר נחמד ואני מנסה לתרגם את הקשיים שלי למילים:
קודם כל, יש הרבה "תפיסות שבי" שאני ממש מתקשה להשתחרר מהן:
"הבטלה היא אם כל חטא" - מכירות את זה ?? זה מטריף אותי ואני מרגישה נורא מבולבלת ומבלבלת סביב הסוגיה הזאת. נכון, יש הרבה תחזוקת בית לעשות, אבל זה לא מספיק מבחינתי. מה עם לעשות עוד דברים ?
לבכור נורא קשה לתת לי זמן לעצמי ואני כל הזמן בדילמה הזאת בין "הילדים במרכז" שזה הרי שגוי ומעוות, לא ?? לבין הזמן שהם רוצים שאהיה איתם ואשחק איתם. אנא הרחיבות כמה שאפשר סביב סוגיות אלו !!!

מוצאת את עצמי חושבת המון איך דברים היו נראים אילו הם היו בגן ואני בעבודה. לא רוצה את זה. אני יודעת. אבל מה אם הם היו בגן ואני לא הייתי בעבודה ?? אני יודעת. הייתי נטרפת מהמחשבות על הבטלה. אז מה עכשיו ?? להבין שזאת התחלה, והיא קשה כמו כל ההתחלות ובהדרגה נמצא את עצמנו בתוך זה, נכון ??

מנסים למצוא לעצמנו מין סדר יום כללי וגמיש אבל עדיין עם כמה עובדות קבועות (ארוחת בוקר, פרפר נחמד, פעילות כלשהי - לא בהכרח מתוכננת, ארוחת צהריים, זמן הרגעות ואחה"צ - יציאה כלשהי למפגש עם חבר, הביתה, מקלחות, ארוחת ערב, קצת משחק חופשי (מושגים מהעולם המקצועי שלי... (-; ), סיפורים במיטה ולילה טוב.
  • הנה הם באים עכשיו, פרפר נחמד נגמר, והם מיוזמתם כיבו את המכשיר, הצעיר מודיע לי: סגרנו, וזה עכשו תוכנית לא נחמדה..."...
ממשיכים במסע ושמחים לקבל כל עצה, הערה והארה ...
לילה_טוב*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי לילה_טוב* »

נראה לי סביר שבתחילת התהליך יש רצון גדול להיות איתך, וגם שחרור איטי מעניין "התפעול" שרגילים אליו מהגן, עד שמגיע שלב ההעסקה העצמית והיוזמה. לדעתי לתת לזה זמן. אם כי בטח יהיו תמיד גם רגעים (או ימים, או יותר) כאלה וגם אחרים, כמו שכבר תיארת פה למעלה (להזכירך).
בקשר לסדר יום - אחד הדברים הפחות קיימים בחינוך הביתי, אצלנו לפחות. אני ממש מתקשה לשמור על אחד כזה, אם אני רוצה להיות פנויה לתוכניות שונות שצצות ועולות. כמובן שיש סיפור מסגרת כללי כזה שמתחיל בארוחת בוקר ונגמר בשינה, אבל יש אין סוף וריאציות על האמצע. יש אמנם כמה משפחות שאני מכירה שמצליחות בזה יותר ממני, אבל רובן חדשות יותר ועוד לא התחרפן להן המוח סופית.
אורנה_שפרון*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2001, 22:59
דף אישי: הדף האישי של אורנה_שפרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אורנה_שפרון* »

אפרת,

אחד הדברים שלמדתי במשך השנים הוא שלא כדאי להוציא מסקנות וסיכומים מוקדם מידי. כך חורצים לדין תהליכים, התנהגויות, ומעשים שאם היו נותנים להם עוד קצת זמן, סבלנות ואמון, היו מתייצבים בעצמם ומגיעים לאיזון - בדרכם,
ו"הבעיות" במידה והיו, היו באות על פתרונן בדרך הנכונה ביותר בעבור כל הנוגעים בדבר.

אז מה כן?
שוב,
להתבונן, לברר מה זה מעלה אצלך - כעס, אשמה, חוסר נוחות, חוסר סבלנות, פחד..... לברר למה שייכים הרגשות הללו, איך הם מתיישבים אם האמונות החדשות שאת מתאמנת עליהן בימים אלה.
להתבונן בילדים, לראות כיצד הם מרגישים - האם הם שמחים, מרוצים, בריאים, סקרנים..... (רק כדאי מאד לזכור שלא תמיד הם צריכים להיות מרצים, שמחים....).

לבדוק איך הדברים מתבטאים לאורך תקופה - לא כל שינוי במצב הרוח דורש נקיטת פעולה מיידית,

ולחכות לתובנות, לתשובות, לפתרונות שיעלו ממך.

וגם אם את קוראת דברים של אנשים חכמים ובעלי נסיון, אל תתני לדבריהם לבלבל אותך, אמצי אותם רק במידה שהם מתאימים לך.

זכרי, כי דרכך היא הנכונה ביותר בעבורך ומכאן גם בעבור ילדיך.

דרך צלחה
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

להתבונן בילדים

היום קפצנו לבקר את המטפלת האהובה מהגן (במקום עבודה נוסף שבו היא עובדת אחה"צ - לא עם ילדים). היא נורא התרגשה וגם אנחנו. מסתבר שנורא כאב לה שנעלמנו ככה (המסר לא בדיוק הועבר ע"י מנהלת המעון וגם אני קצת דחיתי את הדיבורים מפחד להתחייב, ובכל זאת הרגשתי צורך להסביר לה ולכן באנו במיוחד ובמפתיע...). היא דאגה בעיקר לי וקיוותה שאני עושה את הדבר הכי טוב עבורי בשלב זה (הדאגה היא כמובן בגלל שבכל זאת עברנו טראומה גדולה ויש פחד מתגובות קיצניות למיניהן...).
הסברתי לה שכרגע זה מה שעושה לי הכי טוב. אני מזכירה לעצמי שאנחנו כבר שבועיים בבית. שבועיים שלמים ואני עוד לא השתגעתי כמו שכולם ציפו. בכלל לא. ואם אני בלחץ, זה רק ברגעים האלה שאני תוהה האם אני לא באמת סוחבת אותם לתוך איזה שגעון שלי סביב מותה של איילת. כמו שאורנה ציינה, אני מנסה להגיד לעצמי, בכל שלב של לחץ, לקחת את הזמן, להתנסות, כי עכשיו יש לנו את הזמן. בלי לחץ, בלי התחייבות לאף אחד.
העשייה הזאת מחייבת אותי לחיות ואני מנסה ללמוד להיות אופטימית ולהאמין, בכל ליבי ונשמתי שיהיה טוב. חייב להיות טוב.
(נועם יושב לידי עכשיו, שומע את התקתוקים על המחשב ואומר לי: "את עושה רעש כמו של טרקטור, נכון אמא ?")
אז נכון, יש כאלה שאומרים לי, יכול להיות רגועה איתם גם אם היית עובדת ונכון שמסבירים לי שלא צריך לנוע לכזאת קיצוניות. אבל אני עונה להם ולעצמי בליבי: אמא עם ילדיה, זה ממש לא קיצוניות. להיפך, אם נחשוב על זה לעומק, לחשוב שמעולם לא העברתי איתם שבוע שלם ומלא יחד (לא במסגרת של חופש בבית ספר שדה, ואפילו את זה לא עשינו למשך שבוע...).
אני בטוחה, שאם זאת היתה נורמה יותר נפוצה, גם סימני השאלה האלו היו מתפוגגים ממני יותר בקלות. אבל אני משכנעת את עצמי שאכן לא כדאי להפסיק את הניסוי הזה מהר מדיי. ולגבי עוד חודש או בכלל: "כשנגיע לגשר נחצה אותו".

מחר נתנסה (אם אני לא אשתפן בדקה האחרונה...) במפגש ראשון של קבוצת חינוך ביתי. קצת מבולבלת, קצת תוהה אם צריך ובכלל, איך לגשת למקום שבו איני מכירה (באופן הלא-וירטואלי של המילים) אף אחד... וגם תוהה האם זה באמת נחוץ: שהרי אנחנו יצאנו מהגן, באמצע השנה ממש, עוד יש המון מפגשי אחרי הצהריים עם חברים מהגן ובכלל. אבל נראה לי שכדאי לתת לזה צ'אנס. עד שלא ננסה לא נדע. כיף לי שאני יכולה לשתף את הגדול בהתלבטויות האלה, מין הורות הרבה יותר משתפת ולוקחת בחשבון (משהו שהיה גם קודם ועכשיו מקבל מימדים משמעותיים יותר) - אני רק צריכה להיזהר לא להסחף עם זה לדברים שבכל זאת כבד מדיי מלהניח על כתפיהם הצעירות.

נמשיך להתעדכן ולעדכן ותודה לכולכן על המילים הנפלאות.
נילי_לי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2003, 07:24
דף אישי: הדף האישי של נילי_לי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי נילי_לי* »

"הבטלה היא אם כל חטא"

אפרת , תיארת במדויק את אחד הקשיים הגדולים שלי בחינוך ביתי .
מצד אחד לחץ העשיה היזומה האינטנסיבית הובילה אותי להרגיש יעילה , יוזמת ומשקיעה ( מכירה את המשפט - " צריך להשקיע בילד " ? ).
אך מצד שני תקופות אלו היו מלוות בחוסר מנוחה של הילד , מאבקים ולחצים .
בסופו של דבר הוא הפיק למידה מהחוגים , אך המתחים שסבבו סביב זה היו בלתי ראויים .

בימים בהם חשתי שהבטלה חונקת או שאיני משקיעה מספיק בילד, ניסיתי ליזום פעילות ( שלא ממש היתה לרוחי או לרוחו ) - תמיד הסתיים בכעס , בהתפרצות זעם שלי או שלו .

למדתי רבות מתקופה זו .
למדתי שבני לא יהיה שמח במסגרת גן .

כיום אני בתקופת קשב , התבוננות , אי עשיה .
כושר התעסוקה העצמית שלו מתרחב אך מאד חד גוני , התרכזות באותה פעילות לאורך שבועות .
אני מנסה להרפות ,
בעוד מנגד ניצבות האמהות " המשקיעות " בילד - חוגים מדי יום ביומו , יושבות שעות אינספור לשחק וללמד , מיטב הצעצועים.
איני אומרת זאת כבקורת , למדתי לקבל צורות חינוך שונות ומגוונות ,
אני כותבת זאת מאחר וזה מגביר את הלחץ של אי העשייה .

למדתי לא לעשות פעילות למען הילד שאיני נהנית ממנה .
למדתי להגן על עצמי מפני הצטברות מתחים .
לומדת לסמוך על הילד שתהליכי הלמידה השונים יגיעו כאשר הוא יהיה בשל לכך .

לגבי " מרכוז הילד " - קשה , קשה , קשה - בחברה השמה את הילד במרכז .
נוכחתי לדעת שגם במפגשים עם חברות הן עדיין סובבות סחור וסחור סביבם , במקום לנצל הזדמנות של חברת מבוגרים תוך מתן המרחב לילדים בינם לבין עצמם .

אני בטוחה שבתוך אי העשיה שהינך מתארת חבויה פעילות רבה .

אנו מתוכנתים להיות יעילים , תכליתיים , בעלי מטרות , יעדים .
לא פשוט בכלל .

מסקרן אותי ברמה האישית השתלבות החינוך הביתי באורח חיים דתי מבחינה רעיונית .
לימודים והשכלה תורנית נרכשים מגיל כמעט אפסי במסגרות השונות .}
נילי_לי*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2003, 07:24
דף אישי: הדף האישי של נילי_לי*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי נילי_לי* »

דבר נוסף ,

מדברים רבות כמה חשוב להקשיב לילדינו ,
חשוב באותה מידה להקשיב לעצמך.

אם את נהנית לשחק עמם וקיימת זרימה נעימה ורגועה , אז שחקי עימם .
אינטארקציית הורה וילדו באה לידי ביטוי באופנים רבים בין היתר באמצעות משחק .
משחקים באים להחליף את חיי הטבע הפרואים בהם תגליות אינסוף היו חשופות .
משחקים באים להחליף את הבידוד החברתי אותו אנו חווים ( בהשוואה לחיי שבט ).
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

לבכור נורא קשה לתת לי זמן לעצמי
באמת מעניין אותי לשמוע אם זה ככה בהרבה משפחות. שמי שמתקשה לשחרר ולנהוג "איך שילד משוחרר בחינוך הביתי צריך להתנהג" הוא בדרך כלל הבכור.
הקטנה לעומת זאת, נדמה שקראה את כל הספרים ואת כל האתר לפני שהתיישבה להיות ילדה בחינוך ביתי.

יש אמנם כמה משפחות שאני מכירה שמצליחות בזה יותר ממני, אבל רובן חדשות יותר ועוד לא התחרפן להן המוח סופית. :-D

מחר נתנסה (אם אני לא אשתפן בדקה האחרונה...) במפגש ראשון של קבוצת חינוך ביתי איזה כיף, איזה יופי.
וגם תוהה האם זה באמת נחוץ לדעתי מפגשי חינוך ביתי זה בכלל בשביל האמהות. אם אני לא נהנית במפגש והילדות שלי לא בדיוק בטירוף של כיף יקשה עלי מאד להשאר. אם כיף לי מאד אני מתעקשת להשאר גם אם הן לא נהנות. (הנה יוצא המרצע. כל העסק הוא בעצם אגואיסטי לגמרי.) לפעמים המפגש נפלא ולפעמים מאכזב ומתסכל. אף פעם אין לצפות ולתכנן איך יהיה שם. מספיק ששתי אמהות לפני מחזור עוד שתיים לא ישנו בלילה והילדים של ארבעתן צורחים ועצבניים.
ואם זו פגישה אצל לילה טוב אז אני מקנאה. לא הייתי במפגשים שם אף פעם אבל אם לא היה רחוק הייתי הולכת בשמחה גדולה.
נילי לי כיף לקרוא מה שאת כותבת.
ענת_ג*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי ענת_ג* »

משחקים באים להחליף את הבידוד החברתי אותו אנו חווים ( בהשוואה לחיי שבט ).
כן, ומשהו בנו מתקומם לפעמים לדרישה "תשחקי אתי" אולי כי זו נורית אזהרה מהסוג הישן "הילד משתעמם ולא מעסיק את עצמו". רק לאחרונה אני מתחילה להתעקש על זכותי לא לקרוא ספר שאני לא סובלת ולא לשחק במשחק שמשעמם אותי. הרבה בעקבות מה שכתבת כאן בתחילת הדף , אפרת, על איזה מין נשים אנחנו מצטיירות בעיני הילדים שלנו. ואיזה מודל אנחנו נותנות. זה העסיק אותי הרבה אחרי שכתבת. התחלתי לראות איך אני נראית בעיניהן. . קודם כל לא תמיד מסודרת. רבה איתן בבוקר להתלבש ולצחצח ולהסתרק ומסתובבת בינהן עם פיג'מה ופרועת שיער. (אני בשוק. קלטתי את זה הרגע.) מה הפלא שהן כל כך מתקוממות? ושנית, כמו סמרטוט. מוותרת מוותרת כל הזמן. הן הרי רואות שהייתי בדרך לעשות משהו כשהן מפסיקות אותי. רואות את התסכול על הויתור על מה שנורא רציתי לעשות, רואות שויתרתי. הדיון הקצר שנשמע כל פעם קצת אחרת "אבל רגע אני רק אכניס את הכורסא מהגינה, רק שניה זה ייקח לי טוב נו מה רצית" הוא הסמרטוטיות במיטבה. (ומצד שני כשילד נורא נורא צריך האם הוא בכלל רואה שהיית באמצע? שויתרת? האם זה נראה לו כמו סמרטוט? אני באמת לא יודעת. ומודה שזה הקושי הגדול שלי בזמן האחרון. התחושה שהבאתי את הבית ללמצב שהצרכים שלי כל הזמן משניים. אולי התחושה הזאת עולה עכשיו כי הן יותר גדולות וכבר יכולות כן לקבל את זה. לא יודעת. אשמח לשמוע תובנות בנושא.)
אחד הדברים שקשה לי לראות בין אמהות בחינוך הביתי זה שהדיון העקר ההוא לא קיים שם. כאילו הצרכים שלהן לא עולים לסדר היום. אולי מובלעים בו בחוכמה רבה. אולי באמת נדחים, בהשלמה אמיתית.
סליחה על ההשתפכות בבלוג שלך. אני ממשיכה ב בעיות של אמהות בחינוך ביתי
יונת_שרון*

בלוג אני בחינוך הביתי

ואני כל הזמן בדילמה הזאת בין "הילדים במרכז" שזה הרי שגוי ומעוות, לא ?? לבין הזמן שהם רוצים שאהיה איתם ואשחק איתם. אנא הרחיבות כמה שאפשר סביב סוגיות אלו !!!
לא נראה לי שזה משהו שאפשר לפתור בחברה שלנו -- לכולנו חסרים ילדים גדולים יותר, זקנים ובני נוער שיהיו עם ילדינו וספקו להם חלק גדול מהמשחקים האלה. מצד שני, לפחות חלק מהמשחקים אולי תוכלי להפוך למשחקים שאת נהנית מהם, או לפעילויות אחרות שאת אוהבת. (בטוח יש כאלה, נכון? רק צריך להזכר מה הן היו)
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

שלום בנות...

תודה על כל מה שחלקתן איתי למעלה, רוצה להוסיף קצת הארות שעלו במוחי (או יותר נכון בנשמתי ?) היום:
  • יש הבדל נורא גדול בין אמהות/משפחות שהוציאו את הילדים מהמסגרת לבין אמהות/משפחות שילדיהם מעולם לא היו במסגרת. אני לא שיפוטית רק קובעת עובדה. יש הבדל.
  • לגבי הקטע של הבכור - חשבתי לעצמי שאצלנו לפחות, עדו רואה את עצמו כחלק מהמבוגרים של המשפחה. אנחנו החברים שלו. הוא מרגיש כשווה בין שווים (ולא בקטע בעייתי להיפך). לכן אולי הוא מזמין אותי כל הזמן לשחק איתו. ונכון שאולי אני צריכה, וזה מה שאכן גיליתי שאני עושה ממילא, להסביר במה בא לי לשתף פעולה ובמה לא. זה משהו שהוא נורא נהנה ממנו עכשיו שאנחנו בבית. המקום שלו, ביננו, המבוגרים שכל-כך אוהבים אותו, נורא ברור ובטוח לו. לכן הוא גם נורא נפגע כשאני מעירה לו בעצבנות הערות כמו פעם - אני פוגעת בו וככה לא מתנהגים בקבוצת השווים... אולי זה נכון גם לגבי הבכורים / בכורות שלכם ??? וחוצמזה, גם אצלנו, נועם, הצעיר יותר, זורם בהמון טבעיות בכל העסק ובכלל, מאז ומתמיד הוא היה הרבה הרבה יותר עצמאי ויודע בדיוק מה הוא רוצה (שוב, הבכורים עם הצורך שלהם לרצות אותנו ובכלל...)
  • חשבתי לי היום, בדרך חזרה מהמפגש (גישושי התחלה, מבטיחה שנמשיך לנסות !!) שבמהלך ההריון של איילת, חשבתי כל הזמן איך איתה, בגידול הצמוד שלה, אוכל לתקן את העוול שהרגשתי עם נועם, שעמו חזרתי לעבוד נורא מהר, והייתי לחוצה, והנקתי בלחץ וכו' וכו'. ואז איילת מתה. עכשיו פתאם גיליתי, שהבחירה הזאת שלנו, בחינוך הביתי (מרגיש לי נורא מטופש להשתמש בכותרת הזאת, אולי אשנה את זה מעתה והלאה, כי יש בזה משהו כאילו מחייב ואולי מתיימר ואולי אידיאולודגי, ואני, אין לי כח לכותרות השמנות האלה שיושבות כבד על הנשמה (-; ...). בקיצור, הבחירה הזאת שלנו, להיות צמוד צמוד ביחד, היא ההזדמנות הנפלאה שלי לתקן עוולות מהעבר. הדרך הנפלאה שלי לגלות את ילדיי, להתפעל מהם ממש מקרוב, לאהוב אותם בכל נשימה שהם ואני נושמים, להבין פי מיליון, את מצבם הנפשי, הרגשי, הפיסי ובכלל, והם כל-כך כל-כך מעניינים !!! (ואני חושבת שבטוח כל ילד עבור הוריו הוא נורא נורא מעניין, אם רק מוצאים את הזמן והיכולת להתבונן !).
  • וידוי קטן ואחרון. עד היום, שש שנים, אני צמחונית כרונית. אמנם, מדי פעם מרשה לעצמי דג פה ושם אבל שומדבר אחר לא. שש שנים של עשבים ופשטידות (שלא לדבר על פסח שעבורנו הצמחונים, נטולי הטבעול בפסח, זה כמו יום כיפור אחד ארוך...). ופתאם היום, הרגשתי שדי. נשבר לי מהקטע הזה, אני רוצה בשר ועכשיו !! אז נכון שעוד לא ניסיתי, ולא בדקתי איך הגוף שלי מגיב לזה, אבל בכל מקרה, עברה לי בראש מין מחשבה היתולית שכזו, שאולי עכשיו, שמצאתי דרך אחרת להיות שונה וחריגה (מזכיר לי משהו שענת כתבה איפה שהוא על ההורים שלה שבטוחים שהיא עם הילדות בבית רק כדי להיות שונה מכולם...), בקיצור, אולי עכשיו, כשמצאתי דרך אחרת להיות שונה וחריגה, אפשר לוותר על החריגות בתחום האוכל (-;
  • טוב עוד וידוי ממש קטנצ'יק ולא בהכרח קשור... במפגש היום, 90% הניקו ילד כלשהו באיזה שהוא שלב. בכל פעם כזאת הרגשתי איך כל הגוף הנשי שלי מתכווץ וכואב את החסר )': . מתפללת חזק שאלוהים יתן לי ולנו עוד המון ילדים חיים ובריאים להניק ולהעניק...
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

אמן ואמן.

היא ההזדמנות הנפלאה שלי לתקן עוולות מהעבר
|Y|
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי אמבט_ים* »

יש הבדל נורא גדול בין אמהות/משפחות שהוציאו את הילדים מהמסגרת לבין אמהות/משפחות שילדיהם מעולם לא היו במסגרת.
בא לך לנמק?

את כותבת נפלא. @}
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי תמרול_ה* »

לאפרת,
בשנה הבאה הבכורה שלי מגיעה לגיל של כתה א', ואני השנה חוקרת וחוקרת את האפשרויות. במקרה שלי בודקת גם מסגרות חינוכיות חלופיות, בנוסף למחשבות על חינוך ביתי.
האם מבחינה כלכלית לא נפגעתם קשה מדי במעבר לחינוך ביתי? האם נערכתם באופן שונה מבחינת ההוצאות, ואיך עושים את זה?
האם את יכולה לספר עוד קצת איך היה בשבילך המפגש הראשון?
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

וואו, אני נפעמת מהשאלות אבל באמת נראה לי שכדאי שתשאלו את המנוסות יותר, אני ממש ממש בתחילת הדרך ומשתדלת שלא להתחייב בפני עצמי או משפחתי לגבי הנושא הזה. כרגע זה מה שמתאים לכולנו ולכן אנחנו עושים את זה.
מבחינה כלכלית - אנחנו עוד לא ממש יודעים, זאת רק ההתחלה. אבל איכשהו נראה לי שמוציאים פחות. לפחות אני. זה מתחבר איכשהו עם לחיות בפשטות. לנצל את מה שיש ולחיות מתוך ועם מה שיש ולא מעבר לזה. הקניות הצמטצמו בעיקר לאוכל. אנחנו משתדלים לנצל ימי הולדת של הילדים וכו' לשדרג את מערך הצעצועים והספרים. מנצלים את הספריה, הגנים הציבוריים וכו'. איכשהו אני מרגישה שזאת הזדמנות לנצל יותר את מה שכבר היה לנו בבית.

מוכרחה להפסיק כי אנחנו בניסיון לשנת צהריים מרוכזת... אמשיך כשאוכל ושוב חייבת להבהיר, יש פה אנשים הרבה יותר מנוסים שכדאי להיוועץ בהם. קטונתי.
בשמת_א*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי בשמת_א* »

_מסקרן אותי ברמה האישית השתלבות החינוך הביתי באורח חיים דתי מבחינה רעיונית .
לימודים והשכלה תורנית נרכשים מגיל כמעט אפסי במסגרות השונות ._
היו על זה כמה מאמרים יפים של משפחות דתיות בחינוך ביתי, בעלון. מרתק ומקסים, בעיני.

_מדברים רבות כמה חשוב להקשיב לילדינו ,
חשוב באותה מידה להקשיב לעצמך.
אם את נהנית לשחק עמם וקיימת זרימה נעימה ורגועה , אז שחקי עימם .
אינטארקציית הורה וילדו באה לידי ביטוי באופנים רבים בין היתר באמצעות משחק .
משחקים באים להחליף את חיי הטבע הפרואים בהם תגליות אינסוף היו חשופות .
משחקים באים להחליף את הבידוד החברתי אותו אנו חווים ( בהשוואה לחיי שבט )._
ווא, איזה יופי. כל כך מסכימה וכתבת כל כך יפה. {@
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

שבוע טוב,
סופסוף יש לי קצת זמן לשבת ולכתוב והרי שכחתי כמעט שזהו דף בלוג, ואני מוזמנת לכתוב בו את כל הרהורי, תסכוליי, הארותי וכו'...

יש רגעים שאני מרגישה בהם שזהו. אני ממש נוגעת בשמים. אני עושה את הדבר הכי נכון לי ולילדי בעולם.

ויש רגעים (לרוב הם באים בבוקר שאחרי הרגעים הקודמים שתארתי) שבהם אני פקעת עצבים. לחוצה אימים מהצעד שלקחתי, נותנת לכל רוח קלה לערער ולהעיף אותי איתה לתהום הנשיה:
אז מה, אני לא עובדת ??? (יעני - אני בטלנית ליגה א' ??)
אז מה, הילדים שלי לא במסגרת ??? (יעני, הם חסרי גבולות לגמרי !!!)
אז מה, כמה זמן אני מתכוונת להמשיך עם הפארסה הזאת ?? (כלומר: אני לא באמ תמאמינה שאני מסוגלת להמשיך עם זה יותר מכמה ימים, נכון ???)

וצריך לעבוד על עצמך כל-כך חזק כדי להשתחרר מהקולות האלו שמהדהדים בתוכי. נורא קשה לא ללכת בתלם. לקחת על עצמך אחריות. יש מי שרואה בזה סוג של התנשאות ויוהרה. אני מבינה מאיפה זה בא. גם אני לפעמים מטיפה לעצמי בקול רם: "מי את חושבת שאת בכלל, מערערת ככה על כל הדברים הכי תשתיתיים בחיים ???" ואז אני מנסה להרגיע את עצמי באמירה: "הרי אני אמא שלהם, מותר לי ואני האחרונה בעולם שארצה לפגוע בהם לא ???.

שבוע שעבר היה מגוון עצום של התנסויות. לראשונה מאז שאנחנו בבית, הרשיתי לעצמי לכעוס עליהם. אבל ממש לכעוס. להסביר להם (בכעס רב כמובן...) שאם אנחנו יחד בבית עכשו, אי אפשר שיהיה בלגאן כל-כך גדול !!! ושהם חייבים, אבל חייבים לסדר את הסלון וכו' וכו'. אני חושבת שטוב שזה קרה. הרשיתי לעצמי לכעוס ולגלות שכולנו בסדר אחרי זה, וממשיכים בתלם. כי יש מין תחושה כזאת (אצלי בלבד כמובן...) שאם אני עם הילדים בבית, זה חייב להיות הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם. ואני מוצאת את עצמי נבהלת בכל פעם שהם רבים / צועקים / מעצבנים אותי וכו' וכו'. צריך הרבה כוחות וקול פנימי חזק וברור שידע להרגיע ולאזן ולהגיד לעצמי שבתחילתו ובסופו של כל הסיפור אנחנו רק בני אנוש. לכלנו יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות, כולנו בעלי מנעד רחב של רגשות וזה נורמלי. ולא צריך כל הזמן לנסות להצדיק את הדרך הזאת, אלא רק להתנסות בהליכה בה. ותו לא.

שאלתם על אורח חיים דתי וקצת קשה לי לענות כרגע ואולי בכלל. לי היה נורא קשה עם חלק מהדברים שהיו כתובים במוסף המיוד של באופן טבעי. אולי כי ההורים שכתבו שם דוגלים ב- homeschooling ולא ב- unschooling. אני פחות מתחברת לזה בשלב הנוכחי שלי. וגם קשה לי לענות כיוון שהמושג דתי הוא סתם הגדרה שאין מאחוריה הרבה עומק לגבי מיהו האדם שעומד מאחוריה. זה אולי מגדיר בגדול שהוא משתדל לקיים תורה ומצוות. בגדול מאד. כמו שכולנו אנשים שונים כך אין אדם דתי אחד זהה לרעהו ולכן קשה לי להסביר ולתאר. שלא לדבר על זה שאנחנו ממש לא מאה אחוז דתיים בבית (אני כן, האיש לא בא מבית דתי ועדיין לא מגדיר את עצמו). בקיצור, אני מעבירה את השאלה לאנשים שמרגישים יותר נוח לענות עליה ודובקת בלתאר תחושות ורגשות כהווייתם.

אני מרגישה שינוי בילדים. אני מזכירה לעצמי שיהיו עוד הרבה שינויים, כי הם יגדלו ודברים כל הזמן יתעדכנו וישתנו. ואני כל פעם מתחייבת לעצמי לא להתחייב על כלום, רק לזרום, יום אחר יום, לאט ובזהירות.

מרגישה שנורא התפזרתי בכתיבה שלי... לא נורא. שיהיה שבוע טוב לכולנו.
אורית_אוקו_ערוסי*

בלוג אני בחינוך הביתי

לכל אחד יש רגעים בהם הוא לא רגוע ושלו ומקבל ומכיל.
את לא לבד בזה.
כמו שגם הילדים שלי לא תמיד משחקים ביחד בחדוה (לצערי:-P).
יש ריבים, צעקות,טריקות דלתות,שריטות ומשיכות שיער וכדומה.

ולא צריך כל הזמן לנסות להצדיק את הדרך הזאת, אלא רק להתנסות בהליכה בה. ותו לא. |Y|
רסיסים_של_אור*

בלוג אני בחינוך הביתי

חוזרת מעוד יום, קצת חיצוני. בעקבות האוטו ששבק חיים ואושפז בבית החולים למכוניות, החלטנו לנצל את ההזדמנות ונסענו ברכבת עד חדרה ומשם אספו אותנו חברים לבילוי משותף אצלם בבית במושב. היה נחמד בסך הכל. הרגשתי שיש לי הזדמנות ללמד וללמוד איתם המון דברים. אבל בצד, ברקע, כל הזמן מנקרות שאלות קטנות ואני אשמח לקבל עליהן תשובות (אלו שאלות שגם חברתי הטובה העלתה והן נפלו על קרקע פוריה של אי בהירות אצלי...).

הקטע הזה של "מה אני עושה כרגע" או יותר נכון "הדוגמא האישית שלי לילדים".
החברה דיברה על המפגשים של קבוצות החינוך הביתי. היא הסבירה ששמעה מחברה קרובה שהייתה ברבים כאלו, שההורים יושבים ומדברים והילדים משחקים להם באושר. ואז היא שאלה אותי: "אז מה הקטע ? כל הקטע הטבעי הזה הוא שהילדים ילכו עם ההורים לעבוד וילמדו מתוך החוויה הזאת ולא ילמדו שההורים שלהם הם חבורת בטלנים שרק יושבים ומפטפטים כל היום, לא ?? (אני מקצינה קצת את המילים שלה...)".

זאת נקודה חלשה אצלי. אני מודה. זה מתחבר למה שכתבתי למעלה על "הבטלה היא אם כל חטא". אז נכון, כשהם נורא קטנים (יונקים ונזקקים נורא) זה מאד ברור. אבל אפילו עם הצעירים שלי, יש רגעים שאני תוהה מה בא לי לעשות. כבר שטפתי כלים, האוכל מוכן, הבית במצב סביר וכו'. ומה אני אמורה לעשות עם הזמן שלי ???
אז אולי התשובה היא: למצוא עבודה שאפשר לעשות מהבית ??? אני לא יודעת.
זה הרי לא מתאים רק למי שיש לו כל הזמן תינוקות בבית, נכון ??

האיש שאיתי טוען שכשהילדים בגן, הם לא מסתכלים על המטפלות וחושבים לעצמם שמשהו לא בסדר איתם. ולכן גם כשהם איתי הם בוודאי לא חושבים שאני בטלנית, אם כל מה שאני עושה זה לנהל את הבית ולהיות איתם כשהם צריכים אותי.

אולי זה הפאסיביות שקשה לי, וגם באמת התחושה שאני לא יצרנית.

אשמח לקבל תגובות שלכן.
לילה_טוב*

בלוג אני בחינוך הביתי

שליחה על ידי לילה_טוב* »

האיש שאיתי טוען שכשהילדים בגן, הם לא מסתכלים על המטפלות וחושבים לעצמם שמשהו לא בסדר איתם. ולכן גם כשהם איתי הם בוודאי לא חושבים שאני בטלנית, אם כל מה שאני עושה זה לנהל את הבית ולהיות איתם כשהם צריכים אותי
|Y|
וגם עבודה, מהבית או קצת גם לא מהבית, או כל תחום עניין אחר שייתן לך תחושת עשייה וערך, זה ממש בסדר.
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”