רק את השורשים! הלבן הוא בצל אז אוכלים.. אני משאירה כמעט רק את השורשים, מחזירה לאדמה ויוצא עוד בצל ירוק.
אני גם מציקה לכל מה שאני שותלת בהתחלה מרוב סקרנות, (חייבת לראות מה קורה להם שם מתחת לאדמה הרחק מעיניי אדם...) אז הסתכלתי בכל מיני שלבים והשורש הקטנטן גדל כאילו שהוא מאחה את הפצע של החיתוך, גדלים שכבות עדינות של בצל עד שיוצא גם הירוק. חמוד לאללה.
אני חושבת שזה כמו התפו"א, שום, בטטה, בצלים - שותלים אחד יוצאים כמה. אז כאן שותלים חלק קטנטנן - ויוצא הנוסע השמיני..
אני מארגנת כמה עציצים טובים למרפסת ורוצה לגדל עלים לסלט ועוד ירקות שתופסים מינימום נפח בעציץ למרות שלא אכפת לי שיגדלו פרא לגובה, לא נזקקים לאדמה עמוקה מדי, ומביאים תוצרת סבירה (קישוא אחד על כל שיח אחרי חודשים של טיפוח יחנוק לי את המוטיבציה).
כרגע חשבתי על תירס (לא אכפת לי שיגדל לגובה!), שעועית, קישואים, עגבניות כמובן, וכל מיני עלים (מנגולד,רוקט, וכל דבר שיומלץ לקיץ טעים לסלט ובלי טעם מריר /חריף) מנסיון שלכן, יש בעיות מיוחדות עם הנ"ל בעציצים גדולים במרפסת שמשית?
והכי בא לי לגדל חמניות, שתיים שלוש, למישהי יש נסיון עם זה?
אגב, טרה, העלים של הכרוביות שם למעלה אכילים? נראים בשרניים..
אגב, מאז שהתחלתי עם שגעת הזריעות.. בכל פעם שאני אוכלת עגבניה על כל זרעיה או מתפלק לי גרעין אבטיח לגרון - חולף בראשי חשש קל על האפשרות שיצמחו לי עגבניות/אבטיחים בבטן...
