סולת היא חלק(נחות למדי יש לציין) מהחיטה.למה, יש רגישות?
אפשר גם סולת מלאה,בטח. ואין בעוגה הזו ביצים!
טוב אני אתן לך כבר,אם כבר....
4 כוסות סולת(200 מ'ל כוס)
כוס שמן חמים.
מערבבים עם מזלג(אפשר ישר בתוך התבנית שבה אופים)
מוסיפים;
כוס סוכר חום
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר ונילין(אפשר כפית תמצית וניל במקום)
שקית קטנה קוקוס. אפשר גם פחות. אפשר גם בכלל לא. אבל כדאי. אני שמה חצי כוס בערך.
ובסוף-כוס מלאה של מיץ תפוזים סחוט טרי
לשים עם הידיים כדי שהכל יתמזג.
מניחים במקרר לרבע שעה0חצי שעה
אפשר לסמן ריבועים ולקשט בצימוקים/שקדים
אופים ב-180 מעלות עד 40 דקות. רואים שזה זהוב זהוב למעלה
אחרי שמוציאים מהתנור מניחים לחמש דקות ואז שופכים על זה סירופ מ;
- 5-2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
חצי כוס סוכר
את זה מביאים לרתיחה על אש קטנה.שופכים.
לא להבהל,זה נספג לגמרי.
מצננים בחוץ ומכניסים למקרר לכמה שעות.
בבתכלס זו עוגה של חמש דקות הנכה. פשוט מעולה. מומלצת לנשים אחרי לידה.או סתם כאילו עם אטרף למתוק
