גידול עיזים
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2006, 19:34
- דף אישי: הדף האישי של ציק_צק*
גידול עיזים
שלום לכולם !
יש לי שאלה איך ניתן לחסוך בעלויות המזון לעיזים האוכל מאוד יקר במיוחד כשאין לי זמן לצאת איתם למרעה
אחיק לאן נעלמת תחכים אותנו קצת
תודה ולהתראות
יש לי שאלה איך ניתן לחסוך בעלויות המזון לעיזים האוכל מאוד יקר במיוחד כשאין לי זמן לצאת איתם למרעה
אחיק לאן נעלמת תחכים אותנו קצת
תודה ולהתראות
גידול עיזים
באיזה אוכל אתה מאכיל אותם וכמה פעמים ביום?
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2006, 19:34
- דף אישי: הדף האישי של ציק_צק*
גידול עיזים
סוף סוף!
אני מאכיל אותם בתלתן שקניתי מסוחר ואין לי מושג אם הוא עבד עלי בכמות הוא אמר לי כול בלה גדולה 350 ש"ח
הם מקבלות בערך 1.5 ק"ג תלתן + כ300 גר' תערובת ביום, בתקופה זו אני אפ' לא חולב כי הם יבשות ,הזכרים איתם אז אני מקווה שהם בהריון,אני מאכיל אותם פעמיים ביום המנה שכתבתי אני מחלק בשניים חצי בבוקר וחצי בערב,
התחושה שלי שזה לא מספיק אבל אין לי ברירה
אני מאכיל אותם בתלתן שקניתי מסוחר ואין לי מושג אם הוא עבד עלי בכמות הוא אמר לי כול בלה גדולה 350 ש"ח
הם מקבלות בערך 1.5 ק"ג תלתן + כ300 גר' תערובת ביום, בתקופה זו אני אפ' לא חולב כי הם יבשות ,הזכרים איתם אז אני מקווה שהם בהריון,אני מאכיל אותם פעמיים ביום המנה שכתבתי אני מחלק בשניים חצי בבוקר וחצי בערב,
התחושה שלי שזה לא מספיק אבל אין לי ברירה
גידול עיזים
תישמע בלה של תילתן באמת עולה 350 אבל יש איזה סוחר שגר בכפר סבא שאני יכול לתת לך את המיספר שלו הוא מוחר ב200 שקל תילתן ובקיה שזה יותר טוב מתילתן ב280 אם אתה גר באיזור אז זה המחיר בשבילך אבל אם אתה גר רחוק מכפר סבא אז ההובלה יכולה לעלות לך יותר מהבלה.
בקיץ חייבים ליקנות בלות כי הכל יבש וחם אבל כבר מתחיל לרדת גשם ב"ה אז יהיה לך עשב בשפע לעיזים.
חוץ מזה כמה עיזים אתה מחזיק?
בקיץ חייבים ליקנות בלות כי הכל יבש וחם אבל כבר מתחיל לרדת גשם ב"ה אז יהיה לך עשב בשפע לעיזים.
חוץ מזה כמה עיזים אתה מחזיק?
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2005, 16:21
- דף אישי: הדף האישי של אסתר_ל*
גידול עיזים
העיזה שלנו לא מראה סימני התייבשות- ואנחנו מתלבטים אם היא בהריון, בעקרון ממש לפני שקנינו אותה היא פגשה זכר- אבל בתוך עדר של עיזים- אז יש סיכוי שהיא לא בהריון- איך אפשר לבדוק את זה? יש דרך ללא ווטרינר?ואם היא כן איך מייבשים אותה?
חוצמזה אנחנו משתכללים בגבינות, אשמח לשתף אם רוצים.
חוצמזה אנחנו משתכללים בגבינות, אשמח לשתף אם רוצים.
גידול עיזים
איפה אפשר להשיג ספרים על גידול עיזים וכבשים?
-
- הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*
גידול עיזים
הציעו לתת לי עז גמדית
שאלות לרב
מה היא אוכלת
האם רק ירוק שצומח בגינה יספק אותה בחורף או שצריכה תוספת,איזה?
בקיץ מה נותנים, חציר/בקיה או משהו אחר
על איזה כמות מדובר,נניח בלה בחודש
אני מנסה לחשב כמה יעלה לגדל אותה
תודה
שאלות לרב
מה היא אוכלת
האם רק ירוק שצומח בגינה יספק אותה בחורף או שצריכה תוספת,איזה?
בקיץ מה נותנים, חציר/בקיה או משהו אחר
על איזה כמות מדובר,נניח בלה בחודש
אני מנסה לחשב כמה יעלה לגדל אותה
תודה
-
- הצטרפות: 23 מרץ 2006, 09:51
גידול עיזים
אמא נמש, אני לו יודע, מה הגזע של העיזה, ואם היא מגזעים חלביים או בשריים. לפי ניתונים פולניים עלות שנתית לגידול עזה היא כ- 500 ש\שנה. הכנסה מייצור גבינות היא פי קמה יותר גבוה. אבל גם אוכל שנותנים להם תלוי ממטרת גידול.
גידול עיזים
יש לי עז שתנובת החלב שלה ירדה באופן משמעותי לאחר שחלבו אותה כל כמה ימים לעומת כל יום. בחודש האחרון אני חולב פעמיים ביום, אבל לא עוזר. יש רעיון?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
גידול עיזים
לדני. ניתן למצוא ספרות אנגלית רבה באמזון למשל. אבל אחד המדריכים המעניינים שאני מכיר בעברית, הוא "מדריך למשקי עזר" שיצא בשנות החמישים וניתן למצוא אותו בחנויות ספרים יד שניה. הצרה עם מדריכים רבים באנגלית היא שהם אינם מתאימים לאקלים ולתנאי הגידול שלנו, אז לומדים הרבה מקולגות. אגב, במשרד החקלאות עומדים לצאת עם קורס למגדלי עיזים בחורף.
-
גידול עיזים
אופף , עוברים את תקופת הייחום, וזה משגע גם את העיזים, וגם אותנו
-
גידול עיזים
הייתי רוצה לדעת, מגזעים ישראליות, איזו גזה הכי מתאים לגידול חלבי?
וכמה חלב הם נותנים ליום? בתקופה טובה
וכמה חלב הם נותנים ליום? בתקופה טובה
-
גידול עיזים
מה קורה עם הכבשים
המחיר שלהם עולה ועולה ועולה
וכבר לא ניתן להשיג בכלל טלה ו/או טליה
המחיר שלהם עולה ועולה ועולה
וכבר לא ניתן להשיג בכלל טלה ו/או טליה
-
גידול עיזים
מֶ מֶ מֶ
מה קורה ? אף אחד לא כותב ?
מה קורה ? אף אחד לא כותב ?
גידול עיזים
שלום לכולם.אתמול קיבלתי במתנה גדי צעיר- מאוד צעיר, בן שבועיים או שלושה, אפילו חבל הטבור עדיין לא נשר... אני נותנת לו חלב כבשים טרי, ואקנה אולי חלבית צאן בהמשך. אין לי מושג איך לגדל עז!!! כמה גדי כזה שותה ביום? המשקל שלו להערכתי שניים וחצי - שלושה ק"ג , אילו חיסונים יש לתת לצעיר כזה אם בכלל? הוא כרגע ישן בבית כי הוא ממש פצפון אבל עוד מעט יצא החוצה ויישן בקרבת הפרות שלנו במשק...
לגבי צואה... כמו אמא פולניה טובה, לא ראיתי שהוא נתן צואה, כבר כמעט יום, האם זה טבעי? מתי אפשר להתחיל לגמול מחלב ולעבור למזון יבש? איך יודעים מאיזה גזע הוא? יש לי עוד מליון שאלות... מישהו יכול לעזור לי?
לגבי צואה... כמו אמא פולניה טובה, לא ראיתי שהוא נתן צואה, כבר כמעט יום, האם זה טבעי? מתי אפשר להתחיל לגמול מחלב ולעבור למזון יבש? איך יודעים מאיזה גזע הוא? יש לי עוד מליון שאלות... מישהו יכול לעזור לי?
גידול עיזים
נויה שלום
זה שהוא שותה חלב מבקבוק זה כבר טוב - ושישתה הרבה (בגיל הזה כל 6 שעות)
בגיל 6 שבועות לערך צריך לתת לו תערובת גמילה ואז במקביל הוא מתחיל לנשנש עשב
בגיל 8 שבועות כבר לתת לו חציר מסוג טוב
בטווח הגיל של 2 חודשים עד 6 חודשים יש לפנות לשרותים הוטירנרים ולהזמין אותם לסדרת חיסונים
כדאי שהוא לא ישן כך ליד הפרות - גדי זאת חיה קלה מאוד לטרף ואפילו של כלבים פשוטים
היות וזאת חיית עדר אז כבר תחשבי לו על חברה ורצוי נקבה
בהצלחה
זה שהוא שותה חלב מבקבוק זה כבר טוב - ושישתה הרבה (בגיל הזה כל 6 שעות)
בגיל 6 שבועות לערך צריך לתת לו תערובת גמילה ואז במקביל הוא מתחיל לנשנש עשב
בגיל 8 שבועות כבר לתת לו חציר מסוג טוב
בטווח הגיל של 2 חודשים עד 6 חודשים יש לפנות לשרותים הוטירנרים ולהזמין אותם לסדרת חיסונים
כדאי שהוא לא ישן כך ליד הפרות - גדי זאת חיה קלה מאוד לטרף ואפילו של כלבים פשוטים
היות וזאת חיית עדר אז כבר תחשבי לו על חברה ורצוי נקבה
בהצלחה
גידול עיזים
עופר שלום
תודה רבה על תשובתך... האמת שהוא פשוט מדהים, ממש "השתלט" לנו על הבית. רודף אחרי הכלב והחתולה וישן איתם, איזה כיף !
לגבי טרף לכלבים, הוא עדיין לא בחוץ, ולדעתי כל עוד קר אני לא יוציא אותו, שיתחזק ויגדל ואז כבר נכין לו איזה מקום יפה, בטוח, ונעים.
הוא אוכל ברעבתנות רבה, כל חמש שעות אפילו.... מה הכמות המומלצת לפיצפון כזה?אני מכינה לו כל ארוחה בערך 100 מ"ל אבל יש הרגשה שהוא עדיין רעב אחרי מנה כזו. מצד שני אולי זה פשוט הרצון לינוק ( הפעולה ) יותר מהרעב....
מה דעתך?
ושאלה אחרונה לגבי גזע, איך יודעים מהו? אולי אתה יכול להפנות אותי לספרות בנושא?
תודה רבה על תשובתך... האמת שהוא פשוט מדהים, ממש "השתלט" לנו על הבית. רודף אחרי הכלב והחתולה וישן איתם, איזה כיף !
לגבי טרף לכלבים, הוא עדיין לא בחוץ, ולדעתי כל עוד קר אני לא יוציא אותו, שיתחזק ויגדל ואז כבר נכין לו איזה מקום יפה, בטוח, ונעים.
הוא אוכל ברעבתנות רבה, כל חמש שעות אפילו.... מה הכמות המומלצת לפיצפון כזה?אני מכינה לו כל ארוחה בערך 100 מ"ל אבל יש הרגשה שהוא עדיין רעב אחרי מנה כזו. מצד שני אולי זה פשוט הרצון לינוק ( הפעולה ) יותר מהרעב....
מה דעתך?
ושאלה אחרונה לגבי גזע, איך יודעים מהו? אולי אתה יכול להפנות אותי לספרות בנושא?
גידול עיזים
לגבי הגזע
ישנם גזעים בסיסיים בארץ :זאנן , אפליני , שאמי , ממבר ,
אבל בהחלט יתכן שהוא מוכלא ממספר זנים
מה צבעו
האם האוזניים זקופות או נפולות - אם הם נפולות האם הם מאוד ארוכות שכמעט מגיות לרצפה
האם יש לו גיבנת על האף
האם הלסת התחתונה בולטת יותר מהעליונה
ניתן לחפש התאמה לגזעים בגוגל GOAT
לגבי המזון - צריך להגדיל לו את הכמות עד למצב שהוא יפסיק לאכול משביעה ולא כי נגמר הבקבוק
ישנם גזעים בסיסיים בארץ :זאנן , אפליני , שאמי , ממבר ,
אבל בהחלט יתכן שהוא מוכלא ממספר זנים
מה צבעו
האם האוזניים זקופות או נפולות - אם הם נפולות האם הם מאוד ארוכות שכמעט מגיות לרצפה
האם יש לו גיבנת על האף
האם הלסת התחתונה בולטת יותר מהעליונה
ניתן לחפש התאמה לגזעים בגוגל GOAT
לגבי המזון - צריך להגדיל לו את הכמות עד למצב שהוא יפסיק לאכול משביעה ולא כי נגמר הבקבוק
גידול עיזים
עופר, תודה רבה לך.
צבעו של הגדי אופוויט, עם פס שחור לאורך הגב. עיינים בצבע תכלת, אזניים שמוטות אבל לא ארוכות מאוד. אף קטן, לא עם גבנת או משהו כזה ( אם הבנתי מה זה גיבנת על האף... )הלסת התחתונה לא בולטת בכלל.
אני פשוט לא רוצה להאביס אותו יותר מדי. יש איזה מגדל צאן שגר לידי והמליץ שלא יאכל יותר מחצי ליטר ביום . בנתיים הוא בסדר. כבר שבוע הוא אצלי ודי עלה במשקל.
קיצרתי לו את זמני הארוחות לכל 4.5 - 5 שעות אז נראה לי שהוא די שבע ומבסוט...
צבעו של הגדי אופוויט, עם פס שחור לאורך הגב. עיינים בצבע תכלת, אזניים שמוטות אבל לא ארוכות מאוד. אף קטן, לא עם גבנת או משהו כזה ( אם הבנתי מה זה גיבנת על האף... )הלסת התחתונה לא בולטת בכלל.
אני פשוט לא רוצה להאביס אותו יותר מדי. יש איזה מגדל צאן שגר לידי והמליץ שלא יאכל יותר מחצי ליטר ביום . בנתיים הוא בסדר. כבר שבוע הוא אצלי ודי עלה במשקל.
קיצרתי לו את זמני הארוחות לכל 4.5 - 5 שעות אז נראה לי שהוא די שבע ומבסוט...
-
גידול עיזים
שלום לכל הידידים, וסליחה על הפסקה ארוכה בהתכתבות. לנויה, אם הוא אוכל מהבקבוק זה טוב מאוד, ולאט את יכולה לדלל לו את החלב אימו עם חלב פרות. כך את נותנת לא בלי כל נזק חלב פרות זול, ונשארת עם חלב עיזים יקר.
גידול עיזים
שלום דני!
הגדי שאצלי בן שלושה וחצי שבועות, וקיבלתי אותו ללא האמא - אז חלב עיזים אין לי לתת לו בכל מקרה. קניתי אבקת חלב לצאן, ונראה שהוא אוהב אותה מאוד. שיגמר השק, אם עוד יהיה צורך אני אתן לו חלב פרות, כי במקרה אני גם רפתנית....
מתי גדיים נגמלים לחלוטין מחלב האם?
לפני כמה ימים ראיתי גדיים גדולים ממנו בחודש והם הרבה יותר גדולים ושמנים - כנראה כי הם עוד עם האמהות.
כמה גדי בן חודש יונק ביום? יותר מליטר וחצי? כי נראה לי שהוא לא שבע מהמנה שאני נותנת לו, מצד שני אולי הוא סתם רעבתן?
האם אתה מכיר את הזן האלפיני? מה התכונות שלו? הגדי הזה מעורב - שאמי עם אלפיני
הגדי שאצלי בן שלושה וחצי שבועות, וקיבלתי אותו ללא האמא - אז חלב עיזים אין לי לתת לו בכל מקרה. קניתי אבקת חלב לצאן, ונראה שהוא אוהב אותה מאוד. שיגמר השק, אם עוד יהיה צורך אני אתן לו חלב פרות, כי במקרה אני גם רפתנית....
מתי גדיים נגמלים לחלוטין מחלב האם?
לפני כמה ימים ראיתי גדיים גדולים ממנו בחודש והם הרבה יותר גדולים ושמנים - כנראה כי הם עוד עם האמהות.
כמה גדי בן חודש יונק ביום? יותר מליטר וחצי? כי נראה לי שהוא לא שבע מהמנה שאני נותנת לו, מצד שני אולי הוא סתם רעבתן?
האם אתה מכיר את הזן האלפיני? מה התכונות שלו? הגדי הזה מעורב - שאמי עם אלפיני
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2005, 22:12
גידול עיזים
לנויה שלום! אני מציע שתתחילי לערבב את החלב אבקה עם חלב פרות, ולאט תגדילי את הכמות עד לחלב פרות נקי. זמן גמילה, הרבה תלוי ממך. גדי אוהב לינוק, זה נותן לא הרגשת בטחון ליד אמא, לכן לפעמים יונק גם עד גיל חצי שנה.לפי דעתי, את צריכה לתת לו דלי (חשוב בדלי) ליטר ביום ולהשלים בעצמו בחציר לפי רצונו. דבר חשוב, את מדברת על זכר, כאשר אין לך עיזה נקבה. אם את רוצה לגדל אותו לבד, את חייבת עכשיו לסרס אותו, זה כואב, וכמה ימים הוא בלי מצב רוח, אבל זכר עם בגרותו מתחיל להוציא סירחון אימים.
גזע אלפני הוא גזע יפהפה, אצילי, בצע שוקולד עם בטן שחור, פס שחור על הגב ועל הראש. זה גזע חלבי. יש לי שלוש כאלה בעדר שלי.
גזע אלפני הוא גזע יפהפה, אצילי, בצע שוקולד עם בטן שחור, פס שחור על הגב ועל הראש. זה גזע חלבי. יש לי שלוש כאלה בעדר שלי.
גידול עיזים
היי דני, תודה על התשובה...
אל דאגה, הגדי שלנו כבר חודש עם בת זוג מתוקה, צעירה ממנו שבועיים...
הם אוכלים חלב מבקבוק עדיין, יש לי שק של אבקה ונראה לי שכבר נסיים אותו, אבל לאט לאט אני מתחילה בגמילה.
רציתי לשאול לגבי גיל התעברות של נקבות, ומתי מומלץ לאפשר הזדווגות... יש לי חבר שהעז שלו נכנסה להריון צעירה, ומתה בהמלטה יחד עם שני הגדיים, שאחד מהם גם יצא מעוות.
האם זה קשור לגיל?
כי אם כן, אני אשקול להפריד ביניהם לפני שהיא תיכנס להריון, כי הגדי הזה, צעיר צעיר, הוא די שובב וכבר מחזר אחריה ועולה עליה... מכיר תופעה כזאת?
אל דאגה, הגדי שלנו כבר חודש עם בת זוג מתוקה, צעירה ממנו שבועיים...
הם אוכלים חלב מבקבוק עדיין, יש לי שק של אבקה ונראה לי שכבר נסיים אותו, אבל לאט לאט אני מתחילה בגמילה.
רציתי לשאול לגבי גיל התעברות של נקבות, ומתי מומלץ לאפשר הזדווגות... יש לי חבר שהעז שלו נכנסה להריון צעירה, ומתה בהמלטה יחד עם שני הגדיים, שאחד מהם גם יצא מעוות.
האם זה קשור לגיל?
כי אם כן, אני אשקול להפריד ביניהם לפני שהיא תיכנס להריון, כי הגדי הזה, צעיר צעיר, הוא די שובב וכבר מחזר אחריה ועולה עליה... מכיר תופעה כזאת?
-
גידול עיזים
היי נויה! בהצלחה עם הגדי. אז כך, סיבה, שעיזה מתה בהמלטה, לפי דעתי אינה קשורה עם הגיל, אבל אחד מהסיבות של דבר, וגם של עוות של אחד הגדיים, היא יכולה להיות קרווה בין אבא ואמא, ז"א בעיה גנטית. על גיל הזדווגות כתבתי פה די הרבה. לפי סיפרות מערבית, וגם נסיון שלי, להרביע בגיל 8 חודשים, זה כמו להכניס לרעיון ילדה בת 13, גוף עוד לא התפתח עד הסוף, אבל כל הכח של הגוף הולך לרעיון והמלטה ולא לפיתוח אימא.
כך עיזה מפסיקה לגדול, נשארת קטנה ונמוכה. לא בטוח שיש על זה השפעה לכמות חלב.
לפי סיפרות מקצועית החזקתי שתי עיזים עד גיל 22 חודשים, ולכן גדלו למעמדים מדהימים. הבדל גודל בינהם ועיזות אחרות הוא גדול מאוד.אין לי עדיין נסיון לגבי כמות חלב, כי הם רק עכשיו בהרעיון.
כך עיזה מפסיקה לגדול, נשארת קטנה ונמוכה. לא בטוח שיש על זה השפעה לכמות חלב.
לפי סיפרות מקצועית החזקתי שתי עיזים עד גיל 22 חודשים, ולכן גדלו למעמדים מדהימים. הבדל גודל בינהם ועיזות אחרות הוא גדול מאוד.אין לי עדיין נסיון לגבי כמות חלב, כי הם רק עכשיו בהרעיון.
גידול עיזים
למכירה תיש שמי אורגינל לבן גבוה ממש סוס מדהים להשבחת העדר ימכר אך ורק לבית טוב מביא גדיות ברמה +גדיים שמים מדהימים לגידול 0547722102
-
- הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02
גידול עיזים
שלום לכל המשתתפים
שמחתי למצוא כאן דיון ארוך ומהנה על גידול עיזים
אני מתכוון עוד כשנה בערך להשיג עיזה/ות (כנראה 2 שלא ישעמם להן)
פשוט כיום אנחנו ההולכים על 2 בהריון 5 חודש
ואישתי מפחדת שאם נביא עיזות בזמן הקרוב ז"א ברגע שהמכלאה הגדולה שאנחנו מקימים תהיה מוכנה יהיה לנו מאוד קשה לטפל בעיזות אחרי הלידה והיא רוצה להמתין שיעבור חצי שנה לפחות אחרי הלידה
רציתי לשאול :
א. האם גידול עיזים (רק נקבות בשלב זה וכנראה גדיות בנות3-4 חודשים) זאת עבודה קשה שאחרי הלידה נתקשה בה?
אנחנו גם מגדלים חיות נוספות (3 ארנבונים, 2 שרקנים 9 תוכונים) שנהנים בכלוב מרווח
ו4 חתולים וכלבה
ב. אוכל נראה לי שנקנה בעיקר תערובת וחציר כי יש לנו הרבה הרבה ירוק מסביב, וגם שדות גדולים בישוב שאין בעיה לקחת עיזים (לא להגזים כמובן עם עדר) והן יוכלו לרעות שם כל השנה, האם זה מספיק?
ג. האם פיקוח ויטרינרי נדרש וחובה? כל הקטע הבירוקרטי למשל? לא מדבר על חיסונים שנעשה אלא על פיקוח קניה מכירה וכו'?
ד. האם יש המלצה על גזע של עיזים שכדאי להביא אם הכוונה שלנו היא מתישהו חלב?
ה. יש מישהו באיזורי שמגדל וגם מוכר עיזים שאוכל לדבר איתו ולהתייעץ ואולי גם לקנות אצלו?
וכמובן כל טיפים שיש לכם לתת יתקבלו בברכה
וכמובן חג שמח וכשר
שמחתי למצוא כאן דיון ארוך ומהנה על גידול עיזים
אני מתכוון עוד כשנה בערך להשיג עיזה/ות (כנראה 2 שלא ישעמם להן)
פשוט כיום אנחנו ההולכים על 2 בהריון 5 חודש
ואישתי מפחדת שאם נביא עיזות בזמן הקרוב ז"א ברגע שהמכלאה הגדולה שאנחנו מקימים תהיה מוכנה יהיה לנו מאוד קשה לטפל בעיזות אחרי הלידה והיא רוצה להמתין שיעבור חצי שנה לפחות אחרי הלידה
רציתי לשאול :
א. האם גידול עיזים (רק נקבות בשלב זה וכנראה גדיות בנות3-4 חודשים) זאת עבודה קשה שאחרי הלידה נתקשה בה?
אנחנו גם מגדלים חיות נוספות (3 ארנבונים, 2 שרקנים 9 תוכונים) שנהנים בכלוב מרווח
ו4 חתולים וכלבה
ב. אוכל נראה לי שנקנה בעיקר תערובת וחציר כי יש לנו הרבה הרבה ירוק מסביב, וגם שדות גדולים בישוב שאין בעיה לקחת עיזים (לא להגזים כמובן עם עדר) והן יוכלו לרעות שם כל השנה, האם זה מספיק?
ג. האם פיקוח ויטרינרי נדרש וחובה? כל הקטע הבירוקרטי למשל? לא מדבר על חיסונים שנעשה אלא על פיקוח קניה מכירה וכו'?
ד. האם יש המלצה על גזע של עיזים שכדאי להביא אם הכוונה שלנו היא מתישהו חלב?
ה. יש מישהו באיזורי שמגדל וגם מוכר עיזים שאוכל לדבר איתו ולהתייעץ ואולי גם לקנות אצלו?
וכמובן כל טיפים שיש לכם לתת יתקבלו בברכה
וכמובן חג שמח וכשר
גידול עיזים
היי אלרונד-גליל מערבי.....
אני אמנם ממש צעירה בתחום, ויש בפורום הזה גדולים וחכמים ממני, אבל יש לי אולי משהו קטן לתרום לך מהנסיון שלי....
בעלי ואני קיבלנו במתנה גדי קטנטן, וזאת באמת הייתה עבודה מאוד קשה ( הוא היה בן שבועיים, עוד יונק בלבד, הגיע בינואר וישן בבית שבועיים, עד שהתחזק מעט, כי היה מאוד קר. )ולנו עדיין אין ילדים, רק הרבה בע"ח...(חתולים, כלבים,ארנבונים, חולדות, תרנגולות וברברים...)
אחרי שבועיים, הבנו שגדי אחד מרגיש מאוד בודד ,אז צירפנו לו חברה, ושניהם כבר ישנו בחוץ, ביחד וחיממו אחד את השני. עדיין אכלו מבקבוק אבל הוספנו כבר אוכל יבש, כופתיות לצאן, חציר בקיה ותלתן, עלים של צמחים שונים, קליפות של ירקות וכל מיני מטעמים...
סה"כ אם הגדיים גמולים מחלב זו ממש לא עבודה קשה במיוחד.. מגיל שלושה ארבעה חודשים , פעמיים ביום מאכילים אותם, ונותנים מים טריים, ובודקים שהכל בסדר, וחוץ מזה, הם אוהבים מאוד תשומת לב,( לפחות הגדיים המוחתמים שלנו...), ונותנים המון אהבה בחזרה , וזה נהדר...
אנחנו יוצאים למרעה בעיקר בשבתות.. אין הרבה פנאי במהלך השבוע, אבל אם יש אפשרות, הם מאוד מאוד שמחים לצאת כל יום למרעה( וזה גם חשוב ל"כושר" ול"נפש" - של העיזים ושלנו...).
זה מאוד תלוי בכם, אבל באמת, שבסך הכל עיזים לא דורשות הרבה, לא יותר מארנבונים או שרקנים... או כלבים וחתולים.
בנושא בריאות...חשוב לקנות עיזים מעדר מחוסן, יש כל מיני מחלות שעיזים יכולות להידבק ולהדביק( כלבת, סקאביאס) ועוד, חשוב לחסן ולראות שהעז שאתם קונים בריאה!במיוחד אם יש לכם עוד בע"ח וגם לכם יש סיכון...
בנושא מכירה/קנייה, לא יודעת עד כמה יש פיקוח....
מגדל עיזים אחד אמר לי שמנסיונו, ככל העז יותר מעורבת, היא יותר בריאה!ולפי ההגיון נשמע לי שזה מאוד נכון...
ודרך אגב, אם אתם רוצים חלב בעתיד...כדאי שיהיה גם זכר....
שיהיה לכם המון המון בהצלחה. אין לי ספק שתהנו מהחיות המדהימות והמתוקות והחכמות האלה!תוספת נחמדה למשפחה ...
נויה - מאזור הדרום.
אני אמנם ממש צעירה בתחום, ויש בפורום הזה גדולים וחכמים ממני, אבל יש לי אולי משהו קטן לתרום לך מהנסיון שלי....
בעלי ואני קיבלנו במתנה גדי קטנטן, וזאת באמת הייתה עבודה מאוד קשה ( הוא היה בן שבועיים, עוד יונק בלבד, הגיע בינואר וישן בבית שבועיים, עד שהתחזק מעט, כי היה מאוד קר. )ולנו עדיין אין ילדים, רק הרבה בע"ח...(חתולים, כלבים,ארנבונים, חולדות, תרנגולות וברברים...)
אחרי שבועיים, הבנו שגדי אחד מרגיש מאוד בודד ,אז צירפנו לו חברה, ושניהם כבר ישנו בחוץ, ביחד וחיממו אחד את השני. עדיין אכלו מבקבוק אבל הוספנו כבר אוכל יבש, כופתיות לצאן, חציר בקיה ותלתן, עלים של צמחים שונים, קליפות של ירקות וכל מיני מטעמים...
סה"כ אם הגדיים גמולים מחלב זו ממש לא עבודה קשה במיוחד.. מגיל שלושה ארבעה חודשים , פעמיים ביום מאכילים אותם, ונותנים מים טריים, ובודקים שהכל בסדר, וחוץ מזה, הם אוהבים מאוד תשומת לב,( לפחות הגדיים המוחתמים שלנו...), ונותנים המון אהבה בחזרה , וזה נהדר...
אנחנו יוצאים למרעה בעיקר בשבתות.. אין הרבה פנאי במהלך השבוע, אבל אם יש אפשרות, הם מאוד מאוד שמחים לצאת כל יום למרעה( וזה גם חשוב ל"כושר" ול"נפש" - של העיזים ושלנו...).
זה מאוד תלוי בכם, אבל באמת, שבסך הכל עיזים לא דורשות הרבה, לא יותר מארנבונים או שרקנים... או כלבים וחתולים.
בנושא בריאות...חשוב לקנות עיזים מעדר מחוסן, יש כל מיני מחלות שעיזים יכולות להידבק ולהדביק( כלבת, סקאביאס) ועוד, חשוב לחסן ולראות שהעז שאתם קונים בריאה!במיוחד אם יש לכם עוד בע"ח וגם לכם יש סיכון...
בנושא מכירה/קנייה, לא יודעת עד כמה יש פיקוח....
מגדל עיזים אחד אמר לי שמנסיונו, ככל העז יותר מעורבת, היא יותר בריאה!ולפי ההגיון נשמע לי שזה מאוד נכון...
ודרך אגב, אם אתם רוצים חלב בעתיד...כדאי שיהיה גם זכר....
שיהיה לכם המון המון בהצלחה. אין לי ספק שתהנו מהחיות המדהימות והמתוקות והחכמות האלה!תוספת נחמדה למשפחה ...
נויה - מאזור הדרום.
-
גידול עיזים
היי נויה
תודה על הפידבק
לי זה נשמע כמו חוויה שאני אשמח מאוד לחוות אותה
אני כבר לא יכול לחכות עד שאשיג זוג עיזות
אבל לא כרגע כי המתחם עדיין לא מוכן לעיזים
צריך לגדר אותו ולבנות סחכה ואבוס ושקת לאוכל ולמים
השכן רוצה גם תרנגולות אז הוא צריך לבנות בית גידול בשבילן
אגב אני לא מתכוון להביא תיש כי הסבירו לי שתיש אפשר לקנות לשכור לחודש וחצי בעונת היחום ולהחזיר או למכור למישהו אחר,
הבנתי שהתישיים מאוד מסריחים אז כשבאמת נחשוב על חלב וגדיים חמודים בנוסף נעשה גם זאת
אגב שאלה אליך ואל כל האחרים שמגדלים בע"ח בבית בצורה מסיבית
ז"א ממש פינת חי פרטית
האם מרגישים שיש צורך בקהילה של אנשים כמונו?
אני כל הזמן מרגיש שיש הרבה אנשים כמונו אבל הם מפוזרים בכל מיני מקומות
ואני אשמח מאוד להיות בקשר קבוע עם שכמותנו
חג שמח
תודה על הפידבק
לי זה נשמע כמו חוויה שאני אשמח מאוד לחוות אותה
אני כבר לא יכול לחכות עד שאשיג זוג עיזות
אבל לא כרגע כי המתחם עדיין לא מוכן לעיזים
צריך לגדר אותו ולבנות סחכה ואבוס ושקת לאוכל ולמים
השכן רוצה גם תרנגולות אז הוא צריך לבנות בית גידול בשבילן
אגב אני לא מתכוון להביא תיש כי הסבירו לי שתיש אפשר לקנות לשכור לחודש וחצי בעונת היחום ולהחזיר או למכור למישהו אחר,
הבנתי שהתישיים מאוד מסריחים אז כשבאמת נחשוב על חלב וגדיים חמודים בנוסף נעשה גם זאת
אגב שאלה אליך ואל כל האחרים שמגדלים בע"ח בבית בצורה מסיבית
ז"א ממש פינת חי פרטית
האם מרגישים שיש צורך בקהילה של אנשים כמונו?
אני כל הזמן מרגיש שיש הרבה אנשים כמונו אבל הם מפוזרים בכל מיני מקומות
ואני אשמח מאוד להיות בקשר קבוע עם שכמותנו
חג שמח
גידול עיזים
לגבי קהילה, האמת שמאז שאני זוכרת את עצמי אני מגדלת ואוספת בע"ח...
וכרגע אני גם לומדת טיפול באמצעות בע"ח...אז הכרתי עוד כמה חבר'ה...
בהחלט יש המון אוהבי בעלי חיים, מפוזרים, אבל הודות לפורומים כמו זה, שאני מאוד נעזרתי בו בהתחלה, אנחנו מדברים, ולומדים...
לגבי תיש מסריח... לא יודעת, אני אוהבת ריח של עיזים, לא הרחתי עוד משהו בילתי נסבל.....
מצד שני, אנחנו רפתנים, וגרים ליד לולי הודים, אז אני לוקחת בפרופורציות.....
חג שמח ופורח!
וכרגע אני גם לומדת טיפול באמצעות בע"ח...אז הכרתי עוד כמה חבר'ה...
בהחלט יש המון אוהבי בעלי חיים, מפוזרים, אבל הודות לפורומים כמו זה, שאני מאוד נעזרתי בו בהתחלה, אנחנו מדברים, ולומדים...
לגבי תיש מסריח... לא יודעת, אני אוהבת ריח של עיזים, לא הרחתי עוד משהו בילתי נסבל.....
מצד שני, אנחנו רפתנים, וגרים ליד לולי הודים, אז אני לוקחת בפרופורציות.....
חג שמח ופורח!
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2006, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של אמיר_ד*
גידול עיזים
תהיתי מהם תנאי המגורים שיש לספק לעז?
הבנתי שכדאי לארגן לה חברה
האם צריך גם לספק גג מוצק או שהיא יכולה להסתדר בחוץ?
האם יש גודל מינימלי של מקום (בהנחה וזו גדר שמקיפה אותה)?
האם יש אפשרות שהיא תהיה יחד עם תרנגולות?
תודה !!!
אמיר
הבנתי שכדאי לארגן לה חברה
האם צריך גם לספק גג מוצק או שהיא יכולה להסתדר בחוץ?
האם יש גודל מינימלי של מקום (בהנחה וזו גדר שמקיפה אותה)?
האם יש אפשרות שהיא תהיה יחד עם תרנגולות?
תודה !!!
אמיר
-
גידול עיזים
היי אמיר
אמנם אין לי עדיין עיזים
אבל בנתיים הספקתי לברר מידע עליהן
מקווה שזה יעזור לך
בעיקרון עיזים הן חיות חברתיות, ברור שכדאי לשים יותר מעז אחת,
והן גם אוהבות להסתובב הרבה אז שטח גדול עדיף
אבל גם השטח שבונים בחצר האחורית שלי לא ענק כולה 5x3.5 בממוצע
חשוב שהגדר תהיה חזקה וגבוהה עד 2 מטר גובה
הן אוהבת שמש ולהיות בחוץ אז שמים סככה קטנה שתספיק בשביל כמה עיזים ביחד,
אבל לא תכסה את כל השטח כי זה יגרום להן קלסרופוביה,
אם אתה רוצה לשכן עיזים עם חיות אחרות אז זה בהחלט אפשרי, תרנגולות, ברווזים, או כל חית משק אחרת שלא תוקפנית תהיה בסדר.
אבל לא סתם להעמיס בכל אופן.
אמנם אין לי עדיין עיזים
אבל בנתיים הספקתי לברר מידע עליהן
מקווה שזה יעזור לך
בעיקרון עיזים הן חיות חברתיות, ברור שכדאי לשים יותר מעז אחת,
והן גם אוהבות להסתובב הרבה אז שטח גדול עדיף
אבל גם השטח שבונים בחצר האחורית שלי לא ענק כולה 5x3.5 בממוצע
חשוב שהגדר תהיה חזקה וגבוהה עד 2 מטר גובה
הן אוהבת שמש ולהיות בחוץ אז שמים סככה קטנה שתספיק בשביל כמה עיזים ביחד,
אבל לא תכסה את כל השטח כי זה יגרום להן קלסרופוביה,
אם אתה רוצה לשכן עיזים עם חיות אחרות אז זה בהחלט אפשרי, תרנגולות, ברווזים, או כל חית משק אחרת שלא תוקפנית תהיה בסדר.
אבל לא סתם להעמיס בכל אופן.
גידול עיזים
לאמיר
חשוב שתהיה לעיזים גדרה מרווחת. כמה שיותר גדול תמיד יותר טוב. אני חושבת שאם תבדוק כאן אחורה תמצא אפילו במידות מדוייקות מומלצות...
ולגבי גג - כל בע"ח זכאי שתהיה לו אפשרות להסתתר מפני השמש בימות הקיץ, ומגשם וברד בחורף...לא?
חשוב שתהיה לעיזים גדרה מרווחת. כמה שיותר גדול תמיד יותר טוב. אני חושבת שאם תבדוק כאן אחורה תמצא אפילו במידות מדוייקות מומלצות...
ולגבי גג - כל בע"ח זכאי שתהיה לו אפשרות להסתתר מפני השמש בימות הקיץ, ומגשם וברד בחורף...לא?
-
- הצטרפות: 11 אוגוסט 2006, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של אמיר_ד*
גידול עיזים
תודה רבה !!!
גידול עיזים
שלום רב לכולם!
האם מישהו יכול להמליץ לי על חומר הדברה נגד פרעושים וקרציות לעיזים, לקראת העונה החמה והמגרדת?
שבת שלום
האם מישהו יכול להמליץ לי על חומר הדברה נגד פרעושים וקרציות לעיזים, לקראת העונה החמה והמגרדת?
שבת שלום
-
גידול עיזים
היי נויה
אני פשוט מציע לתת להם לשתות במים שלהם חומץ, לא צריך הרבה רק פקק לכל ליטר פלוס.
הפרעושים והקרציות בורחות
אגב זה נכון גם לחיות אחרות וגם לנו האנשים
אני פשוט מציע לתת להם לשתות במים שלהם חומץ, לא צריך הרבה רק פקק לכל ליטר פלוס.
הפרעושים והקרציות בורחות
אגב זה נכון גם לחיות אחרות וגם לנו האנשים
גידול עיזים
וואלה? לא שמעתי על זה... ננסה!
תודה
חג שמח
תודה
חג שמח
-
גידול עיזים
לאלרונד ונויה שלום! עיזים, כמו כל דבר אחר, דורש הרבה ידע ועבודה. לצערי, אין הרבה ספרות, גם בחו"ל, איך, מנסיוני, הרבה ידע בנושא פרות מתאים לגידול עיזים. לחלק משאלות:
חג שמח
- יש גזעים חלביות ובשריות. צריכים להחליט, לאיזה כוון הולכים: אם לייצור גבינות, או לאכילת בשר עיזים.
- פיקוח ווטרינרי דרוש, אבל הרבה דברים אפשר ללמוד לעשות לבד: לדוגמא גיזום צפורניים, שהוא חשוב מאוד לבריאות רגליים, לעמידה הנכונה של העיזה ולמניעת כאבי עמוד השידרה ( כמו אצל בן אדם).
- לתייש יש בלוטות אחרי הכרניים, שבתקופת הייחום ( בלבד!) מוציאות ריח חריץ ומסריח מאוווווד!! זה לא כמו ריח נעים של עיזה.
- מבנה לעיזים: לפי תקן של איחוד האירופי: גודל כ- 1.5 מ"ר לעיזה וכ- 2.5 מ"ר לתייש, גובה גדרות 1.2 מ לעיזה, 1.4 מ לתייש. רצוי לבנות מבנה חזק, כי לכרניים של עיזה יש כושר הריסה מדהים!
- עיזים הם חיות מאוד אינטליגנתיות, ומסתדרות יפה מאוד עם הסביבה. לדוגמא תייש שלי למד לפתוח סגרים מסובחים יחסית, לתא של אחת מהעיזים.
חג שמח
-
גידול עיזים
היי דני מפולין
חג שמח
למדתי הרבה מקריאה בדף זה שאתה מככב בו הרבה
אפשר אפילו להגיד שכאן בדף זה יש את המידע הכי מרוכז ורציני על עיזים,
המון תודה
חג שמח
למדתי הרבה מקריאה בדף זה שאתה מככב בו הרבה
אפשר אפילו להגיד שכאן בדף זה יש את המידע הכי מרוכז ורציני על עיזים,
המון תודה
-
גידול עיזים
לאלרונד חג שמח! בביקורך הקרוב בפולין מזמינים אותך לסיור מקצועי. מאיחוד האירופי אפשר ללמוד הרבה.
גידול עיזים
היי ,
אני פשוט יצרתי קשר עם חוות בודדים כאלה, אני בטוחה שיש באזור שלכם, חוות שמגדלות עדר, ומייצרות גבינות. ככה אתה גם יודע שקנית במקום מסודר ובפיקוח...וכמובן שנותנים לך במחיר סביר. ( גדייה בת כמה חודשים כבר בהחלט יכולה להגיע למחיר של 400-600 ש"ח...) בהצלחה
אני פשוט יצרתי קשר עם חוות בודדים כאלה, אני בטוחה שיש באזור שלכם, חוות שמגדלות עדר, ומייצרות גבינות. ככה אתה גם יודע שקנית במקום מסודר ובפיקוח...וכמובן שנותנים לך במחיר סביר. ( גדייה בת כמה חודשים כבר בהחלט יכולה להגיע למחיר של 400-600 ש"ח...) בהצלחה
-
גידול עיזים
נויה שלום!
אם הגדי שלכם מוחתם אז יש סיכוי גדול מאד ביום מן הימים שהוא יהיה כבר גדול הוא יתחיל לנגוח אתכםף כי הוא מתייחס אליכם כאילו אתם חלק מהעדר...
אם הגדי שלכם מוחתם אז יש סיכוי גדול מאד ביום מן הימים שהוא יהיה כבר גדול הוא יתחיל לנגוח אתכםף כי הוא מתייחס אליכם כאילו אתם חלק מהעדר...
גידול עיזים
היי.
לא יודעת מה יהיה בעתיד. כרגע הוא לא נוגח. רק מנשק, מרחרח, והולך לטיול עם רצועה,(רק ליד הכביש,, בדרך למרעה )
למרות שהוא שוקל להערכתנו קרוב לארבעים - אולי יותר ק"ג....
אני מקווה מאוד, שזה לא ישתנה...
לא יודעת מה יהיה בעתיד. כרגע הוא לא נוגח. רק מנשק, מרחרח, והולך לטיול עם רצועה,(רק ליד הכביש,, בדרך למרעה )
למרות שהוא שוקל להערכתנו קרוב לארבעים - אולי יותר ק"ג....
אני מקווה מאוד, שזה לא ישתנה...
גידול עיזים
שלום!
הבאנו גדיים חדשים לביתנו ויש לאחד מהם מן יובש על השפתיים שלא עובר לו כבר זמן מה....
מישהו יכול להגיד לי מה זה בבקשה??
בתודה שמר
הבאנו גדיים חדשים לביתנו ויש לאחד מהם מן יובש על השפתיים שלא עובר לו כבר זמן מה....
מישהו יכול להגיד לי מה זה בבקשה??
בתודה שמר
גידול עיזים
היי שמר.
מה זה בדיוק יובש על השפתיים?איך זה נראה?
אם זה כמו כתמים לבנים שמתפשטים, זה יכול להיות סוג של גרב (טפיל מתחת לעור) יכול להיות מדבק לבע"ח אחרים ולאדם.
יש לזה טיפול, אבל צריך לפנות לוטרינר...
מה זה בדיוק יובש על השפתיים?איך זה נראה?
אם זה כמו כתמים לבנים שמתפשטים, זה יכול להיות סוג של גרב (טפיל מתחת לעור) יכול להיות מדבק לבע"ח אחרים ולאדם.
יש לזה טיפול, אבל צריך לפנות לוטרינר...
גידול עיזים
שלום לכולם
יש לי 4 עיזים אחד מהם נראה כמו משלשל מה עלי לעשות כדי לעצור את זה ?
האם זה יכול לעבור לעזים אחרים ?
יש לי 4 עיזים אחד מהם נראה כמו משלשל מה עלי לעשות כדי לעצור את זה ?
האם זה יכול לעבור לעזים אחרים ?
-
גידול עיזים
השלשול מדבק, צריך לתת להם תרופה...כדאי להתייעץ עם וטרינר.....שבת שלום!
-
- הצטרפות: 17 אפריל 2006, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נמש*
גידול עיזים
יש לנו 2 גדיות
רציתי לדעת איזה טיפול הן צריכות בשוטף
רציתי לדעת איזה טיפול הן צריכות בשוטף
-
גידול עיזים
לחזי שלום! קודם כל צריכים לברר את סיבות השלשול. יכול להיות במזון: לדוגמא במראה עברו לקטע חדש, שגודל עסב אחר וגורם שילשול, זה לא מסוכן, אבל אולי זה חיידק? זיכול לבוא אפילו מתשתית לא נקיה, אני מציע שתעקוב אחרי זה, תקשור קצבות ואם לא תמצא שום דבר, תתיעץ עם רופא, אבל מנסיוני, אתה תראה יותר סיבות מהרופא, כי אתה נמצא עם העיזה כל הזמן.
גידול עיזים
היי לכולם!
מתן הגדי שלנו מתבגר ממש בטיל, הוא כבר מפיץ "ניחוחות"... וקופץ ללא הרף ( כשיש לו הזדמנות ) על הגדיה יעל.
אני רוצה שהוא יהיה חיה טיפולית ולכן חוששת מפני ההתבגרות המינית המואצת הזו...
האם מישהו סירס את התיש שלו? מכיר דבר כזה? זה אפשרי? האם זה ימנע ריחות וירגיע, כמו אצל בע"ח אחרים?
מתן הגדי שלנו מתבגר ממש בטיל, הוא כבר מפיץ "ניחוחות"... וקופץ ללא הרף ( כשיש לו הזדמנות ) על הגדיה יעל.
אני רוצה שהוא יהיה חיה טיפולית ולכן חוששת מפני ההתבגרות המינית המואצת הזו...
האם מישהו סירס את התיש שלו? מכיר דבר כזה? זה אפשרי? האם זה ימנע ריחות וירגיע, כמו אצל בע"ח אחרים?
-
גידול עיזים
לנויה שלום! סירוס הזכרים מקובל בגידול הגדיים המיותרים מההמלטה, המיועדים לשחיתה. מבצעים את זה בגיל שבועיים, וזה באמת מונע רחות מיותרים של הבשר. וזה באמת מבטל פעילות של הבלוטות הריח שאחרי הכרניים על הראש. במקרה שלך, אני פוחד שזה מאוחר מידי.
גידול עיזים
כנראה שזה באמת "קצת מאוחר"...הוא כבר בן חמישה חודשים.
אבל תודה בכל מקרה...
אבל תודה בכל מקרה...
גידול עיזים
שלום לכולם!
שאלות לי מספר...
נויה
שאלות לי מספר...
- האם צריך לטלף את העזים? ואיך עושים את זה? הטלפיים האחוריים של העז ארוכים, וזה משפיע על היציבה שלה......
- מישהו מכיר מוכר - שאפשר לקנות ממנו בלה של אספסת?
נויה
-
גידול עיזים
שלום נויה! לטיפול בטלפיים צריכים: מספרי פרחים, בל כאלה שטוחים, לזה סכין מיוחד עם קצא מעוגל, פצירה, וחומר נוזלי סמיך וכמעט שחור ( אני לא מכיר את שמו בעברית). מתחילים מניקוי טלפיים מבוץ, ומכל דבר אחר, עד שרואים מלמעטה ברור את החלק הבשרי של הטלפטיים, גוזרים עם המספריים את הכליפא הבולטת, כך שמיישרים אותה עם הבשר. גוזרים את קצא הציפורן עד התחלת הבשר. כך מקבלים כל החלק התחתון ישר ופתוח, כך שהעז עומד על הבשר, וציפורן היא רק כסוי. לסוף מעבדים את הקצבות עם פצירה..... לבסוף מורחים את החומר השחור ( מין אספלט צמחים - לא יודע את שמו בעברית), הוא מגן על שלמות התשתית הרגל. אחרי גמר העבודה עיזה צריכה לעמוד ישר, על חלק הבשרי של כף הרגל. זמן העבודה לעז אחד, כ- חצי שעה.
בהצלחה. דני
בהצלחה. דני
-
גידול עיזים
לנויה! בהמשך. בהמלטה אביבית, שגמרתי לא מזמן, המליטו גם שתי עיזים, שהמתנו עם ההרבעה עד 24 חודשים. הכן שתי עיזים גדלו לחיות יפהפיות, גדולות מאוד, ומפותחות, אבל...... לגודל העיזה לא היתה שום השפעה לכמות החלב. מסכנה: עם מגדלים עיזים לגידול בשרי, בהחלט, כדאי להמתין עד שנתיים, לגידולים חלביים, אין לזה שום הצדקה. דני
גידול עיזים
וואו.
זה נשמע לי מסובך הטילוף. אני מקווה שאצליח...
לגבי המלטה...האמת - יש לי הרגשה שהיא כבר נכנסה להריון כי הזכר הצליח לעבור אליה לדיר וקפץ כמה פעמים............
אז לא תמיד מה שאנחנו רוצים מתממש, הטבע יותר חזק מאיתנו.
זה נשמע לי מסובך הטילוף. אני מקווה שאצליח...
לגבי המלטה...האמת - יש לי הרגשה שהיא כבר נכנסה להריון כי הזכר הצליח לעבור אליה לדיר וקפץ כמה פעמים............
אז לא תמיד מה שאנחנו רוצים מתממש, הטבע יותר חזק מאיתנו.
-
- הצטרפות: 13 יולי 2007, 14:16
גידול עיזים
שלום לכולם
עיזתי היקרה המליטה לפני חודש שתי גדיות , ולצערי בימי החמסין שתיהן מתו . העיזה מאוד עצובה ,וגם אני . ושאלתי:האם כדאי לקנות גדי שרק נולד .
האם זה יעזור לה לשכוח , או לתת לזמן לעשות את שלו .
עיזתי היקרה המליטה לפני חודש שתי גדיות , ולצערי בימי החמסין שתיהן מתו . העיזה מאוד עצובה ,וגם אני . ושאלתי:האם כדאי לקנות גדי שרק נולד .
האם זה יעזור לה לשכוח , או לתת לזמן לעשות את שלו .
-
גידול עיזים
לאבא של נטשה שלום! הכן הזמן עושה את שלו. פרט לזה לגמרה לא בטוח, שהיא תקלוט גדי לא שלה. בספרים מציעים במקרה כזה למרוח על הראש ופה של הגדי חלב של אותה העיזה האומנת, אבל לא תמיד זה מצליחת ואז יש בעיה חדשה, לגדל הגדי החדש.
גידול עיזים
חברת TRM ממושב עמקה שבגליל המערבי מוכרת ציוד חליבה לבקר ולצאן.
מיינקות, חומרי הדברה, כדים בגדלים שונים ועוד.
לפרטים: משה - 052-4617889
[email protected]
מיינקות, חומרי הדברה, כדים בגדלים שונים ועוד.
לפרטים: משה - 052-4617889
[email protected]
גידול עיזים
קיבלתי אנגלו נובית מקסימה בת חדש וחצי.
ביום הראשון היא הייתה בודדה , היא אימצה מראה בחצר ונעמדה , ישבה ואכלה לידה .. והרגישה יחד.
מאז יש מראה ליד המלונה שלה והיא מאושרת איתנו.
כשהמתוקה הגיע היתה לה קרחת קטנה, הסתבר שהיא מגרדת את הפדחת שלה בכל והקרחת גדלה.
מישהו מכיר את התופעה הזו?
האם יתכן שיש לה פיטריה או משהו שמגרד לה?
לי ניראה שמדובר בחיכוך מתוךהתפנקות , הרי הן אוהבות לכחך את המצח .
ועוד שאלה .
מה לא לתת לעז לאכול ?
אני יודעת שהיא אינטואטיבית ותדע מה הנכון לה .. ובכל זאת.
תודה תודה לבלב.
ביום הראשון היא הייתה בודדה , היא אימצה מראה בחצר ונעמדה , ישבה ואכלה לידה .. והרגישה יחד.
מאז יש מראה ליד המלונה שלה והיא מאושרת איתנו.
כשהמתוקה הגיע היתה לה קרחת קטנה, הסתבר שהיא מגרדת את הפדחת שלה בכל והקרחת גדלה.
מישהו מכיר את התופעה הזו?
האם יתכן שיש לה פיטריה או משהו שמגרד לה?
לי ניראה שמדובר בחיכוך מתוךהתפנקות , הרי הן אוהבות לכחך את המצח .
ועוד שאלה .
מה לא לתת לעז לאכול ?
אני יודעת שהיא אינטואטיבית ותדע מה הנכון לה .. ובכל זאת.
תודה תודה לבלב.
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
- דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*
גידול עיזים
שלום, אני מתחילה לנסות להגשים חלום, לגדל עז ולהכין חלב וגבינה לבד. הבעיה שאין לי ידע בעניין. כמה השקעה כלכלית זה יוצא? אם מספיק עז אחת או שהיא צריכה 'חברה'? אני צריכה להיות בבית כל היום בשביל זה? איפה אפשר לקרוא וללמוד?
אשמח לעזרה:-) כאן או בדף בית
תודה ושבוע טוב!
אשמח לעזרה:-) כאן או בדף בית
תודה ושבוע טוב!
-
- הצטרפות: 12 מאי 2004, 21:48
- דף אישי: הדף האישי של עז_הרים*
גידול עיזים
ממליצה מאוד על Storey's Guide to RAISING DAIRY GOATS
גידול עיזים
שלום רב..
לפני ארבעהה שבועות , קיבלתי שני גדיים חמודים וקטנים בני חודשיים, לצערי לאחר ארבעה שבועות הם עדיין מפוחדים, נרתעים ממגע עם בני אדם, והנקבה מרזה ועושה פרצופים עצובים.
הם מקבלים לאכול קש, חובזות ותערובת, כמו כן גם עלי עץ זית (האם זה בריא?) יחד בחצר שלהם גר ברבר (ברווז-ברבור) ששם כבר חמש שנים,, ומשום מה הוא מתנהג בצורה מאוד אלימה כלפי העיזה (הנקבה) רציתי לשמוע ממכם המלצות וכל מה שתוכלו עזור הרי זה מבורך- מסוג האוכל ועד איך לדבר אליהם....
תודה שבת שלום
לפני ארבעהה שבועות , קיבלתי שני גדיים חמודים וקטנים בני חודשיים, לצערי לאחר ארבעה שבועות הם עדיין מפוחדים, נרתעים ממגע עם בני אדם, והנקבה מרזה ועושה פרצופים עצובים.
הם מקבלים לאכול קש, חובזות ותערובת, כמו כן גם עלי עץ זית (האם זה בריא?) יחד בחצר שלהם גר ברבר (ברווז-ברבור) ששם כבר חמש שנים,, ומשום מה הוא מתנהג בצורה מאוד אלימה כלפי העיזה (הנקבה) רציתי לשמוע ממכם המלצות וכל מה שתוכלו עזור הרי זה מבורך- מסוג האוכל ועד איך לדבר אליהם....
תודה שבת שלום
גידול עיזים
תימוני שלום.
נישמע לא כל כך טוב התיאור שלך.
קודם כל הברבר הזה שחייב להיות מופרד משני התינוקות .
ובקשר לגדיים ,ברור שמשהו לא נכון להם.
חשוב שתברר במהרה.. מהו, הם עדינים כל כך .
מצב נפשי , עלול להשפיע על תאבון - כמו שתיארת הנקבה מרזה.
החולשה שלהם עלולה לפגוע במערכת החיסונית שלהם ומכאן הדרך לחולי היא קצרה .
בקיצור .. ממש מומלץ לפנות למישהו שמגדל עיזים ואף להעביר אותם אליו לבידוד בתחילה ולאחר מכן לצירוף לעדר.
יתכן ששני אילו לא יוצלחו ממש לגדול כחיות אישיות - מחמד .
יתכן ותוכל לעשות "ברטר" עם מישהו בעל עדר.." קח .. תציל אותם ובהזדמנות אחרת תן לי שני גדיים אחרים" אולי אף בתוספת תשלום.
ובכל מקרה .. אל תשאיר אותם במצב הזה.
4 שבועות הם כבר זמן ארוך .
בהצלחה.
לב
נישמע לא כל כך טוב התיאור שלך.
קודם כל הברבר הזה שחייב להיות מופרד משני התינוקות .
ובקשר לגדיים ,ברור שמשהו לא נכון להם.
חשוב שתברר במהרה.. מהו, הם עדינים כל כך .
מצב נפשי , עלול להשפיע על תאבון - כמו שתיארת הנקבה מרזה.
החולשה שלהם עלולה לפגוע במערכת החיסונית שלהם ומכאן הדרך לחולי היא קצרה .
בקיצור .. ממש מומלץ לפנות למישהו שמגדל עיזים ואף להעביר אותם אליו לבידוד בתחילה ולאחר מכן לצירוף לעדר.
יתכן ששני אילו לא יוצלחו ממש לגדול כחיות אישיות - מחמד .
יתכן ותוכל לעשות "ברטר" עם מישהו בעל עדר.." קח .. תציל אותם ובהזדמנות אחרת תן לי שני גדיים אחרים" אולי אף בתוספת תשלום.
ובכל מקרה .. אל תשאיר אותם במצב הזה.
4 שבועות הם כבר זמן ארוך .
בהצלחה.
לב
גידול עיזים
שלום לכולם !
אני מגדל עיזה בת שנה וגדי בן ארבעה חודשים.
לפני כיומיים העיזה קיבלה מכה בבטן, ושמתי לב שהיא כל הזמן מתכופפת ומנסה להשתין - למרות שלא ממש יוצא שתן אלא מעט הפרשה דמית.
מי יודע מה עושים ומה הבעייה?
תודה
אני מגדל עיזה בת שנה וגדי בן ארבעה חודשים.
לפני כיומיים העיזה קיבלה מכה בבטן, ושמתי לב שהיא כל הזמן מתכופפת ומנסה להשתין - למרות שלא ממש יוצא שתן אלא מעט הפרשה דמית.
מי יודע מה עושים ומה הבעייה?
תודה
-
- הצטרפות: 09 ספטמבר 2008, 10:35
גידול עיזים
שלום לכל החברים
יש לי עיזה ננסית בת 7 חודשים האם אפשר לזווג בגיל צעיר?
התיש שהוא בן שנה כל הזמן רוצה להזדווג האם זה זמן טוב בגיל צעיר?
התיש גם ננסי מאותו סוג. שניהם חיים טוב בפינת החי שלי ביחד עם עוד בעלי חיים נדירים .
יש לי עיזה ננסית בת 7 חודשים האם אפשר לזווג בגיל צעיר?
התיש שהוא בן שנה כל הזמן רוצה להזדווג האם זה זמן טוב בגיל צעיר?
התיש גם ננסי מאותו סוג. שניהם חיים טוב בפינת החי שלי ביחד עם עוד בעלי חיים נדירים .
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2008, 09:58
גידול עיזים
אצלי יש לי תיש, והוא חיי עם תרנגול והרבז, האם כדאי להפריד בינהם?
תודה רבה מראש
תודה רבה מראש
-
גידול עיזים
ליונתן מחיפה.. אם נעים להם יחד למה להפריד?
גידול עיזים
שלום אני וחבר שלי קונים שתי עיזים אני מעונין לקצת טיפים למשל למה צריך ת'חיסון . והאם אפשר לאכיל אותה עשב והיא תיתן חלב? ואם חובה לחלוב כל יום?........... וכל מה שאפשר להוסיף וגם אני גר בישוב, אז לא מפריע לי הקטע של להשאיר אותם בשדה חצי יום. לכל מי שיוסיף טיפים או ישלח טיפים לnadav 1002@walla.co.il תודה רבה נדב!
גידול עיזים
לנדב שלום לגבי חיסון צריך לחסן זה לא יקר ואתה שקט זה משהו כמו 5 שקל לראש .
אם אתא רוצה אותם לחלב אז רק עשב לא מספיק יש תערובת לחולבות עם כל הויטמינים שהעז צריך
תמיד לסים דגש על מים נקים ובקיץ לשים פקק של חומץ לליטר מים זה להרחיק פרעוים ותפילים מהגוף של
בעל החיים מומלץ
אם אתא רוצה אותם לחלב אז רק עשב לא מספיק יש תערובת לחולבות עם כל הויטמינים שהעז צריך
תמיד לסים דגש על מים נקים ובקיץ לשים פקק של חומץ לליטר מים זה להרחיק פרעוים ותפילים מהגוף של
בעל החיים מומלץ
גידול עיזים
תשימו לב שבתערובת לא יהיו הורמונם או אנטיביוטיקה
עזים יכולות לחיות מחציר, ותערובת שמכינים לבד כמו דורא, מעט חיטה, תירס......
עזים יכולות לחיות מחציר, ותערובת שמכינים לבד כמו דורא, מעט חיטה, תירס......
גידול עיזים
שלום לגדל בעל חיים זו אחריות
ירקות זה לא מספיק.
א. לדאוג למקום נקי לתת מזון כמו שצריך
ב.צריך לעסות חיסונים ממשרד החקלאות וסימון עדר באוזן
ג. עז סורד קימעת בכל מזג אויר לכן קל יחסית לתפל בו צריך להקדיש זמן לדבר. אסור להזניח.
ירקות זה לא מספיק.
א. לדאוג למקום נקי לתת מזון כמו שצריך
ב.צריך לעסות חיסונים ממשרד החקלאות וסימון עדר באוזן
ג. עז סורד קימעת בכל מזג אויר לכן קל יחסית לתפל בו צריך להקדיש זמן לדבר. אסור להזניח.
גידול עיזים
הבנתי את זהה אבל ז ה השאלה שלי אתה מבין אני נער אין לי 200 שקל להוצאי כל חודש על הגידול אתה אומר שחייבים כל יום להביא להם אוכלל תערובת שי לי שאלה כמה עיזים ישלך??
גידול עיזים
נדב שלום .
יש לי עדר קטן של עיזים ננסים מיוחדים שהם חיים בפינת חי שלי.
חוץ מעיזים יש לי חוית [מחמד ] לפחות עשר סוגים זה כף צריך לאהוב את מה שאתא עוסה.
אמון זמן אני משקיע ומתפח זה לא זול אמון אצאות יש .
אם מתיים שקל כבד לך בחודשים אז אל תעסה עוול לבעל חיים אזנחה פוגעת וגורמת מחלות עד מוות תחשוב טוב אם אתא מסוגל .
יש לי עדר קטן של עיזים ננסים מיוחדים שהם חיים בפינת חי שלי.
חוץ מעיזים יש לי חוית [מחמד ] לפחות עשר סוגים זה כף צריך לאהוב את מה שאתא עוסה.
אמון זמן אני משקיע ומתפח זה לא זול אמון אצאות יש .
אם מתיים שקל כבד לך בחודשים אז אל תעסה עוול לבעל חיים אזנחה פוגעת וגורמת מחלות עד מוות תחשוב טוב אם אתא מסוגל .
-
- הצטרפות: 27 יולי 2008, 10:46
- דף אישי: הדף האישי של עשהאל_הפלאח*
גידול עיזים
צפון הנגב ,קרוב למושב גילת.
גידול עיזים
רונן שלום יש לי שאלה יש לך רבחים מה עיזים כי אתה מבזבז בערך 1000 שקל בחודש אם יש לך 5 עיזים!
-
- הצטרפות: 27 יולי 2008, 10:46
- דף אישי: הדף האישי של עשהאל_הפלאח*
גידול עיזים
בוסתנאי יקר
כתבת שתוכל לעזור לי עם תיש.
אם זה רלוונטי אשמח לתאם איתך ולראות איך אני מתארגן להגיע לאזורך
כתוב לי את מספרך או צור איתי קשר ב-0544570751
תודה רבה
עשהאל הפלאח
כתבת שתוכל לעזור לי עם תיש.
אם זה רלוונטי אשמח לתאם איתך ולראות איך אני מתארגן להגיע לאזורך
כתוב לי את מספרך או צור איתי קשר ב-0544570751
תודה רבה
עשהאל הפלאח
גידול עיזים
לנדב שלום
יש לי בפינת חי כמא סוגים של בעלי חיים ואני מוצי הרבה כסף על מזון וחיסונים ותרופות וביכלל אחזקה שותפת של המקום .
זא לא רק תערובת לעיזים . אוכל לתוכים . ליונים לעופות .לארנבונים .לכלב .לחתולים לברברים לדגים כל מיני בעלי חיים שנימצאים אצלי
לא לשכח את החציר זה גם אוכל וגם ריפוד לבעלי חיים זה הרבה כסף והרבה זמן [זמן יקר] רוב היום אני בפינת חי
יש לי בפינת חי כמא סוגים של בעלי חיים ואני מוצי הרבה כסף על מזון וחיסונים ותרופות וביכלל אחזקה שותפת של המקום .
זא לא רק תערובת לעיזים . אוכל לתוכים . ליונים לעופות .לארנבונים .לכלב .לחתולים לברברים לדגים כל מיני בעלי חיים שנימצאים אצלי
לא לשכח את החציר זה גם אוכל וגם ריפוד לבעלי חיים זה הרבה כסף והרבה זמן [זמן יקר] רוב היום אני בפינת חי
גידול עיזים
נדב אתה רוצא אוגים עד שתיקנה עיזה לבנתיים תתאמן לגדל אותם הם מתרבים מהר תעסה הרבה כסף הם גם אוכלים קצת
מזון למכרסמים ומים קל לתפל בהם
מזון למכרסמים ומים קל לתפל בהם
גידול עיזים
מז זה אוגים ורונן שאלתי אם אתה עושה רבחים צעל הפינת חיי שלך ?? כי אתה אומר שזה הרבה כסף ודבר אחרוןןן!!!! אני לא אמרתי שאני לא יתן תערובת אני רק שאול אם אני סם אותה כל היום אוכלת דשא וזורק לה דוגמה איזה מילון יש מצב שזה מחליף ליום הזה תתערובת !!!
-
- הצטרפות: 12 פברואר 2008, 21:56
- דף אישי: הדף האישי של ה_בוסתנאי*
גידול עיזים
0722111787
שבוע טוב!!
שבוע טוב!!
גידול עיזים
נדב שלום קבל תיקון [אוגרים ] קל לתפל בהם
לגבי רבחים אז אן רבחים
הפינת חי עוברת למקום יותר גדול .
לגבי רבחים אז אן רבחים
הפינת חי עוברת למקום יותר גדול .
גידול עיזים
שבוע טוב .
לכל החברים והרבה גשם.
לכל החברים והרבה גשם.
גידול עיזים
רונן אז מה הקטע 1!!!!! רגע אתה גר בקריבוץ או משהוא !!
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2008, 11:28
גידול עיזים
שלום חברה,
רציתי בבקשה לדעת כמה בערך עולה עז שחורה בהיריון?
תודה מראש.
רציתי בבקשה לדעת כמה בערך עולה עז שחורה בהיריון?
תודה מראש.
גידול עיזים
נדב אני גר במקום שניקרה משק עזר בפינת חי שלי מגיעים ילדים
שמתפלים בבעלי חיים וזה החלק שאני יכל לעזור להם
הם ילדים לא רגילים זה לא לביזניס
כל אוצאות הם עליי בילבד אצלי בעלי חיים זה מגיל קטן
אז אן פה שום קטע.
שמתפלים בבעלי חיים וזה החלק שאני יכל לעזור להם
הם ילדים לא רגילים זה לא לביזניס
כל אוצאות הם עליי בילבד אצלי בעלי חיים זה מגיל קטן
אז אן פה שום קטע.
גידול עיזים
האא סבבה אתה יכול לענות לי מה קרה אם מאכלים עז פעם בשבוע אוו מה הכי קצת שאפשר (תערובת)
גידול עיזים
מה קרה אם מאכלים עז פעם בשבוע אוו מה הכי קצת שאפשר (תערובת)
אי טמות בראב.
אי טמות בראב.