גיוס לצמחונות למען העתיד

ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מי זה האתם הזה? ניצן, את לא נוהגת על כבישי אספלט?
אני מצטטת:
אבל לחרבן למים, אני מחרבנת כל יום. ללבוש בגדים שנתפרו על ידי ילדים (גם בעלי חיים, ובעלי חיים עם פוטנציאל להרבה אכזריות אם לא נתייחס אליהם בחמלה) בסדנאות-זיעה בסין אני לובשת, לאכול קשיו שניקויו עבורי עולה בבריאות ואולי בחיים של ילדים במקומות אחרים אני אוכלת, לשתות מים מינרלים נקיים שבאים על חשבון חיה אחרת אני שותה, לנסוע במכונית שחונקת אותך אני נוסעת.

כול אחד צריך לשאוף לעשות את המקסימום מבחינתו איפה שהוא יכול, ועדיף שבכך יתמקדו המשאבים והאנרגיות מאשר בלהסתכל על אחרים, במקום על עצמו, ולראות איפה הם מזיקים...בעצם בשביל להרגיש טוב יותר עם עצמו
אמן.
גם הצימחוניים.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

הי ניצן,

בלבלת אותי עם גלי. כתבתי את התגובה שלי לפני שראיתי את התגובות שלכן...

לטעמי, זו הפעם הראשונה שאנו מדיינות על הנושא ואם כבר נפגשנו, אז מקווה שאת ובני ביתך חשים בטוב (())

ברור שכול אחד צריך לשאוף לעשות את המקסימום מבחינתו, ולכול אחד יש פינות שהוא מעגל ודברים מזיקים שהוא לא מצליח להימנע מהם מכול מיני סיבות ואילוצים, גם הצמחונים שביננו.....
ניצן_אמ*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

בלבלת אותי עם גלי
לא. עניתי לגלי לפני שראיתי שכתבת, ואז כתבתי לך. :-)
הסוגיה שאותי מעסיקה פה נוגעת למילים "גיוס" ו"למען העתיד" ופחות לצמחונות. כי אפשר לפתוח דף כזה על כמעט כל נושא שעלה פה בדף.
גיוס להליכה למען העתיד
גיוס לזבלאנושי למען העתיד
גיוס לפשטות מרצון למען העתיד
גיוס לבלי חיתולים למען העתיד
כל אחד מהם יותר מקָביל, יותר מחשוב, יותר מפוגע בסביבה, בחיות, בכדור, וכו'
אני סה"כ טוענת שזו אג'נדה צרה מאד, ואישית מאד.

ועדיין לטעמי, עדיף לאכול פלפל או שעועית ירוקה שגודלה בצורה טבעית עד כמה שניתן ואורגנית מאשר לאכול כבשה. מה רע בלפעול למען אורך חיים ירוק ואקלוגי עד כמה שניתן, ובן היתר גם לצריכת בשר מבוקרת ולא של מוצרים תעשייתיים מעובדים?
ברור שעדיף לכבשה ולי מבחינה אקולוגית, ברור שלא רע לפעול. אבל זו רק טיפה בים. אני אגיד את זה שוב ושוב עד שזה יכנס - זה ממש ממש לא מספיק, וזה ממש ממש אישי. אני לא יודעת אם את זורקת חיתולים ח"פ לפח, אבל נניח שכן. אני לא. אני יותר טובה ממך? אני אגיד לך מה אני, אני עושה יותר בתחום הזה. זה הכל. שאני אגייס אותך לזה? ומה אם אין לך משאבים? וכוחות? אבל זה למען העתיד!!

להביא למודעות זה מה שחשוב, לעשות בעצמך ולשנות את עצמך זה מה שחשוב. אז מדברים. ועושים. כל אחד את העשייה שלו.

If you can't change the world - change yourself (The The)
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אבל בלתי נתפש מבחינתי אנשים שחיים מסביב ללולי סוללה או רפתות, חיים בתוך הבתים המפוארים שלהם ונוסעים בג'יפים האימתניים שלהם וממשיכים לצרוך מזון רווי אכזריות.
מבחינתי בלתי נתפס שאנשים חיים מסביב לשדות או מטעים, חיים בתוך.... באותה מידה כמו לולי סוללה או רפת.
זה הכל.

שטחי מרעה נרחבים מוקצים לגידולם, שטחי אדמה של יערות הגשם נהרסים כדי לגדלם, ההפרשות של החיות מזהמות את מי התהום.
לגידולם של אנשים ושל אוכל של אנשים. במקרה של שדות הזיהום הוא ישירות לאדמה, אצל חיות זה דרך ההפרשות, ושטח עצום של יערות גשם מנוצל היום לחלקלאות צמחים. חלקם בלי כל קשר לבעלי חיים, כגון גידולי קפה, כותנה וכד'.

תבינו, אני לא אומרת שלא יעזור לצמצם בצריכת בשר. אני אומרת שלא יעזור לצמצם רק בה. צמחונות, היא כרגע בסה"כ אי אכילת בשר.
הרבה פעמים זה עניין של מודעות, אנשים מפסיקים לאכול בשר, מתחילים לאכול ג'אנק צמחוני,
הסבל לחיות המשק הגרם בשל צריכה מוגזמת של כל המוצרים לא רק חיות משק. היעילות האנרגתית של חיות גדולה בהרבה משל צמחים, בשל התוספים הנלווים כגון פרוות, עורות, עצמות, גידים, צואה (לבעירה). והם יכולים לקיים את עצמם יותר בקלות מצמחים תרבותיים. אין סיכוי שאנשים יפסיקו להרוג חיות ולהשתמש בהן לצריכהם הרבים וברור שהם לא יפסיקו לאכול את בשרן.
אני חושבת שהמאבק נגד התעללות בחיות המשק מוסרי מאוד וראוי וצודק, רק בלתי יעיל באופן בסיסי כשהוא מקושר בהכרח לצמחונות.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

טוב ניצן,
הסכמנו שאנחנו מסכימות וגם אני אמרתי שלכול אחד יש פינות שהוא מעגל ודברים שחשובים לו יותר ובהם הוא משקיע, מה רע בכך?
המשאבים שלנו מוגבלים, כול אחד חי בסיטואציה אחרת ופועל על פי יכולתיו ודעותיו. עדיף שכול אחד יעשה כמה שהוא יכול ולאט לאט הדברים ישתנו.

אני גם לא רואה פסול בזה שאנשים מעלים מודעות, ושאת משתפת בנושא של גידול בלי חיתולים ומשפיעה לטובת העניין הזה. הרי את יודעת, שאני בהתחלה ניסיתי ונכשלתי, ורק אחרי שנפגשנו במקרה בבריכה חזרתי לעניין, בזכותך @}

כול הדיון על מי יותר טוב ממי הוא מיותר לטעמי, זה מזכיר את הדיונים על רמות שונות של "באופן" ואם אני שולחת למשפחתון אבל אוכלת אורגני וכו' וכו' וכו'... או אנשים שממשיכים לעשן בתל אביב כי בכול מקרה האוויר מזוהם.

דליתוש,
דווקא הצמחונים שהתדיינו בדף הנ"ל לא מתאפיינים בתפיסת עולם צרה של צמחונות, היא כרגע בסה"כ אי אכילת בשר

אני חושבת שהמאבק נגד התעללות בחיות המשק מוסרי מאוד וראוי וצודק, רק בלתי יעיל באופן בסיסי כשהוא מקושר בהכרח לצמחונות
אני לא מבינה איך אנשים שבוחרים לא לאכול בשר ונאבקים בהתעללות בחיות המשק, אופן גידולן וכו', פוגעים ביעילות המאבק? במקרים רבים, אותם אנשים נאבקים גם נגד תעשיית הפרוות וכו'
ניצן_אמ*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כול הדיון על מי יותר טוב ממי הוא מיותר לטעמי
אוף הבנת אותי הפוך לגמרי ממה שהתכוונתי.
ליאון_טרוצקי*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2005, 04:06
דף אישי: הדף האישי של ליאון_טרוצקי*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ליאון_טרוצקי* »

יש לי שאלה שאני לא הכי יודע אם היא קשורה לנושא המדובר אבל אשמח לתשובות בכל מקרה.
אני צמחוני מטעמי אקלוגיה (זתומרת שאני אוהב לאכול בשר אבל לא מסכים עם התעשיה והשלכותיה) ולכן איני קונה בשר ומשתדל שהכסף שלי לא יגיע למקומות שעוזרים לתעשית הבשר.
אבל אני נתקל בבעיה בהיותי חייל:
כל ארוחה צהלית מורכבת מכמויות אדירות של בשר שלא יצומצמו ויהי מה.
בסוף כל ארוחה כמויות אדירות של מזון לרבות בשר מושלכות לפח.
אם אני אוכָל בשר בצהל או לא לא ישנה את כמויות הבשר שהצבא צורך ומכין.
השאלה היא האם לאכול בשר בצהל? מה אתם אומרים?
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אני בחרתי שלא,
ראשית - אם לא אכלתי בשר, בבסיס נדרשו להכין גם מנות צמחיות, כך נתתי אופציה לאנשים נוספים לבחור בתזונה צמחית
שנית - הדוגמה משמעותית - כשאתה לא אוכל בשר אנשים אחרים תוהיים, ולפעמים גם מושפעים
שלישית - נכון שלא תמיד רואים, אבל גם בצבא יש חשיבה. אם יזרק הרבה בשר, בפעם הבאה יקנו קצת פחות בשר וקצת יותר ממוצר אחר.

זכור, אדם אחד משפיע על אלו שסביבו, אנשים רבים משפיעים על מערכות ועל העולם כולו.
ליאון_טרוצקי*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2005, 04:06
דף אישי: הדף האישי של ליאון_טרוצקי*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ליאון_טרוצקי* »

זה נכון ולא נכון כי הייתה אצלנו פלוגה ש90% ממנה היו צמחונים והם בכל זאת קיבלו אספקת בשר כמו כל הפלוגות וההפשרים בצריכה פשוט הלכו לפח...
מצד שני הקטע שלעודד מחשבה אצל הסביבה זה נכון... תודה!
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גם אני מסכים עם אלה לגבי עניין ההשפעה על האנשים סביבך.
בהצלחה!
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

שימו לב -
הצהרת זכויות בעלי-החיים
מתוך הכרה מוסרית בעובדה שבעלי-חיים עוברים אינספור חוויות הדומות לחוויות שכולנו מכירים – סבל והנאה, פחד ושמחה, סקרנות ושעמום, קשרים חברתיים, יחסי הורים וצאצאים ועוד – אני סבור/ה כי אין הצדקה להתעלמות מצרכיהם של בעלי-החיים, וכי חובה עלינו כבני-אדם וכחברה לפעול להגנה על זכויותיהם הבסיסיות. זכויות אלה כוללות, בין היתר, את הזכות שלא לסבול מאלימות, מרעב ומצמא, את הזכות להתקיים במרחב המאפשר תנועה חופשית ואת זכותו של כל בעל-חיים להתנהג בהתאם לטבעו.

אני קורא/ת בזאת לרשויות לחוקק חוקים ותקנות להגנה על זכויותיהם של בעלי-החיים, ומתחייב/ת לנסות ליישם כפי יכולתי גם באורח חיי הפרטי הרגלים שימנעו פגיעה בבעלי-חיים.

רוצים לחתום? זה המקום: http://www.anonymous.org.il/dec/

אז מה הסיפור?
יוזמה של אנונימוס לרגל יום זכויות בעלי החיים בכנסת

בשביל מה?
כי אולי אם נתחיל לטפטף להם בראש שזה לא הגיוני שאנו כורתים איברים לחיות בשביל בצע כסף, ואפילו ללא חומרי שיכוח כאבים. מרעיבים ומצמיאים כדי להפוך את בשרם לערב יותר לחיכנו הלא מתחשב, גוזלים את חירותם ואת שפיותם הנפשית, גוזלים את משפחתם, עדרם וילדיהם, כופים עליהם את רצוננו באכזריות שאין שניה לה, מבצעים בהם ניסויים מכאיבים, שוב ללא שיכוח כאבים או הרדמה, לצרכי "מדע" "יופי" ולעיתים סתם סדיזם טהור, הורגים אותם והופכים את גופינו לבתי קברות גדולים.

אולי אז, לאט לאט, דברים ישתנו.

בסך הכל, הייתם מסכימים שנעשה את זה לבני אדם אחרים? לכם?
אז למה כן להם?

העצומה ממתינה לכם
ורדה_בן_ארי*
הצטרפות: 22 יוני 2005, 16:55
דף אישי: הדף האישי של ורדה_בן_ארי*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ורדה_בן_ארי* »

http://gary-tv.com/index.htm
ההרצאה הכי חשובה שאני שמעתי בחיי.
היי_ציוניוני_הדרך*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2008, 20:22
דף אישי: הדף האישי של היי_ציוניוני_הדרך*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי היי_ציוניוני_הדרך* »

תודה ורדה הרצאה מאלפת!
כבר הרבה זמן אני כ-מ-ע-ט בצמחונות.פעם בחודש אוכלת בשר וגם בזה אני מתחילה לקוץ.
שותה חלב בקפה,אוהבת אספרסו.
מי ייתן והתרחבות התודעה תביא להפסקת ההרג של בעלי החיים.

מתחילה לאט לאט.
אני מעבירה את זה הלאה.
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

גיוס לצמחונות למען העתיד

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

העניין תופס.
יכולה להעיד שגם סביבי ובבית - מי שצמחוני "נוזל" לכיוון טבעונות, מי שאוכל בשר מתחיל להפחית.
מי ייתן וזה יתרבה
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”