גלידה מפירות ומאגוזים

אנונימי

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: הכנת גלידה / הכנת קרטיבים ביתיים
מדור טבעונאות | מדור מתכוני אוכל חי | מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים | חמאה מן הצומח
{===מתכונים חיים לגלידות ===}
גלידת בננות

טלי מא (2006-09-06T18:18:39):
גלידת הבננות של ניצן ע (טוב, אנחנו למדנו אותה מניצן, אבל מסתבר שזה די נפוץ)

מוצאים את הבננות הבשלות ביותר, חותכים לשלוש-ארבע חתיכות ומקפיאים.
כשרוצים גלידה מוציאים מהמקפיא אל מעבד המזון, מפעילים אותו והרי - גלידת בננות.

הערה: לא עובד כל-כך טוב עם בלנדר כי צריך מנוע חזק. אם קצת קשה למעבד אז מחכים קצת ומניעים שוב

תוספות אפשריות: תמרים זה מצוין וגם תאנים או בעצם כל פרי... (רצוי להקפיא את הפירות לתוצאה טובה יותר, התמרים לא מעמיסים חום אז הם בסדר לא קפואים)
with passion (2006-09-07T13:10:40):
תודה טלי מא! כדאי לקלף את הבננות לפני שמקפיאים אותם (הרבה יותר קשה אחר-כך).
בבלנדר - כמה שיותר חזק יותר טוב. לא להוסיף מים למרקם גלידתי ביותר.. למלא את הבלנדר לא יותר מרבע-עד-שליש.. למי שרציני - מאד עוזר עם יש פושר (PUSHER), לקחת מקל עץ שעובר דרך החור של המכסה ואז עוד מקל בצלב שיעצור את הפושר לפני שיפגע בסכינים.. מבינים? ככה אפשר לדחוף בכיף את הבננות וזה מאד מאיץ את התהליך (טוב לבלנדר גם לדברים אחרים שאינם נוזליים במיוחד). עוד אופציה - לקחת כף עץ עם כף גדולה שלא יכולה לעבור דרך החור שבמכסה, ואז לנסר את המקל של הכף ככה שזה כמעט נוגע בסכינים.

רק בננות זה המתכון הבסיסי - אני אוהב להוסיף:
  • שנף או וניל טבעי וקליפת תפוז
  • קקאו מלא גרוס (להוסיף שברי אגוזים בסוף)
  • אוכמניות כחולות או פטל קפואים עם חופן שקדים - האהוב..
  • וכמובן רסק ירוק ... להוסיף עלים ירוקים עם קצת תמרים - לגלידה ירוקה שנראה לי זוהרת בלילה...!

with passion (2007-03-17T16:13:13):
אז כן - גלידה אמריקאית - בלי חלב - בלי סוכר - בלי סויה - רק עם - עם רכיבים מלאים ומקומיים מן הצומח..
עכשיו שהבננות יותר טעימות (כנראה העונה סוף סוף)... אנחנו מחפשים תמיד בחנויות את הבננות עם הכתמים (לא רקובות - רק בשלות מאד) - ואם אנו מוצאים אז אפשר לקנות כמות בחינם כמעט.. זכרו שאחרי הקילוף זה לא תופס יותר מדי מקום - אז קנו הרבה. אם אנחנו לא מוצאים בשלות כאלה - אנחנו פשוט קונים ארגז ואז אוכלים לאט לאט וכשזה בשל ממש רק אז מקפיאים את מה שנשאר (בד"כ חצי ארגז לפחות) במיכלים במקפיא.
טעם נוסף - זה צ'יקו (או אבקה של משקה דגנים) - זה לא נא אבל לאלה שרוצים גלידה בטעם קפוצ'ינו זה די סבבה.

114044793]תמונה להשראה: a58a7a4e8f[/po].jpg

וידאו הדגמה (גם במסחטת מיצים וגם במעבד מזון)
with passion (2007-03-21T00:36:14):
אז הנה עוד מתכון חבל על הזמן..
5 בננות קפואות (קלופות)
3 תמרי חלאווי או 1 תמר מדג'הול
חופן שקדים
קורטוב אבקת וניל (השחורה האמיתית)
כפית וחצי צ'יקו או אבקת משקה דגנים אחרת

אפשר או במעבד מזון או בבלנדר.
אם במעבד מזון - אז כדאי לחתוך את הבננות לחתיכות קטנות ואז לשים בפנים עם כל הרכיבים ולערבב עד למרקם של גלידה אמריקאית
אם בבלנדר - אז כדאי שיהיה דחפן.. מקל שדוחף את הרכיבים אל עבר הלהבים. לערבב בבלנדר עד שהעיסה מתערבלת אל תוך עצמה (או עד שהבלנדר נשרף..)

בתיאבון.. זה הולך אחלה עם קומדיה רומנטית של דמעות מחייכות.

גלידת בננות-אפרסמון ואבקת חרובים:

בננות קפואות. אפרסמון קפוא אחד. כמה תמרים, והמון אבקת חרובים ביתית שהכנתי לא מזמן.

(אורי יורמן)

גלידת בננות עם אשכוליות - מעדן לנסיכות ונסיכים!!!
קילפתי אשכוליות אדומות וצהובות, חתכתי והקפאתי

בשביל גלידה לאדם אחד או שניים להכניס לתוך הבלנדר -
2 פלחים של אשכולית אדומה
2 " צהובה
1 בננה
1 תמר מג'דהול
רבע מקל שנף או וניל טבעי
1/4 כוס מים - תלוי בבלנדר, הבלנדר שלי צריך קצת מים...

(יעל)

גלידת חלבה בננה
לטחון בבלנדר הרבה שומשום
ללוש אותו עם תמרים, עד שנוצרת חלבה.
לטחון בבלנדר את החלבה, עם כמות זהה של קרח (בלי מים, רק קרח), ובננה אחת
(אורי יורמן)
גלידת בננות ירוקה
  • 6 בננות קפואות
  • 10-15 תמרים (חלאווי), לא זוכר כמה, מהמקרר
  • 3-5 כפות אבקת חרובים ביתית (לא לשים את הקנויה, זה יוצא מגעיל לדעתי)
  • חופן עלי ח'וביזה
או לחילופין:
  • בננות קפואות
  • 3-4 כפות אבקת חרובים ביתית
  • 3 תמרים חלאווי
  • 2 תאנים מיובשות
  • חופן גדול של עלי חוטמית
(אורי יורמן)
להכין שייק ולהקפיא (במקום לטחון פירות שהוקפאו מראש)

טוב, אז ניסיתי את הרעיון של להקפיא שייק על בסיס בננות (בלי מים) אחרי שהוא כבר מוכן.
הכנתי, הקפאתי, טעמתי אחרי 6 שעות - יצא מאוד גלידאי וטעים
(אורי יורמן)

גלידת תות-וניל
  • 5 בננות קפואות
  • 15 תותים קפואים
  • 10 אגוזי מקדמיה
  • אגודל של שורש סלק
  • וניל טבעי
  • קצת מלח
לקישוט: גריסים של פולי קקאו

(with passion)


strawberry]+ icecream 1[/po].jpg

strawberry]+ icecream 2[/po].jpg
גלידת מלון

גלידת המלון הייתה פיגוזית.
לדעתי המוצלחת ביותר שניסינו עד היום.
מלון חתוך וקפוא עם מעט מיץ מלימון וסילאן להמתקה...חבל על הזמן...
הילדים אהבו קצת פחות...
(סיגלית)
גלידות על בסיס אגוזים

גלידה שמנה של with passion:
לערבב אגוזי קשיו או מקדמיה עם תמרים ומים בבלנדר למרקם של שמנת.
אפשר להוסיף אבקת קקאו ו/או גריסי קקאו ו/או וניל ופקאנים.
את התערובת אפשר לשים במכונת גלידה או להקפיא כמו שזה.
יוצא ממש גלידת שוקולד שמנה - מצוין לאכילה רגשית. (with passion)

גלידת אגוזי לוז וברזיל

100-150 גרם אגוזים - ערבוב של לוז וברזיל, אני מעדיף יותר לוז מברזיל אבל אפשר גם חצי חצי
300 גרם קרח
7-10 תמרים

(אורי יורמן)



גלידת יוגורט-אגוזים

גלידת מנגו-תות-יוגורט: mango]+ strawberry yogurt icecream[/po].jpg

גלידת מנגו-פסיפלורה-יוגורט:
לטחון מנגו קפוא ופסיפלורה עם קצת יוגורט נא מהצומח ולהקפיא.


mango]+ passion icecream 1[/po].jpg

mango]+ passion icecream 2[/po].jpg

mango]+ passion icecream 3[/po].jpg

with passion:
התותים לא חובה - אפשר רק מנגו. הבסיס הוא מנגו.. אתה יכול להוסיף כמה שאתה רוצה מדברים אחרים - אם אתה מכין לצריכה מיידית - צריך שרוב המרכיבים יהיו קפואים לפני הטחינה.
גלידת אפרסמון-אננס

הרכיבים:
2 אפרסמונים בשלים מאוד קפואים מאוד (לא מקולפים, לא חתוכים)
5 רצועות דקות של אננס מיובש

צריך בלנדר שמסוגל להתמודד עם קוביית קרח (למעשה, אפרסמון קפוא) כל כך גדולה.

(אורי יורמן)

icecream]+ in blender1[/po].jpg

icecream]+ in blender2[/po].jpg
גלידת אפרסמון-חרוב
הרכיבים לגלידה שבתמונות: כמה אפרסמונים, אבקת חרובים ביתית נאה, תמרים מזן חלאווי

persimon]+ carob icecream 01b[/po].jpg

persimon]+ carob icecream 02[/po].jpg

גלידת קוקוס וקקאו

רכיבים:
3 בננות קפואות
כמה פלחי קוקוס טרי
מעט פולי קקאו גרוסים
תמר מדג'הול מגולען

מ-ד-ה-י-מ-ה!

(מירב ב)

טיפים ועקרונות הכנה לגלידה

אורי יורמן:
טוב, אז אחרי שערכתי קצת ניסויים, אני מכריז בזאת על שתי דרכים נוספות (בנוסף לאילו שאופק וטלי מא הציעו) להכנת גלידה:
  1. לשים בבלנדר 250 גרם קרח (גרוס או בקוביות), ואיתו חומרים יבשים בעיקר כמו אגוזים ותמרים. היתרון בזה הוא שלא צריך להקפיא מראש פירות. למשל גלידת החלבה-בננה מלמעלה, או גלידת אגוזי לוז וברזיל שעשיתי הבוקר (מתכון יינתן אם תבקשו).
  2. לעשות שייק בלי מים (בשביל מרקם סורבה במיוחד) של פירות, על בסיס בננה או מנגו למשל, ולהקפיא את השייק למשך 6-10 שעות.

מה אם לא נוצר מרקם של גלידה, אלא מרקם גושי?

אם יצאו גושים זה אומר שלא טחנת מספיק, מצד שני כשטוחנים הרבה זה יוצא חם מדי.
הטריק שלי הוא לטחון הכול עם חצי מכמות הבננות, ואז בסוף להוסיף בננות קפואות - שהן יחזירו את הקור לערבוביה.
(אורי יורמן)

ארטיקים/קרטיבים
  • לערבב בבלנדר ענבים מרוסקים ומסוננים עם בננה ומנגו ולהקפיא בכלי מתאים לארטיק. (שירית)
  • להקפיא אפרסקים מקולפים רכים, שזיפים עגולים סגולים וקצת תפוח חתוך ומקולף. לטחון עם טיפה מים בבלנדר. אפשר לאכול ככה וגם להקפיא במתקן לקרטיבים של ילדים.
  • קרטיב סברס סגלגל ב{{}}הכול על פירות העונה.
רעיונות נוספים
  • לאכול ענבים קפואים.
  • בעצם - להקפיא כל-מיני פירות ולאכול אותם ככה... :-)




עריכה: טלי מא 25.1.08



{==ומכאן, הדיון==}
שירית*
הודעות: 25
הצטרפות: 02 אוגוסט 2005, 22:51

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי שירית* »

אמנם לא בדיוק גלידה אבל הלהיט אצלנו בקיץ שעבר היו ארטיקים שהכנתי מענבים מרוסקים ומסוננים מקליפות וגרעינים שאליהם הוספתי לבלנדר בננה ומנגו למרקם יותר קרמי יצא מעולה
נומושי*
הודעות: 85
הצטרפות: 06 אפריל 2005, 15:25

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נומושי* »

יאמי יאמי, רק,שיהיה כבר חם..אוף!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

גלידת תות-וניל

אז הנה עוד קומבינציה.. 5 בננות קפואות + 15 תותים קפואים (מהגינה שנשארו משנה שעברה...) + 10 אגוזי מקדמיה + אגודל של שורש סלק + שנף או וניל טבעי + קצת מלח
לקישוט: גריסים של פולי קקאו.
ראו:
strawberry]+ icecream 1[/po].jpg

strawberry]+ icecream 2[/po].jpg

חוסל תוך זמן קצר.

אם רק היו לי בילדותי הורים שמשתפים אותי במטעמים שכאלו..

וכן, מומו גזרה לעצמה את השיער.. פעם שלישית כבר בשנתיים האחרונות.. תרגול טוב ב-לשחרר חפצים
יאמי*
הודעות: 13
הצטרפות: 23 אפריל 2007, 19:00

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יאמי* »

הי,
אני בבית חשבתי שעליתי על שוס ענק והנה כבר פתחו על זה דף!!

אם זה בסדר בטבעונאות אז טעים להוסיף גם חלב קוקוס.

ועוד שוס, בעונה, להקפיא ענבים מתוקים. כמו קרטיבים קטנים ומקסימים!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

איך להכין חלב קוקוס אמיתי בלי קופסת שימורים ובלי מיכל קרטון לא מתכלה..

לקנות קוקוס שלם חום בשוק.. לקנות כמה מדוכנים שונים כי יש בארץ סיכוי של 70% שהם יהיו עבשים. (הכי טוב לקנות ישר מהסיטונאי להגביר את סיכויי הטריות).
לפתוח הקוקוס - לעשות חור בעין השלישית.. ולשפוך את המים לבלנדר, - אז להטיח את הקוקוס ברצפה ולהפריד את הבשר מהקליפה.. לשים את החתיכות בבלנדר - לערבב בבלנדר כמה שאפשר.. לשפוך לתוך בד של גבינה או שקית רשת צפופה (טוב שיהיה להרבה דברים - חלב שקדים - מיץ עשב חיטה ועוד)
לחלוב את השקית.. ככה יוצא ממש שמנת לבנה והסיבים נשארים בשקית.
זה אחד הדברים העשירים והמדהימים ביותר... אם מזג האוויר בארץ ימשיך ככה נראה לי בקרוב יהיו קוקוסים בעמק הירדן!
עם הסיבים אפשר לעשות כל מיני דברים - בסיס לעוגה, עוגיות, קציצות שמש, פת שמש..
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וזה צריך לאכול בשתי ידיים לאלה בלי הבלנדר : מקפיאים ת'בננות ואז דוחפים ביד אחת לפה וביד השנייה ת'תותים....ארטיק תות בננה
נעמי_בן_שיטרית*
הודעות: 625
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

הקפאתי בננות חתוכות ותותים וניסיתי למעוך בבלנדר מוט אבל הוא לא מועך.. מי יודע למה?
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סגלית* »

הגלידה הזאת היא פשוט שוס קטלני.כבר עשינו כל מיני ניסיונות-רק בננות עם שקדים, שאייר טוחן בעלי ומכתש וקקאו ,בננות עם שסק שקטפנו מהעץ ואופק התנדב לגלען אותו,בננות עם אפרסק שקנינו.
אז ככה תוצאות המחקר הקטן מראות:מקום ראשון לוקחות הבננות עם השסק(אולי כי זה מהעץ וטרי וקטפנו יחד-תמיד יש לפרות האלו יתרון על האחרים שקונים)אח"כ הבננות עם האפרסק ולבסוף הבננות עם התוספות.מה שאומר שהכי טעים זה בסיס של בננות ועליו פרי נוסף.בננות קפואות לבד יש להן טעם מריר ,משהו בהקפאה גורם לזה כנראה.
אני מחכה כבר למנגו נראה לי שגם הוא יכול להיות שוס רציני בגלל המרקם המאוד מסוים שלו.
מה דעתכם על גלידה בסיס של אבוקדו...נראה לי גם חבל על הזמן.
ונעמי יקירתי אולי הבלנדר מוט שלך פשוט לא חזק מספיק...גם למעבד מזון שלי לוקח תזמן שלו עד שהעיסה הופכת לקרמית גלידתית כזו. וחוץ מזה את מוזמנת לשאול אותו...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

נעמי - אף פעם לא הצלחתי עם בלנדר מוט - אני ממליץ על בלנדר רגיל עם מיכל (ולדחוף בזהירות כלפי מטה עם כף עץ) או להכין "דחפן" כפי שתואר וצויר בעמוד טבעונאות שאלות ותשובות
אם אין אז אפשר גם במעבד מזון גם במסחטות מיצים מסוימות (כמו הצ'מפיון) וגם עם פומפייה וכפפת גומי.. (בזה האחרון זה יותר כמו פתיתי גלידה אבל גם מעולה).
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סגלית* »

ניסינו-גלידת אבוקדו אני מתכוונת.
הקפאנו הוצאנו מעכנו הוספנו אפרסק קפוא שברי בוטנים ואחרי טעימה אחת גם מולסה למתיקות.
יצא חביב,לא רע בכלל,אכיל. אבל נראה לי שנחזור בחזרה לבננות...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

סגלית - יש לך אולי מכונת גלידה ? פעם לפני הרבה זמן הכנתי גלידה על בסיס מקדמיה בטעם חמאה-פקאן... ויצא פיצוץ בטעם וגם היה נחמד שיכולתי להחזיר למקפיא וזה לא הפך לגוש אבן כמו עם הבננות שצריך לאכול מיד אחרי ההכנה. מה שכן עשב כבד בבטן אז לא הכנתי יותר - אבל עכשיו שגיליתי את היוגורט (יוגורט נא מהצומח) ואני מרגיש מאד קליל לאחריו - חשבתי שאם למישהו יש מכונת גלידה - שינסה להכין גלידה על בסיס היוגורט... סתם מעניין.
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סגלית* »

אופק-אומנם את רוב שעותיי אני מבלה במטבח...אבל שמתי לב שמתכונים מורכבים עם הוראות הכנה ארוכות,עוברים אצלי פעם אחת ולא נשארים.
אני זקוקה לסיפוק מיידי...אוכל בריא טרי טעים ומהיר.
(אולי אפשר לפתוח דף כזה...)
אז מה אני אומרת, להכין יוגורט מקשיו זה דבר אחד(שעדיין לא הדליק אותי לגמרי-כמו שאתה סיפרת)אבל אז עוד להכין ממנו גלידה נראה לי בשמיים בערך.
האמת עוד לא מיצינו את האפשרויות הגלומות בגלידת הפרות והיום נכין גלידת מלון. אתמול ,דרך אגב,הכנו גלידת בננה אפרסק ודובדבנים...מממ...טעים.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

גם אני בעניין של טעים ומהיר.. דווקא להכין יוגורט זה בינתיים סלחני ולוקח 5 דקות נטו (כשלא צריך לפצח את האגוזים).. לגבי מכונת הגלידה שאין לי הבנתי שזה די פשוט. למישהו כאן יש מכונת גלידה שקיבלתם בחתונה או משהו וסתם שוכבת ותופסת מקום? אשמח לתת לה אהבה ושחרר אתכם... ואז גם אמצא באמת כמה בשמיים זה להכין גלידת יוגורט .. כל טוב!
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סגלית* »

גלידת המלון הייתה פיגוזית.
לדעתי המוצלחת ביותר שניסינו עד היום.
מלון חתוך וקפוא עם מעט מיץ מלימון וסילאן להמתקה...חבל על הזמן...
הילדים אהבו קצת פחות...
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעל* »

גלידת בננות עם אשכוליות - מעדן לנסיכות ונסיכים!!!
קילפתי אשכוליות אדומות וצהובות, חתכתי והקפאתי

בשביל גלידה לאדם אחד או שניים להכניס לתוך הבלנדר -
2 פלחים של אשכולית אדומה
2 פלחים של אשכולית צהובה
1 בננה
1 תמר מג'דהול
רבע מקל וניל טבעי
1/4 כוס מים - תלוי בבלנדר, הבלנדר שלי צריך קצת מים...
ענן_בעננים*
הודעות: 502
הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ענן_בעננים* »

בענייני גלידה:
האם חייבים להכין גלידה עם שמנת, או שיש גם מתכונים אחרים?
ובכלל היכן ניתן למצוא מתכונים למכונת גלידה?

ושאלה נוספת, בדיוק קראתי שיצרני הגלידה במשבר עקב מחסור באבקת חלב.
אז מה זה בעצם אבקת חלב? האם ניתן לייצר לבד?
אינדי_אנית*
הודעות: 1097
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

היי אופק, אפשר לקבל מתכון של הואפל\קרקר שבתמונה ליד גלידת הבננות (אי שם במעלה הדף)? תודה מראש..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

התמונה לא שלי - כך שאין לי את המתכון המדויק - אבל מה שאכתוב עכשיו בטוח לא רחוק... מה שרואים זה פת-שמש (ראו מאפים נאים) מתוקה. במקום ירקות ותבלינים ומלח.. משתמשים בפירות ודברים מתוקים... אם רוצים מרקם פחות פשתני ויותר כמו ביסקוויט - אז להשתמש בגרעיני כוסמת מונבטים. אז הנה המתכון: פשתן זהוב - לטחון חצי ואת השאר להשאיר שלם - כוסמת מונבטת - בננות - תמרים או שזיפים מיובשים ומושרים - קינמון - וניל - קורטוב מלח - לשים הכול במעבד מזון - וליבש כמו פת שמש. עם סכין חדה או מספריים לחתוך לצורה של ואפלים.
רויטל*
הודעות: 369
הצטרפות: 24 פברואר 2003, 13:10

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי רויטל* »

תגידו - אני מחפשת מתכוני גלידה ללא פירות, רק שמנת ושוקולדים, שיצא משהו משובח סטייל בן & ג'ריס.
יש למישהו?....
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

רויטל - אולי קרוב למה שביקשת - עד כה שיתפתי במתכונים על בסיס פירות (בעיקר בננות) אבל בהחלט ניתן לאכול גלידה שמנה... הבסיס הוא אגוזי קשיו או מקדמיה ביחד עם תמרים ומים בבלנדר למרקם של שמנת - אפשר להוסיף אבקת קקאו ו.או גריסי קקאו ו-שנף או וניל טבעי ופקאנים - את המוש אפשר לשים במכונת גלידה או פשוט להקפיא כמו שזה. יוצא ממש גלידת שוקולד שמנה - מצוין לאכילה רגשית.
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סגלית* »

המנגו הגיע וכמובן שמיד חתכתי לחתיכות הקפאתי,יחד עם בננות שני תמרים ומעט שקדים טחונים(כרגיל...)
יצא אחלה בהסכמת כולם שאפילו ביקשו-ע..ו..ד...
גלי*
הודעות: 458
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי גלי* »

יצאה גלידה מדהימה וטעימה, פיזרנו קצת קפה דגנים על הגלידה בצלחת כי לא היה מספיק בגלידה.
גלידת קפה
chico]+ icecream[/po].jpg
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

איזה כיף - כן אם רוצים ללכת מעבר לטעם הבננה - צריך לא מעט מהטעם המבוקש. אפשר גם לעשות סירופ מרוכז בטעם חרובים\קקאו\קפה דגנים\פטל ולשפוך מלמעלה - זה יופי של ויז'ואל..
מה שכן זה נראה קצת נוזלי בתמונה - יכול להיות שזה פשוט נמס - אבל אני מזכיר למרקם אופטימאלי - להקפיא את הבננות עד שהם קשות לגמרי - ואז ללא שום מים בבלנדר עם הטעמים האחרים (שגם כאן עדיף שיהיו קפואים).
שו*
הודעות: 7
הצטרפות: 19 יולי 2007, 09:02

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי שו* »

בהשראת הדף הקפאתי אפרסקים מקולפים רכים, שזיפים עגולים סגולים וקצת תפוח חתוך ומקולף
טחנתי עם טיפה מים בבלנדר - יצא מעולה (עם חתיכות קטנות של הקליפות של השזיף שהוסיף למראה)
את השארית הקפאתי שוב במתקן לקרטיבים של ילדים ויצא ממש טעים, כולם בכל הגילאים ליקקו בשמחה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

אני מכיר רבים שמקפיאים בשקיות ניילון עם זיפלוק כזה.. היתרון הגדול הוא החיסכון במקום.. אבל שקיות ניילון זה מוצר שאני שונא לשטוף ומתבלה מהר מאד.. לכן אני משתמש במיכלים של פלסטיק קשיח במגוון צורות וצבעים.. של גלידה, של חומוס, של יוגורט.. וכו'.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

ok we got a new winner....!

גלידת מנגו-תות-יוגורט

mango]+ strawberry yogurt icecream[/po].jpg

הפעם ללא בננות! מנגו קפוא, תותים קפואים, ו-קצת יוגורט נא מהצומח (מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) - זה הכול! חוץ מזה שהטעם הוא גן עדן עלי אדמות.. אפשר להכניס את הגלידה הזו בחזרה לפריזר והיא לא הופכת לגוש קרח קשה כמו אבן.. היא הופכת לגלידה 'קשה' ולא אמריקאית. מומו ז-ל-ל-ה!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

שלום - זה הולך ומתפשט ומשתפר.. הפעם רק מנגו ופסיפלורה. פשוט! עשינו כמות - שמנו בקופסא גלידתית במיוחד שמצאנו ושמנו בפריזר.. אחר כך מוציאים מדי פעם לכמה ביסים.. זה פשוט גלידה\סורבט ברמת על - אחי חשב שאני עובד עליו וזה מחנות ועם סוכר... ושוב גם כאן הגלידה לא הופכת לגוש קרח אבן.. ואני עדיין אוהב לתת לזה להתרכך עוד יותר כמה דקות אחרי שמוציאים מהפריזר (אני זוכר שגם בגלידה לא נאה נהגתי לעשות כך).
ראו עוד תמונות:
mango]+ passion icecream 1[/po].jpg

עוד תמונות:
mango]תמונה 2 passion icecream 2[/po].jpg
mango]תמונה 3 passion icecream 3[/po].jpg
איש_המרתון*
הודעות: 2
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 08:40

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי איש_המרתון* »

נראה מדהים!
מה אפשר לשים במקום תותים שלא בנמצא היום?
תוכל לפרט כמויות של כל הרכיבים?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

התותים לא חובה - אפשר רק מנגו. הבסיס הוא מנגו.. אתה יכול להוסיף כמה שאתה רוצה מדברים אחרים - אם אתה מכין לצריכה מיידית - צריך שרוב המרכיבים יהיו קפואים לפני הטחינה.
איש_המרתון*
הודעות: 2
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 08:40

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי איש_המרתון* »

אופק, אני די חדש בעולם הטבעונאות ומאוד מאוד התרשמתי מהמתכונים היצירתיים שלך.
האם פרסמת ספר של כל המתכונים האלה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

שלום איש ותודה - באמת הייתי לפני כמה ימים בסטימצקי וראיתי את כל ספרי הבישול ונראה שהזמן בשל לספר מתכונים נאים ומאלפים עם תמונות בסגנון הזה... אני אשמח אם יהיה כזה על המדף - אבל אני צריך עזרה בהפקה.. יענו אני אכין, ואכתוב, ועוד הרבה דברים - אבל אני צריך מישהו שיעשה את הטלפונים בשביל הוצאה לאור או הפצה, ויהיה מין מנהל אישי כזה. מעוניין?
הולכת_את_מעימי*
הודעות: 108
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

שלום
יש לי עודף של גויאבות אדומות. אתם חושבים שאפשר לעשות איתם גלידה נאה כמו עם הבננה והמנגו?
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

איזה כיף לך...נראה לי שאפשר אבל אני פשוט הייתי יושבת ואוכלת אותן.
הולכת_את_מעימי*
הודעות: 108
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

זה יותר מדי...
הולכת_את_מעימי*
הודעות: 108
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

טוב אז אני אספר איך יצא.
קודם כל בניסיון ראשון הגויאבות הקשות מהפריזר שברו לי את המעבד מזון (סדק גדול!!!!!)
אחרי שחיכיתי קצת שיפשירו ריסקתי ויצא גלידה בצבע מ-ד-ה-י-ם. והטעם לדעתי מאוד טעים, אם כי הגרעינים הקשים קצת מפריעים לאכילה.
נאלצתי לאכול הכול לבד כי בני ביתי בחצי השני של העולם ששונאים גויאבות.
אם להודות על האמת, מעדיפה את מנת הפרי שלי כפרי טרי, ואת מנת הגלידה שלי כגלידה מתה מהחי (לא לרגום).
אבל אני אשמור אותם במקפיא לקיץ אז בטח ארצה לחרוג ממנת הגלידה שלי ואתגעגע לסתיו, ואני בטח אתענג על זה יותר...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

שלום הולכת את מעימי, אפשר לשאול למה דווקא גויאבות? .. אני ממליץ להתחיל עם בננה ומנגו... הבננות בארץ לא משהו ודווקא גלידה משדרגת אותם..
הולכת_את_מעימי*
הודעות: 108
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

כי היה לי הרבה ויש להם חיי מדף של פרפר. למה לא? (שואלת באמת)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

אני שם לב שבתרבות שלנו רושם ראשוני הוא כבד משמעות.. כלומר בשביל להדליק אצלי משהו.. צריך שהחוויה הראשונית בתחום תהיה מדהימה - לא פחות מזה. זה לא שאי אפשר לעשות מגויאבות גלידה.. (הייתי מסנן איכשהו את הגרעינים החוצה) - פשוט הייתי הולך על בטוח כניסיון ראשון עם בננה, תמרים, ווניל, וקצת פקאנים למשל... או מנגו ויוגורט נא מהצומח.. כאם זה לא מדהים אז די בטוח שאני אחזור ל"מקור" - כפי שאמרת גלידה מתה מהחי..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לי נראה שגויאבות זה מעולה לגלידה נאה, אבל אכן הייתי מוציא את הגרעינים... יש לי כבר ניסיון רע עם גרעיני גויאבה בבלנדר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חשבתי אולי להפוך את התהליך - להכין שייק (4 בננות, 4 תמרים, חופן אגוזים) בלי מים, מחומרים לא קפואים, ולהקפיא אותו רק אחרי שהוא מוכן.
יש איזושהי בעיה עם הרעיון?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

על בסיס מנגו ויוגורט יכול להיות שילך עוד לא ניסיתי - אבל עם בננה בטוח לא - זה יהפוך לגוש קרח..
על בסיס אגוזים מושרים זה הולך בסדר (אבל כבד מדי.. ועושה כאב בטן.. יותר מדי אגוזים)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אין לי בעיה עם זה שיהפוך לגוש קרח
חשבתי שאח"כ בשביל לשנות את המרקם, אני פשוט אכניס גוש של זה שוב לבלנדר ואכין גלידה, עם הדחפן וכו', כאילו מהתחלה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קיצר אני פשוט אנסה...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלידת חלבה בננה נאה

הגלידה הראשונה שלי:
חברה שלי באה לבקר, אז הכנתי חלבה - טחנתי בבלנדר מלא שומשום ואז לשנו אותו עם תמרים, ויצאה אחלה חלבה.
ואז עלה הרעיון: לקחנו את החלבה, עם כמות זהה של קרח (בלי מים, רק קרח), ובננה אחת, בררררררררר בבלנדר, ויצאה אחלה גלידה...
נראה לי שזה המאכל הכי טעים שהכנתי עד כה עם הבלנדר...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טוב, אז ניסיתי את הרעיון של להקפיא שייק על בסיס בננות (בלי מים) אחרי שהוא כבר מוכן.
הכנתי, הקפאתי, טעמתי אחרי 6 שעות - יצא מאוד גלידאי וטעים (נתן לי אנרגיה אחרי 30 ק"מ של רכיבה באופניים)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טוב, אז אחרי שערכתי קצת ניסויים, אני מכריז בזאת על שתי דרכים נוספות (בנוסף לאילו שאופק וטלי_ מא הציעו) להכנת גלידה:
  1. לשים בבלנדר 250 גרם קרח (גרוס או בקוביות), ואיתו חומרים יבשים בעיקר כמו אגוזים ותמרים. היתרון בזה הוא שלא צריך להקפיא מראש פירות. למשל גלידת החלבה-בננה מלמעלה, או גלידת אגוזי לוז וברזיל שעשיתי הבוקר (מתכון יינתן אם תבקשו).
  2. לעשות שייק בלי מים (בשביל מרקם סורבה במיוחד) של פירות, על בסיס בננה או מנגו למשל, ולהקפיא את השייק למשך 6-10 שעות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עוד עדכונים:
אני "מתאמן" על הכנת גלידה בבלנדר כבר כמה ימים, וזה טעים :-)

חשבתי לעשות משהו שוקולדי
איך הכי כדאי? לקנות שוקולד מריר או אבקת קקאו או מה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

אבקת קקאו משובחת של וולרונה או משהו איכותי אחר. ביחד עם בננות קפואות ואגוזים...
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

גלידת אגוזי לוז וברזיל שעשיתי הבוקר (מתכון יינתן אם תבקשו).

מבקשת..... {@

אני ממש לא טבעונאית, אבל כמה מהגלידות כאן כבר נוסו בהצלחה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

100-150 גרם אגוזים - ערבוב של לוז וברזיל, אני מעדיף יותר לוז מברזיל אבל אפשר גם חצי חצי
300 גרם קרח
7-10 תמרים
ברררררררר בררררררר עם קצת סבלנות ודחפנות, ויש גלידת אגוזי לוז וברזיל
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

תודה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שאלתי על קקאו, אבל בינתיים יש לי "מרכיב סודי" חדש בגלידות: אבקת חרובים נאה ביתית.
חברה שלי ואני לקחנו משהו כמו 15 חרובים והוצאנו להם את הגרעינים, וטחנתי את בבלנדר. עכשיו יש לי צנצנת שלמה של אבקה גסה מאוד של חרובים. טעים מאוד בגלידה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלידה ירוקה

לאחרונה ניסיתי כמה פעמים וזה ממש נחמד - לדעתי זה אפילו מוסיף טעם טוב!
כרגע אוכל מול המחשב - גלידת אגוזי לוז ירוקה!

נ.ב לאחרונה הגלידות הביתיות הן המנה הכי משביעה שאני אוכל כל היום!
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

תגיד, אורי, מה היה המתכון לגלידה המעולה והמהוללת שהכנת לנו בחפלק?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זה היה בכמויות כפולות, כך שאפשר גם לחלק הכול ב2:
  • 6 בננות קפואות
  • 10-15 תמרים (חלאווי), לא זוכר כמה, מהמקרר
  • 3-5 כפות אבקת חרובים ביתית (לא לשים את הקנויה, זה יוצא מגעיל לדעתי)
  • חופן עלי ח'וביזה
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

הקפאתי בננות, אנסה בערב! תודה רבה
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

חוזרת לדווח על תוצאות הניסיון, שכלל: 2 בננות קטנטנות קפואות, כמה אגוזי פקאן, 2 תמרים. הטעם יצא מעולה, ממש מגניב, הכול התבלנדר בהצלחה ויצאתי מרוצה למדי. אבל מה? לא יצא מרקם של גלידה. אם כבר, אז משהו שמזכיר יותר פרוזן-יוגורט, מרקם לא אחיד בעליל. כאמור, אהבתי, אבל לשם הידע הכללי ותובנות עתידיות- האם הייתי אמורה להשאיר את המרכיבים בבלנדר למשך זמן ארוך יותר, או מה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זה קצת מסובך
אם יצאו גושים זה אומר שלא טחנת מספיק, מצד שני כשטוחנים הרבה זה יוצא חם מדי.
הטריק שלי הוא לטחון הכול עם חצי מכמות הבננות, ואז בסוף להוסיף בננות קפואות - שהן יחזירו את הקור לערבוביה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אז לאחר שהייתי הראשון בהיסטוריה שניגב חומוס ירושלמי בעיר העתיק עם עלי חוטמית במקום פיתות,
היום נכנסתי להיסטוריה כאדם הראשון שהכניס עלי חוטמית למתכון של גלידה! יצא משובח.
הרכיבים: 3 בננות קפואות, 3-4 כפות אבקת חרובים ביתית, 3 תמרים חלאווי, 2 תאנים מיובשות, חופן גדול של עלי חוטמית.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלידת אפרסמון-אננס
icecream]+ in blender1[/po].jpg

עוד תמונה: icecream]תמונה 2 in blender2[/po].jpg

הרכיבים:
2 אפרסמונים בשלים מאוד קפואים מאוד
5 רצועות דקות של אננס מיובש
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אורי, איך הקפאת את האפרסמונים? חתוכים?
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

ומקולפים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אפרסמונים אורגניים, לא מקולפים, לא חתוכים
צריך בלנדר שמסוגל להתמודד עם קוביית קרח (למעשה, אפרסמון קפוא) כל כך גדולה.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אצלנו עושים יום יום גלידת "שמנת" בננות או מנגו.
מתחילים עם תחליב אגוזים (מעט מאד אגוז עם מעט מאד מים) ואז מוסיפים מנגו או בננה קפואים, בלי המתקות. יוצא ממש כמו גלידת שמנת, לא כמו סורבה.

שדרוג אהוב - להפוך את הגלידה לסגולה עם אוכמניות קפואות.
לפינוק מושלם מספרנקלים מלמעלה את הגרנולה הנאה המופלאה של תמי גלילי עם סירופ אגאבה, ומחסלים.

עשיתי פעם אחת גלידת שוקולד נאה לחג ההודיה - זה היה על בסיס שמנת קשיו, מלא קוקוס טרי אורגני ופולי קקאו אורגניים טריים ושלמים שטחנו בויטמיקס.
לא זוכרת יותר מזה כלום. רק שלא נתנו לנו לקחת את הגלידות איתנו חזרה... (הכנו שלושה טעמים בכמות שמתאימה לגדוד)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

דבר ראשון אספר שהכנתי לא מזמן את הגלידה הכי טובה שיצאה לי, אחת הטעימות ביותר שיצא לי לאכול (אם כי חברה שלי תגיד שאני מגזים).
הרכיבים:
3 בננות קפואות. אפרסמון קפוא אחד. כמה תמרים, והמון אבקת חרובים ביתית שהכנתי לא מזמן.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ועוד משהו -
הבוקר בטעות דרכתי על התיק בצורה שמעכה את האבוקדו שהיה בו. אז קילפתי והקפאתי גוש ירוק של בפנים של אבוקדו. מחר אצרף את זה לגלידה קצת יותר שומנית, מעניין אם ייצא מרקם של גלידת שמנת
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

המון אבקת חרובים ביתית שהכנתי לא מזמן.

לא חשבת שנעבור על זה בשתיקה, נכון? :-)
נא פרט.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אורי, ניסיתי את גלידת האגוזים (כי נשארו לי מלא אגוזי לוז שהם לא מי יודע מה אטרקציה לטעמי ופתאום קראתי את הודעת הגלידה הזו) ויצא מעולה! הבעיה עם הדחף המיידי לרוץ לבלנדר, הייתה שרק אחר כך קראתי את אופציית הירוקים :-) לא נורא, בפעם הבאה. תודה על היצרתיות... ואל תעלם!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אבקת חרובים ביתית - נעביר לדף אחר כשאחליט לאן.
לקחתי הרבה חרובים מצוינים שקניתי מרוני. הוצאתי את הגרעינים לאט לאט (זה לוקח בין דקה לשתי דקות לכל חרוב).
טחנתי בויטמיקס המופלא, בנגלות קטנות. יצא מרקם של אבקה, בערך כמו קמח מלא (שהוא טיפה יותר גס מקמח לבן). הרבה הרבה יותר טעים מאבקת חרובים שנמכרת בחנויות טבע.

אתמול בחפלק עשינו עם זה איזה מתכון שהיה להיט היסטרי! (טחינה מעורבבת עם האבקה)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

גם אני הכנתי אבקת חרובים ביתית בדיוק בדרך זו. טחנתי במעבד מזון ולכן אצלי היא התקבלה במרקם גס יותר. טעמה מדהים. ליגה אחרת לעומת הקנויות המעופשות.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

למישהו יש ניסיון בהכנת משהו מהמתכונים של גלידה-נאה בעזרת בלנדר-מוט?
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אני הכנתי גלידת בננות ושקדים עם בלנדר מוט. זה די קשה אבל מוטל'ה התמודד עם הבננה בגבורה ויכול לה. הבעיה היא שרוב הגלידה מצטברת על המוט אז יוצא גלידה על מקל (ארטיק למהדרין). לא נרשמו תלונות.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אורי,

בעלי מצליח להכין לי גלידה נאה של בננות קפואות עם אבקת חרובים בבלנדר מוט. לא יודעת איך הוא עושה את זה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שמח לשמוע שזה עובד.
פשוט המלצתי לאנשים להכין בבית גלידה (לפי המתכונים) עם בלנדר מוט וקערה, במקרה שאין להם בלנדר חזק, ורציתי לדעת אם אני שולח אותם למשימה שנועדה לכישלון :-).
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

הכנו אתמול גלידה נאה בויטמיקס. בהשראת המתכון של ניצן אמ : מחית אגוזי ברזיל (מה שהיה בבית) ובננה קפואה. אפילו אהובי שאוכל פשוט לא עושה עליו רושם (לא אכפת לו טעים/ לא טעים, חם/קר, טרי/מעופש) , התלהב.

והכי מדהים - אכלתי מנה יפה ולא רציתי עוד. כנראה שממשהו טוב לא צריך עוד ועוד (וגם אין את אפקט ההתמכרות של הסוכר). ואני אחת שאם יש גלידה במקרר לא יכולה להירדם בלילה...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

עם הקוקוס הטוב האחרון שהיה בביתי, הכנתי גלידת קוקוס וקקאו מדהימה ומשביעה להפליא.
3 בננות קפואות
כמה פלחי קוקוס טרי
מעט פולי קקאו גרוסים
תמר מדג'הול מגולען

מדהימה, כבר אמרתי...
ומשום מה גם אחרי הקפאה חוזרת, עדיין טעימה מאוד ולא כבדה.
noalili*
הודעות: 18
הצטרפות: 23 מרץ 2008, 15:04

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי noalili* »

היי לכולם!
היום הכנתי את הגלידה הנאה הראשונה שלי! הקפאתי מבעוד מועד תפוז (מחולק לפלחים) ובננה, ריסקתי אותם קפואים בבלנדר (שמשום מה כולם פה קוראים לו ויטמיקס? מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל?), הוספתי קצת קינמון כתוש טרי ו2 תמרים קצוצים (היה עדיף לרסק אותם אך הייתה הפסקת חשמל באמצע). יצא משו משו. יופי של ארוחת בוקר וגם מאוד מאוד ממלא. איזה כיף.
גם רציתי להגיד תודה לכולם פה, מאז שהתחלתי לבקר באתר אני מרגישה שזה נהיה לי סוג של בסיס אם :-) אני מאוד אשמח להגיע למפגש טבעונאים כשיהיה אחד כזה כדי להכיר את כל נותני העצות השימושיות שמלוות אותי בתחילת דרכי.
@}
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

(שמשום מה כולם פה קוראים לו ויטמיקס? מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל?),
"VITA MIX" זהו סוג של בלנדר (ממחה) בין היותר טובים ומהירים שיש.
עוד מידע בדף בלנדרים ומעבדי מזון.
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

אחרי שנתתי פה מתכון של הגלידה ה-לא בריאה שלנו,הרי לכם מתכון פשוט מאין כמוהו:
מקלפים בננות, חותכים לחצי,תוקעים מקלות (שיפוד עץ מחולק ל3 ) ומקפיאים.זהו. בתאבון.זה ממש מגניב . פשוט בננות קפואות עם מקל ארטיק!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

נ ע מ ה - פשוט ומדליק! מומו מבקשת את זה מאז שביקרנו.. מצאתי דרך בה זה טופס פחות מקום בפריזר - אני פשוט מקפיא את הבננות כרגיל בשלמותן בתוך כלי - ואז אם היא מבקשת על מקל - אני פשוט מוציא את הבננה הקפואה ומשפד אותה על כזה שיפוד תירס שמצאנו..
שירה*
הודעות: 718
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי שירה* »

ניסיתי להכין גלידה מבננות קפואות, בתוספת מעט סילאן
יצא מאוד מאוד טעים אבל המרקם יותר נוזלי - שלא מאפשר יצירת כדורי גלידה כמו בתמונה בדף הזה למעלה
מישהו יכול להגיד לי במה טעיתי/מה לעשות כדי שיצא יותר סמיך?

ועוד שאלה - מה זה ויטמיקס??
טחנתי בויטמיקס המופלא.
טנא_מלא_כוכבים*
הודעות: 621
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

הי שירה,
אם זה טעים, אז לא הייתי משנה כלום. אם בכל זאת את רוצה מרקם מוצק יותר - אפשר להקפיא את מה שיצא לכמה שעות.

ויטמיקס - סוג של מעבד מזון.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

היום הילדה ביקשה גלידה אז טחנתי כל מיני אגוזים ושקדים יחד (למרקם פירורי, במעבד מזון), הוספתי כמה תמרים חלאווי וערבבתי שוב,
הוספתי פפאיה אחת ו4 בננות בשלות מאוד
ואת מה שיצא הקפאתי.
קיבלתי גלידת בננה אגוזים בצבע כתום-חום שהילדות לא הסכימו לטעום אבל התינוקת התלקקה איתי.
טעם בננה עם פירורי אגוזים שמזכיר קצת, מתחת לבננה (שתלטנית הבננה, מה לעשות) את היוגורט של מילקמן שהיה פעם, עם אגוזים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שירה - המרקם נהיה נוזלי אם הגלידה התחממה לך. הפתרון הוא להקפיא, או לטחון פחות זמן בפעם הבאה, כי הגלידה מתחממת ככל שטוחנים יותר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

העוגייה,
מעניין אותי,
למה הבנות לא הסכימו לטעום? הן אמרו למה?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אורי, כי הן בנות 3 ו5 והיחס שלהן לאוכל תלוי בהרבה גורמים שלא קשורים לטעם (צבע, צורה, מצב רוח, מזל, יחסי ציבור). יכול להיות שבמצב אחר היו מנסות.
הקטנה, לעומתן, כל כך אסירת תודה על כל מזון מוצק שמניחים לה לאכול (כשלא מניחים לה היא מחפשת לבד בפח של התרנגולות) שאצלה אין "לא רוצה".
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

ויטמיקס - סוג של מעבד מזון. סוג של בלנדר, למיטב הבנתי.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

סורבה יומולדת מתותי עץ סגולים בשלים

את טיול הלקטים האחרון סיימנו בחורשה של עצי תות, באגמון החולה.
אכלנו שם בלי סוף... מהרצפה מתחת לעץ, הם היו מדהימים!
חלק מיובשים, חלק חמצמצים, חלק מתוקים מאוד, חלק לחים מאוד שממש נמעכים בין האצבעות (try to eat that with chop sticks!)..
מילאתי קופסת פלסטיק גדולה בתותי עץ מתוקים במיוחד מהרצפה,
בבית שמתי אותם בפריזר,
ואחרי כמה ימים בפריזר, טחנתי אותם בבלנדר בתור "הפתעה" ליום ההולדת של חברה שלי. יצא משובח באופן יוצא דופן
הגלידה הכי מעודנת שהכנתי עד כה.

בניגוד לגלידת הבננות שבד"כ מוסיפים תמרים,
במתכון הזה לא הוספתי כלום - 100% תותי עץ סגולים מהרצפה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

(תמונה בקרוב מאוד)
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”