מדור טבעונאות | מדור מתכוני אוכל חי | מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים | חמאה מן הצומח
{===מתכונים חיים לגלידות ===}
גלידת בננות
טלי מא (2006-09-06T18:18:39):
גלידת הבננות של ניצן ע (טוב, אנחנו למדנו אותה מניצן, אבל מסתבר שזה די נפוץ)
מוצאים את הבננות הבשלות ביותר, חותכים לשלוש-ארבע חתיכות ומקפיאים.
כשרוצים גלידה מוציאים מהמקפיא אל מעבד המזון, מפעילים אותו והרי - גלידת בננות.
הערה: לא עובד כל-כך טוב עם בלנדר כי צריך מנוע חזק. אם קצת קשה למעבד אז מחכים קצת ומניעים שוב
תוספות אפשריות: תמרים זה מצוין וגם תאנים או בעצם כל פרי... (רצוי להקפיא את הפירות לתוצאה טובה יותר, התמרים לא מעמיסים חום אז הם בסדר לא קפואים)
with passion (2006-09-07T13:10:40):
תודה טלי מא! כדאי לקלף את הבננות לפני שמקפיאים אותם (הרבה יותר קשה אחר-כך).
בבלנדר - כמה שיותר חזק יותר טוב. לא להוסיף מים למרקם גלידתי ביותר.. למלא את הבלנדר לא יותר מרבע-עד-שליש.. למי שרציני - מאד עוזר עם יש פושר (PUSHER), לקחת מקל עץ שעובר דרך החור של המכסה ואז עוד מקל בצלב שיעצור את הפושר לפני שיפגע בסכינים.. מבינים? ככה אפשר לדחוף בכיף את הבננות וזה מאד מאיץ את התהליך (טוב לבלנדר גם לדברים אחרים שאינם נוזליים במיוחד). עוד אופציה - לקחת כף עץ עם כף גדולה שלא יכולה לעבור דרך החור שבמכסה, ואז לנסר את המקל של הכף ככה שזה כמעט נוגע בסכינים.
רק בננות זה המתכון הבסיסי - אני אוהב להוסיף:
- שנף או וניל טבעי וקליפת תפוז
- קקאו מלא גרוס (להוסיף שברי אגוזים בסוף)
- אוכמניות כחולות או פטל קפואים עם חופן שקדים - האהוב..
- וכמובן רסק ירוק ... להוסיף עלים ירוקים עם קצת תמרים - לגלידה ירוקה שנראה לי זוהרת בלילה...!
with passion (2007-03-17T16:13:13):
אז כן - גלידה אמריקאית - בלי חלב - בלי סוכר - בלי סויה - רק עם - עם רכיבים מלאים ומקומיים מן הצומח..
עכשיו שהבננות יותר טעימות (כנראה העונה סוף סוף)... אנחנו מחפשים תמיד בחנויות את הבננות עם הכתמים (לא רקובות - רק בשלות מאד) - ואם אנו מוצאים אז אפשר לקנות כמות בחינם כמעט.. זכרו שאחרי הקילוף זה לא תופס יותר מדי מקום - אז קנו הרבה. אם אנחנו לא מוצאים בשלות כאלה - אנחנו פשוט קונים ארגז ואז אוכלים לאט לאט וכשזה בשל ממש רק אז מקפיאים את מה שנשאר (בד"כ חצי ארגז לפחות) במיכלים במקפיא.
טעם נוסף - זה צ'יקו (או אבקה של משקה דגנים) - זה לא נא אבל לאלה שרוצים גלידה בטעם קפוצ'ינו זה די סבבה.
114044793]תמונה להשראה: a58a7a4e8f[/po].jpg
וידאו הדגמה (גם במסחטת מיצים וגם במעבד מזון)
with passion (2007-03-21T00:36:14):
אז הנה עוד מתכון חבל על הזמן..
5 בננות קפואות (קלופות)
3 תמרי חלאווי או 1 תמר מדג'הול
חופן שקדים
קורטוב אבקת וניל (השחורה האמיתית)
כפית וחצי צ'יקו או אבקת משקה דגנים אחרת
אפשר או במעבד מזון או בבלנדר.
אם במעבד מזון - אז כדאי לחתוך את הבננות לחתיכות קטנות ואז לשים בפנים עם כל הרכיבים ולערבב עד למרקם של גלידה אמריקאית
אם בבלנדר - אז כדאי שיהיה דחפן.. מקל שדוחף את הרכיבים אל עבר הלהבים. לערבב בבלנדר עד שהעיסה מתערבלת אל תוך עצמה (או עד שהבלנדר נשרף..)
בתיאבון.. זה הולך אחלה עם קומדיה רומנטית של דמעות מחייכות.
גלידת בננות-אפרסמון ואבקת חרובים:
בננות קפואות. אפרסמון קפוא אחד. כמה תמרים, והמון אבקת חרובים ביתית שהכנתי לא מזמן.
(אורי יורמן)
גלידת בננות עם אשכוליות - מעדן לנסיכות ונסיכים!!!
קילפתי אשכוליות אדומות וצהובות, חתכתי והקפאתי
בשביל גלידה לאדם אחד או שניים להכניס לתוך הבלנדר -
2 פלחים של אשכולית אדומה
2 " צהובה
1 בננה
1 תמר מג'דהול
רבע מקל שנף או וניל טבעי
1/4 כוס מים - תלוי בבלנדר, הבלנדר שלי צריך קצת מים...
(יעל)
גלידת חלבה בננה
לטחון בבלנדר הרבה שומשום
ללוש אותו עם תמרים, עד שנוצרת חלבה.
לטחון בבלנדר את החלבה, עם כמות זהה של קרח (בלי מים, רק קרח), ובננה אחת
(אורי יורמן)
גלידת בננות ירוקה
- 6 בננות קפואות
- 10-15 תמרים (חלאווי), לא זוכר כמה, מהמקרר
- 3-5 כפות אבקת חרובים ביתית (לא לשים את הקנויה, זה יוצא מגעיל לדעתי)
- חופן עלי ח'וביזה
- בננות קפואות
- 3-4 כפות אבקת חרובים ביתית
- 3 תמרים חלאווי
- 2 תאנים מיובשות
- חופן גדול של עלי חוטמית
להכין שייק ולהקפיא (במקום לטחון פירות שהוקפאו מראש)
טוב, אז ניסיתי את הרעיון של להקפיא שייק על בסיס בננות (בלי מים) אחרי שהוא כבר מוכן.
הכנתי, הקפאתי, טעמתי אחרי 6 שעות - יצא מאוד גלידאי וטעים
(אורי יורמן)
גלידת תות-וניל
- 5 בננות קפואות
- 15 תותים קפואים
- 10 אגוזי מקדמיה
- אגודל של שורש סלק
- וניל טבעי
- קצת מלח
(with passion)
strawberry]+ icecream 1[/po].jpg
strawberry]+ icecream 2[/po].jpg
גלידת מלון
גלידת המלון הייתה פיגוזית.
לדעתי המוצלחת ביותר שניסינו עד היום.
מלון חתוך וקפוא עם מעט מיץ מלימון וסילאן להמתקה...חבל על הזמן...
הילדים אהבו קצת פחות...
(סיגלית)
גלידות על בסיס אגוזים
גלידה שמנה של with passion:
לערבב אגוזי קשיו או מקדמיה עם תמרים ומים בבלנדר למרקם של שמנת.
אפשר להוסיף אבקת קקאו ו/או גריסי קקאו ו/או וניל ופקאנים.
את התערובת אפשר לשים במכונת גלידה או להקפיא כמו שזה.
יוצא ממש גלידת שוקולד שמנה - מצוין לאכילה רגשית. (with passion)
גלידת אגוזי לוז וברזיל
100-150 גרם אגוזים - ערבוב של לוז וברזיל, אני מעדיף יותר לוז מברזיל אבל אפשר גם חצי חצי
300 גרם קרח
7-10 תמרים
(אורי יורמן)
גלידת יוגורט-אגוזים
גלידת מנגו-תות-יוגורט:
- מנגו קפוא
- תותים קפואים
- קצת יוגורט נא מהצומח (מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים)
גלידת מנגו-פסיפלורה-יוגורט:
לטחון מנגו קפוא ופסיפלורה עם קצת יוגורט נא מהצומח ולהקפיא.
mango]+ passion icecream 1[/po].jpg
mango]+ passion icecream 2[/po].jpg
mango]+ passion icecream 3[/po].jpg
with passion:
התותים לא חובה - אפשר רק מנגו. הבסיס הוא מנגו.. אתה יכול להוסיף כמה שאתה רוצה מדברים אחרים - אם אתה מכין לצריכה מיידית - צריך שרוב המרכיבים יהיו קפואים לפני הטחינה.
גלידת אפרסמון-אננס
הרכיבים:
2 אפרסמונים בשלים מאוד קפואים מאוד (לא מקולפים, לא חתוכים)
5 רצועות דקות של אננס מיובש
צריך בלנדר שמסוגל להתמודד עם קוביית קרח (למעשה, אפרסמון קפוא) כל כך גדולה.
(אורי יורמן)
icecream]+ in blender1[/po].jpg
icecream]+ in blender2[/po].jpg
גלידת אפרסמון-חרוב
persimon]+ carob icecream 01b[/po].jpg
persimon]+ carob icecream 02[/po].jpg
גלידת קוקוס וקקאו
רכיבים:
3 בננות קפואות
כמה פלחי קוקוס טרי
מעט פולי קקאו גרוסים
תמר מדג'הול מגולען
מ-ד-ה-י-מ-ה!
(מירב ב)
טיפים ועקרונות הכנה לגלידה
אורי יורמן:
טוב, אז אחרי שערכתי קצת ניסויים, אני מכריז בזאת על שתי דרכים נוספות (בנוסף לאילו שאופק וטלי מא הציעו) להכנת גלידה:
- לשים בבלנדר 250 גרם קרח (גרוס או בקוביות), ואיתו חומרים יבשים בעיקר כמו אגוזים ותמרים. היתרון בזה הוא שלא צריך להקפיא מראש פירות. למשל גלידת החלבה-בננה מלמעלה, או גלידת אגוזי לוז וברזיל שעשיתי הבוקר (מתכון יינתן אם תבקשו).
- לעשות שייק בלי מים (בשביל מרקם סורבה במיוחד) של פירות, על בסיס בננה או מנגו למשל, ולהקפיא את השייק למשך 6-10 שעות.
מה אם לא נוצר מרקם של גלידה, אלא מרקם גושי?
אם יצאו גושים זה אומר שלא טחנת מספיק, מצד שני כשטוחנים הרבה זה יוצא חם מדי.
הטריק שלי הוא לטחון הכול עם חצי מכמות הבננות, ואז בסוף להוסיף בננות קפואות - שהן יחזירו את הקור לערבוביה.
(אורי יורמן)
ארטיקים/קרטיבים
- לערבב בבלנדר ענבים מרוסקים ומסוננים עם בננה ומנגו ולהקפיא בכלי מתאים לארטיק. (שירית)
- להקפיא אפרסקים מקולפים רכים, שזיפים עגולים סגולים וקצת תפוח חתוך ומקולף. לטחון עם טיפה מים בבלנדר. אפשר לאכול ככה וגם להקפיא במתקן לקרטיבים של ילדים.
- קרטיב סברס סגלגל ב{{}}הכול על פירות העונה.
רעיונות נוספים
- לאכול ענבים קפואים.
- בעצם - להקפיא כל-מיני פירות ולאכול אותם ככה...
עריכה: טלי מא 25.1.08
{==ומכאן, הדיון==}