גן הורים בית זית

רון_ג*
הצטרפות: 26 יוני 2004, 22:01
דף אישי: הדף האישי של רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

רק להגיד שהיום על המחצלת בפארק, היינו קהילה קטנה. ולי זה חשוב מאד, אפילו יותר מהגן אולי.
גם לי זה חשוב. וזה גם נעים וכיף. זה נעים להגיע בבוקר לבית חם. לפגוש אנשים שחשובים לי. לפכוש ילדים שאני אוהב. לחלוק חוויות וגם כוס תה (צמחים :-) ). לסרב בנימוס לסנדוויץ' ולצאת עם סנדוויץ משובח. עבורי זה מאוד חשוב שהזמן הזה שבו אני משאיר את נגה אצל אחרים הוא זמן נעים גם עבורי.
אני חושב שכל הנושא הזה של קהילה הוא עוד יותר משמעותי עבור הילדים שלנו. הם ממש חווים את הענין הזה של קהילה של אנשים שכולם מחויבים אליהם. יש שתי דוגמאות קטנות שאני רוצה להזכיר. אחת זה שפעם אבא יוסי נכנס לגן בדיוק ברגע שנגה (שלי) נפלה וקבלה מכה. ברגע שנגשתי להרים אותה, היא ראתה את אבא יוסי והושיטה את ידיה אליו בדמעות "אבא יוסי אבא יוסי" בבקשת ניחומים. זה היה מדהים.
הדבר השני מיום העיון שבוע שעבר. ישבתי במעגל ועלי ישבה נגה. בשלב מסוים התישבה לידינו אמא יעל ובפיה – גזר. נגה מיד הושיטה את ידה לעבר פיה של יעל ובקשה את הגזר. היא מעולם לא היתה עושה זאת עם אדם זר או אפילו קרוב. זה הראה לי איזה תחושת קרבה היא חשה כלפי יעל.
אני חושב שזה תורם לילדים שלנו המון. ההבנה הזאת שלהם שיש קבוצה שלמה של אנשים, כולם מחויבים לטובתם ושלומם ולכולם הם מרגישים קרובים מעניקה להם מתנה חשובה לחיים. מתנה של לראות את העולם לא כמקום מאיים ממנו צריך לברוח לאמאאבא, אלא כמקום שיש בו עוד פינות של בית, חום ואהבה.
זה נכון שגם המשפחה המורחבת מספקת את זה (סבא וסבתא, דודים), אבל ברוב המקרים הם לא נוכחים יום יום בחיי הילדים שלנו.
אום_אל_בנאת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 20:52

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אום_אל_בנאת* »

לא יצא לי להיכנס כמה ימים (עיינו ערך אבא מיכה על פיסגת האוורסט, ותודה, רון, על האיחולים) עד שרון האיר את עיני שקורים פה דברים. אז הנה אני, כמה ימים אחרי כולם, ואולי זה קשור לאאוטסיידריות?
אני גם מרגישה שלקהילתיות של הגן יש המון ערך בפני עצמה, בעצם המסר שאנחנו מעבירים לילדים ולילדות, שאנחנו לא "שולחים אותם למסגרת" אלא שהם נשארים בתוכנו. שלא רק למי שנכנס למשבצת ה"מחנך" יש מקום בחינוך, ושבכלל, אולי הרבה דברים אפשר לעשות בבית/ בקהילה/ בתוך עצמנו, ולקחת עליהם אחריות.

ולגבי התוכן של הגן, לפעמים אני רואה את עצמי בכל מיני מצבים עם הילדים וחושבת שאולי גננים אנתרופוסופיים מקצועיים ומנוסים היו יודעים יותר טוב מה לעשות, איך להפוך מצבים קשים למחזקים ובונים, בעוד שאני מגששת באפלה, מחפשת איך להגיב, ולפעמים במחשבה שאחרי "הייתי צריכה לעשות אחרת".
אולי תכנית מובנית עם מחשבה מאחורי כל מילה וכל פעילות היתה תורמת יותר להתפתחות הילדים, אבל ברור לי שהילדים כן נהנים ושהם מקבלים המון מהגן כמו שהוא. ובטוח שהם מקבלים יותר מאשר מגן קונבנציונלי עם גננים עיפים ושבלונים.

אני גם מצטרפת לאבחנה שנוגי פורחת בגן. לפחות במעט פעמים שהיא נשארה אצלנו, היא היתה מאושרת, שופעת המצאות ומשחקים וצחוקים.
לי היה מאד מאד כיף בחברתה ואני מחכה בקוצר רוח לשובה.
וגם אני מצטרפת לגעגועים לאבא אוסי. גם לעצם הנוכחות הגברית וגם לנוכחותך האישית.

ודבר אחרון - לי חסרות יותר פגישות של ההורים לדבר על דברים ולדעת מה כולם מרגישים. אני גם מרגישה שאני לא מספיק מכירה את כולם. אולי זה מחסרונות ההסתגלות המהירה של מעין לגן. ואולי זה יוצר את מה שאתה קורא לו החזות ה"קשוחית" שלי, יוסי. אולי אנחנו פשוט לא מכירים מספיק.
שאק_טי*
הצטרפות: 12 מרץ 2006, 16:37
דף אישי: הדף האישי של שאק_טי*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי שאק_טי* »

ברגע שנגשתי להרים אותה, היא ראתה את אבא יוסי והושיטה את ידיה אליו בדמעות "אבא יוסי אבא יוסי" בבקשת ניחומים

מקסים
אמא_מיכל*
הצטרפות: 17 מרץ 2005, 13:26
דף אישי: הדף האישי של אמא_מיכל*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אמא_מיכל* »

יוסי , קצת דיברנו ועכשיו גם קראתי ואני מצטרפת לבן זוגי היקר לכל מילה וגם רוצה להוסיף שאני בעד לעצור, ולהרגיש ולחשוב ולא ללכת על הברור והמובן כי פתאום תוך כדי שקראתי וזה לא שאני לא שואלת את עצמי את השאלות האלה בין לבין, בין יום כזה לאחר, אבל הנה נוצר כאן פוקוס ונוסחה לה כאן שאלה, ואפשר עכשיו להתבונן כל אחד ביום שלו ולדבר במפגש כולנו ביחד ואולי יעלו רעיונות ויבואו שינויים..,

הרבה מחשבות זה מעלה לי ואני יודעת שילו אותי ביום שלי אז בעצם תודה על העצירה לרגע.
אנחנו, ולאלי בראש, או יותר נכון יש תחרות די קרובה בין אב לבנו באהבה אליך אז ברוך שובך ושיהיה יום מפרה ושנגדל עוד. אמן. לילה טוב

ועוד דבר קטן, לאלי מתגעגע לנגה, היום הוא שאל "מה, נגה חולה?" .....
אבו_נגה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2005, 21:50

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אבו_נגה* »

לי חסרות יותר פגישות של ההורים לדבר על דברים ולדעת מה כולם מרגישים
גם לי, מאד. הפורום הזה הוא תחליף חלקי בלבד.
כל כך הרבה דברים נאמרו כאן שמצריכים התיחסות שזה משאיר אותי קצת אילם.
בעיקר יש לי תחושה של חיבוק גדול מכולם והרבה אהבה וקבלה שמופנים אלי וגם אל נגה. ואני מלא התרגשות והכרה במזלי הטוב שזימן אותי לקהילה הזו שיודעת לחזק ולתמוך ולקבל ולחשוב ולא לקחת דבר כמובן מאליו.
מחר אני חוזר להיות גנן- והיום היה יום כל כך קשה עם נגה שנשאבו כל מאגרי הכוחות.
ובמקום לבוא מלא אנרגיות והתרגשות, נראה לי שאגיע מחר רייק ופתוח - להתבונן, להבין, לתקשר ולהכיל...
ונראה לי שיהיה יום נפלא.
אבו_נגה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2005, 21:50

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אבו_נגה* »

היה מעולה,כאלה חמודים ושמחים הקטנים האלה...
כאילו ידעו שזו שעת מבחן לגן, והראו בכל דרך ששמח להם ובטוח להם ונכון להם להיות שם איתנו ה"כמו הורים" שלהם.
ואפילו נגה, כאילו שכחה לגמרי שהיא בתקופה קשה, התעוררה בחיוך כששמעה את קולת הילדים ומאז זרמה בשלווה לא אופיינית לאחרונה עם כל מה שקרה במשך היום.
הם כל כך גדלו המתוקים האלה - כייף לראות אותם.
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי במבי_ק* »

רון, שאלת לגבי הגן שהקמנו אנחנו -

זה לא גן הורים. זה גן שאת ההקמה וגם את הניהול מובילות שתי משפחות. מתוך כך שלא יכולנו (כלכלית) לממן שני ילדים בגן פרטי לרוחנו. והשכנה שלנו, שהיא בולדוזר וחושבת בגדול, סחבה אותנו לזה. היא ובןזוגי באים מתחום של חינוך וולדורף, ככה שהם מתווים את הקו החינוכי. בנוסף, כולנו לא אוהבים דוגמתיות ונוסחאות, ככה שהגן אינו וולדורפי אלא מה שנקרא "ברוח", וכמו שכתבתי באתר שלנו - תמיד מביט על הילד ועל הקבוצה לפני השיטה.

לצורך ההקמה התאספה סביבנו קבוצה של הורים מיוחדים ומקסימים, שחיפשו גם הם אלטרנטיבה ובכוחות משותפים ועם תקציב זעום הקמנו גן. הכנו בובות לבד (השכנה היא מורה למלאכת יד והעבירה לנו סדנא כזו), אחד ההורים ניגר לנו רהיטים, הבנים שיפצו וצבעו ומדי פעם אנחנו עושים יום עבודות ביחד בגן. כל פעם משדרגים עוד קצת ותורמים מהבית וקונים כשאפשר, ועכשיו הגן שלנו כבר ממש מצוייד...

העניין הוא שברגע שזה גן "אמיתי" (צוות, שכירות, הנהלת חשבונות, משכורות, ישיבות, תכנונים, תקציבים, הורים, ילדים....) - זה המון המון המון עבודה. מאוד תובעני. בגלל זה מצחיק אותי איך גלשנו מרעיון שדומה לשלכם למשהו כל כך גדול (כלומר, הגן קטן וחמוד, אבל העשיה מאוד גדולה). כיף שיש לכם קהילונת כזאת.

זה האתר www.gan-aviv.org
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

די מעורר קנאה הגן הזה שלכם, אבל איך שהוא, מאחרי כל העניין הזה של "צריך" או לא ללכת לעבודה בכל זאת נשארתי בלי תשובה אמיתית-
הגן הוא רק עד אחת, מה שאומר שלא יכול להיות ששני בני הזוג אצלכם עובדים במשרה מלאה ואפילו לא 90%- לפי החישובים שלך רון זה יותר משהו שדומה ל-40%, ברוטו, כולל נסיעות... איך אתם מצליחים לעשות את זה? האם זה תענוג ששמור רק לפרילנסרים כמו עיתונאים כותבים (ומטפסי הרים?). אני שואלת בשיא הרצינות, מכיוון שהרעיון להיות יותר זמן עם הילדים נראה לי מאוד חשוב (אבל גם מאוד קשה).
שאלה שנייה היא האם חשבתם קדימה מה יקרה אחרי הגן הזה, בגילי 4-5-6 ואחר כך- האם אתם חושבים על חינוך ביתי או שתכניסו את הילדים למערכת החינוך המטורפת של מדינת ישראל?
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

כתבתי story]מאמר על הגן הורים 2628[/po] עבור אתר האייל הקורא.

זה אתר עם קהל מאוד מגוון ויתכן שלאו דווקא אוהד לרעיונות כאלה. אני מקווה שתהינה תגובות טובות.
בכל מקרה מתחיל שם דיון על כל הענין של גן הורים.
באופן כללי אני מרגיש שזה נכון להפיץ את הרעיון הזה. אולי יש עוד הורים שזה יתאים להם.
אום_אל_בנאת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 20:52

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אום_אל_בנאת* »

על שאלת אחוזי המשרה אני יכולה להשיב בשביל עצמנו. הבחירה שלנו היא לבלות יותר זמן בבית, להרוויח פחות כסף, וגם לבזבז פחות - לנסוע באוטו טרנטה או באופנים, לגור בבית קטן, לא לקנות חפצים חדשים אלא רק משומשים, לאכול אוכל פשוט ובלתי מעובד, לא להשתמש בטלפון סלולרי, לא לאכול בחוץ וכולי. יש מי שיגיד שאנחנו שילוב של עצלנים וקמצנים, אבל אנחנו מעדיפים לראות את זה כבחירה בפשטות ובשלווה. זה הולך ביחד - ככל שרוצים יותר שלווה צריכים יותר פשטות, וכל אחד יכול לבחור איפה הוא רוצה להיות על הסקאלה - יש מי שיבחר לא לעבוד כלל, לגור באוהל ולאכול שורשים, ויש מי שיבחר לעבוד כמו משוגע 100 שעות בשבוע, לגור בוילה ולרכוש במוו לכל אחד מבני המשפחה, ולראות את ילדיו בסופי שבוע. בשבילי שני הקצוות לא מתאימים, אבל המקום שבו אנחנו נמצאים כרגע מתאים לי מאד נכון להיום, והולך מצוין עם הגן הורים שלנו.
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

במבי ק,
תודה על הפרוט. יש משהו יפה מאוד לדעתי במה שעשיתם.
לא מצאתם מסגרת שעונה לצרכים שלכם - אז פשוט יצרתם אחת כזו יש מאין למען הילדים שלכם. נפלא.
בעיני זה הולך נגד המגמה הכ"כ בעייתית של "אין ברירה". המון אנשים עושים המון דברים כי "אין ברירה" -
"אין ברירה" אלא לחזור לעבודה אחרי הלידה, "אין ברירה" אלא לעבוד המון (ולסוע המון לחו"ל), "אין ברירה" אלא לשלוח ילד לגן הכי פחות גרוע בסביבה.
.ואני כמובן מוסיף ש"אין ברירה" אלא להענות לצו המילואים בשטחים ולשרת את הכיבוש.

ואתם יצאתם מזה והפכתם את ה"אין ברירה" ליש ברירה. ברירה לא פשוטה שדורשת משאבים והתעסקות אבל מבטיחה לילדים שלכם את מה שנכון בעינכם. כל הכבוד.
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

ל פלוני אלמונית ששאלה על הענין של
לא יכול להיות ששני בני הזוג אצלכם עובדים במשרה מלאה
בנוסף לדברים הנכוחים שכתבה אום אל בנאת (שרק יש לי חשש שיצא מהם שאנחנו אנשים מאוד מוזרים. ז"א אנחנו אולי קצת מוזרים ... אבל פחות ממה שעלול להשתמע מדבריה של אום אל בנאת :-) ), אז באופן מעשי בכל אחד מהבתים שלנו אחד ההורים נמצא בבית בצהריים (הגן עד אחד וחצי).
אני מאוד מאוד מקווה שהרעיון הזה של אחד ההורים נמצא בבית בצהריים הוא (עדיין !) לא רעיון אלטרנטיבי ולא מצדיק שום דף מיוחד בבאופן (משפחות מוזרות שהורה נמצא בבית שילדיו חוזרים הביתה). אני גדלתי בבית שלא דברו בו עם שום עקרון הרצף ושני הורי היו אנשים עובדים, אבל תמיד תמיד אמא שלי היתה בצהריים בבית שחזרנו מהגן ובי"ס. אני יודע שפעם זה היה הנורמה.
יש מקומות שעדיין זה כך. במושב של חמי וחמותי (חצבה) כל הגנים מסתיימים בצהריים וכל הילדים הולכים הביתה. לצערי, הבנתי באזורים האמידים זה כבר לא כך ויש המון המון צהרונים וכ"ו.

איך אתם מצליחים לעשות את זה? האם זה תענוג ששמור רק לפרילנסרים כמו עיתונאים כותבים ומטפסי הרים
ראשית, אני לא חושב.
שנית, אף אחד מאיתנו אינו עיתונאי. וגם מטפס ההרים שלנו עובד קשה (אמנם בהדרכת טיפוס ...) בימים שהוא לא מטפב על האוורסט.
שלישית וברצינות, אצלינו בגן כל זוג עובד לכל היותר במשרה וחצי ואחד ההורים בבית בצהריים. אני חושב שניתן לקיים מזה משפחה (בוודאי אם מדובר על משכורות ממוצעות ומעלה ולא על משכורות מאוד נמוכות). ובאמת, כ"כ הרבה אנשים אומרים שאין להם ברירה אלא ששני בני הזוג יעבדו משרה מלאה ובקיץ הם נוסעים לחו"ל כל שנה. בהרבה מקרים זה פשוט ענין של סדר עדיפויות. יש כאן המון דפים באתר שמדברים על זה. אם את רוצה הפניות, אשמח לתת.
אני לא מתעלם מכך שיש עוני בישראל ויש מקרים שבהם באמת אין לבני הזוג ברירה אלא לעבוד משרה מלאה. אני טוען שבהרבה מקרים אחרים דווקא יש ברירה.
חן_נושי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:29
דף אישי: הדף האישי של חן_נושי*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי חן_נושי* »

סליחה שאני נדחפת אבל...
אני רק רוצה לחזק את דבריו של רון ג על נושא הבחירה.
הרבה אנשים טוענים שאין להם ברירה ולכן הם עובדים כל כך הרבה שעות ורואים פחות ופחות את הילדים שלהם.
אני חושבת שאם כל אחד יתבונן רגע פנימה וישאל עצמו: האם באמת אין לי ברירה או שאני רק רגיל לחשוב ככה? כל אחד יכול לחשוב על אי אילו ויתורים שהוא מוכן לעשות (מתוך בחירה ושמחה) על מנת לבלות יותר זמן בבית.
נכון, לפעמים שינויים כאלה (בהכנסה, באורח החיים) מפחידים ונראים כמעט בלתי אפשריים אבל שאף אחד (טוב, כמעט אף אחד - ההסתייגות של רון במקומה) לא יספר לי ששני ההורים חייבים לעבוד פול-טיים אחרת משק הבית שלהם יקרוס...
חן_נושי*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי חן_נושי* »

בקיצור, הכל עניין של סדר עדיפויות
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

כאן יש gan]תמונות מהווי הגן horim[/po].html
נעמי'לה*
הצטרפות: 08 יוני 2006, 22:07

גן הורים בית זית

שליחה על ידי נעמי'לה* »

שלום לכולם
השנה כמעט מסתיימת ועולות לי כל מיני מחשבות, לגבי חצי השנה האחרונה בה הייתי אתכם, ולגבי השנה הבאה
אני מעריכה ומודה על המפגש שלנו, שלי ושל הגן הורים מרגישה ברת מזל שמצאנו זה את זו. כותרות שהיו קיימות במקום עבודה הקודם שלי אבל נעדרו במציאות - חיות ומיושמות פה אצלכם, אצלנו. הקהילתיות, האנושיות, החקירה הכנה. יש המון דברים, קטנים וגדולים, מאד בסיסיים אך כלל לא מובנים מאליהם שחיים פה, בגן הזה. במקומות בהם אני מהססת לדאוג לעצמי יש מישהו אחר, בשר ודם, שדואג לי, או מעודד ומלמד אותי לדאוג לעצמי. מתנות גדולות. אני באופן טבעי מרגישה חלק אבל גם נתתם לי להרגיש חלק. וזה מקום מאד עדין, הכניסה לבית של מישהו אחר, המגע עם הילדים שלו, העבודה לצידו, וברוב רובו של הזמן : זה פשוט זרם. שוב מזכירה לעצמי לא לקבל כמובן מאליו זה מיוחד. מצטערת שלא הצלחתי להגיע לא לחגים ולא לאף ישיבה, ואני מרגישה שכן יש מקום לעוד מעורבות שלי ומקום שלומד ביחד ופותר בעיות ביחד ומעלה דברים למודעות ביחד כחלק מתהליך החינוך והחינוך העצמי, אבל גם מקבלת שכך זה התאים השנה לפחות מהמקום בו אני הייתי השנה, המשתבלל. יש לי כל מיני מחשבות לשנה הבאה ואני גם פתוחה לאפשרות להמשיך אתכם, אם תמשיכו. יש גם מחשבות אחרות, אני מחפשת עוד אתגר, ועוד פרנסה. נראה מה יבקשו ממני החיים.
עוד שבוע יהיה יום השנה לחזרתי לארץ אחר היעדרות ארוכה ובתוך שנה זו, שהיתה לי מאד קשה, הגן פשוט חיבק אותי ועל זה אני אומרת לכם ולילדכם תודה. נעמי
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

הודעה :
אנחנו ממשיכים את הגן שנה הבאה ומחפשים ילדים נוספים בגילאים 2.5 עד 4.
אם אתם גרים באזור שלנו (בית-זית, מבשרת, מושבים באזור, מערב ירושלים) או מכירים אנשים שגרים שם וזה יכול לענין אותם –
נשמח מאוד אם תצרו קשר.

נורית ורון 5341394 02 5418452 02 ron and nurit@hotmail.com
טלי ויוסי 5333568 02
או דרך הדפבית.

להשתמע.
אום_נגה*
הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 21:02
דף אישי: הדף האישי של אום_נגה*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אום_נגה* »

נעמי'לה,
כייף למצוא אותך כאן...
אפרופו מתנות גדולות את מתנה גדולה בשבילנו.
ואיזה כייף לקבל כאלו מחמאות ממך - שממש מכירה אותנו מבפנים.
בשבילי את מביאה איתך לגן הרבה חום וקשב והכלה.
תודה
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

נעמי,
מרגישה ברת מזל שמצאנו זה את זו
אני גם מרגיש כך. חששנו מהענין הזה של להכניס אדם זר למבנה הזה של הורים-ילדים.
זה לא פשוט.
אבל העבודה עמך כ"כ מוצלחת וזרמה כ"כ חלק.
גם לנו וגם לילדים. בזמן שאת לא נמצאת (נניח אצלינו עד 10 בבוקר) הם שואלים -
איפא נעמי ? איפא נעמי ?
אין ספק שכבשת את לבם.
אני חושב למשל על העובדה שנגה היתה מוכנה להכנס לאוטו שלך בבוקר ולסוע לבר גיורא בלי שום
בעיה להפרד. זה מדהים. זה מראה כמה שהיא סומכת עליך - לגמרי.

ואני מאוד מסכים עם אום נגה ש בשבילי את מביאה איתך לגן הרבה חום וקשב והכלה.
וזה חום, קשב והכלה שונים מאלו שאנחנו מעניקים לילדים. קשה לי להסביר במה הם שונים, אבל הם מאוד שונים
(אולי אצלך הם באים ממקום פנימי הרבה יותר שלו ורגוע ?)

כותרות שהיו קיימות במקום עבודה הקודם שלי אבל נעדרו במציאות - חיות ומיושמות פה אצלכם, אצלנו. הקהילתיות, האנושיות, החקירה הכנה.
תודה.
נורית_נ*
הצטרפות: 11 דצמבר 2004, 08:10

גן הורים בית זית

שליחה על ידי נורית_נ* »

נעמי'לה
תודה רבה. גם על הקומפלימנטים וגם על הנתינה שלך. מבחינתי את המתנה הגדולה של הגן.
אני חושבת שיש בך את הראייה החודרת שמגיעה מלמעלה, ואפשרה לי להבין ולראות דברים קצת אחרת.
אני חושבת שידעת להכיל את הילדים גם במקומות הקשים, שהם בכלל לא טריוויאלים (על המקומות הקלים אני לא בכלל לא מדברת).
אני מצרה על כך שלא נוצר קשר מעבר לגן, אבל מאד מכבדת את המקום המשתבלל שלך (ואולי זה רק תרוץ בשבילי).

והשאר יבוא בערוץ פחות פומבי,שלא יצא לי תדמית של נשפכת (חס וחלילה).
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אורית* »

הכל טוב, יפה ומבורך, אך כשראיתי את התמונות המקסימות של ילדי הגן, תמונה אחת שפשוט הציקה לי.
התמונה שבה הילדים יושבים על השיש ללא השגחה...מבטאת בדיוק את הפחד שלי מלסמוך על הורה זר.
בעיני זה חוסר אחריות להושיב ילדים בגיל כזה על שיש בגובה כזה וללכת לצלם.
מעניין שזה לא הפריע לכם.
אם הייתי נתקלת בגננת שעושה זאת הייתי באותו היום מוציאה את הילד שלי מהגן.
נורית_נ*
הצטרפות: 11 דצמבר 2004, 08:10

גן הורים בית זית

שליחה על ידי נורית_נ* »

אורית,

אני חושבת שהתגובה שלך לצילום קצת מוגזמת.

חלק עיקרי מהמסגרת הזו זו הדברות ושקיפות מוחלטת בין ההורים.

אני יכולה לספר לך על מקרים שאנחנו (אני ובן זוגי) חשבנו שיש מעשים שהם לא במקומם וביקשנו מהורים אחרים להמנע מהם, והיתה הענות מוחלטת. בכלל מבחינת הבטיחות הלכנו על המחמיר ביותר. כל אחד מההורים קיבל באופן מלא את הפחדים של ההורים האחרים והתחשב בהם לגמרי.

במקרה המסוים הזה, זה לא הפריע לאף אחד, ודווקא כולם מאד נהנו מהתמונה. אני יכולה להגיד לך שאם היית מצטרפת לגן היית יכולה לסמוך על כל אחד ואחת שלא היינו עושים זאת לו רק בקשת.
ננה*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 19:27

גן הורים בית זית

שליחה על ידי ננה* »

שלום וברכה, אני קוראת סמויה פה כל השנה ומקנאה נורא.חבל שאני לא יכולה לצרף את בני.. משהו שסיקרן אותי: איך עניין החופשות בגן? אתם יוצאים לחופש עוד שבועיים? הרי אין בזה ממש טעם אלא עם כן אתם לא זקוקים למסגרת (לא אוהבת את המילה אבל אין לי אחרת..) לילדים. השאלה גם תקפה לתקופות חופש אחרות במערכת החינוך (חנוכה חוה"מ השונים וכדו) אשמח לתשובה
יעל_אמ*
הצטרפות: 13 נובמבר 2005, 13:52
דף אישי: הדף האישי של יעל_אמ*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי יעל_אמ* »

ננה
תודה.. בעניין החופשות - הבנו בשלב מסויים שכדאי שניסגר על הצרכים והרצונות של כולם, אז ישבנו יחד, נציגי כל משפחה, מול לוח השנה והעלנו מתי חשוב למישהו שיהיה גן בזמן החגים ומה מתאים לכולם. וכך נוצר לוח חופשות, שהיה גם חשוב להעבירו לנעמי ולעדי, שזהו גם מקום עבודה בשבילן.. יצא שעשינו פחות חופשות מגנים רגילים, אם כי נראה לי שלא בהבדל גדול. למשל - פסח: שבוע חופש (רובנו פשוט נסענו לטייל), יום העצמאות: יום אחד. בשבועות למשל - לא עשינו חופש. הגן יימשך עד אמצע יולי, כך מתאים (פחות או יותר) לכולם. סך הכל זהו נושא יחסית פשוט, רק כדאי לקבוע את הדברים מתחילת השנה.
יעל_אמ*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי יעל_אמ* »

נו ומתי נספר על הטיול גן? אמנם הטעם עוד נשאר, אבל הזמן עובר..
שישבת שעבר היינו כולנו יחד בסופשבוע של טיול משותף לכל המשפחות שבגן. אומר בשם משפחתי - לנו היה קסום.. ופשוט כיף.
אם אחת המטרות של הדף הזה היא ללמוד משהו מהניסיון שלנו למען גני הורים עתידיים - הנה טיפ ענק - תעשו טיולים משותפים מתחילת השנה ובתדירות של לפחות פעם בחודשיים שלושה.. אצלנו זה היה הראשון. כל כך מגבש ומחזק את הביחד..
חן_נושי*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי חן_נושי* »

רוצים לשמוע עוד על הטיול!
אמא_של_כפיר*
הצטרפות: 12 יולי 2006, 16:28

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אמא_של_כפיר* »

אני גרה בבית-זית, אמא של כפיר בן ה-7 חודשים ואני מחפשת עבורו גן לשנה הבאה. הרעיון של גן הורים קסם לי. האם יש הורים לתינוקות בגילאים צעירים יותר המעוניינים לפתוח גן כזה? אשמח לשמוע גם את דעות הותיקים והמנוסים כמו אום נגה, נורית ורון....
אבו_לאל*
הצטרפות: 13 יולי 2006, 01:17

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אבו_לאל* »

אכן מסע קסם..
הקמבצים היו נועם ויעל של ינון. נפגשנו בשישי בצהרים ברמת הנדיב, ובמחיר של כמה דקות הליכה הרווחנו טבילה מתוקה במעיין שם. המשכנו בהליכה עד המצוק שמשקיף על הים, וראינו שם שגם בבית השני ידעו להתמקם טוב, באחוזה עתיקה רחבת ידים שיושבת על קצה הצוק. חזרנו פרסא כלעומת, ובמחיר עוד פרסא וחצי של הליכה הרווחנו שוב טבילה באותו מעין, והפעם גם הבנות נשברו, לאחר שקיבלו זמן איכות במעיין. משם המשכנו לואדי נעלם שמטפס ממושב אחיקם, והקמנו מחנה ללילה. עבדכם השאוויש ורעייתו טרחו לנזיד ראוי ולאורז פרסי משובח, ובנפול הקטנטנים לשנתם, הפלגנו עם קפה על מדורה אל תוך הלילה. (אני קורא עד כאן, וכבר ברור שזה היה בעיקר צ'ופר להורים..וואלה, זה היתה מתנה לנו.. הם באמת שלא הפריעו לנו, ויש המשך..).
בבוקר גילינו שאנחנו חונים ממש ליד בית עץ רם ונישא (ולאל תירגל עליו מיומנות נירכשת מהקיר טיפוס של נורית ומיכה). נורית הכינה שקשוקה איטלקית שקצרה תשואות והדרנים, והתגלגלנו למעיין ליד עמיקם לטבילה צוננת. ועכשיו לשוס. כן כן, עד כאן רק המתאבן: המשכנו בשיירה לקיסריה, ושם המתינה לנו אחוזה מהאגדות עם בריכת שחיה מופלאה, כרי דשא מוריקים, בר משקאות על גלגלים, מאור פנים וחיוך קסומים של בעלי הבית ההורים של יעל, שטרחה מצידה על ארוחת צהריים של פסטה וסלט, בלווית ינות משובחים שמזג האב. אה כן, והילדים הגיעו ישנים, כך שלא ממש הפריעו לנו..
אחרי הצהרים, פסענו הישר מהשער האחורי, לאורך חורשת אקליפטים ענקיים אל חוף האקוודוקט, ושיחקנו בחול. גם הילדים. חזרנו למקלחות והתפזרנו מרוצים, אח, מרוצים.
ואסירי תודה.
לנועם וליעל ולינוני, ולמשפחה של יעל שפגשנו בקיסריה (פלוס אח ואחות וגיסה ואחיניים) שפינקונו עמוקות עמוקות, ולא רק בחן בקסם ובחינניות, אלא שגם אפילו במקצועיות.

אח קשה קשה: מחר אנחנו נפגשים בבריכה במעלה החמישה, איפה שטלי אמונה על סדנא בבית ההארחה, ולמחרת בתל צובא- מיכל רוקחת לשם מסיבת סיום.

זמן קסם.
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

אמא של כפיר ,

קבלנו שני טלפונים מהורים לילדים בגילאים כאלה (שנה +-) שחושבים על התארגנות של גן הורים.
אני מעדיף לא לרשום כאן טלפונים של אחרים אז תצרי קשר עמי בדוא"ל או בטלפון ואני אעביר לך את הפרטים.

חוץ מזה אני ממליץ בחום לפרסם מודעה במכולת וליד הדואר אם את רוצה לגבש קבוצה כזו.

אפשר להשיג אותי ב 5418452 02 (עבודה) או [email protected]

להשתמע, רון
בת_דודה_רחוקה*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 11:12

גן הורים בית זית

שליחה על ידי בת_דודה_רחוקה* »

נהנתי מאד לקרוא שנהנתם בעמיקם ובייחוד בקסריה אצל סבתא תמשיכו כך ואולי גם תשהו אצלנו בעמיקם בצימר.. חחחח D-:
אבו_לאל*
הצטרפות: 13 יולי 2006, 01:17

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אבו_לאל* »

אנחנו בשלוחה הבר גיורית ממשיכים לשנה הקרובה את הגחלת עם מתכונת "משודרגת"..
נעמי עדיין איתנו, אלא שכמובילה..
ואנחנו ההורים מצטרפים אליה בסבב.
המקום קבוע, אצלנו במשק רחב ידיים וחיבוק
ל-8 ילדים בגילאים 2-3.5
אנחנו כבר 5 משפחות
מי הבא?
ארמדילה_מעופפת*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2006, 23:29

גן הורים בית זית

שליחה על ידי ארמדילה_מעופפת* »

גם אנחנו רוצים!
החלטנו להמשיך את המסורת שלכם ולפתוח סבב חדש של גן הורים, גם הוא בבית זית. קודם כל, תודה שעשיתם את הצעד הזה לפנינו וגרמתם לנו לחשוב שזה אפשרי והכרתם לנו את האופציה הנפלאה הזו. כרגע אנחנו שני זוגות והילדים בני 8 חודשים. בתקווה שנמצא עוד שותפים ואולי נוכל להיפגש וללמוד מנסיונכם הרב ולקבל טיפים. אז תחזיקו לנו אצבעות ותאחלו לנו את מה שאתם יודעים הכי טוב שצריך, ובטח ננסה להתקשר ולהיפגש על אמת בקרוב.
איילת
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

שיהיה המון בהצלחה לשני גני ההורים החדשים שנרקמים.
אני חושב שצפויה לכם חוויה מופלאה.
ואני מחזיק לכם אצבעות. גם ברגליים.

לחברה של בית זית - אני לא יודע אם דברנו או לא (דברתי עם אמא של כפיר למעלה).
בכל מקרה יש לי טלפונים של שתי משפחות באזור שחפשו גן הורים לילדים מתחת לגיל שנה.
צרו קשר. אני בשעות העבודה ב 5418452 02
רון
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

וסתם מתוך סקרנות, אני רואה שנפתחים 2 גנים חדשים אבל מה קורה עם הגן המקורי? יהיה או לא בשנה הבאה? שיהיה לכולם בהצלחה!
גן_הורים_ירושלים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2006, 22:04

גן הורים בית זית

שליחה על ידי גן_הורים_ירושלים* »

ארמדילה המעופפת או מעוניינים נוספים. אנחנו פותחים גן הורים לילדים בני שנה +- . לפרטים נוספים:
גן הורים ירושלים
גן_הורים_ירושלים*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2006, 22:04

גן הורים בית זית

שליחה על ידי גן_הורים_ירושלים* »

טוב...אנחנו חדשים באתר וכנראה לא ממש מבינים איך פותחים דף חדש ומה התנאים ולכן הלינק לא עובד...
אז הנה מספר פרטים. מקווים שזה בסדר לפרסם את זה גם פה...

אנחנו שני זוגות הורים לתיא ונבו בני השנה שפותחים גן הורים (הגן נמצא בהרצה כבר שלושה חודשים).
הרעיון:
המודל קרוב לזה של גן ההורים בבית זית עם מספר התאמות לגיל הרך: דמות קבועה ומקום קבוע. נראה לנו כי בטווח הגילאים סביב שנה אלו שני מרכיבים חשובים. לכן המודל כולל עובדת קבועה בשכר (חמישה ימים בשבוע), אליה מצטרף כל יום הורה אחר. כאמור, מודל זה נועד לאפשר דמות קבועה מצד אחד, עם תוספת של הורה אשר יגדיל את היחס הורים אפרוחים ל 4:2 , ויאפשר מעורבות והנאה בגידול הילדים גם בשעות הגן.
מיקום הגן הוא קבוע למחצה וישתנה כל מספר חודשים בהתאם לרצון ויכולת ההורים. לשנה הקרובה הוא יפעל בקיץ בשכונת גילה בירושלים ובחורף בשכונת ניות.

הגן פועל בשעות 7:30 עד 13:30, 14:00 .

כאמור אנו מחפשים שתי משפחות נוספות לגן.

לפרטים ניתן לפנות לשירי\אסף 0506558698 [email protected]
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

הגן שלנו לא ממשיך, לצערי, שנה הבאה.

אני רוצה לספר קצת על סוף השנה. קצת לסכם את ההרגשה והמחשבות שלי בקשר למה שהיה השנה בגן
וגם לכתוב למה אנחנו לא ממשיכים שנה הבאה.

הגן נמשך עד אמצע יולי. בתחילת יולי עשינו טיול שנתי של הגן שלמעשה היה יומיים + שינה באוהלים בחיק הטבע. היה ממש ממש כיף. היה כיף לילדים להיות ביחד. יש כבר כזה קשר חזק בינהם ולהיות יומיים ביחד יום ולילה לא היה להם די. וגם לנו ההורים היה ממש נהדר, כפי ש אבו לאל כבר כתב. עברנו המון ביחד השנה והבילוי המשותף של יומיים ובמיוחד הערב ליד המדורה אחרי שהילדים נרדמו היו הזדמנות נפלאה לדבר ולהיות ביחד.

שבועיים אח"כ ביום שישי אחה"צ ערכנו מסיבת סיום במעין צובא. התכנסנו כל ההורים והאחים וגם נעמי ועדי שעבדו איתנו השנה. נעמי ואמא נורית עשו תאטרון בובות לילדים. שחקנו משחק או שתיים עם הילדים.
אני gan]קראתי כמה מילות סיום horim goodbye[/po].htm , חלקנו מתנות לילדים - אלבום תמונות מהגן + כרית עם הדפס של תמונה של כל הילדים מאחד הימים בגן.
(מאז המסיבה נגהלה רוצה לישון רק עם "הכרית של הילדים" ....)
הענקנו מתנות לנעמי ועדי כדי לבטא את התודה העמוקה שלנו על כמה שהן השקיעו בילדים שלנו וכמה שהן עזרו לנו בימים קלים כבקשים.
בשלב מסוים כל הילדים עלו למן עגול בטון ענקיי שיש שם והתחילו לרקוד ביחד. זה היה מקסים. וזה גם היה אקורד סיום כ"כ מוצלח – לראות אותם כולם רוקדים יחד ונותנים ידיים ונהנים אחד מהשני.

כמובן שגם הרמנו שם ארוחה כיד המלך ע"פ המסורת.

נפרדנו בהתרגשות גדולה אחד מהשני ומהילדים.

(המשך יבוא)
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

סיכום שלי לשנה שהיתה בגן.
אני חושב שהיתה שנה מאוד מוצלחת. לילדים שלנו היה מאוד טוב בגן. אני חושב שהם פרחו בו.
אני יכול לכתוב המון על כל היתרונות שאני ראיתי ורואה בגן הורים, אבל כבר כתבתי על זה כאן בדף וגם במאמר שפרסמתי story]באייל הקורא 2628[/po]
לדעתי היתרונות התאורטיים הללו קרמו עוד וגידים השנה ובאו לידי ביטוי במציאות של הילדים.
הדבר העיקרי שאני הכי שמח עליו זה שהמסגרת הזו אפשרה לילדים שלנו להיות באופן קבוע בחברת ילדים אחרים וללא ההורים שלהם (שזה לדעתי הכרחי בגילאי שנתיים +-, במיוחד הקטע של להיות עם ילדים אחרים) אבל באופן שהוא לדעתי כמעט באופן טבעי, קרי מטופלים ע"י הורים, נמצאים בבתים ולא במקום אחר/ייחודי וכ"ו וכן שהם זכו באמת ליחס אישי שילדים בגילם זקוקים לו - היינו תמיד שני מטפלים עם חמשה ילדים. וכל זאת אף אפשר לנו לא לוותר כליל על עבודה של שני בני הזוג (באופן תאורטי לכולם, באופן פרקטי לחלקינו. אצלינו במשפחה שנינו עבדנו וזה היה חשוב לנו).

לילדים היה מאוד מאוד טוב בגן. הם אהבו מאוד לבוא לגן והוא הווה עבורם מקום שיש בו הרבה ענין, כיף ואהבה.
לנו ההורים היה לעיתים לא קל, אבל בסה"כ היה לנו טוב מאוד להיות עם הילדים שלנו.

מעבר להיבטים החשובים הללו, יש גם את הענין של האידיאולוגיה שאצלי תמיד משחקת תפקיד, אני מודה. בהקשר הזה אני מרגיש טוב מאוד עם זה שהצלחנו להקים מסגרת קהילתית, לא מסחרית ולטפל בילדים שלנו בעצמינו. ובעיקר ליצור אלטרנטיבה למצב הקיים ולהראות לנו, וגם לאחרים, שיש עוד אופציה פרט ללשלוח ילד בן שנה וחצי לגן עד 4 אחה"צ (אני מתעלם כאן מחינוך ביתי, כי עבור רוב האנשים זה לא אופציה).

נקודה מרכזית שהיינו חלשים בה לדעתי היא שלא התנהלנו בצורה מספיק מאורגנת בהרבה תחומים. לא היה לנו מנגנון קבוע של ישיבות (ז"א היו ישיבות, אבל לא באופן קבוע), של רישום החלטות בישיבות ומעקב ביצוע והטלת משימות וכ"ו. אולי מושג כמו "מעקב ביצוע" נראה מנוגד לחלוטין לאופי של גן הורים, אבל אם במציאות החלטנו למשל שלפני החגים נעשה פעילויות בכל הבתים וכמעט לא עשינו זאת – אז זה בעיה (וגם גרם קצת לתסכול). ואם היו מקרים שהסתבר שכל אחד הבין אחרת מה שסוכם בישיבה מסוימת, כי זה לא באמת סוכם (בכתב או אפילו בע"פ בצורה ברורה) – אז זה הפריע.
ועוד דוגמא – לא היה לנו מנגנון מסודר איך מטפלים במקרה שילד חולה. מי לוקח על עצמו למצוא החלפה וכ"ו.
אני מקווה שלא יוצא מדברי שהגן התנהל בכאוס. זה ממש ממש לא נכון. עשינו ישיבות, קבלנו החלטות שאת רובן יישמנו. מצאנו פתרונות לכל מיני בעיות שנתקלנו בהם תוך רצון טוב של כולנו (שבלעדיו גם מנגנון הכי מסודר בעולם לא יעזור) וכ"ו. אבל בנושא הארגוני היינו צריכים להיות יותר מסודרים.

השורה התחתונה שלי לגבי הגן היא שאני חושב שהילדים שלנו היו מאושרים בגן ואנחנו היינו מאושרים להיות עמם ומכך שהצלחנו ליצור להם בעצמינו מקום שבו הם יכולים לגדול באושר.
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

ובכן, למה אנחנו לא ממשיכים שנה הבאה ?
שאלה טובה.
התשובה הפורמלית היא שמתוך חמש משפחות אחת, מיכל אמא לאל ו אבו לאל עברה למושב רחוק (והם כן הקימו שם גן הורים שיוצא לדרך). מתוך ארבע המשפחות שנותרו, שלוש משפחות החליטו לשלוח את הילדים לגן רגיל (כולל משפחתי) ומשפחה אחת, אום אל בנאת (נורית) ומיכה, רצתה להמשיך אבל נשארה לבד.

מה שקרה זה שאכן משפחה אחת עברה למושב רחוק כבר לפני מספר חודשים. בנוסף, יעל אמ החליטה כבר מזמן שהיא מעדיפה לא להמשיך שנה הבאה, אלא לשלוח את ינון לגן רגיל במושב. נשארנו שלוש משפחות שרצו להמשיך בגן הורים. אבל חלקינו מאוד התלבט ומשכנו את ההתלבטויות עד יוני. ביוני התחלנו להתארגן בעצלתיים, והכי בעייתי – בחוסר התלהבות. המטרה היתה למצוא משפחות נוספות כי נותרנו שלוש משפחות ורצינו עוד 2-3 משפחות. כן הדפסנו פליירים וכן חלקנו בלוחות מודעות אבל לא מאוד ברצינות. הבעיה היתה שבעוד שבאופן פורמלי החלטנו להמשיך, שתי משפחות אצלינו, שאחת מהן זה המשפחה שלי ויותר נכון בת זוגתי שתחיה, התחילו לבדוק את הגנים הרגילים במושב, קרי לדבר על הגננת, ללכת לראות את הגן. גם כי היו התלבטויות וגם כדי לפתוח אופציה למקרה שלא נצליח למצוא עוד משפחות.
רק לציין שהכל היה שקוף. אף אחד לא הסתננן בלילה לראות גן ... ספרנו הכל אחד לשני וזה גם קצת יצר תגובת שרשרת...

כך יצא שבמקום שנשקיע את זמנינו ומרצינו וחשוב מכל - התכוונותינו - בלמצוא עוד ילדים לגן, בלכסות כל לוח מודעות, בלחשוב על רעיונות יצירתיים איך למצוא עוד ילדים - עסקנו בדיונים, במעשה (הלכנו לראות וכ"ו) ובמחשבה איזה גן משני הגנים בבית זית יותר טוב ...
זה היה תהליך הרסני שהוריד לכולם את המוטיבציה, גרם לאבד את האמונה שנצליח לארגן את הגן ובסופו של דבר מוטט את כל העסק.
בתחילת יולי קבענו ישיבה אצלינו בבית שלושת המשפחות ועוד משפחה נוספת שנתנו תשובה חיובית עקרונית. יום לפני הישיבה טלי ויוסי ואנחנו (אני ונורית) החלטנו סופית להרשם לגן רגיל, הישיבה בוטלה
והסיפור נסגר.

אני לא רוצה לספר בשביל אחרים למה הם החליטו לא להמשיך. אם הם ירצו יכתבו. אני אספר על עצמינו.
בעקרון אני מאוד רציתי להמשיך בגן (בטח שמתם לב שאני די מתלהב מהרעין הזה). נורית לא כ"כ רצתה. היא טוענת שיש כמה יתרונות לגן רגיל, למשל יותר ילדים ויותר תכנים. אני מסכים עם שתי היתרונות הללו. גם אני הרגשתי החמצה שכמעט לא התעסקנו עם הילדים בחגים וכ"ו.
אבל אני חושב שניתן לארגן גן הורים עם יותר ילדים (נניח שמונה ולא רק חמשה) ושאפשר להתאמץ ולהכניס הרבה יותר תכנים לגן הורים.
בעיקר אני חושב ששתי החסרונות הללו של גן הורים הם הרבה פחות משמעותיים מהחסרונות המובהקים, הגדולים והמובנים בגן רגיל
שאני אפילו לא אתחיל לפרט אותם כאן (אפשר לקרוא ב דמעות גן ודפים דומים).
בגלל שלי זה היה מאוד חשוב ונורית כן ראתה את היתרונות של גן הורים, סכמנו שנמשיך עם גן ההורים.
אבל, נורית במקביל התחילה לבדוק את הגנים הרגילים.

יום אחד חזרתי מנסיעה קצרצרה לחו"ל במסגרת העבודה ויצאנו לירושלים לבית קפה לחגוג את יום נישואינו ולדבר. לנורית היה שתי בשורות עבורי: אחת שהסתבר לה יום קודם שהיא בהריון ... והשניה שהיא החליטה שהיא לא רוצה להמשיך בגן הורים ...
שתי פצצות ...
אחרי ששמחנו מאוד וגם התאוששנו מזה למחרת, התחלנו לדבר על הגן הורים. נורית החליטה שהיא לא רוצה כי היא מעריכה שזה יהיה לה קשה שנה הבאה גם הריון, גם עבודה, גם לימודים וגם גן הורים. בנוסף ההתמודדות עם קבוצת ההורים, קרי צורך בתאומים, צורך בהתמודדות ופתרון מחלוקות בתוך הקבוצה הם קשים מדי עבורה.
חיש מהר הסתבר לנו שיש לנו עמדות קוטביות. אני רציתי גן הורים והיא רצתה גן רגיל. ואין כאן פשרה אפשרית, צריך לבחור אחד מהם. מישהוא צריך לותר.
אני לא אפרוש כאן בפרהסיה את כל מערכת היחסים ביננו ואת כל התהליך שהיה אבל כמאמר הבדיחה אצלינו בבית הגבר (אני) מחליט על הדברים החשובים – בעד/נגד המלחמה בלבנון, מרי אזרחי מול דמוקרטיה וכ"ו – והאשה מחליטה על הדברים השוליים - איפא נגור, איפא הילדים ילמדו וכ"ו.

הלכנו לראות גן את הגן שבסופו של דבר ביתנו, נגה, תלך אליו שנה הבאה. יצאתי ממנו בוכה. לא בוכה באופן סמלי, אלא בוכה פיזית. חשוב לי לציין שלא ראיתי שם שום דבר חריג ואני לא רוצה להעביר ביקורת על הגן הזה כאן. פשוט ראיתי את הקבוצה הגדולה, של 15 ילדים בחצר קטנה עם גננת אחת (השניה היתה בתוך הגן ו/או בטלפון) והרגשתי/הבנתי שאנחנו עתידים לשלוח את נגה למקום שלתפיסתי לא יכול לספק לה את הצרכים הרגשיים שלה וזה צער אותי צער עמוק. אבל הגננת שם היא ככל הנראה חמה ואוהבת וקרובת משפחה שלנו עבדה עמה שנים בגן והיא מלאה שבחים אליה, בנוסף עדי המקסימה שעבדה איתנו השנה בגן תעבוד שם שנה הבאה יומיים בשבוע וחוץ מזה - בנישואים חייבים להתפשר.
עוד שבוע נגה תחל את הגן הזה.

התחושה שלי היא תחושה של כשלון. אני מקווה שאני לא פוגע בהורים האחרים שאני כותב את זה. אבל, אני חושב שנכשלנו בלארגן לילדים שלנו מסגרת שהיא באופן מובהק יותר טובה מגן רגיל. אף אחד בעולם לא ישכנע אותי ששני מטפלים ל 16 ילדים (שזה היחס בשני הגנים הפרטיים כאן במושב) שחלקם מתחת לגיל שלוש זה מספיק. הייתי השנה עם הילדים בגן וראיתי למה הם זקוקים.
אני חושב שבמקום להתמודד על הקשיים שבתוך הקבוצה (ובהערת אגב חשובה מאוד, הם לא היו כ"כ גדולים לדעתי. בסה"כ הסתדרנו מצוין, אבל כן היו מחלוקות, קצת כעסים וכ"ו ) ועם הקושי של לארגן את המסגרת הזו לשנה הבאה - בחרנו באפשרות הקלה, הפשוטה, היקרה פי שתיים/שלוש, אפשרות השגר/שלם-ושכח שידענו לבקר ולהתגאות שלא בחרנו בה. בחרנו באפשרות שהיא הרבה פחות טובה לילדים שלנו.
וכל זאת אחרי שחוינו כולנו השנה את כל הטוב של הגן הורים והגענו למסקנה שזו מסגרת טובה לילדים ורצינו להמשיך בה.

לי קשה עם זה.
האמת היא שאני עדיין מקווה ששבוע שבועיים אחרי תחילת הגן תהיה התפכחות קולקטיבית של כולנו ונחזור לגן הורים. אני אפילו מאמין שזו אפשרות לא דמיונית.

בגלל שכתבתי דברים לא קלים כאן ומשתמעת מהם ביקורת כלפי כל קבוצת ההורים, חשוב לי לאזן את התמונה ולומר שבמהלך השנה כל ההורים השקיעו בגן את הלב והנשמה ועשו מאמץ פיזי ונפשי כדי לקיים את הגן וכדי להתמודד עם הקשיים עם הילדים ובתוך הקבוצה וכ"ו.
אני חושב, ואני ארשה לעצמי להחמיא לקבוצה שאני חלק ממנה, שזה ראוי להרבה מאוד הערכה. המאמץ הזה
הופנה ליצירת מקום/מסגרת טובה מאוד לילדים שלנו ומסגרת שלנו ולילדים שלנו היה כיף ואושר גדול להיות חלק ממנה.
תמר_לומדת*
הצטרפות: 16 מאי 2006, 02:44

גן הורים בית זית

שליחה על ידי תמר_לומדת* »

קוראת חשאית של הדף, שגרה אתכם בבית זית אבל עוד לא אמא (עד נובמבר, טפו טפו טפו...)
היה מרשים לקרוא את הדף, נותן כיווני מחשבה ורעיונות רבים, ובעיקר מרגש.
רון, כולי תקווה שהחוויה של נגה ושלך תהיה טובה, גם אם שונה (ושוב, רק ממקום של איחולים ולא של ידיעה או הכרה של הנושא).
שיהיה לכולכם בהצלחה!

<בפנטזיה שלה תמר מצרפת את מנחם (שם זמני :-)) לגן הורים עם הילדים שיוולדו בשנה הקרובה...>
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

גן הורים בית זית

שליחה על ידי עידית* »

זוג הורים מירושלים מחפש לפחות שני זוגות הורים לילדים בגילאי שנתיים-שנתיים וחצי (פחות או יותר), כדי לנסות לגבש גן הורים.
הרעיון שחשבנו עליו הוא: להתחיל משלוש-ארבע שעות כמה ימים בשבוע בהשגחת שני מבוגרים מתחלפים.יחד נבנה סדר יום ותכנים לגן.
לפרטים: עידית 054-5466309
אלעאדל_אבו_לאל*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 23:39

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אלעאדל_אבו_לאל* »

אז כמו שציין כבר רון, אנחנו בבר גיורא עם לאל ועברי (השנה כבר כשותף רשמי לאחיו..) שומרים על הגחלת עם "גן אורים" מקסים בלב משק רחב ידיים, עם מבנה קבוע מלבב ועם נעמי כגננת קבועה/ ערוכים לעד 8 ילדים (אנחנו כבר 6..). בעיקר תשלים לנו את הפאזל בת באזור גיל 3, אבל יש מלבדה עוד מקום פנוי, גמיש יותר.
כל משפחה שולחת הורה ללוות את נעמי ברוטציה. ההוצאות מתחלקות בין המשפחות, (יוצא בערך 1000 ש"ח)..
לפרטים עמי 0526402080 אלעד
אימא_טרייה_פלוס*
הצטרפות: 14 אפריל 2007, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אימא_טרייה_פלוס*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אימא_טרייה_פלוס* »

וואו. בדיוק מה שאני מחפשת. איזה כיף לכם!! ראיי בת 11 חודשים,אנחנו גרים בגן חיים ומאד הייתי רוצה למצוא משהו כזה בשביילנו... אני מסיימת את הסטאז' בהומיאופתיה והייתי שמחה לפתוח קליניקה אבל להמשיך לגדל את ראיי... יש למישו פה עיצה?
יש לי שותפים לדבר????
אתם מוזמנים לכתוב לי ב פתרון ביניים לחינוך בייתי
אליס*
הצטרפות: 10 ינואר 2006, 13:44

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אליס* »

אתמול חתמתי חוזה בבית זית. האם קורה משהו השנה, גן הורים?או התארגנות כלשהי לילדים קטנים בגישה טבעית?
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

ברוכה הבאה.
גן הורים לא ידוע לי שנפתח בבית זית השנה.

יש פעוטון ברוח אנתרופוסופית ויחסית טבעית.
את מוזמנת להתקשר אם את מעונינת בפרטים נוספים -
2377332 054
רון
ליאת_המאמינה*
הצטרפות: 15 מאי 2005, 14:09
דף אישי: הדף האישי של ליאת_המאמינה*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי ליאת_המאמינה* »

שלום לכם...עוקבת אחריכם מרחוק (כיוון שאני לא ממונעת...) השנה ממש הצטערתי על כך כי הגדולה שלי(3) כבר צריכה חברה.
הייתי רוצה להתעניין אם אתם מכירים משהו כמו היוזמה שלכם במבשרת?
אם לא, אז האלטרנטיבה פה במבשרת לגן הורים היא משהו שקורם עור וגידים ממש עכשיו. ורציתי לכתוב לכם על כך, כיוון שנראה לנו שאנשים שקוראים פה (וחבריהם) עשויים להתאים לנו ואנו להם... אולי אתם מכירים כאלו??
אז אצרף את מה שכתבתי בכיכר השוק:
אנו על סף פתיחת גן לגילאי 3-4 במבשרת ציון, בשל ייחודיותו הגן פונה לכל הסביבה: ירושלים והאזור.
ע"י רשת החינוך מעיינות ר' חייא
"אם ברצונך לבנות ספינה יפה,
אל תאסוף אנשים, תאמר להם לאסוף עצים ותכין להם אתה תוכנית עבודה,
אלא טע בהם את האהבה והכמיהה לים הרחב, הגדול והאין סופי,
והם כבר יבנו לך את הספינה הטובה בעולם"
למי שמכיר- אין צורך להסביר כמה הגישה מקסימה והיישום נפלא... ולמי שעוד לא מכיר....מומלץ!!!
בגדול, הגישה עולה בקנה אחד עם עקרונות האנתרופוסופיה ועם ערכי היהדות ותורת ישראל סבא.
ואם יש למישהו עצה או משהו - אשמח! תודה,שתהיה לכולנו שנה נפלאה...
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

fכתבה שהתפרסמה אתמול בנענע על גן הורים:

http://mom.nana10.co.il/Article/?Articl ... 20&sid=154
יעל_אמ*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי יעל_אמ* »

עברה מעל שנה.. כיף קצת לגלוש לכאן שוב.. בהסתכלות לאחור, יש כאן תיאור חלקי ביותר לחוויה עמוקה, שאני אישית, לא באמת ניסיתי ממש להעביר פה אל הכתב בשום שלב.. יש משפט בסיכום של רון מלפני שנה, שרק עכשיו פתאם קצת צורם לי. הגן אליו עברנו, 3 משפחות מהגן הורים, אינו כלל וכלל גן רגיל. בתור מי שביקרה בכל גן אפשרי באזור ליום תצפית, אני יכולה לומר שככלל, גן וולדורף אינו גן רגיל, ובפרט, זכינו בגן נדיר ונפלא כאן בבית זית שנה שעברה, וגם, עושה רושם, השנה. סביר להניח שאם הגן הזה, שנמצא ממש בקצה הרחוב, לא היה קיים, גן הורים היה נמשך מבחינתי, אבל, אחרי שנה אני יכולה לומר, יחסית בהשלמה, שאין טוב בלי רע, וכמו שהיו קשיים בגן הורים, והיו גם קשיים בגן שבתשלום, שתי המסגרות היו ועודן, לתחושתי, הנכונות ביותר בשבילנו לזמן שלהם. וקשה להשוות כי הילדים מאד גדלו. אני מרגישה שקיבלנו (גם ינוני וגם אני) כל כך המון בגן ההורים, בעיקר מן משפחה מורחבת ואהובה מאד שנשארה כזו עד היום... ועכשיו, ברוב הימים, אני מרגישה שינוני מקבל דברים אחרים, טובים אף הם אני מאמינה ומקווה, בגן אליו הוא הולך בשמחה כבר מעל שנה. כידוע, החיים דינאמיים, ואני מרגישה מאד ברת מזל (טפו טפו חמסה חמסה) על המקומות הטובים שמסע הגדילה של ינוני הביא אותנו אליהם עד כה!.. התחשק לי לתעד את התחושה הזאת.. בטח אשתפן ואמחק בעוד כמה ימים
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

יעל, למה למחוק ?
הקולות השונים בדף הזה רק מעשירים את הדיון.
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

אנחנו הולכים עכשיו לישיבה לארגן את גן הורים של שנה הבאה (עבור מתן). שלוש שנים אחרי, אולי נפתח גן נוסף ...
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

היתה כתבה קטנטנה בהארץ ביום שישי האחרון על גן הורים.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1003043.html

שבוע הבא תתפרסם כתבה גדולה בידיעות אחרונות עם גני הורים.
שירי*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 20:47

גן הורים בית זית

שליחה על ידי שירי* »

חושבים על הקמת גן הורים במושב. רציתי לשאול - מה עם ביטוח?
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

אני לא מומחה בזה, אבל אפשר לעשות ביטוח צד ג' לבתים שגרים בהם (זה לא יקר) ואז זה מכסה מקרה של ילד שנפגע, חס וחלילה.

איזה מושב?

רון
חגית_ממבשרת*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2008, 23:22

גן הורים בית זית

שליחה על ידי חגית_ממבשרת* »

הי, קראתי בהנאה וקצת קנאה (חיובית כמובן) את עלילות גנכם המפואר.
ללא ספק רעיון גאוני פשוט אמיתי ונכון.
יש לי תינוק מקסים בן 9 חודשים שמחפש בדיוק את אותו הדבר יש לכם רעיון איך מצליחים להתניע מן גן הורים כזה במבשרת???
חגית
רון_ג*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רון_ג* »

שלום חגית,

מקווה שאת עוד תסתכלי כאן בתשובה.

איך מניעים?
יוזמים ומחפשים עוד אנשים.
אנחנו, בת זוגי ואני יזמנו עד כה שלושה גני הורים. כולם פעלו או פעילים.
תמיד זה היה בדרך הכמעט יחידה לטעמי לארגן משהו קהילתי - לחפש שותפים.
איך חפשנו?
  1. תלינו מודעות בלוח מודעות
  2. אמרנו לכל מי שמכיר אנשים באותו אזור עם ילדים שאנחנו מארגנים כזו מסגרת.
  3. פרסמנו בלוחות מודעות באינטרנט (למשל כאן ב באופן טבעי)
בקיצור, צריך פשוט להפיץ את זה כמה שיותר. הכי רחב שאפשר. אני אפילו הייתי רואה הורים ברחוב של ילדים בגיל המתאים ושואל אותם אם זה מעניין אותם.
הרמית טלפון לכל מיני אנשים ששמעתי שיש להם ילדים בגיל המתאים ושאלתי אותם. לרובם זה לא התאים. אבל היו אלה שכן וכך זה קרם עור וגידים.

את יכולה לקרוא עוד במה שכתבתי למעלה בתאריך 18.11.2005

אח"כ - כדאי להתייעץ עם הורים שכבר עשו את זה. אוכל לקשר אותך לרבים. יש כעת גן הורים פעיל במושב בית זית, אבל זה לילדים יותר גדולים משלך. אם את רוצה קשר אליהם, אקשר.

בהצלחה !
רוניטל*
הצטרפות: 01 נובמבר 2008, 20:59

גן הורים בית זית

שליחה על ידי רוניטל* »

שלום חגית,
שמי רוניטל, אני אמא לתינוק בן 10 חודשים המעוניינת בסידור דומה. גרה בבית זית. טל: 052-5456832, 02-5701459
בהצלחה ושבוע טוב!
אחת_העלמות*
הצטרפות: 06 ינואר 2009, 15:26
דף אישי: הדף האישי של אחת_העלמות*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אחת_העלמות* »

הגן שלכם נשמע מקסים ואת גם...
גם אני רוצה!!!
אמא_טריה*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:20
דף אישי: הדף האישי של אמא_טריה*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי אמא_טריה* »

מעוניינת לעבור לבית זית (או למקום ירוק ונחמד אחר בסביבה שאוכל לארגן גן הורים וגידול ירקות וכד')
באזור מושבים של ירושלים, צריכה עזרה דחופה למצוא משהו, אפשר בית די קטן אבל עם חצר
ושכנים (שכנות)... נחמדות... 052-3284418
אשמח מאוד לעזרה, אני מהדרום וכרגע אצל הורי בראשון ואני רוצה למצוא משהו ספציפי מאוד
ורק אז לנסוע לאזור, כי שחר הקטנה בת 10 חודשים וממש שונאת נסיעות ולעבור מישוב לישוב איתה יהיה קשה מאוד
תודה רבה מאוד , מיכל
שורשים_עמוקים*
הצטרפות: 30 אפריל 2009, 14:50
דף אישי: הדף האישי של שורשים_עמוקים*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי שורשים_עמוקים* »

אנחנו כמה הורים שחושבים להתאגד לגן הורים באזור קטמון-תלפיות ויש לנו מלא שאלות.

האם רון ג או אחד מההורים אחרים שהיו בגן זמין לשוחח בטלפון / להתכתב במייל? אם כן, אשמח אם תיצרו קשר באמצעות המייל בדף הבית שלי
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

גן הורים בית זית

שליחה על ידי מאיה* »

היי אנחנו מעוניינים לעבור לבית זית, ומחשפים גן לבננו שיהיה בספטמבר הקרוב בן שנתיים ותשע
וגם מחפשים בית... אז אם אתם יודעים משהו ויכולים לעזור לנו מאוד נשמח
[email protected]
תודה :)
פלוני_אלמונית*

גן הורים בית זית

שלום לכם,
אני מתגוררת במושב שורש וממש אבודה בלחפש מסגרת לקטנה שלי בספטמבר. היא תהיה בת 8 חודשים.
זה אחלה רעיון והייתי שמחה להקים זאת כאן ביישוב.
האם יש כאן הורים המעוניינים בכך?
[email protected]
פלוני_אלמונית*

גן הורים בית זית

מצטרפת לשאלה הקודמת, אבל הבת שלי תהיה בת שנה וחצי בספטמבר הקרוב, ואני מחפשת להקים גן הורים באיזור בית-זית...
אשמח לתגובות :-)
[email protected]
מרים_פ*
הצטרפות: 05 אפריל 2006, 22:22
דף אישי: הדף האישי של מרים_פ*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי מרים_פ* »

היי,
לגבי גן- הורים באיזור בית זית - אני מארגנת קבוצת-משחק באיזור שאולי עשויה להתאים לצרכייך. (-:
אגב, ניסיתי לשלוח מייל לכתובת שמופיעה כאן והכתובת לא זוהתה (??)
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

גן הורים בית זית

שליחה על ידי הילה* »

שלום,
אני מתחילה להבין שגן הורים זה אולי הפתרון גם עבורנו
אבל חוששת שזה קצת מוקדם, בתי בת 9 חודשים, חשבתי להתחיל בגיל שנה, אולי קצת יותר.
מי מבין בעלי הנסיון יוכל ליעץ בעניין הזה? מתי בעינכם כדאי ומתאים להתחיל?
תודה,
הילה
ב_שאיפה*
הצטרפות: 14 דצמבר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של ב_שאיפה*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי ב_שאיפה* »

היי הילה,
אני גם קצת חושבת על זה. אין לי שום ניסיון, אבל שלי בת תיכף 9 חודשים וזה מרגיש לי אישית מאד מוקדם.
אני חושבת שלנו זה יתאים רק עוד כמה חודשים טובים... אולי לקראת גיל שנתיים...
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

גן הורים בית זית

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

אתם יודעים שפעם פשוט קראו לזה משפחתון?
אני הייתי באחד כזה לפני גיל גן.
פלוני_אלמונית*

גן הורים בית זית

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, קראתי בשקיקה על היוזמות הנהדרות. מאוד רוצה להיות חלק. האם כרגע יש בבית זית גן הורים פעיל?
שליחת תגובה

חזור אל “מסגרות אלטרנטיביות”