דגמי אופניים

ה_מכבס*
הצטרפות: 15 מאי 2008, 15:07

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

גם באופניים יש אופנה. מה שמייצרים (בעיקר) באופנת הקונפקציה העכשווית הם "אופני הרים". זה לא מתאים לכולם, אבל זה שיש ברוב החנויות ושולט בתחום האופניים הזולים, אז זה מה שהרוב קונים.

פעם היו אופני סבא. ישיבה זקופה, גלגלים בקוטר גדול, צמיגים עם מעט חספוס, מעצור רגל (בדיווש לאחור - מה שקראו פעם טורפדו), ללא מהלכים, מסגרת פלדה. הם היו בדגמים עם "רמה" ובלי "רמה" (לנשים). אלה אופניים עמידים מאוד, באמת לכל החיים.
[רמה -המוט האופקי המחבר בין הכידון למושב משלים את צורת השלדה למשולש. זו צורה חזקה מאוד מבחינה מבנית].

אחר כך, הייתה אופנה של דמוי "אופני מרוץ". השראה ממרוצי הכביש לאופניים. זו היתה מתנת בר מצווה נפוצה בשנת השבעים והשמונים. באופני המרוץ, השלדה עשויה צינורות פלדה דקים יותר כדי לחסוך במשקל, הצמידים צרים מאוד כדי להוריד חיכוך עם הכביש, תנוחת הרוכב רכונה לפנים כדי להפחית בהתנגדות האויר (גובה המושב בגובה הכידון) וכדי לחלק את משקל הגוף בין הישבן לזרועות, נוספו הילוכים, ומעצור הרגל האחורי הוחלף במעצור יד (כי אי אפשר מעצור רגל בשילוב עם הילוכים).

התחנה הבאה באבולוציה הבאה היתה "אופני הרים". מישהו רצה להנות מאופנים מהירים עם הילוכים גם בדרכים משובשות. צינורות השלדה עובו כי המאמצים בשטח רבים יותר. החלו להשתמש באלומיניום במקום בפלדה כדי לחסוך במשקל, נוספו בולמי זעזועים, מעצורים חזקים יותר, ההילוכים הותאמו לייצר כוח במקום מהירות, הצמיגים עובו וחוספסו כדי להתמודד עם תוואי מחוספס ורך. בקיצור - ג'יפ.

אבל, לרכיבה יומיומית עירונית או שבילי כורכר, הכי מתאימים אופני סבא - עם עזרים מודרנים (הילוכים ושלדה קלה מאלומיניום):
גובה כידון גבוה מגובה המושב (כאשר המושב כבר הותאם לגובה הרוכב). הכידון קרוב יותר למושב. שני אלה מנחים ישיבה זקופה עם יכולת להתבונן באופן נוח הרחק קדימה.
למרכיבים ילדים, נוח יותר בלי רמה.
צמיגים - לא עבים מדי (כדי לא לסבול מחיכוך מיותר על הכביש) ולא דקים מדי ( כדי לשכך את חספוס הדרך).
בולם קדמי - מרכך את מהמורות הרכיבה בלי לבזבז יותר מדי אנרגית דיווש (כאשר מדוושים, הבולמים מתכווצים ומתרחבים, כך שחלק מהאנרגיה הולכת לקפיצים במקום לגלגל).

אופני סבא. אני לא יודע אם זה מושג מוכר. אולי קוראים לזה עכשיו "אופניים עירוניים", אבל עכשיו את יודעת איך הם נראים ומרגישים.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

דגמי אופניים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תודה, זה נשמע בדיוק מה שאני צריכה. איך זה שהם לא נפוצים יותר? בבקשה תן לי איזה חסרון כדי שאני ארגיש שאני עושה tradeoff!
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

איך זה שהם לא נפוצים יותר?
למה מכנסים בגזרה נמוכה נפוצים כל כך? כי אנשים קונים את מה שיש ולא את מה שמתאים.

בבקשה תן לי איזה חסרון
הם לא יצטיינו ברכיבת אקסטרים. לא אופטימליים למהירות, מעבר מכשולים, ניצול כח, העברת משקל בין הגלגלים לתמרונים מיוחדים. אופניים סובארו.

יש גם טרנד חדש יחסית באופניים: אופני "קרוזר". הם בעיקר נראים טוב. רכבתי על משהו דומה (אבל רק לזמן קצר) ולא התלהבתי.
185563]+דוגמא לאופני קרוזר יפים ואופנתים DAISY3 L YELLOW[/po]-FADE.jpg
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

דגמי אופניים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תודה, זה נשמע מושלם.
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

בבקשה, דיווש נעים. זה באמת מפליא שצריך להתאמץ כדי למצוא אופניים שימושיים באמת, עם כל הפרטים הקטנים (כמו בדוגמאות האופנים למעלה בדף).
בנוסף לסבל, סלסלה, רגלית יציבה (כדי שיהיה אפשר להעמיס את הילד במושב כשהאופניים עומדים), תוספת נחמדה אך לא הכרחית היא מגיני בוץ (כנפיים) לגלגלים. ככה מונעים מרסס המים שנוצר על ידי הגלגלים להרטיב את הרגלים והישבן.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דגמי אופניים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

העתקתי מהאופניים:
diamondback
50476 07F00
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

wow מכבס, איזה הסבר טוב. אני רוכבת על אופני הרים מרחקים גדולים בעיר, ובאמת סובלת בחגורת הכתפיים ובגב התחתון בגלל הרכינה קדימה לכידון. יש אופני סבא עם הילוכים רציניים? אני בירושלים המשופעת, משתמשת בכל ההילוכים העומדים לרשותי, נראה לי 3*9). ובנושא קצת אחר: האם תוכל להמליץ על ביגוד לרכיבת חורף? קר לי...
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

אני לא מומחה גדול באופנים, פשוט אוהב לרכוב אז אני שם לב לפרטים.
סובלת בחגורת הכתפיים ובגב התחתון
יכול להיות ששלדת האופניים שלך לא מתאימה למימדיך. המושב קרוב מדי לכידון ואת מקמרת את הגב.

ביגוד לרכיבת חורף
אין לי רעיון מיוחד מלבד בגדים קלים ואטומים לרוח. בדרך כלל אני מתחמם ומזיע מהמאמץ, אז אני לא אוהב להתלבש בבגדים חמים.
זהר_הטכנומג*
הצטרפות: 06 נובמבר 2008, 21:07

דגמי אופניים

שליחה על ידי זהר_הטכנומג* »

מיכל, אני לפני שנים נהגתי כדרכו של המכבס, קרי התחממות ממאמץ, אבל כשרכבתי באירופה באלפים השתמשתי במעיל מיוחד שמכסה מעל הצוואר, שאינו מחדיר את הקור אבל יחד עם זאת מאפשר שיחרור ופיזור של חום הגוף.

המכבס: אני סקרן לדעת במה אתה עובד.
פלוני_אלמונית*

דגמי אופניים

המכבס, אתה מתכוון פשוט למה שמוגדר אופני עיר, שהפכו מאד מאד פופולריים ברחובות העיר הגדולה בחדשים האחרונים. יש כאלה בכל החנויות ברמות מחירים שונות.
מיכל_ע*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה מכבס וזהר. מכבס - נראה לי באמת שהאופניים גדולים עליי. קיבלתי אותן בהשאלה מגבוה אחד. אני מקווה שעוד אגבה.
פלוני_אלמונית*

דגמי אופניים

ובהמשך לדיון - אולי מישהו מכיר אופני עיר (יענו ישיבה זקופה) עם ברקס רגל וגם הילוכים (שניים, שלושה לא יותר מדי)?
תודה.
פלוני_אלמונית*

דגמי אופניים

בררי בחנויות של סלאלום, אני די בטוחה שראיתי כאלה לפני כחדשיים בחנותם בתל אביב ברחוב החשמונאים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

לי יש אופני עיר מסוג EVOKE.
הם בסדר, אבל "עגלה" יחסית לאופני ההרים של האיש (TREK) או של הילדה (GT).
ההבדל משמעותי.
האופניים של האיש כאילו נוסעים מעצמם, המאמץ שאני צריכה להשקיע ברכיבה נמוך בהרבה. אני יכולה להרגיש שכל המכלולים שם יותר איכותיים.
כמו כן הם הרבה יותר יציבים, וזה אומר שהם גם טובים יותר במהירויות מאוד נמוכות (אפשר כמעט לרכב במקום כשמחכים לילד או כשרוכבים במאסף אחרי ילד שבולם כל הזמן (-: ).
קניתי אותם כי הייתי צריכה אופני נשים שאפשר לקפוץ מהם הצידה במקרה שהאופניים רוצים ליפול, ולהרכיב עליהם בלי בעיה כיסא לילד. הילד כבר רוכב בעצמו על אופניים מידה 16'', כך שנראה לי שבקרוב כבר לא יהיה צורך להרכיב אותו.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

דגמי אופניים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

חברת TREK מוציאה דגם חדש לאופניים, שאין להם את השרשרת הרגילה, אלא משהו כמו באופנועים, רצועת גומי עם שקעים.
ראו פה
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

פטנט חמוד: אופני ריקשה שהופכים לעגלת ילדים ולהפך. לא בדיוק מנשא ומתאים לילד יחיד, אבל בכל זאת חמוד. מצחיק אותי לחשוב איך יתנהגו ברכבת ישראל, שם לא מאפשרים להעלות אופנים (אלא הם הם מקופלים בתוך תיק) אבל כן מאפשרים עגלות ילדים.
זה מזכיר לי שלפני שבוע ראיתי אמא עם תינוק חייכן בן חצי שנה, יושב בכיף בכסא תינוק קטנטן שמורכב על הכידון ומחזיק את עצמו בידית אחיזה.
http://www.taga.nl/[po]taga long no demo large[/po].wmv
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

דגם חדש לאופניים, שאין להם את השרשרת הרגילה
זה מזכיר לי שתכונה מאוד שימושית באופנים ליוממות היא "מגן שרשרת". חיפוי חלקי או מלא לשרשרת באיזור הפדלים, המונע משולי המכנסים להתפס בשרשרת ולהתכלך בגריז. לי אין כזה ואני נוקט בשיטה המאוד-לא-קולית של לקפל את שולי המכנסים שני קיפולים למעלה למראה מושלם של לבלר בדרך לעבודה מתוך סרט איטלקי ניאוריאלסטי.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני שמה גומיות על המכנסיים.
יותר מגוחכת ממך, מכבס :-)
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מקפלת את המכנס הימני סביב הרגל, ומעלה עליו את הגרב, ככה שהגרב מחזיק אותו.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מכבס, אתה עושה עבודה מצויינת פה, נשאר לי רק להשען לאחור ולהנות.
אבל אם תצטרך עזרה תגיד ;-)

לעניין הקיפולים - אני כמו בשמת אם יש עליי גרביים וכמו המכבס אם אין.
רק רגל ימין, כמובן... אם כבר מגוחך, אז עד הסוף!
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני גם שמאל כי השרוול של שמאל מפיל את המשאבה...
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

וכמו המכבס אם אין.
כן, אם אין גרביים, אני מקפלת או משתמשת באטב.
בקיץ האחרון אפילו השקעתי בטייץ בשביל לרכב בנוחיות. איזה הבדל! כמה היה נוח!
מיכל_ע*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

בקיץ האחרון אפילו השקעתי בטייץ
בשמת, ניסית במקרה את הטייטס המרופד? אני בדיוק מתכוונת לקנות טייטס מחממים לחורף, מתלבטת בין מרופד ללא מרופד. של איזה חברה יש לך?
ה_מכבס*

דגמי אופניים

שליחה על ידי ה_מכבס* »

נשאר לי רק להשען לאחור ולהנות
חן חן :)
וכל זה בלי ללהג על שלדות, מעבירי הילוכים, קסטות גלג"ש ושאר כדורי שינה.
בשמת_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשמת, ניסית במקרה את הטייטס המרופד? אני בדיוק מתכוונת לקנות טייטס מחממים לחורף, מתלבטת בין מרופד ללא מרופד. של איזה חברה יש לך?
קניתי טייטס פשוט מכותנה שהיה בחנות השכונתית, כזה שלא מגיע עד סוף הרגל ונגמר בטיפת תחרה (-:

לא מוכר לי בכלל טייטס מרופד. זה משהו של רוכבי אופניים? שלי סתם טייטס רגיל רגיל. בטח אפשר לקנות בסופר יותר בזול...
הבוחשת_בסירים*
הצטרפות: 28 יוני 2007, 13:27
דף אישי: הדף האישי של הבוחשת_בסירים*

דגמי אופניים

שליחה על ידי הבוחשת_בסירים* »

לכל אנשי האופניים באתר: לחנות אופניים בשרון דרושים עובדים(רצוי רוכבים) למשרה חלקית/מלאה פרטים דרך הדף-בית.
כריסטופית_רובין*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 21:10
דף אישי: הדף האישי של כריסטופית_רובין*

דגמי אופניים

שליחה על ידי כריסטופית_רובין* »

היי למומחי האופניים:)
אני שוקלת לקנות אופניים מתקפלות-רצוי שיהיו כמה שיותר קלות(וגם רצוי עם מושב נוח), למטרת נסיעה בתוך עיר.

אז אם מישהו כאן מבינה בעניין,אשמח לדעת-אילו דגמים מומלצים,איזה טווח מחירים יש לעניין ,האם יש אופציות ליד שנייה ?(לא גנוב) אני ממש לא מחפשת את הכי יקר ולא מתכוונת,לפחות כרגע לנסוע מרחקים אדירים.
מחפשת את הכי זול של היקרים.:)
תודה@}
מיכל_ע*

דגמי אופניים

שליחה על ידי מיכל_ע* »

בשמת - יש טייסט מיוחד לרכיבה שמרופד באיזור הישיבה ואמור להיות מאד נח.
כריסטופית - לגבי יד שניה תשאלי את סירופ מייפל, אני חושבת שהיא מוכרת זוג דנדש. חוצמיזה נראה לי שלאופק יש מתקפלים, אז בטח הוא מבין בזה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

דגמי אופניים

שליחה על ידי אילה_א* »

אופני ריקשה שהופכים לעגלת ילדים ולהפך
איזה מדליק
אתה יודע איפה קונים כאלה ?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”