זהו
אתר חופשי, וזכותי המלאה למחוק בו קטעים משיקולים של טיוב התוכן באתר. אם יש למישהו בעיה עם העריכה שעשיתי הוא מוזמן לשחזר את הקטעים המחוקים, או להתווכח איתי על העריכה. אני אשתף פעולה עם שני הנתיבים הללו.
אבישלום, אני שמח שבחרת לפתוח דיון על העריכה שלי במקום מלחמת מחיקות-שיחזורים, אבל צרם לי הטון שנשמע מדבריך
זה לא מצדיק התערבות של כח עליון. על מה בדיוק אתה מאשים אותי? על זה שעשיתי עבודת עריכה שהיה ברור שתצרום לחלק מהאנשים? ככה זה עם עריכות, הן תמיד גורמות לכעס ולהעלבויות, ובוודאי שזה כך אם הן עריכות דרמטיות (ואולי, טראומטיות) של דפים חמים. אבל אם הן נעשות נכון אז הן משפרות את האתר. וזה בדיוק מה שאני חושב שעשיתי. אם יש לך בעיה עם זה, אז בוא נדבר על זה, אבל אין צורך לתקוף אותי אישית.
ועכשיו עניינית:
כעורך, עומד לנגד עיני נר אחר מזה העומד לנגד עיני
ככותב באתר. ככותב אני מביע את דעתי בלבד, ונותן לה את המשקל המרכזי. היא יכולה להיות נכונה, מוטה, שגויה, אקסצנטרית, אבל אני נותן לה מקום מרכזי בכתיבתי, כי זוהי דעתי. כעורך אני מסתכל על פרמטר אחר:
הגברת הקול של באופן טבעי. אני מנסה לשפר את יחס האות-לרעש על ידי מחיקת קטעים שאין להם ערך סמנטי; אני מנסה לתת יותר מקום לקולות מוטי
באופן טבעי מאשר לקולות מיינסטרים; אני מנסה להקל על הקריאוּת על ידי תיקון שגיאות כתיב, הוספת פיסוק, ושיפור הריווח. בקיצור, אני הופך את התוכן הקיים ליותר משמעותי עבור הקורא.
הקטע הארוך שמחקתי היה כולו רעש. הוא אולי היה רעש משעשע, אולי מעליב, אולי מרגיז, אולי מפתיע, אבל הוא היה
רעש. אין לו ערך סמנטי בכלל בקונטקסט של
באופן טבעי.
בניגוד לאנשים שזה מקרוב באו, ותופסים את קהילת באופן כאנשים פתוחים וסובלניים, אני לא חושב שהקהילה הזו היא כזו. אם למחזר דברים של יונת, אתה לא יכול להיות נגד חיסונים, נגד סוגים מסויימים של מזון, נגד ממסד, נגד תרבות הצריכה, ונגד עוד עשרות דברים בלי להיות דעתן, לא-סובלני, ועצמאי. ואני בדיוק כזה, לא פתוח ולא סובלני: יש לי דעות ברורות מה אני רוצה, ויש לי דעות עוד יותר ברורות לגבי מה אני לא רוצה. ואני לא רוצה כאן באתר את סוג האינטראקציה שהיה בקטעים שמחקתי.
לא מחקתי אותם בגלל הסכמה או אי-הסכמה עם הדעות של חלק מהמשתתפים, או בגלל רצון לתת לגיטימציה לסוג התנהגות כזה או אחר. להפך, עשיתי את זה בשביל
לסתום פיות -- שבדף הזה, בצורה שבה הוא התפתח -- לא הוסיפו תוכן בעל משמעות לאתר, ועוד יותר מזה שידרו שזה לגיטימי. עשיתי את זה בשביל להגיד בדיוק את מה שאמרה
ב דרך:
חלאאאאאאס!.
ויש לי תחושה שרבים אחרים מרגישים כמוה וכמוני בנושא הזה (
ב דרך, צר לי אם אני משייך לך בשוגג הסכמה עם המחיקה שביצעתי).