גורפרחים יקרה, אל תאמרי נואש, לפעמים, בעיקר אחרי חווית לידה בעייתית לוקח זמן להנקה להתבסס, אבל יש לך חלב ובשפע כך שאת בדרך הנכונה. הילדה שלך בסוף תבין מה זה טוב (ציצי של אמא כמובן) ולא תרצה לעזוב, ואת תשכחי את הקושי של ההתחלה.
מכיוון שגם אני הייתי שם, אני רוצה לחלוק אתך את סיפורי האישי. אולי הוא יתן לך זוית ראיה חדשה. אני מקווה שתוכלי להתחזק ממנו.
אני ילדתי תינוקת בשבוע 32, פגית קטנה במשקל 1600 גר'. כמובן שלא היה מה לדבר על הנקה בשלב הזה.
אבל בזכות הצוות הנפלא של הפגיה, שמכיר בחשיבות ההנקה, וגם בזכות הפנאטיות שלי (לא הייתי מוכנה שידברו איתי על תמ"ל, אפילו לא באופן זמני). בסופו של דבר זה הצליח.
אז זה הלך ככה: שבועיים ראשונים - שאיבה מסביב לשעון, כמויות חלב שמספיקות לשלישיה, כמובן שהיה לי גודש. פג בגודל שלה מקבל אוכל בזונדה (אם לא באינפוזיה) כך שהרוב נזרק לפח. את הקולוסטרום דחפו לה איכשהו אם אני זוכרת נכון אבל זה לא ממש עקרוני.
שבועיים אח"כ, עדיין בפגיה: 2 או 3 הזדמנויות ביום לנסיונות הנקה עם תינוקת קטנטנה וחלשלושה ואחיות לחוצות (בדר"כ). שאר הארוחות בבקבוק.
וכך השתחררנו בגיל כמעט חודש, עם מעט כוח להאכיל ולאכול (אני עוד התאוששתי מניתוח קיסרי). ההוראות מביה"ח היו להניק לפי דרישה אבל לא לפתוח רווח גדול מ-5 שעות, ז"א שאם עברו 5 שעות להעיר ולהאכיל ב"כוח". בשבועיים הבאים
אמא שלי גרה אתנו ופעלנו לפי מה שיועצת ההנקה אמרה:
א. ממשיכים לשאוב. ב. את הבקבוק מקבלים מהיידים של סבתא או אבא. כדי שיהיה הבדל ברור לתינוקת מבחינת הריח. מכיוון שהיא קיבלה רק חלב אם היא ידעה מאיפה הוא בא.
בהתחלה ניסנו להתחיל כל ארוחה בהנקה ואם נגמר הכוח הארוחה הסתיימה מהבקבוק. זה לא כ"כ עבד כי היא תמיד עשתה הצגות שהיא עייפה ועברה לבקבוק. אח"כ ניסינו ארוחה כן ארוחה לא. וזה עזר. כשהארוחות התחילו מהבקבוק היא ידעה ש"הנחתי לה" ונתתי לה הפסקה, ובפעם הבאה היה לה יותר כוח. לאט לאט ארוחות הבקבוק הצטמצמו ועברנו להנקה מלאה. אם אני לא טועה היא הייתה אז בת חודשיים (אולי אפילו קצת יותר). כמובן שישנו ביחד אבל היא לא הסכימה לאכול בשכיבה, אני הייתי חייבת להתיישב.
אני תמיד מספרת את הסיפור הזה, ולא בשביל לעשות רגשי אשם! זה בשביל להראות שזה אפשרי! ולא כדאי לוותר. ייתרונות ההנקה עולים לאין שעור על תחליף (שהרי הוא רק תחליף...). כמובן שיש לך יועצת הנקה ואת צריכה לסמוך עליה ואם בסופו של יום תחליטי לוותר, אני מאמינה שתעשי זאת רק כשתחליטי שעשית ככל שביכולתך, ואם עשית כל שביכולתך אזי את האמא הטובה ביותר. אבל את לא צריכה להקשיב לתנינים שאומרים לך לוותר (הם אומרים את זה בגללם ולא בגללך). רק
את יודעת כמה קשה לך, ורק
את תחליטי מתי עשית מספיק.
אני חייבת לציין גם שאצלי בראש כל הזמן היתה המחשבה: "אני אמא שלך ואני יודעת מה טוב בשבילך ואני לא מתכוונת לוותר לך, נכון זה קשה לשתינו, אבל בסוף זה משתלם" הייתי מאוד שקטה עם ההחלטה שלי ולא התרגשתי מאנשים שאמרו לי שקשה לי.
בנוסף רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הרוטינה שלכן - כשאת נותנת לה חלב ממזרק, איפה היא נמצאת?
פעם סייעתי למישהי להחזיר הנקה אחרי כמעט חודשיים שהיא נתנה תמ"ל ואת המזרק נתנו לתינוק/ת רק כשהיא הייתה על הציצ של אמא שלה (מין עבודה בעיינים כזו: "הנה, תראי, החלב בא מ
פה " )
תנסי להתייעץ עם דוריס לגבי התנוחה, אולי חוסר שביעות הרצון של התינוקת שלך נובע מזה שפשוט לא כ"כ נוח לה? (יש המון אופציות לא צריך להתקבע על שום דבר) הבנתי שיש לך פטמה גדולה? יכול להיות ששינוי תנוחה יקל על שתיכן. יש פה עוד המון יועצות הנקה בפורום אני בטוחה שהן יכולות לתת עידוד וכוח ואולי גם טיפים. (איפה אתן בנות?)
ועוד עצה (אני שונאת לתת עצות אבל לא מצליחה להמנע מזה), תנסי להשיג עזרה פיזית לפחות לכמה שעות ביום, מישהו שגם יטפל בך. לבסס הנקה בעייתית זה נורא קשה ולעשות את זה כשאת לבד בבית זה עוד יותר קשה, אז אל תתאיישי ואולי יש איזו חברה או אמא שיכולות לבוא לכמה שעות ביום ופשוט להיות אתך, (מעבר לשעות שבהן הבעל בבית). המון
![(()) (())](./images/smilies/hug.gif)
ותהיי חזקה!
להמשיך קדימה בנחישות ובנועם זאת הרוח...
מקווה שלא הכבדתי במילותי יותר מדי. לילה טוב