בכל זאת, בכל זאת בכל זאת, רואה בזה בעיקר את הצד השלילי, את ההפסד, את המחיר. אז יעלפו, אני רוצה להציע לך משהו: כפי שכתבתי למעלה לגוגוס, אם תצליחי לבצע איזו חקירה, ולגלות על מתיישבת ה"עצלות" הזו, יכול להיות שתצליחי להיות יותר סלחנית כלפי עצמך.
אצלי, נניח, ואצל הרבה אחרים בטח, אחת הסיבות העיקריות שאני מזניחה את נושא הפעילות הגופנית, הוא הרצון העז שלי לקצת שקט ומרחב בסוף היום. לאורך חלקים נרחבים של היום, אני מטפלת בביתי ובילדי, אני חולקת איתם את זמני, מזוני, המרחב שלי ואפילו גופי (אם בהנקה ואם בזינוקים ידידותיים

). אני ממלאת המון מטלות. אמנם לחלוטין מתוך בחירה, ואמנם נעימות, ועדיין, אני חווה לא מעט מהן כמטלות (גם פה יש המון מקום לעבודה, אבל אני לא שם

). אז בערב אני רוצה שכולם יעזבו אותי בשקט, ואף אחד לא יגיד לי מה לעשות, ובעיקר, לא להצטרך לקום וללכת לשום מקום.
וכשאני מבינה כמה חשוב לי השקט הזה בסוף היום, כמה זה צורך חזק אצלי, אני משתדלת לשמוח על כך שאני מצליחה למלא אותו, במקום להתרעם על עצמי שאיני מצליחה ללכת להתעמל.
(כאמור, גיליתי שכשהצלחתי לצמצם את תצרוכת המחשב/קריאה שלי לשעה ביום, פתאום התפנה לי שפע של זמן, ואחרי שכמה שבועות היה שפע של זמן, פתאום אני מצאתי את עצמי נרשמת למכון כושר. אבל עבר זמן מאז, וחזרתי להרגלי הקלוקלים).