החיים עם 3 ילדים בלוג

חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

אמא לשלושה
את עושה תהליך נפלא באמצעות הילדים שלך. את מאפשרת לעצמך לגלות את נקודות העוצמה הפנימית שלך.
זו הדרך הבטוחה והנכונה לחיזוק האמונה שלךבעצמך. וככל שאת מחזקת אמונה זו את מורידה מעצמך שיפוטיות וביקורת עצמית.
מה שהבת שלך מזהה באחותך הוא סוג של שקט, שלווה וביטחון שנובעים אצל אחותך מהאמונה באל. בתך כמובן נותנת לסממנים החיצוניים שהיא רואה את הפרוש לשקט הזה ורוצה אותו גם ומשם הרצון שלה לחיקוי.
מציעה לך: 1. להמשיך בדרך שאת יודעת שנכונה לך.
  1. "להתבונן" על המחשבות המבקרות שלך <אותך ואת אחותך> .
  2. לשאול ולענות לעצמך: מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות בתסריט הז?
  3. להיזכר בדוגמה שנתת כאן :שאלתי אותה אם היא רוצה להתכרבל איתי במיטה, תוך שניות נעצר זרם הדמעות והבכי, נשכבתי לידה, ליטפתי חיבקתי נישקתי ותוך דקות היא נרדמה.
אהבה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

_טוב, את יודעת מה הכי קשה לי, קשה לי עם זה שהיא איבדה את עצמה (מבחינתי לפחות) היא כבר לא חושבת בעצמה היא פשוט הפכה להיות
ייסמן של הרבנים, קשה לי עם הירידה הבנאלית לפרטי פרטים קשה לי עם הפאנטיות הזו, קשה לי עם זה שעל כל התלבטות קטנה היא רצה לרב
קשה לי עם העדריות הזו.
ויש גם כמה דברים שמעצבנים אותי, מעצבן אותי שהדתיים חושבים שיש להם מונופול על התורה ועל אלוהים, מעצבן אותי שהם מפרשים את התורה לפי הנוחיות שלהם._
ואת כל זה אפשר להפוך לניסוחים שמתארים משהו שהוא "כן" ולא משהו שהוא "לא".
כלומר,
את יכולה לדבר עם הבת שלך, ולהגיד לה במה את מאמינה.
הבת שלי ואני מנהלות המון שיחות על דת ועל אלוהים ועל אמונה, כי היא נתקלת בזה מכל הכיוונים.
לדעתי יחזק ויעצים אותך להתחיל לנסח לעצמך את האמונה הפנימית שלך, ולהגיד אותה בלי בושה ובלי פחד בשלב הראשון לילדים שלך.
למשל (עירית לוי, אני אשמח לעזרה פה, זה רק ניסיון):
"היא כבר לא חושבת בעצמה" -
זה אומר: "אני מאמינה במחשבה עצמאית. לכל אדם יש גם החופש וגם החובה והאחריות לחשוב בעצמו" (זה צריך להיות כמובן אגב נושא קונקרטי).

"שעל כל התלבטות קטנה היא רצה לרב" -
זה אומר: "אני מאמינה שכאשר יש לנו התלבטות, אנחנו צריכים לברר לעצמנו מצד אחד מה הערכים שלנו, מה הדעות שלנו (בשכל), ומצד שני אנחנו צריכים להקשיב ללב שלנו, לרגשות שלנו, ולהבין מה האינטואיציה הכי עמוקה שלנו מספרת לנו שמתאים לנו".

(אלה כמובן סתם ניחושים וניסיונות. את תשני את הניסוחים שיתאימו לך. אבל אלה האמונות שלך. מה שתנסחי, מה שתביני, ה"יש" שייצא לך מתוך ה"אין", זאת אמונה. זה אור החיים שלך. זה מה שמדריך אותך בדברים הגדולים ובדברים הקטנים. זה לא ש"להם" יש "אמונה" ולך יש ריק, אין כלום. להם יש אמונה אחת - ולך אחרת.)
ולגבי הברכות - לדעתי הן לא מזיקות, ועשויות אפילו להועיל.
הילדים שלי ואני התחלנו טקס לפני-שינה שבו אנחנו מודים ומברכים על כל מיני דברים בחיינו (עכשיו, בזמן המלחמה, אני אומרת כל ערב תודה על שמירת החיים של כל היקרים לנו). הברכות היהודיות יש בהן הזמנת אנרגיה חיובית, ואפשר לדבר על זה עם הילדה מהזווית הזאת ("כוחו של התת מודע" כבר אמרנו?).
{@
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

אמא לשלושה יקרה, קודם כל (()) ותודה על השיתוף.

מתוך כל מה שכתבת עולה שבתך פותחת בפנייך פתח לעשיית שלום עם עצמך, עם אחותך ועם אלוהים (כמו שאת תופסת אותו, או אם בכלל) - אם תבחרי להסתכל כך על הדברים.

את מתארת מכלול גדול מאוד של קשיים שמציפים אותך, וערבוביה של כאב, כעס ותסכול. לא קל להכיל את כל זה, ועוד לבד בתוך סביבה ששונה ממך לחלוטין.
ועדיין, כל קושי כזה מאיר על הזדמנות גדולה, וכל קושי כזה יכול להיות קצה חוט להתחיל ממנו.

הייתי בוחרת קושי אחד להתחיל ממנו, ובוחנת מהי ההזדמנות שעומדת מאחוריו עבורך, ומשם מתחילה.
אם זה מדבר אלייך, את יכולה לשאול את עצמך - מה הכי "מדגדג" לך לגעת בו? מהי ההזדמנות שהכי "קוראת" לך?

.

אני מאוד מתחברת לרעיון של בשמת א לנסח ולחדד לעצמך את האמונות שלך.
כפי שבשמת כתבה - הן ישנן. יש לך אני מאמין, יש לך תפיסת עולם, יש לך את מי שאת! זה שאין לזה כותרת דתית זה לא אומר שזה איננו.

במקביל, שווה לבדוק מה מתוך האמונות שלך הן באמת שלך ואת שלמה איתן לחלוטין, ולעומת זאת אילו אמונות עוצבו בתגובה למשהו ולא היתה לך באמת בחירה חופשית לגביהן. יכול להיות שאת חלקן תבחרי להחזיק, רק שהפעם את תהיי זו שבחרה אותן במקום שהן תהיינה שלך מחוסר ברירה.

למשל, אולי את תגלי במשך הזמן שאת כן מאמינה באלוהים, אבל זה יהיה אלוהים שלך, אלוהים כפי שאת תופסת אותו (אולי אפילו תהיה לך מילה אחרת לזה), ולא איזה קונספט על אלוהים שנוצר אצלך בתגובה למנהגים שראית סביבך וסלדת מהם.

ואת כל זה אפשר להפוך לניסוחים שמתארים משהו שהוא "כן" ולא משהו שהוא "לא".
|Y| |Y| |Y|
ה'לא' הוא תגובה שלך לסביבה, לאי הקבלה שלהם אותך, לעקיצות, לעלבונות.
ה'כן' הוא מי שאת.
אמא_לשלושה*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי אמא_לשלושה* »

ולגבי הברכות - לדעתי הן לא מזיקות, ועשויות אפילו להועיל

אין ויכוח על זה, מה שלא מוצא חן בעיניי בברכות האלו שאין לך יד חופשית לבחור בנוסח או במילים ואני לא רואה איך אפשר להתחבר לברכה שמישהוא אחר מכתיב לך אותה.
את יכולה לדבר עם הבת שלך, ולהגיד לה במה את מאמינה.
את מה שיש לי לומר על המשפט הזה, עירית לוי ניסחה נפלא :

במקביל, שווה לבדוק מה מתוך האמונות שלך הן באמת שלך ואת שלמה איתן לחלוטין, ולעומת זאת אילו אמונות עוצבו בתגובה למשהו ולא היתה לך באמת בחירה חופשית לגביהן.

כבר אין לי מושג במה אני מאמינה, הכל מבולבל בתוך הראש ואני לא יודעת איך להתחיל לעשות סדר, אז איך אני יכולה לנהל שיחות עם הבת שלי ולהסביר לה במה אני מאמינה כאשר אני בעצמי לא יודעת?

מה שהבת שלך מזהה באחותך הוא סוג של שקט, שלווה וביטחון שנובעים אצל אחותך מהאמונה באל

חני, את צודקת, לאחותי יש באמת שקט שלווה וביטחון מאז חזרה בתשובה אבל לי כל זה נראה מזויף.

בקיצור מה שאני שואפת אליו הוא קצת חשיבה עצמאית, גם אדם דתי (לדעתי) צריך מדי פעם להרהר ולא לקבל את הכל "כתורה מסיני".

בשמת, אהבתי את הדוגמאות שנתת לי (הייתי צריכה לקרוא אותן שלוש פעמים עד שהבנתי).

ושוב תודה לכן שאתן מלוות אותי בדרך הקשה שלא חשבתי שאגיע אליה לעולם.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי ממ* »

כבר אין לי מושג במה אני מאמינה, הכל מבולבל בתוך הראש ואני לא יודעת איך להתחיל לעשות סדר, אז איך אני יכולה לנהל שיחות עם הבת שלי ולהסביר לה במה אני מאמינה כאשר אני בעצמי לא יודעת?

לדעתי, ניסחת היטב את אמונתך. מקריאת דברייך זה נשמע לי כך: 1. אנחנו יצורים חופשיים, בעלי יכולת בחירה משלל אפשרויות. 2. את מאמינה בחשיבות של מימוש יכולת הבחירה 3. המימוש מתאפשר מתוך הקשבה לנפש ולרצונות האישיים, ולא לסמכות כמו רב או טקסטים מוכתבים מראש.

את יכולה לומר את כל זה לבת שלך. לומר לה "אני מאמינה שאנו חופשיים. שאנו יכולים לבחור". ואז (אני עוקבת אחר דברי בשמת א ו עירית לוי ) להציע לה להמציא את המנהגים והטקסטים שמתאימים לה. למשל: במקום ברכה מוכתבת מראש, "בואי נדבר על דברים שטוב לנו איתם, ודברים שאנו מבקשות לשנות".
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

אמא לשלושה יקרה,
אז איך אני יכולה לנהל שיחות עם הבת שלי ולהסביר לה במה אני מאמינה כאשר אני בעצמי לא יודעת?

את יכולה לשקף לה מה את מרגישה בדיוק כמו שכתבת כאן. אבל אל תשכחי מצד שני לומר לה במה את כן מאמינה,במה שקשור אלייך, במה שקשור אליה. <זה כמו סיכום קצר של התהליך שעברת עד עכשיו>

לאחותי יש באמת שקט שלווה וביטחון מאז חזרה בתשובה אבל לי כל זה נראה מזויף.
לאחותך זה נחווה לגמרי אמיתי. וההשלמה של אחותך עם הבחירה שלה זה מה שעובר חזק לבת שלך.
גם אני מאמינה שעדיף שאדם יעשה את הבחירות שלו מתוך החופש והשקט שלו ולא כדי לקבל חופש ושקט. אבל מצד שני יש לי אחיינית מדהימה שחזרה בתשובה ומאז יש לה שקט. היא מצאה את הדרך שלה לחופש ושלווה.
בקיצור מה שאני שואפת אליו הוא קצת חשיבה עצמאית, גם אדם דתי (לדעתי) צריך מדי פעם להרהר ולא לקבל את הכל "כתורה מסיני".
יהיה לך הרבה יותר קל ,ופחות ילקחו ממך אנרגיות אם תותרי על השיחה של מה "אחרים צריכים להתנהג, לחשוב וכו'" ותשקיעי את המשאבים שלך במה שקשור אלייך.
אהבה
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

המימוש מתאפשר מתוך הקשבה לנפש ולרצונות האישיים, ולא לסמכות כמו רב או טקסטים מוכתבים מראש
תודה לך ממ, עזרת לי לעשות עוד קצת סדר במחשבות שלי.
אנסה את הרעיון של טקסים שמתאימים לנו.
יהיה לך הרבה יותר קל ,ופחות ילקחו ממך אנרגיות אם תותרי על השיחה של מה "אחרים צריכים להתנהג, לחשוב וכו'" ותשקיעי את המשאבים שלך במה שקשור אלייך.
תודה.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

כבר אין לי מושג במה אני מאמינה, הכל מבולבל בתוך הראש ואני לא יודעת איך להתחיל לעשות סדר
מה דעתך להתחיל עם משהו אחד, קטן ולא מסובך, ולראות כיצד זה משפיע עלייך?
אני מאוד מתחברת לאמירת תודה על מה שיש לנו בחיים שבשמת הציעה. מה דעתך לאמץ את זה בעודך מחפשת מחפשת טקסים שמתאימים לכם?
זה משהו קטן (אבל גדול!) ופשוט להתחיל ממנו.

הנה מה ש-בשמת א כתבה בעניין: הילדים שלי ואני התחלנו טקס לפני-שינה שבו אנחנו מודים ומברכים על כל מיני דברים בחיינו (עכשיו, בזמן המלחמה, אני אומרת כל ערב תודה על שמירת החיים של כל היקרים לנו). הברכות היהודיות יש בהן הזמנת אנרגיה חיובית, ואפשר לדבר על זה עם הילדה מהזווית הזאת ("כוחו של התת מודע" כבר אמרנו?).

אני רואה בזה ערך רב.
כבר סיפרתי את זה איפשהו. לפני כמה שנים למשך תקופה די ארוכה הודיתי כל בוקר על מה שיש לי בחיי וההשפעה של הפעולה הזאת היתה מבורכת.
השיחה שלנו כאן נתנה לי השראה לחזור לזה, והפעם אעשה זאת יחד עם בתי לפני השינה.

כמה דברים שעולים לי בעניין אמירת תודה:
  1. כפי שבשמת ציינה, יש לזה ערך רב מבחינה אנרגטית במובן של מה שאת מזמינה לחייך, להבדיל ממה שמזמנת ומזמינה לחייך המחשבה/הפחד: "שרק לא תחזור בתשובה", או כפי שכתבת: אני מפחדת שלבסוף היא תהיה כמוני, ז"א תפחד לומר במה היא מאמינה מפחד שלא נקבל אותה.). [במאמר מוסגר: בשמת, מה שסיפרת בבלוג של תמר ועומר על הדרך בה מתורגמים פחדים השפיע עלי מאוד. מאז שקראתי את זה אני מנסה לשים לב לפחדים שרצים לי אוטומטית בראש ומִתרגלת לאט לאט להכניס במקומם הודיה. הזדמנות לומר לך תודה :-)].
  1. ההרגל להודות על מה שיש מרגיל אותנו להיות נוכחים למה שיש לנו בחיים במקום אל מה שאין או אל מה שחסר. התפיסה הרווחת של "אני לא מאושרת" או "כש-X יקרה, אז אני אהיה מאושרת", מקורה בהרגל של לא להיות נוכחים אל מה שיש, אל כל הטוב שיש בחיינו, אל כל הדברים שזכינו בהם, אל כל מה שהשגנו במו ידינו. להפוך להיות מאושר, בעיני, זה אקט של לקיחת אחריות, מכיוון ששינוי כזה דורש הצהרה: נקיטת עמדה שמה שיש זה כבר טוב, על פני "יום אחד יהיה טוב". אני לא מדברת על לקחת אחריות ולעשות שינוי כדי שיהיה טוב. אני מדברת על להצהיר ולומר שכבר טוב. להפוך את הטוב לנקודת מוצא. עבור רובנו זו אינה פעולה שמתרחשת באופן אוטומטי וטבעי, אלא זה משהו שאנחנו צריכים לגרום לו.
  1. עוד ברמה הרציונלית: ככל שאנחנו מתרגלים לראות את מה שיש, את הדברים הטובים, הדברים הטובים הולכים ומתעצמים עבורינו בכל הרמות. אנחנו מתחילים לחפש אותם ואז רואים מהם יותר ויותר. אם תסתובבי כל היום עם משקפיים של "כמה רע לי", את תראי כמה רע לך, ותרגישי רע. אם תחליפי אותם במשקפיים של "כמה טוב לי" את תראי יותר ויותר כמה טוב לך, ותרגישי טוב. כשמחפשים משהו - מוצאים אותו. המשקפיים שלך (כלומר התפיסה שלך) משפיעים על מה שאת רואה במציאות, על המחשבות שלך וגם על הרגשות שלך.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

איזה נושא מרתק.
נזכרתי שראיתי פעם גריין עם תיאור נורא יפה של החיים הדתיים, והלכתי לחפש אותו.
הנה הוא:
יש משהו מאוד כובש בקהילתיות של העולם הדתי. בתחושת השייכות, הביחד, שהכל מאוד ברור: מה עושים ומתי, איך מתנהגים ולמה. זה קצת כמו להיות ילד, שמישהו מחזיק ומערסל לו לו את החיים הפנימיים מבחוץ.
ברונית ב מתוך מחשבות על חזרה בתשובה

כשהייתי בת 5, הוריי החילונים שלחו אותי לגן עירוני דתי, פשוט מפני שזה היה הגן הכי קרוב לבית. הם שילמו על זה ביוקר: במשך שנה או יותר ניג'סתי להם בלי סוף על חזרה בתשובה. לא כי היה לי קשה להיות יוצאת דופן בגן, אלא מפני שהעולם הזה משך אותי אליו בחבלי קסם. בהרבה מרכיבים של החיים הדתיים יש משהו קוסם, מרגיע ומנחם, בפרט עבור ילדים: הטקסים, הברכות והמנהגים, שכל כך נעים לצפות להם, השירים של ליל שבת, הרעיון שיש אלוהים שרואה אותי, שומר עלי ודואג שהעולם יהיה מקום הגיוני וצודק.

ולכן אני מתחברת מאוד לרעיון של יצירת האלטרנטיבה החילונית הפרטית שלכם. לא מעמדה של ההתגוננות מפני אפשרות מאיימת, אלא מעמדה ששמחה על ההזדמנות להעניק למשפחה משהו טוב. כמו שהציעו כאן: ליצור ברכות, מנהגים או טקסים פרטיים, שמשקפים את הערכים שחשובים לך, ולנסח את ה"אני מאמין" שלך באופן ברור, שמותאם לגילה של האמצעית שלך.
(ואגב, במקום לנחש מה מושך אותה בדת, אולי פשוט תשאלי אותה? אם תצליחי לשים בצד את הדאגה ואת הרתיעה שלך מהדת, ופשוט לשאול אותה מתוך התעניינות אמיתית בעולם שלה לָמה היא רוצה ללכת לשיעור תורה, אולי תקבלי עוד מפתחות להתמודדות עם השאלה הזו).

מה דעתך?

ועוד רעיון אחרון. לא מזמן יצא ספר נהדר לילדים בשם "משלים פילוסופיים" מאת מישל פיקמל (כבר השתפכתי עליו בדף אחר). יש בו משלים מקסימים ששאובים מהפילוסופיה המערבית והמזרחית. המשלים עומדים בפני עצמם, ובנוסף, אחרי כל משל מופיע משהו שנקרא "סדנת הפילוסוף": חומר למחשבה על המשל, שיש בו הרבה "מצד אחד" ו "מצד שני". הספר הזה - אני קוראת בו עם בתי בת הארבע כבר כמה ערבים רצופים - נראה לי אמצעי נפלא לעידוד חשיבה עצמאית וביקורתית. (ובטח אפשר לחשוב על עוד ספרים טובים שמבטאים את תפיסת העולם שהיית רוצה להעביר לבת שלך).

ZZZ
נוסעת_סמויה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

כתבתי לפני שראיתי את ההודעה האחרונה של עירית לוי. הרעיון שלה נפלא בעיניי, ואולי אפילו יתברר שהוא מספיק לגמרי כדי לחולל את השינוי בכיוון הרצוי.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

אני לא מדברת על לקחת אחריות ולעשות שינוי כדי שיהיה טוב.

את המשפט הזה הבנתי ומאוד התחברתי אליו, אבל המשפט הזה גורם לי לכמה מחשבות
אני מדברת על להצהיר ולומר שכבר טוב. להפוך את הטוב לנקודת מוצא. עבור רובנו זו אינה פעולה שמתרחשת באופן אוטומטי וטבעי, אלא זה משהו שאנחנו צריכים לגרום לו.

ברגע שאת מצהירה שכבר טוב לך (ובאמת מרגישה טוב) אז למה להתאמץ? למה להתפתח? אם כל כך טוב אז אפשר להישאר במקום.

יש משהו מאוד כובש בקהילתיות של העולם הדתי. בתחושת השייכות, הביחד, שהכל מאוד ברור: מה עושים ומתי, איך מתנהגים ולמה. זה קצת כמו להיות ילד, שמישהו מחזיק ומערסל לו לו את החיים הפנימיים מבחוץ.

נוסעת, כשאני רואה את שני בני הדודים שלי (יותר חרדים מחרדים) זה בדיוק מה שאני חושבת, אבל אני גם חושבת שהם משלמים על זה מחיר כבד שהוא ביטול "האני העצמי" שלהם.

(ואגב, במקום לנחש מה מושך אותה בדת, אולי פשוט תשאלי אותה? אם תצליחי לשים בצד את הדאגה ואת הרתיעה שלך מהדת, ופשוט לשאול אותה מתוך התעניינות אמיתית בעולם שלה לָמה היא רוצה ללכת לשיעור תורה, אולי תקבלי עוד מפתחות להתמודדות עם השאלה הזו).

רעיון נפלא, רק שאני לא בטוחה שהיא בעצמה יודעת למה?

כשהייתי בת 5, הוריי החילונים שלחו אותי לגן עירוני דתי, פשוט מפני שזה היה הגן הכי קרוב לבית. הם שילמו על זה ביוקר: במשך שנה או יותר ניג'סתי להם בלי סוף על חזרה בתשובה
גם אני עשיתי את אותה הטעות, וכשהגדול שלי (אחרי שלושה חודשים בגן הדתי) בא אליי ואמר לי: "אמא את יודעת שאת טועה? העולם לא נוצר מהמפץ הגדול, אלוהים ברא הכל" הייתי בהלם, למה שילד בן 5 "יאמין" לגננת ולא לאמא שלו? מה עושה את הגננת יותר "אמינה" בעיניו?
או שאולי מסתתר משהו עמוק יותר מאחורי האמונה שלו?
או שאולי הייתי צריכה לספר לו את שתי "הגרסאות" ולתת לו לבחור?
עוד דבר שיש לציין, הגדול (וגם אני) מאוד נמשכים לסיפורי התורה, הם פשוט סיפורים נפלאים, יש בהם הכל, רצח/שנאה/תשוקה/נקמה/אהבה/ידידות/בדיון וכו' וכאשר אנחנו קוראים אותם נורא קשה לו לעשות את ההפרדה (אני מקווה שאתם מבינים על מה אני מדברת, אם לא, אשתדל להסביר).

אני כבר חושבת על טקסים משפחתיים אבל עדיין קשה לי עם הרעיון, קשה לי לתרגם את מה שאני מאמינה בו למילים.
אמא_נוסעת*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

הבלוג והדיונים מרתקים ומעוררים - כבר אמרו וחזרו לפני....

יש לי רעיון קטן לגבי החזרה בתשובה -
קצת בהפוך על הפוך, אבל נראה לי מאוד פרקטי ופותח ועל כן ימנע אולי "הינעלות" על דרך אחת (זו הדתית) -

מה דעתך להציג לה דתות נוספות?
ללכת לכנסיה ביום ראשון ולפתוח את הברית החדשה, אפשר לספר קצת על מה ישו האמין ולהיעזר בספרי ההיסטוריה
(מה שגם קצת יכניס את העניינים לפרופורציה כי יראה שבעצם את הכל ניתן לבקר/לנתח/לחשוב ושום דבר לא "קדוש")
אפשר גם לנסות את האיסלם (אם כי בימים אלו זה אולי רעיון שקשה להציעו)
וכמובן את הבהגווד-גיטה עם בודהה, שהיה רודף שלום גדול... :-)

לפעמים לראות כמה אמונה יכולה להיות דומה ושונה, כמה לכל דבר יש אלטרנטיבה ובכלל לדבר על המושג של "קדושה" ועל ההשלכות התרבותיות שלו - יכול להיות מאוד "מאפס"

<ולכל מי שרוצה - שיעור קטן באנתרופולוגיה של הדת יסופק ללא תשלום נוסף :-D >

מקווה שלא פגעתי ברגשותיה של אף משתתפת - אפשר למחוק אם כן
נוסעת_סמויה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

ברגע שאת מצהירה שכבר טוב לך (ובאמת מרגישה טוב) אז למה להתאמץ? למה להתפתח? אם כל כך טוב אז אפשר להישאר במקום.

יש דיון ארוך בשאלה הזו בדף (הנפלא) האם כל דבר הוא שיעור. ממליצה לך בחום לקרוא @}.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

הרעיון שלה
המממ. הוא של בשמת... :-)

ברגע שאת מצהירה שכבר טוב לך (ובאמת מרגישה טוב) אז למה להתאמץ? למה להתפתח? אם כל כך טוב אז אפשר להישאר במקום. (אמא לשלושה)
יש דיון ארוך בשאלה הזו בדף (הנפלא) האם כל דבר הוא שיעור. ממליצה לך בחום לקרוא (נוסעת סמויה)
חזרתי לקרוא בדף ההוא (ואוו. עברה שנה!) ובאמת יש שם התייחסות לנושא הזה.
מעבר למה שכתבנו שם (הקבלה של מה שיש, וההכרה במה שיש כמנוף לשינוי וצמיחה) יש לי מחשבות חדשות בעניין:

הנה הראשונה -
אם אני אשמח במה שיש לי, במה שזכיתי בו ובמה שהשגתי - זה מחייב אותי.
כי אם אני אקח קרדיט על מה שכבר השגתי, זה יחייב אותי (בעיני או בעיני הסובבים אותי) "לקחת קרדיט" או באופן יותר מדוייק - לקחת אחריות - על מה שעדיין לא השגתי ולא מימשתי.
כי אם אני אהיה מרוצה, "מישהו" (המישהו הזה הוא בדרך כלל אני) עלול לבוא ולומר לי: "גיברת, יופי. כל הכבוד. הנה, את רואה שאת מסוגלת! ומה עם הרמה הבאה? מדוע נעצרת כאן? קדימה לעבודה!"

לכן, שווה לבדוק, אם מאחורי ההמנעות מלקחת קרדיט, מלפרגן לעצמי, מלהודות על מה שיש לי ושיש בי, קיימת נטיה (לא מודעת) להמנע מלקחת אחריות על יצירת שינויים נוספים מסויימים.
לפעמים זה מה שבאמת מפחיד ומאיים בלהודות על הטוב, וזה מה שמסתתר מתחת לפחד שההודיה תגרום לי לשקוט על השמרים.
לא תמיד זה מה שיש שם, אבל בהחלט שווה לעצור ולהתבונן על הנקודה הזאת.

נקודה נוספת -
ההנחה שההצהרה על הטוב תכניס אותי לאיזה נימנום ואדישות אינה עומדת במבחן המציאות.
אני מבינה כיצד זה עשוי להראות כך "מבחוץ", באופן תאורטי, לפני שניסית את זה.
לפעמים על מנת להפריך את האמונה הזאת, צריך לעזוב את השיחה התאורטית, ופשוט לנסות ולעשות את זה.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מה דעתך להציג לה דתות נוספות?

אמא נוסעת, איזה רעיון נהדר אנסה לפתח איתה דיון בנושא ברגע שהוא יעלה שוב.

לכן, שווה לבדוק, אם מאחורי ההמנעות מלקחת קרדיט, מלפרגן לעצמי, מלהודות על מה שיש לי ושיש בי, קיימת נטיה (לא מודעת) להמנע מלקחת אחריות על יצירת שינויים נוספים מסויימים.

תלוי על איזה חלק בחיים מסתכלים על זה, במקרה שלי אין לי שום בעיה לקחת קרדיט בכל מה שקשור ליחסים שלי עם הילדים, אני מודה כל יום על כל שינוי שחל וזה אכן מדרבן אותי להמשיך הלאה.
אבל בנוגע לאני העצמי שלי, להתפתחות שלי (או חוסר ההתפתחות שלי) פה אני לא לוקחת שום קרדיט, לא מודה על כלום וכל הזמן באה לעצמי בתלונות.
בקשר לזוגיות שלי, גם פה אני לוקחת קרדיט, מפרגנת לעצמי ושוב יש לי מוטיבציה להמשיך הלאה.

< נורא קשה לי הדיון הזה>

אתמול הייתה לי שיחה עם הילדה בקשר לדת והיא אמרה משפט כזה "אנשים (נשים) דתיות חייבות ללבוש חצאיות" ניצלתי את ההזדמנות והתחלתי לשאול אותה שאלות "מי אמר שחייב?" אז היא עונה לי XXXXX (אחותי) אז הסברתי לה שאף אחד לא חייב כלום וזה בסך הכל מנהג ויש הרבה דתיות שלא לובשות חצאיות ולאט לאט גלשתי לעניין של כל אחד צריך לחשוב בעצמו מה כן לעשות ומה לא לעשות ונתתי לה דוגמאות של אנשים שהיא מכירה שכל אחד מהם מאמין בצורה אחרת ונוהג אחרת, ראיתי שהיא באמת מקשיבה ומעכלת את הדברים וסיימתי את השיחה כי לא רציתי להעמיס עליה יותר מדי.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

אין לי שום בעיה לקחת קרדיט בכל מה שקשור ליחסים שלי עם הילדים...
...בקשר לזוגיות שלי, גם פה אני לוקחת קרדיט, מפרגנת לעצמי ושוב יש לי מוטיבציה להמשיך הלאה...
אבל בנוגע לאני העצמי שלי, להתפתחות שלי (או חוסר ההתפתחות שלי) פה אני לא לוקחת שום קרדיט, לא מודה על כלום וכל הזמן באה לעצמי בתלונות.
מציעה שתי נקודות למחשבה בנושא של לקיחת קרדיט לעצמך:
  • האם את יכולה לראות שהשינויים שאת עושה מול הילדים ומול בן זוגך הם למעשה שינויים ב אני עצמי שלך? :-) כלומר, בעיני, לא יכול להיות שתעשי כאלה שינויים מבלי שאת תשתני, מבלי שאת תתפתחי. הרי מה שמשתנה במערכות היחסים הללו ומי שמחולל את השינוי הוא את. השינוי לא קורה באוויר או רק במרחב בינך לבין האחרים אלא ממש בתוכך. האם את יכולה להתחבר לרעיון הזה כאשר הוא מנוסח כך?
  • מה חסר לך על מנת שתהיי נוכחת לשינויים שמתחוללים בתוכך?
< נורא קשה לי הדיון הזה>
(())
אם כך, מציעה לא לנסות לשנות בכוח (כלומר לא להתנגד לתחושות שלך ואל מה שעולה) אלא להתקדם לאט, בקצב שנכון לך, תוך התבוננות פשוטה במה שיש.
מכירה את ה"קל הוא הנכון" של אושו? אני אוהבת את המשפט הזה. אני לא מאמינה בתהליך של שינוי שסבל כרוך בו, או כזה שנחווה כ"עבודה קשה" ומרוקן אותך מאנרגיות.

לאט לאט גלשתי לעניין של כל אחד צריך לחשוב בעצמו מה כן לעשות ומה לא לעשות ונתתי לה דוגמאות של אנשים שהיא מכירה שכל אחד מהם מאמין בצורה אחרת ונוהג אחרת, ראיתי שהיא באמת מקשיבה ומעכלת את הדברים וסיימתי את השיחה כי לא רציתי להעמיס עליה יותר מדי.
|Y|
מרגש לשמוע.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

האם את יכולה לראות שהשינויים שאת עושה מול הילדים ומול בן זוגך הם למעשה שינויים ב אני עצמי שלך? כלומר, בעיני, לא יכול להיות שתעשי כאלה שינויים מבלי שאת תשתני, מבלי שאת תתפתחי. הרי מה שמשתנה במערכות היחסים הללו ומי שמחולל את השינוי הוא את. השינוי לא קורה באוויר או רק במרחב בינך לבין האחרים אלא ממש בתוכך. האם את יכולה להתחבר לרעיון הזה כאשר הוא מנוסח כך?

איך איך את תמיד יודעת לתת לי בדיוק את מה שאני צריכה. :-)

היום ראיתי איזו סדרה בטלוויזה, איש אחד ניהל שיחה עם כומר ואמר לו משפט שמאוד מאוד דיבר אליי ועזר לי לעשות קצת סדר בדברים, זה היה משהו בסגנון:
"אני לא מאמין בדת, אני מאמין באלוהים ולא בחוקים שמכתיבים לי איך לחיות".

מה חסר לך על מנת שתהיי נוכחת לשינויים שמתחוללים בתוכך?
לא יודעת, צריכה זמן לחשוב על זה כנראה שאף פעם לא נעצרתי לראות מה השגתי עד עכשיו.

מכירה את ה"קל הוא הנכון" של אושו? אני אוהבת את המשפט הזה. אני לא מאמינה בתהליך של שינוי שסבל כרוך בו, או כזה שנחווה כ"עבודה קשה" ומרוקן אותך מאנרגיות.
לא מכירה אבל נשמע לי די הגיוני, אולי באמת אני צריכה לעשות הפסקה קצרה? כי אני באמת מרגישה (שוב) מרוקנת מכל אנרגיות.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

הפסקה זה רעיון טוב.
אבל אני רוצה להציע לך נקודת מבט אחרת על הפסקה. במובן מסויים, הפסקה כפי שאת מתכוונת אליה לא באמת אפשרית ולא באמת יכולה להתקיים. הרי החיים ממשיכים, ובינתיים את - אם תרצי או לא - ממשיכה לחיות, לעשות, להרגיש, להתנהג, להתייחס. את ממשיכה להיות ולעשות את כל מה שאת עושה ביומיום.

לכן, אני רוצה להציע לך לקחת הפסקה מסוג אחר. הפסקה מההתנגדות שלך לעצמך.

ההתנגדות מ-ת-י-ש-ה.
פשוט וכמשמעו. מתישה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה רגשית.

אני רוצה להציע שמה שמרוקן אותך כרגע מאנרגיות זו לא (או לא רק) העבודה שאת עושה עם עצמך, אלא בעיקר העובדה שאת לא נותנת לדברים פשוט להיות.
את לא נותנת לעצמך פשוט להיות.

עכשיו את בטח אומרת: אבל אם אני אתן לדברים להיות, איך הם ישתנו? זה הרי נוגד את המטרה שלי.

אז ככה:
כל עוד אין לך חופש (מעצמך כלפייך) להיות מי שאת, את לא מאפשרת לעצמך את החופש להשתנות.
זה גול עצמי. זה תוקע, זה חוסם, זה מקבע. וזה מתיש.

למדתי לאחרונה (והשבוע נפל לי האסימון האחרון בנושא) להשתמש בעייפות שלי, גם הפיזית וגם הרגשית, כסימן בשבילי לכך שיש משהו או מישהו שאני מתנגדת לו. אם אני מתחילה לפהק במהלך שיחה, זה לא סתם שאני מפהקת (בייחוד אם עד לפני שנייה הייתי עירנית לגמרי). פיהוק, עייפות, כבדות שנפלו פתאום או לא פתאום - כל אלה משמשים עבורי כאוטומט פיזי שקופץ ובא לאותת לי שאולי יש כאן התנגדות.

בקיצור, ההצעה שלי היא להפסיק להתנגד לעצמך (לא אמרתי כלום, הא? :-P).

אם זה מדבר אלייך, אני רוצה להמשיך ולהציע צעד ראשון ופשוט (אבל ענקי!) לעשות את זה, כלומר להוריד את הרעיון הזה מהתיאוריה למציאות:
את יכולה להתחיל להסתכל ולראות מתי את מתנגדת. להבחין בזה בדיוק ברגע שזה קורה. בכל הרגעים הללו. בכמה שיותר רגעים. רק להבחין. לא לעשות עם זה כלום (כי את בהפסקה :-) ).
שוב ושוב. יום ועוד יום ועוד יום ועוד אחד. עד שתתרגלי להבחין.
ואז לראות מה יקרה.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

את יכולה להתחיל להסתכל ולראות מתי את מתנגדת. להבחין בזה בדיוק ברגע שזה קורה. בכל הרגעים הללו. בכמה שיותר רגעים. רק להבחין. לא לעשות עם זה כלום (כי את בהפסקה ).

זה יכול להיות קצת קשה,להבחין ולא לעשות כלום :-)

העייפות (נפשית/פיזית) כל כך הכריעה אותי היום שהחלטתי לישון צהריים ולא לעשות כלום.
נרדמתי בלי לנקות/לבשל/לעשות כביסה וכו' ושומו שמיים, קמתי וכלום לא קרה, השמיים לא נפלו, העולם כמנהגו נוהג אבל אני הרגשתי כל כך רע עם זה שעד עכשיו אני סובלת מכאבי ראש P-:
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

להשתמש בעייפות שלי, גם הפיזית וגם הרגשית, כסימן בשבילי לכך שיש משהו או מישהו שאני מתנגדת לו.
מדהים.
מעניין למה או למי אני מתנגדת...
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי נועה_בר* »

הגריין של בשמת הביא אותי לכאן, כלל לא הייתי מודעת לנושאים החשובים שעולים פה.
אמא לשלושה כל הכבוד לך על האומץ, הפתיחות והכנות שאת חושפת כאן, זה וודאי לא קל אך נראה שהתמורה שווה מאוד.
מדהים איזה שירות חשוב הילדים מביאים לנו.

יופי של רעיונות קיבלת פה, לדעתי הם שווים מתישהו דף נפרד כדי להגדיל את החשיפה.

מעניין למה או למי אני מתנגדת...
גם אני שאלתי את עצמי...
תודה @}
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

שמחה שזה דיבר אליכן :-)
לאט לאט אני מגלה כמה זה שימושי לי...

זה יכול להיות קצת קשה,להבחין ולא לעשות כלום
  1. את לא חייבת לא לעשות כלום. אם את מרגישה שלהפסיק להתנגד באותו רגע, כלומר לשחרר את ההתנגדות זה משהו שבא לך בקלות, לכי על זה.
  2. לא לעשות כלום כולל בעיני גם לא לשפוט את מה שעולה או את עצמך על כך שאת מתנגדת. תשומת לב נקייה. ואם עולים שיפוטים, גם זה בסדר, וגם כאן, את יכולה רק להבחין בהם.
נרדמתי בלי לנקות/לבשל/לעשות כביסה וכו' ושומו שמיים, קמתי וכלום לא קרה, השמיים לא נפלו, העולם כמנהגו נוהג אבל אני הרגשתי כל כך רע עם זה שעד עכשיו אני סובלת מכאבי ראש
ברכות על זה שפרגנת לעצמך שנת צהריים.
במקביל, כאב הראש שהתפתח יכול, אם תרצי, לסמן עבורך התנגדות שאפשר לשים לב אליה.

.

אולי באמת אני צריכה לעשות הפסקה קצרה? כי אני באמת מרגישה (שוב) מרוקנת מכל אנרגיות.
אני חוזרת למשפט הזה שלך על מנת לשאול:
מה זה אומר מבחינתך לקחת הפסקה? מה תהיה המשמעות של זה עבורך? איך זה יראה?
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מה זה אומר מבחינתך לקחת הפסקה? מה תהיה המשמעות של זה עבורך? איך זה יראה?

קצת קשה לי להסביר, נראה אם אצליח :-)
הכוונה שלי היא הפסקה מהשינוי שאני עושה ועשיתי עד עכשיו, לעכל קודם את השינוי שעשיתי לפני שאני ממשיכה הלאה, הפסקה "מהצרות".
הפסקה מהתובנות שאני לומדת פה כל פעם מחדש, את מבינה למה אני מתכוונת?

שאלה בקשר להתנגדות שדיברת עליה מקודם, רציתי להבין אם את ואני מתכוונות לאותו הדבר, כשאני מדברת על התנגדות אני מתכוונת
להתנגדות שלי על מעשים של אחרים, האם לכך התכוון המשורר (או במקרה זה המשוררת)? :-)

המשמעות תהיה לצערי שאני אכנס שוב למצב של "אוטומט" ואז שוב אני חוזרת אחורה, מצד שני לא צריך "לחשוב" כל כך הרבה (למרות שרוב הפעמים אני כבר לא צריכה לחשוב כי אני כבר יודעת).

איך זה יראה?
ירגיש לי מוזר, כבר היום הייתי חסרת סבלנות והחלטתי "שהיום אני לא אמא באופנית", זה היה הרבה יותר קשה (להיות על אוטומט).
גם אני וגם הילדים סבלנו. S-:

יופי של רעיונות קיבלת פה, לדעתי הם שווים מתישהו דף נפרד כדי להגדיל את החשיפה.
אין לי בעיה עם העניין, כל מי שבא לה לעשות את זה מוזמנת.
נועה בר תודה על המחמאות, היה לי קצת קשה להיחשף בניק שלי, אבל כמו שכתבת:

שהתמורה שווה מאוד
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

_רציתי להבין אם את ואני מתכוונות לאותו הדבר, כשאני מדברת על התנגדות אני מתכוונת
להתנגדות שלי על מעשים של אחרים, האם לכך התכוון המשורר (או במקרה זה המשוררת)?_
התכוונתי להתנגדות בכמה מובנים:
  1. התנגדות לעצמך, אל מי שאת כרגע, כל מכלול התכונות שלך, אל מי שאת היא, פנימית וחיצונית. התנגדות שבאה לידי ביטוי בחוסר היכולת שלך לתת לעצמך קרדיט ובמקביל בהלקאה העצמית שלך (ראי למשל: אבל בנוגע לאני העצמי שלי, להתפתחות שלי (או חוסר ההתפתחות שלי) פה אני לא לוקחת שום קרדיט, לא מודה על כלום וכל הזמן באה לעצמי בתלונות.).
  2. התנגדות לאחרים. אל אמא שלך, אל אחותך, התנהגות של אחד הילדים, אל קבוצת אנשים וכו'. לתכונה שלהם, להתנהגות מסויימת שלהם או אליהם באופן כללי.
  3. התנגדות למצב, לתהליך, לסיטואציה, לאווירה.
כשהעליתי את הנושא של לקחת הפסקה מההתנגדות, התכוונתי ספציפית להפסיק להתנגד אל מי שאת. להפסיק לרצות לתקן אותך ולהפוך אותך למשהו אחר.
קישרתי את תחושת העייפות הגדולה לאי הקבלה שלך את נקודת המוצא. את מה שכבר יש. אם את רוצה לעשות שינוי את חייבת קודם כל להביט בעיניים של מה שיש.

כתבתי על זה כבר המון בכל מיני הזדמנויות, אז הפעם ממש בקיצור ואני אנסה גם להמחיש את זה קצת: התנגדות למשהו מעצימה אותו ומקבעת אותו במקום. ההרפיה ממנו עשויה למסמס אותו.

זה קורה החל מהרמה הפיזית (אדם א' מנסה לדחוף אדם ב'. אדם ב' מתנגד לדחיפה וממסמר את עצמו במקום. אדם א' דוחף יותר חזק וכו' וכו'. תסריט חלופי: אדם א' מנסה לדחוף אדם ב'. אדם ב' זז הצידה או אחורה ומוציא את האוויר מהבלון), דרך הרמה הרציונלית (התנגדות לרעיון, למחשבה, לדעה, לעמדה), הרמה הרגשית (התנגדות לפחד, לכאב, לקושי, לקנאה), וכלה ברמה האנרגטית (גם פה הדוגמא על פחד היא טובה. פחד ממשהו מזמין את המשהו. 'כוחו של תת המודע').

אם אדם ב' לא יתנגד לאדם א' זה לא אומר שהוא מקבל את הדרך של אדם א'. זה לא אומר שאין לו עמדה לשנות את הדינאמיקה ביניהם. זה לא אומר שהוא מוותר לו או חלש ממנו.
זה רק אומר שהוא מבין את המנגנון האנושי/פיזיקלי הזה של 'התנגדות כמקבעת' ולא מעוניין להיכנס למעגל חסר תוחלת שמעצים את עצמו.

את יכולה לקחת את הרעיון הזה ולראות כיצד (ואם) הוא מתלבש לך על הנושא של התנגדות לעצמך.

.

אם הפסקה מתהליך השינוי נראית לך כדבר הנכון, עשי הפסקה. הרי תמיד תוכלי להתחרט ולחזור. אני אומרת – לכי עם עצמך, אל תתנגדי. אם הפסקה "קוראת" לך עכשיו, צאי להפסקה.

[כשתחזרי, שווה לך לבדוק מה את יכולה לעשות על מנת לא לחוש עומס כל כך גדול בהמשך. למשל, אולי יש לך ציפיות לא ריאליות מעצמך (למשל להיות מושלמת. למשל לא לטעות אף פעם)? וזה בעצם שוב מחזיר אותי להצעה לבחון מה זולל ממך את האנרגיות ? :-)].
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

כשהעליתי את הנושא של לקחת הפסקה מההתנגדות, התכוונתי ספציפית להפסיק להתנגד אל מי שאת. להפסיק לרצות לתקן אותך ולהפוך אותך למשהו אחר.

או קיי, כשאני מדברת על "תיקון עצמי" זה תמיד (או יותר נכון רוב) הזמן בקשר שלי עם הסביבה, זאת אומרת הילדים, המשפחה והחברים.
זה השלב הראשון שאני צריכה לעבור כדי להמשיך הלאה.
אי אפשר מבחינתי להפריד בין שני הדברים, כאילו השינוי שלי צריך לבוא קודם כל בהתנהלות שלי עם הסביבה ואחר כך עם עצמי, יותר נכון לומר שזה מקביל אחד לשני או משלים אחד את השני.
אני מקווה שאני מובנת.

וזה בעצם שוב מחזיר אותי להצעה לבחון מה זולל ממך את האנרגיות ?
נפל לי האסימון, אמא שלי נסעה לחמישה ימים והייתי פשוט שלווה ורגועה לפני שלושה ימים היא חזרה ואז התחלתי להרגיש את כל "הנפילה"
הזו את כל האנרגיות שמתרוקנות ממני, יכול להיות שהיא "זוללת" ממני את האנרגיות? שיט, אני מקווה מאוד שלא.

רק אתמול שמעתי אותה ממלמלת לעצמה מילה לא יפה על הגדול שלי (אני חסה על כבודה ורק בגלל זה לא כותבת את המילה המדוייקת שהיא אמרה) רק בגלל שהוא לא הקשיב לי (כמו חייל) כשביקשתי ממנו להפסיק להציק לקטן.
המילה הזו דקרה בי כמו חרב, הרגשתי שזה ממש מקטין אותי בתור אמא הרגשתי שהיא לא מעריכה את כישוריי כאמא (יכול להיות שמה שבאמת אני רוצה ממנה זה הערכה?).

הולכת לבכות קצת.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי ממ* »

הולכת לבכות קצת.
אוי.

יכול להיות שהיא "זוללת" ממני את האנרגיות?
נשמע הגיוני ומוכר. יחסים עם הורים הם זוללי אנרגיות ידועים. רק השבוע בזבזתי שני ימי עבודה בגלל הערה של אבא שלי, שהביאה איתה מחשבות טורדניות--זה גרם לי לעייפות ולחוסר יכולת לכתוב.
נראה לי שעלית פה על נקודה חשובה. אולי אמא שלך נתפסת כמעין גורם לא תומך בתהליך שלך, ודמותה המבקרת מלווה אותך תמידית ברובד כלשהו ולא מאפשרת לך הנאה שלמה וקצירת יבול. זה מאוד מעייף!
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

הולכת לבכות קצת.
((-)) (())
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

נפל לי האסימון
כשאסימונים נופלים במובן הזה זה סוג של מודעות חדשה, אלא שלפעמים זה מעצים ומקצין את התחושות הלא טובות שלנו. מאד מאד מתסכל.

_הכוונה שלי היא הפסקה מהשינוי שאני עושה ועשיתי עד עכשיו, לעכל קודם את השינוי שעשיתי לפני שאני ממשיכה הלאה, הפסקה "מהצרות".
הפסקה מהתובנות שאני לומדת פה כל פעם מחדש, את מבינה למה אני מתכוונת?_
מובן לגמרי.
אם קודם השינויים הקטנים שעשית היו בשליטתך, כעת את חשה שזה "גדול עלייך" ושזה סוחף אותך במקום שאת תנהלי אותו.
מה שאני אומרת הוא שאם את חשה שאת צריכה הפסקה מהשינוי שאני עושה , את יודעת בדיוק מה את צריכה. מה שאני מזהה הוא שאת עייפה מכל השיחות שרצות לך בראש בהקשר של איך לעשות אחרת, איך לשפר ולתקן.
הצעת ביניים: לשים יד על הבטן, ולקחת נשימה עמוקה וטובה.
(())
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

תודה לכולכן על התגובות, אני עושה הפסקה אחזור לכתוב בעוד כמה ימים.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

את כותבת על אמא שלך, שאולי "גוזלת ממך אנרגיות" ואני נאלצת להזדהות מאד.
מרגישה שבאמת יש לפעמים במרחב הקרוב אנשים שגוזלים את האנרגיות שלי, לפעמים אפילו רק בשיחה בטלפון. כאלה שמילה שלהם יכולה להשבית אותי ליום שלם...
איך אוכלים את זה ? איך בונים שכבת מגן שלא תאפשר לאנרגיה שלנו לברוח ??
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

(אופס, כתבנו כנראה במקביל ופספסתי את ההערה שלך, הפסקה נעימה ומרגיעה (()) )
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

הפסקה נעימה ומרגיעה
(())
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

חזרתי ואני מלאה באנרגיות טובות וחיוביות, כל הזמן הזה עשיתי "תצפיות" על כולם ועל הדינמיקה המשפחתית הנהדרת שנוצרה בזמן האחרון
וסוף סוף פרגנתי לעצמי.

בהפסקה הזו שעשיתי לעצמי למדתי משהו שאולי יראה מאוד בנאלי, אבל בשבילי הוא מאוד משמעותי.
פשוט למדתי שכשאני נותנת לכל אחד מה שהוא צריך (כולל הבן זוג) אני מקבלת בחזרה המון אבל ממש המון.
הבעיה שלי הייתה לנסות ולברר מה כל אחד מהם צריך בכל מיני סיטואציות שונות והצלחתי, הצלחתי בגדול, הימים האחרונים היו פשוט תענוג עלי אדמות, נתתי המון וקיבלתי עוד יותר בחזרה. (הגדול מיוזמתו בא לנשק אותי, דבר שלפני תקופה בחיים לא הייתי מצליחה לקבל ממנו).

בימים "ההם" אפילו לא הייתי מנסה, ישר הייתי מרגישה כמו פראיירית./-:

בחזרה לנושא הדת, שבת אחת לא הדלקתי נרות ושבת אחריה החלטתי שאני כן מדליקה אבל "המצאתי" לעצמי גרסה אחרת של תפילה,
יותר נכון מצאתי טקסט אחר של אמירת תודה שאני מאוד מאוד מתחברת אליו.
האמצעית נרגעה מכל טקסי הדת ואני נושמת לרווחה.

גם ביחסים שלי עם אמא שלי יש שיפור קטנטן, פעם בכל פעם שהיא הייתה עצובה או מרוגזת או מדוכאת הייתי לוקחת את זה הכי קשה שבעולם.
לפני שבוע לקחתי את הילדים לטיול בעיר, דקה לפני שיצאתי היא טרחה להבהיר לי שהיא ממש בקריזה (בגלל משהו שאחותי אמרה לה).
בדקות הראשונות בעיר הייתי ממש לא מרוכזת וכל הזמן חשבתי עליה (רע לי כשרע לה), עשיתי סוויץ' בראש והחלטתי שאני לא אחראית
לאושר שלה (תודה לך עירית לוי) ומאז התחלתי ממש להנות.

"ההוא" טיפוס מאוד מאוד מופנם (אולי פעם יהיו לי האנרגיות לספר קצת על הילדות האיומה שעבר ואילו השלכות איומות יש לזה) בזמן האחרון התחיל להיפתח יותר מהרגיל והיום איך שהתעוררתי, אפילו לא התחלתי לשתות מהקפה הוא ישר התחיל לספר לי מה עבר עליו, הוא ממש חיכה לי שאתעורר כדי לשתף אותי בחוויותיו (זה בטח נשמע לכם מוזר, אבל אין לכן מושג איזה שיפור זה בשבילו).

לפני כמה ימים הרגשתי קצת עצבנית, לפני שיקרה מקרה לא נעים אמרתי לאחיות שלי ולבן זוג שאני קצת מתוחה (PMS) וביקשתי מהם שלא יפגעו אם אהיה קצת עוקצנית, כמובן שהייתי עוקצנית וחסרת סבלנות ואפילו אמרתי לאחותי שאני לא רוצה לדבר איתה יותר בחיים אבל למרבה הפלא כולם "סלחו" לי ומאוד הבינו אותי.
איזה כיף שיש לי את האפשרות להיות מי שאני ולא להתהלך כל הזמן על ביצים, זה מאוד משחרר.
אורית_אוקו_ערוסי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי אורית_אוקו_ערוסי* »

לא קראתי אותך הרבה זמ, והנה את עוברת תהליך מדהים.
ישר כוח. @}
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

עשית לי צמרמורת.
מאוד מרגש לקרוא :-)
נועה_בר*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי נועה_בר* »

_עשית לי צמרמורת.
מאוד מרגש לקרוא_
(())
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

אני מצרפת תכתובת באי מייל ביני לבין עירית לוי שאני רוצה להמשיך אותה כאן בבלוג.
אשמח אם תצטרפו לדיון.

אמא לשלושה:
קניתי את הספר "הורים משוחררים ילדים משוחררים", התחלתי לקרוא בו, והוא ממש נפלא.
אבל מה לעשות שהשיטה לא עובדת על הגדול? אני ממש מתוסכלת מצד אחד הייתה התקדמות והתפרצויות הזעם שלו נדירות, אבל לא מצליחה להתקדם הלאה.

אתמול והיום ממש כעסתי עליו, פשוט יצאתי מכליי, כשאני שואלת אותו שאלה פשוטה ביותר (כמו, מתי נגמרת תוכנית הטלויזיה שאתה צופה בה עכשיו?) הוא עונה בצורה מזלזלת שאני מוצאת את עצמי ממש נפגעת ממנה.
מה אפשר לעשות איתו?
לקרוא שוב את "הורות מודעת"?

עירית לוי:
אבל מה לעשות שהשיטה לא עובדת על הגדול?
מה אפשר לעשות איתו?
לא קראתי את הספר הזה, אבל בלי קשר לתוכן הספציפי שלו - קודם כל ולפני הכל כדאי, בעיני, לשנות גישה :-)
השיטה לא אמורה לעבוד עליו. את לא אמורה לעשות שום דבר איתו (כלומר, אין שום פעולה שנדרש להפעיל עליו).

השינוי, לדעתי, צריך להיות בך, אצלך. לא אצלו. זה לא משהו שאמור לקרות איתו, אלא איתך. כשאת תשתני סביר להניח שמשהו בדינאמיקה של היחסים שלכם ישתנה, ואז הוא ישתנה בתגובה. כל ניסיון "לתקן" אותו ישאיר את שניכם מתוסכלים.

לגבי מה לעשות –
  1. שימי לב שאת מתלוננת על התפרצויות הזעם שלו, ובינתיים במקביל בעצמך "יוצאת מכלייך", על פי הניסוח שלך.
האם את יכולה לראות שזה לא יהיה מעשי ולא יהיה יעיל לדרוש ממנו או בכלל לצפות שהוא יהיה מישהו אחר כל עוד את בעצמך יוצאת מכלייך?
האם את יכולה לראות את הקשר שאולי קיים בין ההוויה שלך להוויה שלו?
אם זה מדבר אלייך, את יכולה לבדוק מה את יכולה או מה את רוצה לעשות עם זה.
  1. מה לדעתך מטריד אותו?
נסי לחשוב עם עצמך (ואפילו להכין רשימה) מהם כל הדברים שעשויים להוציא אותו מאיזון? מה מקשה עליו בחיים? מהם גורמי הלחץ שישנם כרגע בחייו?
  1. את יכולה לדבר איתו לשאול אותו את כל השאלות מהסעיף הקודם (כמובן במילים שמתאימות לו).
יש כמה דברים לשים לב אליהם אם את מחליטה לקיים שיחה כזאת: 1. כדאי לעשות את זה כששניכם במצב רוח טוב, בנפרד ולא מיד אחרי מריבה. 2. כדאי לשים לב שלא עובר המסר שהשיחה מתקיימת בגלל שיש בעיה איתו, אלא שאת פשוט מתעניינת בו. 3. חשוב גם שתקשיבי לו הקשבה מלאה ואמיתית, מבלי לענות לו, מבלי להכנס לדבריו, או מבלי להצטדק ולהסביר. רק להקשיב.
זה גם יתן לך מידע חשוב שיכול לעזור לך להתחיל ממנו את השינוי, וגם יפתח פתח לדיאלוג מכבד ופורה בין שניכם. אם את מתחברת לזה - שווה לנסות.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מה מקשה עליו בחיים?
חשבתי הרבה ונראה לי שמאוד קשה לו שמצפים ממנו להיות חברותי, נחמד, חייכן וכו' וזה משהו שמאוד נוגד את האופי שלו, הוא טיפוס שאוהב להתבודד, להיות עם עצמו הוא לא אוהב את כל "הטקסיות" מסביב, אתן דוגמה: אם למשל הוא רוצה משהו מאמא שלי (או מכל אחד אחר בסביבה שלנו) הוא ימנע עד כמה שאפשר לבקש מפני תמיד יעירו לו דברים כמו "למה אתה לא אומר שלום?" "מה עם תודה ובבקשה", הוא אוהב הכל קצר ולעניין ולחברה קשה מאוד לקבל את זה.
אני בתור אמא שומעת איך הוא מבקש ויודעת שהוא מאוד מעריך את מה שעושים בשבילו, אני יודעת שלוקח לו הרבה זמן עד שהוא מבקש משהו והוא לא מתייחס אל אף אחד כמובן מאליו, הם לא רואה את הדברים בצורה הזו, להם משום מה מאוד חשוב לשמוע תודה בבקשה וכו'
וכשאני שומעת ורואה את המאמץ שלו ולעומת זה את התגובה של הסביבה נקרע לי הלב.
יש לו דרך מיוחדת להודות גם אם זה לא קורה באותו הרגע.

זה מה שעלה לי בראש עד עכשיו, אני צריכה למצוא זמן מתאים כדי לערוך את השיחה הזו איתו.

האם את יכולה לראות שזה לא יהיה מעשי ולא יהיה יעיל לדרוש ממנו או בכלל לצפות שהוא יהיה מישהו אחר כל עוד את בעצמך יוצאת מכלייך?
הפנמתי.
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני בתור אמא שומעת איך הוא מבקש ויודעת שהוא מאוד מעריך את מה שעושים בשבילו, אני יודעת שלוקח לו הרבה זמן עד שהוא מבקש משהו והוא לא מתייחס אל אף אחד כמובן מאליו, הם לא רואה את הדברים בצורה הזו, להם משום מה מאוד חשוב לשמוע תודה בבקשה וכו'
המממ. חשבתי על משהו, תגידי לי אם זה מתאים.

אחת הדרכים להתמודד עם זה היא שהאמא תגיד במקומו את התודה בבקשה סליחה.
כלומר, "לתרגם" להם אותו.

נגיד ששמו שחר (סתם המצאתי), ונגיד שהוא מבקש מסבתא "משהו".
אם את במקרה שם ושומעת, את יכולה, ברגע שהוא אמר את מה שאמר, פשוט להגיד בעדינות ובטבעיות: "שחר מתכוון להגיד, שהוא מאוד יעריך את זה אם תוכלי לעשות בשבילו 'משהו', בבקשה".
אם מי שהוא מבקש ממנו הוא ממין נקבה, את יכולה גם להקדים לזה מין אמירה קצת הומוריסטית, בסגנון "אמא, אני אתרגם לך משפה של בנים לשפה של בנות: שחר מתכוון להגיד, ש...".
אם מי שהוא מבקש ממנו הוא ממין זכר ועדיין רוצה פרחים וסלסולים סביב הבקשה (מה, הם פולנים? צריך לעשות הרבה קולות של התחנפות והכרת תודה כדי שמי שמבקשים ממנו ירגיש שהוא לא פראייר?) - אפשר להוסיף משהו אחר בכיוון, שאת מרגישה שקולע לצורך של אותו אדם לקבל הכרה והערכה.

בכלל, חוק מספר 1 ביחסי אנוש אומר: כולם רוצים הכרה והערכה.
הנה, אפילו את כותבת שלפעמים את נפגעת מניסוח מזלזל שלו. כלומר: גם את רוצה יחס מעריך ממנו. ואת רוצה שהוא ילמד את השפה שבה מבטאים את זה.

אז הרעיון הזה אומר, שמצד אחד את תחסכי ממנו את כל ההקדמות שהוא מסתבך איתן,
ומצד שני את בעצם מלמדת אותו שוב ושוב ושוב איך מנסחים בקשה בצורה יפה שגורמת לאנשים להרגיש שבאמת מבקשים מהם בנימוס ולא מתייחסים אליהם כמובנים מאליהם.
הדרך הטובה ביותר ללמד היא לתת דוגמא, בלי להטיף, לנזוף או לכפות.
בשיטה הזאת, את לוקחת על עצמך את הניסוח, בלי שום ציפיות ממנו. את לוקחת על עצמך תפקיד של אמא: לתווך בינו לבין העולם, שהעולם יבין אותו ויקבל אותו יותר, ושהוא יבין את העולם יותר.
יכול בהחלט להיות, שאחרי שתעשי את זה שלושים, ארבעים, חמישים פעמים - הניסוח שלך פתאום ייצא לו מהפה, כי הוא יפנים את זה באופן טבעי וירגיש חופשי להגיד ככה את מה שהוא רוצה בלי שזה יישמע לו מביך, מלאכותי או רגשי מדי.
חשוב שהטון שלך יבטא נימוס וענייניות, כך שזה יישמע כמו משהו שיכול לצאת גם מהפה שלו יום אחד.
איך נראה לך?
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

הפנמתי.

כושר ההפנמה שלך מדהים.
עוד משהו להפנים: <למקרה שנשאר מקום>
לשתף אותו בתחושות שלך לגביו. לדוגמה: שאת רואה שקשה לו. ושקשה לו קשה גם לך וכשאני שומעת ורואה את המאמץ שלו ולעומת זה את התגובה של הסביבה נקרע לי הלב.
ולשקף לו שאת יודעת ש יש לו דרך מיוחדת להודות_ אם אפשר לוותר על ה _גם אם זה לא קורה באותו הרגע.
ותמיד תמיד תמיד להודות לו על זה שהוא משתף. משהו כמו: תודה ששיתפת אותי זה חשוב לי מאד.
(())
מחכימון: קחו זמן להפנמה
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מה, הם פולנים? צריך לעשות הרבה קולות של התחנפות והכרת תודה כדי שמי שמבקשים ממנו ירגיש שהוא לא פראייר?)
:-) ממש לא, הכי הפוך שיכול להיות.

בשיטה הזאת, את לוקחת על עצמך את הניסוח, בלי שום ציפיות ממנו. את לוקחת על עצמך תפקיד של אמא: לתווך בינו לבין העולם, שהעולם יבין אותו ויקבל אותו יותר, ושהוא יבין את העולם יותר.

איך נראה לך?
נראה לי אחלה, מחכה להזדמנות הראשונה כדי לעשות את זה.

לשתף אותו בתחושות שלך לגביו.
איזה קטע, בדיוק לפני חמש דקות עשיתי את זה. פתאום הוא התעצבן, התכנס בתוך עצמו ולא ידעתי למה, אז החלטתי לשאול אותו מה קרה?
והוספתי שאני מאוד מבולבלת כי עד לפני חמש דקות הכל היה בסדר איתו, תוך שתי שניות הוא סיפר לי מה קרה, נתתי תוקף לרגשות שלו
וראו איזה פלא, ממש כמו בסרטים הוא מצא פתרון בעצמו ונרגע. |יש|
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו!!!!
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מזמינה אותך להצטרף לדיו בדף 1 בספטמבר
דורונגה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2006, 22:58

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי דורונגה* »

אמא לשלושה
קראתי אותך ולפחות בהתחלה זה נראה כאילו קראת אותי.
הילדים שלי בני 11, 7, 3, שני בנים ונסיכה קטנה, הגדול מתחיל את גיל ההתבגרות ולפעמים עונה בצורה לא כל כך נעימה, ועדיין הוא ילד מדהים, עוזר, מתחשב ועוד ועוד, האמצעי הוא ילד שחי לבד על כדור הארץ (אני ואפסי עוד... או משהו כזה) כלומר אוהב ומתחשב רק בעצמו וההתמודדות איתו לא תמיד קלה, בלשון המעטה, קונה את הסביבהבחיוך המדהים שלו ובמתיקות האין סופית.
הקטנה מדהימה, עוזרת, אוהבת, מבינה ועכשיו מתחילה את שלב הכוחניות אבל מאוד בעדינות.
אבל, עם יד על הלב, הם ילדים מדהימים (גם לפי התגובות שאני מקבלת מחברים ומשפחה וגם לפי הסתכלות שלי על התנהגות של ילדים אחרים).
לקחתי ממך כמה עצות להתנהגות/התמודדות עם הילדים, מקוה שאצליח ליישם אותם.
תודה ויישר כוח.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

לקחתי ממך כמה עצות להתנהגות/התמודדות עם הילדים, מקוה שאצליח ליישם אותם
וואו, איזה כיף שסוף סוף אני נותנת ולא רק מקבלת.
תודה ושיהיה לך בהצלחה.
.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

חייבת לשתף, היום הייתה פריצת דרך ענקית עם הגדול, הוא התעצבן כשלא הצליח להיכנס למשחק שהוא משחק בו כבר כמה ימים.
בדרך כלל במצב כזה אני בחיים לא הייתי מצליחה להרגיע אותו, כל הבית היה נכנס למתח רציני, הוא היה צועק משתולל טורק זורק ואי אפשר היה לדבר איתו בכלל.
החלטתי לנסות לשקף את הרגשות שלו, אמרתי לו שאני מבינה מה הוא עובר, הוא שלל את זה אז הסברתי לו שגם אני מרגישה כך כשיש בעיה באתר ואני לא מצליחה להיכנס,הוא עדיין לא האמין לי שאני מבינה אותו, אז התחלתי מההתחלה ותארתי לו בדיוק מה אני מרגישה החל בציפייה וכלה באכזבה, לאט לאט אני רואה איך הוא מפשיר ומאמין לי, אחר כך עברתי ל "מה אפשר לעשות ומה אי אפשר לשנות"
גבירותיי הנכבדות אני גאה להכריז בזאת שזה עבד עבד עבד, הילד פשוט נרגע כל הקריזה נעלמה כבמטה קסם.

אייקון של טופחת לעצמי על הכתף.
נועה_בר*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי נועה_בר* »

|יש| את גדולה !
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

תמיד משהו אחד חייב לבוא על חשבון משהו אחר, את כל האנרגיות שלי השקעתי בגדול (וזה היה שווה) אבל לא נשארו לי אנרגיות לקטנצ'יק
(שכנראה הרגיש שאמא לא כל כך בפוקוס) יותר משבועיים שהוא רק משגע אותי, על כל דבר קטן מיילל, בוכה מרביץ וכו', בדרך כלל אני יודעת איך להתמודד עם מצבים כאלו (עכשיו אני כבר יודעת איך לא להגיע למצבים כאלו) אבל בתקופה כזו פשוט אין לי כוח אז אני לא מתמודדת והתוצאות עגומות ביותר.
איך אפשר להגיע לאיזון?
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

איך אפשר להגיע לאיזון?
לבדוק איפה את יכולה להוריד מאמץ אבל שגם זה לא יעלה במאמץ. איפה את יכולה לעשות "הנחות" לעצמך, בהתחלה כדי לנוח ולאגור כוחות, אח"כ כדי לחסוך אנרגיה שתהיה זמינה לך כשתצטרכי ולבסוף כי הדברים לא חייבים לבוא במאמץ.
יש לנו איזו שהיא הנחת יסוד שאנו פועלים לגביה שכדי להצליח צריך להתאמץ. אפשר בהחלט לותר עליה. בדקי איפה את משקיעה מאמץ. קודם כל רק התבונני בזה עדיין אל תעשי מאומה, ככל שתבונני יותר תחושי את השחרור קורה מעצמו.
(())
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

קודם כל רק התבונני בזה עדיין אל תעשי מאומה, ככל שתבונני יותר תחושי את השחרור קורה מעצמו.
|Y|

בנוסף לדברים של חני:
1.
התחלת לתרגל מיומנות חדשה עם הבן הגדול, מיומנות של דרך חדשה להיות. דרך להיות איתו ובכלל עם עצמך.
אני מאמינה שעם הזמן תצטרכי להשקיע פחות ופחות אנרגיה בדפוס החדש, מכיוון שהוא יהפוך להיות חלק ממך, חלק ממי שאת, ואז, האיזון שאת מחפשת יתקיים באופן טבעי.

2.
כתבתי על זה כבר אי שם במעלה הדף, וזה גם מתחבר אל מה שחני כתבה: נסי לעשות את השינויים שלך מבלי להתנגד אל מי שאת כבר הנך.

מה שלוקח לך את האנרגיות, לדעתי, זה לא רק המאמץ שאת משקיעה בהתרגלות והפנמה של דפוס חדש, אלא גם ההתנגדות אל מי שאת לפני השינוי. ב'התנגדות' אני מתכוונת להתייחסות השיפוטית שלך אל המצב הקודם, אל מי שאת באופן בסיסי. וההתנגדות הזאת מ-ת-י-ש-ה.

יש לנו אשליה שאם נקבל את המצב כפי שהוא אז "נרדם בשמירה" והשינוי לא יתרחש. אני אומרת – להיפך. אם נקבל את המצב אז השינוי גם יהיה קל יותר, גם עמוק יותר, וגם מהנה יותר.

תארי לך אילו תחושות ילוו אותך אם תפעלי ביומיום ממקום של "אני אמא נפלאה כפי שאני, אין מה לשפר או לתקן בי". תארי לך כמה אנרגיות יכולות להתפנות לך על מנת לעשות את מה שאת רוצה לעשות בפשטות, בזרימה. במצב כזה שינויים יקרו גם בלי שתעשי שום אקט מכוון, לא תפעילי שום שריר כדי לגרום להם, אלא רק תהיי מכוונת לשם.

וכדי שזה יהיה יותר נגיש: את ה"אני נפלאה כפי שאני" את יכולה פשוט לומר לעצמך בכל פעם שאת שמה לב שאת מוציאה אנרגיה, בכל פעם שאת מרגישה שקשה לך. המקום הזה הוא לא מקום רחוק ובלתי מושג לשאוף אליו - אלא משהו שאפשר להתחיל מיד, אפילו באופן מילולי וטכני בהתחלה. זה לא מקום ללכת אליו, אלא מקום לצאת ממנו. כל עוד מתייחסים אליו בתור מקום "להגיע אליו יום אחד" הוא תמיד ישאר כזה. עצם ההתייחסות אליו כאל כזה משמרת את הסטטוס שלו עבורך.

[שיתופון קטן כדי להמחיש את הרעיון הזה: סיפרתי לך כאן לא מזמן שהתחלתי להשתמש בעייפות שלי כסימן לכך שאני מתנגדת למשהו (למשהו בי, משהו במישהו אחר, למצב וכו'). לפני שבוע חוויתי את שוב בצורה חזקה וגם השתמשתי בדיוק במה שהצעתי לך בפיסקה הקודמת כדי להרפות.
אני לומדת עכשיו משהו חדש. ראיתי שלפעמים במהלך הקורס אני נתקפת עייפות נוראית (ולא סבירה ביחס למצב העייפות שלי רגע קודם לכן). בפעם האחרונה שזה קרה שאלתי את עצמי אל מה אני מתנגדת, וראיתי שמה שקשה לי איתו זה שאני עוד לא יודעת את השיטה באופן מושלם ועוד לא שולטת בה כמו שהייתי רוצה. ראיתי גם שההתנגדות שלי אל מי שאני (לא מושלמת :-P) ממש חוסמת אותי מלקלוט ולהבין מידע חדש. אמרתי לעצמי: "אני נהדרת כפי שאני, אני אמשיך להיות נהדרת גם בלי הכלי החדש. זה בסדר גם אם לא אקבל כלי חדש. זה בסדר, זה בסדר, זה בסדר. הכל בסדר." זה עבד. העייפות לא רק שנעלמה, גם התמלאתי אנרגיות, התחלתי להנות וכמובן גם להבין ולהפנים.]

שבת שלום :-)
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

תארי לך אילו תחושות ילוו אותך אם תפעלי ביומיום ממקום של "אני אמא נפלאה כפי שאני, אין מה לשפר או לתקן בי". תארי לך כמה אנרגיות יכולות להתפנות לך
טוב, מצד אחד אני הולכת ומשתכנעת שאני אחת האחיות התאומות של אמא לשלושה D-:

עירית לוי, עכשיו את עונה יותר בהרחבה על שאלה ששאלנו במעלה הדף.
וממה שכתבת כאן נפלו אצלי שני אסימונים:
  1. תפסתי פתאום מה איפשר לי לכתוב את הדוקטוראט. למה התינוקת היונקת שלי איפשרה לי סוף סוף לעשות את זה, אחרי דחיינות כרונית קשה, כשבתור רווקה או רעייה בלי ילדים - לא יכולתי.
פשוט מאוד: כשהיא נולדה, אני הייתי אמא נפלאה. לפי הקריטריונים שלי, כמובן. הייתי אמא נפלאה והרגשתי את זה.
זה כנראה פינה לי כמויות אדירות של אנרגיה, ופתאום היתה לי מספיק אנרגיה שאיפשרה לי לבצע את המשימה.
  1. כשקראתי את מה שכתבת, יכולתי להרגיש באופן פיזי ממש את עוצמת ההתנגדות שעלתה לי מהבטן לגרון, רק לקרוא את המשפט "אני אמא נפלאה כפי שאני" וגו'. בתוכי אמר קול מאוד רם: "לא נכון! זה לא נכון!"
אני יכולה לשמוע עכשיו את האייפקית שלי מכריחה אותי לתקן את האמירה הזאת, ולהסכים איתה שהעובדה שלפעמים אני מתנהגת בכל מיני צורות שאני לא אוהבת (נגיד, צועקת על הילדים שלי, במיוחד כשמהפה יוצאים לי דברים מה-זה מטומטמים) לא שוללת את הקביעה הבסיסית ש"אני אמא נפלאה כפי שאני".
היא טוענת שקיומה של "אמא נפלאה היא אמא שלא צועקת אף פעם בחיים על הילדים שלה ולא אומרת להם אף פעם דברים לא מכבדים" הוא פיקציה.
אבל ברגש, אני לא יכולה לקבל את זה. אני מתנגדת.
אז מה שאת בעצם מציעה זה לשכנע את המתנגדת הזאת במלים? פשוט להגיד לה: "כן נכון, כן נכון, אני אמא נפלאה כפי שאני, אין מה לשפר או לתקן בי"?
ואם אני אחזור על זה מספיק פעמים, כמו מנטרה (כמו שאני מציעה לנהל תקשורת עם הנשמות הטובות (-; שמחוצה לנו) - אז אני אשתכנע?
ואפסיק להתנגד?
ואקבל שאני אמא נפלאה, ומייד אני אהיה אמא נפלאה?
כמו שגם הילדה שלי מתוקה ונפלאה, אף על פי שהיא עושה דברים "מעצבנים" לפעמים? (גם זה לא נכון. היא עושה דברים שלוחצים אצלי על כפתורים. אבל הם לא "מעצבנים" כשלעצמם. מישהו שונה ממני, לא היה מתעצבן).
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

היא טוענת שקיומה של "אמא נפלאה היא אמא שלא צועקת אף פעם בחיים על הילדים שלה ולא אומרת להם אף פעם דברים לא מכבדים" הוא פיקציה.
בדיוק!
האם את יכולה לראות שגם המשפט הזה הוא פיקציה וגם המשפט ההפוך ("אמא נפלאה היא אמא ש כן צועקת מדי פעם על הילדים שלה ו כן אומרת להם מדי פעם דברים לא מכבדים") הוא פיקציה? האם את יכולה לראות שכל משפט כזה הוא רק פרדיגמה? כל פרשנות, היא רק פרשנות, ולא האמת המוחלטת, הוודאית, האחת והיחידה.

השאלה החשובה, לדעתי, היא איזו פרשנות מוסיפה לי אנרגיות, ועושה אותי שמחה, ומאפשרת לי לשנות את מה שאני רוצה לשנות, ולעומת זאת איזו פרשנות שואבת ממני אנרגיה, גורמת לי סבל, וחוסמת אותי מלעשות שינויים (או מאפשרת לי לעשות שינוי אבל נורא נורא לאט ובאמצעות הפעלה של המון כוח מיותר).

למה אני מתעכבת על זה? (מיד אענה לשאלה שלך אם לשכנע את המתנגדת).
אני מתעכבת על זה משום שלדעתי ההבנה שפרדיגמה היא רק פרדיגמה היא משחררת (ואז אין צורך לשכנע אלא לעשות איתה משהו אחר). היא מאפשרת להיפרד ביתר קלות מהפרדיגמות הלא מעצימות שלי.

החיבור העמוק וההזדהות העמוקה עם הפרדיגמה היא זו שיוצרת את הקושי, ולא מה שקורה במציאות (למשל התפקוד שלי כאם, או האם צעקתי או לא צעקתי).

_אבל ברגש, אני לא יכולה לקבל את זה. אני מתנגדת.
אז מה שאת בעצם מציעה זה לשכנע את המתנגדת הזאת במלים? פשוט להגיד לה: "כן נכון, כן נכון, אני אמא נפלאה כפי שאני, אין מה לשפר או לתקן בי"?
ואם אני אחזור על זה מספיק פעמים, כמו מנטרה (כמו שאני מציעה לנהל תקשורת עם הנשמות הטובות שמחוצה לנו) - אז אני אשתכנע?
ואפסיק להתנגד?
ואקבל שאני אמא נפלאה, ומייד אני אהיה אמא נפלאה?_

הרגש הוא פועל יוצא של המחשבות (הפרדיגמות) שלך, ושל ההזדהות העמוקה שלך עם המחשבות שלך.
לכן, מה שאני מציעה זה כן לעבוד על המחשבה ולאפשר לה אחר כך לחלחל אל החוויה, אל הרגש.

יחד עם זאת, מנטרה לא תמיד מספיקה על מנת למוסס פרדיגמה, אבל לפעמים היא כן מספיק חזקה כדי למוסס התנגדות רגעית בזמן אמת. בדוגמא שנתתי על הקורס לא מוססתי את הפרדיגמה הבסיסית שלי על עצמי (שזה "לא בסדר שאני לא מושלמת") אבל כן מוססתי את ההתנגדות שלי נכון לאותו רגע לזה שזה לא בסדר שאני עוד לא יודעת ושולטת בחומר. שחרור של עוד ועוד התנגדויות רגעיות כאלה לאורך זמן יכולות להוביל לשינוי.

מה שעוד עוזר לי זה לזהות אותה, את הפרדיגמה, כשהיא קופצת, ממש בזמן אמת, בפעולה, ולא סתם באופן תאורטי. פשוט להתבונן ולשים לב אליה. לשים לב זה אומר לנסות להסתכל עליה באופן נקי וענייני בלי שיפוטים (דוגמא: "אופס, עכשיו כשצעקתי על יונתן קפצה לי המחשבה/אמונה – אני אמא לא טובה. אוקיי, ראיתי, יופי ששמתי לב, אני אמשיך להתבונן").

אם עד עכשיו הפרדיגמות התנהלו להן באופן אוטומטי בלי ששמתן לב אליהן, עכשיו כבר תהיה לכן גישה לכפתור שמדליק אותן. תנסו ותראו איך רק זה יתחיל לשנות אצלכן את ההתייחסות שלכן לעצמכן.

כמו שגם הילדה שלי מתוקה ונפלאה, אף על פי שהיא עושה דברים "מעצבנים" לפעמים? (גם זה לא נכון. היא עושה דברים שלוחצים אצלי על כפתורים. אבל הם לא "מעצבנים" כשלעצמם. מישהו שונה ממני, לא היה מתעצבן).
בדיוק, בדיוק!! :-)
אני אשתמש בדוגמא שנתת כדי להמחיש יותר טוב את הכוונה שלי, כי קל יותר לראות את זה כשמדובר בפרדיגמות שלנו לגבי אחרים מאשר בפרדיגמות שלנו לגבי עצמנו.

האם את יכולה לראות שההתעצבנות שלך היא פועל יוצא של הפרדיגמה שלך (="הבת שלי לא אמורה לעשות ככה וככה"), ולא של מה שהיא עשתה?
והאם את יכולה לראות שהתעקשות שלך לשנות אותה (כלומר התנגדות אל מי שהיא) תעשה בדיוק ההיפך ותקבֵּע את המצב?

הסבל שלנו לא נגרם כתוצאה ממה שאחרים עושים או כתוצאה ממה שקורה במציאות - אלא כתוצאה מהפרדיגמה שלנו על איך הדברים אמורים להיות!
לכן, כל ניסיון לשנות את מה שיש בחוץ (=התפקוד האימהי, עודף המשקל, ההתנהגות של בן הזוג), במקום לשנות את ההתייחסות (=הפרדיגמה) שלנו אל מה שקורה בחוץ לא יצליח.

[כתבתי על זה די הרבה בדיון של היומיים האחרונים בדף ילדים ואוכל. כדי לא לחזור על עצמי, מי שרוצה הרחבה ועוד דוגמאות מוזמנת לקרוא שם :-)].

בשמת, עכשיו קחי את הרעיון הזה בחזרה אל הפרדיגמה שלך לגבי עצמך.
האם את יכולה לראות שההזדהות העמוקה שלך עם הפרדיגמה שלך "אני לא אמא מספיק טובה" (האמונה הבלתי מעורערת שלך בה) היא זו שגורמת לך לסבל ולא ההתנהגות שלך בפועל?
האם עצם ההבנה הזאת מאפשרת לך לשחרר ולו חלק מההתנגדות? :-)

.

מה דעתכן על כל זה?
מדבר אליכן?

עירית לוי, עכשיו את עונה יותר בהרחבה על שאלה ששאלנו במעלה הדף.
בשמת, לאיזו שאלה את מתכוונת? סתם סקרנית.
(הפעם השתדלתי להרחיב ככל האפשר. אני יכולה לדבר שעות על הנושא הזה, אז אם מישהי רוצה עוד הרחבה – רק תגידו :-)).
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

בשמת, עוד מחשבה שעלתה לי:
תסתכלי מה את בדרך כלל אומרת לאנשים שיש להם בעיה בזוגיות, לאשה שמספרת שבן הזוג שלה הוא "כזה וכזה.." וזה הורס לה את החיים.
את אומרת לה - קודם כל תפסיקי לנסות לשנות אותו (כלומר: תפסיקי להתנגד אל מי שהוא), כי פשוט אין טעם וזה נועד מראש לכישלון, ואחר כך תעשי את שינוי בעצמך / בהתייחסות שלך לעצמך / בהתייחסות שלך אליו, ואז יש סיכוי שהדברים בינכם גם ישתנו - נכון?

אותו הדבר בדיוק ביחסים שלך עם עצמך! :-)
תארי לך שאת נמצאת בזוגיות עם עצמך (ובעצם את אכן נמצאת במערכת יחסים עם עצמך).

האם מנקודת המבט הזאת את יכולה לנסות (לא בכוח, רק לנסות :-)) להפסיק לשנות את עצמך? פשוט לתת לעצמך להיות מי שאת? (וזה בעצם להפסיק להתנגד אל מי שאת).

נסי לומר לעצמך שאת עבור עצמך היא בן הזוג שלך, שאין טעם להלחם בו, כי זה יהיה מאבק חסר תוחלת.
האם דרך הסתכלות כזאת יכולה לעזור לך להרפות?
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

זה לא מקום ללכת אליו, אלא מקום לצאת ממנו. כל עוד מתייחסים אליו בתור מקום "להגיע אליו יום אחד" הוא תמיד ישאר כזה. עצם ההתייחסות אליו כאל כזה משמרת את הסטטוס שלו עבורך.
אחלה תובנה, קצת קשה ליישום בזמן שאני צועקת על הילדים אבל אנסה אותה.
ראיתי גם שההתנגדות שלי אל מי שאני (לא מושלמת ) ממש חוסמת אותי מלקלוט ולהבין מידע חדש.
איזו דוגמא נפלאה שממש ממחישה את כל מה שאת אומרת.

השאלה החשובה, לדעתי, היא איזו פרשנות מוסיפה לי אנרגיות, ועושה אותי שמחה, ומאפשרת לי לשנות את מה שאני רוצה לשנות, ולעומת זאת איזו פרשנות שואבת ממני אנרגיה, גורמת לי סבל, וחוסמת אותי מלעשות שינויים

יש לנו אשליה שאם נקבל את המצב כפי שהוא אז "נרדם בשמירה" והשינוי לא יתרחש. אני אומרת – להיפך. אם נקבל את המצב אז השינוי גם יהיה קל יותר, גם עמוק יותר, וגם מהנה יותר.

שני המשפטים האלו קצת מבלבלים אותי, מצד אחד את אומרת לקבל את המצב ואז השינוי יתרחש, מצד שני את כותבת שצריך להיות מודעים לפרשנות שלנו, זה לא קצת נוגד אחד את השני?
אני מאוד מתחברת למשפט הראשון שציטטתי, המשפט השני מעורר בי תהיות.
מקווה שלא התבלבלתי או בלבלתי.

טוב, מצד אחד אני הולכת ומשתכנעת שאני אחת האחיות התאומות של אמא לשלושה
התקבלת :-)
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

אמא לשלושה,

שני המשפטים האלו קצת מבלבלים אותי, מצד אחד את אומרת לקבל את המצב ואז השינוי יתרחש, מצד שני את כותבת שצריך להיות מודעים לפרשנות שלנו, זה לא קצת נוגד אחד את השני?
אני לא בטוחה שהבנתי את כוונתך.
האם הסתירה שאת מוצאת היא בעובדה שמצד אחד נדרש להרפות, לקבל, ומצד שני לעשות פעולה אקטיבית של תשומת לב לפרדיגמות שלנו?

אם לזה התכוונת – אני לא רואה כאן סתירה אלא מתאם.
ההרפייה היא מההתנגדות, התנגדות שאת מבחינה בה תוך כדי תשומת הלב.
אני אסביר.
  1. נניח שאת שמה לב שאת פועלת מתוך הפרדיגמה "אני אמא לא מספיק טובה", אוקיי? עד כאן נדרש ממך להיות אקטיבית על מנת להבחין בפרדיגמה, וגם על מנת להבחין שזוהי פרדיגמה שלא משרתת אותך.
  2. הצעד הבא הוא להבחין שהקושי שלך נגרם כתוצאה מהפרדיגמה שלך ("אני אמא לא מספיק טובה"), מהפרשנות שלך, ולא כתוצאה מהתפקוד שלך ("צעקתי על הבן שלי"). כי יכולת לצעוק על הבן שלך גם מבלי לספק את הפרשנות הספציפית הזאת. במילים אחרות, את מבחינה שהקושי שלך נגרם מההתנגדות שלך אל מי שאת ("אני לא אמא מספיק טובה!!!").
  3. הצעד הבא יהיה לנסות ולהרפות מהפרדיגמה הזאת. כאן סיימת לשים לב ואת עוברת לקבלה, להרפייה מההתנגדות.
זהו ריקוד מתמשך של תשומת לב להתנגדות – והרפייה ממנה. שוב ושוב.

האם זה עונה לך?

.

בשמת,
עוד מחשבה בעקבות מה שכתבת:
אז מה שאת בעצם מציעה זה לשכנע את המתנגדת הזאת במלים?
נראה לי שלמנטרה שמטרתה לשכנע יש אנרגיה של התנגדות, לכן חשוב לבדוק מאיזה הֶקְשֵר באים להשתמש במנטרה.
כשאת מנסה לשכנע מישהו במשהו, מתוך התנגדות אל המקום בו הוא נמצא ולרעיונות שלו, בדרך כלל תשיגי את ההיפך ממה שהתכוונת לו.
כנ"ל כשאת מנסה לשכנע את המוח שלך במשהו.

יש לך במוח מחשבה (פרדיגמה).
אם תנסי לתקוף אותה בכוח על ידי מחשבה אחרת או להלביש עליה בכוח מחשבה חלופית מתוך הנחה שהמחשבה הקיימת "לא בסדר" - רוב הסיכויים הם שהמחשבה הקיימת "תתקומם" נגדה ותתחזק.
את הרי לא יכולה להכריח את עצמך לחשוב מחשבה הפוכה...

אז אני חושבת שאם כבר מנטרה, אז לשים לב שהיא עצמה לא נאמרת בכוח, אלא בטפטוף עדין ורך ואיטי פנימה. לשים לב שהיא לא נאמרת תוך הפעלת שרירים, לשים לב אם היא בעצמה לא מייצרת התנגדות.

מה את אומרת?
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

האם הסתירה שאת מוצאת היא בעובדה שמצד אחד נדרש להרפות, לקבל, ומצד שני לעשות פעולה אקטיבית של תשומת לב לפרדיגמות שלנו?
כן, לזה בדיוק התכוונתי, אבל אחרי ההסבר שלך הבנתי את הכוונה.
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

שהתחלתי להשתמש בעייפות שלי כסימן לכך שאני מתנגדת למשהו (למשהו בי, משהו במישהו אחר, למצב וכו'). לפני שבוע חוויתי את שוב בצורה חזקה וגם השתמשתי בדיוק במה שהצעתי לך בפיסקה הקודמת כדי להרפות.
השאלה היתה על הקשר בין עייפות להתנגדות לשינוי עצמי.

_כשאת מנסה לשכנע מישהו במשהו, מתוך התנגדות אל המקום בו הוא נמצא ולרעיונות שלו, בדרך כלל תשיגי את ההיפך ממה שהתכוונת לו.
כנ"ל כשאת מנסה לשכנע את המוח שלך במשהו._
אני יותר התכוונתי למה שקרה כשכתבתי

הילדה שלי מתוקה ונפלאה, אף על פי שהיא עושה דברים "מעצבנים" לפעמים?
כשתיכף "הרפיתי" מהאמירה שהיא עושה דברים מעצבנים, ואמרתי שזה פשוט לא נכון.
אז אני לא מנסה "לשכנע את עצמי" שהאמירה מוטעית, אלא תופסת שבטעות נכנסתי לסימטה ללא מוצא בגלל הרגל מן העבר, ואני מרפה. כאילו מפילה את זה מהיד.

קורה לי שתוך כדי שאני אומרת (הרגל רע) "אוי איזה מטומטמת אני" כשאני תופסת איזו טעות איומה ונוראה שעשיתי - ועל המקום אני מתקנת את עצמי ומשנה את הפרדיגמה, כי אני הרי לא מאמינה באמת שאני מטומטמת. עשיתי דבר טיפשי. עשיתי טעות גדולה. זה הכל. אני בן אדם. ואני תיכף אומרת בקול רם, לא, זה ניסוח לא נכון. עשיתי טעות גדולה, אבל לא נכון להגיד שאני מטומטמת.
חשוב לי לתקן, כדי שהילדים ישמעו אותי מתקנת, וכשאני מתקנת, אני יכולה להרגיש את השינוי בגוף.
"איזה מטומטמת אני" יש לו אנרגיה רעה מאוד. חוסר קבלה. אנטי. "שוב אני לא בסדר".
"עשיתי טעות גדולה" יש בה שיחרור . קודם כל, להודות בטעות. לא להכחיש. לא להעניש. רק לקבל את עצמי כמו שאני לא מושלמת ועושה טעויות. אבל בסך הכל טעות. אף אחד לא מת.

(הרי בילדותנו, אם הגיבו לטעויות שלנו כאילו רצחנו נפש, זה בהחלט מרגיש ככה.
פרדיגמה מאוד מושרשת וקשה, להתייחס ל"טעות" כאל "אסון קולוסאלי").

ים של פרדיגמות. ים של.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

טוב, אני רואה שכתבתי וכתבתי (וכתבתי), ואת בכלל התכוונת למשהו אחר. לפעמים עדיף לדבר לא באופן וירטואלי :-)

_(הרי בילדותנו, אם הגיבו לטעויות שלנו כאילו רצחנו נפש, זה בהחלט מרגיש ככה.
פרדיגמה מאוד מושרשת וקשה, להתייחס ל"טעות" כאל "אסון קולוסאלי")._
נכון.
מסכימה מאוד.

אני רואה את זה תוצאה של גם "סתם" עונשים.
אנחנו חוות (וחווים) היום על בשרנו את המחיר הכבד שיש לתרבות הענישה בחינוך ילדים:
אני מאמינה שלמנהג הענישה יש חלק משמעותי ביצירת הפרדיגמה המעוותת בתרבות שלנו שלקחת אחריות = לקחת אשמה.

ילד משחק בכדור בסלון ושובר את האגרטל.
בפעולת שרשרת אוטומטית נגזר דינו ("לא בסדר!", "אשם!") ומוקצב עונשו ("היום אין טלויזיה!") על ידי גורם חיצוני לו. איך מישהו בכלל יכול ללמוד מהי לקיחת אחריות אמיתית, אם לפני שהספיק לנשום כבר תוייג כאשם וקיבל עונש?
איך התנהלות כזאת יכולה שלא ליצור כזאת פרדיגמה?

"עשיתי טעות גדולה" יש בה שיחרור . קודם כל, להודות בטעות. לא להכחיש. לא להעניש. רק לקבל את עצמי כמו שאני לא מושלמת ועושה טעויות. אבל בסך הכל טעות. אף אחד לא מת.
מאוד מתחברת, כמובן.
לקיחת אחריות היא משחררת.

חשוב לי לתקן, כדי שהילדים ישמעו אותי מתקנת, וכשאני מתקנת, אני יכולה להרגיש את השינוי בגוף.
ואוו. תודה.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

היינו באילת בראש השנה, אני ההוא והילדים, היה כיף לא נורמלי נהניתי (כמעט) מכל רגע, הבנים התחברו לאבא בצורה מדהימה כמעט ולא התעסקתי עם הקטן הוא פשוט היה צמוד לאבא שלו בצורה מדהימה. הגדול והאבא היו חוטפים להם מדי פעם רגעים משל עצמם, אני נהניתי מהחופש מהבטלה ומהצורך לדאוג לכולם, רק האמצעית לא מצאה את מקומה. היא ייללה בערך ארבע חמש פעמים ביום, היה לה ממש קשה היא הרגישה כאילו לא שייכת (ככה אני חושבת).

אחרי יומיים פתאום שמתי לב שלא חיבקתי ונישקתי אף אחד מהם אפילו פעם אחת, זה פתאום נראה לי מוזר, אני שכל עשר דקות בערך תופסת אחד מהם חונקת אותו בנשיקות וחיבוקים כבר יומיים לא עשיתי את זה כמובן שמייד הגיע "התיקון".

מה שממש מציק לי זה העניין עם האמצעית אני יודעת שאני אוהבת אותה אבל משום מה קשה לי להרגיש את זה, לא יודעת איך להסביר את העניין וממש קשה לי עם זה.
גם כשנישקתי וחיבקתי אותה זה היה כדי שהיא לא תקנא כשאני מנשקת ומחבקת את הבנים, זה לא היה מתוך צורך שלי זה היה מתוך צורך שלה.
זה נורמלי? למה אני מרגישה ככה? רק להבהיר, אני לא "סובלת" כשאני מנשקת ומחבקת אותה, כיף לי המגע הפיזי איתה, אבל איתה זה "עם האוכל בא התיאבון".

עד כאן בינתיים. עכשיו תורכן, מקווה שהעברתי את התחושות שלי בצורה ברורה.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

שנה טובה וברוכה השבה {@

לפעמים, הרגשות שלנו הן פונקציה של המחשבות והאמונות (הפרדיגמות) שמתרוצצות לנו בראש. לפעמים מחשבה אחת, קטנה וחולפת נתקעת, והופס כל העולם שלנו משתנה, כל החוויה שלנו את עצמנו בעולם משתנה.

זה יכול להתבטא בתחושה כלפי מישהו, כלפי עצמנו, במצב רוח הכללי שלנו, ואפילו בכמה אנרגיות יש לנו או אין לנו. לפעמים מדובר בסט גדול של אמונות, ולפעמים רק באמונה זמנית וקונקרטית. לא תמיד אלו אמונות "נחמדות" או אמונות שקל לנו לעמוד מאחוריהן. ככל שהן פחות "נחמדות" כך קשה לנו יותר לקחת עליהן אחריות ולשים עליהן את האצבע.

למשל, תנסי לחזור לרגע בו את חושבת מחשבות לא מעצימות על עצמך, למשל "איזו אמא דפוקה אני" (סליחה, כן? :-)). באותו הרגע, עד כמה את באמת אוהבת את עצמך? או, תנסי לחזור לרגע בו רבת מריבה גדולה עם בן זוגך, או אולי יותר טוב לכמה ימים רצופים בהם התכסחתם ללא הרף וכל מה שעבר לך בראש זה "איך נתקעתי איתו?" . האם באותם רגעים את מרגישה את האהבה שלך אליו? גם אם האהבה הזאת קיימת אי שם בתוכך, או באיזה זיכרון רחוק, באותו הרגע את לא ממש נוכחת לה.

אם הכיוון הזה מדבר אלייך, את יכולה לנסות ולזהות אילו מחשבות/פרדיגמות/אמונות חלפו לך בראש. למשל - מה אמרת לעצמך ביחס אליה, ביחס אלייך ואליה, ביחס לחופשה, ביחס למה שהיא אמרה, ביחס לאיזו ציפייה שהיתה לך ממנה. יש סיכוי טוב שאם "תטפלי" במחשבה – הרגש ישתנה.

האם התחושה הזאת עלתה רק במהלך החופש? אם כן, אז מהתיאור הקצר שנתת אפשר לשער (השערה פרועה. תראי אם זה נוגע במשהו) שאולי היתה לך ציפייה לנוח ושכולם יסתדרו סוף סוף בעצמם, ובגלל שהיא לא מצאה את מקומה היא היוותה הפרעה בדרך למימוש הציפייה שלך. "האמצעית מפריעה לי לנוח סוף סוף" זו דוגמא למחשבה "לא נחמדה" מסוג זה. אם התחושה החלה עוד לפני החופשה, את יכולה לחפש משהו "בסביבה" שלה ביחס לציפיות שלך ממנה.

נניח שבאמת מחשבה כזאת או דומה לה חלפה במוחך מבלי שהבחנת בה. בגלל שלא הרגשת בה היא הלכה ותפחה והפכה לפילטר דרכו הבטת על העולם ועל בני משפחתך. בואי נלך על התסריט הבא: את יושבת עם כולם ליד הבריכה, עם רצון עז לנוח מהכל, מהטיפול האינטנסיבי בכולם ומהצורך לשמח ולרַצות את כולם.

להזכירך, בינתיים גם מסתובב לך בראש המשפט "היא מפריעה לי לנוח". בן זוגך נכנס למים עם שני הבנים, היא נשארת לידך ומיללת שמשעמם לה, ואת מגיבה אליה ומנסה לעזור לה. בינתיים, המחשבות שלך ממשיכות לעשות את העבודה: "אהה! צדקתי! היא באמת מפריעה לי לנוח! למה היא לא יכולה פשוט להצטרף אליהם?? אוף איתה". מה שקורה זה שבלי לשים לב, הכעס שלך כלפיה הולך ותופח, הפרדיגמה שלך אודותיה הולכת ומתעבה וצוברת עוד ועוד "הוכחות" שמאמתות אותה (הוכחות הן ה-"אהה! צדקתי! למיניהם").

אחר זמן מה את פתאום מבחינה שאת לא נוכחת לרגשות האהבה שלך אליה. ומה בסך הכל קרה? חלפה לה מחשבה שלא הבחנת בה ו"לקחה" אותך למקום אחר. אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית באמצעות זיהוי ולקיחת אחריות על אותה מחשבה.

כשאני שמה לב שפתאום נפלו לי האנרגיות, שמצב הרוח שלי ירד, שרגש השתנה באופן תמוה, אני מתחילה להריץ אחרונה בראש את כל המחשבות שחלפו אצלי ושאולי לא שמתי לב אליהן. אני ממש מנסה לשחזר ולעבור אותן אחת אחת. לא תמיד זה מרים אותי מהר ומיד בחזרה (לפעמים כן), אבל לפחות אני יודעת מה "מנהל" אותי, איזו מחשבה אוטומטית מנהלת את ההוויה שלי, ויודעת לעצור את זה לפני שזה תופח למימדים גדולים.

משהו מכל זה מדבר אלייך?
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

משהו מכל זה מדבר אלייך?
וואו, הכל מדבר אליי.

התיאור של בבריכה מזכיר לי סיטואציה אחרת, היינו במאהל בדוואי היה ממש כיף, ישבנו לנו על המזרונים שתינו תה טעים, מזג האוויר היה נהדר ורק היא יללה שהיא רוצה לחזור למלון, כל כך כעסתי עליה על כך שהרסה לי את הכיף שלי, הייתי ממש זקוקה לסתלבט הזה באותו הרגע ורק בגללה היינו צריכים לחזור.
אבל זה התחיל עוד לפני, איך שהגענו לאילת והתחלנו לחפש את המלון היא התחילה ליילל לא הייתה לה סבלנות לחכות עוד 5 דקות עד שנמצא את המלון וכשסוף סוף הגענו הייתי כל כך מותשת ממנה ועצבנית עליה שזה נמשך כנראה לאורך כל החופשה.

אם כן, אז מהתיאור הקצר שנתת אפשר לשער (השערה פרועה. תראי אם זה נוגע במשהו) שאולי היתה לך ציפייה לנוח ושכולם יסתדרו סוף סוף בעצמם, ובגלל שהיא לא מצאה את מקומה היא היוותה הפרעה בדרך למימוש הציפייה שלך.

זו בכלל לא השערה פרועה, זה תיאור מדויק של המחשבות והציפיות שלי.
אני רק לא מבינה למה? למה ההתנהגות הזו שלה? התחשבנו בה באותה מידה שהתחשבנו באחרים, כל פעם מישהוא בחר אטרקציה או מקום ללכת אליו והכל היה באופן שווה, לא העדפנו את הבקשות של אחיה על פני הבקשות שלה. והבן זוג השתדל באמת מכל הלב לתת לה את אותה תשומת הלב שהוא נותן לבנים אבל היא פשוט לא מאפשרת, היא לא מוכנה לקבל.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

יופי. אז אמשיך עם הקו הזה :-)

אבל זה התחיל עוד לפני, איך שהגענו לאילת והתחלנו לחפש את המלון היא התחילה ליילל לא הייתה לה סבלנות לחכות עוד 5 דקות עד שנמצא את המלון וכשסוף סוף הגענו הייתי כל כך מותשת ממנה ועצבנית עליה שזה נמשך כנראה לאורך כל החופשה.
יש כאן לדעתי שני דברים:
  1. כפי שציינת, את יצרת את הפילטר שלך לגביה ממש בהתחלה. כשיש לנו פילטר/פרדיגמה על מישהו - אין לו ממש סיכוי אצלנו. זה מילכוד עבור שני הצדדים. מראש אנחנו "מחפשים" אותו, מראש אנחנו נהיה פחות סבלניים לקשיים שלו, לעומת הסבלנות שיש לנו אל מישהו אחר (מישהו שאנחנו לא מחזיקים פרדיגמה כזאת לגביו) או שהיתה יכולה להיות לנו כלפי אותו אדם ללא הפרדיגמה הזאת. תנסי להזכר בסיטואציות אחרות שלך איתה כשאת לא "חמה" עליה ותראי כיצד את מגיבה אליה אז וכיצד אז את כן יכולה להכיל את הקשיים שלה. בקיצור - כשמחפשים - מוצאים. ממש בלי בעיה. כרוניקה של התנגשות ידועה מראש...
  1. האם את יכולה לראות שזה שלך ולא שלה? כלומר, הדעה שלך עליה היא שלך. הסבל שלך הוא בגלל הציפייה שלך, בגלל המחשבה/הפרדיגמה שלך על איך היא אמורה להתנהג. ברגע שאת התקבעת על ציפייה לשקט, כל סטייה משם מעצבנת אותך. הסטייה מהמצופה היא זו שמעצבנת אותך. לא בתך. הרעיון הזה קצת חמקמק כי לא פשוט (וגם אנחנו ממש לא רגילים!) לקחת אחריות כשהתנהגות של מישהו אחר מעצבנת אותנו.
שני הרעיונות הללו מכַוונים כאמור לקחת אחריות על מה שקרה. כרגע בדיעבד, אבל בעתיד גם תוך כדי ההתרחשות, ובאמצעות כך להפסיק את הסבל המיותר. אם את יוצאת מנקודת הנחה שהכל מתחיל אצלך – הכל גם יכול להסתיים אצלך. כלומר, את לא תלויה בה ובהתנהגות שלה שתשתנה או לא כדי להנות וכדי להיות שלווה. אם הכל הוא פועל יוצא של התפיסה שלך, את יכולה לעשות סוויץ' בתפיסה. פשוט ולא פשוט.

ואז, כאשר את נוכחת, כלומר לא יצאת לריחוף על איזה טייס אוטומטי :-) ("לחפש מישהו" זה למשל להיות על טייס אוטומטי), התגובות שלך כלפיה יכולות להיות יותר אפקטיביות במובן שישפיעו עליה, יכילו אותה ויעזרו לה להנות יותר מהחופש. כתוצאה מכך, היא מגיבה יותר ויותר טוב, פחות ביללות ויותר בנעימות, המצוקה שלה מקבלת מענה אמיתי (הרי כשאת על אוטומט מאוד מאוד קשה לך, אם לא בלתי אפשרי, להבין מה עובר עליה או מה היא צריכה), והיא מתפנה יותר ויותר לענייניה ומשחררת אותך לנוח. זה מעגל קסמים שיכול לעבוד לשני הכיוונים, לחיובי (כפי שתיארתי כאן) או לשלילי (כפי שכנראה היה בחופשה שלכם).

אני רק לא מבינה למה? למה ההתנהגות הזו שלה? התחשבנו בה באותה מידה שהתחשבנו באחרים, כל פעם מישהוא בחר אטרקציה או מקום ללכת אליו והכל היה באופן שווה, לא העדפנו את הבקשות של אחיה על פני הבקשות שלה. והבן זוג השתדל באמת מכל הלב לתת לה את אותה תשומת הלב שהוא נותן לבנים אבל היא פשוט לא מאפשרת, היא לא מוכנה לקבל.
מציעה הסבר למה שהתרחש. תראי אם הוא מדבר אלייך:
על פני השטח ההתייחסות אל שלושתם היתה שווה.
בפועל, ברובד הלא נראה לעין, אליה התייחסת מתוך פילטר חסר סבלנות. אנשים, ובטח שבטח ילדים, קולטים באופן מדוייק את הפילטר דרכו מתייחסים אליהם, גם אם הם לא יכולים לשים זאת במילים.

וכמו שציינתי בפיסקה הקודמת, בגלל הפילטר שלך אליה, אולי לא היית מסוגלת להיות נוכחת עבורה, להקשיב לה (למסרים מילוליים ולא-מילוליים), לקלוט ולהכיל אותה באמת. אני נוטה להניח שהיא לא היתה זקוקה רק להתחשבות בבחירת אתרי הבילוי, אלא בעיקר להכלה שלה ושל הקשיים שלה.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

תנסי להזכר בסיטואציות אחרות שלך איתה כשאת לא "חמה" עליה ותראי כיצד את מגיבה אליה אז וכיצד אז את כן יכולה להכיל את הקשיים שלה.
הנה סיטואציה:
באחד הימים בחופשה נשרה לה שן שהתנדנדה כבר כמה ימים, היא שטפה אותה בכיור והשן החליקה לתוך חור הניקוז, היא כל כך התאכזבה ובכתה שממש כאב לי עליה
בסיטואציה הספציפית הזו לא הייתה לי שום בעיה להכיל אותה, להפך ממש הבנתי אותה ניחמתי עודדתי וכו' עד שהיא נרגעה.

יש (מבחינתי) הבדלים בין יללות "בגלל שעוד לא מצאנו את המלון" לבין "איזו אכזבה, השן שחיכיתי לה כל כך נפלה לניקוז".
יש מיקרים שאני פשוט לא יכולה להכיל אותה כי היא יוצאת מכלל פרופורציה.

האם את יכולה לראות שזה שלך ולא שלה? כלומר, הדעה שלך עליה היא שלך. הסבל שלך הוא בגלל הציפייה שלך
כאן קצת קשה לי, קשה לי לקחת את כל האחריות עליי, אני כן מצפה ממנה לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות ולדעת שלא כל דבר תלוי בנו, יש מקרים כמו פקקי תנועה, תורים ארוכים, וכו' שפשוט אין מה לעשות אלא לחכות בסבלנות, מדובר כאן על ילדה בת 7 ולא על פעוטה בת 3.

תורך.... :-)
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

לגבי הקושי לקחת אחריות:
אני כן מצפה ממנה
של מי הציפייה?
מי יכול לקחת אחריות על הציפייה, את או היא?
מי יכול, אבל באמת יכול, להשפיע על מידת הסבל שלך כתוצאה מהציפייה? רוצה לומר – ההתנהגות היא שלה, אבל הציפייה היא שלך.
של מי הפילטר דרכו הסתכלת עליה, הפילטר שיצר את ההתנהגות שלך אליה ואת התחושות שלך כלפיה?
מי אחראי להיווצרותו?
האם את זוכרת את הציפייה שלך מלפני חודש בערך שילדה בת 7 תאכל בלי להתלכלך :-).
האם את זוכרת מה בסופו של דבר השפיע על שינוי ההתנהגות שלה?

תנסי לענות על השאלות הללו ותראי לאן זה לוקח אותך ואילו מחשבות עולות לך בעקבות זה.

[אגב, את לא חייבת ולא צריכה לקחת אחריות. ניסיון לעשות זאת מהמקום הזה עלול רק לתקוע אותך.
לכי לשם רק אם את באמת רוצה. רק אם את רואה את זה כפתח לפיתרון עבורך].
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

הבנתי את המסר שלך אבל עדיין יש לי הסתייגויות,
לפי מה שאת אומרת אז אני אף פעם לא אוכל לצפות מהילדים שלי לשום דבר?
לכל אחד יש ציפיות מהילדים שלו ונכון לפעמים הציפיות לא תואמות את המציאות או שהן מוגזמות אז בכל פעם שהציפיות שלי מתנגשות עם ההתנהגות שלה אני צריכה לשנות את הציפיה?
מה עם להנחות אותה, להראות לה דרך אחרת לנסות להסביר לה וכו'?

אז אצלי במקרה של האוכל, נכון ברגע שהפסקתי לצפות חל שינוי אבל יש מקרים שהזמן הוא גורם מכריע ואי אפשר להרפות ולחכות לשינוי.
טוב מה אני אגיד לך, אפילו את עצמי לא הצלחתי לשכנע בטיעונים הנ"ל אבל זה בערך מה שמסתובב לי בראש (אולי אני צריכה הסבר יותר מפורט שיעזור לי להשתכנע
או שלא?)
סתם יצא לי הכל מבולבל, מקווה שתביני אותי.

פתאום אני שוב רואה את הפסקה האחרונה שכתבת לי |אוף|
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

אני רק לא מבינה למה? למה ההתנהגות הזו שלה?
למה חשוב לך להבין? מה ההבנה תתרום לך? נסי לתאר מצב בו זה לא היה משנה. הסיבה לא היתה משנה. האם מבחינתך זה יכול לפשט את הענינים?
וגם : התחשבנו בה באותה מידה שהתחשבנו באחרים האם הניסיון הזה לתת יחס שווה לשלושתם לא גובה מאמץ? האם אפשר אחרת?
וגם (()) ותודה על המייל.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

האם מבחינתך זה יכול לפשט את הענינים?
לא חשבתי על זה ככה, צריכה עוד יום יומיים לחשוב על זה.
האם הניסיון הזה לתת יחס שווה לשלושתם לא גובה מאמץ?
בוודאי שגורם מאמץ ולפעמים זה מאמץ אדיר.

האם אפשר אחרת?
לא הבנתי, איך אחרת? צריכה הסבר.
ושוב תודה לך יקירתי על העזרה ותודה ענקית על המייל המקסים.
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

אולי אני צריכה הסבר יותר מפורט שיעזור לי להשתכנע
יקירתי, אל תנסי להשתכנע. ברצינות :-). במקום זה, קחי את הזמן, תני לרעיונות לנחות אצלך בפנים ותראי אם הם מדברים אלייך או לא.

מה עם להנחות אותה, להראות לה דרך אחרת לנסות להסביר לה וכו'?
יש הבדל בין ההשפעה של המילים שלנו על הילדים לבין ההשפעה של ההוויה שלנו עליהם. כל עוד את משדרת לה חוסר סבלנות כלפיה ותסכול ממי שהיא - היא לא תהיה מסוגלת להקשיב לך (כלומר, את יכולה לדבר אליה עד מחרתיים :-)). למילים שלך יהיה ערך רב אם הן תבואנה יחד עם הוויה מקבלת, ואם יהיה מתאם בינן לבין ההוייה שלך.

_לפי מה שאת אומרת אז אני אף פעם לא אוכל לצפות מהילדים שלי לשום דבר?
לכל אחד יש ציפיות מהילדים שלו ונכון לפעמים הציפיות לא תואמות את המציאות או שהן מוגזמות אז בכל פעם שהציפיות שלי מתנגשות עם ההתנהגות שלה אני צריכה לשנות את הציפיה?_
זה לא מה שאמרתי.
תעשי הבחנה בין מה שאת כן יכולה לשנות במציאות לבין מה שאת לא יכולה.
על מה שאת יכולה להשפיע - פשוט תשפיעי.
על מה שאת לא יכולה להשפיע - תשאלי את עצמך מה זה יתן לך להמשיך ולאחוז בציפייה? מה תקבלי מלבד תסכול?

הבונוס הוא שלפעמים ברגע שאת מצליחה לוותר (אבל באמת לוותר) על הציפייה - הדברים שעד קודם לכן לא היתה לך יכולת להשפיע עליהם - פתאום משתנים. אבל גם אם הם לא השתנו, הם מפסיקים לגרום לך סבל כי ההתייחסות שלך אליהם השתנתה.

נקודה נוספת היא שיש לנו אשליה שאם נדבוק בציפייה שלנו יש סיכוי שנצליח לשנות משהו, ואם נרפה מהציפייה - בעצם הרפנו מהסיכוי לשנות. לכן, ההרפייה מהציפייה נתפסת כמאוד מאוד מאיימת.

כאשר הרפית מהציפייה שלך שהיא תאכל בלי להתלכלך - הדברים החלו להשתנות. כאשר לא הרפית מהציפייה שלך שהיא "תתאפס על עצמה" בנופש - הדברים התקבעו. זה מתקשר לנושא של עקרון ההתנגדות שדובר עליו בהרחבה במעלה הדף.
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

איך אחרת?
בשני המקרים גם כשאת מנסה להבין וגם כאשר את עסוקה בלתת יחס שווה, את משקיעה מאמץ רב שזה אומר כוחות וזמן. ברגע שאת עסוקה בזה את לא יכולה לעשות דברים אחרים. אילו דברים? אולי תעשי ניסיון ותראי אם את מפנה את הכוחות והזמן שלך משני הנושאים הללו לדוגמה, למה את מתפנה.
וגם תחשבי פשוט . ברגע שעולה לך תגובה מסויימת בדקי עם עצמך מה יהיה הכי פשוט לעשות או להגיד. ואם זה מורכב מידי את יכולה לומר לעצמך את המלה עצמה פשוט. זה יאפשר לך נשימה ומשם הכל באמת יהיה יותר פשוט.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

כל עוד את משדרת לה חוסר סבלנות כלפיה ותסכול ממי שהיא - היא לא תהיה מסוגלת להקשיב לך (כלומר, את יכולה לדבר אליה עד מחרתיים ).
קראתי וצחקתי, כמה פשוט וכמה נכון.

תעשי הבחנה בין מה שאת כן יכולה לשנות במציאות לבין מה שאת לא יכולה
זה קצת קשה, וזה גם תלוי בנסיבות, האם זה משהו שנמשך לאורך זמן (כמו ההתלכלכות באוכל) או שזה דבר שקורה עכשיו כרגע ומיד.
עם מקרים שנמשכים לאורך זמן הרבה יותר קל לי להתמודד מאשר עם פרץ רגשות רגעי ומקרי שאין לי מושג מאיפה הוא צץ.

אולי תעשי ניסיון ותראי אם את מפנה את הכוחות והזמן שלך משני הנושאים הללו לדוגמה, למה את מתפנה
לחיבוקים נשיקות ופינוקים :-)

ברגע שעולה לך תגובה מסויימת בדקי עם עצמך מה יהיה הכי פשוט לעשות או להגיד
לפעמים הכי פשוט זה לתת איזה פליק טוב (סתאאאם צוחקת), אבל במקרה כזה כשגם אני וגם היא בסערת רגשות הדבר הכי פשוט לעשות הוא לא תמיד הכי נכון או שכן?
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

זה קצת קשה, וזה גם תלוי בנסיבות, האם זה משהו שנמשך לאורך זמן (כמו ההתלכלכות באוכל) או שזה דבר שקורה עכשיו כרגע ומיד.
עם מקרים שנמשכים לאורך זמן הרבה יותר קל לי להתמודד מאשר עם פרץ רגשות רגעי ומקרי שאין לי מושג מאיפה הוא צץ.
נכון, אין ספק שההתמודדות עם הכאן והעכשיו היא מורכבת יותר. זה לא שיש לך פסק זמן שמשמש כאתנחתא נוחה למעבר ממצב אוטומטי למצב מודע.

וגם כאן זו מיומנות שאפשר לשכלל עם הזמן. עצם המודעות לנושא של הציפייה וההשפעות שלה עלייך, לנושא של הפילטר דרכו את מביטה על אנשים והאפקט החזק שהוא יוצר וכו' - עצם המודעות והעיסוק מדי פעם ברעיונות הללו יכולים לסייע לך לאט לאט לפעול אחרת בזמן אמת.

תראי, אנחנו מנגנון אוטומטי אחד גדול :-)
מצד שני, פיתוח וטיפוח המודעות, בכל פעם עוד קצת ועוד קצת, נותנים לנו את היכולת לעצור ולזהות את אלפית-השניה של לפני הפעולה, נותנים לנו את היכולת לזהות את המחשבה/אמונה/פרדיגמה שמובילים לפעולה, להרגשה, למצב הרוח. שיחות בדיוק מהסוג הזה שאת יוצרת כאן מאפשרות את שכלול המיומנות הזו.

בפעם הבאה שתמצאי את עצמך נשאבת אל תוך פרץ רגשות של האמצעית או של מישהו אחר מהמשפחה, יש סיכוי שתוכלי כבר להסתכל על הדברים אחרת. אני לומדת ומשתכללת מתקרית אל תקרית :-)
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

וגם כאן זו מיומנות שאפשר לשכלל עם הזמן. עצם המודעות לנושא של הציפייה וההשפעות שלה עלייך,
אני מוצאת את עצמי רוכשת המון מיומנויות בזמן האחרון וזה באמת יותר קל מפעם לפעם (או יותר נכון מתקרית לתקרית).

בפעם הבאה שתמצאי את עצמך נשאבת אל תוך פרץ רגשות של האמצעית או של מישהו אחר מהמשפחה, יש סיכוי שתוכלי כבר להסתכל על הדברים אחרת
ואין שום ספק שהפעם הזו תבוא תוך יום יומיים.

רוצה שוב להודות לך על הסבלנות האין סופית ועל האיכפתיות
אוהבת אותך.
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

אבל במקרה כזה כשגם אני וגם היא בסערת רגשות הדבר הכי פשוט לעשות הוא לא תמיד הכי נכון או שכן?
אולי במקרה כזה הכי פשוט זה לראות ששתיכן בסערת רגשות?
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

אולי במקרה כזה הכי פשוט זה לראות ששתיכן בסערת רגשות?
את משהו משהו.
איזה יופי של אבחנה, פשוט לעצור לנשום עמוק ולהתחיל מהתחלה.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

למה חשוב לך להבין? מה ההבנה תתרום לך? נסי לתאר מצב בו זה לא היה משנה.

כל דרך ההתנהלות שלי, כל הלמידה שלי כל התובנות החדשות שלי הכל כדי לגרום לילדים שלי אושר, שיהיו שמחים מאושרים בעלי ביטחון וכו'
וכאשר אני עושה כל מאמץ לגרום לה אושר והיא אומללה אני מרגישה כישלון, מרגישה שלא הצלחתי שלא הגעתי למטרה שלי, רוצה לדעת איפה טעיתי איפה לתקן
מה עשיתי לא בסדר והכל ביחד גורם לתסכול אדיר.

משהו לא מסתדר לי בראש עכשיו, אני יודעת שכל מה שכתבתי עכשיו כביכול "לא נכון" רק קשה לי לשים את האצבע על המקום המדויק.
מקוה שלא בילבלתי אותך.
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

איזה יופי של אבחנה, פשוט לעצור לנשום עמוק ולהתחיל מהתחלה.
אני נתתי את החלק הראשון שלה. את העיקר את ראית.

אני יודעת שכל מה שכתבתי עכשיו כביכול "לא נכון"
בדיוק להיפך.
רק קשה לי לשים את האצבע על המקום המדויק.
שמת את האצבע בדיוק על המקום במדוייק. שזה: אני עושה כל מאמץ לגרום לה אושר והיא אומללה אני מרגישה כישלון
האומללות שלה נותנת לך מראה שאומרת שאת אמא לא טובה.
חשוב ביותר לזהות את החיבור. ילדה אומללה= אמא כישלון ואת זיהית אותו.
מציעה לך לעשות 2 דברים. אחד זה לראות שהאומללות שלה היא שלה וברגע שאת מכניסה את עצמך לשם את קצת לוקחת לה משהו שהוא רק שלה. והדבר השני לכתוב לעצמך: מה הילדים שלך צריכים לעשות ואיך הם צריכים להתנהג ולהרגיש וגם מה הם לא צריכים לעשות ולהרגיש בכדי שאת תרגישי שאת אמא כמו שאת היית רוצה להיות. תכניסי הכל לרשימה הזו. יש לי הרגשה שבסופה יהיה לך על הפנים חיוך גדול.
אהבה
חני_בונה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי חני_בונה* »

עיקר שכחתי,
משהו לא מסתדר לי בראש עכשיו,
את כבר יודעת שאת הבלבול אני הכי אוהבת. זה השלב שבו הדברים נכנסים לזרימה וסדר פנימי ואמיתי רק שאת עדיין לא רואה את זה.
(())
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

בשמחה רבה,
ותודה גם לך (()) (()).
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מה הילדים שלך צריכים לעשות ואיך הם צריכים להתנהג ולהרגיש וגם מה הם לא צריכים לעשות ולהרגיש בכדי שאת תרגישי שאת אמא כמו שאת היית רוצה להיות.

אני כבר מחייכת
הולכת לעשות רשימה :-)

רק שאת עדיין לא רואה את זה.
לוקח לי איזה יום יומיים עד שנופל לי האסימון.
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, הנה חזרתי, ושוב אני מגלה שאמא לשלושה ואני תאומות (-;

אז רק תוספונת קטנה שאולי תעזור:
פרץ רגשות רגעי ומקרי שאין לי מושג מאיפה הוא צץ
יכול להיות שהכינוי "Drama Queen" יתאים לבת שלך? (מותר לשאול איזה מזל היא? סתם בשביל הקטע...)
כלומר, באישיותה, היא נוהגת "לעשות עניין גדול" מכל סיטואציה שגורמת לה סבל? להחצין את הסבל ולצפות למשהו מהסביבה?

אם נראה לך שזה יכול להיות נכון, אז שני דברים נראים לי מתאימים:
  1. אם היא "מלכת הדרמה", אז זה משהו "שלה". לא קשור אלייך. משהו שהוא נטייה שלה, בחירה שלה. בסך הכל, יש כל מיני דברים מתסכלים ולא נעימים בחיים. אישיות של "מלכת הדרמה" מוכרחה לעשות מהם עניין. זה היא. זה לא את. אם זה ככה, זאת ראייה שמורידה ממך את תחושת הכישלון על האומללות שלה. זו אפשרות להגיד לעצמך: "טוב, היא בוחרת לעשות הצגת אומללות כי זאת הדרך שלה להתמודד עם הקושי הזה".
  2. עכשיו מה את עושה כאמא עם זה?
אם זה מתאים, אז מלכת דרמה חייבת תגובה. אחרת היא תקצין את ההתנהגות. זה לא דפוס שהפיתרון הטוב בשבילו הוא התעלמות. כמו כן, אם התגובה שלילית, עצבנית, לא מקבלת, לא מכילה, גם זה הפיתרון הלא נכון. גם זה מגביר את הסבל שלה. גם לנסות לשכנע בהיגיון, להסביר או לנסות להקטין את הסבל לא מתאים.
אם הדפוס מתאים לה, אז הדרך הכי עוזרת היא בדרך כלל להכיר מתוך אמפתיה בסבל שלה. פשוט משהו כמו: "כן, זה מאוד קשה שאנחנו לא מוצאים את המלון".

האמת, תגובות מפתיעות יכולות להתקבל כשמתחברים וסובלים איתה. כי בעצם כולם מתעצבנים מזה שעוד לא מוצאים את המלון. אבל אנחנו מדחיקים ומכחישים את הסבל שלנו, ומגמדים אותו בגלל רציונליזציות ("נו, זה קורה, מה לעשות, ייקח זמן, ככה זה, לא לעשות עניין").
אז היא מתחברת ישירות, בשידור חי, לתוך הבטן שלך, קוראת את הרגשות שאת לא מבטאת, עוקפת את כל הרציונליזציות שבנית לעצמך בעמל רב במשך שנים - ומשדרת את כל מה שאת לא רוצה להרגיש בכל העוצמה!
פיכס, כמה שזה הורג אותנו.
אז במקום להשתגע, אפשר גם להצטרף.
השבוע הבן שלנו התחיל ליילל באמצע רחוב על משהו. לא זוכרת מה. הוא רעב, עוד לא הגענו למסעדה, אוכל, אני כבר רוצה לאכול, אווו אווו... החלטתי לא להתעצבן. אמרתי לו: "כן, אני נורא נורא רעבה. איפה המסעדה כבר? אין לנו כוח ללכת יותר. אוי, אני נורא רעבה. אני רוצה לאכול. מה יהיה" וכן הלאה. תיכף הוא נרגע... אחר כך המשכתי לרעיונות מה לאכול בינתיים (את הפופיק שלו למשל (-: ) ואז הוא כבר התחיל לצחוק. כל הסיטואציה השתנתה, ולא היה כעס ולא עצבים.
נועה_בר*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי נועה_בר* »

_אז היא מתחברת ישירות, בשידור חי, לתוך הבטן שלך, קוראת את הרגשות שאת לא מבטאת, עוקפת את כל הרציונליזציות שבנית לעצמך בעמל רב במשך שנים - ומשדרת את כל מה שאת לא רוצה להרגיש בכל העוצמה!
פיכס, כמה שזה הורג אותנו._
:-D בשמת, גדול !!
כל כך נכון, והדוגמא נהדרת. לוקחת את הסיטואציה מתחברת אליה, מסכימה איתה והולכת איתה במקום נגדה.
נכון בהקשר לתחושות ורגשות שלנו, וגם לגבי כאבים וחולי, ובטח ובטח עם אנשים סביבנו.

שיש לנו אשלייה שאם נדבוק בציפייה שלנו יש סיכוי שנצליח לשנות משהו, ואם נרפה מהציפייה - בעצם הרפנו מהסיכוי לשנות. לכן, ההרפייה מהציפייה נתפסת כמאוד מאוד מאיימת.
בדיוק. ההרפייה מתחברת לדוגמא של בשמת, וההדבקות - מקבעת ותוקעת, כי מגיעה ממקום של כוח והתנגדות.

תודה לכולן על החכמה שנשפכת פה בדף
ובעיקר ל אמא לשלושה
עירית_לוי

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי עירית_לוי »

בשמת, גם אני אהבתי! שתי ציפורים במכה אחת. הכלה של שתיכן, שלך ושלה ביחד (או של שניכם, שלך ושלו).
תודה לכולן גם ממני.
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

יכול להיות שהכינוי "Drama Queen" יתאים לבת שלך? (מותר לשאול איזה מזל היא? סתם בשביל הקטע...)
יכול מאוד להיות (היא בת מזל דלי) היא באמת עושה דרמה מכל דבר קטן אבל היא עושה את זה בשקט לא ברעש ובצעקות, היא יכולה ליילל לי לתוך האוזן בצורה מאוד עדינה אבל זה חודר ישירות לתוך המוח.

אם הדפוס מתאים לה, אז הדרך הכי עוזרת היא בדרך כלל להכיר מתוך אמפתיה בסבל שלה
באמת רק הדרך הזו עוזרת להרגיע אותה, רק חבל שלא תמיד יש לי את הכוח או הסבלנות לזה.
שתי הדרכים האחרות אף פעם לא עוזרות ולפעמים גם מגבירות את קצב היללות שהופך כבר לבכי.
_תודה לכולן על החכמה שנשפכת פה בדף
ובעיקר ל אמא לשלושה_

תודה לכן.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

קוראת אותך בנשימה אחת כמעט...

חייבת לומר שהתיאור שלך על הבת שלך מתאר כנראה די במדוייק את היחסים שלי עם אמא שלי לאורך שנים שונות..
רק שלה לא היו את כל ההתלבטויות שלך יש..
וגם מתאר חלק מהסיטואציות שלי עם הבת שלי [שהיא יותר קטנה משלך - רק בת 3]..
ורק כשקראתי אותך התחחדה לי ההתאמה בין מה שהיה ביני לבין אמא לבין מה שקורה ביני לבין הבת שלי..
וגם ההבדלים בתגובות ביני לבין אמא שלי..

אין לי עצות חכמות כבר נתנו לך המוןןן
רק רציתי להגיד שאני מזדהה ועוקבת.. ולומדת המון...
בשמת_א*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי בשמת_א* »

היא באמת עושה דרמה מכל דבר קטן אבל היא עושה את זה בשקט לא ברעש ובצעקות
זה בסדר, מדובר בסוג של התייחסות, לא בעוצמת הרעש...
נשמע שזה מתאים.
(())
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

אין לי עצות חכמות
היי POOH דווקא יש לך מה לתת לי, את יכולה לספר לי איזה תגובות של אמא שלך עשו לך רע, אילו תגובות נתנו לך להרגיש אהובה רצויה
אלו תגובות היית רוצה לקבל בסיטואציות שונות וכו'
אשמח לשמוע ממך.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

החיים עם 3 ילדים בלוג

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

_אלו תגובות היית רוצה לקבל בסיטואציות שונות וכו'
אשמח לשמוע ממך._
טוב..
אז מנסה קצת...
ניסיתי לשחזר תגובות של אמא שלי לסיטואציות שונות ומה הן גרמו לי ומה הייתי רוצה שהיא תגיב..
אניח ושבת שמה שהכי הפריע לי היה שלא עמדתי בציפיות שלה..
היו לה ציפיות שונות לגבי ולגבי מה אני אמורה לעשות ואיך ומה להרגיש בסיטואציות שונות וכשפעלתי אחרת זה היה לא בסדר.
אני הרגשתי שלילה מוחלטת של הרגשות שלי וחוסר קבלה מוחלט של מה שאני מרגישה/חושבת.
הרגשתי כאילו יש לה רק צורך להסביר לי כמה אני לא בסדר וכמה איכזבתי אותה.. וכן - היא השתמשה במסרי אני "אני התאכזבתי" זה לא גרם לי להרגיש יותר טוב..
מה הייתי רוצה? שזה יהיה קצת יותר כמו היום.
שהיא תבין שאני עושה את הבחירות שלי לבד ולא תמיד הן מוצאות חן בעיניה.
שאני משתפת אותה כי אני בוחרת לשתף אותה והיא צריכה לראות בזה זכות כי הייתי יכולה לבחור אחרת.
הייתי רוצה שהיא תדע שאני שמחה לשמוע את דעתה כשאני משתפת אותה בדברים אבל שזה מה שזה דעתה האישית -
וזכותי לבחור אח"כ לפעול אחרת ולא להראות בכל דרך אפשרית כמה היא מאוכזבת מהבחירה שלי.

בגיל ההתבגרות הייתי רוצה שהיא תיתן לכעס ולחוסר האונים ולעצבים מקום..
לא תפתור את זה ב" היא בגיל המגעיל זה יעבור" שאולי זה היה נכון [הרוב עבר..] אבל עדיין הרגשות והכעסים והאכזבות שלי היו מאד אמיתיים...

למשל בדוג' שלך עם החופשה -אני יכולה מאד לראות את עצמי...
קודם כל מראש ההורים שלי בחרו לאן ניסע לחופש - ואני חייבת להצטרף למרות שאולי היו לי תוכניות אחרות לחופש..
כשאנחנו כבר שם - אבא שלי משחק עם שני האחים [במקרה שלי אח ואחות] ואני לא שותפה לרוב המשחקים הפיסיים.. ואמא שלי עסוקה בחופשה שלה..
אין לה זמן אליי.
מה הייתי רוצה? שאמא שלי תציע לי שבזמן שהאחרים עוסקים להם בעיניניהם אני והיא ננצל את הזמן לקצת זמן של שתינו לבד..
ושהיא תתכוון לזה.. לא שהיא תלך איתי מתוך הרגשה של "צריך" ואיזה באסה שהיא 'מבזבזת' ככה זמן חופשי שלה אלא מתוך כוונה אמיתי ורצון..
הייתי רוצה לשמוע מאמא שלי אז יותר שהיא אוהבת אותי כולל פירוט של מה התכונות הטובות שהיא רואה בי יותר פעמים ממה ששמעתי איזה רגשות שליליים אני מעלה ומה התכונות הרעות שלי...

טוב התחלתי קצת להיסחף יותר ממה שהתכוונתי..
אז מפסיקה כאן..

מקווה שזה איכשהו עוזר ואם לא את כמובן מוזמנת למחוק...
אמא_לשלושה*

החיים עם 3 ילדים בלוג

מקווה שזה איכשהו עוזר ואם לא את כמובן מוזמנת למחוק...
זה עוזר מאוד, מודה לך על השיתוף, עשה לי טוב לשמוע את הצד שלה וזה השאיר לי חומר למחשבה.

מה הייתי רוצה? שאמא שלי תציע לי שבזמן שהאחרים עוסקים להם בעיניניהם אני והיא ננצל את הזמן לקצת זמן של שתינו לבד
אחלה רעיון, איך לא חשבתי על זה.
_הייתי רוצה שהיא תדע שאני שמחה לשמוע את דעתה כשאני משתפת אותה בדברים אבל שזה מה שזה דעתה האישית -
וזכותי לבחור אח"כ לפעול אחרת ולא להראות בכל דרך אפשרית כמה היא מאוכזבת מהבחירה שלי._
תודה לך.

_טוב התחלתי קצת להיסחף יותר ממה שהתכוונתי..
אז מפסיקה כאן.._
לא חושבת שנסחפת, אם תיזכרי בעוד דברים שיעזרו לי, את מוזמנת לכתוב (רק אם את מרגישה נוח עם זה).
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”