הימין בתקשורת הישראלית

דע*
הצטרפות: 05 אפריל 2012, 08:48

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לא הצלחת להבין מדוע יש לפנות את תושבי מגרון? מממ.. האם ניסית למשל לקרוא את פסק הדין בנושא? אולי זה היה עוזר לך להבין. יכול להיות שדוקא אב בית הדין אשר מונה לתפקידו בגלל דעותיו הימניות (או בשפתו הציורית של ח"כ יריב "שופט משלנו") היה מצליח להסביר לך למה צריך לפנות את מגרון. תני לי לנחש לא הספקת עדיין לקרוא פסק דין זה ? לא נורא אחרי כל יום יש עוד יום
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי סיהרא* »

בקיצור, אם לא נסוגים לאלוהים והבטחותיו העתיקות, מה בדיוק נשאר לנו ביד?
לא הרבה, בסופו של דבר. כל טיעון אחר אפשר להפריך לדעתי. כולל עדויות ארכיאולוגיות. (אמרה מי שיש לה תואר בארכיאולוגיה..)
עדויות ארכיאולוגיות מראות שהכנענים היו כאן הרבה לפנינו. (כידוע), ולא מסבירות למה הארץ שלנו ולא של צאצאי הכנענים (בהנחה שיום אחד יצוצו כאלה). אגב ארכיאולוגיה, רצועת עזה בכלל צריכה להיות תחת חסות יוון, הרי הפלישתים הגיעו מיון. אה. גם תל קסילה בצפון תל אביב היה פלישתי. אז גם תל אביב יוונית?
לא, לא נראה לי שהארכיאולוגיה היא חזות הכל...
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

_רק יהודים ניתן לגרש מביתם;
רק יהודים לא יכולים לבחור היכן להתגורר;
רק ליהודים לא עומדת זכות היסוד לקניין;
המנהל האזרחי הוציא צו פינוי לבית המכפלה בחברון בנימוק של חשש לפגיעה בסדר הציבורי.

האמנם? האם תושב חברון שאינו יהודי יכול להחליט שהוא עובר לתל אביב? לדעתי מעמדו יהיה של "שוהה בלתי חוקי" ובהזדמנות הראשונה יגורש חזרה לשטחים. זכות הקניין הינה זכות ששיקולים ציבוריים מתנגשים איתה פעמים רבות. לקיבוץ ברקאי (ולאחרים) הפקיעו קרקעות לטובת בניית כביש 6. חברייך המנחלים בוחרים לגור מחוץ למדינת ישראל. אל להם להלין על כך שהם תחת שלטון צבאי. גם ישראלי הבוחר לגור בברוקלין לא יכול להתלונן שהוא תחת מערכת המשפט האמריקנית. אם למישהו אמורות להיות תלונות לגבי מערכת המשפט הצבאית זה דוקא לפלסטינים אשר לא בחרו בכך.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (11.01.2012 17:14): "כמו השמאלנים, גם הימנים גאים באי הציות לשלטון החוק במודעה בעיתון הארץ"

את זה שאת לא חושבת שיש לכבד את החוק אנו מבינים מאי הבנתך את עניין מגרון. את זה שהרבה ימנים קיצוניים לא מכבדים את החוק אנו גם יודעים. חלקם אפילו את עשרת הדיברות לא ממש מכבדים. אבל תוכלי להזכיר לי מי הם השמאלנים שלדעתך גאים באי קיום החוק? אשמח לשמות ולא להגדרה כללית כמו "אלו מבילעין" או שטות קבועה אחרת.
סיהרא*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי סיהרא* »

_ביקרתי בשבוע שעבר בעיר דוד.
(לרוץ! מדהים)
וללא ספק, הממצאים, שמות שנמצאו חקוקים באבן/חרסים, שמופיעים בתנ"ך !
מדהים, מדהים. המבנה שהיה או לא היה ארמון דוד, נגיד שהיה, מערכת המים המטמטמת, כל מי שמתרגש מהיסטוריה ועוד ההיסטוריה של עמו, חוויה._
צוויל, נכון! הדרכתי שם המון ועדיין יוצא לי מדי פעם ואף פעם לא השתעממתי מזה. זה מרגש בצורה מאוד עמוקה.

אבל באמת- שאלתי למי שלא מאמין ב-ה' צבאות, הבטחה אלוהית, ברית בין הבוס לבני ישראל ושאר קושאנים תנכיים-אמונתיים,
יש לך תשובה עמוקה ואמיתית על השאלה: מה זכותינו על הארץ? האם אנחנו כאן רק בזכות הכוח ולכן מי שלא מאמין בכוח אין לו מה לחפש כאן?
האם זכותינו על המקום היא רק מפני שאנחנו היחידים ששרדנו הכי עתיקים מכל העמים שאכלסו את הפינה הזאת במזרח התיכון?
אני שואלת באמת. השאלה הזאת מטרידה אותי כבר הרבה זמן- מה יסוד הקשר לארץ של מי שלא מאמין בהבטחה האלוקית?
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (05.04.2012 21:04): סוף סוף נודעה הסיבה לפינוי בית המכפלה: "ברק רצה להוסיף קולות כדי לעבור את אחוז החסימה"

טליה, האם זו לא מהות הדמוקרטיה שהמנהיגות תעשה את מה שהבחורים שלה רוצים שהיא תעשה?
על אותו משקל אפשר לרשום גם: סוף סוף נמצאה הסיבה מדוע פייגלין המריד , הורשע וישב בכלא : על ידי כך הוא הצליח לשכנע את השוליים הסערוריים של הליכוד לתמוך בו.

מדוע לדעתך כשברק עושה את מה שבוחריו מינו אותו לעשות זה סוג של תשלום שוחד בחירות ואילו פייגלין כאשר הוא מבצע עבירות פליליות זה מתוך אידאולוגיה?
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

כאני חושב על זה אז אותו שדה עיוות מציאות ימני פועל כל הזמן ועל הרבה תחומים: למשל דפני ליף שהציגה מסמכים רפואיים של חולת אפילפסיה (מחלה שלכל הדעות לא הייתי מאחל לאף אחד) היא בעיני הימין משתמטת משירות צבאי. לעומתה אלפי בחורות "כתומות" הן פטורות משירות צבאי ולא משתמטות. אותן "כתומות" הן בכלל משונות בעניין השירות הצבאי: לפענח תצלום אוויר בגלילות זה לא צנוע בעיניהן אך לשכב על הארץ, לנפנף ברגליים וידיים ולחכות ששלושה אנשי מג"ב ירימו אותן בידיהם זה צנוע בעינהן.
סיהרא*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי סיהרא* »

דע, נשמע לי שאתה מדבר מתוך כעס. אבל אם באמת אתה רוצה לשמוע תשובה אז הנה: רוב רובן של ה"כתומות", כפי שאתה מכנה אותן משרתות לפחות שנה, והרבה גם שנתיים בשרות לאומי. בלעדי בנות השרות מערכות רבות כאן לא היו מתפקדות, לידיעתך. גם אני, ה"כתומה", שרתתי שנתיים מלאות ויותר, במסגרת שרות לאומי. אז לא נראה לי שזו השתמטות.

ולגבי הצניעות- קודם כל אני מסכימה שהשתתפות בנות בפינויים ובהפגנות שנגררות לאלימות היא לא צנועה. את בנותי שלי לעולם לא אשלח למקומות אלו, בדיוק כמו שאני נמנעתי תמיד.
שנית- הטענה כלפי הצבא היא כללית יותר, ובודאי תסכים איתה, גם אם חלקית. האווירה במקומות רבים בצבא אינה צנועה. חיילים וחיילות יחד, מפקדים ומזכירות וכו' ובכלל- סביבה חילונית. עבור בנות, צעירות בסך הכל, שמגיעות מרקע כ"כ שונה האווירה הזו היא מאוד מאוד בעייתית. בשרות הלאומי יש לרוב מסגרת שנותנת לבנות את הסביבה והאווירה שמתאימה להן יותר.
זה בכלל לא קשור לעיוות של הימין, אם ישנו ואם איננו. אם רוצים, על כל דבר אפשר להסתכל כעל מעוות. ואם רוצים, אפשר לראות דברים גם בעין טובה ובאהבה. גם דברים אצל מתנגדיך הפוליטיים.
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי אבישג_א* »

הי טלי
אחרי כל ההשמצות שלי על הדף שלך, הרגשתי לא כל-כך טוב עם העניין ורציתי להסביר מה מפריע לי
סומכת עלייך שתראי את הדברים ברוח טובה, כמו תמיד

התחושה שלי היא שכל העיסוק באירועים כאלה ואחרים שקרו לא רלוונטית
אני חושבת שהשקפות העולם שלנו שונות מן היסוד והן אלו שיוצרות את הפערים
שלדעתי בלתי ניתנים לגישור

בדיוק כמו שאני לא סובלת את הטור של גדעון לוי שבא לתאר את העוולות כלפיי הערבים
אני לא מצפה שמישהו מהצד השני יתרגש מעוולות כלפיי
הרי, בואי נודה, גם אנחנו לא ממש מתרגשות מהסבל של האוכלוסייה הערבית
לדעתי זה נובע משלש סיבות (או יותר, זה מה שעולה לי בינתיים)
  1. בטוח שחלק ממה שהוא כותב או אולי הכל זה שקרים (וגם אני לא אוהבת שדוחפים לי סיפורים עם מטרה מגמתית מאוד)
  2. זה רע הכרחי
  3. הם אשמים במצבם
אני חושבת שזה בערך מה שהצד השני אומר לעצמו כשמתארים לפניו עוולות כלפיי מתנחלים

אני לא מנסה לשחק את הניטרלית (וכידוע לך לא ממש סובלת את העניין (-: )
בדיוק הפוך
אני לא חושבת שיש לנו בכלל על מה לדבר
הפערים בינינו עמוקים בהרבה מפרשנות של אירוע כזה או אחר
תפיסות העולם שלנו, ההיבט האפיסטמי שלהן שונים מן היסוד
לכן לדעתי כל דיון סופו להגיע למבוי סתום

אני לא שוללת הדברות
אני חושבת שהיא חשובה
אבל הידברות שמיועדת להכיר בין חלקי העם מבלי לעסוק בדעות שלנו
אני חושבת שהבנתי את החשיבות של העניין כשפעם דיברתי עם חברה (שהיא עבורי מורת דרך) והתבאסתי בפניה על המשפחה המורכבת שלי ולמה אין לי משפחה דתית מתנחלת, אז היא אמרה לי שהיא שמה לב שאלימות נגד הצבא באה ממשפחות סגורות הרמטית (קרי משפחות שכולם שם דתיים מתנחלים). היא סיפרה לי שבאה קבוצה לישוב וניסתה לשכנע אנשים להתנגד לגירוש באופן אקטיבי ואנשים התקוממו על כך, מישהי אמרה להם "אחינית שלי בכוחות המפנים, את רוצה שאלחם נגדה?". אולי זו תמצית העניין (למרות שאני לא בטוחה שאני מסכימה איתה אבל זו נקודת מבט שקודם לא חשבתי עליה), כשמכירים אז אין תג מחיר ואין הלשנות בהאג. אני יודעת שהדעות שלי מאוד מושפעות מאחיות שלי, ולדעתי העובדה שהן יחסית מתונות בדעתן למרות החברה בה הן חיות קשורה ישירות אליי.

אני קוראת מה שכתבתי, לא נראה לי שיש בהם משהו מקומם, אבל אם מישהו קורא (בפרט אם הוא מהצד השמאלי של המפה)וחושב שזה עלול לפתוח מריבה חדשה כאן, אודה לו מאוד אם פשוט ימחוק את הדברים.

אה וטלי, אולי זה לא ממש הוגן שאחווה את דעתי כשאני לא מכירה לעומק את הדף שלך, אז אם ממש דיברתי שטויות והוצאתי דברים מהקשרם אני מתנצלת.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

סיהרא תודה על הערותייך. צר לי אך עצם ההגדרה של "התנדבות" למשהו שבשביל הבנות שלי יהיה חובה הוא צורם. משהי שיכולה לקבוע את משך ההתנדבות שלה ואת מיקומה אינה שקולה למישהי ששלחו אותה לשנתיים באיזה חור בביקעה או בעימנואל והיא מגיעה אחת לשבועיים לשבת בבית. יתירה מכך בשנים האחרונות בכל אימון אליו אני מגיע אני רואה בנות אשר הגיעו למילואים רחמנא ליצלן. כלומר בחירתכן להימנע משירות צבאי גורמת לכך שאחרות ישרתו יותר. על אותה התנדבות שכפי שציינת "הרבה גם שנתיים" ואני מניח שהרבה גם פחות מכך נותנת המדינה בסופו של דבר את אותן הטבות כאילו שרתו באמת במסגרת שעבור בנותיי תהיה חובה ועבור בנותייך תהיה התנדבות. למצער דוקא התנדבות הינה משהו נעלה יותר כי הרי הן לא חייבות אך בחרו בעוד שאף אחד לא יאפשר לבנותיי לבחור.

עניין הצניעות הוא משונה בעיני. עבדתי גם בשירות בתי הסוהר ויצא לי גם לעבור בבתי חולים. בשני הגופים ראיתי בנות שירות לאומי מתנדבות יחד עם בנים העובדים שם. איני מבין במה זה שונה משירות צבאי במסגרת דומה. גם למוסיקאי שהיה איתי הסביבה של טנקים יורים הייתה מאד בעייתית. רק שאותו (ואת מדריכות השריון שלנו) לא שאלו אם זה בעייתי עבורו ובודאי שלא חשבו להעבירו למקום אחר בגלל שקשה לו.

בגדול, הצבא הוא אתגר גדול לכולם וסביבה בעייתית לכולם. יש כאלו שבחרו לא להתמודד עם הקשיים ולא מגיע להם כבוד על כך ובודאי שזה מוחק את הזכות שלהם לבקר אחרים שלא שרתו (ע"ע דפני ליף).
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (12.01.2012 09:24):
_ירון לונדון (עיתונאי, חתן פרס סוקולוב):
"יש לבחון את האפשרות לירות ביושבי הבתים היהודים בחברון על פי דגם אלטלנה"
אבשלום (אבו) וילן (ממייסדי שלום עכשיו, ח"כ מטעם מר"צ):
על מתנחלים שלא יתפנו מרצון:
"אם לא יהיה די בכך צריך יהיה לירות באוויר. אחר כך לירות כדי לפצוע. ובמקרה אחרון, כמוצא אחרון, צריך יהיה לשתק אותם באמצעות ירי-כדי-לפגוע"_

טליה, את כל כך אוהבת להביא קישורים. מדוע לא הבאת קישור או לפחות מראה מקום לדברים אלו? אנשים עלולים לחשוב שהם מומצאים וחבל.

למיטב זיכרוני בסוף הכדורים והרימונים שורקים מצד ימין לצד שמאל ולא להיפך. וכדי להקדים את תשובתך, אלטלנה לא הייתה ויכוח של ימין ושמאל היא הייתה מחלוקת בין מדינה עם כוח צבאי אחד כפוף לממשלה נבחרת ובין האלטנרטיבה סטייל לבנון ועזה של מיליציות שונות אשר אינן כפופות לשלטון המרכזי ועושות ככל העולה על רוחן. אילו הפלסטינים היו מרסנים את החמס באותו אופן הייתה להם מדינה היום.

אנשי הפלמ"ח כעסו עד השמיים על בן גוריון שהחליט לפרקם. אף אחד מהם לא העלה על דעתו לא למסור את נשקו לצה"ל.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (01.01.2012 16:56):_בציבור היהודי לא מתגייסים כיום 33 אחוזים, מתוכם, רק 13 אחוזים בלבד הם חרדים. אז מי המשתמטים?
ישראל דיפנס_

ראשית בואי נגדיר מהי השתמטות? האם בחורה שומרת מסורת שלא התגייסה היא משתמטת? ומה עם מלח הארץ חובש כיפה שמשרת שנה וחצי בפועל במקום שלוש? האם הוא משתמט?

כיוון שלא כולם הלכו לקרוא את הכתבה אליה הפנית כדאי לקרוא מה אומר על ההשתמטות תא"ל אמיר רוגובסקי, ראש חטיבת תכנון כוח האדם בצה"ל איתו נערך הראיון המדובר:

ממה נובעת הירידה בהיקף הגיוסים?
"הסיבה העיקרית לאי הגיוס לצה"ל היא סיבת הדת. ב-1990, 75 אחוז מהיהודים התגייסו (בנים ובנות), ואילו בשנת 2010 מדובר ב-67 אחוז. ב- 2020 התחזית שלנו היא 64 אחוז. המגמה מצביעה על ירידה וזה בגלל שתי סיבות עיקריות: החרדים והבנות הדתיות, שחלקם גדול יותר באוכלוסייה.

אנסה למצוא עוד שאלות בדף זה עליהן לא ניתנה תשובה ברורה, כדי שלא תישאר שום נקודה שאינה סגורה.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

_טליה אלמתן (12.01.2012 09:25):
לאה צמל (עו"ד, פעילת זכויות אדם):
התבקשה להגיד שהיא נגד פגיעה בחיי אדם:
"זה לא יהיה נכון כי אני בעד פגיעה במתנחלים"_

בחייך טליה, כשאת רוצה את יודעת להביא מראה מקום או קישור מתאים. האם אפילו ברוטר, לאטמה - NEWS1 התביישו לשים כזו כתבה?
האם זה משהו ששמעת ברדיו? מתי? מי המראיין ? באיזה ערוץ?
סיהרא*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי סיהרא* »

דע,
לגבי ענין ההתנדבות- אני מסכימה איתך שיש צורך בשרות חובה לכל המגזרים. לא מסכימה שהוא חייב להיות שירות צבאי. יש אוכלוסיות שהצבא מאוד מאוד לא מתאים להם, יותר מאשר לאחרות. (מוזיקאי בשריון שקשה לא זה בעיה ספציפית, לא כלל- מגזרית)
בעיני יותר נכון לחייב שרות, אך לתת בחירה באופיו. אם באמת באים מתוך הבנה ורצון להיות יעילים ומתחשבים, אז יותר נכון בעיני שחרדים, ערבים, ובנות דתיות (וגם אחרות!!) יעשו שירות לאומי או אזרחי בקהילותיהם או במקומות אחרים. הצבא באמת, אבל באמת, לא מתאים לכולם. ומי שקשה לו לשרת ממניעים סופר- שמאלניים, אז יאללה- שילך על שירות לאומי, למה לא?
זה שייך גם למה שכתבת לטליה, המגמה מצביעה על ירידה וזה בגלל שתי סיבות עיקריות: החרדים והבנות הדתיות, שחלקם גדול יותר באוכלוסייה.. שוב, בעני חשובה העובדה שבחור ובחורה עושים למען הכלל, למען החברה, פחות חשובה לי המסגרת.
גם לא נכון שמי שעושה שנה אחת של שרות מקבלת את אותן ההטבות. גודל כל הטבה הוא ביחס ישיר למספר חודשי השרות.

לגבי הצניעות- נכון, יש מקומות פחות צנועים, וגם יש בנות פחות צנועות, או כאלה שהולכות לשירות לאומי לאו דווקא מסיבות צניעות. הבנות שהצניעות חשובה להן, ממש לא הולכות למקומות שתיארת אלא למקומות, מוסדות וקהילות "מוגנים" יותר. אני אומרת את זה מהכרות עם המצב.

יש כאלו שבחרו לא להתמודד עם הקשיים ולא מגיע להם כבוד על כך ובודאי שזה מוחק את הזכות שלהם לבקר אחרים שלא שרתו (ע"ע דפני ליף).

בנות בשירות לאומי מתמודדות עם קשיים, לא פחות מבנות בצבא, ולפעמים אולי יותר. חלקן מגיעות הביתה גם פעם בחודש...
כל מגע עם אוכלוסיה שונה מעורר קשיים והתמודדויות, כל אחד ואחת מעולמו/ה שלו/ה. ואני לא חושבת שזה שייך לכבוד או לא...
אני גם לא מבקרת אף אחד, אבל בתור מי שנתנה יותר משנתיים עבור החברה כאן, ועשתה את זה מכל הלב ובהרבה השקעה, אולי מותר לי לבקר מי שבוחר לא ללכת לצבא וגם לא למסגרת אחרת?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

חברה' אנחנו במרתון טיולים עצבני!
נא סלחו לי על ההעדרות מהדיונים. אני "מתה" לענות", אבל לא חצי ממה שאני "מתה" להתקלח ולישון...
(ומחר ומחרתיים עוד טיול + אורחים שנשארים לישון - אבישג א קחי דוגמא וגם כל האחרים מוזמנים)
מאוד מתגעגעת - באמת!
ומבטיחה מאוד לחזור!
(חבל שקראתי... עכשיו ממש קשה לי להתנתק וללכת! D-: תהנו חברים!)
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי צוויליך* »

עד שסופסוף מתפתח דיון בדף שלה, היא מטיילת.
אני שואל אתכם, האשה הזאת רצינית??
(-;
תהנו

צוויל
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

אני מבין את בטיול ואין לך זמן. שמחתי לעזור לך וחיפשתי בעצמי את הציטוט של ירון לונדון בגוגל. נחשי מה? לא מצאתי. מצאתי מספר דפי בלוגים דומים לזה שהשתמשו באותו ציטוט אך לא מצאתי כל כלי תקשורת שפרסם זאת. האם מישהו הקליט אותו אומר זאת במקלחת? קשה לי להאמין שאם הדברים נאמרו בראיון או בתוכנית כלשהי, היו מצליחים להעלים אותם מגוגל (אולי האלגוריטם של גוגל שמאלני?).

חוק איסור לשון הרע קובע כי המפרסם לשון רע יפצה את קורבנו ב- 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. על שולחן הכנסת ישנה הצעה לשנות את הסכום ל- 500,000 ש"ח (!).
עד עכשיו ספרתי 3 קורבנות אפשריים של לשון הרע שלך. עכשיו בהחלט לא איכפת לי לראותך משלמת 150,000 ש"ח על דברי הבלע שלך. מצד שני כדי שזה יקרה, על מפעילי האתר יהיה להוכיח שאת היא זו שפרסמת זאת. איני בטוח שהם שומרים את ה- IP של כל משתמש. ובמקרה כזה הם יהיו חשופים לתביעה ולתשלום.
בודאי לא תרצי שמשפחות שפר-שיפרון ישלמו בגללך 150,000 ש"ח נכון? או שאולי לא איכפת לך שהפכת את האתר לפלטפורמת תעמולה שקרית?

ועניין אחרון בקשר לעורכת הדין מהתנועה לזכויות האדם אותה השמצת. אין אני מחבב אף אחד מלקוחותיה. רוב חיי הבוגרים לחמתי בשכמותם.
בחיפוש של שמה בגוגל מצאתי קללות עד קץ עליה ועל משפחתה כולל איחולי מוות של חלק מחברייך לדרך אליה. זה מתמיה.
ניקח למשל עורך דין אחר, מהימין דוקא: יורם שפטל. הוא דוקא זוכה לחיבוקים עזים מהימין עקב דעותיו. ניקח לקוח אחד שלו. לקוח שהוא הצליח לזכות למרות שברור לגמרי (ומאוחר יותר זה התברר בבית משפט בגרמניה בו הוא הורשע) שהוא לא צדיק הדור. אם רצח מהווה נקודה שחורה. אז הנבלות מאיתמר צריכים לרצוח עוד עשרות אלפי משפחות כדי להגיע לרמה של ג'ון דמאניוק לקוחו של שפטל.

מה בדיוק את רוצה מעורכת הדין ? האם את רוצה לחיות במדינה בה לא מגינים עורכי דין גם על החלאות שבאנשים?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אבל את עיר דוד בנו היבוסים, אנו זוכרים. הם לא היו התאילנדים של אז
מה פתאום? הם היו הפלסטינים. כנראה ממחנה בלטה. (אם הם רצפים, אז זה בטח בלטה)
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (30.08.2008 21:08):
נו, ומה עם הבעיות בהרשעת יגאל עמיר? וברוך גולדשטיין? ולפני הקפיצה אני מציעה לכם ללמוד היטב על מה מדובר. שאלות קשות שכל אדם סביר מתקשה להתמודד איתן.
(ואפשר גם פשוט לא להיכנס לזה. חם. למי יש כח לזה עכשיו?!)

לא צריך ללמוד לעומק. צריך קצת שכל ישר כדי להבין את הפרובוקציה הברורה. ברוך גולדשטיין מעולם לא עמד לדין ומעולם לא הורשע. אין בארץ הליך של העמדת גופה לדין. אשר לרוצח ראש הממשלה, תוכלי להאיר את עינינו בבעיה שעלתה על ידי עורכי הדין שלו ולא נמצאה לה תשובה בפסק הדין ?
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (30.08.2008 20:55):
מערכת המשפט של מדינת ישראל מפלה בברור לרעה יהודים.
כשנכנס שמעון פרס לתפקידו כנשיא, מיהר וחתם על חנינת המרצחים הערבים שאנסו ורצחו את הנער דני כץ בן ה-14.
בקשת חנינה של האחים דני ואיציק חלמיש, שנדונו במשפט מפוקפק לאחר חקירה מפוקפקת, לכ-8 חודשי מאסר על חשד לירי להרתעת עשרות ערבים שפלשו לאדמתם, נדחתה ע"י הנשיא לאחר סחבת ארוכה. תלונתם במשטרה נגד הערבים הפולשים כלל לא נחקרה.

עניין מוזר דוקא הנשיא הראשון משורות הימין קצב (בראיה היסטורית זה עוד יותר משעשע לראות את דמות המופת של הימין) הוא זה שקבע מתי ישוחררו רוצחי דני כץ: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/629/454.html על פי הנוהל מרגע שקצב עונשי רוצחים הם רשאים לבקש קיצור שליש בין אם הם ערבים, יהודים או אינדיאנים.
איני מכיר את דמויות המופת, האחים חלמיש אך אני בהחלט מתרשם מכך שכל ימני הוא אוטומטית מורשע לאחר "חקירה מפוקפת" ו"במשפט מפוקפק" . אני כבר עוצר את נשימתי לרגע שקצב ייצא מהכלא ויספר שהוא סבל יותר מגלעד שליט .
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (13.10.2008 10:44):
ובכלל, העלמות וחיסולים פוליטיים זו שיטתו של השמאל המסורתי (סוציאליזם, קומוניזם) מימים ימימה (איטליה) ועד ימינו ממש (רוסיה).

אני מניח שאת מדברת דוקא על איטליה הפשיסטית שותפתו של היטלר? אם לא אז אנא צייני באיזו תקופה איטליה הייתה מדינה סוציליסטית שרצחה? (אולי לתקופת האימפריה הרומית את מתכוונת כסוציליזם?) . האם נסיונה של איטליה לכבוש את יוון ללא התגרות הוא מעשה של שמאלנים?
איך החלטת שרוסיה הקומוניסטית הינה שמאל? מבחינה מדינית הם היו לגמרי ימניים ולאומניים . רשימת המדינות שכבשו יכולה להעיד שהם לא ממש מדינת אחווה ושלום. שמתי לב ששכחת להתייחס לגרמניה בעניין של רצח. האם טעית לחשוב שגם המפלגה הנאציונל סוציאליסטי הינה מפלגת שמאל?

שימי לב שיחדש" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%93%D7%A9 (כך במקור) מתוך 1984 הוא שלט אזהרה ולא תוכנית פעולה.

מלחמה היא שלום.
חירות היא עבדות.
בערות היא כוח.
מלח_פלפל*
הצטרפות: 08 אוקטובר 2004, 21:40

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי מלח_פלפל* »

דע - מחזקת את ידך!
ומוסיפה לגבי http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.1683060 "בנייה יהודית בשטחים ללא אכיפת החוק"
מעניין מה תהיה תשובת טליה לכשתחזור מהטיולים שלה, אם כי לפי היכרותי עם הדף הזה היא לא נוטה לענות למה שלא מוצא חן למרות ההצהריות החוזרות ונשנות לגבי קישורים שמעוררים דיון. סליחה טליה, זה לא נועד לפגוע זו פשוט התחושה (ואני דווקא לא כותבת כאן בדרך כלל רק קוראת).
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

נשות אפרת שרות ללא שירת נשים- http://youtu.be/xd8B60r6FVA
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

מלח פלפל תודה.
האמת לא מאד מעניין מה טליה תגיד על זה. סה"כ היא מדברת בתבניות די קבועות.

עניין אחר מעניין אותי. מדוע רבות מאלו שרושמות דעה שונה משל טליה מרגישות צורך להסביר שזה לא נועד לפגוע וכו'?
סה"כ מדובר על בחורה שמפיצה דברים אשר לפחות חלק מהם הינם שגויים (איני יודע אם מתוך בורות או מסיבה אחרת לכן נמנע משימוש בשורש ש.ק.ר) וכולם מגמתיים לגמרי. לפחות בשלושה מקרים היא הפיצה על אנשים דברי דיבה משוללי יסוד מבלי שום מחשבה על פגיעה באחרים.

לי אישית לא מפריע אם טליה תיפגע ממשהו שרשמתי. מי שלא יכול לסבול את החום שלא ייכנס למטבח או במילים אחרות: אם אתה הולך לישון עם כלבים אל תתפלא אם תקום עם פשפשים (במשל זה אני הוא הכלבים). בעצם, עוד לא יצא לי לישון ביו"ש בלי מדים (והרבה לילות עם נעליים על רגלי) כך שאולי זה לא משל מתאים.
מלח_פלפל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי מלח_פלפל* »

אני חושבת שזה צורך שנוצר אל מול "הרוח החיובית" שטליה מציגה את הדף באמצעותה, כאילו היה זה דף הפלורליזם והדיונים המעמיק ביותר ונטול דעות קדומות שניתן בכלל לדמיין. על כן, נראה לי שאסור להתעצבן אלא בנועם ובחיוך (אייקוני בלבד אולי...) להציג דעות או עובדות מנוגדות. אפשר גם בידענות או בטון סמכותני כמו שאתה עושה וזה בהחלט מוצלח אם כי אני, כאמור לעיל, סקרנית מה תהיה (אם) התגובה.
פשטו איכשהו נראה שטליה מניחה שהדעות הקדומות הן רק נגד מתנחלים (עיין בהקדמת הדף) או נגד ימניים, זאת בשעה שהיא מציגה דעות התומכות בהירככיה גזענית (קדושה) של יהודים ולא-יהודים או דעות הנסמכות על הבטחה אלוהית שניתנה לפני אלפי שנים (ובינתיים אף אחד לא טרח לשאול את אלוהים אם הוא שינה דעתו). וכך, בגלל ההנחות והדעות האלה, כל התבטאות שתהיה בטון לא מספיק "נחמד" אל טליה תזכה לתגובה מבטלת שטוענת שאין מה להתייחס למי ש"מדבר אליי ככה".
בכל מקרה, זה מה שגורם לי לא לכתוב כאן בדרך כלל, אבל מאחר ואתה הוספת דברים כדורבנות וגם הדף לא מתנהל כבדרך כלל בימים אלה, הנכחתי את עצמי גם (-:
אז תמשיך ובינתיים אביב נעים וחופש נהדר!
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

בעבר מאד סיקרן אותי כיצד יכול להיות ש- 50 פורעי חוק יכולים להיכנס לבסיס צה"ל שמור לפצוע סמח"ט ולהרוס ציוד צבאי מבלי שאף אחד מהם ייעצר עכשיו לאחר קריאת דף זה אני מבין. ממילא אם אתה איש ימין אז המעשה שעשית הוא טוב. גם אם תורשע בבית משפט זה רק בגלל חקירה רשלנית ושופט מבולבל.
אז בשביל מה לעצור אותך?
עיוות מציאות זה כפי שהוא משתקף בדף זה פועל לשני הכיוונים: אם עשית משהו רע ואתה ימני (ברוך גולדשטיין, יגאל עמיר) אז יש בעיה וכנראה לא ביצעת מעשה זה. לעומת זאת אם בוצע מעשה רע ואינך יודע מהי עמדתו הפוליטית של עושה המעשה ברור שהוא שמאלני (איטליה הפשיסטית? שמאלנית כמובן).

עוד קישור על מלח הארץ שלנו .
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

דע ומלח פלפל יקרים (באמת!):
  1. אני שוב עייפה וזקוקה למקלחת, אז שוב לא אכנס לדיון.
  2. אינני חוששת מתביעת דיבה. שימו לב שמרבית הציטוטים מתקופה שהתקשורת לא היתה חזקה ברשת. אולי תרצו לשבת עם רשימת הציטוטים בספרית אריאלה, לפני שאתם ממהרים לתבוע ;-)
  3. שימו לב שכאשר אתם הולכים כל כך אחורה בדיונים, אתם גם חוזרים ומפיצים את האור שלי לאנשים שאולי לא נחשפו אליו בסיבוב הראשון ;-) איך אומרים? "העיקר שאתם מאייתים נכון" (לאמור, לא משנה אם זה טוב או רע, עכשיו הרעיון כבר נכנס לראש של האנשים). וברצינות: יש מצב שחלק מהדברים שהבאתם, לא הייתי מביאה שוב היום. שימי לב גם פלוני אלמונית! השתניתי עם הזמן! הושפעתי מהדיונים!
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

שינה עריבה. הייתי מאמין לשינוי שלך אילו לא היית מכנה דברים אלו כ"אור".
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלונית* »

הציטוטים המובאים לאורך העמודים האחרונים היו מביאים לפסילה של כל עבודה סמינריון בסמסטר א' של תואר ראשון. לא רק שהציטוטים הללו מובאים ללא הפנייה, אלא טליה פשוט העתיקה אותם (את כולם) מאתר אחד והוא, בתורו, העתיק את הכל מאתר ימני שקרוי 'רוטר'. באתר האחרון יש הרבה 'סקופים' חמים שחלקם הגדול מפוברק. זה האתר שממנו טליה מצטטת: http://www.faz.co.il/[po]story 5502[/po] (ראו למטה איך זה נראה).
מדובר על דמגוגיה זולה שמעידה בעיקר על נסיונה העמוק של המבקרת (טליה) להימנע משיח דיאלוגי רציני ולפנות לכיוון הפרופוגנדה הזולה.
מכיוון שאני כותבת דוקטורט בחוג למדע המדינה על נושא קרוב (חברה שלי הפנתה אותי לכאן) אני יכולה להפנות את המעוניינים לחלק מהציטוטים במקורם. מספיק בתור התחלה לקחת את הציטוט הראשון של גולדה מאיר המובא באתר שממנו טליה מצטטת. זה פיברוק. אלא אם הכותב יכול להביא את המקור? אם כן, אשמח לדעת מתי פעם אחרונה הוא היה ב"ארכיון מפא"י" (ככה כתוב ליד הציטוט) (רמז: אין ארכיון כזה).

ככה זה נראה במקור: (וזה אגב שיעור טוב על "הימין בתקשורת הישראלית".

ולדה מאיר בדיון על הסזון (ארכיון מפא''י ''.לי אין מעצור מוסרי בנוגע לקבוצה זו ואני עדיין חושבת כך. בן גוריון לא צריך לשאול איך לחסל, אם יש לעשות משהו (כדי שהם) לא יעשו דברים כאלו, יש לחסל על ידי חיסול כמה בחורים.

ח''כ אפרים סנה כשעוד היה בעבודה: ''...אם הברירה היא דמוקרטיה או שפיכות דמים, אין להרתע מאלטלנה שניה... בעולם פותחים באש''.

גיבור תרבות שמאל משתמט ולוחם דגול בציונות אביב גפן - ''בואו נחזיר את כל המתנחלים, חיים או מתים''.

יצחק רבין - בהיותו שגריר בארה''ב תאר את פועלו באלטלנה: ''דפקנו אותם על האוניה ודפקנו אותם שוחים במים''.

מיכה חריש - שר משפטים: ''אם הליכוד ירים ראש נאשים את נתניהו ברצח [רבין]. נפנה אצבע מאשימה, אצבע אשר לא תוזז ולא תוסר אל הימין כולו. המעטים שישארו מול האצבע - ילכו לבית הסוהר - השאר ילכו בדרך השלום.''

משה צימרמן - פרופ' להיסטוריה באוניברסיטה העברית, התפרסם בישראל בשל הדברים שאמר אודות היהודים המתגוררים מחוץ לקו הירוק, אותם כינה נאצים ואת ילדיהם ''היטלריוגנד''.

א' גרוסמן בכתב העת ''חותם'' ( 3.6.1977): ''צריך להכין את הכיפות ואת הקסדות... כל העולם שלנו הולך להיחרב...ארץ ישראל הטובה והישנה, שאנחנו אולי מייצגים אותה, הולכת לעזאזל''.

המשורר ע' אלון כתב אז: ''זהו סוף תקופה בחיי הציונות. אני חש את ההרגשה הזאת של חורבן... המדינה אבדה לנו... אנחנו הולכים לקראת התאבדות''.

עמוס עוז קרא אז בהיסטריה ''להקים מחדש את הפלמ''ח'' ודיבר על ההכרח המתקרב ''לצאת לרחובות'', לבריקאדות. היה ברור לאליטה של השמאל: רק מחנה אחד ראוי להיבחר ולשלוט.

השמאל ניסה לבחון מה במעשיו גרם לכך שיש פתאום לגיטימציה לדעות ימניות. ב''עמדה'' (יוני 1977) הועלתה סברה מבעיתה: ''בנושא זה נהג בן גוריון בחוכמה פוליטית: בלי חירות ובלי מק''י. לשמור את חירות מחוץ לגדר הלגיטימציה''.

שמואל שם-טוב (בן שר הבריאות לשעבר ממפ''ם): ''קבוצת שמאל הביאה רוצח שכיר מאירופה לרצוח את ראשי גוש אמונים. השב''כ גילה, הופיע בפגישה שלהם כשהרוצח כבר היה בארץ ויעץ להם להימנע''.

פרופסור י' טלמון ב''הארץ'' (ראה''ש תשל''ח): ''לאומנות נבערת ומטופשת...פיקדון של שבט מסתגר וזועם''.

פרופסור שטרנהל השמיע דעות לא סובלניות במיוחד כלפי הימין, עמדות שגבלו בלשון של הסתה (''עמדה'', יוני 1977): ''האנאלוגיה העולה – אוגוסט 1914... נטייה לטובת האידיאולוגיה הימנית... אל הפאשיזם על בסיס זה''. וב''הארץ'' הגדיר שטרנהל את הציונות הימנית כ''תוקפנית, קלריקאלית ושוללת את זכויות הזולת''. זה כמובן לא הפריע לשטרנהל לזכות בפרס ישראל.

זאב שטרנהל - ''אי אפשר לעצור את הפאשיזם בנימוקים רציונאליים. את זה עוצרים רק בכוח, וכאשר קיימת נכונות להסתכן במלחמת אזרחים. בשעת הצורך נצטרך להתמודד בכוח עם המתנחלים בעופרה ובאלון מורה. רק מי שיהיה מוכן לעלות על עופרה עם טנקים, יוכל לבלום את הסף הפשיסטי המאיים להטביע את הדמוקרטיה הישראלית. אילו היתה בפלשתינים מעט תבונה, הם היו מרכזים את מאבקם נגד ההתנחלויות.''

רגע מבחן למחנה השמאל היה הרצח של פעיל השמאל אמיל גרינצוויג: ברגעי משבר הפכה השנאה לימין בקרב רבים במחנה השמאל לכתב אישום כולל וגורף. לתהודה מיוחדת זכה מאמרו של אמנון דנקנר, ''אין לי אחות'' (''הארץ'', 18.2.83).

עורך ביטאון הסטודנטים ''ראש פתוח'', חן ברקן, תיאר את היריב הימני כ''קוף מקופח… הקוף ההוא מבין רק מלים בנות הברה אחת.. צריך להתחשב בו... הקוף ההוא הוריד אותנו מהשלטון ורק בידו להשיבנו''. לכך צירף משפט מעורר חרדה: ''יש לשים קץ לסובלנות המבינה''. החיים במדינת ישראל הוצגו כאזרחות מותנית: ברקן הציג כעורך בפני הסטודנטים ''שתי אפשרויות בלבד: להתגונן או לשחות לניו-זילנד''.

והיו סימנים רעים לדרך שבה אישי שמאל התייחסו לשלטון ימין. בימים של שלטון בגין, כתב ב''על המשמר'' (12.10.82) הסופר הלא מוכר מילא אוהל מקיבוץ ברעם: ''מאז ומתמיד נודע בגין כג'נטלמן, מעונב ובעל הדרת כבוד, כמיטב המסורת הז'בוטינסקאית. אבל הידיים מגואלות בדם – ולא מהיום… וההמונים בישראל עודם מריעים למולך. ככל המון משולהב בדמגוגיה, גם ההמון שלנו אינו שומע ואינו מאזין. ומה קל מאשר להלהיב ל''עליהום'' כאשר ריח הדם עולה בנחיריים? במה טובים אנו מהמון משתולל למראה גופות תלויות בדמשק?''. כך כתב סופר בישראל וידיו לא רעדו.

מעצבי דעת קהל בשמאל הציגו תמונה של קיטוב בין טובים לרעים: מחנה טוב ונאור מול מחנה רע וחשוך. כך הציג פרופ' שטרנהל (''הארץ'') את הקטבים: מחד גיסא ציונות ''ליברלית, מתונה ופתוחה'' של ''אוכלוסייה בוגרת יותר ומשכילה יותר'', שאופייה ''אשכנזי מערבי מאוד ומבוסס מאוד'', ומאידך גיסא ''ציונות תוקפנית, קיצונית, קלריקאלית, השוללת את זכויות הזולת'' הנישאת על ידי עדות המזרח. ציבור לא אשכנזי זה הוא ציבור ''השכונות ושכבות המצוקה'' (''הארץ'', ערה''ש תשל''ח).

בועז עברון הביע כמו שטרנהל התייחסות לקיטוב זה של ימין מול שמאל. אנשי מחנה השמאל, אליבא דעברון, ''מאיישים את יחידות העילית, את המינהלות, את אנשי המקצוע, את האוניברסיטאות, היינו – הם המפעילים של מדינת ישראל'', ואילו מחנה הימין ''מילא תמיד תפקיד שולי בחברה הישראלית'' (''ידיעות אחרונות'', 7.7.1978). ובהמשך: ''זו קבוצה שמעולם לא היוותה את הלוּז שבעם הישראלי''.

יצחק בן אהרון: ''רוב זה מושתת על בסיסי כוח אלקטוראליים המתאפיינים בבורות, נחשלות וקנאות בלתי שפויה'' (''זאת הארץ'', 23.6.1978).

אנו זוכרים ימים שבהם נשמעו קריאות ''אשכנאצים'' במאבק בין תנועות מזרחיות-שמאליות לאשכנזים, וברור לכולם שדרכי ניסוח אלימות מסכנות את השיח הציבורי. תנועות כאלה איימו אז לכרות ברית עם הפלשתינאים נגד האשכנזים. הביטוי אשכנאצים מסוכן כי הוא כורך בצירוף אחד את התוקפן ואת הקורבן כאחד, והוא פסול בדיוק כמו הביטוי ''יהודו נאצים'' שטבע בשעתו פרופ' ישעיהו ליבוביץ כלפי חיילי צה''ל.

ישעיהו לייבוביץ': - ''למרצחים מעבר לקו הירוק, שהתנחלו ביהודה ושומרון, יש נשק. לכן אני קורא לכם לאחוז בנשק. להחזיק בנשק נגדם לפני שהם יכניסו אתכם ככלבים מצורעים למחנות ריכוז....''
(ציטטה מ''מיין קאמפ'' : ''לעיתים קרובות חשתי תחושה עמוקה של גועל מן הריח העולה מאותם לובשי קפוטות'').

יגאל תומרקין אמן ופסל: ''כשאני רואה את החרדים אני מבין את הנאצים'', ''לבושם של היהודים מגוחך אנאכרוניסטי ומעורר גועל, כשרואים אותם מבינים מדוע הייתה שואה'' .

יורם קניוק הגדיר שלטון דמוקרטי זה כ''שלטון זר'' (''דבר'', 18.8.1978) ותלה את תקוותו ב''מרד האשכנזי של 'שלום עכשיו', שהוא התופעה היפה ביותר שהייתה כאן''. כך כתב קניוק. ועמוס קינן כתב: ''שלטון הליכוד נשען על אלמנט המנוכר למדינה...שלטון הליכוד מנוכר למדינה'' (8.9.1978).

ובאותו כיוון: פרופ' גורני, בריאיון ל''הארץ'' העמיד את ההגדרה הנכונה בעיניו. איש תנועת העבודה מוגדר בפיו כ''אשכנזי במוצאו, משכיל'', איש ימין – ''זעיר בורגני... טיפוס הבז לאינטלקטואליות וההופך את החומרנות לעיקרון... האקטיביסט הלאומני הדוגל במדיניות של כוח ללא סייגים מוסריים''. בקיצור, המאבק הוא בין איש ה''לוז'' לבין איש ה''שוליים''. אם השלטון הימני לא יקבל את עמדת השמאל – אין נאמנות!

בועז עברון, לא חשש לומר: ''המִמְשל הנוכחי אינו מבין כי כדי לקיים שלטון, הכרח להשיג הבנה עם אלה שבלעדיהם אי אפשר לבצע תוכניות שלטון''.

בועז עברון המחיש דבריו באיום של אנשי העילית, בעלי זכות הווטו: ''ההנחה של הממשל החדש... שמובטחת לו נאמנות אוטומטית של בני הקיבוצים וארץ ישראל היפה''. באותם ימים פורסמה מודעה של סרן שמאלני סרבן, ועברון גילה במאמריו הבנה לאי ציות כזה ואף אמר שאינו מופתע מ''מכתב המאה'' שהיה מעין קריאה למרד. עברון הבין את התרסתם, שכן ראש הממשלה בגין ''אינו מתחשב בדעתם'' של כותביו (23.8.1978). אלטנוילד הפכה בעיני חלקים בשמאל לעל-תנאי לנד.

מאיר שלו -: ''רק כלי נשק אחד חסר היום בארסנל הנשק של צה''ל, והוא התותח הקדוש...''.

פרופסור שטרנהל הציע ב ''הארץ'' (19.7.1978) לעקוף את שלטון הימין. נתן ילין-מור, שהיה מראשי הלוחמים בבריטים, לא שכח את עברו המחתרתי (''הארץ'', 20.7.1978) וכשמאלן מובהק כתב ברוח המחתרת נגד השלטון הבריטי הזר: ''דריכה על הדשא ורמיסת פרחים מותרות הן מחויבות ההכרח ההיסטורי. אם מבקשים לחולל את המהפכה הגדולה... כל הדיבורים על ממשל תקין או על חובת המשמעת הלאומית – הם דברים בטלים''. ובועז עברון לימד את כולם פרק בהלכות דמוקרטיה: ''השיער סומר למחשבה על המחיר שנצטרך לשלם בעד חוסר בגרותו המדינית של הבוחר הישראלי'' (21.7.1978). כך למדנו: יש ''אנשי הלוּז'' ויש ''אנשי שוליים''!

עמי איילון וראש השב''כ ''בחיי אומה יש יותר מאלטלנה אחת. מנהיגות בישראל קיבלה כבר החלטות קשות כשהיה ברור מה האלטרנטיבה, ותצטרך לקבל החלטות קשות כשברורה האלטרנטיבה''.

ירון לונדון - ''יש לבחון את האפשרות לירות ביושבי הבתים היהודים בחברון על פי דגם אלטלנה''. וכדי למנוע ספק לונדון חותם: ''יש לרענן את רוח אלטלנה''.

נעמי חזן - לשעבר ח''כ מטעם מר''צ (בכנס הפדרציה ליהדות הומניסטית):- על המתיישבים - ''רק אם נצליח להיפטר מן הרעה האיומה הזאת, מהשתלטות השד השחור על חיינו, נוכל לטפח במדינה את כל הטוב''.

שלמה גזית (אלוף מיל): ''הכיפות הסרוגות עבורי הן כמו צלב הקרס על השרוול של החיילים הנאציים''.

השר לשעבר טומי לפיד - : ''אל נלין על החרדים. הם בסך הכל ממלאים נאמנה אחרי התפקיד המוטל על היהודים בספרות האנטישמית . מנצלים את הגוי, סוחרים בדמו, וצוחקים מאחורי גבו. רק שהגויים הפעם זה אנחנו''.

השרה שולמית אלוני בכנסת: ''החרדים עלוקות... יושבים עלינו כפרזיטים שותי דמינו תרתי משמע... שופכי דמים תרתי משמע''.

אבשלום וילן, לשעבר ח''כ, : ''צריך יהיה לשתק אותם (על המתנחלים) באמצעות ירי-כדי-לפגוע''.

עוזי ארנן: ''צריך לתלות את החרדים על עמודי חשמל'' .

אורי אבנרי, 'העולם הזה': ''הגיעה השעה לקבור אותם'', ''צריך להיכנס למאה שערים עם זחלמי''ם ומקלעים אפס חמש ולרסס''.

יעל לוטן - על המשמר: ''אנו נגעלים מלבושם השחור, מן הפאות הנוכריות שעל ראשי הנשים, מן המקוואות, הנקרופיליה, העיסוק הכפייתי בבני מעיהם של הבריות''.

יצחק לאור / 'המנון לגוש': המתנחל הדתי כמו אחיו היהודי מאירופה מעלה ילד ערבי כקורבן לפולחן הפסח: ''אנחנו כיפות סרוגות... ואת... יום חג המצות הזה... נחוג בהתכוונות ובמצותנו דם נערים פלסטיניים''.

עינב גלילי בראיון למיכל קפרא, במעריב: ''אני יכולה לשבת מולם ולשנוא, ועם הזמן זה רק מחמיר''

חיים ברעם - עיתון ירושלים 8.3.96: ''ליד מקום הפיגוע התגודדו הסוחרים בדם, סרסורי הגזענות והשנאה... התבוננתי בפרצופים המעוותים של האספסוף, רובם המכריע חובשי כיפות''.

יהונתן גפן - מעריב מאי 1998: ''ישראל החילונית היא השטחים הכבושים של המפלגות הדתיות. אם החילונים רוצים לחיות פה, אין להם ברירה אלא לפתוח באינתיפאדה. כן, אני מוכן לזרוק את האבן הראשונה.''

יהונתן גפן: ''אני כעסתי וכתבתי שהיה לי חלום רטוב שאני יורה פעמיים בביבי נתניהו. לא פירסמו לי את זה..ולמה את זה מותר לפרסם ואת החלום הרטוב שלי על מחיקת ביבי נתניהו פוסלים לי שוב ושוב?''

שייקה לוי: ''המתנחלים סהרוריים, כועס כששומע עליהם.. לא יכול לסבול ילדים קטנים עם פאות, שיש להם ''מורי'' שמלמד אותם להיות תימנים ולא ישראלים. רציתי לתפוס את המורי שלהם ולשבור לו את העצמות.''

מיכאל רועה - סיעת מר''צ, יוני 1998: ''הקמנו סיירות אנטי-חרדיות שיורידו לחרדים את הראש''.

אורנן יקותיאלי ההומו לשעבר חבר עירית ירושלים שמת, ''ערב חדש'' 22.12.85 – ''צריך להיכנס למאה-שערים עם זחל''מים ומקלעי 05 ולרסס אותם''.

מעריב, עו''ד לאה צמל בראיון אצל מוסקונה: ''תגידי לפחות שאת נגד פגיעה בחיי אדם'' צמל: ''זה לא יהיה נכון, כי אני בעד פגיעה במתנחלים''.

שושי נתן - ''הקיבוץ'', 4.1.89: ''כאן יהיה מרחץ דמים. ותהיה מלחמת אחים . ושנאות שאינן לחינם יתפרצו כגעש אל שדות הפרחים ומרחבי התקוות האבודות''.

דברים שנכתבו בעלון נוער ''קורמורן'' - בקיבוץ נירים. נער בשם מתן כתב שם על חלומו להיחטף על ידי הפלשתינים אשר יצרפו אותו לשורותיהם לאחר שיגלו שהוא שונא יהודים. הוא כותב: ''ואפתח תחביבים חדשים כמו צליפה בנשים מתנחלות, ואני אהפוך להיות מכור לרעש הגולגולת המתנפצת שלהן...אח! הצליל הזה, הספלאש... ורסיסי המוח שהיו מתפזרים באוויר הלילה הדליל...''. לאחר פרסום הדברים הקים הנער (כבר בחור) את ''חזית הנוער האנרכיסטי של הנגב הצפון מערבי''.

אסי דיין: ''הולכים למלחמת אזרחים. ערביי ישראל ילכו עם השמאל, ויתחילו פרעות. הממשלה תצטרך לירות בהם ומאמין לאנשי גוש אמונים כשהם אומרים 'על גופותינו' ולכן זה יהיה על גופותיהם''.

כשאוטובוס של המגורשים מגוש קטיף חלף על פני הכניסה לקיבוץ רעים עמדה חבורה של קיבוצניקים שמחים לאיד; בתנועות מגונות ושאגו : ''הגיע יומכם מתנחלים מנוולים''.

בני ציפר - עיתון הארץ: ''בחברון התברר לי סופית שהיהדות היום היא דת אלילית''.

פקיד המדינה הזוטר גדעון ספירו לפני שפוטר: '' אני סבור כי חיסול מתנחלים אינו רצח ''
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

איש הימין עורך הדין יורם שפטל אשר יצג בעבר את דמאניוק מייצג גם את האיש החשוד במעשה סדום בתינוק בן שנה וחצי

זזים בחוסר נוחות? טוענים שאין קשר בין היותו של שפטל איש ימין לבין הגנתו על אנס תינוקות? אתם צודקים. אבל, זה מה שכותבת דף זה עושה לעיתים קרובות. לפחות כל העובדות שציינתי נכונות בניגוד למשל למאור הבא של טליה:
טליה אלמתן (30.08.2008 20:55):
מערכת המשפט של מדינת ישראל מפלה בברור לרעה יהודים.
כשנכנס שמעון פרס לתפקידו כנשיא, מיהר וחתם על חנינת המרצחים הערבים שאנסו ורצחו את הנער דני כץ בן ה-14. פרס שמאלני? רוצחי הילדים ערבים? ברור הרי כל שמאלני תומך ברצח ילדים...
כמובן שהכותבת מפיצת האור שכחה לציין שקצב (מצטער על ריבוי האנסים בקטע זה) שקבע להם עונש של 30 שנים ולאחר מכן הורדת שליש הינה עניין פרוצדורלי החל על כל הפושעים (כולל קצב ושותפו לתא ולהשקפה הפוליטית בניזרי "סבלתי יותר מגלעד שליט" לצערי).
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה, אם באמת השתנית וחלק מהדברים שרשמת בעבר אינם מתאימים להשקפתך הנוכחית, אל תהססי לערוך הדף. לא נאשים אותך בסתימת פיות עצמית.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

מכיוון שאני כותבת דוקטורט בחוג למדע המדינה על נושא קרוב
זו עבודת הדוקטורט?
מרשים
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

201203]באצטלה של חוקיות: הכרזה על אדמות מדינה בגדה המערבית under the guise of legality[/po]
גם אני יודע לעשות העתק-הדבק . העולם נהיה פשוט

אם מה שקרוי בלוג אינו הבעת דעה אישית אלא רק מחזור של דפי מסרים שנכתבו על ידי אחרים... אז גם לי יש דפי מסרים
היי_היי*
הצטרפות: 12 אפריל 2012, 10:45

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי היי_היי* »

tknubh
דע: תנסי להבין יותר טוב מה שטליה אמרה.

tknubh
דע, זה גבר. אולי כדאי לקרוא היטב לפני שמעיים הערות על הבנה ושימת לב לפרטים?
גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי גלית* »

סליחה, אבל הדף הזה נהיה קריא עבורי רק בימי חופשתה של טליה אלמתן.
אז להת' בחופשה הבאה שלה.
בינתיים נדמה לי שאני מריחה את חזרתה הקרבית בימים הקרובים...
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

פרופ' ישי רוזן-צבי, ראש המגמה לתלמוד וספרות העת העתיקה, החוג לתרבות עברית, אוניברסיטת תל-אביב:

כמה שמאלנים חטפו מכות. לא ביג דיל

על תרבות הלינץ' המתפתחת בארץ: מי שלא צעק כשזה כוון לפלסטינים, לא צעק כשזה כוון ל"שמאל הקיצוני", שלא יתפלא אם אף אחד לא יצעק כשזה יכוון אליו.

וכן הכל מתחיל מדברים כמו של המאור עמנואל אשר הפציע בדף זה וחשב ש"האם השמאלנים חולי נפש" ? זה דיון לגיטימי (כאשר הוא כמובן לאחר לימודי רפואה והתמחות יודע את התשובה). משטרים אפלים עד ימינו מנסים "לרפא" את מי שלא מסכים איתם. הרבה מה"חולים" האלו מתים. חבל שדעות כאלו עדיין מופיעות כאן. אבל, עוד לא מאוחר לנקות את הדף. יש זמן עד כ"ז בניסן (19 לאפריל).
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

רק היום התפרסמה בynet כתבה שכל מה שישי רוזן צבי התייחס אליו בדבריו מהדהד בה ודרכה. כותרת הכתבה
היא על פגיעה ברועי צאן יהודים מאיתמר.
בהמשך הכתבה ישנה התייחסות לאפשרות שהם שהם אלו שהתקיפו והותקפו בחזרה וכל זה על רקע כניסתם של פלשתינים ל"אזור אסור" להם לעבד את האדמה.
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

אני מקוה להצליח לכתוב כי המכשיר דבידי נתקע ללא הרף ואם זה ימשיך ככה אשוב בערב
האפשרות שהגרסה השניה היא הנכונה לא באה לידי ביטוי בכותרת שמייד מבהירה מי כאן התוקף האלים(תוך שימוש בקשר המשפחתי של אחד מתושבי איתמר שמשפחתו נרצחה באכזריות ומהכתבה משתמע שהינה עכשיו גם תוקפים אותו...)
אז אם נתעלם לרגע מהדיווח הספציפי הזה ונתרכז ביומיום(כי אין לנו נתונים ברורים וכי הבאתי את הכתבה כדי להראות הטיית או קביעת דעת קהל ציבורית דרך דיווח מגמתי ותוך פריטה על הרגש הלאומי הבהחלט מזועזע מהרצח המתועב של המשפחה באיתמר)
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

ההתייחסות בתקשורת לפגיעה הן בפלשתינים והן בפעילי שמאל אשר מנסים לתמוך בהם ביציאה לעבודת האדמה ובהליכת ילדים למוסדות הלימוד שלעיתים הינה מסע של שעה ויותר ברגל...היא כמעט ברמת ההתעלמות.
ומדובר על ארועים יומיומיים.
וכן יש תעוד. אז מה?
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

אז דע...תודה על המילים של ישי רוזן צבי.
כ"כ מוכר לאחרונה באווירה גם באתר שהרי איננו ממוגנים כאן(רציתי לכתוב מוגנים ויצא מעניין) מהעולם שבחוץ...
והוא מכה כאן בעוז החל מהשימוש בלינץ` לגיטימציה ציבורית ושתיקה של הנהגה.
וכמובן ובייקר שימוש בניביון לצור סימטריה בין מותקף לתוקף בין כובש לנכבש.

ישי כותב עלתרבות הלינץ והפיכתו לקוריוז
ואני רואה שזו שפה מקובלת בדף השקרי הזה.
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

דע
כתבץ שדברים שנכתבו כאן עי המאור עמנואלקבלו לגיטימציה זמן רב .
לבסוף מישהו הפסיק זאת.
אבל יש לו כאן שליחים ולגיטוימציה ציבורית אומללה
לא כי רבים כאן תומכים בדעות חשוכות כאלו אלא שאין לאנשים כח וחשק לבלגן הזה...לאנרגיות שליליות מבחינתם שמסתובבות כאן בין הרגליים
ולכן טליה מצליחה שוב ודוב להסיט את הדיון מהעובדות וברגעי משבר לצור סימטריה בין הדפים המכונים פוליטיים ולהציע מחיקת כולם.
וזה עובד ציבורית...הציבור כאן מצביע ברגליים,נעדר או מבקש למחוק הכל כי נמאס לכולם.
הלואי וימי התיקון יועילו...ליצירת אווירה שפויה וטובה יותר ולאי מתן לגיטימציה למי ולמה שלא צריך לקבלה.
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי קוראת* »

דע ו{{}}עדי ל, יישר כוח. תודה על דבריכם הנבונים והשפויים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

עדי ל
|יד1| ?

כמו שחזתה גלית, אני מנסה לחזור!
(צפריר, מאחוריך!)
איפה נתחיל??? מי מעדיף מה? אפשר כמה דברים (למשל שכל אחד יגיד אודות איזה נושא הוא רוצה לדון איתי).
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אחיו של הרב אודי פוגל ז"ל
הלו הוא בכלל שמאלני לא??? :-0
מלח_פלפל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי מלח_פלפל* »

לקראת יום השואה, תזכורת לאיך מתחיל פיקוח הדוק-אדוק על אפשרות הבעת הדעות במדינה.
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1683924
עוד איזכור לימין בתקשורת הישראלית
וחג שמח אבל תיזהרו להביע את משאלותיכם בקול שמא יבוא המוניטור...
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

כמו פעילות מעיים, שהיא זכות טבעית שעומדת לכל אדם, שאין לתת לה במה (במיוחד לא אקדמית).
מלח_פלפל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי מלח_פלפל* »

תגובה בהשראת הטיולים האחרונים או סתם בהשראת הדף? (-:
(בכל מקרה ברור שאינה מפתחת דיון על עצם הענין... אך זה כידוע אינו מחוייב המציאות)
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

מה נשאר לומר בנושא?
התרגום הכי מעשי לאימרה "לירוק לבאר ששתית ממנה": להכפיש את האקדמיה שהפכה אותך לפרופסור המכובד שאתה, שמשלמת לך את משכורתך; לנצל את המדינה בשביל להיכנס בה בכל הזדמנות.
את נשואב מלח פלפל? תארי לך שבעלך מסתובב בעולם (או סתם אצל החברה' שלכם ובמשפחה) וצועק: "אל תאכילו את אשתי הדבה! היא בהמה שלא מסוגלת להפסיק לבלוס!" ואז הוא מסתובב אליך ואומר לך בעיניים דומעות: "אל תכעסי, כפרה, את יודעת שאני עושה את זה רק בגלל שאני חולה על התחת השמן שלך!" ושוב חוזר ואומר לאנשים: "היא באמת אישה נהדרת, אבל כל כך שמנה! אילו רק היא היתה רזה ויפה כמו שאני אוהב! אולי גם איזה ניתוח אף קטן, והרמת גבות, אבל באמת בעיקר שהיא לא מסוגלת להפסיק לאכול! דוחפת לאפה והטחינה נוזלת ככה על הסנטר שלה, אני כל כך נגעל לראות את זה! הנה תסתכלו היא שוב עושה את זה! די ממי זה יהרוג אותך בסוף!"
מה לא בסדר בתמונה הזו?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

הלו הוא בכלל שמאלני לא???
אה יו סליחה זה אח אחר
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

528765]קריקטורה 10150672395387850 515222849 9039101 228000512 n[/po].jpg של יוצר איראני בשם Mana Neyestani
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

טליה
הגדלת לעשות הפען בניסיון הפרובוקציה שלך בתיאור יחס האיש לאישה (אולי כי הוא בעל...)
אבל זה רק מבהיר כמה דרכך הינה פרובוקטיבית על בסיס קבוע וכשאת מרגישה טיפה ויותר מזה לחוצה אל מול דברי טעם...אז את מגיעה או ליתר דיוק יורדת לרמה תיאור כ"כ מביכה ומגעילה:-(
ולא,אין קשר בין הדימוי שנתת להתבטאות פוליטית של אנשי אקדמיה ואם הם הפכו לפרופסורים באוניברסיטה מסויימת, היא לא בעלת זכות אכיפת דעותיהם והתבטאויותיהם הפוליטיות
אלא אם אתה גר במדינה חשוכה בה מגיעם לקחת אותך בלילה ואולי אפילו מעלימים אותך
אופססס אולי אנחנו בדרך לשם?
לכן חשוב להגיב לנסיונות של סתימת פיות בדרכים חשוכות ואלימות
וכ"כ חשוב שחושפים מנגנונים מהסוג הזה שבאופן מגוייס וממומן מפעילים טרור ומנסים לזרוע איומים ולהשליט פחד על אנשי אקדמיה ואחרים המעזים לפעול בדרכים שאינן תקיפת חקלאים המנסיםלעבד אדמתם וילדים הפוסעים לבית ספרם א וכו וכו וכו
עדי_ל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי עדי_ל* »

ותעשי לעצמך טובה ותמחקי את התיאור הדוחה והמביך
הוא לא מביא כאן שום תועלת
להיפך

אלא אם כן זו הרמה שאת מבקשת לדף שפתחת
אז נתמודד עם זה (נדמה ש דע יכול לזה בקילי קלות)
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

עדי ל
אני מבינה שהמשל לא מצא חן בעיניך.
אבל אולי במקום לייחס לי כוונות נסתרות מרושעות, תוכלי ללמוד ממנו משהו על הרגשות שלי (וכנראה של עוד כמה אנשים בציבור בישראל), נוכח התנהגות חלק מהמרצים באקדמיה בישראל.
אני (ואנשים אחרים) מרגישים כמו אישה שבעלה נוהג בה באלימות מילולית (ואף פיזית, של מניעת מזון), תוך שהוא מספר לה ולעולם (ואולי גם לעצמו - אני לא מייחסת כוונות נסתרות מרושעות לאנשים) שהוא דואג לשלומה.
אני (ואנשים אחרים) מרגישים שחלק מהמרצים מגישים לנו (ולילדינו, במוסדות האקדמים) חרא, במסווה של יצירה.
כנראה שהיה מקום להימנע מהדימוי הזה. חשתי כך בעצמי, לאחר מעשה.
אני מעדיפה להתנצל, מאשר להסתיר אותי ברגעי הפחות יפים. אני מתנצלת על הפגיעה ברגשות מי שנפגע מהתיאור. אם בכל זאת תתעקשו - אמחק אותו (כולל ההסבר, שבהודעה הנוכחית).
מלח_פלפל*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי מלח_פלפל* »

התנצלות מתקבלת, אך ההקבלה קצת פחות. כלומר, ברור שאני מבינה מה מפריע לך אך אני חושבת שזה משום שאת מקבילה את היחסים בין אזרחים למדינה עם היחסים בין בני זוג (יכולים להיות גם ממגדרים זהים לצורך הענין) בכל אופן, אלה ממש אינם אותם יחסים, (הלוואי שהמדינה היתה מתייחסת אליי כמו שבן/בת זוג אוהבת מתייחס/ת - סתם זה לא ריאלי וזו גם לא מטרת ההתקשרות ביננו, ביני ובין המדינה.)
הרי המדינה אינה אחת, היא מכילה רבים ורבות, בעלי דעות שונות ומגוונות, ואילו היתה "אחת" ו"אחידה" הרי היה בה משהו מטריד, לא? לפחות למי שחושב שדמוקרטיה היא בכל זאת השיטה הכי טובה שמתאנו לארגון קהילות מדומיינות (במובן הזה שרובנו לא מכירים את רובנו) בפחות נזק לחברי הקהילה. מקווה שהבהרתי את עצמי...
אני לא מייחסת לך כוונות מרושעות, בכל מקרה, זה בטוח!
מה תגידו על המרגיון הזה שיצא לי: "בגן העדן הזה יש גם יתושים" D-:
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

מה תגידו על המרגיון הזה שיצא לי: "בגן העדן הזה יש גם יתושים"
לייק!

אני אומרת, שיש דרך להעביע את דעתך על מישהו שיקר לך, ושאסור לעשות את זה באלימות; שיש דרך לעודד מישהו אהוב לשנות את דרכו, כשאתה חושב שהוא טועה, ושאסור לעשות את זה בכפיה;
וגם (הנה מגיע משל נוסף):
שלילד הזה יש שני הורים, ושאי אפשר להחליט שדווקא אתה יודע יותר טוב מהשני איך לגדל אותו. ושאפילו אם אתה חושב שה"שני" הולך להרוס לילד המסכן את החיים, אז יש מצב שהשני בטוח שדווקא אתה הולך לעשות את זה, ושאין דרך לדעת מי משניכם צודק (אבל קרוב לוודאי ששניכם טועים).

(שמעת פלוני אלמונית??? שאני מניחה שההרגשה שלי שמוליכים אותנו לאסון, היא קרוב לוודאי לא נכונה???)
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

אוירה של לינצ'
תודה על העדכון בנושא ענתות. בכתבה שצורפה הייתה תמונה של אשה מדממת. אני מניח שהיא הוצלה ברגע האחרון מציפורני האנס המסוכן באמצעות אבן או אלה על ראשה. תודה לאנשי ענתות.
מעניין שכשימני רוצח ומצולם תוך כדי מעשה ואף מודה (ומתגאה) במעשהו אז "יש בעיות בהרשאה" ובמשתמע יש לשחררו (אלמתן, 30.08.2008 21:08). לעומת את ערבי שלא הועמד למשפט הוא "אנס סדרתי". אני מצדיע לבוחני הלב והכליות. חשבתי שזו יכולת של מישהו עליון בלבד.

אספר לכם על ביטוי אותו אני חויתי כדי להזהיר מפני אוירה מסוכנת. אירוע כזה או אחר בענתות הוא הרי חסר משמעות בסביבה הכללית.
לפני מספר שנים, לילה קפוא, חבורת מילואמניקים הולכת בטור כדי לכבוש מתחם מבוצר בירי אש חיה (האירוניה בביטוי זה תמיד הצחיקה אותי). בניגוד לכל כללי הטקס החבורה לא שומרת על שקט אלא מקשקשת תוך כדי הליכה על פוליטיקה. לפתע אחד המאורים אומר ש"צריך לירות בכל השמאלנים" . עכשיו צריך להבין שההליכה עצמה במצב של כדור בקנה היא עניין מפחיד ביותר למרות שאין אוייב אמיתי בדרך: רואה חשבון, עו"ד, פקיד וכו' אינם הדבר המאומן בעולם. חלק גדול מהאנשים (ואני בתוכם) בכלל משתמשים במילואים ברובה מסוג שונה מזה שהיה להם בסדיר. כלומר, הסכנה של כדור בגב הינה עניין מוחשי עוד לפני ששומעים את גאון הדור אומר שצריך לירות בכל השמאלנים.
האירוע נגמר בזה שחבר יקר אמר למחונן שים לב א' שמאלני, ב' שמאלני, ג' שמאלני: אם תירה בכולם מי יחליף אותך במגדל ?
כעבור שנתיים בגיל 24 החליט הפטריוט תומך הרצח שיש לו "קשיים" והוא "יתרום למדינה במסגרות מתאימות יותר". מאז לא ראינו אותו במילואים.

עכשיו במלוא הכנות, מי מכן לא שמעה שצריך לירות / להכות / להגלות / לשלוח לעזה / לאשפז את השמאלנים? מי חשבה שזה לא בסדר? מי עשתה משהו בנדון ?
בפעם הבאה שאתן תומכות ברעיונות כאלו (כן, שתיקה היא תמיכה) זיכרו את עמי פופר אותו מבקשים אנשי ימין וש"ס לשחרר מהכלא לאחר שרצח 7 ערבים (כולה ערבים). ב- 2007 הוא נהג באוטו למרות שאין לו רשיון, עקף על פס הפרדה לבן וגרם למותם של אשתו ובנו. מי שאין לו דין ואין לו דיין עלול לבוא גם מולכם בכביש.
התקופה הסטניליסטיתת הוכיחה שגם אם אתם חושבים שאתם הכי אוהבי מדינה שיש, עלולים לנקוש לכם על הדלת בשתיים בלילה.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

תודה על העדכון בנושא ענתות. בכתבה שצורפה הייתה תמונה של אשה מדממת. אני מניח שהיא הוצלה ברגע האחרון מציפורני האנס המסוכן באמצעות אבן או אלה על ראשה. תודה לאנשי ענתות.

לא אבן, אם כי רק במקרה. זו היתה הפלה לריצפה ובעיטה מכוונת לראש.
מצרפת את הגירסה המלאה לדברים שכתבה אותה אישה מדממת, אחרי

"
אני בסדר, תפסיק לדאוג. אישונים שווים ומגיבים לאור. באמת.
הדביקו לי את המצח במיון, קצת בחילות, בלי הקאות, הגב לא נורא. בונקלה ענק במצח היכן שאדם טוב החליט לבעוט בי, מחר הכתמים האדומים על הפנים שלי יתחילו להכחיל, אני מניחה שאז אדע יותר גם לגבי שאר הפגיעות. כרגע נשארתי מזועזעת, קצת בטראומה. כבר כמה שעות שאני לא מצליחה להפסיק לבכות. לא מצליחה לישון, פניתי לשוטר 10 דקות קודם וביקשתי עזרה, הוא לא יצא מהאוטו, אמר שאין לי מה לדאוג - יש שם שוטרים והם לא יתנו למאיימים לפגוע.

עשר דקות אחר כך כבר הקיפו אותי כמה עשרות מתנחלים (חילונים, בעיקר גברים), לא צפיתי לינץ מיהודים, והאמת, מפגרת אני שלא צפיתי.
נשארתי לבד אחרי שעזרתי לזוג לצאת עם מכונית, האמנתי (טיפשה שכמותי) שהמתנחלים לא יפעילו נגדי אלימות כשאני לא נוגעת בהם. שהם אנשים.
הם התחילו לזרוק אבנים מעלי כדי לפוצץ את חלונות המכוניות של המפגינים שהם גירשו, קראתי לעזרה, ביקשתי מאלו שצעקו סביב שיעצרו את זורקי האבנים. כשניסיתי לצלצל לחברים ולעדכן שאני עדין שם אנשים סביב חשבו שצילמתי אותם - קרעו לי את התיק, הפילו אותי לריצפה ובעטו בי שוב ושוב, בראש ובגב כשאני צועקת לעזרה, ממשיכים ומקללים אותי כמו שעשו מתחילת ההפגנה. קמתי עם פנים מכוסות בדם, הם הצליחו לחטוף את התיק הקרוע שהרמתי מהריצפה, הלכתי מדממת לכיוון הש.ג, כמה מטרים לפני שער הכניסה לישוב אישה ראתה אותי וניסתה להרחיק את הבריונים, היא אמרה שהיא רופאה. הסתתרתי בפנים כשהמאבטח ובחור נוסף מנסים למנוע מהם להוציא אותי חזרה החוצה תוך כדי נסיונות להבין מהיכן כל הדם שממשיך לנזול וממלא הכל - במצח, בעינים, בפה ובאף - ולנסות לעצור אותו בלי ציוד עזרה ראשונה, להבין למי יש מפתח לאמבולנס כדי להשיג את הציוד שהגיע אחרי. מבחוץ המתנחלים דופקים על חלונות הביתן, מנסים לצלם אותי, מסמנים באצבעותיהם קו לאורך הגרון - להראות לי שישחטו אותי. צורחים - "תוציאו אותה החוצה, אנחנו כבר נטפל בה, קיבלה מה שמגיע לה הזונה!"

המשטרה והמג"ב לא טרחו לצאת מהמכוניות כשהותקפתי או אחרי, כשהלכתי מדממת וזרים חובטים בי מאחור וצורחים עלי. נדמה שעבר נצח לפני שהגיעו המג"בניקים וחילצו אותי לטובת פינוי לבי"ח. צועקים שמי שיגע בי יעצר.

בבית החולים עצרו את הדימום מהחתכים ועזרו לי להתנקות. הם שאלו איך נשארתי שם לבד, אני מול כל האנשים האלה. עניתי שפשוט לא האמנתי שזה יכול להדרדר לאלימות שכזו, בעולם בו אני חייה - אנשים לא מרימים יד על אחר. אנשים לא תוקפים אנשים אחרים, לא מפילים אותם לריצפה, מכים ובועטים, בטח לא עשרות על בחורה אחת.
טעיתי.
"

ושלושה חודשים אחרי, במכתב גלוי לתושבי ענתות

"
על מצחי אות קין

צלקת, תזכורת נצחית עבור האדם שבעט בראשי

לאדם שחטף את תיקי

לאלו שעמדו סביבו

לאדם שמשך אותו ממני - אבל לא הסגיר אותו למשטרה

לאלו שקיללו

לאלו שהיכו

לאלו שלא עצרו

לאלו שעמדו בצד ושתקו

לזה שמצא את הטלפון, הארנק, הכסף, מפתחות הבית שלי, והעדיף לגנוב על להחזיר

לכל תושבי ענתות שהיו, ראו, שמעו ולא העמידו גופם או שלוותם כדי לשנות.

עד מותי, ואולי גם אחריו,

מצחי ישא את קלונה של החברה הישראלית

שלא זכתה להיות טובה יותר מאחרות

אף שהתיימרה להיות.

תמונתי המדממת תיחקק בעיניכם

נושאת את קלונכם-שתיקתכם

תזכורת לסיבה בגללה הוקמה המדינה,

לכשלונה.

ענתות 2011
"

היה לא פשוט לקרוא את זה, ובגלל הכאב על התגובות בחרתי להעלות את הצד שלה גם לכאן.
מה אומר, לזהות תמונה כזו בעיתון ולהכיר את האדם שמאחוריה, סוג של פרופורציות.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

עוֹכֵר יִשְׂרָאֵל[על פי מלכים א יח יז, ראו לעיל] כִּנּוּי גְּנַאי וְחֵרוּף לְרָשָׁע מְרֻשָּׁע: "שְׁמַע נָא, רָשָׁע מְרֻשָּׁע, עוֹכֵר יִשְׂרָאֵל" (עגנון, כלה רנד). (מילון אבן שושן).

קודם כל אם את משתמשת במשהו שהגדרותו היא כינוי גנאי אל תתפלאי אם תופסים אותו ככינוי גנאי.
אשר לשאר החוכמות:

הם הרי נגד ברית מילה :
תמיד משונים הם בעיני החילונים אשר אין להם בעיה לאכול חזיר בחלב גדי בערב כיפור אך את המצווה היחידה אשר קשורה לפעולה שעושים לאחר חסר ישע הם חייבים למלא. בעיני חכמינו ברית מילה לא נחשבה יותר ממצוות אחרות ושמעתי (מאשתי) שבמידה ויש חשש לבעיה בשלום בית יש להעדיף שלום בית על ברית מילה.
האם עקב תמיכתך בפעולה כירורגית ללא הרדמה בתינוק חסר ישע אוכל לכנותך מתעללת בתינוקות? אם לא אז אני לא חושב שמניעת כאב מהבן שלי הופכת אותי לשונא ישראל.

ה ם נגד הצבא
מממ... עוד עניין מעניין: המגזר שיותר מחמישים אחוז ממנו אינם מתגייסים כלל. בניו ובנותיו מקללים ומכים את חיילי צה"ל. הם אלו שאוהבים את צה"ל. מה אגיד האהבה פנים רבות לה.

כמה מנהיגי שמאל מתנגדי צה"ל:
  • שולמית אלוני, מתנגדת צה"ל - לחמה (שמתן לב, לא סתם שירתה אלא לחמה) בפלמ"ח ולאחר מכן שירתה בצה"ל.
  • יונתן גפן, מתנגד לצה"ל וקצין בצנחנים.
  • זהבה גלאון, מתנגדת צה"ל - בנה לחן במלחמת לבנון השניה.
  • דוד גרסמן, מתנגד לצה"ל ידוע ומחבר הזמן הצהוב, כמפקד טנק נכנס בנו למלחמת לבנון השניה שם מצא את מותו בקרב.
  • וישניסקי, מתנגד לצה"ל - איבד את בנו בזמן שהאחרון הגן על גוש קטיף.
  • א"ב יהושע - מתנגד צה"ל ידוע , צנחן.
  • יוסי שריד - מתנגד צה"ל, תותחן. ב- 1982 היה חבר הכנסת היחיד מטעם המערך שלא הצביע בעד מלחמת לבנון. למרות זאת התנדב למילואים ושימש כלוחם מלווה שיירות ללבנון.
  • אני, נגד צה"ל בהגדרה - בעת מלחמת לבנון השניה בגיל 35 השארתי בבית תינוקת בת חודשיים והלכתי לשנוא את צה"ל מתוקף צו 8. שנים אני מתקשה להגיע לחגיגות יום עצמאות כיוון שאני הולך להיות נגד צה"ל בדרום לייד הקבר של בן דודי אשר היה לי כאח והיה נגד צה"ל כמוני.
בסדיר, בזמן האינתיפאדה הראשונה הוצבתי במערת המכפלה ופגשתי תומך צה"ל ידוע. היה זה הרב לוינגר אשר טרח להגיע אל המ"פ שלנו, למשוך לו את הכותפת מתחת לשכפ"ץ ולומר לו: "שלושה פסים? אני מדבר רק עם שלושה כוכבים ומעלה..." לפחות הוא לא קרא לו נאצי. ברכה ידוע בין תומכי צה"ל לדורותיהם.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

אז, אם "יש לכן קשיים" ואתן יודעות זאת אף על פי שלא ניסיתן. אתן "מעדיפות לתרום במסגרות אחרות" ולא לתת את חלקיכן בהגנת המולדת זה בסדר נחזיק מעמד גם בלעדיכן.

אבל, לפחות היו פחות צבועות וצבועים ואל תהפכו את השירות בצה"ל לחזות הכל. אם אחיכן, אביכן או בן זוגכם מזכירים את העובדה שדפני ליף (כדוגמה) לא שרתה בצה"ל ולכן יש בה פגם כלשהו, חייכו בבישנות הזכירו שגם אתן לא שרתתן בצה"ל ודפני הציגה את גליונה הרפואי המעיד שכל חייה סבלה ממחלת הנפילה (לא עלינו).

ועוד דבר קטן אלו שכן משרתים רוצים להגיע הביתה כמה שיותר. נסו לא להעמיס עליהם עוד משימות אבטחה מפניכם. http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/315/876.html
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

את ערבי שלא הועמד למשפט הוא "אנס סדרתי"
חברה' בואו נעשה סדר:
בענתות פונקתם בכבוד להיות בחברת הן פדופיל מורשע והן אנס סדרתי מורשע יאסין רפעאי האחד והיחיד (באמת - היחיד בשם זה בישראל, כך שאין מצב לבלבול).

דע אני בשוק! פגשת ימני אדיוט??? אני בהלם! חשבתי שרק אנשי רוח שמאלנים רוצים להרוג ימנים!

וואו יש באמת שמאלנים שמשרתים בצבא? לא כולם מתנחלים ו/או דתיים?

בעזרת אנקדוטות לא נגיע לשום מקום טוב. אתה רוצה לנהל דיון רעיוני? או לספר שראית Td]כלב ירוק llpYHNII[/po]/AAAAAAAAAJo/6EC-r3K0n-Q/s1600/green-dog.jpg , ועל כן אין ספק שכל הכלבים ירוקים?
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

tknubh - מי שתוקף חפים מפשע הוא חלאה וצריך להיענש. איכשהו יותר מעציב אותי שיש חלאות מבני עמי (אולי אני גזען אבל זה המצב) מאשר בעמים אחרים.
אני מבין מדוע האוייב אינו רואה חייל חמוש לבוש מדים כ"חף מפשע". העובדה שגם ישראלים כאלו ואחרים רואים את זרוע הביצוע של ממשלה דמוקרטית ככאלו שתקיפתם מותרת הינה עצובה ומדאיגה מאד.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

מתוך אתר המרכז למורשת בגין: http://www.begincenter.org.il/Article.a ... 59&ID=1388, לכבוד יום העצמאות המתקרב.

אדוני ראש הממשלה
"אדוני ראש הממשלה" סדרת הרצאות איכות. סדרת הרצאות חודשיות מפי מיטב החוקרים
והביוגרפים אודות ראשי ממשלת ישראל לדורותיהם. ההרצאות יתקיימו בבית העצמאות,
באולם ההיסטורי בו הוכרז על הקמת המדינה בשנת 1948.
רח' רוטשילד 16, תל אביב. הכניסה חופשית! יש לאשר השתתפות בטל' 02-5652011.
ההרצאה הראשונה:
יום שני, א' אייר, 23.4.2012 בשעה 20:00: פרופ' מיכאל בר זוהר על דוד בן גוריון
פרופ' בר זוהר הינו סופר, היסטוריון וביוגרף אשר חיבר מספר ספרים וביוגרפיות
רחבות היקף על דוד בן גוריון.
תכנית יתר המפגשים:
יום רביעי, י"ז אייר, 9.5.2012 בשעה 20:00: פרופ' גבריאל שפר על משה שרת
פרופ' גבריאל שפר מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטה העברית הינו חוקר בכיר אשר
כתב בין השאר את הביוגרפיה היחידה עד כה על משה שרת.
יום רביעי, ט"ז סיון, 6.6.2012 בשעה 20:00: ד"ר עמי גלוסקא על לוי אשכול
ד"ר עמי גלוסקא הוא מחבר הספר "אשכול, תן פקודה!" על צה"ל וממשלת ישראל בדרך
למלחמת ששת הימים.
יום רביעי, י"ד תמוז, 4.7.2012 בשעה 20:00: ד"ר מירון מדזיני על גולדה מאיר
ד"ר מירון מדזיני שימש כדובר משרד ראש הממשלה של לוי אשכול, גולדה מאיר ויצחק
רבין. ספרו "גולדה- ביוגרפיה פוליטית" זכה בפרס ראש הממשלה לשנת 2010.
יום רביעי, כ' אב, 8.8.2012 בשעה 20:00: מר אהרון ידלין על יצחק רבין
מר אהרון ידלין, חתן פרס ישראל, איש פלמ"ח, חבר כנסת לשעבר ושר החינוך בממשלת
רבין הראשונה.
יום רביעי, י"ח אלול, 5.9.2012 בשעה 20:00: מר שלמה נקדימון על מנחם בגין
מר שלמה נקדימון הוא עיתונאי וחוקר תולדות הישוב והמדינה, שימש כיועץ התקשורת
של ראש הממשלה מנחם בגין.
הכניסה להרצאות חופשית ברישום מראש בטלפון: 02-5652011
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

תהום פעורה בין הטרמינולוגיה של קדושת הארץ למציאות שמזהמת אותה
מעניין לקרוא איך אלו שכל סנטימטר מאדמת אבות חשוב להם הם פעמים רבות אלו שגורמים לשטחים רבים זיהום חמור אשר יגרום לכולנו נזקים משמעותיים (אקוויפר החוף).
האקולוגיה אינה עוצרת בגבול.

גרה בקרוואן? בדקי לאן הולך הביוב שלך או כלשונה הציורית של טליה, תוצרי פעילות המעיים שלך. אם זה לנחל הסמוך, כדאי שתלמדי מה זה יעדה לילדייך.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

וואו יש באמת שמאלנים שמשרתים בצבא? לא כולם מתנחלים ו/או דתיים?

אני רוצה להזכיר לך את הקישור שאת עצמך הבאת לדף זה: ראש אגף תיכנון כוח אדם בצהל: "הסיבה העיקרית להשתמטות הינה דת".
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אתה יודע שאין באמת התאמה בין מספר הפרסומים אודות שפכים לכמות שלהם במציאות, נכון?
כלומר, אם מדברים על 2.5 שפכים יהודים במשך 99% מהזמן, ולא מזכירים כמעט את 178,945 השפכים הערבים, זה לא משנה את העובדה שהערבים מזרימים שפכים לסביבה פי אלפי מונים מהיהודים.

עשרים מתוך 21 הכפרים הפלסטינים בדרום השומרון סרבו להצעת ישראל לחבר אותם למערכת ביוב מרכזית. הם פשוט מסרבים לשתף פעולה עם ישראל. במקום זאת, זורמים מי השפכים שלהם לשכבת האקוויפר ומרעילים את עתודות המים, הן של ישראל והן של המדינה הפלסטינית בפוטנציה. לדברי פרופ’ חיים גבירצמן, חוקר והידרולוג מומחה מהאוניברסיטה העברית, 95 אחוזים מ-56 מיליוני הקוב של מי שופכין המופקים על ידי הפלסטינים מדי שנה זורמים ללא טיפול לתוך הקרקע. למעשה, ב-15 השנים האחרונות הוקם בגדה המערבית מפעל אחד בלבד לטיהור שפכים, וזאת למרות קיומה של קרן תרומות בינלאומית בסך 500 מיליון דולר המיועדת למטרה זו.

אני רוצה להזכיר לך את הקישור שאת עצמך הבאת לדף זה: ראש אגף תיכנון כוח אדם בצהל: "הסיבה העיקרית להשתמטות הינה דת".
נו מה לעשות שסרבני דת מתרבים בהצלחה גדולה יותר מאשר סרבני מצפון. אני מניחה שצ'יוואוות לא צריכות להצהיר בשביל לא להתגייס ;-)
(סליחה)
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

דע
שוב אותה הביקורת: אתה לוקח מקרה של קרוואן יחיד, כדי להעיד על כלל ההתנחלויות (ולהבדיל על הערבים), מבלי לבדוק באמת את המצב בשטח.
הקשורת משתמשת בשיטת העבודה הזו שלך (ושל כמעט כל הציבור) כדי לשטוף את מוחך.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

קרוואן יחיד? קראת את המאמר? אולי תחשבי שוב על היישוב עלי כולו ?

הנימוק הערבים גרועים יותר הוא נימוק רע. אני יודע שברוב הדברים הערבים גרועים יותר. אני גם מצפה מהם לפחות ומס ההכנסה שלי לא ממן בניית כבישים ליישובים שלהם. אם מחליטים על הקמת התנחלות לא יכול להיות שנותנים אישור בנייה בלי הסדרת ניהול שפכים. בתוך המדינה זה אפילו לא חוקי.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

קרוואן יחיד? קראת את המאמר? אולי תחשבי שוב על היישוב עלי כולו ?
(סליחה על ההגזמה בנוגע לקרוואן. איבדתי את שלוותי יותר מדי פעמים בדיון היום)
במספרים (בקירוב):
הפלסטינים מייצרים פי 2.5 שפכים מהיהודים בשטחים;
60% מהשפכים הפלסטינים אינם מטופלים כלל;
3% מהשפכים של היהודים בשטחים אינם מטופלים כלל;
32 מליון קוב פלסטינים, לעומת 0.7 מליון קוב יהודים;
הפלסטינים מזניחים פי 45 שפכים מאשר היהודים.

הנימוק הערבים גרועים יותר הוא נימוק רע.
רע מאוד, אפילו. שלא ישתמע שזו כוונתי, חלילה.
הכוונה שלי היתה אחרת: מטרת הדף היא להראות כיצד התקשורת מפלה את היהודים בסיקור. זו דוגמא טובה לכך, מאחר והיה ראוי שסיקור בעית השפכים בשטחים תטפל בזו הערבית פי 45 מזו היהודית.
פלוני_אג*
הצטרפות: 22 מרץ 2012, 20:40

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אג* »

שוב אותה הביקורת: אתה לוקח מקרה של קרוואן יחיד, כדי להעיד על כלל ההתנחלויות (ולהבדיל על הערבים), מבלי לבדוק באמת את המצב בשטח

לא חסרים מספר נתונים שלויים, כמו למשל מספר התושבים ?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

פלוני כנראה שלחת לפני שראית שעדכנתי מספרים של כמויות שפכים.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

הפלסטינים אינם בשליטת ממשלת ישראל ולכן אין לי יכולת להשפיע על מה שקורה בתחומם כמו שאין לי יכולת להשפיע על מה שקורה בירדן. יתירה מזו, איני חושב שהם קוראים בדף זה ולכן איני כותב עבורם. ברם, מתנחלות יש כמה שקוראות. מפתיע שגם בנושא אקולוגיה אנו חלוקים במקום שיגידו לי: אנו מוכנות לקחת אחריות, ארץ ישראל חשובה לנו, בריאות ילדינו חשובה לנו, ביום ראשון נבדוק עם ועד היישוב האם השפכים שלנו זורמים לנחלים וא כן, האם ניתן לרכוש מערכת טיהור (לא מאד יקרה אגב) ליישוב, את אומרת הפלסטינים מזהמים יותר (יש גם יותר תושבים אגב) ולכן גם אנו פטורים מטיפול בבעיה שאנו גורמים.

מתוך הצעה לסדר בעניין זה של ח"כ דב חנין: http://www.dovblog.org/dov/957.html
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

אגב, אני מצטער שאת מאבדת את שלוותך. שימי לב שזה קורה בלי שמישהי תקלל אותך או תטען שצריך לאשפז אותך כפי שאחת הכותרות ששמת בדף זה מציעה לעשות איתי.
ואפרופו, אם ידעת שאת אומרת דברי שטות מתוך כעס מפתיע שבכל זאת בחרת להוסיף: "התקשורת משתמשת בשיטת העבודה הזו שלך (ושל כמעט כל הציבור) כדי לשטוף את מוחך."
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה אלמתן (13.04.2012 18:48):
בעזרת אנקדוטות לא נגיע לשום מקום טוב. אתה רוצה לנהל דיון רעיוני? או לספר שראית כלב ירוק , ועל כן אין ספק שכל הכלבים ירוקים?

כאשר ישנה הכללה מטופשת ,מספיק דוגמה נגדית אחת כדי לבטלה (מתמטיקה של כתה ח' אם איני טועה). הבאתי מספר דוגמאות של אנשי שמאל בולטים אשר אינם "נגד הצבא" כפי שחברתך חושבת על כל השמאלנים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

"התקשורת משתמשת בשיטת העבודה הזו שלך (ושל כמעט כל הציבור) כדי לשטוף את מוחך."
אני מאמינה בכך בכל לבי (וגם רואה את השיטה עובדת, היטב). לכן, בעצם, הדף כל כך חשוב לי.
הפלסטינים מזהמים יותר (יש גם יותר תושבים אגב)
שוב - אני לא באה להטיח אשמות, אלא להראות את חוסר הפרופורציה בטיפול התקשורת בנושא. ובכל זאת:

הפלסטינים אינם בשליטת ממשלת ישראל ולכן אין לי יכולת להשפיע על מה שקורה בתחומם
טענה מוזרה ביותר. מה לדעתך צריך לעשות? לשבת ולהסתכל על הנחלים מתמלאים בג'יפה?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

טענה מוזרה ביותר. מה לדעתך צריך לעשות? לשבת ולהסתכל על הנחלים מתמלאים בג'יפה?
לא! צריך להקים עוד התנחלויות שלפחות ישוו את הזיהום שלנו לזיהום שלהם, אם לא יותר. ושהמתנחלים ילמדו משהו מהתל אביבים, כמעט אלופי העולם. אתם לא יודעים לייצר מספיק זבל שם ביהודה ושומרון. די כבר להעליב שמאלנים, תתחילו לעבוד.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה, זה נורא נוח לדבר כל הזמן על האחר. הבנות שלי עשות את זה אחת לשניה על בסיס קבוע: זו לא אני בלגנתי וכו'.
מהי התרומה שלכם למצב לא טוב? האם יש לכם אפשרות לשפר את המצב?

לדבר על מישהו אחר שבאמת אין לנו כל יכולת להשפיע עליו לא תורם כלום. ודרך אגב הפלסטינים היו בשליטה שלנו 40 שנים. לא עשינו את מה שצריך בעניין השפכים שלנו ועלינו להכות על חטא בעניין זה.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

"בעוד 50 שנה, הנטל על החילונים יוכפל"
ד"ר יעקב שיינין, "מודלים כלכליים": "אוכלוסיית הרוב" של היום, תהפוך למיעוט. נורמת חוסר התעסוקה של 4 מיליון חרדים ושל הנשים הערביות, תטיל עליה נטל כלכלי אדיר

לצפיה בראיון המלא
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

"התקשורת משתמשת בשיטת העבודה הזו שלך (ושל כמעט כל הציבור) כדי לשטוף את מוחך."

איך שכחתי, אנשי ימין הם אידאולוגים. הם השקיעו מחשבה ובחרו בנתיב לאחר עיון עמוק בכל העובדות. הם לא הושפעו כלל מהוריהם ובית גידולם אלא עברו תהליך פנימי שבסופו הגיעו לאן שהגיעו.
אנשי השמאל הם עדר של שטופי מוח חסרי יכולת ניתוח עצמית.

את לא מרגישה שאת קצת חוזרת על גרסה זו באופן קצת שונה כל פעם: רוצח ימני אינו באמת רוצח, פוליטיקאי מהשמאל לא חושב באמת על טוב המדינה אלא על עצמו בלבד וכו וכו'..
כולה אנו אנשים שבחלק מהנושאים חושבים אחרת ממך. הרגעי.
פלוני_אג*
הצטרפות: 22 מרץ 2012, 20:40

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלוני_אג* »

לוני כנראה שלחת לפני שראית שעדכנתי מספרים של כמויות שפכים.

ומהי כמות האנשים ?
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

ומהי כמות האנשים ?
משגע אותי שאנשים שיקפידו מאוד לדייק ב many much מזלזלים כשזה נוגע לשפה שלהם. וזה רווח גם באקדמיה ובקרב עיתונאים יודעי ספר.
אנשים הם לא כמות! אנשים סופרים ולא שוקלים.
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

_"בעוד 50 שנה, הנטל על החילונים יוכפל"
ד"ר יעקב שיינין, "מודלים כלכליים": "אוכלוסיית הרוב" של היום, תהפוך למיעוט. נורמת חוסר התעסוקה של 4 מיליון חרדים ושל הנשים הערביות, תטיל עליה נטל כלכלי אדיר_
וואי איך אפשר לכתוב כזה מאמר מיותר?! כאילו שמישהו יודע איך תראה החברה החרדית או הערבית (או החילונית) בעוד שתי דורות!

ומהי כמות האנשים ?
למה זה משנה?1 :-0
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

טליה: ומהי כמות האנשים ?
למה זה משנה?1

זה משנה מאד. דוגמה: 100 פלסטינים שופכים לנחל 1000 קוב ביוב. 10 יהודים שופכים לנחל 150 קוב ביוב. היהודים גורמים יותר נזק לכל בן אדם. (את יכולה להפוך את הדוגמה אם זה יקל עלייך את הקריאה).

אחד מהמדדים של האו"ם למדידת רמת חיים הינה כמות השימוש במים לנפש. ככל שרמת החיים עולה כך כמות המים לנפש עולה. התוצר של הרשות הפלסטינית הוא בערך 3000$ לנפש ושל ישראל כ- 29,000$ לנפש (בשנה). לפיכך סביר להניח שכל מתנחל מזהם את הנחל יותר מאשר כל פלסטיני.
רמז: אם את שופכת לנחל לפחות השתמשי בחומרים אקולוגיים שהדגים ימותו עם חיוך.
פלוני_אלמונית*

הימין בתקשורת הישראלית

ומהי כמות האנשים ?
זה מה שקורה כש"לא סופרים" את האנשים. אז באמת למה זה משנה?
טליה_אלמתן*

הימין בתקשורת הישראלית

אבל קשה לי להאמין שמתנחל מייצר יותר שפכים מאשר סתם איזה חיפאי :-\

זה מה שקורה כש"לא סופרים" את האנשים. אז באמת למה זה משנה?
אני באמת לא מבינה, וזה לא יפה להתלבש עלי בחולשתי. מצער אותי מאוד שמישהו יחשוב עלי באופן כזה. ואם את לא באמת חושבת ככה, אז אין סיבה להטיח עלבונות :-(
tknubh*
הצטרפות: 21 דצמבר 2010, 14:58

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי tknubh* »

איכשהו יותר מעציב אותי שיש חלאות מבני עמי (אולי אני גזען אבל זה המצב) מאשר בעמים אחרים.
כבוד השופט : I rest my case .

זה תסמין אנטי-שמי ידוע ("דע" : אינני טוען שאתה אנטישמי אלא שהטיעון הזה הוא תסמין אנטישמי ידוע).
כלומר ניתן לקחת נושא שבו היהודים גרועים כמו האחרים - (לדוגמא - מציאות של עשיר שעשה את עושרו באמצעות עושק הרבים או ההפך - מציאות של ציבור יחסית גדול שנמצא בתחתית החברה) ובכל זאת הטלת אחריות גבוהה יותר ובעקבות זאת גם סנקציות פיננסיות, פיזיות, ואף נטילת חיים דוקא מיהודים.

אינני משפטן - אבל נדמה לי שבשפה משפטית זה נקרא "הגנה מן הצדק".
זה לא הוגן לבקש מיהודים אמות מידה שונות וגבוהות יותר מכל עם אחר. וכן, אם יש "ערבים", "נוצרים", או כל חלוקה אתנית או דתית אחרת שבה מתבצעות עוולות ברמה שעולה או שווה לרמה שבה הן מתבצעות על ידי בני העם היהודי - זה מהווה טיעון להפחתת החומרה שבה נתפסת עוולה זו כעוולה מיוחדת ולכן ראויה לטיפול מיוחד.

ולא - אין בכך כדי להמעיט את סלידתי מעושי עוולה (בודאי מאנשים שבועטים בכל אדם חסר ישע הנמצא בסביבתם). והייתי מביע את סלידתי זו באופן בולט ופומבי ולא רק בציקצוקי שפה (ויצא לי להתעמת - מלולית - עם כאלה שאינם סוברים כמוני).
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי פלונית* »

אבל קשה לי להאמין שמתנחל מייצר יותר שפכים מאשר סתם איזה חיפאי
זה לא נכתב בשום מקום בשיח האחרון זו בדיוק ההתעקשות לא להתייחס עניינית לנכתב.
הבעיה היא עם מי ששפכיו אינם מטוהרים ומטופלים. סביר להניח שבחיפה רשת הביוב מוסדרת ולכן אין מקום להשוואה בין התנחלויות ללא מתקני טיהור לבין סתם חיפאי.
חבל. יש אפשרות לפתור את זה ואפילו די בקלילות. יש מכונים פרטיים שמוכרים מתקנים שכאלה. במקום להצטדק בכך שאחרים מזהמים יותר נסי לבדוק היכן את יכולה להפחית את הזיהום שלך.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

את שפכי חיפה אני מכיר היטב: הם מטוהרים, מובלים בצינורות כ- 50 ק"מ לכיוון מזרח ומשקים את שדות עמק יזרעאל, כור מחצבתי.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

tknubh (15.04.2012 09:31): באמצעות טיעון כזה אתה בקלות יכול להכשיר גם רצח (הפלסיטנים רוצחים יותר).
אבל העניין פשוט: הילד שלך זורק קליפת בננה על המדרכה. אתה מעיר לו(אני מקווה) והוא מצביע על ילד אחר ואומר לך הוא זרק אשכול שלם. האם אתה משאיר את קליפת בנך על המדרכה?
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

tknubh : לדרוש מעצמי ומקבוצת ההשתייכות שלי להצטיין יותר מאחרים זה לא ביטוי של שינאה זה ביטוי של אהבה.

היהודים נהגו על ההסטוריה להצטיין יותר מאחרים ובגלל זה הצליחו גם בסביבות עויינות. מצער שאתה מוכן לזנוח כל זאת ולהסתפק בלהיות גרוע אבל כמו האחרים (אשר האמצעים שלהם כאמור פחות מעשירית מאשר שלך ושלי).

וכשאתה משווה עצמך לפלסטינים בנושא של תשתית אתה גם שוכח שהיו לנו 40 שנים בהם שלטנו בערי הגדה. יכולנו לבנות שם איזה מכון טיהור שרצינו. לא עשינו זאת לא אצלם ולא בהתנחלויות.
דע*

הימין בתקשורת הישראלית

שליחה על ידי דע* »

בשורה התחתונה: אם אתה או את תושבי עלי שהביוב שלהם זורם לנחל הסמוך ומשם מחלחל למי התהום של המדינה, אתם צריכים לשאול את עצמיכם: האם אנו רוצים (להמשיך) להיות חלק מהבעיה או חלק מהפתרון.

אם אתם רוצים להיות חלק מהבעיה תמשיכו להגיד לעצמכם הערבים מזהמים יותר (למרות שעובדתית כאמור בהשוואה למספר התושבים אתם מזהמים יותר). אם אתם רוצים להיות חלק מהפתרון קחו יוזמה והעלו את זה על סדר היום היישובי שלכם.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”