היריון שלישי ושרירי בטן יוק

לא_מגלה_עדיין*
הצטרפות: 26 פברואר 2010, 08:43

שליחה על ידי לא_מגלה_עדיין* »

אני בהיריון שלישי. שבוע 7. ומסתבר ששרירי הבטן שלי פשוט אינם.

איזו מין רגישות קצת כואבת בבטן התחתונה בצד ימין, שמדי פעם הופכת לכאב מעט חד, הסתברה אתמול כקשורה לחולשת השרירים האלה (לדברי הרופא שלי).

יש לי כבר בטן של חודש רביעי ומעלה (אני בשבוע 7 כאמור). לא מסוגלת להסיע את העגלה של הסופר. פוחדת להרים דברים אפילו לא כל כך כבדים, כי בהיעדר שרירי בטן חוששת שכל העומס יפול על רצפת האגן, שנמצאת בערך באותו מצב רפיוני מזעזע.

אני מתחילה בקרוב ללמוד פאולה, אבל אני יודעת שרצפת האגן ושרירי הבטן מאוד קשורים זה לזה ושבפאולה לא עושים כלום עם שרירי הבטן הבלתי-טבעתיים-בעליל.

ללכת לשיעורי יוגה אני לא יכולה, מכל מיני סיבות שלא כאן המקום לפרט.

יש לנשים החכמות באתרנו המופלא עצות בשבילי, איך לחזק את שרירי הבטן?

אולי תרגילי יוגה שמתאימים ספציפית למצב הזה?
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

שליחה על ידי שני_צו* »

אבל אני יודעת שרצפת האגן ושרירי הבטן מאוד קשורים זה לזה ושבפאולה לא עושים כלום עם שרירי הבטן הבלתי-טבעתיים-בעליל.

כשאני עשיתי פאולה, כמה חודשים אחרי לידה, הגוף עבד די הרבה על שרירי בטן.
לא_מגלה_עדיין*

כשאני עשיתי פאולה, כמה חודשים אחרי לידה, הגוף עבד די הרבה על שרירי בטן.

וואללה? טוב לדעת.

צלצלתי קודם למורה לפאולה מהאזור שלי. דיברתי אתה לפני חודשיים-שלושה כי רציתי להתחיל ללמוד,
היא אמרה שמסיבות אישיות היא לא מלמדת כרגע אבל היא חוזרת ללמד תוך שבועיים ושהיא תתקשר אלי.
עברו הרבה יותר משבועיים וכלום, אז היום צלצלתי אליה שוב (מיד אחרי שפתחתי את הדף)
והיא אמרה, שלא רק שהיא לא חזרה עדיין ללמד,
גם אי אפשר לתרגל פאולה בתחילת הריון בכלל, עד חודש חמישי, מינימום רביעי!
זה פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה
ונכנסתי מזה ממש לדיכאון.

אני חייבת לעשות משהו לטובת השרירים האלה, יותר משמעותי מקגל,
מה גם שאני בכלל לא בטוחה שהקגלים שאני עושה שווים משהו.
נראה לי שאני רק חושבת שאני מכווצת את המקום הנכון אבל בעצם מכווצת יותר את הבטן ואת התחת.

איך אני אסחוב את ההריון ככה? :-(
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

שליחה על ידי נעה* »

גם אי אפשר לתרגל פאולה בתחילת הריון בכלל, עד חודש חמישי, מינימום רביעי!
כדאי לבדוק את זה עם עוד מורות. לפי זיכרוני (הדי רעוע, אני מודה), בהריון השני תרגלתי פאולה מחודש שלישי בערך, ובשלישי איך שנודע לי.
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

שליחה על ידי אום_שלום* »

אפשר לתרגל פאולה ממש מהתחלה, תלוי במורה ובנסיון שלה.

פוחדת להרים דברים אפילו לא כל כך כבדים, כי בהיעדר שרירי בטן חוששת שכל העומס יפול על רצפת האגן
בכל מקרה שרירי קרקעית האגן הם אלה שאמורים לספוג את עיקר העומס ולקחת אותו מהבטן ולא להיפך. אבל אין ספק שבשביל זה הם צריכים להיות חזקים.
אני ממליצה מכל וכל על תרגול יוגה להריון או פאולה, ממש מעכשיו, ואם המורה לא מאפשרת אז בסוף השליש הראשון.
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

שליחה על ידי סאלוש* »

יש הרבה סוגי יוגה, הרבה מורים... את פוסלת הכל ממש?
כי יצא לי כבר לפגוש מורים ליוגה שהרגשתי שלא עושים לי טוב בכלל, ומורים מדהימים, אז אולי בכל זאת?
כי זה עובד בצורה מאוד מאוזנת על כל השרירים. בטן, רצפת אגן, גב, רגליים, כתפיים, שכל הגוף יתחזק ויחזיק אותך.
לא_מגלה_עדיין*

את פוסלת הכל ממש?

אני לא פוסלת בכלל.
במחשבה שאני מתחילה אוטוטו פאולה, יצא שאין לי תקציב וזמן גם ליוגה,
אבל עכשיו המחשבה שלי שונה.
בעיות אחרות: יוגה בהריון הקודם עשתה לי לא טוב (היה לי סימפיזיוליזיס שלא אובחן בזמן והוחרף מאוד בגלל התרגול),
והמורה היחידה פה באיזור לא כ"כ מבינה ביוגה להריון.
עכשיו אני שוקלת לנסוע קצת רחוק בשביל מורה מעולה ליוגה הריון ויוגה נשית שאני מכירה. מקווה שהיא תסכים ללמד אותי בשליש ראשון.
מיקה*
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

שליחה על ידי מיקה* »

מציעה להשתמש בחגורה, לחפש חנות ממש טובה לחזיות (של פעם), או חנות מיוחדת, לא יודעת היכן משיגים, כזו עם בעלת חנות מקצועית, חנות שבה מתקנים ומתאימים ולבקש חגורת הריון,
אני הייתי סומכת על המורה לפאולה ולא לוקחת סיכון.
חגורה תתמוך בבטן ותדאג שלא יגרם נזק לגב.
אם את סומכת על המורה שפנית אליה שתלמד אותך ותהיה קשובה, סמכי עליה גם עכשיו.
גילוי נאות, אני מורה מתחילה, למדתי אצל נועה אילת, חפשי את מס' הטל' שלה ודברי אתה, (קיבוץ גניגר), היא תלמידה של פאולה, יש לה נסיון של שנים והיא אמא לכמה ילדים בעצמה, לדעתי תענה לך ברצון.
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

במקביל, יציבה טבעית. המשקל בכלל לא אמור ליפול על שרירי תחתית האגן, אלא על העצמות, כשהיציבה נכונה והישבן בולט אחורה (כמו אצל האפריקאיות, או נשים בתמונות מלפני 100 שנה). לא במקום חיזוק השרירים, כמובן!
אום_שלום*

שליחה על ידי אום_שלום* »

עכשיו אני שוקלת לנסוע קצת רחוק בשביל מורה מעולה ליוגה הריון ויוגה נשית שאני מכירה. רעיון טוב.

נועה אילת תענה לך ברצון והיא גם מלמדת נשים בהריון ממש מהתחלה, אם כי יכול להיות שפחות תלמידות מתחילות ויותר כאלה שכבר תרגלו לפני כן.
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

שליחה על ידי סאלוש* »

עכשיו אני שוקלת לנסוע קצת רחוק בשביל מורה מעולה ליוגה הריון ויוגה נשית שאני מכירה
בהחלט נשמע מעולה.
בתור מישהי שממש פתרה את כל הבעיות הרפואיות (הנפוצות... לא משהו אקזוטי - כאבי גב, גרון וכו') בעזרת יוגה - זה יכול להיות בהחלט שינוי אדיר.
ויש כמובן גם בונוסים מחשבתיים ורגשיים לעניין :-)
אגב, אם כבר יוגה, אולי תשאלי אותה על התדירות. ממה שאני רואה סביבי, תדירות של פעם בשבוע בד"כ לא מספיק "מספקת את הסחורה".
לא_מגלה_עדיין*

טוב, מסכמת את המידע שאספתי וחושבת "בקול רם".

פאולה עובדת על השרירים הטבעתיים (כולל רצפת אגן) ישירות, ומשפיעה גם על שרירי הבטן בעקיפין.
יוגה להריון עובדת (גם) על שרירי הבטן ושרירי רצפת האגן ישירות.
גם פאולה וגם יוגה לא מקובל להתחיל בשליש ראשון.
אני מרגישה שהבטן שלי במצב גרוע מכדי להתחיל בעוד חודשיים פלוס.
אני מרגישה ששרירי הבטן שלי במצב הרבה יותר גרוע משרירי רצפת האגן, וזה מדאיג אותי.

הפעם האחרונה שעשיתי יוגה היתה בהריון הקודם,
יש לי טעם רע בפה מהיוגה ההיא,
המורה לא הבינה בכלל ביוגה להריון, היוגה גרמה להחמרה רצינית בסימפיזיולוזיס שסבלתי ממנו, ובאופן כללי לא נהניתי בשיעורים.
בעבר היותר רחוק למדתי יוגה אצל מורים אחרים ונהניתי (גם בהריון הראשון).
אבל בגלל הזיכרון האחרון, המחשבה על יוגה מעוררת בי רתיעה.

אני מתה ללמוד פאולה כבר מזמן.

אין מצב לגם וגם (מבחינת כסף וזמן).

אני חושבת שהרעיון הכי טוב הוא להתייעץ עם המורה ליוגה הריון שאני מכירה, שאנשים שאני סומכת עליהם מהללים אותה, ושמלמדת במרחק נסיעה שהוא סביר מבחינתי.
אולי היא תסכים ללמד אותי כבר עכשיו.

אם לא, אני לא יודעת מה לעשות.
לא_מגלה_עדיין*

אגב, אם כבר יוגה, אולי תשאלי אותה על התדירות. ממה שאני רואה סביבי, תדירות של פעם בשבוע בד"כ לא מספיק "מספקת את הסחורה".

אין לי כסף וזמן ליותר מפעם בשבוע. אבל בכל מקרה - בכל תרחיש שהוא - אני מאוד רוצה (ומבקשת מקוראות שמבינות בזה) המלצה על תרגיל שאני יכולה לעשות באופן יומיומי בבית. בשביל הבטן זאת אומרת.
לא_מגלה_עדיין*

גם פאולה וגם יוגה לא מקובל להתחיל בשליש ראשון.

ואם יש מורות לפאולה שנוהגות אחרת, הן מלמדות במרחק נסיעה שהוא לא סביר מבחינתי. (בדוק)
לא_מגלה_עדיין*

חגורת הריון

מה זה בעצם? תוכלי לפרט? למה זה נועד, מה זה עושה?
אום_שלום*

שליחה על ידי אום_שלום* »

אני מבינה שאולי את חוששת מזה שיזהו אותך אבל אולי תכתבי מאיזה אזור את ואוכל להפנות אותך למורה מתאימה ליוגה בהריון?
אני נוהגת לקבל נשים בהריון גם בשליש ראשון, אין הרבה שיוצרות קשר בשלב הזה אבל אם מישהי פונה אני לא אומרת לא, וכמובן שישנן כאלה שהן תלמידות ותיקות שנכנסות להריון ואז ודאי שלא אומר להן ללכת ולחזור רק בעוד שלושה חודשים כל עוד הן מרגישות טוב.
כמו שאני רואה את הדברים אם מתרגלים בקבוצת הריון והתרגול באמת מותאם לנשים בהריון אין שום בעיה לתרגל בשליש הראשון, אבל מכיוון שידוע שזהו השליש שבו מסתיימים הכי הרבה הריונות באופן ספונטני לעיתים לא רוצים לקחת סיכון ולהגיד בדיעבד שהיוגה או הפאולה, או הדיקור או כל דבר בעולם גרם לזה.
בגדול, תרגול יוגה מותאם להריון הוא הרבה פחות בעייתי ממאות פעולות שאנחנו עושות ביומיום (הרמת ילדים, קניות מהסופר, נקיון הבית, עמידה/ישיבה/הליכה לקויה) ביוגה מתאפשר להיות בתשומת לב למקומות המועדים מה שבמהלך היום הרבה יותר קשה.
טיפ קטן להריון בכלל ולשיעורי היוגה בפרט- לא לעשות פישוקים גדולים על מנת שלא יוחמר הסימפיזיולוזיס
תמיד לשמור את הרגליים בפישוק סביר של קצת יותר מרוחב האגן ולהקפיד על עמידה עם עקבים קצת החוצה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חגורת בטן היא מעין בד חזק החובק את הבטן מלמטה ותומך בשרירי הבטן. מומלץ מאוד במצבך
לא_מגלה_עדיין*

אני מבינה שאולי את חוששת מזה שיזהו אותך אבל אולי תכתבי מאיזה אזור את ואוכל להפנות אותך למורה מתאימה ליוגה בהריון?
לא צריכה הפניה, אם אומר לך איפה אני גרה בטח תפני אותי אל זו שאני מתכוונת לפנות אליה בעצמי (היא ידועה, נחשבת ומומלצת).
לצערי אני לא גרה מספיק קרוב אלייך. :-) בהחלט הייתי באה.
(אגב, את מכירה אותי ויודעת שאני בהריון. מזהה? רמז: יש סיבה טובה לזה שאין לי שרירי בטן)

טיפ קטן להריון בכלל ולשיעורי היוגה בפרט- לא לעשות פישוקים גדולים על מנת שלא יוחמר הסימפיזיולוזיס
כן, עליתי על זה לבד :-P

חגורת בטן היא מעין בד חזק החובק את הבטן מלמטה ותומך בשרירי הבטן. מומלץ מאוד במצבך
תודה.
מיקה*
הצטרפות: 02 יולי 2004, 07:36

שליחה על ידי מיקה* »

חגורות הריון, מה שמצאתי ברשת, לנסות במקום ולהרגיש.
מסכימה עם אום שלום בענין לקיחת סכונים, כלומר, אם את לולינית בקרקס, אין בעיה להמשיך בהריון תקין, אבל לא להתחיל, אפשר לעשות פאולה בעדינות, ברור שלא מעט עושות (כמו כל פעילות אחרת) בתחילת ההריון לפני שיודעות.

http://www.hanegev.co.il/65888/%D7%97%D ... 7%95%D7%93

http://www.hanegev.co.il/65888/חגורות---גב--הריון-ועוד
http://www.ortho-pharm.co.il/shop/item.asp?itemid=31
סגו_לה*
הצטרפות: 31 מאי 2008, 22:41
דף אישי: הדף האישי של סגו_לה*

שליחה על ידי סגו_לה* »

ממה שאני יודעת,חגורה מחזיקה מבחוץ ועלולה לגרום לגוף "לשכוח" לחזק בעצמו את השרירים כי יש תמיכה חיצונית. מקווה שהסברתי את עצמי טוב...
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

שליחה על ידי ענת_קדם* »

לי עזר מאוד טיפולי מים שבחלק הראשון עשינו עבודה על שרירי היציבה ואכן הבטן נכנסה פנימה. הנוח הוא שזה במים אז משקל הגוף לא משחק תפקיד אבל איזון בהחלט צריך. אחרי 20 דקות הייתי ממש מתעייפת. התגובה מיידית תוך שלושה טיפולים כבר עמדתי יציב והבטן שגם אצלי יצאה במהירות החוצה מחולשה נכנסה פנימה וכאבי הגב שבאו בעקבות הכל נעלמו!!
אני הלכתי בהוד הבשרון לאקווה בייבי אבל אני בטוחה שכל מקום בסגנון יכול לעזור.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אם את מעוניינת אשמח לשלוח לך בדואר חגורת הריון במצב מעולה שאין לי צורך בה {@
ש_צ*
הצטרפות: 16 מרץ 2010, 04:46

שליחה על ידי ש_צ* »

מדריכה בשומרון ליוגה בהריון יש למשהו ידע והמלצות??
אמונה_בה'*
הצטרפות: 10 יוני 2009, 16:20

שליחה על ידי אמונה_בה'* »

שאלה,
מותר בהריון בשליש הראשון במצב שכל הבטן בחוץ ללכת עם חגורת בטן רגילה (לא חגורת הריון)
ש_צ*
הצטרפות: 16 מרץ 2010, 04:46

שליחה על ידי ש_צ* »

נראה לי (סתם מחשבה הגיונית לא מידע) שאם זה נוח לך אז אין בעיה.
בשליש הראשון הרחם עדין בתוך האגן וועדין לא עלתה לבטן (אם כי יש נטייה להרגיש כבר שמן מהרגע של הבדיקה ביתית) לכן לא נראה לי שזה יפריע להריון.
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

ממה שידוע לי אסור לעשות שרירי בטן בהריון.
בנוגע לפאולה, פני אל עשב השדה בדף הבית שלה, היא מורה לפאולה ותגיד לך.
אני הלכתי עם חגורת בטן בחודש שמיני-תשיעי (ובאוגוסט!!), אבל חגורה מותאמת להריון (קניתי במיקי אורתופדיה במרכז ויצמן בתל אביב). כן, זה קצת לחץ, אבל הקל על העומס (אני פשוט נפלתי בשמיני על עצם הזנב :-(). אממה, כדאי לך לנסות להשיג איזה השתתפות מקופת חולים כי זה יקר.
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

שליחה על ידי תמר* »

יש מורה לדעתי ברחלים .. אני לא זוכרת את השם שלה אבל היא ןבעלה פיזיוטרפיסטים גם והיא גם מכינה ללידה.. היא מצוינת.
את יכולה להתקשר למזכירות שם ולשאול אותם. הם יענו בשמחה.
אמ.*
הצטרפות: 25 פברואר 2010, 13:37

שליחה על ידי אמ.* »

הריון שני, לא שלישי אבל שרירים על הפנים.
שבוע 8 בערך.
עכשיו מתחיל לי כאב מתחת לבטן בכל פעם שאני קמה מישיבה וקשה לי להרים את הפיצית.
מה זה אומר?
עוד_בטן*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 11:53

שליחה על ידי עוד_בטן* »

שאלה דומה:
אז מה גורם בעצם לבטן לצאת החוצה בשבוע 7? (כמו אצלי) אני נראית כבר רביעי!
מדובר בשרירי בטן חלשים?
אפילו אם אני מתרגלת שרירי בטן ורצפת אגן פעם בשבוע לפחות?
לא_מגלה_עדיין*

_אז מה גורם בעצם לבטן לצאת החוצה בשבוע 7? (כמו אצלי) אני נראית כבר רביעי!
מדובר בשרירי בטן חלשים?_

לא בהכרח. תלוי כמה היא יצאה.
בתחילת ההריון הבטן מתנפחת גם מסיבות הורמונליות, כמו לפני מחזור אבל יותר.
זה הריון חוזר שלך? אם היא יצאה באופן משמעותי יותר מאשר בהריון הראשון / הקודם בשלב הזה, אז בהחלט אפשר לחשוד בשרירי הבטן.

אפילו אם אני מתרגלת שרירי בטן ורצפת אגן פעם בשבוע לפחות?
איזה שרירי בטן את מתרגלת?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

פעם בשבוע זה כמו כלום... לשרירים יש זיכרון של יומיים שלושה ואם את לא מתרגלת לפחות בתדירות הזו, את למעשה מתחילה כל פעם מחדש ולא בונה את השריר. לדעתי מומלץ לתרגל לפחות פעם ביום אם לא יותר..
דחיינית*
הצטרפות: 22 פברואר 2012, 22:52

שליחה על ידי דחיינית* »

תודה לכולכן, כל כך נחמד לשמוע נשים במצבים דומים. אני דחיינית של שיטת פאולה. אחרי 2 לידות ופיסורה מכאיבה עד אימה, הגעתי לפאולה, אבל פשוט לא הצלחתי להתמיד בתרגולים. אני בחורה קופצנית ותרגול יומיומי של שעה בשכיבה כאשר כל תרגיל אורך 20 דקות ומונוטוני להחריד! כעת, שנה וחמישה חודשים אחרי הלידה. הפיסורה, תודה לה', התפוגגה, אבל נותרתי עם תופעת לוואי לא נעימה, בערך פעמיים בשבוע מברכים אותי במזל טוב על ההריון, קמים לי באוטובוס, ונותנים לי כבוד של הריונית :-( אבל, אני לא!
המשקל די דומה למקור, +4 קילו. אבל הבטן, חודש חמישי בכיף. ברור לי שזה נובע מחולשה, ברור לי שפאולה יכולה לעזור בצורה ששום התעמלות אחרת לא תעזור. בנוסף כל אפצ'י רציני כרוך בדליפה קטנה :-( בינתיים נרשמתי לאחרונה למכון כושר, ועל אף ההנעה הצרופה משיעורי הזומבה, הבטן עקשנית, והדליפות עם האפצ'י ממשיכות.
המורה המקסימה לפאולה אמרה שעדיף לא לעשות התעמלות אחרת בזמן שלומדים פאולה, כדי שזה יעבוד נכון, ויתבסס בגוף. אמרתי לעצמי שכאשר אכנס להריון נוסף (בע"ה בקרוב) אתחיל פאולה. בקיצור תירוצים ודחיינות. אבל מקריאה פה אני מבינה שרצוי לא להתחיל פאולה בשליש ראשון. מה עושים??

אגב, לכל נשות היוגה. חברתי המורה ליוגה הדריכה אותי לא לבצע תנועות הפוכות ביוגה (עמידת נר, ידיים, ראש) בזמן הריון. במקרה שלא ידעתן
למישהי יש מילות עידוד, עצות?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”