ראה גם:
לתת פליק לילד
מפליא שבטו אוהב בנו
לא, לא, אני חלילה לא מצדדת בכותרת שנתתי לדף הזה, עם זאת קרה לא אחת שבני טעם
נחת זרועי על ישבנו הקטן, הוא בן שלוש וחצי.
אני נשבעת לעצמי בכל פעם מחדש, כשאני יוצאת משליטה ומחטיפה לו "פליק", שזו הפעם האחרונה בהחלט ואני חייבת לעבוד על עצמי בדרך כלשהיא. לקחת נשימה עמוקה לפני שזה קורה...
היום כשכעסתי על בני בקול רם, הוא הסווה את פניו כאילו עומד לחטוף. וואוו, אני מדוכדכת לגמרי מזה.
יונת שרון (2002-07-09T20:19:00):
תעיפי מבט בדיון בדף הכאת ילדים (בעיקר החל מההודעה של פלונית אלמונית והלאה).
ו. אולי תנסי הימלטות לחדר אחר ושאגה לתוך ארון לפני שזה קורה.
ענת גביש (2002-07-10T21:14:00):
קראתי עכשיו את מה שיעצה אלה בדף הכאת ילדים וזה גדול-לחבק. ראיתי אמא שזו התגובה שלה כשהילד מכה או נושך מישהו אחר .מדהים הכוח של חיבוק. תודה אלה ותודה לך פלוני יקרה שבעזרתך אפשר להיזכר בזה.
רותי (2002-07-13T15:37:00):
אני רוצה להגיד, בקשר לצעקות.. פעם נסענו באוטו, התינוקת צרחה, היה פקק, לא יכולתי לעצור, חשבתי שאני משתגעת, (לא כעסתי עליה בכלל, אבל הרגשתי בלחץ נורא, ובדיכאון מהבכי שלה), בקיצור, נתתי כזו צעקה בתוך האוטו... והיא נבהלה ובכתה יותר חזק.
ואז נזכרתי שכשהייתי קטנה וגם בבי"ס צעקות היו גורמות לי סבל נורא. משתקות אותי ומעליבות.
ומאז אני זהירה עם צעקות.
לצעוק לתוך ארון יכול דווקא להיות רעיון טוב, וזה גם בטח גורם להרגשה כל כך דבילית שמייד את מתחילה לצחוק ולהרגע.
חבצלת (2002-07-13T23:05:00):
אני התחלתי לנתח מאיפה בא לי האיבוד שליטה שגורם לי להתפרץ על הילדים, על דברים הכי טיפשיים (לא בצורה איומה אבל בצורה מספיק חזקה כדי לגרום לי רגשות אשם...) ומצאתי ש...החשש מאיבוד שליטה גורם לי לאיבוד שליטה.
מאז שאני מודעת לזה ועובדת על זה יש הרבה פחות התפרצויות כאלה. אז...כן, לפעמים גם אותנו ההורים צריך "לנתח"...שיהיה בהצלחה...
חגית ל (2002-07-14T01:23:00):
מסכימה עם חבצלת. ומשום מה הדברים שכתבתי כאן עברו ל-'הכאת ילדים'. בכל אופן הרגשתי שזה המשכי למה שכתבו פה.
וגם עם רותי אני מסכימה שצעקות נורא מבהילות ילדים אבל מה שמפתיע הוא שלפעמים אני מרגישה שכבר לא איכפת לי אם היא ניבהלת - זה בדר"כ אחרי שאני צופה בהדגמות של השכנים שהילדים שלהם כבר רגילים מאוד לצעקות ולא ניבהלים בכלל, אבל אז היא מזכירה לי בצרחות שהיא נורא עדינה וכן ניבהלת מהדברים האלה ושוב פידחתי.
בשמת א (2002-07-16T14:44:00):
ואם כבר הזכרתן את הצרחות והבכי באוטו כשאנחנו נוהגות - הפיתרון שעבד אצלנו היה דווקא לשיר .
למעשה, פיתחתי שיטת מניעה: אם הכנסתי אותה ערה או שהיא התעוררה - התחלתי מייד לשיר ברצף את כל שירי הילדים (שהיא הכירה, כי גם שרתי לה בבית וגם קיבלנו את קלטות האודיו). כשראיתי שאני לא מצליחה לזכור שירים או מלים תוך כדי נהיגה - פשוט הבאתי את הקלטות לאוטו ושרתי עם הקלטות . מאוד חשוב היה שאני אשיר, כי רק לשמוע את הקלטות, בלי הקול של אמא, עבד בגיל הרבה יותר מאוחר (שנתיים ומעלה, נדמה לי).
הפיתרון הזה הציל את שפיותי, אבל הבעיה גמלה אותי מאישיותי הקודמת כ"חולת הגה"...