מכונת גלידה
גם אני בענייני מכונת גלידה.
הבנתי שזה לא סיפור יקר נורא (ובטח לא ביחס לתמורה, לפחות מבחינתי).
אפשר לקנות באינטרנט בכ-350 ש"ח, נדמה לי.
אז - האם יש למישהו המלצה או אי-המלצה על מכונת גלידה כלשהי?
מה צריך לבדוק ולחפש או להימנע כשקונים מכונה כזו?
תודה.
קר שינדו (2007-06-21T01:48:25):
אז - האם יש למישהו המלצה או אי-המלצה על מכונת גלידה כלשהי? מה צריך לבדוק ולחפש או להימנע כשקונים מכונה כזו?
אני מחפש במשך זמן רב מכונת גלידה. לדעתי, עדיף לקנות מכונה שמקפיאה את הגלידה (אין צורך להקפיא את המיכל שלה במשך 24 שעות וכבר אין חשק לאכול גלידה). יש מספר חנויות בתל אביב שמייבאות בקיץ מכונות גלידה איכותיות מאיטליה. אנסה לברר לך את שמן.
עודד המחפש (2007-06-21T10:16:37):
קראתי איפשהו (לא מהימן בכלל) שהמחיר של מכונות כאלה הוא בסביבות 2000 ש"ח !
אני לא חנות גלידה. רק רוצה להכין לעצמנו קצת...
מיצי החתולה (2007-06-24T14:55:01):
עודד, לנו היתה מכונה שנרכשה לפני כשלוש שנים תמורת 150 ש"ח, הכי פושטית, של איזה non-brand. מקפיאים את המכל, מוציאים, מחברים לחשמל, מכניסים את החומרים (אם אתה מכין גלידה עם ביצים ושמנת, צריך לבשל ולקרר קודם) לחצי שעה, ואז מכניסים למקפיא. יוצא מ-עו-לה. ברור שמכונה שכבר מקפיאה זה פחות טרחה, אבל בטח גם יותר כסף.
מיצי החתולה (2007-06-24T15:06:24):
גיגלתי עכשיו מכונת גלידה, ולהפתעתי ראיתי מחירים יותר גבוהים, ואז מצאתי את זה מכאן ניתן להבין שכנראה שהפסיקו ליבא לארץ את המכונות הפשוטות והזולות עקב ביקוש נמוך.
model]כאן id[/po]=9234 ראיתי שהמחיר הנמוך ביותר הוא 320 ש"ח, ואני הייתי ממליצה לך בחום לנסות באתרי יד שניה, ולכתוב ב ככר השוק שאתה מחפש לקנות מכונה משומשת, כי זה נראה לי לגמרי מסוג המכשירים שמעלה אצל המון אנשים אבק בבית ליד מכונת הלחם עקב עצלות.
with passion (2007-06-24T15:16:46):
אפשר גם להתארגן כמה שכנים ולקנות אחת במשותף.. זה מכונה שבטח בממוצע תשתמשו בה כתריסר פעמים בשנה במקרה הטוב.. לכן אפשר הרבה מאד שכנים.. מצאתם עשר אז זה כולה עולה 32 שקל למשפחה.
גיליתי ועוד לא ניסיתי שלשכנתי החביבה יש מכונה כזו שמכיניסים לפריזר בעוד היא מחוברת לחשמל בחוט והיא מערבבת את הקרם תוך כדי שזה מקפיא... מישהו מכיר את אלו?
יער נורווגי (2007-06-24T16:00:03):
חברה שלי מכינה גלידה במכונת גלידה שמיועדת לילדים, משהו שקונים בחנויות משחקים. אנסה לתפוס אותה לברר עוד פרטים.
סאלי תדמור (2010-08-14T10:20:12):
מה צריך לחפש במכונת גלידה?
המכונה הזו, אם אני מבינה נכון, היא כמו המכונות הרגילות הקטנות. היתה לי של דלונגי. שזה אומר מיכל שצריך להקפיא אותו 24 שעות במקפיא - ולזה צריך מקום רב במקפיא, אצלי זה היה חצי מאחד משני המדפים שלי - ואז לשפוך פנימה את הגלידה הנוזלית (batter), ולתת לזה להתערבל תוך כדי הקפאה (המיכל מקפיא) איזה 20 דקות עד שמוכן. שים לב לנפח הקערה - תקבל גלידה בכמות הזו, ופחות (אי אפשר למלא לגמרי). שאצלנו זה מילא שני מיכלים של פיינט בערך (כמו בן וג'ריס). מה שדי מבעס, אם אתה כבר טורח להכין גלידה, כי אתה מקבל מעט.
אם אתה מוכן למחיר הזה - לתכנן 24 שעות מראש את הגלידה, לתפוס המון מקום במקפיא, ולקבל מעט גלידה - אז תקבל גלידה ממש טעימה ומאוד מאוד טריה.
אה, עוד דבר, אתה בטח יודע, שבשביל לקבל גלידה טעימה כמו בגלידריה, זה מורכב מהמון(!!!) שמנת וסוכר. או סורבה - שמצריך שימוש בהמון המון פירות.
(כבר ברור שאני את שלי מסרתי
בתיאבון @}
מיכל מ (2004-07-20T22:52:14):
יש לנו סברסים על שיח שכן וחשבתי להכין מהם משהו כמו גלידת סברסים. אני זוכרת, בערך, שאפשר להכין ממיץ מנגו של פריגת ושמנת מוקצפת מן גלידה. יש לכם רעיונות בסגנון, עם מחית סברסים במקום מיץ מנגו נניח? תודה @}