הכנת זיתים

בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

אני ראיתי ביוטיוב מתכונים שמתבלים את הזתים בכורכום מה הסוד של הכורכום
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי..תודה
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

אחריי שכבשת את הזתים צריך פעם בשבוע לפתוח את הצינצנת לפתוח ולסגור או כול כלי שהו על מנת להוציא אוויר..זו דעתי זמה מה שאני עושה כול שנה
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

ואין לי טעם של תסיסה..מה חשוב לא להכניס ידיים
לקחת אם כלי של מיטבח ומדעי פעם לטעום
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

פניה שניה למה סמים כורכום בכבישת הזתים משהו יכול להגיד לי ולתת לי תשובה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם זיתים כבושים שמים במקרר או בחוץ?
במיכל עם מים מלח ושמן,או במקרר ללא מים?
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

עדיף במקרר אם כול התמיסה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למה מצטבר לי עובש בחלק העליון בצנצנת?
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

צריך לשים שמן זיית. בחלק העליון לאתימה לשים עליי דפנה זה מונע עובש. לא נורא אפשר להוציא את החלק של העובש אם כף
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

בני... אני מסקתי 13ק"ג זיתים ירוקים יפים גדולים אשרתי אותם במשך שבוע ימים פעמיים ביום מחליף מיים אחריי שבוע תיבלתי אותם שניי שום לימון עליי דפנה רוזמרין מיי מלח מידה מדוייקת אם בייצה וחלק העליון שמן זיית לשים לפי הצורך ..אחריי חודש הזתים מוכנים טעם מעודן
בני*
הודעות: 26
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 17:23

הכנת זיתים

שליחה על ידי בני* »

היום מסרתי זיתים שחורים גדולים יפים 5ק"ג מתכון אחר תהליך קצר שוטפים טוב את הזתים כמה פעמים להוציא את כול לכלוך לאחר מי כן מייבש את הזתים בסלסלה לאחר מי כן מלח גס לפזר על הזתים לשים לא לחסוך שבוע מידיי פעם להרבה את הזתים עד הזתים סופגים את המלח לאחר מי כן שוטפים את הזתים במיים שוטפים טוב טוב ולאחר מי כן לשפוך מיים רותחים. כדיי להפחית את כמות המלח שהיה הזיית..אפשר לתבל אותם ולחלק לצנצנות לשיעליי דפנה כמה פרוסות לימון פלפל חריף בלי שום מיי מלח כפית אחת על כול כוס תשאיר מקום בחלק העליון שמן זיית חשוב מאוד לאטימה ס'מ לפחות
פרלה_השונמית*
הודעות: 2
הצטרפות: 07 יולי 2020, 14:25

הכנת זיתים

שליחה על ידי פרלה_השונמית* »

יש לנו בערך 14 עצי זית במשק, לא משהו מסחרי. ידוע כמה נהוג לקבל עבור קבלן שמוסק ואחראי עד ביקובוק, הקבלן שעבדנו איתו עד השנה נהג לקחת 70% מהתנובה הסופית, האם זה מקובל להשאיר לנו 30% מהשמן?
ראובן_טל*
הודעות: 1
הצטרפות: 26 אוקטובר 2020, 16:08

הכנת זיתים

שליחה על ידי ראובן_טל* »

הי פרלה על הכמות עצים שיש לכם זה פחות או יותר מה שנהוג לקבל, נסי לארגן עוד כמה עצים במושב שלך ואני בטוח שהקבלן יוכל להוזיל לך את העליות, הוא לא הצטרך לשנע את הכלים או את העובדים שלו יותר מידי, וכך הוא ואתם תוכלו לקבל יותר.
איילת*
הודעות: 426
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

הכנת זיתים

שליחה על ידי איילת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אפשרי לכבוש זיתים בקופסת לוקלוק? ויכול להיות שהזיתים שלמעלה השחירו כי שמתי שכבה גדולה מדי של שמן זית?
ליאור*
הודעות: 49
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

הכנת זיתים

שליחה על ידי ליאור* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
רוזמרין*
הודעות: 1764
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

הכנת זיתים

שליחה על ידי רוזמרין* »

האם רצוי להחזיק זיתים כבושים, מוכנים לאכילה, בתוך שמן זית ?
אם הזיתים נשארים בתוך נוזל הכבישה אז לשים שכבה דקה של שמ"ז מלמעלה. אם הם הוצאו מהנוזל - להכניס קצת שמ"ז ולנער כדי לצפות אותם.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה עושים עם זיתים שיצאו מלוחים מדיי? שטיפה לא עזרה, השרייה במים שבועיים שיפרה. מה עושים? כבשתי כמה צנצנות זיתים ירוקים שלמים.
שוקי.*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 מרץ 2021, 21:59

הכנת זיתים

שליחה על ידי שוקי.* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כבשתי לפני כ4 חודשים .3 צנצנות מעולות ברביעית הזיתים מאוד רכים .
מה הבעיה .
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם יד דרך להפחית מן המרירות של הזיתים אחרי שכבר עומדים בקופסאות עם מי מלח ולימון כמה חודשים?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כבשנו זיתים והם יצאו רכים.מה הסיבה?
יונתן_קיש*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 אוקטובר 2022, 02:49

הכנת זיתים

שליחה על ידי יונתן_קיש* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עץ הזית שלי הניב השנה יבול נאה של שני פחי 18 ליטר. לצערי הזיתים נראים נגועים- הם בעלי גבשושיות ונקודות כהות! שווה לכבוש? מי יכול ליעץ? יש תמונות אך איני מצליח להעלותם לדף.
סופי*
הודעות: 9
הצטרפות: 18 אוקטובר 2004, 17:02

הכנת זיתים

שליחה על ידי סופי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

100 גרם על 1 ליטר מים...רצוי להרתיח את המים והמלח לפניי לצנן ואז לשפוך לצינצנות(היחס ל1 קילו זיתים-ליטר מים עם 100 גרם מלח)
ריקי*
הודעות: 70
הצטרפות: 11 יולי 2003, 10:38

הכנת זיתים

שליחה על ידי ריקי* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי לאחרונה נאלצתי בגלל בעיה רפואית לעבור לתזונה דלת נתרן
בתור אחת שממש חובבת זיתים
זה ממש קשה לי בלי זה
אני ישמח למתכון להכנת זיתים דל נתרן
בעלי משרה את הזיתים בשלב הראשון במים
אני צריכה מתכון לשלב השני עם כמה שפחות מלח ואם אפשר בלי בכלל
בריגי_נומושי*
הודעות: 7
הצטרפות: 02 אוקטובר 2021, 11:16
דף אישי: הדף האישי של בריגי_נומושי*

הכנת זיתים

שליחה על ידי בריגי_נומושי* »

היי ריקי תנסו עם קצת פחות מכפית מלח לכוס מים (עד שהצנצנת מתמלאת ) והייתי עושה בצנצנות לא גדולות מדי .

זיתים יפים קטנים (מוכנים יותר מהר) או זיתים גדולים מבוקעים בעדינות ,
מושרים במי ברז .
מחליפים את המים שלוש-ארבע פעמים .

זיתים בצנצנת עם : לימון בקליפתו קצוץ גס , 2-3 שיני שום בקליפתם דקורים במזלג , ענף קטנטן של עלי זית ,ענף קטנטן של עלי רוזמרין וחתיכת עלה דפנה + תמיסת מלח כאמור למעלה
ולכסות למעלה בעלי גפן ושכבה של שמן .
  • אם אוהבים טעם של זית מלא עם מרירות מתונה אבל נוכחת - אחרי שבוע / עשרה ימים ורק אז ולא לפני פותחים לטעימה ראשונה .
  • ואם פחות מתחברים - פשוט ממתינים בסבלנות שלושה שבועות לפני הפתיחה הראשונה .

וכשהזיתים מוכנים לטעמכם - - - הייתי מוציאה בכף מחוררת את הכמות הרצויה לארוחה והייתי שוטפת אותם מהתמיסת מי מלח פעם אחת .מזרזפת עליהם טיפונת שמן זית ומגישה .

בהצלחה ולבריאות !
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הכנת זיתים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שימו לב שהצ'ט הזה התחיל בשנת 2004 והוא ממשיך עד עכשיו - שנת 2022. צ'ט בן 18 שנה, מרשים ביותר. תודה על העצות הטובות.
שליחת תגובה

חזור אל “שיתוף בעריכות והצעות עריכה”