הכנת פעוט יונק לניתוח
-
- הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
- דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
קיבלנו תאריך לניתוח של בובון. 2.12.04.
הניתוח אמור לאחות את השסעים בלחייו, וליצור לו פה סימטרי.
הוא יהיה מאושפז שלושה ימים, ואחר כך עוד עשרה ימים עד הוצאת התפרים. עד אז, ידיו יהיו נתונות בסדים, כדי שלא יפתח לעצמו את התפרים .
לא ברור עדיין איך יאכל אחרי הניתוח. המנתח אמר שיממה אחת בדרך כלל התינוקות כואבים וישנים, ואחר כך ננסה להזין באוכל מרוסק בכפית או מזרק, ונראה איך תלך הנקה. בכל מקרה אשאב חלב, ואם לא יוכל לינוק - יקבל בבקבוק מיוחד או בכפית.
אני מתכוננת.
גייסתי שלוש חברות שיעזרו לי לבשל לפני הניתוח, שיהיה אוכל מוכן בבית לשבוע לפחות. הן גם יביאו לי אוכל לבית החולים (אני מתכוונת להיות איתו כל הזמן שם, באמת צריך לברר אם יש איך ללון לידו), ויהיו איתי בזמן הניתוח עצמו, במשמרות. הניתוח נמשך ארבע-חמש שעות, ואני לא רוצה להיות לבד. האיש שלי שתקן ומסתגר במצבים כאלה, ואני מעדיפה לכבד את דרכו ולא להעיק עליו בצרכי התקשורת שלי.
אצור קשר עם יועצת הנקה - בטח התפיסה תשתנה, שתהיה מישהי זמינה ליתר בטחון.
אצור קשר עם קלינאית תקשורת, שתעזור לי לגבש תרגילים שיקלו עליו את ההחלמה ויגמישו את השרירים החדשים.
אני מחפשת מידע מה יכול לעזור להחלמת הצלקת. שמנים? צמחים? מישהו יודע?
הניתוח אמור לאחות את השסעים בלחייו, וליצור לו פה סימטרי.
הוא יהיה מאושפז שלושה ימים, ואחר כך עוד עשרה ימים עד הוצאת התפרים. עד אז, ידיו יהיו נתונות בסדים, כדי שלא יפתח לעצמו את התפרים .
לא ברור עדיין איך יאכל אחרי הניתוח. המנתח אמר שיממה אחת בדרך כלל התינוקות כואבים וישנים, ואחר כך ננסה להזין באוכל מרוסק בכפית או מזרק, ונראה איך תלך הנקה. בכל מקרה אשאב חלב, ואם לא יוכל לינוק - יקבל בבקבוק מיוחד או בכפית.
אני מתכוננת.
גייסתי שלוש חברות שיעזרו לי לבשל לפני הניתוח, שיהיה אוכל מוכן בבית לשבוע לפחות. הן גם יביאו לי אוכל לבית החולים (אני מתכוונת להיות איתו כל הזמן שם, באמת צריך לברר אם יש איך ללון לידו), ויהיו איתי בזמן הניתוח עצמו, במשמרות. הניתוח נמשך ארבע-חמש שעות, ואני לא רוצה להיות לבד. האיש שלי שתקן ומסתגר במצבים כאלה, ואני מעדיפה לכבד את דרכו ולא להעיק עליו בצרכי התקשורת שלי.
אצור קשר עם יועצת הנקה - בטח התפיסה תשתנה, שתהיה מישהי זמינה ליתר בטחון.
אצור קשר עם קלינאית תקשורת, שתעזור לי לגבש תרגילים שיקלו עליו את ההחלמה ויגמישו את השרירים החדשים.
אני מחפשת מידע מה יכול לעזור להחלמת הצלקת. שמנים? צמחים? מישהו יודע?
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה! שיעבור בקלות האפשרית.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
נשמע קשה.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
אני פה. מקשיבה.
יש איך לעזור?
יש איך לעזור?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
הכנת פעוט יונק לניתוח
גם פה אני אומרת לך, כל מה שעולה בדעתך שנוכל לעזור-תגידי(())
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
עוזרים!
אני מתרגשת. אני רגילה אליו ככה, יהיה מוזר שהוא ייראה אחרת. בסך הכל זה נראה לי כמו שינוי דרמטי במראה. אני אוהבת אותו ככה. ואווו, יהיה מוזר.
אני מתרגשת. אני רגילה אליו ככה, יהיה מוזר שהוא ייראה אחרת. בסך הכל זה נראה לי כמו שינוי דרמטי במראה. אני אוהבת אותו ככה. ואווו, יהיה מוזר.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה!
אישית לא כ"כ יודעת לגבי צלקות, חוץ מזה שנדמה לי שכדאי להימנע מחשיפה לשמש לפני ההחלמה, ומומחיות השמנים ודאי יענו לך, כאן או בתפוז.
רוצה הצעות גם בתחומים אחרים?
להעסיק תינוק במשך שבועיים כמעט בידיים קשורות - נשמע לא פשוט... הרבה זמן בית, הרבה סרטים בווידאו, מוזיקה, ספרים, תעסוקה לגדול, בזמן שאמא/אבא עסוקים עם הקטן.
טיולים במקומות מעניינים שדורשים בעיקר הסתכלות ולא מגע - פינות חי, למשל.
פרחי באך, לכולם...
ניסיון להגביר למקסימום את שעות השינה שלו לשבועיים האלה... אם חדר השינה עדיין לא מואפל הרמטית, זה הזמן לעשות זאת, אולי.
המון בהצלחה!
אישית לא כ"כ יודעת לגבי צלקות, חוץ מזה שנדמה לי שכדאי להימנע מחשיפה לשמש לפני ההחלמה, ומומחיות השמנים ודאי יענו לך, כאן או בתפוז.
רוצה הצעות גם בתחומים אחרים?
להעסיק תינוק במשך שבועיים כמעט בידיים קשורות - נשמע לא פשוט... הרבה זמן בית, הרבה סרטים בווידאו, מוזיקה, ספרים, תעסוקה לגדול, בזמן שאמא/אבא עסוקים עם הקטן.
טיולים במקומות מעניינים שדורשים בעיקר הסתכלות ולא מגע - פינות חי, למשל.
פרחי באך, לכולם...
ניסיון להגביר למקסימום את שעות השינה שלו לשבועיים האלה... אם חדר השינה עדיין לא מואפל הרמטית, זה הזמן לעשות זאת, אולי.
המון בהצלחה!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אוי. זה גיל של לגעת, לגעת, לגעת. לאכול לבד, להרים מהרצפה.
אולי יעזור לו שתנחשי אותו, שתשחקי אתו במשחקים חליפיים - למשל למסור כדור לרגל, או לתת ולקחת מממנו דברים - אותם משחקים שעושים בד"כ עם הידיים.
ואולי אם תשחקי אתו במשחקים עם ידיים, הן יהיו עסוקות, ויהיה מותר לשחרר אותן רק למשך המשחק?
ועוד מחשבה - איך תהיה ההחלמה עם זה שהוא יזיז את הפנים (החיוכים שלו, למשל...)?
אולי יעזור לו שתנחשי אותו, שתשחקי אתו במשחקים חליפיים - למשל למסור כדור לרגל, או לתת ולקחת מממנו דברים - אותם משחקים שעושים בד"כ עם הידיים.
ואולי אם תשחקי אתו במשחקים עם ידיים, הן יהיו עסוקות, ויהיה מותר לשחרר אותן רק למשך המשחק?
ועוד מחשבה - איך תהיה ההחלמה עם זה שהוא יזיז את הפנים (החיוכים שלו, למשל...)?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
להעסיק תינוק במשך שבועיים כמעט בידיים קשורות
קפץ לי לראש - אורגנית עם מקשים גדולים.
בהצלחה רבה בניתוח והחלמה מהירה!
קפץ לי לראש - אורגנית עם מקשים גדולים.
בהצלחה רבה בניתוח והחלמה מהירה!
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הכנת פעוט יונק לניתוח
א. המון בהצלחה.
ב. את רוצה לכתןב באיזה בית חולים?
(ביד שמאל בהנקה קשה לכתוב)
ב. את רוצה לכתןב באיזה בית חולים?
(ביד שמאל בהנקה קשה לכתוב)
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
- דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*
הכנת פעוט יונק לניתוח
עוד עשרה ימים עד הוצאת התפרים. עד אז, ידיו יהיו נתונות בסדים, כדי שלא יפתח לעצמו את התפרים .
איזה מין סדים אלו בדיוק? על איזה חלקים של היד הם נמצאים? איזו תנועה הם מונעים?
אולי יש דרך אחרת למנוע שיגע לעצמו בתפרים? משהו כמו קולר של כלב נגד גרודים? (אבל שיושב על כל החזה שלא יהיה לחץ על הצוואר). בכל זאת נראה לי אפשרות קצת פחות מזעזעת מעשרה ימים עם ידיים קשורות.
במחשבה שנייה: חגורה במותניים שהידיים מחוברות אליה עם רצועות, נגיד כל רצועה באורך 10-15 ס"מ (או כמה שצריך) כך שהידיים אינן יכולות להגיע לפנים אבל עדיין יש להן חופש מסוים.
יכולה לתפור לך כזה אם תרצי.
ובמחשבה שלישית: לקבע רק את המרפקים, בקיבוע רך ונעים ומרופד. כי יד ישרה לא תוכל להגיע אל הפנים, אבל תוכל לעשות הרבה דברים אחרים.
שווה לבדוק.
איזה מין סדים אלו בדיוק? על איזה חלקים של היד הם נמצאים? איזו תנועה הם מונעים?
אולי יש דרך אחרת למנוע שיגע לעצמו בתפרים? משהו כמו קולר של כלב נגד גרודים? (אבל שיושב על כל החזה שלא יהיה לחץ על הצוואר). בכל זאת נראה לי אפשרות קצת פחות מזעזעת מעשרה ימים עם ידיים קשורות.
במחשבה שנייה: חגורה במותניים שהידיים מחוברות אליה עם רצועות, נגיד כל רצועה באורך 10-15 ס"מ (או כמה שצריך) כך שהידיים אינן יכולות להגיע לפנים אבל עדיין יש להן חופש מסוים.
יכולה לתפור לך כזה אם תרצי.
ובמחשבה שלישית: לקבע רק את המרפקים, בקיבוע רך ונעים ומרופד. כי יד ישרה לא תוכל להגיע אל הפנים, אבל תוכל לעשות הרבה דברים אחרים.
שווה לבדוק.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
הכנת פעוט יונק לניתוח
ואו. ריצת מרתון נשמעת כמו טיול בפארק לעומת השבועיים האלה.
פגשתי פעם בביה"ח ילדונת מתוקה בת 10 חודשים שעברה ניתוח לתיקון חיך שסוע והיו לה הסדים האלה. מקווה שהתקופה תעבור כמה שיותר מהר.
רעיון: תוכלי להשיג jolly jumper - מין קפצית כזו שתולים על משקוף הדלת? הבת שלי מאוד אהבה לקפץ בה ולדעתי הגודל עדיין מתאים בגיל שנה.
עוד רעיון: צבעי אצבעות באמבטיה, פעולה שאפשר ורצוי לעשות בידיים ישרות.
לא יודעת אם הבובון אוהב להיות במנשא, אבל ראיתי המצאה גאונית - מעין פאוץ' שמתחבר על המותן שלך ומחוברת אליו כרית שהילד יושב עליה, היד שלך תומכת בו וכך אפשר להסתובב איתו זמן ממושך.
הרבה הרבה ספרים - להתנדנד יחד בגינה - מוסיקה - מחזיקה לכם אצבעות שתעברו את השבועיים האלה, ואת השעות של הניתוח ואחריו, כמה שיותר בקלות.
פגשתי פעם בביה"ח ילדונת מתוקה בת 10 חודשים שעברה ניתוח לתיקון חיך שסוע והיו לה הסדים האלה. מקווה שהתקופה תעבור כמה שיותר מהר.
רעיון: תוכלי להשיג jolly jumper - מין קפצית כזו שתולים על משקוף הדלת? הבת שלי מאוד אהבה לקפץ בה ולדעתי הגודל עדיין מתאים בגיל שנה.
עוד רעיון: צבעי אצבעות באמבטיה, פעולה שאפשר ורצוי לעשות בידיים ישרות.
לא יודעת אם הבובון אוהב להיות במנשא, אבל ראיתי המצאה גאונית - מעין פאוץ' שמתחבר על המותן שלך ומחוברת אליו כרית שהילד יושב עליה, היד שלך תומכת בו וכך אפשר להסתובב איתו זמן ממושך.
הרבה הרבה ספרים - להתנדנד יחד בגינה - מוסיקה - מחזיקה לכם אצבעות שתעברו את השבועיים האלה, ואת השעות של הניתוח ואחריו, כמה שיותר בקלות.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אבל ראיתי המצאה גאונית - מעין פאוץ' שמתחבר על המותן שלך ומחוברת אליו כרית שהילד יושב עליה
ראיתי כזה אצל דלית3 (אני חשובת שהיא שקלה ליבא או משהו כזה). אם עוד קיים - אולי היא תוכל להשאיל.
ראיתי כזה אצל דלית3 (אני חשובת שהיא שקלה ליבא או משהו כזה). אם עוד קיים - אולי היא תוכל להשאיל.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה ו לימים קשים.
אין לי הרבה רעיונות מלבד קודם כל לדאוג גם לעצמך להרבה תמיכה - רגשית ופיזית. חברות אמיתיות שיהיו לצידך ( אם יש ) גם בבי"ח וגם אח"כ.
אם יש לכם מטפל בתחום כלשהו שהייתם איתו בקשר בשנה האחרונה ( דיקור, הומאופתיה וכו' ) הייתי מתייעצת בנוגע להכנת הגוף לקראת הניתוח, חיזוק המערכת החיסונית בכלל והמצב הרגשי בפרט ( מה שעובר עלייך מאוד משפיע גם עליו - מן הסתם ) וגם לגבי דברים יותר ספציפיים להחלמה טובה ומהירה ( כולל צלקות ).
איך להעביר את הזמן בקלות? להסתובב המון בחוץ - אם אפשר. ללכת לטיולים נחמדים כשהוא במנשא, חוף הים, טבע, ספארי ( קצת מוקדם אבל בכל זאת בילוי עם כל המשפחה של כמה שעות בחוץ ).
בקיצור רוב הזמן בטח יהיה עלייך ולכן - המון עזרה בשבילך!
מאחלת שיעבור עם כמה שפחות סבל שאפשר. אחשוב עלייכם.
אין לי הרבה רעיונות מלבד קודם כל לדאוג גם לעצמך להרבה תמיכה - רגשית ופיזית. חברות אמיתיות שיהיו לצידך ( אם יש ) גם בבי"ח וגם אח"כ.
אם יש לכם מטפל בתחום כלשהו שהייתם איתו בקשר בשנה האחרונה ( דיקור, הומאופתיה וכו' ) הייתי מתייעצת בנוגע להכנת הגוף לקראת הניתוח, חיזוק המערכת החיסונית בכלל והמצב הרגשי בפרט ( מה שעובר עלייך מאוד משפיע גם עליו - מן הסתם ) וגם לגבי דברים יותר ספציפיים להחלמה טובה ומהירה ( כולל צלקות ).
איך להעביר את הזמן בקלות? להסתובב המון בחוץ - אם אפשר. ללכת לטיולים נחמדים כשהוא במנשא, חוף הים, טבע, ספארי ( קצת מוקדם אבל בכל זאת בילוי עם כל המשפחה של כמה שעות בחוץ ).
בקיצור רוב הזמן בטח יהיה עלייך ולכן - המון עזרה בשבילך!
מאחלת שיעבור עם כמה שפחות סבל שאפשר. אחשוב עלייכם.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לקבע רק את המרפקים
ענת, תודה על ההצעה! הסדים אכן אמורים לקבע רק את המרפקים, ומישהי שבנה עבר ניתוח דומה התנדבה למסור לי את הסדים בהם השתמשו, שהם משופרים לעומת מה שבית החולים מספק. אין גבול לנדיבות של אנשים.
איך תהיה ההחלמה עם זה שהוא יזיז את הפנים (החיוכים שלו, למשל...)?
אני מניחה שמה שיכאיב לו - הוא בעצמו יימנע. יהיה משונה אם הוא לא יחייך כמה ימים, נכון? אני דווקא מודאגת יותר מפיהוק...
גילה, אני אדבר עם דלית3, תודה!
סיפרתי לפיצי שבובון יעבור ניתוח לתפירת הפה, כי הפה שלו רחב מדי.
לפני הניתוח בטח אסביר קצת יותר, גם לגבי ההעדרות שלי (בטח אבקש שיחליפו אותי בבית החולים מדי פעם לשעתיים, שאוכל לטייל עם פיצי קצת), ואני מתלבטת אם לקחת את פיצי (בן שלוש וחצי) לבקר את בובון בבית החולים. זה יכול להבהיל אותו. אחרי הקיסרי שעברתי הוא פחד נורא ולא רצה להתקרב אליי. מצד שני, חשוב לדעתי שיראה אותו, שלא יחשוב שנעלם, ויבין מה קורה.
את בובון אני מכינה לניתוח בהסברים מילוליים, ובמשחק עם מסכה של מכשיר אינהלציה - כמו שישימו לו על הפנים להרדמה. אם זה יהיה מכשיר מוכר וחלק ממשחק - בטח יפחד פחות. ונבקר במחלקה לפני הניתוח פעמיים, שגם המקום יהיה מוכר.
מאוד עוזרים הרעיונות לפעילות ומשחקים.
יש עוד?
המחשבה על הגבלה בתנועה, במיוחד בתחיבת חפצים לפה - ממש מזעזעת. הוא אוהב לאכול לבד, בידיים ובכפית. אם אני מנסה להאכיל אותו - הוא ממש מתקומם וחוטף את הכפית. אני סבורה שברוב המשחקים יוכל לתפקד כרגיל, הבעיה תהיה רק באכילה וטעימת העולם. אני מתנדבת להכניס לו לפה כל אצטרובל ואבן שיחפוץ, אבל לא בטוחה שהוא יסתפק בזה בלי למחות בבכי רם. מכינה מקום בתוכי להכלה של התסכול שלו.
ענת, תודה על ההצעה! הסדים אכן אמורים לקבע רק את המרפקים, ומישהי שבנה עבר ניתוח דומה התנדבה למסור לי את הסדים בהם השתמשו, שהם משופרים לעומת מה שבית החולים מספק. אין גבול לנדיבות של אנשים.
איך תהיה ההחלמה עם זה שהוא יזיז את הפנים (החיוכים שלו, למשל...)?
אני מניחה שמה שיכאיב לו - הוא בעצמו יימנע. יהיה משונה אם הוא לא יחייך כמה ימים, נכון? אני דווקא מודאגת יותר מפיהוק...
גילה, אני אדבר עם דלית3, תודה!
סיפרתי לפיצי שבובון יעבור ניתוח לתפירת הפה, כי הפה שלו רחב מדי.
- למה?
- כי נופל לו אוכל, וקשה לו לשתות.
לפני הניתוח בטח אסביר קצת יותר, גם לגבי ההעדרות שלי (בטח אבקש שיחליפו אותי בבית החולים מדי פעם לשעתיים, שאוכל לטייל עם פיצי קצת), ואני מתלבטת אם לקחת את פיצי (בן שלוש וחצי) לבקר את בובון בבית החולים. זה יכול להבהיל אותו. אחרי הקיסרי שעברתי הוא פחד נורא ולא רצה להתקרב אליי. מצד שני, חשוב לדעתי שיראה אותו, שלא יחשוב שנעלם, ויבין מה קורה.
את בובון אני מכינה לניתוח בהסברים מילוליים, ובמשחק עם מסכה של מכשיר אינהלציה - כמו שישימו לו על הפנים להרדמה. אם זה יהיה מכשיר מוכר וחלק ממשחק - בטח יפחד פחות. ונבקר במחלקה לפני הניתוח פעמיים, שגם המקום יהיה מוכר.
מאוד עוזרים הרעיונות לפעילות ומשחקים.
יש עוד?
המחשבה על הגבלה בתנועה, במיוחד בתחיבת חפצים לפה - ממש מזעזעת. הוא אוהב לאכול לבד, בידיים ובכפית. אם אני מנסה להאכיל אותו - הוא ממש מתקומם וחוטף את הכפית. אני סבורה שברוב המשחקים יוכל לתפקד כרגיל, הבעיה תהיה רק באכילה וטעימת העולם. אני מתנדבת להכניס לו לפה כל אצטרובל ואבן שיחפוץ, אבל לא בטוחה שהוא יסתפק בזה בלי למחות בבכי רם. מכינה מקום בתוכי להכלה של התסכול שלו.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בשמת, בבי"ח מאיר.
הכנת פעוט יונק לניתוח
אם יצטרכו לדקור אותו לפני ההרדמה, תשתדלי שישתמשו ב- EMLA קודם.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
הכנת פעוט יונק לניתוח
שלום,
המון הצלחה בניתוח.
אני רוצה להמליץ לך לבקש מהרופאים טלפונים של הורים שילדיהם עברו את הניתוח הזה. הורים יכולים לעזור לא רק בתמיכה אלא גם במידע, התמודדות יום-יומית, אוכל, הנקה סדים, כאבים, שינה, זמן החלמה... קראתי שיש לך כבר אמא אחת שעוזרת, מצויין.
אני יודעת זאת מפני שבני נולד עם קלבפוט (בעיה אורטופדית בכפות הרגליים), ובאמת שלפחות בתחום הזה לרופאים אין ממש זמן לרדת לפרטים ויש טיפים קטנים שהם בעצם גדולים (-:
טוב שיש אלטרנטיבה לסדים "רגילים".
10 ימים זה לא המון, כשהם יסתיימו תנשמו לרווחה ותגידי שרק התחלתם להבין איך להסתדר טוב מאוד, ולא רק טוב. 10 ימים זה עף.
תהיו בריאים ושמחים תמיד
המון הצלחה בניתוח.
אני רוצה להמליץ לך לבקש מהרופאים טלפונים של הורים שילדיהם עברו את הניתוח הזה. הורים יכולים לעזור לא רק בתמיכה אלא גם במידע, התמודדות יום-יומית, אוכל, הנקה סדים, כאבים, שינה, זמן החלמה... קראתי שיש לך כבר אמא אחת שעוזרת, מצויין.
אני יודעת זאת מפני שבני נולד עם קלבפוט (בעיה אורטופדית בכפות הרגליים), ובאמת שלפחות בתחום הזה לרופאים אין ממש זמן לרדת לפרטים ויש טיפים קטנים שהם בעצם גדולים (-:
טוב שיש אלטרנטיבה לסדים "רגילים".
10 ימים זה לא המון, כשהם יסתיימו תנשמו לרווחה ותגידי שרק התחלתם להבין איך להסתדר טוב מאוד, ולא רק טוב. 10 ימים זה עף.
תהיו בריאים ושמחים תמיד
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
- דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה ותהיי חזקה .
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לבקש מהרופאים טלפונים של הורים שילדיהם עברו את הניתוח הזה
מדובר במום נדיר שמתרחש אחת לשלוש-מאות אלף לידות. כלומר - בארץ יש מקרה אחד בשנה וחצי בממוצע. כשביקשתי שמות של הורים לילדים דומים - נעניתי שהמשפחה האחרונה היא משפחה ערבית מהגליל, שלא מעוניינת שייצרו איתה קשר. לא יודעת אם זו אמת או סתם יהירות גזענית, אבל במקום זאת יצרתי קשר עם הורים לילדים שעברו ניתוח שפה שסועה. זה לפחות קרוב.
מדובר במום נדיר שמתרחש אחת לשלוש-מאות אלף לידות. כלומר - בארץ יש מקרה אחד בשנה וחצי בממוצע. כשביקשתי שמות של הורים לילדים דומים - נעניתי שהמשפחה האחרונה היא משפחה ערבית מהגליל, שלא מעוניינת שייצרו איתה קשר. לא יודעת אם זו אמת או סתם יהירות גזענית, אבל במקום זאת יצרתי קשר עם הורים לילדים שעברו ניתוח שפה שסועה. זה לפחות קרוב.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מצד שני, חשוב לדעתי שיראה אותו, שלא יחשוב שנעלם, ויבין מה קורה.
חברה שבנה עבר ניתוח צילמה את המחלקה ואת כל מה שניתן לצלם והראתה לאחותו של הילד שנשארה בבית - היא אמרה שזה היה מפחית חרדות יעיל ביותר. אולי בביקורים המכינים במחלקה תעשו אלבום צילומים, כולל - איך נראית מיטת בית חולים, ופיג'מה של בית חולים, ועירוי ורופאים ואחיות והכל?
כשקטנתי היתה מאושפזת כתינוקת קטנטונת אחותה היתה בת שנתיים ושלושה חודשים. הביקורים של האחות הבכורה היו לי מאוד קשים. הבכורה היתה מאוד לא שקטה (מן הסתם), הביקור לא היה יכול לארוך יותר מכמה דקות (מן הסתם), עדיין לא פתחו את המשחקיה בקניון הצמוד לאיכילוב כך שבאמת לא היה לה מה לעשות שם, ואני הייתי בשמירה אישית צמודה עליה כדי שלא תנסה ללחוץ על הכפתורים של המוניטור או לנתק איזה עירוי. לא ראיתי שהביקור הועיל לה בצורה כלשהי אלא בלבל אותה עוד יותר. בקיצור, לא הייתי מביאה את האח הבכור, בפרט שהאשפוז נמשך שלושה ימים בלבד שמתוכם ב-24 השעות הראשונות הבובון יהיה מעוך ומקווצ'ץ מהניתוח.
חברה שבנה עבר ניתוח צילמה את המחלקה ואת כל מה שניתן לצלם והראתה לאחותו של הילד שנשארה בבית - היא אמרה שזה היה מפחית חרדות יעיל ביותר. אולי בביקורים המכינים במחלקה תעשו אלבום צילומים, כולל - איך נראית מיטת בית חולים, ופיג'מה של בית חולים, ועירוי ורופאים ואחיות והכל?
כשקטנתי היתה מאושפזת כתינוקת קטנטונת אחותה היתה בת שנתיים ושלושה חודשים. הביקורים של האחות הבכורה היו לי מאוד קשים. הבכורה היתה מאוד לא שקטה (מן הסתם), הביקור לא היה יכול לארוך יותר מכמה דקות (מן הסתם), עדיין לא פתחו את המשחקיה בקניון הצמוד לאיכילוב כך שבאמת לא היה לה מה לעשות שם, ואני הייתי בשמירה אישית צמודה עליה כדי שלא תנסה ללחוץ על הכפתורים של המוניטור או לנתק איזה עירוי. לא ראיתי שהביקור הועיל לה בצורה כלשהי אלא בלבל אותה עוד יותר. בקיצור, לא הייתי מביאה את האח הבכור, בפרט שהאשפוז נמשך שלושה ימים בלבד שמתוכם ב-24 השעות הראשונות הבובון יהיה מעוך ומקווצ'ץ מהניתוח.
הכנת פעוט יונק לניתוח
למרות שבטח תוך כדי עם כל הקושי זה יראה כמעט כנצח תשתדלי דוקא אז להזכר שתכף זה עובר והכל הולך להיות הרבה יותר טוב והכי חשוב מהכל שיעבור בשלום
מאחלת לך מיכל ענק להכיל את כל הכאב והתסכול של הבובון עד שהכל יעבור ושיהיו לכם רק חיוכים ושימחה במשפחה מהיום ולעולם
מאחלת לך מיכל ענק להכיל את כל הכאב והתסכול של הבובון עד שהכל יעבור ושיהיו לכם רק חיוכים ושימחה במשפחה מהיום ולעולם
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
תוכלי להשיג jolly jumper - מין קפצית כזו שתולים על משקוף הדלת?
אפשר לארגן לכם בהשאלה.
דברי אתי על זה השבוע.
ענין אחר -
חברה שבנה עבר ניתוח צילמה את המחלקה ואת כל מה שניתן לצלם והראתה לאחותו של הילד שנשארה בבית - היא אמרה שזה היה מפחית חרדות יעיל ביותר
מה עם לקחת את הגדול לסיור מקדים?
אפשר לארגן לכם בהשאלה.
דברי אתי על זה השבוע.
ענין אחר -
חברה שבנה עבר ניתוח צילמה את המחלקה ואת כל מה שניתן לצלם והראתה לאחותו של הילד שנשארה בבית - היא אמרה שזה היה מפחית חרדות יעיל ביותר
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
זה באמת רעיון, לצרף להכנה של בובון גם את פיצי.
בימים האחרונים פיצי מחקה את הפה של בובון, במיוחד בזמן ארוחות. הוא מותח את הפה לצדדים עם הידיים. בעיני זה סימן לא רק להזדהות, אלא שהוא מבין שמשהו קורה עם זה, בדיוק כעת.
זה באמת רעיון, לצרף להכנה של בובון גם את פיצי.
בימים האחרונים פיצי מחקה את הפה של בובון, במיוחד בזמן ארוחות. הוא מותח את הפה לצדדים עם הידיים. בעיני זה סימן לא רק להזדהות, אלא שהוא מבין שמשהו קורה עם זה, בדיוק כעת.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לגבי הגדול בבית החולים: גם מנסיוני, מאוד לא מומלץ לקחת בן שלוש וחצי לבית החולים. גם ילדי, גם אחייני ואחרים בגילאים דומים הגיבו לא טוב. פחדים לכמה שנים. קשה להם מאוד לראות, במיוחד אנשים מוכרים ואהובים במצב שנראה להם "משונה ומפחיד".
אבל אני מצטרפת להמלצות לצרף אותו להכנות, כדי שיוכל לדמיין איפה זה ואיך זה נראה שם (זה מקטין פחדים) וגם להמלצות לצלם קצת אחרי, את המסביב.
ושוב ובהצלחה!
אבל אני מצטרפת להמלצות לצרף אותו להכנות, כדי שיוכל לדמיין איפה זה ואיך זה נראה שם (זה מקטין פחדים) וגם להמלצות לצלם קצת אחרי, את המסביב.
ושוב ובהצלחה!
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
- דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*
הכנת פעוט יונק לניתוח
אדמה טובה יקרה
כמה דברים שזכורים לי מהניתוח של לייה בעיניים -
כמה ימים לפני הניתוח ובמשך שבועיים אחרי נתנו ארניקה במינון הומאופטי - עוזר לגוף ולנפש להתמודד עם טראומות, מאחה רקמות ועוד...
אפשר גם להיעזר בהומאופטיה קלאסית לקבלת תרופה יותר מדוייקת עבורו לתמיכה בתהליך.
סיכמנו באופן מאוד ברור עם המנתח שלא נפרד ממנה לפני שנרדמה ושנהיה נוכחים בהתעוררות הראשונית. הצוות כיבד את רוב ההסכם בקשר להרדמות אבל כדי שלא תתעורר לפני שיצאה מחדר ניתוח (לא הסכימו שנכנס לחדר ניתוח עם סיומו), נתנו לה יותר חומר מטשטש כל שהוא שעשה את ההתעוררות יותר ארוכה וקשה ממה שיכלה להיות, כמובן מבלי להסביר לנו לפני כן...
בזמן הניתוח ישבנו בשקט, בעיניים עצומות (ניתוח קצר, לא חמש שעות...), בדמיון מודרך ספונטני. ראיתי אותה שובת בדר הניתוח ונתתי לכל אחד מאנשי הצוות שראיתי כשליוויתי אותה תפקיד אחר - הם הפכו למלאכים שומרים העושים מלאכתם עם אור הזורם מידיהם, הבאתי את עצמי למקום של בטחון, בבריאות שלה, במטפלים שלה ובקב"ה. זו הייתה חוויה מאוד טובה כי הרגשתי שאני שותפה לעשייה ובאיזה שהוא אופן מגינה עליה כך, דרך התודעה שלי.
בעניין איחוי צלקות חוויתי על בשרי לאחרונה - שמן ויטמין E, (גם שמן נבט חיטה) ושמן לבנדר, צריך להזהר עם חשיפה לשמש.
חמותי שעברה ניתוח בפנים השתמשה ב Ferrum phosfericum D12 - באבקה, מומס במעט תמצית קלנדולה וזה זירז מאוד את התהליך.
בעניין הביקור בבי"ח - לאחרונה הייתי בעצמי מאושפזת והגמדים באו לבקר. הגדולה (שלוש וחצי) מאוד התקשתה בביקור הראשון, ולכן בפעמים הבאות הן באו באופן מתוכנן לעשרים דקות עם תוכנית קבועה של מה עושים בדקות האלו (מקריאים סיפור ביחד ברוב הביקורים...), כשיש להן את סבא וסבתא לתמיכה אישית פיזית... למרות הקושי הרגשתי שזה היה חשוב ולא התעוררו בהן פחדים בכל מה שקשור לבי"ח רופא וכד'. יכול להיות אבל שזה קשור לעובדה שאני אמא שלהם ולא אחות...
מאחלת לך המון כוחות במסע הזה. ושולחת לך הרבה אור.
כמה דברים שזכורים לי מהניתוח של לייה בעיניים -
כמה ימים לפני הניתוח ובמשך שבועיים אחרי נתנו ארניקה במינון הומאופטי - עוזר לגוף ולנפש להתמודד עם טראומות, מאחה רקמות ועוד...
אפשר גם להיעזר בהומאופטיה קלאסית לקבלת תרופה יותר מדוייקת עבורו לתמיכה בתהליך.
סיכמנו באופן מאוד ברור עם המנתח שלא נפרד ממנה לפני שנרדמה ושנהיה נוכחים בהתעוררות הראשונית. הצוות כיבד את רוב ההסכם בקשר להרדמות אבל כדי שלא תתעורר לפני שיצאה מחדר ניתוח (לא הסכימו שנכנס לחדר ניתוח עם סיומו), נתנו לה יותר חומר מטשטש כל שהוא שעשה את ההתעוררות יותר ארוכה וקשה ממה שיכלה להיות, כמובן מבלי להסביר לנו לפני כן...
בזמן הניתוח ישבנו בשקט, בעיניים עצומות (ניתוח קצר, לא חמש שעות...), בדמיון מודרך ספונטני. ראיתי אותה שובת בדר הניתוח ונתתי לכל אחד מאנשי הצוות שראיתי כשליוויתי אותה תפקיד אחר - הם הפכו למלאכים שומרים העושים מלאכתם עם אור הזורם מידיהם, הבאתי את עצמי למקום של בטחון, בבריאות שלה, במטפלים שלה ובקב"ה. זו הייתה חוויה מאוד טובה כי הרגשתי שאני שותפה לעשייה ובאיזה שהוא אופן מגינה עליה כך, דרך התודעה שלי.
בעניין איחוי צלקות חוויתי על בשרי לאחרונה - שמן ויטמין E, (גם שמן נבט חיטה) ושמן לבנדר, צריך להזהר עם חשיפה לשמש.
חמותי שעברה ניתוח בפנים השתמשה ב Ferrum phosfericum D12 - באבקה, מומס במעט תמצית קלנדולה וזה זירז מאוד את התהליך.
בעניין הביקור בבי"ח - לאחרונה הייתי בעצמי מאושפזת והגמדים באו לבקר. הגדולה (שלוש וחצי) מאוד התקשתה בביקור הראשון, ולכן בפעמים הבאות הן באו באופן מתוכנן לעשרים דקות עם תוכנית קבועה של מה עושים בדקות האלו (מקריאים סיפור ביחד ברוב הביקורים...), כשיש להן את סבא וסבתא לתמיכה אישית פיזית... למרות הקושי הרגשתי שזה היה חשוב ולא התעוררו בהן פחדים בכל מה שקשור לבי"ח רופא וכד'. יכול להיות אבל שזה קשור לעובדה שאני אמא שלהם ולא אחות...
מאחלת לך המון כוחות במסע הזה. ושולחת לך הרבה אור.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אווווווווף.
אוף.
הניתוח נדחה.
בובון מצונן ולא יכול להכנס ככה להרדמה. הוא אמור להשאר נקי מנזלת והתקררות בדרכי הנשימה שלושה שבועות לפחות לפני הניתוח.
אבל אנחנו כבר בחורף והנזלת באה והולכת...
רעיונות למניעה? מישהו?
אוף.
הניתוח נדחה.
בובון מצונן ולא יכול להכנס ככה להרדמה. הוא אמור להשאר נקי מנזלת והתקררות בדרכי הנשימה שלושה שבועות לפחות לפני הניתוח.
אבל אנחנו כבר בחורף והנזלת באה והולכת...
רעיונות למניעה? מישהו?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
הכנת פעוט יונק לניתוח
אם תגלי, תודיעי (הקטנצ'יק שלי עם נזלת קבועה, מאז גיל 4 ח').
בעקרון אומרים שויטמין C, רצוי ממקורות טבעיים, אמור לעזור. לא זוכרת אם הוא בגן - אם כן, להוציא למשך התקופה שלפני הניתוח, ליתר בטחון.
בעקרון אומרים שויטמין C, רצוי ממקורות טבעיים, אמור לעזור. לא זוכרת אם הוא בגן - אם כן, להוציא למשך התקופה שלפני הניתוח, ליתר בטחון.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
חברה שלי נותנת פרוטק, היא אומרת שפתאום הבן (שנה וחצי) לא מצונן כבר יותר משבועיים רצוף. @}
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לגור במדבר, רצוי על חוף הים...
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
למדיטף יש כמה מוצרים טובים ( חברה סיפרה לי אתמול שהתחילה לתת "כיוחית" וכבר למחרת נגמר הסיפור.. )
יש להם אפשרות גם ליעוץ וגם לקניה דרך האתר
בהצלחה ותהיו בריאים. למתי נדחה הניתוח?
יש להם אפשרות גם ליעוץ וגם לקניה דרך האתר
בהצלחה ותהיו בריאים. למתי נדחה הניתוח?
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מניעה:
- אני גיליתי שעם הקטן שלי, חייבים להלביש אותו חם מדי מרגע שמגיע הקור, אחרת הוא מצונן נון סטופ. גם אחייניתי ככה. שיכבה ארוכה נוספת, גרביים ונעליים פק"ל. כובע בחוץ.
- דיקור סיני למניעה.
- סמבוק - מוצרים מסמבוק טובים מאוד.
- ויטמין סי ופרוטק - עוזרים לחלק. שווה לנסות.
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
- דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*
הכנת פעוט יונק לניתוח
אנחנו עברנו ניתוח כשנבו היה בן 2.
זכור לי כחוויה לא קלה.
אמנם הנסיבות שלנו היו אחרות אבל מההתאוששות זכור לי ילד מעורפל לחלוטין וניזון רק דרך הוריד במשך 5 ימים. הכאבים היו קשים לו ובבית החולים סיממו אותו כל הזמן כדי שלא יסבול.
אחר כך בבית היה העונש הגדול. כאב לו והוא הרגיש לא טוב ופשוט ישב עלי במשך ימים שלמים. בבוקר הייתי מכינה לי על שולחן קטן אוכל ושתיה לכל היום והייתי מתישבת והוא עלי. לקום הייתי יכולה רק בערב כשבעלי חזר מהעבודה והיה מחליף אותי ואז הייתי טסה לשרותים. אצלנו ההחלמה נמשכה מעל חודש.
אני מאמינה שבמקרה שלכם זה יהיה שונה (אצלנו זה היה ניתוח בבטן) אבל תתכונני לתקופת החלמה לא קלה.
אגב בארה"ב קוראים בחיבה לסדים האלה no-nos כי הם במקום לאמר לילד כל היום no! הם אמנם לא נעימים אבל אם הילד מרגיש רע ומטושטש מתרופות הם גם לא כל כך נוראיים.
שיהיה לכם בהצלחה ויעבור בקלות.
זכור לי כחוויה לא קלה.
אמנם הנסיבות שלנו היו אחרות אבל מההתאוששות זכור לי ילד מעורפל לחלוטין וניזון רק דרך הוריד במשך 5 ימים. הכאבים היו קשים לו ובבית החולים סיממו אותו כל הזמן כדי שלא יסבול.
אחר כך בבית היה העונש הגדול. כאב לו והוא הרגיש לא טוב ופשוט ישב עלי במשך ימים שלמים. בבוקר הייתי מכינה לי על שולחן קטן אוכל ושתיה לכל היום והייתי מתישבת והוא עלי. לקום הייתי יכולה רק בערב כשבעלי חזר מהעבודה והיה מחליף אותי ואז הייתי טסה לשרותים. אצלנו ההחלמה נמשכה מעל חודש.
אני מאמינה שבמקרה שלכם זה יהיה שונה (אצלנו זה היה ניתוח בבטן) אבל תתכונני לתקופת החלמה לא קלה.
אגב בארה"ב קוראים בחיבה לסדים האלה no-nos כי הם במקום לאמר לילד כל היום no! הם אמנם לא נעימים אבל אם הילד מרגיש רע ומטושטש מתרופות הם גם לא כל כך נוראיים.
שיהיה לכם בהצלחה ויעבור בקלות.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לגור במדבר, רצוי על חוף הים...
יופי, באמת.
באוהל?
תודה על הרעיונות. אני חושבת שננסה דיקור ונפנה למדיטף.
מה יש בפרוטק? כלומר, אילו חומרים פעילים?
יופי, באמת.
באוהל?
תודה על הרעיונות. אני חושבת שננסה דיקור ונפנה למדיטף.
מה יש בפרוטק? כלומר, אילו חומרים פעילים?
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מה יש בפרוטק?
נדמה לי פרופוליס ואכינציה. אני אישית לא אוהבת את ה"מיסחור" שעשו לפרוטק.
לקראת ניתוח ובכלל שווה שיהיה מרפא שיוכל לתת מענה יותר "עמוק" למספר סימפטומים יחד.
כמו שכתבתי למעלה ( נדמה לי ) גם להכנת הגוף והנפש לניתוח וגם יכול מאוד לעזור עם ההחלמה ( אולי במקום הטישטוש שתיארה בקי ) שווה. אם את רוצה המלצה במדיטף תגידי.
נדמה לי פרופוליס ואכינציה. אני אישית לא אוהבת את ה"מיסחור" שעשו לפרוטק.
לקראת ניתוח ובכלל שווה שיהיה מרפא שיוכל לתת מענה יותר "עמוק" למספר סימפטומים יחד.
כמו שכתבתי למעלה ( נדמה לי ) גם להכנת הגוף והנפש לניתוח וגם יכול מאוד לעזור עם ההחלמה ( אולי במקום הטישטוש שתיארה בקי ) שווה. אם את רוצה המלצה במדיטף תגידי.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לגבי הפרוטק, אני לא ממש בעד לתת לטווח ארוך של חודשים ארוכים, בגלל האכיניצאה. הוסבר לי פעם שהיא פועלת באופן דומה לאנטיביוטיקה בכך שהגוף מתרגל ואחרי שימוש ממושך אין לה השפעה. אבל לתקופה קצרה שצריך לקחת משהו, זה נשמעת לי אופציה.
לא שמעתי על "כיוחית" אני כבר פונה לאתר.
לא שמעתי על "כיוחית" אני כבר פונה לאתר.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אבל לתקופה קצרה שצריך לקחת משהו, זה נשמעת לי אופציה.
בטח, זה הרעיון - לסדר בעזרת הפרוטק שלושה שבועות בלי וירוס.
בטח, זה הרעיון - לסדר בעזרת הפרוטק שלושה שבועות בלי וירוס.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אני לא ממש בעד לתת לטווח ארוך של חודשים ארוכים, בגלל האכיניצאה
הבעיה אתה היא שהיא מעוררת את מערכת החיסון, לכן היא לא טובה לשגרה (מערכת החיסון אמורה להתגייס לפעולה רק כשצריך), אבל היא מצוינת כדי לסדר שלושה שבועות בלי וירוס, וכדי לאפשר להתאושש מהניתוח בלי מחלות.
הבעיה אתה היא שהיא מעוררת את מערכת החיסון, לכן היא לא טובה לשגרה (מערכת החיסון אמורה להתגייס לפעולה רק כשצריך), אבל היא מצוינת כדי לסדר שלושה שבועות בלי וירוס, וכדי לאפשר להתאושש מהניתוח בלי מחלות.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אני אישית לא אוהבת את ה"מיסחור" שעשו לפרוטק.
מתקנת את עצמי, התכוונתי ל"חיזוקית" שאומרים לקחת אותה כל החורף. ( אלא אם כן הם אחד )
מתקנת את עצמי, התכוונתי ל"חיזוקית" שאומרים לקחת אותה כל החורף. ( אלא אם כן הם אחד )
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
קיבלנו היום הודעה שהניתוח יהיה ביום חמישי. ככה מעכשיו לעכשיו.
לא התכוננתי בכלל. כבר חשבתי שיקח חודשים עד שנצליח לשמור על האף יבש מנזלת.
ביום רביעי בדיקות הכנה וביום חמישי על הבוקר הניתוח.
מתרגשת.
צריך להתארגן: אוכל, מי ידאג לפיצי (הוא כבר בן רבע לארבע), סדים למרפקים, משאבת חלב.
איך עוזרים לצלקות להחלים?
לא התכוננתי בכלל. כבר חשבתי שיקח חודשים עד שנצליח לשמור על האף יבש מנזלת.
ביום רביעי בדיקות הכנה וביום חמישי על הבוקר הניתוח.
מתרגשת.
צריך להתארגן: אוכל, מי ידאג לפיצי (הוא כבר בן רבע לארבע), סדים למרפקים, משאבת חלב.
-
- הצטרפות: 21 יוני 2004, 11:30
- דף אישי: הדף האישי של תמר_קדם*
הכנת פעוט יונק לניתוח
רק רעיון: אני יודעת שאמפולות ויטמין E (שמחוררים ומורחים) מזרזות החלמתם של תפרים אחרי לידה,
אמנם להבדיל, אבל אולי כדאי לבדוק עם מישהו שמבין ?
המון בהצלחה, בקלות ובמהירות
רק רעיון: אני יודעת שאמפולות ויטמין E (שמחוררים ומורחים) מזרזות החלמתם של תפרים אחרי לידה,
אמנם להבדיל, אבל אולי כדאי לבדוק עם מישהו שמבין ?
המון בהצלחה, בקלות ובמהירות
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אולי טיפים לצלקות אחרי לידה יעזרו:
ב"לידה פעילה" כתוב בעמ' 323 על תמיסת אם הומיאופתית של קלנדולה (ציפורני החתול) - תמיסה בלתי מדוללת, או לדלל 10 טיפות בשתי כפות מים רתוחים, לחטא ולזרז את ההחלמה. בכל בית מרקחת הומיאופתי יידעו.
גם שמן ויטמין E מוזכר, אבל רק אחרי שאין תפרים, שלא ימוסס אותם מוקדם מדי.
ובהצלחה!!!!!!
אולי טיפים לצלקות אחרי לידה יעזרו:
ב"לידה פעילה" כתוב בעמ' 323 על תמיסת אם הומיאופתית של קלנדולה (ציפורני החתול) - תמיסה בלתי מדוללת, או לדלל 10 טיפות בשתי כפות מים רתוחים, לחטא ולזרז את ההחלמה. בכל בית מרקחת הומיאופתי יידעו.
גם שמן ויטמין E מוזכר, אבל רק אחרי שאין תפרים, שלא ימוסס אותם מוקדם מדי.
ובהצלחה!!!!!!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
שיהיה בהצלחה!!
בעיקר להחלמה טובה. (אולי קצת לצלקות)
"ארניקה" - רמדי הומיאופתית, בפוטנץ 30CH,
אם שותה מים - אפשר לקנות בצורת גלובולים ולהמיס 3 כל פעם.
אם לא שותה אפשר לקנות בטיפות (נדמה לי שטיפה אלכוהולי, לא ניסיתי)
לתת:
לילה לפני הניתוח, הכי קרוב לניתוח שאפשר, מיד אחרי הניתוח, ואח"כ בהתאם לצורך.
עוזר נגד כאבים, להחלמה טובה ומהירה, להחזיר את הגוף והנפש לעצמם לאחר טראומה.
באיזה אזור את גרה? אם בת"א יכולה לשלוח אותך לבימ"ר ששם יתנו לך יעוץ מהימן.
ואח"כ בהתאם לצורך הכוונה היא לראות את המצב ולפי זה להחליט.
הומיאופתיה בעיקרון דוגלת בכמה שפחות ( ולא בכמה שיותר )
שוב שיעבור בקלות ובהצלחה.
בעיקר להחלמה טובה. (אולי קצת לצלקות)
"ארניקה" - רמדי הומיאופתית, בפוטנץ 30CH,
אם שותה מים - אפשר לקנות בצורת גלובולים ולהמיס 3 כל פעם.
אם לא שותה אפשר לקנות בטיפות (נדמה לי שטיפה אלכוהולי, לא ניסיתי)
לתת:
לילה לפני הניתוח, הכי קרוב לניתוח שאפשר, מיד אחרי הניתוח, ואח"כ בהתאם לצורך.
עוזר נגד כאבים, להחלמה טובה ומהירה, להחזיר את הגוף והנפש לעצמם לאחר טראומה.
באיזה אזור את גרה? אם בת"א יכולה לשלוח אותך לבימ"ר ששם יתנו לך יעוץ מהימן.
ואח"כ בהתאם לצורך הכוונה היא לראות את המצב ולפי זה להחליט.
הומיאופתיה בעיקרון דוגלת בכמה שפחות ( ולא בכמה שיותר )
שוב שיעבור בקלות ובהצלחה.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה!
(אולי זה טוב שלא היה הרבה זמן להתכונן?)
(אולי זה טוב שלא היה הרבה זמן להתכונן?)
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מצטרפת לעניין הארניקה. רעיון מצויין.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אה, ואני גם הזמנתי מבתי מרקחת הומיאופטיים מתל אביב פשוט משלוח (הייתי בשמירת הריון וזה חסך לי בזמן לחוץ להטריח אנשים שיסעו בשבילי. אז משלמים 12 או 16 שקל וזה מגיע אלייך הביתה בזמן. שווה וחוסך טירטור).
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה! מרגש...
אם את צריכה משאבת מדלה חשמלית (מיני אלקטרה אני חושבת) אז אני יכולה להשאיל לך.
עפרה (במבי, רמות השבים), תכתבי לי אם את צריכה משהו
אם את צריכה משאבת מדלה חשמלית (מיני אלקטרה אני חושבת) אז אני יכולה להשאיל לך.
עפרה (במבי, רמות השבים), תכתבי לי אם את צריכה משהו
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה יקירתי, שתעברו את זה הכי בקלות.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה! הבנתי שגם חשוב להימנע מחשיפה לשמש, כדי שהצלקות לא יהיו בולטות.
הכנת פעוט יונק לניתוח
אולי כדאי להתייעץ עם מישהו שמטפל בשמנים.
בכל מקרה, כדאי שיהיה רסקיו - לפני, אחרי - וגם לבנדר.
בהצלחה. שיהיה חזק, בריא ומאושר!!!
אולי כדאי להתייעץ עם מישהו שמטפל בשמנים.
בכל מקרה, כדאי שיהיה רסקיו - לפני, אחרי - וגם לבנדר.
בהצלחה. שיהיה חזק, בריא ומאושר!!!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה. שהחלק הקשה ביותר יהיה ההמתנה לניתוח (-: ושכל השאר יהיה כמתוכנן וכמצופה, והעיקר - שירגיש טוב הקטנטן.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אתמול מאוד רציתי לכתוב בדף, אבל האתר נעלם מהרשת לכמה שעות.
אני ברכבת הרים רגשית, מנסה להתאזן, מתוחה למדיי.
היום הכנה לניתוח - בדיקות דם, בדיקת רופא מרדים.
תחזיקו לנו אצבעות שבאמת ינתחו ולא יגלו איזו נזלת ערמומית או שיצוץ לו עיכוב אחר.
אני ברכבת הרים רגשית, מנסה להתאזן, מתוחה למדיי.
היום הכנה לניתוח - בדיקות דם, בדיקת רופא מרדים.
תחזיקו לנו אצבעות שבאמת ינתחו ולא יגלו איזו נזלת ערמומית או שיצוץ לו עיכוב אחר.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחהבהצלחהבהצלחה.
מחזיקה אצבעות להיום ובעיקר למחר!
מחזיקה אצבעות להיום ובעיקר למחר!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מחזיקה אצבעות (אייקון הכי קרוב שאפשר). תשלחי לי מסר אם אני יכולה לעזור במשהו.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה בהצלחה, מחזיקה אצבעות שהכל יעבור קל, ועכשיו.
מתוחה למדיי
יש לך רסקיו? קחי בעצמך וגם תני לקטן.
מתוחה למדיי
יש לך רסקיו? קחי בעצמך וגם תני לקטן.
-
- הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
- דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
_בהצלחהבהצלחהבהצלחה.
מחזיקה אצבעות להיום ובעיקר למחר!_
גמני.
גמני.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
תודה כולן על החזקת האצבעות והצעות העזרה והתמיכה והחיבוק.
היינו היום בהכנה.
הכל תקין.
מחר זה "על אמת".
אני מפתחת פרפרים בבטן, אבל מנסה לתרגם אותם לציפיה אופטימית.
בובון יוכל לשתות מים ושהחולצה תישאר יבשה!
הוא יוכל לאכול רגיל!
איזה כיף!
באותו בית חולים, שתי קומות מעל - מאושפזת סבתו של האיש בטיפול נמרץ עם דלקת ראות. אני מאחלת לה החלמה. המשפחה שלו תבקר את שני הקצוות הדוריים של בני המשפחה... למרות זאת, ביקשתי להמנע מביקורים בלי תאום - לאפשר לו לנוח, לצבור כוחות, ולא להכניס חס וחלילה כל מיני זיהומים. מסתבר שבניתוחי פה יש סיכון מוגבר לזיהומים בגלל שמעורבות בעניין ריריות (שרון ג, אמא ל-5 - זה נכון?).
אני מבקשת מבאי ובאות האתר, מחר בשמונה בבוקר, לאחל לבובון רפואה שלמה והחלמה מהירה.
לא יודעת מתי אוכל לעדכן, אבל מבטיחה לנסות בהקדם.
היינו היום בהכנה.
הכל תקין.
מחר זה "על אמת".
אני מפתחת פרפרים בבטן, אבל מנסה לתרגם אותם לציפיה אופטימית.
בובון יוכל לשתות מים ושהחולצה תישאר יבשה!
הוא יוכל לאכול רגיל!
איזה כיף!
באותו בית חולים, שתי קומות מעל - מאושפזת סבתו של האיש בטיפול נמרץ עם דלקת ראות. אני מאחלת לה החלמה. המשפחה שלו תבקר את שני הקצוות הדוריים של בני המשפחה... למרות זאת, ביקשתי להמנע מביקורים בלי תאום - לאפשר לו לנוח, לצבור כוחות, ולא להכניס חס וחלילה כל מיני זיהומים. מסתבר שבניתוחי פה יש סיכון מוגבר לזיהומים בגלל שמעורבות בעניין ריריות (שרון ג, אמא ל-5 - זה נכון?).
אני מבקשת מבאי ובאות האתר, מחר בשמונה בבוקר, לאחל לבובון רפואה שלמה והחלמה מהירה.
לא יודעת מתי אוכל לעדכן, אבל מבטיחה לנסות בהקדם.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
הכנת פעוט יונק לניתוח
הגיס שלי, שהוא מפעיל זיקוקים, נכווה כל הזמן ותמיד יש איזה צלקת פעילה.
יש לו איזה מרקחת שהם מכינים לבד, ש"מעלימה" את הצלקות אחרי כמה זמן (זה לוקח קצת זמן, אבל בסוף לא רואים כלום)
החלמה של צלקת זה גם עניין אישי, אצל כל אחד זה משהו אחר, יש כאלה ברי מזל שלא צריכים עזרה בכלל (אולי אתם? אמן!)
בכל מקרה אם את רוצה שאני אברר פרטים, רק תגידי.
ושיהיה בהצלחה, החלמה מהירה ורפואה שלמה!
הגיס שלי, שהוא מפעיל זיקוקים, נכווה כל הזמן ותמיד יש איזה צלקת פעילה.
יש לו איזה מרקחת שהם מכינים לבד, ש"מעלימה" את הצלקות אחרי כמה זמן (זה לוקח קצת זמן, אבל בסוף לא רואים כלום)
החלמה של צלקת זה גם עניין אישי, אצל כל אחד זה משהו אחר, יש כאלה ברי מזל שלא צריכים עזרה בכלל (אולי אתם? אמן!)
בכל מקרה אם את רוצה שאני אברר פרטים, רק תגידי.
ושיהיה בהצלחה, החלמה מהירה ורפואה שלמה!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
שיהיה בהצלחה. חושבת עליכם הרבה.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
גם אנחנו חושבים, מדמינים, מאחלים - וגם מחר בבוקר.
-
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
הכנת פעוט יונק לניתוח
_בהצלחהבהצלחהבהצלחה.
גם ממני.
גם ממני.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
שיהיה בהצלחה!
אנחנו עברנו ניתוח אחר בגיל קרוב לשלוש.
מה שעזר מאד בבוקר הניתוח היה ואליום שנתנו לילדה,
זה טישטש אותה, וכל ההליכים של כותונת בית חולים, חדר המתנה לניתוח, מסכה על הפנים (להרדמה) כשהיא יושבת עלי בחדר הניתוח - כל זה עבר כמעט בצחקוקים.
ודבר נוסף, שלילדים יש כוח החלמה יותר ממה שאנחנו חושבים...
מחזיקים אצבעות, ושהכל יהיה בסדר.
(להבדיל, נשמח אם תחזיקו לנו אצבעות, הקטנה שלנו עם 40 חום מאתמול בלילה... ובדיוק לקראת שלוש וחצי שעות מהאקמול קופץ שוב לארבעים)
<סליחה על תוספת שאולי אינה במקומה, אבל הרגשתי צורך..>
אנחנו עברנו ניתוח אחר בגיל קרוב לשלוש.
מה שעזר מאד בבוקר הניתוח היה ואליום שנתנו לילדה,
זה טישטש אותה, וכל ההליכים של כותונת בית חולים, חדר המתנה לניתוח, מסכה על הפנים (להרדמה) כשהיא יושבת עלי בחדר הניתוח - כל זה עבר כמעט בצחקוקים.
ודבר נוסף, שלילדים יש כוח החלמה יותר ממה שאנחנו חושבים...
מחזיקים אצבעות, ושהכל יהיה בסדר.
(להבדיל, נשמח אם תחזיקו לנו אצבעות, הקטנה שלנו עם 40 חום מאתמול בלילה... ובדיוק לקראת שלוש וחצי שעות מהאקמול קופץ שוב לארבעים)
<סליחה על תוספת שאולי אינה במקומה, אבל הרגשתי צורך..>
-
- הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה בהצלחה ונחשוב עליכם חזק מחר בבוקר.
הם מחלימים כל כך מהר, הרבה לפני שאנחנו מתרגלים לכל החדש הזה...
הם מחלימים כל כך מהר, הרבה לפני שאנחנו מתרגלים לכל החדש הזה...
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
שוב בהצלחה!
ונזכרתי מהניתוח של בני (אחר לגמרי): אם זה ניתוח קצר (חצי שעה ומטה), כדאי (בהתייעצות עם הרופאים וידועם, כמובן) לתת אקמול לפני. אצלנו, הרופאים נתנו במהלך הניתוח (ידענו רק בדיעבד, בגלל זה חשוב שהם ידעו), אבל הוא התעורר מההרדמה לפני שהתחיל להשפיע. (יכול להיות שהניתוח שלכם הוא כזה שיצריך יותר מאקמול. לא יודעת).
וחושבים עליכם ועל בובון כל הזמן!
ונזכרתי מהניתוח של בני (אחר לגמרי): אם זה ניתוח קצר (חצי שעה ומטה), כדאי (בהתייעצות עם הרופאים וידועם, כמובן) לתת אקמול לפני. אצלנו, הרופאים נתנו במהלך הניתוח (ידענו רק בדיעבד, בגלל זה חשוב שהם ידעו), אבל הוא התעורר מההרדמה לפני שהתחיל להשפיע. (יכול להיות שהניתוח שלכם הוא כזה שיצריך יותר מאקמול. לא יודעת).
וחושבים עליכם ועל בובון כל הזמן!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אם זה ניתוח קצר
אמממ. ארבע שעות. לא קצר.
אמממ. ארבע שעות. לא קצר.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
היה לילה מוזר. אנחנו יוצאים עוד כמה דקות.
תודה על כל האיחולים והמחשבות.
בובון יוצא לדרך חדשה.
בוקר טוב!
תודה על כל האיחולים והמחשבות.
בובון יוצא לדרך חדשה.
בוקר טוב!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
לבובון רפואה שלמה והחלמה מהירה.
וגם לאדמה טובה להרבה כוחות וכמובן הצלחה
נהייה איתך כל היום, וגם בימים הבאים.
וגם לאדמה טובה להרבה כוחות וכמובן הצלחה
נהייה איתך כל היום, וגם בימים הבאים.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
זה ממש עכשיו.
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה !
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
הכנת פעוט יונק לניתוח
רק עכשיו ראיתי את הדף
מחזיקה אצבעות ומאחלת בריאות והצלחה !!
מחזיקה אצבעות ומאחלת בריאות והצלחה !!
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
- דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*
הכנת פעוט יונק לניתוח
אדמה יקרה!
אם במקרה תספיקי לקרוא- בין לבין- אז במקרה שהניתוח בבית החולים הסמוך לביתנו- את מוזמנת לבוא לכאן ולנוח בכל עת.
ואם לא- אז אנחנו נסתפק בהחזקת אצבעות ושליחת אנרגיות חיוביות לכולכם.
אם במקרה תספיקי לקרוא- בין לבין- אז במקרה שהניתוח בבית החולים הסמוך לביתנו- את מוזמנת לבוא לכאן ולנוח בכל עת.
ואם לא- אז אנחנו נסתפק בהחזקת אצבעות ושליחת אנרגיות חיוביות לכולכם.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
הכנת פעוט יונק לניתוח
בהצלחה ורפואה שלימה!!!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
ממשיכים להחזיק אצבעות
-
- הצטרפות: 25 דצמבר 2004, 17:26
הכנת פעוט יונק לניתוח
עדכון קצר:
הניתוח עבר בשלום ולבובון יש כעת פה חדש, קטן ומתוק.
ההתאוששות קשה. בצקת בקנה הנשימה, זיהום ממקור לא ידוע עם חום. שביתת הנקה.
אני שואבת והוא שותה מכוס. מסרב לאכול, מתקשה לישון.
הזיק בעיניים נעלם לעת עתה, אבל אני משערת שזה בגלל הכאב ושהסקרנות והשמחה יחזרו.
ושגם החיוך יחזור.
בינתיים אני איתו, יש לנו המון תמיכה ועזרה פיזית, והיום אפילו ישנתי שלוש שעות.
מקווה להשתחרר הביתה תוך יום-יומיים.
תודה לכל מי שהיה איתנו, בפועל, במחשבות ובתפילות.
הניתוח עבר בשלום ולבובון יש כעת פה חדש, קטן ומתוק.
ההתאוששות קשה. בצקת בקנה הנשימה, זיהום ממקור לא ידוע עם חום. שביתת הנקה.
אני שואבת והוא שותה מכוס. מסרב לאכול, מתקשה לישון.
הזיק בעיניים נעלם לעת עתה, אבל אני משערת שזה בגלל הכאב ושהסקרנות והשמחה יחזרו.
ושגם החיוך יחזור.
בינתיים אני איתו, יש לנו המון תמיכה ועזרה פיזית, והיום אפילו ישנתי שלוש שעות.
מקווה להשתחרר הביתה תוך יום-יומיים.
תודה לכל מי שהיה איתנו, בפועל, במחשבות ובתפילות.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
ממשיכים להחזיק אצבעות
גם אני. חושבת עליכם, ומקווה שילך מהר. ילדים מפתיעים לעיתים קרובות בכמה מהר הדברים משתפרים.
גם אני. חושבת עליכם, ומקווה שילך מהר. ילדים מפתיעים לעיתים קרובות בכמה מהר הדברים משתפרים.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
מקווה שההתאוששות תהיה מהירה.
ושכולכם תרגישו טוב ותהיו בריאים.
@}
ושכולכם תרגישו טוב ותהיו בריאים.
@}
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2004, 18:48
- דף אישי: הדף האישי של טל_טיבי*
הכנת פעוט יונק לניתוח
מדליקה נר לרפואה שלמה ומהירה.
גם בני עבר ניתוח בגיל שנה וקצת. והאמת שהיום הראשון אחרי (והלילה שלפני) היו יחסית קשים, אבל החלמתו המהירה נראתה לי אז פלאית לחלוטין.
זה היה ניתוח בטן, ובערב שאחרי הניתוח כבר הסתובב על רגליו במחלקה, מחייך חיוך נבוך לכולם.
אכן, ישנם שמנים שיכולים לעזור בחידוש תאים ורקמות, ובריפוי צלקות. אבל לילד בן שנה - לא הייתי ממליצה למרוח על הפה, מדולל ככל שיהיה. אם אפשר להוסיף טיפות רסקיו לכוס ממנה שותה - זה יכול לעזור.
לא לשים לו ישירות - זה ישרוף נורא - אין צורך להוסיף לאי-נוחות שלו.
החלמה מהירה.
גם בני עבר ניתוח בגיל שנה וקצת. והאמת שהיום הראשון אחרי (והלילה שלפני) היו יחסית קשים, אבל החלמתו המהירה נראתה לי אז פלאית לחלוטין.
זה היה ניתוח בטן, ובערב שאחרי הניתוח כבר הסתובב על רגליו במחלקה, מחייך חיוך נבוך לכולם.
אכן, ישנם שמנים שיכולים לעזור בחידוש תאים ורקמות, ובריפוי צלקות. אבל לילד בן שנה - לא הייתי ממליצה למרוח על הפה, מדולל ככל שיהיה. אם אפשר להוסיף טיפות רסקיו לכוס ממנה שותה - זה יכול לעזור.
לא לשים לו ישירות - זה ישרוף נורא - אין צורך להוסיף לאי-נוחות שלו.
החלמה מהירה.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
איזה בובון אפרוחון! אני כבר מתה לראות אותו.
נשיקות ורפואה שלמה. חושבים עליכם הרבה. כולנו.
נשיקות ורפואה שלמה. חושבים עליכם הרבה. כולנו.
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
אנחנו כבר בבית.
הבוקר בובון חייך!
חיוך חדש.
הוא מתרגל אותו, ובצהריים אכל לבד, בכפית - מרק ולזניה. שתה מכוס בלי לטפטף.
והוא גם חזר לינוק אחרי שביתה של שלושה ימים.
עכשיו - אני הולכת ל-י-ש-ו-ן.
שוב תודה לכולן על העידוד והחיבוק והתמיכה, בטלפון, במייל, בפורום, ובפועל.
התחזקתי בעזרתכן מאוד!
הבוקר בובון חייך!
חיוך חדש.
הוא מתרגל אותו, ובצהריים אכל לבד, בכפית - מרק ולזניה. שתה מכוס בלי לטפטף.
עכשיו - אני הולכת ל-י-ש-ו-ן.
שוב תודה לכולן על העידוד והחיבוק והתמיכה, בטלפון, במייל, בפורום, ובפועל.
התחזקתי בעזרתכן מאוד!
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
הכנת פעוט יונק לניתוח
ברוך השם איזה יופי!!
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
איזה יופי! אני זוכרת את הדאגה הגדולה בנושא כשהיה ממש קטן - איך ינק לאחר הניתוח, מתי יהיה מותר לו לינוק, וגם הרצון לדחות את הניתוח כדי לא לפגוע בהנקה. ממש הקלה לשמוע שכבר חזר לינוק.
מאחלת לכם שהמשך ההבראה יהיה מהיר ככל האפשר!
איזה יופי! אני זוכרת את הדאגה הגדולה בנושא כשהיה ממש קטן - איך ינק לאחר הניתוח, מתי יהיה מותר לו לינוק, וגם הרצון לדחות את הניתוח כדי לא לפגוע בהנקה. ממש הקלה לשמוע שכבר חזר לינוק.
מאחלת לכם שהמשך ההבראה יהיה מהיר ככל האפשר!
הכנת פעוט יונק לניתוח
מדהים ומרגש. איזה כיף שהוא יונק ושותה ואוכל... ובעיקר שהוא מחייך:-)
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
הכנת פעוט יונק לניתוח
הבוקר בובון חייך!
הרבה הרבה חיוכים וכל הכבוד לבובון ולך !
הרבה הרבה חיוכים וכל הכבוד לבובון ולך !
-
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של זיו_אביבי*
הכנת פעוט יונק לניתוח
מ ר ג ש !!!!!!!!!!!!!!!!!!
איחולי בריאות לבובון לפיצי לאיש ולאימו וכמובן גם לך
איחולי בריאות לבובון לפיצי לאיש ולאימו וכמובן גם לך
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
כל כך התרגשתי, עד דמעות! איזה יופי!
הכנת פעוט יונק לניתוח
יש לנו תור בעוד שבוע וחצי לביופסיה מהתריסריון - בדיקה שנעשית בהרדמה מלאה.
במקביל להתלבטות אם לבצע את הבדיקה אנחנו נערכים לביצוע עצמו.
אחד הקשיים זה שהתור בשמונה בבוקר וצריך לפני זה שש שעות בלי אוכל ושינה
מדובר ביונקת בת שנה וחודשיים שלא רגילה לסירוב ציצי ומתעוררת להרבה הנקות לילה ובוקר
בנוסף כנראה שאבא יהיה במילואים.
אשמח לתמיכה רעיונות ותובנות לגבי כל מה שקשור להיערכות נפשית ולוגיסטית:
מצד שני דווקא בשעות האלה חשוב לי מאוד לחבק ולחזק אותה בדרכים אחרות
במקביל להתלבטות אם לבצע את הבדיקה אנחנו נערכים לביצוע עצמו.
אחד הקשיים זה שהתור בשמונה בבוקר וצריך לפני זה שש שעות בלי אוכל ושינה
מדובר ביונקת בת שנה וחודשיים שלא רגילה לסירוב ציצי ומתעוררת להרבה הנקות לילה ובוקר
בנוסף כנראה שאבא יהיה במילואים.
אשמח לתמיכה רעיונות ותובנות לגבי כל מה שקשור להיערכות נפשית ולוגיסטית:
- יש משהו מרדים או מרגיע שאני יכולה לתת לה כדי שהשעות שלפני יעברו יותר טוב?
- איך למנוע ממנה הנקה?
מצד שני דווקא בשעות האלה חשוב לי מאוד לחבק ולחזק אותה בדרכים אחרות
- איך לעבור נסיעה כשהיא עשויה להיות נסערת
- הבנתי שהיא צפויה להתעורר עם הרגשה לא נעימה - איך להקל עליה?
-
הכנת פעוט יונק לניתוח
6 שעות בלי שינה? את בטוחה?
לגבי הצום - לפעמים מקצרים אותו אם מדובר בתינוק שהוא רק יונק, משום שחלב אם מתעכל הרבה יותר מהר מתמ"ל או מזון מוצק. כדאי לשאול שוב את המנתח.
לגבי הצום - לפעמים מקצרים אותו אם מדובר בתינוק שהוא רק יונק, משום שחלב אם מתעכל הרבה יותר מהר מתמ"ל או מזון מוצק. כדאי לשאול שוב את המנתח.