הפלה טבעית וגיל האשה
הפלה טבעית וגיל האשה
שלום לכולם.
משהו לא ברור לי ואשמח אם יש כאן מישהו/י שיוכלו לענות לי.
למיטב הבנתי הסיכוי להפלה טבעית גדל עם הגיל.
כך גם הסיכוי לפגם גנטי אצל העובר.
ידוע גם, שחלק גדול מההפלות הטבעיות קורה בגלל פגם גנטי בעובר.
האם המסקנה הגורפת לא צריכה להיות שבעצם יש לאשה בגיל מבוגר יותר את אותו הסיכוי ללדת תינוק עם פגם גנטי כמו לאשה בגיל צעיר?
האם אין כאן איזון שהטבע דואג לו?
משהו לא ברור לי ואשמח אם יש כאן מישהו/י שיוכלו לענות לי.
למיטב הבנתי הסיכוי להפלה טבעית גדל עם הגיל.
כך גם הסיכוי לפגם גנטי אצל העובר.
ידוע גם, שחלק גדול מההפלות הטבעיות קורה בגלל פגם גנטי בעובר.
האם המסקנה הגורפת לא צריכה להיות שבעצם יש לאשה בגיל מבוגר יותר את אותו הסיכוי ללדת תינוק עם פגם גנטי כמו לאשה בגיל צעיר?
האם אין כאן איזון שהטבע דואג לו?
הפלה טבעית וגיל האשה
לאף אחד אין תשובה בשבילי?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הפלה טבעית וגיל האשה
אין תשובה, כי לא ידוע איזה חלק מההפלות הטבעיות קורה בגלל פגם גנטי בעובר. זו ממילא רק אחת הסברות לגבי הפלות טבעיות. היקלטות של הריון היא אחד הסודות הגדולים שלא פוענחו. ויש גורמים להפלות שאינם קשורים לגיל, שאולי סתם לא התגלו אצל אשה מסוימת, כמו בעיות קרישיות, ציסטות/מיומות ושאר מרעין בישין (לא מבינה בזה).
לא. אם הסיכוי להפלה טבעית גדל עם הגיל ב-X אחוזים, אבל רק Y אחוזים מההפלות הללו קורה בגלל פגם בעובר (כאמור לא ידוע כמה), זו לא מסקנה גורפת.
שנית, יש גורמים נוספים בפוריות מעבר ל"איכות" העובר - יש איכות הביציות לכשעצמן, יש איכות הזרע, יש את מידת ה"מאמץ" של הגוף להוציא ביצית חדשה בכל פעם, יש הורמונים שונים שמשתחררים ואמורים לתמוך בתהליך הזה, לכן חוסר ייצור מספק של אחד ההורמונים גם כן עלול לגרום להפלה (למשל פרוגסטרון).
לא. אם הסיכוי להפלה טבעית גדל עם הגיל ב-X אחוזים, אבל רק Y אחוזים מההפלות הללו קורה בגלל פגם בעובר (כאמור לא ידוע כמה), זו לא מסקנה גורפת.
שנית, יש גורמים נוספים בפוריות מעבר ל"איכות" העובר - יש איכות הביציות לכשעצמן, יש איכות הזרע, יש את מידת ה"מאמץ" של הגוף להוציא ביצית חדשה בכל פעם, יש הורמונים שונים שמשתחררים ואמורים לתמוך בתהליך הזה, לכן חוסר ייצור מספק של אחד ההורמונים גם כן עלול לגרום להפלה (למשל פרוגסטרון).
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
הפלה טבעית וגיל האשה
אולי מבחינת האישה ממש לא משנה למה היא מפילה ,סיבה של 'גיל' או סיבה גנטית.
לפי הבנתי ,והיא לא רבה ,תהליכים של פגיעה גנטית קימים בגוף כל הזמן.
זו הסיבה שבגללה יש סרטן(טפו ,לא עלינו).
לאישה,וגם לגבר , בגיל מבוגר יש יותר סיכון להחשף לתהליכים האלה ,פשוט כי היא מסתובבת באזור יותר זמן.בנוסף למה שקרוטונית כתבה.
לפי הבנתי ,והיא לא רבה ,תהליכים של פגיעה גנטית קימים בגוף כל הזמן.
זו הסיבה שבגללה יש סרטן(טפו ,לא עלינו).
לאישה,וגם לגבר , בגיל מבוגר יש יותר סיכון להחשף לתהליכים האלה ,פשוט כי היא מסתובבת באזור יותר זמן.בנוסף למה שקרוטונית כתבה.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
הפלה טבעית וגיל האשה
הנתונים הסטטיסטיים של תינוקות שנולדו לנשים בגיל מבוגר מראים שלא, אי אפשר להגיע למסקנה הזאת בכלל, בוודאי לא בצורה גורפת.
הסיכוי לפגם עולה עם הגיל, כמו הסיכוי לקשיי פוריות כמו הסיכוי לבעיות קרישה, ציסטות, מיומות ושאר מריעין בישין.
אין הרבה מה לעשות נגד עייפות החומר. (חוצמאימורטלטי, אולי)
הנתונים הסטטיסטיים של תינוקות שנולדו לנשים בגיל מבוגר מראים שלא, אי אפשר להגיע למסקנה הזאת בכלל, בוודאי לא בצורה גורפת.
הסיכוי לפגם עולה עם הגיל, כמו הסיכוי לקשיי פוריות כמו הסיכוי לבעיות קרישה, ציסטות, מיומות ושאר מריעין בישין.
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
הפלה טבעית וגיל האשה
אני דווקא חושבת שכן.
בגיל 45, אחרי ששנה קודם חווינו הפלה איומה, נולדה לי ילדה מדהימה אחרי הריון נפלא ולידה מופלאה וביתית של כמעט 3 שעות. את 'עייפות החומר' העפתי עם יוגה, הליכות, תזונה והרבה אנרגיות חיוביות במחשבה וטיפה מדיטציה שלצערי לא התאפשרה לי כ"כ כמו בהריונות הקודמים.
אני דווקא חושבת שכן.
בגיל 45, אחרי ששנה קודם חווינו הפלה איומה, נולדה לי ילדה מדהימה אחרי הריון נפלא ולידה מופלאה וביתית של כמעט 3 שעות. את 'עייפות החומר' העפתי עם יוגה, הליכות, תזונה והרבה אנרגיות חיוביות במחשבה וטיפה מדיטציה שלצערי לא התאפשרה לי כ"כ כמו בהריונות הקודמים.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
הפלה טבעית וגיל האשה
את 'עייפות החומר' העפתי עם יוגה, הליכות, תזונה והרבה אנרגיות חיוביות במחשבה וטיפה מדיטציה
חושבת שאת צודקת מיליון אחוז!
חושבת שאת צודקת מיליון אחוז!
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
הפלה טבעית וגיל האשה
לא בדיוק. ישנם פגמים גנטיים שהגוף האנושי סובל. ישנם גם פגמים כרומוזומליים רבים שהגוף סובל כמו תסמונת דאון. במקרים אלה לא תתרחש הפלה. הביציות אכן מזדקנות. הגוף אינו מיצר ביציות חדשות. מה שנולדת איתו זה מה שיש. לכן, יש עליה בשכיחות הבעיות עם הגיל. חוץ מזה יותר קשה לסחוב הריון בגיל יותר מבוגר.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הפלה טבעית וגיל האשה
שלום
הופניתי , לצערי הרב, לבצע גרידה כיוון שהעובר לא התפתח
הפלה טבעית לא מתפתחת, האם מישהי יודעת מה צריך לשתות על מנת לזרז את ההפלה הטבעית ? אולי פטל ?
תודה ויום נפלא
הופניתי , לצערי הרב, לבצע גרידה כיוון שהעובר לא התפתח
הפלה טבעית לא מתפתחת, האם מישהי יודעת מה צריך לשתות על מנת לזרז את ההפלה הטבעית ? אולי פטל ?
תודה ויום נפלא