הצילו מכה בגב

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

לפני כמה ימים (ביום שלישי) עליתי לאוטובוס, ורציתי להתיישב בכסאות הלפני אחוריים, וכשהחזקתי בעמוד ועמדתי להתיישב, האוטובוס היטלטל, ונזרקתי על הכסאות האחוריים. החלק הקדמי של הכסא נכנס לי באמצע הגב.
הרגשתי כאב, אבל נסבל. אז לא חשבתי ללכת לרופא.
ואח"כ המשיך לכאוב לי במשך אותו יום וחיכיתי שזה יעבור. אבל זה נמשך בימים האחרונים.
העניין, שעד אתמול בצהריים הכאב היה כזה שלא הרגשתי אותו ממש בפעולות רגילות כמו הליכה, עמידה, ורק בתנועות ספציפיות ובנגיעה בנקודות מסוימות בגב.
ומאתמול זה כואב יותר גם בתנועות רגילה. התיישבות, קימה, התכופפות, ישיבה. בהליכה התנועות של האגן כואבות לי.

זה כואב באופן לא נעים, אבל יותר משכואב זה מדאיג אותי.
האם זו חבלה זמנית? או יכול להיות נזק לטווח ארוך?

אציין שקיבלתי את המכה אמנם בכל אמצע הגב (כמו קו לרוחב הגב, כל החלק הקדמי של הכסא נכנס בי), זה אומר גם בעמוד השדרה, אבל עיקר המכה דווקא משמאל לעמוד השדרה.
כלומר, אני חושבת שעמוד השדרה לא נפגע. בכל מקרה, אני לא מרגישה כאב מיוחד כשאני נוגעת בו. אבל כן יש נקודה ממש ליד עמוד השדרה מצד שמאל, שכל לחיצה קלה שם מקפיצה אותי.

אני לא יודעת אם זה מקרין או מה, אבל הכאב הוא לא רק בנקודה שמקפיצה, אלא גם למטה יותר משמאל באזור המותן/האגן (מעל הטוסיק). שם אני אפילו יותר מרגישה את הכאב ביומיום. (כלומר, בנקודה הנ"ל כואב לי בעיקר בנגיעה. ובאזור המותן/האגן לא בנגיעה אלא בתנועות רגילות. ושם הכאב מרגיש לא נקודתי אלא פרוש על פני כל האזור).

אני לא מרגישה שזה בעצמות או בצלעות. זה כאילו בשרירים, אבל בעומק יותר, לא על פני השטח. וגם אין לי שום סימן כחול.

(מכירים את השרירים האלה לאורך הגב, שכשהם תפוסים אז הם תפוסים לכל האורך לא רק בנקודה אחת? אז זה מרגיש כמו שריר מסוג כזה - שנמשך לצד עמוד השדרה ולמטה אל הטוסיק...
כלומר, אני לא יודעת אם זה בשרירים - אבל לא נראה לי שזה בעצמות, ולמרות שקיבלתי את המכה לרוחב - הכאב הוא מצד שמאל לאורך - מהאמצע עד למטה)

הייתי אמורה לנסוע עם המשפחה שלי לבית הארחה לכבוד יום נישואים להורים, והחלטתי לא לנסוע, כי אני עלולה לסבול. (אפילו למצוא תנוחה כדי להירדם היה לי קשה בלילה).
אז כולם נסעו, ונשארתי לבד בבית.... :-(

עכשיו כבר שישי בצהריים, אז כבר לא אלך היום לרופא. אם עדיין יהיה צורך ביום ראשון, אלך. בינתיים...

שאלות:
  1. האם זה נשמע לכם כמו חבלה רגילה שפשוט חולפת? או שעלול להיות נזק לטווח ארוך? (מאוד מודאגת)
  1. האם יש משהו להקלה?
(מרחתי אתמול ארניקה, לא בטוחה שעזר. ועכשיו אני עם בצק בכורכום על חלק גדול מהגב עם ניילון נצמד על כל הבטן והגב... נורא סקסי ;-). עוד לא יודעת אם זה עוזר)
  1. במקרה שיש נזק - האם יש עילה לתבוע את חברת האוטובוסים? (הטלטול לא היה חזק באופן מיוחד, אבל בכל זאת, נפלתי ממנו...) (הבעיה גם, שלא לקחתי פרטים של עדים...)
  1. נשארתי לבד בבית עם כאבים, וזה לא כיף. אז אם מישהו/מישהי רוצה לבוא היום או מחר לעשות לי איזה טיפול מקל (עיסוי או הילינג או משהו) אני נורא אשמח. (בתשלום, או סמלי, או ברטר או משהו. אני ליד השלישות בר"ג)
אם לא - אז גם הילינג מרחוק יעזור, או איחולי רפואה שלמה.

טוב, זהו, תודה....
אהבת_עולם*

הצילו מכה בגב

מה שמבאס זה, שגם ככה רוב החיים אני סובלת מכאבים בגב (יש לי פריצת דיסק), ואני מנסה לפתור את זה בכל מיני דרכים.
אז עכשיו גם זה.... מקווה שזה זמני !!!

אבל את הכאבים של הפריצת דיסק אני כבר מכירה, והכאבים האלו - הם סוג לא מוכר.... לכן זה קצת מדאיג אותי... :-(
יש לכם עידודים? (רוצה לשמוע שזה זמני ויעבור מהר, ואל תדאגי, גם לי קרה דבר כזה ועבר לי תוך שבוע... :-))
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

היי
הלכת לבדוק אצל רופא?
הייתי עושה את זה רק כדי להרגיע את החרדה
חוצמזה אם הפגיעה רצינית אני מאמינה שמגיע לך החזר ביטוחי כלשהו דרך חברת האוטובוסים
חוצמזה
חבלה צוברת נוזלים
הכאב בדרך כלל גובר אחרי מספר ימים ואח"כ יורד עם ירידת הבצקת
אם יש לך טראומיל זה יכול לעזור אם תמרחי(של חברת heel
רפואה שלמה ושבת שלום
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אין לי איך לעזור, אבל מאחלת לך רפואה שלמה... @}
ורד_דרור*
הצטרפות: 25 אפריל 2009, 21:39
דף אישי: הדף האישי של ורד_דרור*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי ורד_דרור* »

ם יש לך טראומיל זה יכול לעזור אם תמרחי
מאוד עוזר.

כנראה שכשהועפת אחורה, כל הגוף שלך נדרך כדי להגן על עצמו מפני נפילה וזה כשלעצמו יצר מתח רב בשרירים. המתח הזה נשאר שם כי חטפת מכה ולכן כל המערכת סביב הנקודה בה חטפת את המכה נשארה דרוכה. יש עוד עניין, הרבה פעמים, כשאזור נפגע, כל המערכת מסביבו מתגייסת כדי להגן עליו מפני כאב, כלומר פעולות שעשויות להכאיב לך נעשות עכשיו בעזרת שרירים אחרים.
נסי לדמיין את אופן ההליכה שלך לאחר שירדת מהאוטובוס - קרוב לוודאי ש'החזקת' את האגן ואת כל הגוף, בעצם, בצורה כזו שתגרום להכי פחות כאב בזמן התנועה. המתח הזה נשאר בשריר ומתווסף למכה וכך קיבלת לך התפשטות של כאב גם למקומות בהם לא היתה מכה.
לעניות דעתי, כדאי לשכב אפרקדן, לנשום, לדמיין את ההרפיה של כל האזור, לעבור ממש חלק חלק. לקום לאט, לשים לב להחזקה של השרירים, לעשות אמבטיה חמה, לישון. ואני מניחה שמחר בבוקר תרגישי יותר טוב. הרבה נשימה, השרירים התפוסים זקוקים להמון חמצן כדי להרפות.
בהצלחה
תרגישי טוב
ב_עילום*
הצטרפות: 25 יוני 2005, 16:36

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי ב_עילום* »

גם לי אין מה לתרום רק (())
אהבת_עולם*

הצילו מכה בגב

_חבלה צוברת נוזלים
הכאב בדרך כלל גובר אחרי מספר ימים ואח"כ יורד עם ירידת הבצקת_
אה, תודה. אני מקווה שזאת הסיבה להגברת הכאב, ושאם ככה זה עומד לחלוף.

המתח הזה נשאר שם כי חטפת מכה ולכן כל המערכת סביב הנקודה בה חטפת את המכה נשארה דרוכה.
אולי גם זה....

תודה על התשובות.
ותודה גם לאודליה ובעילום.
(דרך אגב, אודליה, את ההצעה של הבצק עם הכורכום למיטב זכרוני את זו שנתת לי פעם, כשלאמא שלי הייתה דלקת בגיד, וזה ממש עזר לה. מעניין אם גם למה שיש לי עכשיו זה יכול לעזור).

בעניין המשחת טראומיל, שאלה -
אין לי את המשחה הזו. אצטרך לחכות לאחרי שבת כדי לקנות אותה.
אבל מצאתי אצלי כדורי טראומיל שהשתמשתי פעם אחרי ניתוח. זה גם שייך לקחת עכשיו?
רויטל*
הצטרפות: 24 פברואר 2003, 13:10

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי רויטל* »

רפואה שלמה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הלו, יש לך פריצת דיסק? לא צריך בדיקת אורטופד?
מה שאת מתארת עלול להיות יותר מ רק כאב של חבלה כזו.
רייקי באמת יכול לעזור, התשובות שקבלת יפות ונכונות וגם לי זה קרה באוטובוס, ועבר אחרי שבוע שבועיים. אבל גם חשוב שתלכי לאורטופד
עיסוי ממש לא רצוי לפני שאורטופד מאשר שאין סיכון
אהבת_עולם*

הצילו מכה בגב

הלו, יש לך פריצת דיסק? לא צריך בדיקת אורטופד?

המכה לא הייתה באזור של הפריצת דיסק.
הפריצת דיסק בגב התחתון, והמכה הייתה קרוב לכליות. בעיקר באזור הכליה השמאלית.
אני לא מרגישה קשר בין הדברים.
נירמאל_אורי_אילן*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2010, 11:21
דף אישי: הדף האישי של נירמאל_אורי_אילן*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי נירמאל_אורי_אילן* »

שלום לך אהבת
אני מצטרף למי שאמר לך ללכת לבדוק אצל רופא גם אם הוא ישלח לצילום ובסוף יגיד לך " שזה מכה וזה יעבור ואם את רוצה כדורים בשביל הכאב.."
אבל כן יש משהו מאוד מרגיע בלדעת מה קורה.
אני מנותח גב בעבר (קיבוע מותני ב 2002) אחרי פריצת דיסק ולפני שנה חזר לי כאב לי בגב, לקח לי חודש של פחדים ללכת לרופא, לעשות צילום ולשמוע אותו אומר "שהניתוח עדיין בסדר ואם אני רוצה כדורים.." מה שעזר לי ללכת היה האבחנה שמול הפחד "אולי חזרה לי פריצת הדיסק" עומדת עוד אמת "אולי לא חזרה לי פריצת הדיסק", את מבחינה בהבדל?

הגב שלי בסדר גמור..!

לגבי הגב שלך - ברור לי שזה מאוד מעסיק אותך וכשאני אומר מעסיק אני מתכוון מדאיג ומפחיד, אולי אפילו מחריד. ואת כל זה את "סוחבת על הגב שלך" וזה לא עוזר לכאב.
אני מאוד ממליץ לראות מטפל כדי לטפל בבעיית "עודף המשקל" ובמקביל לראות אורטופד, לא עיסוי או לחיצות, אלא טיפול אנרגטי.
אני מטפל בשיטת אייפק.. גם הומאופטיה מומלץ..
תרגישי טוב
הולך_בדרכי*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2010, 21:04
דף אישי: הדף האישי של הולך_בדרכי*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי הולך_בדרכי* »

שלום אהבת.
אני פיזיותרפיסט, ואם תוכלי לתאר כמה דברים יותר במדויק- אולי אוכל להיות לעזר.
ראשית לא הבנתי היכן בדיוק המכה.אם נחבלת באזור הגב העליון- כלומר מהחוליות המחוברות לצלעות, והנקודה הכואבת נורא (חד כמו סכין או זריקה?) היא מעט משמאל, זה נשמע כמו החיבור בין החוליה לצלע. נקודה רגישה בפני עצמה, שצוברת עומסים, מתחים וכאבים גם בלי חבלות...:-). אם זו הנקודה, אפשר לנשום לרווחה (פעולה שאולי כואבת בפני עצמה...?). יכאב , יכאב, יכאב, יעבור.

זה כואב באופן לא נעים, אבל יותר משכואב זה מדאיג אותי.
אם זה העניין, לא נשמע לי משהו לרוץ איתו לבדיקות. אבל, כמו שאני תמיד אומר למטופלים שלי- אם זה מלחיץ אתכם- לכו תעשו צילום. להערכתי- שוב עד כמה שניתן להבין דרך המקלדת, לא ימצאו כלום.
תרגישי טוב, ועד אז תני לעצמך להיות כאובה קצת.
שבוע טוב.
פלוני_אלמונית*

הצילו מכה בגב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה היה בסוף?
פשוט קרה לי עכשיו בדיוק אותו דבר.
פלוני_אלמונית*