השפעת כימותרפיה על הסובבים
האם מישהו יודע כמה זמן נשארת הכימותרפיה בגוף?
ובזמן הזה - האם היא מופרשת דרך נוזלי הגוף? למשל דרך רוק, זיעה, שתן וכו'?
האם על המטפלים בחולה המטופל בכימו, להיזהר, לנקוט במניעה כלשהי?
ואם מדובר באישה בהיריון הבאה במגע ישיר עם החולה שעות או יום יומיים לאחר הטיפול?
ומה באשר לילדים קטנים?
האם מישהו יודע או יודע להפנות אותי היכן אוכל למצוא מידע בנושא?
ובזמן הזה - האם היא מופרשת דרך נוזלי הגוף? למשל דרך רוק, זיעה, שתן וכו'?
האם על המטפלים בחולה המטופל בכימו, להיזהר, לנקוט במניעה כלשהי?
ואם מדובר באישה בהיריון הבאה במגע ישיר עם החולה שעות או יום יומיים לאחר הטיפול?
ומה באשר לילדים קטנים?
האם מישהו יודע או יודע להפנות אותי היכן אוכל למצוא מידע בנושא?
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
לולה - ראיתי את הפנייה שלך - אני לא יודעת! מצטערת.
תודה תמי.
בינתיים המקום היחיד שבו מצאתי התייחסות זה כאן
זה נשמע מאוד רציני, אך מציין סכנה רק במגע עם שתן, צואה וקיא של חולה שקיבל טיפול בתוך 48 שעות מסיום הטיפול הכימי.
זה עוד לא עונה לי על הזעה ורוק למשל.
בינתיים המקום היחיד שבו מצאתי התייחסות זה כאן
זה נשמע מאוד רציני, אך מציין סכנה רק במגע עם שתן, צואה וקיא של חולה שקיבל טיפול בתוך 48 שעות מסיום הטיפול הכימי.
זה עוד לא עונה לי על הזעה ורוק למשל.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
how much sense doesn't it make to use chemo that is toxic to even the people around the treated person?
did you know that if anyone touches chemo spill by mistake he has to be rushed to the hospital
you can look at my blog about cancer treating alternatives
did you know that if anyone touches chemo spill by mistake he has to be rushed to the hospital
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הוזמנתי לכאן, אבל לצערי אין לי מושג בנושא.
שרה יקרה,
לצערי לא מדובר בהחלטה שלי.
בעל הסרטן הוא אדון לגופו ולהחלטותיו. והוא יודע שיש עוד אלטרנטיבות ובכל זאת כך הוא בוחר.
ככה זה כשאתה גדל שטוף מוח בתרבות שמעריצה בהכנעה ובעיוורון כל מילה שיוצאת מהפה של הרופא.
תודה על הקישור - בהחלט מזעזע, אבל כאמור - אני איתך שרה, אני במשוכנעים.
אם יש לך מידע על השאלות שלי, לגבי כימו ברוק ובזיעה, אשמח לעזרה.
שרה יקרה,
לצערי לא מדובר בהחלטה שלי.
בעל הסרטן הוא אדון לגופו ולהחלטותיו. והוא יודע שיש עוד אלטרנטיבות ובכל זאת כך הוא בוחר.
ככה זה כשאתה גדל שטוף מוח בתרבות שמעריצה בהכנעה ובעיוורון כל מילה שיוצאת מהפה של הרופא.
תודה על הקישור - בהחלט מזעזע, אבל כאמור - אני איתך שרה, אני במשוכנעים.
אם יש לך מידע על השאלות שלי, לגבי כימו ברוק ובזיעה, אשמח לעזרה.
תודה בשמת שבאת.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
it might cause allergic reactions if you will be exposed to saliva like if you will give him french kiss. but just normally sharing same cup is okay. that my intuition telling me. but his clothes I would wash seperately because chemo is RADIOACTIVE
but his clothes I would wash seperately because chemo is RADIOACTIVE
גם אני חושבת שצריך לכבס בנפרד.
סוג הכימו שהוא מקבל אינו רדיואקטיבי.
תודה על דברייך.
כל מי שיודע משהו - תרומתכם חשובה.
זה אספקט שלא רבים מודעים אליו.
גם אני חושבת שצריך לכבס בנפרד.
סוג הכימו שהוא מקבל אינו רדיואקטיבי.
תודה על דברייך.
כל מי שיודע משהו - תרומתכם חשובה.
זה אספקט שלא רבים מודעים אליו.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אחרי טיפולים מסויימים החולה צרך להיות מבודד במשך כמה ימים. אמא של חברה קיבלה טיפול חדשני - אפילו האחיות והאחים בבית החולים סירבו להכנס לחדר ב-48 שעות ראשונות, והחברה שלי היתה צריכה לעזור לאמא שלה.
באופן לייט יקרה,
המשפט שלך שכתבת כאן היה לא מתאים. אני מתאפקת שלא לרשום עוד כמה מאפיינים שעברו לי בראש כקראתי אותו.
אני מזמינה אותך להגיב על הדברים על ידי כך שתספרי מה במה שכתבתי על אדם מסוים מאוד שהוא לא את או אף אחד אחר הכעיס אותך. אני אשמח אם תכתבי על עצמך ועל מה שאת מרגישה ולא עלי.
אני כותבת לך זאת בכנות ומכל הלב. @}
(בהתחלה סתם מחקתי את דברייך, אבל אז החלטתי להבהיר לך למה מחקתי. כדי שתביני למה. מקווה שתביני.)
המשפט שלך שכתבת כאן היה לא מתאים. אני מתאפקת שלא לרשום עוד כמה מאפיינים שעברו לי בראש כקראתי אותו.
אני מזמינה אותך להגיב על הדברים על ידי כך שתספרי מה במה שכתבתי על אדם מסוים מאוד שהוא לא את או אף אחד אחר הכעיס אותך. אני אשמח אם תכתבי על עצמך ועל מה שאת מרגישה ולא עלי.
אני כותבת לך זאת בכנות ומכל הלב. @}
(בהתחלה סתם מחקתי את דברייך, אבל אז החלטתי להבהיר לך למה מחקתי. כדי שתביני למה. מקווה שתביני.)
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
"אני מבינה כעת ש"בעל הסרטן" כיוונת לאדם מסויים אך אני קראתי זשזאת כאמירה כללית על כל אדם שהוא - אנא קיראי שוב וראי שחסרה שם המילה "בעל הסרטן המדובר בו / הספציפי שמדובר בו או כל מילה מייחדת אחרת*
ומאחר וקראתי את "בעל הסרטן" כמישהו כללי, יחד עם זה שאני אדם שבחר לעבור כימותרפיה הרי שהאמירה הכללית שלך היא (גם) עלי. (כן ללא ספק רגישות יתר )
אודה - האמירה השיפוטית בהקשר של סרטן מקוממת אותי אף יותר מאמירות שיפוטיות כלליות הנוהוגות פה לעיתים.
כשמודיעים לך "יש לך סרטן" בד"כ זה תופס אותך בהפתעה, עם תחושת דחיפות גדולה, מעט ידע, קושי לאסוף ידע במהירות, תחושה של איום על החיים ועוד ועוד - בנתונים הללו קשה לעשות החלטות "טבעיות" או לא סטנדרטיות.
רוב מי שאני מכירה / שמעתי עליו בחר באופציה הלא רפואית - מערבית ב"סיבוב השני" של הסרטן - אז המאפיינים שציינתי נראים אחרת.
לגופו של עניין
למיטב ידיעתי אנשי הצוות באונקולוגיה לא חולים יותר מכלל האוכלוסיה והם חשופים לתרופות כימותרפיות רבות (מדובר בהרבה סוגי תרופות ולא באחד כפי שרבים טועים לחשוב)
יש לבחון באיזה חומר מדובר ומהי השפעתו הספציפית.
אחות הרה אחת עברה למחלקה אחרת בתחילת הריונה - אז כנראה שעדיף לא לקחת סיכון
ידידה שלי קיבלה טיפול כימו במהלך הריון - כלומר לא נאמר שחייבים להפיל (בסופו של דבר הפילה בשל החרפת המחלה)
כדאי לזכור שבד"כ האנשים מסביב יותר מסוכנים לחולה הסרטן משהו מסוכן להם
וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול (ובכל מקרה רצוי שלא ישמש הצדקה להימנעות מעזרה לחולה).
את בהחלט יכולה למחוק גם את זה
רק בריאות
ומאחר וקראתי את "בעל הסרטן" כמישהו כללי, יחד עם זה שאני אדם שבחר לעבור כימותרפיה הרי שהאמירה הכללית שלך היא (גם) עלי. (כן ללא ספק רגישות יתר )
אודה - האמירה השיפוטית בהקשר של סרטן מקוממת אותי אף יותר מאמירות שיפוטיות כלליות הנוהוגות פה לעיתים.
כשמודיעים לך "יש לך סרטן" בד"כ זה תופס אותך בהפתעה, עם תחושת דחיפות גדולה, מעט ידע, קושי לאסוף ידע במהירות, תחושה של איום על החיים ועוד ועוד - בנתונים הללו קשה לעשות החלטות "טבעיות" או לא סטנדרטיות.
רוב מי שאני מכירה / שמעתי עליו בחר באופציה הלא רפואית - מערבית ב"סיבוב השני" של הסרטן - אז המאפיינים שציינתי נראים אחרת.
לגופו של עניין
למיטב ידיעתי אנשי הצוות באונקולוגיה לא חולים יותר מכלל האוכלוסיה והם חשופים לתרופות כימותרפיות רבות (מדובר בהרבה סוגי תרופות ולא באחד כפי שרבים טועים לחשוב)
יש לבחון באיזה חומר מדובר ומהי השפעתו הספציפית.
אחות הרה אחת עברה למחלקה אחרת בתחילת הריונה - אז כנראה שעדיף לא לקחת סיכון
ידידה שלי קיבלה טיפול כימו במהלך הריון - כלומר לא נאמר שחייבים להפיל (בסופו של דבר הפילה בשל החרפת המחלה)
וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול (ובכל מקרה רצוי שלא ישמש הצדקה להימנעות מעזרה לחולה).
את בהחלט יכולה למחוק גם את זה
רק בריאות
תודה על דברייך.
כאן במקרה הספציפי שאני מדברת עליו הסיטואציה היא שונה.
אין דחיפות. הרופאים ממש לא מלחיצים. יש זמן ופרוגנוזה מעולה - הכל מתוכנן להבראה, זה נחשב לסרטן קל שבקלים.
לצד כל זה, יש זמינות למידע לא קונוונציונלי, המידע מונח, העדויות, האנשים - הכל.
ועדיין אדם בוחר לעשות כפי שמתאים לו, לתפיסותיו ולאורחות חייו.
כן המשפט שלי שיפוטי. כי יש לי טענות כלפי המערכת הרפואית ועל השימוש בכימותרפיה (שרה ק בטח תוכל להרחיב על זה) בשעה שיש טיפולים אלטנרטיביים שמחוליים פלאים ללא ההרעלה המאסיבית הזו שמציעים הרופאים באופן אוטומטי.
וכשאדם כמו האדם הזה, חי בתרבות שתופסת את הרפואה הקונוונציונלית כפי שהיא תופסת - הפתיחות לאפשרות אחרת היא נמוכה מאוד - אצלו.
אבל זה שלו, וזו זכותו, וזה גופו ואלה הם חייו, והסובבים אותו תומכים בו כפי שהוא בחר להתמודד.
זה כמובן לא קל כשיש לך דעה כל כך קשה על הטיפול הנבחר, אבל זה חלק מההתמודדות של הסובבים.
למה התכוונת?
וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול.
את מוזמנת להגיב עוד אם בא לך, בסוף אמחק את כל הדיון הצדדי בינינו.
כאן במקרה הספציפי שאני מדברת עליו הסיטואציה היא שונה.
אין דחיפות. הרופאים ממש לא מלחיצים. יש זמן ופרוגנוזה מעולה - הכל מתוכנן להבראה, זה נחשב לסרטן קל שבקלים.
לצד כל זה, יש זמינות למידע לא קונוונציונלי, המידע מונח, העדויות, האנשים - הכל.
ועדיין אדם בוחר לעשות כפי שמתאים לו, לתפיסותיו ולאורחות חייו.
כן המשפט שלי שיפוטי. כי יש לי טענות כלפי המערכת הרפואית ועל השימוש בכימותרפיה (שרה ק בטח תוכל להרחיב על זה) בשעה שיש טיפולים אלטנרטיביים שמחוליים פלאים ללא ההרעלה המאסיבית הזו שמציעים הרופאים באופן אוטומטי.
וכשאדם כמו האדם הזה, חי בתרבות שתופסת את הרפואה הקונוונציונלית כפי שהיא תופסת - הפתיחות לאפשרות אחרת היא נמוכה מאוד - אצלו.
אבל זה שלו, וזו זכותו, וזה גופו ואלה הם חייו, והסובבים אותו תומכים בו כפי שהוא בחר להתמודד.
זה כמובן לא קל כשיש לך דעה כל כך קשה על הטיפול הנבחר, אבל זה חלק מההתמודדות של הסובבים.
למה התכוונת?
וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול.
- אני לא בטוחה לגבי מה שאת אומרת. לרעלים יש נטייה לחולל נזקים בטווחי זמן ארוכים.
- שאלתי במיוחד על אישה בהיריון_ ועל _ילדים קטנים. - כי גופם של כל אלה, עדין ורגיש עוד יותר.
את מוזמנת להגיב עוד אם בא לך, בסוף אמחק את כל הדיון הצדדי בינינו.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
למה התכוונת
"הבריאים" נושאים מחלות (שפעת למשל) שעלולות להרוג "מדוכא חיסון" - הכימו הרבה פעמים משתקת את מע' החיסון / פוגעת בה.
בד"כ הבידוד של חולי סרטן הוא להגנתם.
_וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול
אני לא בטוחה לגבי מה שאת אומרת. לרעלים יש נטייה לחולל נזקים בטווחי זמן ארוכים.
אין סתירה - השאלה היא של מינון אני מסכימה שלרעלים יש נטיה להצטבר ולגרום נזק בטווח ארוך אבל אני מניחה שהסביבה נחשפת לכמות מועטה (אם בכלל) שמופרשת מגופו של החולה (אני מניחה שהם לא באים במגע עם הפרשותיו).
לגבי ילדים ונשים הרות לא יודעת אבל שווה לשאול באונקולוגיה - למרות דעתך (המשתמעת) על רופאים אם ידוע להם על נזקים פוטנציאליים הם יתיחסו אליהם (ואין צורך לדון במה שהם לא יודעים ולא מנסים לדעת...)
אשמח אם תמחקי את הדיון "הצדדי" בהקדם
"הבריאים" נושאים מחלות (שפעת למשל) שעלולות להרוג "מדוכא חיסון" - הכימו הרבה פעמים משתקת את מע' החיסון / פוגעת בה.
בד"כ הבידוד של חולי סרטן הוא להגנתם.
_וכדאי לקחת בחשבון שאם את אדם בריא הרי שהסיכון בחשיפה מועטה הוא ככל הנראה לא כל כך גדול
אני לא בטוחה לגבי מה שאת אומרת. לרעלים יש נטייה לחולל נזקים בטווחי זמן ארוכים.
אין סתירה - השאלה היא של מינון אני מסכימה שלרעלים יש נטיה להצטבר ולגרום נזק בטווח ארוך אבל אני מניחה שהסביבה נחשפת לכמות מועטה (אם בכלל) שמופרשת מגופו של החולה (אני מניחה שהם לא באים במגע עם הפרשותיו).
לגבי ילדים ונשים הרות לא יודעת אבל שווה לשאול באונקולוגיה - למרות דעתך (המשתמעת) על רופאים אם ידוע להם על נזקים פוטנציאליים הם יתיחסו אליהם (ואין צורך לדון במה שהם לא יודעים ולא מנסים לדעת...)
אשמח אם תמחקי את הדיון "הצדדי" בהקדם
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אני אישית לא ראיתי כאן דיון "צדדי". כל מה שנכתב חשוב, לדעתי.
הגענו לשלב ההקרנות.
האם מישהו יודע אם להקרנות יש איזושהי השפעה על הסובבים?
האם למשל לאחר ההקרנה, גופו של החולה ממשיך להקרין החוצה את הקרינה שהוא ספג?
ושוב אנחנו מדברים על סובבים שהם בין השאר גם ילדים קטנים ונשים בהיריון.
האם מישהו יודע אם להקרנות יש איזושהי השפעה על הסובבים?
האם למשל לאחר ההקרנה, גופו של החולה ממשיך להקרין החוצה את הקרינה שהוא ספג?
ושוב אנחנו מדברים על סובבים שהם בין השאר גם ילדים קטנים ונשים בהיריון.
http://www.onein9.org.il/
לולה יקרה, יש את האתר של אחת מתשע, ויש את האתר של האגודה למלחמה בסרטן. יש שם קו חם לתמיכה טלפונית.
ותודה שפתחת את הדף.
לולה יקרה, יש את האתר של אחת מתשע, ויש את האתר של האגודה למלחמה בסרטן. יש שם קו חם לתמיכה טלפונית.
ותודה שפתחת את הדף.
תודה מצחיקונת.
אני מחפשת מידע שיש יותר אצל גורמים פחות ממוסדים כמו האגודה למלחמה בסרטן. גורמים קצת יותר אוף-סטרים.
אני מחפשת מידע שיש יותר אצל גורמים פחות ממוסדים כמו האגודה למלחמה בסרטן. גורמים קצת יותר אוף-סטרים.
אני חדשה בכל העסק הזה, אם אתקל במשהו מעניין אז אביא אותו לכאן.
-
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי אימי חלתה בסרטן הלימפומה היא עוברת טיפולי כימותרפיה
אני רק גיליתי שאני בהריון האם מותר לי להיות לידה?האם אני לא מסכנת את העובר ?
שמעתי מחברה שיש פליטת חומרים כימים של הגוף והם גורמים מומים בעובר..איך אני יודעת אם זה נכון מה שהיא מספרת לי?
היי אימי חלתה בסרטן הלימפומה היא עוברת טיפולי כימותרפיה
אני רק גיליתי שאני בהריון האם מותר לי להיות לידה?האם אני לא מסכנת את העובר ?
שמעתי מחברה שיש פליטת חומרים כימים של הגוף והם גורמים מומים בעובר..איך אני יודעת אם זה נכון מה שהיא מספרת לי?
-
מה השלחות של החומר טק סול ומה תופעות הלאוי אחרי שמסיימים את כל הכימותרפיה
מה השלחות של החומר טק סול ומה תופעות הלאוי אחרי שמסיימים את כל הכימותרפיה
-
כמה זמן אחרי קבלת מנת טיפול ניתן לחזור ולהתנשק ולקיים יחסי מין לא מוגנים. אשמח לקבל סימוכין ממחקרים אם יש.
תודה
כמה זמן אחרי קבלת מנת טיפול ניתן לחזור ולהתנשק ולקיים יחסי מין לא מוגנים. אשמח לקבל סימוכין ממחקרים אם יש.
תודה
-
- הצטרפות: 22 יוני 2020, 21:54
- דף אישי: הדף האישי של אי_ננה*
זאת שאלה לפורום רפואי, ופחות לכאן...