חדר מלח

רועי*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 14:44

חדר מלח

שליחה על ידי רועי* »

"חדר המלח" מיועד לטיפול משלים לחולים במחלות כרוניות ואלרגיות של מערכת הנשימה.
החדר נבנה מבלוקי המלח, אשר נכרו מעומק 300מ', במכרות המלח. מחצבי המלח הינם בני אלפי שנים.
שיטת הטיפול בחדר המלח אינה חדשה, היא ידועה, מפותחת ופועלת בהצלחה רבה מזה שנים רבות באירופה. מרפאות הספאלאותרפיה ממוקמות במכרות המלח הטבעיים בפולין, גרמניה, איטליה, בולגריה, הונגריה, גרמניה, רוסיה ואוקראינה. יחד עם זאת, הטיפול במרפאות המלח הטבעיות אינו זמין לקהל הרחב ויש לקחת בחשבון, שלא לכל החולים מומלץ לעבור לאזורי אקלים אחרים, השונים מאלה בהם הם חיים. לכן התפתחה המגמה להקים "מרפאות-מלח" מבלוקי המלח טבעיים בסביבות חיים שונות.

איך זה עובד?
במהלך הטיפול שוהה המטופל במשך כשעה בחדר המלח, בישיבה על כורסה נוחה, באור עמום וברגיעה מוחלטת.
האוויר בחדר המלח רווי בתרסיס דק של מלח (נתרן וכלור). מרכיבים אלו נפלטים מגושי המלח הטבעיים, חודרים עמוק אל תוך הריאות והסמפונות וסופחים את הנוזלים מתוך הרירית הבצקתית. הליחה הופכת דלילה, נפלטת ביתר קלות ודרכי הנשימה מתרחבות, דבר המקל על הנשימה.
כמו כן המלח הינו בעל תכונה אנטי בקטריאלית והאוויר בחדר המלח סטרילי, רווי ביונים שליליים ומטוהר מחיידקים ואלרגנים, דבר המאפשר חיזוק ואיזון המערכת החיסונית של הגוף.

למי מיועד הטיפול?
הטיפול מיועד לחולים בכל הגילאים באסטמה (קצרת), דלקת הסמפונות, ברונכיט, נזלת כרונית, ומחלות אלרגיות של מערכת הנשימה, דלקת הסמפונות המקצועית, צורנת, נפחת, קדחת השחת, דלקת הגת, דלקת הגרון, שיעול, כולל עישון.
אך לא רק ...
ההשפעה החיובית של הטיפול בחדרי המלח על מערכת הנשימה נמצאה לא רק אצל אנשים חולים, אלא גם אצל אנשים בריאים העובדים במקומות סגורים, בהם יש כמויות גבוהות של אבק, חיידקים וחומרים רעילים, כמו כן לאנשים הנגמלים מעישון.
הטיפול אינו מומלץ לבעלי מחלות מדבקות, שחפת, מחלות דם, גידולים ממאירים ולנשים בהריון.
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

חדר מלח

שליחה על ידי חגית_ל* »

וכמה עולה התענוג?
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

חדר מלח

שליחה על ידי חגית_ל* »

ראיתי על הטיפול הזה פעם בטלויזיה וזה נראה טיפול מדהים. נראה לי שחשוב שידעו שיש כזאת דרך טיפול.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

חדר מלח

שליחה על ידי אם_פי_3* »

הטיפול מוזכר כחלק מדפים אחרים.
אני זוכרת שכתבתי עליו.

האמת היא שאצלנו זה לא ממש שינה משהו. הנזלת הכרונית המשיכה.
היינו כמה פעמים (לא הרבה), ויש לו מנורת מלח (מבלוק מלח, לא הדקורטיביות) ליד המיטה כבר שנים (לא תמיד דולקת).
רועי*

חדר מלח

שליחה על ידי רועי* »

לאם פי 3
השינוי המשמעותי בטיפול בחדר מלח מושג לאחר 14 שעות טיפול (14 מפגשים) בהם סופגת מערכת הנשימה כמות של 70 מ"ג מלח בממוצע. ישנה חשיבות מכרעת להתמדה ושמירה על תדירות נכונה של המפגשים.
המנורה הטיפולית יעילה במשך חמש שנים ושינה במחיצתה באופן קבוע כל לילה מניבה תוצאות מדהימות (חשוב מאד שהנורה תדלוק רק במהלך הלילה, היא זקוקה לזמן "מנוחה" כדי לספוח לחות מהאויר שתשמש לנשיאת המרכיבים הפעילים בזמן החימום של הנורה).
רק בריאות!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חדר מלח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אנחנו ניסנו את החדר מלח בשנה שעברה עשינו סידרה שלמה בדיוק לפי ההוראות לחדר נכנסו ילד בן 4 שסובל מאלרגיות ונזלת כרונית ואבא שסובל מאסטמה. אצל שנהם לא חל שון שינוי,לצערי
רועי*

חדר מלח

שליחה על ידי רועי* »

פלוני אלמונית, שלום.
אכן ישנם מקרים נדירים שבהם לא חל שינוי במהלך הסדרה. בכל מקרה יש לבדוק לעומק את הסיבות לכך שהטיפול לא התקדם.
אין לי מידע על המקום בו נערכה הסדרה או מס' הטיפולים ותדירותם.
אשמח לשמוע יותר פרטים כדי שנבין יחד האם יש הסבר לנסיון הטיפול שלא צלח ואולי נמצא דרך לעזור לשיפור המצב.
פשטות*
הצטרפות: 03 ינואר 2009, 20:24

חדר מלח

שליחה על ידי פשטות* »

נושא הנשימה -קוצר נשימה אצל ילדים קשור באופן הדוק בעיקר לקשר עם אמא.
מנסיון בעבודה של שנים,אוכל להגיד שהעבודה על המקום של שחרור ואמון אצל האם ביכולת של הילד לנשום בכוחות עצמו ,חרדות והדחקות,תפקידים שהילד לוקח על עצמו קשורים קשר הדוק .

חדר מלח עושה עבודה מדהימה.
אם המצב לא מתקדם כדאי לבדוק אמונות והאחזויות,כמובן שאלרגיה היא גם משהו שהוא גם... רגשי.
ישנם קשיי נשימה רבים שקשורים לטראומה בלידה וניתוק מהיר מידי של חבל הטבור.
כשכותבת עולה לי הרבה דברים לשתף אבל לא יודעת אם יש מתענינים.
אשמח לענות על הנושא הזה למי שמתענין.
יולי*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2002, 17:33

חדר מלח

שליחה על ידי יולי* »

אני אסטמתית בתהליכי התגברות על המחלה,
הומלץ לי לקנות מנורת מלח ואני באמת שוקלת זאת,
ראיתי באתרים של חדרי מלח שיש גם משאף מלח,אבל לפי מה שהם כותבים
יש בתוכו "נתרן כלוריד" ולפי מה שאני יודעת נתרן כלוריד הוא התרכובת שנוצרת
לאחר שמלח טבעי עובר תהליך ניקוי כימי וזה ממש לא בריא, כמו מלח השולחן הרגיל.

מחפשת הסברים
רועי*

חדר מלח

שליחה על ידי רועי* »

הי יולי
אכן המלח במשאף הוא הנתרן הכלורי אך כזה שלא עבר שום עיבוד.
מלח השולחן ברובו אכן מעובד ממקורות ימיים.
מנורות המלח הטיפוליות כמו גם המשאפים נכרים בעומק של 300 מטר מתחת לפני האדמה, בשכבות האלו נמצא נתרן כלורי טבעי ונקי ולכן מיועד לטיפול בבעיות נשימה.
חשוב לציין כי גבישי המלח הטיפולי עומדים בתקן אירופאי למלח טיפולי. את מוזמנת לפנות לסניף הקרוב לביתך לקבלת מידע נוסף- www.saltway.co.il
הרבה בריאות
שורש_קסבה*
הצטרפות: 08 נובמבר 2007, 00:50
דף אישי: הדף האישי של שורש_קסבה*

חדר מלח

שליחה על ידי שורש_קסבה* »

האם חדר מלח עוזר גם באטופיק דרמטיטיס?
רועי*

חדר מלח

שליחה על ידי רועי* »

שלום לשורש קסבה
במקרים של אטופיק דרמטטיס צריך לבדוק כל מקרה לגופו לפני ההחלטה על טיפול.
בגילאים מוקדמים התוצאות טובות בטווח של טיפול ממושך ברוב המקרים, אבל בכל מקרה חשוב לדעת מידע מקיף על המטופל כדי לחזות הצלחה.
אשמח לענות על עוד שאלות בנושא במידה ותכתבי לי מידע מפורט אודות המטופל.
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

חדר מלח

שליחה על ידי נטע_ש* »

גם אני רוצה להמליץ על חדר מלח
בהונגריה לא רחוק מאיפה שאני גרה יש חדר מלח. דבר ראשון זו הרגשה נהדרת לכל מי שנוכח בחדר. אור נעים, מוזיקה נעימה, זה מאד מאד מרגיע.
אני בטוחה שזה מנקה ברמות פיזיות ריאות וכל מה שהוזכר לעיל, אבל גם מנקה את ההילה, את השכבות הגבוהות של הישות, ואת הקשיים הרגשיים.
אני העברתי קבוצה שבועית של מדיטציה ותקשור בתוך החדר מלח.
היו שם גם נשים בהריון, וישבנו שם שעתיים, לא הייתה שום בעיה, להיפך, זה מרגיע ופותח את כולם. כיף, ומי שהולך על מנת לפתור בעיה, לנסות לבוא בכיף :-)
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

פשטות,

אשמח לקרוא את דברייך. גם קצת לגבי רקע מקצועי.
מניסיון*
הצטרפות: 01 ינואר 2011, 02:33

חדר מלח

שליחה על ידי מניסיון* »

נושא הנשימה -קוצר נשימה אצל ילדים קשור באופן הדוק בעיקר לקשר עם אמא.
מנסיון בעבודה של שנים,אוכל להגיד שהעבודה על המקום של שחרור ואמון אצל האם ביכולת של הילד לנשום בכוחות עצמו ,חרדות והדחקות,תפקידים שהילד לוקח על עצמו קשורים קשר הדוק .

כרגיל האמא אשמה...הכי קל ונוח להאשים את האמא.

אני אשה הסובלת מאז שאני זוכרת את עצמי מקוצר נשימה ואלרגיות (לאבק, לפריחה, לחתולים ועוד ועוד). זה כנראה ממקור גנטי (חלק גדול מבני משפחתי סובלים גם הם מבעיות דומות). ניסיתי במשך השנים אינסוף שיטות לטיפול בבעיה.

בתור בעלת ניסיון כמטופלת באינסוף טיפולים ומטפלים, וגם בתור אמא, אחד הדברים שהכי מקוממים אותי זה הניסיון להאשים את ההורים בבעיות כאלה וגם אחרות. אמנם אמא שלי חרדתית ויש איתה לא מעט בעיות, אבל יתכן שהקשר בין האסטמה לחרדות הוא בכלל גנטי. במשפחתי יש הרבה אנשים אלרגים ואסמטים, לרובם אמהות ממש לא חרדתיות. אני לעומת זאת האמא הכי חרדתית בעולם, הרבה יותר מאמא שלי ודווקא יש לי חרדות שהילדים שלי לא יצליחו לנשום בכוחות עצמם (אולי זה נובע מהסבל האישי שלי מהאסטמה והפחד מחנק כתוצאה מההתקפים). במשך שנים הייתי קמה באמצע הלילה רק כדי לבדוק שהילדים נושמים ושאין לה שמיכה על הפנים, והילדים שלי - אף אחד מהם לא סובל מאלרגיות או אסטמה!
מניסיון שלי, האשמת ההורים או המטופל עצמו בבעיות פיסיולוגיות שלו, עלולה לגרום נזק יותר מאשר תועלת. רגשות אשם ורגשות אשמה כלפי ההורים אינם מועילים לבריאות, לא של הילד ולא של ההורים.

נ.ב.
במקרה שלי - מכל הטיפולים שניסיתי, כולל טיפולים שהאשימו את ההורים שלי או את האישיות שלי באלרגיות והאסטמה, היחיד שהניב תוצאות משביעות רצון והקלה משמעותית בסבל ובהתקפים היה שינוי התזונה - לאכילת מזון בריא וטבעי והמנעות מכל מה שאינו מזון בריא.
מניסיון*
הצטרפות: 01 ינואר 2011, 02:33

חדר מלח

שליחה על ידי מניסיון* »

חרדות ומצבי לחץ משפיעים לרעה על כל בעיה בריאותית, לא רק על קוצר נשימה.
הפחתת מצבי לחץ וחרדה, גם מצד בני המשפחה (ולא רק מהאמא) כלפי המטופל סביר להניח שיראו תוצאות טובות כלשהן. מצד שני - לטעון שיש קשר בין מחלה זו או אחרת לבין התנהגות או חרדות של האמא או בגלל משהו שאולי התרחש בלידה, עלול לגרום נזק כי אם הבעיה היא גנטית ולא בגלל החרדות של האמא, אז אולי תהיה הקלה לזמן קצר אבל כשההתקפים ישובו להתרחש למרות העבודה של האמא על עצמה והילד בכל זאת חולה וסובל, זה עלול לייאש את האמא ורגשות האשם שלה יחמירו את החרדות שלה ואת התסכול והמתח הנפשי המשפיע בסופו של דבר גם על הילד.

אני זוכרת תקופה לפני כ-10 שנים שעבדתי על עצמי בשיא הרצינות בנושא החרדות ובנושא הקשר שלי עם אמא שלי, המתח הנפשי וכל זה, וגם אמא שלי במקרה עבדה על עצמה ברצינות על הנושא. אולי היה נדמה לרגע שיש איזו הקלה אבל כעבור חודש כשהגיע האביב עם הפריחה והאובך חזרו ההתקפים, חזקים כתמיד, והכעס שלי על אמא שלי היה קצת יותר חזק מתמיד...
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

מניסיון יקרה, חיפשתי כל כך הרבה אחת כמוך, מנוסה בלפתור בעיות נשימה בצורה טבעית... אלא שאני ממש טבעונית כבר כמעט 30 שנה, אוכלת הרבה יותר טוב מרוב האוכלוסיה המערבית, אם יותר לי לומר, וסובלת יותר ויותר מקוצר נשימה - עד חשש לחנק כמעט. סבל, מפחיד. מצד אחד ניסיתי מקרוביוטיקה - הרבה בריא מבושל ומעט חי; מצד שני - אוכל נא (raw food) ואני הולכת ומצמצת את מזונותיי לטהורים ולבריאים ביותר - והמצב לא משתפר, לעתים אף מחמיר. מה את אומרת? האם תוכלי בבקשה לפרט לי מה עזר לך בדיוק? המון תודה!!!!!!
אמא_דואגת*
הצטרפות: 15 מאי 2010, 21:33

חדר מלח

שליחה על ידי אמא_דואגת* »

מי מכיר באופן אישי את חדר המלח בבאר-שבע ורופאה/מטפלת בשם- רנאתה. הלכתי לשם ואני שוקלת להתחיל טיפול לבתי בת ה-5.5, הסובלת מאטופיק-דרמטיטיס
אמא_פילפילה*
הצטרפות: 07 מאי 2009, 22:25
דף אישי: הדף האישי של אמא_פילפילה*

חדר מלח

שליחה על ידי אמא_פילפילה* »

אמא דואגת
לא מכירה באופן אישי אבל ממליצה לך לבקש פגישה עם המטפל הראשי- ברוך לפני התחלת הטיפול.
בהצלחה!
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם חדר המלח עוזר לסינוסיטיס ולפוליפים
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

חדר מלח

שליחה על ידי סיהרא* »

כשהיינו עם הגדולה בטיפול, היו איתנו בחדר ילדים שסבלו מפוליפים, והבנתי מההורים שלהם שזה עזר עד כדי שינה שקטה בלילה והמנעות מניתוח.
רועי_בן_יהודה*
הצטרפות: 15 יולי 2011, 06:38
דף אישי: הדף האישי של רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

שליחה על ידי רועי_בן_יהודה* »

שלום לפלוני אלמונית
כמטפל ותיק בתחום בעיות הנשימה באמצעות "חדר מלח" www.saltway.co.il יש לי שני דברים לתרום לנושא:
  1. ברוב המקרים של סינוסיטיס ופוליפים יש השפעה ניכרת של הטיפול
  2. הדבר החשוב ביותר הוא לוודא כי מתקיימת שיחת ייעוץ אישית מקצועית לפני התחלת התהליך.
הנסיון מלמד כי רק ליווי מקיף, בהתאמה אישית, שמתייחס למטופל כמכלול שלם נותן פתרון לטווח ארוך.
אשמח להרחיב ולענות על שאלות נוספות, את מוזמנת לכתוב לי כל שאלה.
בריאות ואהבה לכולנו
פשטות*
הצטרפות: 03 ינואר 2009, 20:24

חדר מלח

שליחה על ידי פשטות* »

למי שמתעניין גנטיקה והאיר שמצבי קוצר נשימה הם גנטיים...זה גם אומר לפעמים גנטיקה רגשית כמובן -אלה אמונות נרכשות.
מנסיון לאור מה שכתבת-רציתי להבהיר לך שאין כל אשמה בלהגיד שהנשימה מאד קשורה בעיני לקשר עם אמא-אין זה מאשים את אמא כלל אלא זו הזדמנות שנוצרת לפתוח חסימה תודעתית מסוימת הקשורה למערכת יחסים תלותית כלשהי.ואולי לא לכל אחד זה ידבר וזה בסדר גמור.כתבתי את דברי לאלה שיכולים למצוא מקום בתוכם שיכול להפתח בעקבות המידע הזה ולשחרר להם את הנשימה.אויר=ראוי...כמה אנחנו מאפשרים לעצמנו להפתח להיות ראויים לאויר...
מאחלת נשימה פתוחה מלאה נינוחה וחופשיה...
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

רציתי לישאול אם טיפול בחדר מלח יכול להקל על ילדה בת שנתיים שסובלת מפוליפים עם הפסקות נשימה של 7.7בשעה ?
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

שלום לפלוני אלמונית
במקרה כפי שתארת בהחלט תהייה הקלה בנשימה, הטיפול בחדר מלח יסייע בשחרור עודפי נוזלים ממערכת הנשימה העליונה.
הנתון של 7.7 הפסקות נשימה בשעה הוא גבולי, חשוב לדעת כמה זמן נמשכת ההפסקה והאם ישנה ירידה של רמת החמצן בדם ולאיזו רמה.
אשמח לקיים איתך שיחת טלפון מעמיקה ולקשר אותך למהנדסת שינה מעולה שתשמח לעזור.
כתבי לי אם את מעוניינת ואז אפרסם את הטלפון שלי
הרבה אור ואהבה
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

חדר מלח

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

שלום רועי,
אני סובלת מכאבים לא ברורים עד כה (אני בתוך תהליך של בדיקות רפואיות, הזמנת תורים וכו') שנמשכים מזה 7 חודשים , באיזור הגרון הקנה והראות. לתחושתי זה מחשיפה לרעלים במקום העבודה, בה אני עובדת מזה שנה וחצי. (אתמול סוף סוף פתחתי פתח מאוד גדול בחדר בו אני עובדת , אני מאוד מקווה לחוש שיפור בקרוב).
בכל מקרה לשאלותי:
  1. במידה וזה אכן ממקום העבודה - האם הכאב מצביע על כך שיש כבר נזק? או שמא זו תגובה גופנית לחשיפה לרעלים?
  2. האם חדר המלח יכול לעזור לי וכמה טיפולים עלי לעשות כדי שזה יעשה את העבודה?
  3. כמה זה עולה?
תודה
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

שלום לנקודות ורודות אגדיות
  1. ישנה סבירות גבוהה שהכאבים אכן קשורים לחשיפה לרעלים. חשוב לדעת האם הכאב קבוע או מופיע רק במצבים מסויימים והאם ניתן לאפיין את הכאב (צריבה/גירוי וכו...).
האם הכאב מוגבר בנשימה מואצת? האם הכאב מלווה בסימפטומים נוספים כמו: ליחה, שיעול ו/או קוצר נשימה?
בכל מקרה ברגע שיש תחושת כאב התגובה היא ברירית מערכת הנשימה ולא בריאות מכיוון שבריאה עצמה אין קולטנים של מערכת העצבים/חיסון.
מכיוון שסביר להניח שהכאב הוא מהרירית, גם אם יש נזק ברוב המקרים הוא הפיך וחדר המלח הוא טיפול יעיל לבעייה.
חשוב לי לדעת האם קיבלת טיפול תרופתי כלשהו ואיזו תגובה הייתה לו אם בכלל.
  1. כפי שכתבתי על סמך הנתונים שיש בידי חדר המלח אכן מתאים לטיפול ובשלב הראשון תהליך של 6 טיפולים נותן תמונה מדוייקת לקצב ההשפעה/הטבה. ייתכן כי נדרש ליותר טיפולים
אך אני נוהג להתחיל כך על מנת לאבחן את המצב בהתאם לתגובה.
  1. המחיר המקובל לשישה טיפולים הוא 720 שקלים אך חשוב לי לציין שאני לא הייתי מכניס אותך לטיפול לפני שהייתי מברר איתך פרטים נוספים כפי שציינתי בסעיף 1.
את מוזמנת לכתוב לי את הפרטים הנוספים ואוכל לייעץ לך בכתב או לחילופין כתבי לי האם את מעוניינת בשיחת טלפון ואז אכתוב לך את מספר הטלפון שלי.
מנסיוני בעיות כמו שלך ניתן לפתור.
אשמח לעזור, ושוב
הרבה אור ואהבה
נקודות_ורודות_אגדיות*

חדר מלח

תודה רועי על התשובה המפורטת.
היה נחמד לו היית מציג את עצמך קצת יותר ומסביר מה הרקע שלך והאם אתה מחזיק בחדר מלח כזה?
שמעתי שבאיזור עמק חפר יש חדר מלח בגבעת עדה ובנתניה. האם נכון?

לגביי: לא לקחתי שום תרופות. נדמה לי שהכאבים אינם קשורים לנשימה עצמה. זה כואב גם כשאני במנוחה. הכאבים מתחזקים ונחלשים לפרקים ועובריםמאיזור לאיזור. לפעמים פתאום הכאב מתגבר בגרון והתחושה היא של פצעים, סוג של כאב צורב. בראות, לא יכולה להגיד שזה צורב אבל בהחלט כואב לפעמים יותר בצד ימין ולפעמים בשמאל. תופעה ברורה נוספת : כשאני מסובבת את הראש ימינה או שמאלה זה כואב בראות. גם הקנה משתתף ב"חגיגה".
אני אחרי צילום חזה וממגורפיה ולפני בדיקה אצל רופא ראות.
כמו כן רופאת המשפחה הפנתה אותי לרופא תעסוקתי , כדי שזה יבחן את מקום עבודתי אם הוא כשיר לשהיה בו.
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

היי נקודות ורודות אגדיות
הרקע הראשוני שלי הוא רפואה משלימה (עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה ואייפק) ולפני חמש שניםהוספתי את הטיפול בבעיות נשימה באמצעות חדר מלח (יש לי חדר מלח בבוסתן הגליל).
את ההכשרה לטיפול בחדר מלח עברתי אצל ברוך בקר שהוא מייסד השיטה בארץ ובעל השכלה רפואית בתחום. את מוזמנת לבקר באתר שלי (יש קישור אליו בדף בית שלי) או באתר של דרך המלח לפרטים נוספים.
לגבייך- לפני הכל הייתי ממליץ לך לערוך תרבית כיח (תבקשי מרופא המשפחה) כדי לראות מהו הגורם הפעיל. לפי הדברים האחרונים שכתבת אין לי ספק כי יש פגיעה ברירית של מערכת הנשימה.
יש סיכוי שמדובר בפיטריה אך בגלל הרקע התעסוקתי שלך צריך לברר את זה לעומק, אבחון מדוייק וקפדני חשוב יותר מטיפול בשלב הזה.
העובדה כי הריאות כואבות בתנועות ראש יכולה להיות קשורה לעצב הנשימה היוצא מחוליות הצוואר, האם את סובלת מבלט צווארי? האם עברת תאונת דרכים עם 'צליפת שוט'?
אני ממליץ לך לראות מומחה ריאות בהקדם האפשרי ובמקביל לערוך את תרבית הכיח בהקדם.
הגישה שלי היא תמיד לכל מקרה לגופו ובמקרה שלך זה חשוב במיוחד, אלו סימפטומים ייחודיים ואדגיש שוב את חשיבות האבחון.
אכן ישנם חדרי מלח בגבעת עדה ובנתניה אבל אני ממליץ לך להשלים את האבחון לפני שאת פונה לטיפול כלשהו.
אשמח להמשיך ללוות אותך בתהליך, את יכולה לפנות אלי ישירות או דרך הדף הזה, (כך נוכל לתרום לדיון הכללי).
תרגישי טוב
שלומי*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 02:24

חדר מלח

שליחה על ידי שלומי* »

ערב טוב.
אני משתעל מזה כשלושה חודשים,לרוב זה בא בהתקפות,בכל שעות היום ,להוציא את הלילה,השיעול מלווה עם ליחה,אך לעיתים גם ללא ליחה,אך עם גירוי חזק.
אני בן 54 ומעשן,האם טיפול בחדר מלח יכול לעזור לי,
לתשובתכם אודה !
נקודות_ורודות_אגדיות*

חדר מלח

רועי שוב שלום
בינתיים הכאבים פחתו, אך לא עברו כליל.
הייתי אצל רופא ריאות שבדק אותי, הסתכל גם על צילומי החזה שלי והוא אומר שהוא לא רואה בעיה הקשורה לראות. אין הגדלת רירית, רמת החמצן בדם תקינה, הנשיפה והשאיפה שלי מעט פגומים מעישון רב שנים, אך זה לא קשור לכאבים האלה. הוא אומר שאני צריכה לקבוע תור לאורטופד. הוא אומר שאין שום קשר בין בעיות בריאות לבין סיבובי הראש ולכן זה לא בא מהריאות.
עכשיו זקוקה להפניה מרופאת המשפחה לאורטופד.
לילה טוב ותודה ...(-:
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

היי שלומי
אם אתייחס לנתונים שנתת בלבד אז חדר מלח נראה כפיתרון מתאים אלא שצריך פרטים נוספים על מנת לקבוע בוודאות.
הדבר הראשון שצריך לשלול הוא בעיות קיבה ו/או עיכול. במקרים של צרבות/אולקוס/גסטריטיס/בקע סרעפתי ישנם תק' שמתעורר שיעול ממושך וטורדני
בעקבות ריפלוקס של מיצי עיכול אל הלוע.
הדבר השני הוא עניין פרמקולוגי. האם אתה נוטל כדורים ללחץ דם או כולסטרול? האם החלפת כדור לאחרונה?
במקרה שניתן לשלול את שני הראשונים אזי סביר מאד להניח שהבעייה מקורה במערכת הנשימה. במקרה כזה מומלץ לקבוע
שיחת ייעוץ ולבדוק את ההתאמה לעומק.
במקרה שברור שהבעיה מקורה שני המקורות שהזכרתי לעיל, חדר המלח יהווה פיתרון למצב האקוטי וישמש להקלה והרגעה.
בכל מקרה אני מזמין אותך לשיחת ייעוץ, כתוב לי מהו אזור מגורייך ואעביר לך את פרטי ההתקשרות של המטפל הקרוב.
שבוע טוב
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

היי נקודות ורודות אגדיות
אני שמח לקרוא על השיפור בהרגשתך.
כמו שהסכמנו האבחון הוא החלק החשוב בתהליך.
אשמח אם תמשיכי לעדכן כך שאוכל ללמוד גם מהמקרה שלך
הרבה בריאות ושבוע טוב
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

ערב טוב רועי
אני סובל מאלרגיה לאבק קמח צמחים ועוד...
ומנוזל כל השנה ואני צמוד לנייר טואלט
ניסיתי כל התרופות כלום לא עזר
חדר המלח יעזור?
רועי_בן_יהודה*

חדר מלח

ערב טוב
אלרגיה שפעילה כל השנה מצריכה קודם כל אבחון מדוייק
בעיקרון חדר המלח יפסיק את הנזלת אבל לא ברור לאיזה טווח של זמן
על מנת לתת לך מענה יותר ממוקד אשמח אם תענה על מספר שאלות:
  1. בן כמה אתה, ומאיזה גיל אתה סובל מאלרגיה?
  2. האם ישנן עונות שאתה סובל יותר?
  3. באיזה צבע הנזלת? האם היא מטפטפת או שצריך לקנח אותה החוצה?
  4. האם בשעות הבוקר הנזלת מוגברת?
  5. האם מלבד נזלת ישנן תופעות אלרגיה נוספות? (התעטשויות/גודש באף/גרד בעיניים וכו...)
  6. האם אתה סובל מבעיית עיכול/קיבה/בקע סרעפתי ?
זוהי רשימת שאלות בסיסיות על מנת שאוכל לענות לך בשני מישורים, מה בדיוק אופי האלרגיה והאם חדר המלח מתאים.
בינתים שני הדברים הפשוטים ביותר שיכולים להקל עלייך הם: שתיית מים מרובה והליכה ברגל.
הרבה בריאות
פלוני_אלמונית*

חדר מלח

שלום לך, רועי. מה בין חדר מלח שבו גושי מלח טבעי גדולים, לחדר מלח ממוחשב? האם האפקטים והיעילות, דומים בשני המקרים? היכן יש חדרי מלח מומלצים, באזור תל אביב, גבעתיים? תודה מראש, על תשובתך.
חביתוש*
הצטרפות: 08 דצמבר 2017, 15:07

חדר מלח

שליחה על ידי חביתוש* »

אני קצןת אסמטית ,עברתי ניתןח כריתת סרטן האם

אני יכולה להכנס לחדר ממלח וגם האם יש טיפול בחדר מלח גם לירידה במשקל
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”