אנא הגיבו, ליאת המאמינה)
הציצו גם ב
מדור מתכונים
מדור תזונה טבעית
רעיונות בריאים ליום לימודים ארוך
בני מתחיל ביום לימודים ארוך עד רבע לשלוש, ככה מקובל במגזר שלנו. הוא רק בן 7. לא מספיק לדעתי לתת לו סנדויץ' לארוחת בוקר, כי הוא מגיע הביתה רק בשלוש ורבע! זה מאוחר נורא! אני רוצה לתת לו חטיף להפסקה של 1 או 2, אבל אין לי רעיונות "בריאים". אני לא רוצה לדחוף לו בצקים או במבות או קורנפלקס, אלא אם אין ברירה. ואין לו זמן לאכול סנדויץ' נוסף מלחם מלא, כי צריך ליטול ידיים, לאכול ואז לברך ברכת המזון וההפסקה היא רק 10 דקות, אין סיכוי שהוא יספיק.
אשמח לרעיונות פשוטים ויצירתיים ובעיקר בריאים.
רק אל תכתבו "פרי" כי הפרי יחזור אליי. הוא עושה טוב לאימא שלו, לוקח פרי אחד וגומר אותו עם הסנדויץ', ולא מוכן יותר לראות פרות כל היום.
ואין שם אפשרות לחמם. אני יכולה להביא לו קופסא של פלסטיק עם אוכל שלא דורש חימום.
תודה לכולם.
נהר שליט (2003-08-29T17:41:00):
אני מציעה אגוזים. הבנות שלי מאד אוהבות פקאן וקשיו.
חגית ו (2003-08-29T18:02:00):
אולי לחמניה של "מזונות"?
חטיף גרנולה? שוםשום? חלבה?
קורנפלקס נשמע לי אחלה.
קציצות, שניצל קטן?
אממ''פ (2003-08-30T22:03:00):
שניצלים זה חטיף.
גם ירקות הוא לא אוכל?
פוּל; פרוסות חצילים קלויות בתנור; ביצה קשה (שיאכל אותה בעשר ואת הכריך בצהריים?) (עדי יותם)
אביב חדש (2003-08-29T19:07:00):
מה עם חטיף אנרג'י?
אולי תכיני לבד בבית חטיפים ואז יצא זול יותר? יש לי מתכון טעים אם את מעוניינת.
ריח מנטה (2005-05-16T11:25:48):
העיצה שלי לתת לילד לבית הספר מלבד הכריך הרגיל או במקום..
פופקורן, שקית עפ פירות יבשים ואגוזים, פריכיות אורז מלא, חטיף קורנפלקס דחוס.
נילי לי (2005-05-19T01:44:54):
התהיה שלי עד כמה יאכל הילד את החטיף הבריא אל מול המטעמים עתירי הפחמימות והשומנים של חבריו ?
לחץ חברתי כבר אמרתי ?
הצעות לממרחים
יש לי ילדה בת 9 הלומדת בכיתה ד'. כשהיתה קטנה לא היתה לה בעיה לאכול גבינה למשל. היום היא רוצה לבית הספר רק כריך עם חביתה. משום מה וזה נורא מוזר בעיני נמאס לה לאכול כל יום את אותו הדבר. היות ואנחנו לא מכניסים הביתה שוקולד למריחה (חוץ מאשר בפסח כי אז אין ברירה) אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה להכין לה לבית הספר. היא לא אוהבת גבינות ולא חומוס ולא טחינה ולא אבוקדו. אודה לכם על רעיונות טובים וכמובן כמובן לא יקרים.
תודה.
פלונית:
שקדייה (יקר )-: )
טחינה מעורבבת בדבש
דבש עם חמאה
ממרח חרובים
שמן זית עם זעתר ועגבנייה וחתיכות זיתים
מיונז עם חתיכות זיתים ועגבניה
גבינת טופו
נקניק או ממרח כבד קצוץ ?
מיונז עם פרוסות ביצה קשה ומלח
טונה
סנדביץ' עוף או שניצל דק
לשאול אותה מה אחרים מביאים אולי בא לה משהו.
אביב חדש (2005-02-01T21:17:01):
סילאן מעורבב עם טחינה.
טונה עם קוטג' (הבכור שלי לוקח איתו שניים כאלו כל יום מתחילת השנה ועוד לא נמאס לו)
קוטג'/גבינה לבנה עם זיתים
וחוץ מסנדויצ'ים, אולי כמהדברים שהיא יכולה לקחת בקופסא איתה? ירקות חתוכים, פירות. היום יש כל מיני דברים במנות קטנות כמו גבינות/שמנת/טחינה/חומוס וכו', אולי תמצאו משהו שהיא אוהבת.
תזמורת הים (2005-02-01T21:40:49):
חמאה עם ביצה קשה/ירקות חתוכים/זיתים/שום דבר
ממרח עדשים אדומות/דלעת
ממרח "כבד קצוץ" צמחוני- אגוזים קצוצים עם ביצה קשה (יש מתכון איפשהו)
פסטרמה, מלפפון חמוץ וחרדל
ריבה (תוצרת בית)
רעיון לחטיף או תחליף לעוגיה/ פרכית אורז שאפשר לתת לבת שנה
היא צריכה ללעוס משהו... (השיניים) וגם יש את הזמנים שנוסעים נסיעה ארוכה וקצת קשה לשבת אז אפשר לתת לה להתעסק עם משהו טעים ואולי אפילו בריא.
הרעיון הוא שהיא תוכל לאכול לבד ולא אצטרך להאכיל אותה, לפחות לא בזמן שידיי על ההגה.
טרה רוסה (2004-07-04T23:37:10):
תפוח ירוק ?
ליאת טאוב (2004-07-05T08:12:34):
מלון, אבטיח ושאר פירות או ירקות היו הפיתרון שלנו בזמנו.
שעועית ירוקה מאודה קלות היא עד היום הריפוי בעיסוק שלה.
לחם? (ביתי/מלא)
הלהיט האחרון הוא סלט פירות (כן, היא מאוד אוהבת פירות), שהוא יותר מגוון וצבעוני ובכל פעם שהיא דגה פרי היא מכריזה עליו. אפשר לארוז בקופסה קטנה ולקחת לדרך.
פירות יבשים - דבלים, צימוקים, תמרים מגולענים, משמשים.
כדורי תמרים עם שקדיה - יש מתכון פה למעלה.
אלה הדברים שעבדו אצלנו עד היום.
אה! גם קלחי תירס!!!
תבשיל קדרה (2004-07-05T08:41:57):
ללעוס... לא דווקא אוכל: שרוך, בקבוק קטן ריק, חתיכת בד, רצועה של סנדל, נשכן (כזה מפלסטיק לא-עלינו (-;), בובת פרווה כלשהי, חיתול בד, כובע (זה הכל דברים שזרוקים אצלינו באוטו...)
אוכל פרקטי (אני חושבת על בת ה 9 חודשים שלנו): משמש (לא כ"כ מלכלך), פיתה (כנ"ל), גזר מבושל (נמרח, אבל לא כ"כ מגעיל כי לא דביק). קורנפלקסים למיניהם - צריך להאכיל, כי אחרת כל הקופסה/שקית נשפכת על הכסא (אבל גם אחים גדולים יכולים להאכיל), פסטה (עלול להיות דביק, אבל לא מסריח אם נתקע מתחת לכסא מלא זמן, והעיקר - לא מתפורר).
מיה גל (2004-07-05T21:21:19):
גריסיני. אצלנו זה להיט עוד מהימים בהם היו רק שתי שיניים בפה הקטן והדואב, אני רק מחפשת את אלה שאינם מכילים שומן צמחי מוקשה.
שלווה
החלפתי את האגוזים שבמתכון בחצי כוס צימוקים כהים, והוספתי שתי כפות שומשום ושתי כפות קוקוס. ילדים ומבוגרים טרפו אותו - הבכורה רק שלפה את הצימוקים.
(עדי יותם)
עתליה בתותים (2004-02-02T13:06:00):
מסעדה, סליחה על הבורות, מהן המידות המצוינות במתכון? (האם C זה כוס וT אז כפית? אז מה זה t ) תודה!
מ י כ ל (2004-02-02T15:45:00):
עתליה,
לדעתי: table spoon
T
כף, בעוד ש- tea spoont
כפית.כמו כן, מדובר במתכון אמריקאי ושימי לב ש cup אמריקאי (250 מ"ל) קצת שונה מכוס ישראלית (200 מ"ל).
אבל המסעדה הכינה (והרוויחה שוב ביושר את הניק שלה!) אז שהיא תגיד אם בכלל משנה...
[/spoiler]
עוגיות פצפוצי אורז (שמתי פעם גם ברנפלקס, אולי אפשר גם עם שלווה?).
מוסיפים 3 כפות אבקת חרובים,
4-5 כפות טחינה
ו-3 כפות דבש.
אופן ההכנה:
כשיש תערובת חלקה מכבים את האש ומוסיפים 2-3 כוסות פצפוצים שמים במקרר בתבנית ואז לחתוך או במנג'טים.
זה מתקשה אחרי כשעה במקרר (או רבע שעה בפריזר, ללחוצים)
יוצא מעולה, ותודה למרב ברויאר על הרעיון. (יער נורווגי)
פנקיק שאריות
מגררת בפומפיה פירות (אחד וחצי בד"כ מספיק לשני ילדים),
מוסיפה 2-3 כפות קמח כלשהו מלא,
רבע כפית א.אפיה,ביצה,
כפית סוכר
ומעט חלב (בטח שתי כפות לא יותר).
אופן ההכנה:
מערבבים ומטגנים כמו פנקיק.
זה טעים גם כשזה פושר ואפשר לקחת בקופסת פלסטיק. (יער נורווגי)
כדורי תמרים
עוד שני מתכונים לכדורי בריאות מתמרים:
- תמרים, טחינה, וצימוקים ביחס של 1:1:1,בסוף אפשר לגלגל בשומשום.
- תמרים קוקוס וקווקר ביחס של 1:1:1. בסוף אפשר לגלגל בקוקוס.
להוסיף טיפה מים עד שמגיעים לדביקות טובה לגלגול.
מערבבים במעבד מזון ומגלגלים לכדורים.
אפשר לגלגל בשומשום/בקוקוס. (יעלי)
חטיף גרנולה בריא וטעים:
2 כוסות קוואקר
1 כוס פצפוצי אורז (יש להשיג גם של אורז מלא)
כוס קמח מלא
להמיס בסיר:
75 גר' חמאה
כוס סוכר דמררה
כפית מחוקה של סודה לשתיה*
<אחרי שכל אלה קצת נמסים> להוסיף כוס טחינה
את כל העיסה הנמסה לשפוך על הדברים היבשים בקערה. לערבב טוב בידיים.
לשמן תבנית, לשטח ולהדק את העיסה לתבנית. אם היא לא מכסה את כל התבנית, אז פשוט להשתמש רק בחלק מהתבנית.
לאפות בחום של 180 מעלות לרבע שעה. להוציא ולחתוך כשזה חם לריבועים. וזה ויצא כמו גרנולה-בר כזה. אפשר כמובן לשלב גרעינים, צימוקים וכאלה.
המתכון המקורי הוא עם 120 גרם חמאה ובלי טחינה. הגרסה שלי יותר בריאה, אבל אפשר גם ככה וגם ככה. (במבי ק)
ריבועי שומשום מתוקים
חומרים ל-64 ריבועים(31 קלוריות לריבוע)
- כוס וחצי שומשום מלא
- 4 כוסות פצפוצי אורז מלא או חיטה תפוחה מלאה(שלווה)
- חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
- חצי כוס דבש
קולים מעט את השומשום במחבת גדולה ויבשה על אש נמוכה תוך עירבוב מתמיד והקפדה שלא לקלות יתר על המידה.
מערבבים את כל החומרים ומשטחים אותם בתבנית מלבנית שתאפשר ליצור שכבה בגובה 2-3 ס"מ.
חותכים לקוביות. שומרים בקירור@}
חטיף, לא מתוק, של פלפל אדום וגבינה, אפוי בתנור
2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר) - דווקא אלה עם הבליטות הברורות...
גביע קוטג'
בצל ירוק
מלח ופלפל שחור
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חותכים את הפלפלים לסירות, על הסימונים החיצוניים בין הבליטות של הפלפל ומנקים מגרעינים.
קוצצים את הבצל הירוק ומערבבים את הקוטג' ומוסיפים מלח ופלפל ואפשר גם תבלינים אחרים (טבסקו למשל) לפי הטעם. בעזרת כפית ממלאים כל סירת פלפל בקוטג' ואופים בתנור למשך 20 דק' או עד שאי אפשר לעמוד בריח...
- אפשר גם להוסיף מעל הגבינה זיתים או כל מה שבא.
אפשר כמובן לפזר מלמעלה פרורי פרמזן, קשקבל... ואז זה מש קשקבל על הזמן... (אילת)
עוגה טבעונית, אורגנית, ללא סוכר
חומרים:
2 כוסות קמח מלא
כפית אבקת אפיה
קצת מלח
קצת קינמון, מוסקט
כפית גינגר טחון (או לא אם אתם לא אוהבים)
שש כפות שמן
כף חומץ
חצי כוס סילאן
חצי כוס מים, או כמה שתופס.
הכנה:
מערבבים הכל (קודם יבשים, אחר כך נוזלים, או הכל ביחד במיקסר)
אופים ב 180 מעלות 25 דקות.
לגיוון:
להחליף חצי כוס קמח באגוזים טחונים,
או להוסיף גזר מרוסק (קטן),
או להחליף את המים במיץ תפוזים ולהוסיף קליפת תפוז מגוררת,
או כמו במתכון המקורי קקאו וסוכר במקום סילאן אלא שאז זה כבר לא חטיף בריא, ונעביר לדף אחר... (מודי תאני)
חטיפים בריאים לגן השעשועים
אימ הית (2009-07-31T10:46:58):
אני מחפשת רעיונות לחטיפים בריאים וטובים. בגן שעשועים אצלנו יש ממש את כל סוגי צבעי המאכל המסוכנים, ואני רוצה לבוא מצויידת בכל טוב לבן שלי ושהאמהות האחרות יקבלו רעיונות גם הן.
אז אשמח לקבל רעיונות טובים! תודה.
עשב השדה (2009-07-31T10:57:25):
בן כמה בנך?
בעיני אין כמו פרי שלם שחותכים בגינה ולומדים וחולקים
חצי אבטיח, מלון וכו
כל חטיף אחר הוא נזק צרוף, אולי פריכיות אורז זה עובר ,אולי כריכים קטנים ומעוצבים.
לוטם מרווני (2009-07-31T11:38:08):
מטבעות גזר מקולף וחתוך דק דק.
מקלוני גזר.
כדורי פיות - תמרים מגולענים, קוקוס וצימוקים שלשים אותם לכדורים ומגלגלים בקוקוס.
קרקרים ביתיים (מה זה פשוט! קמח מלא/כוסמין, מים, שמן, תבלינים. מדקקים ואופים ואז חותכים למלבנים)
וכו'.
דנה ה (2009-07-31T11:59:38):
פירות חתוכים או שלמים - הכי הולך אצלנו
אוכל של ממש - הילדים האחרים מתקבצים ומבקשים (פסטה מלאה, שעועית ירוקה, עוף, אורז, קינואה, ביצה קשה)
ירקות חתוכים יפה בקופסה
פופקורן - טוב, לא בדיוק חטיף בריאות אבל לפחות ללא צבעי מאכל, סוכר וכו'
פיתה מקמח מלא קלויה עם שמן זית וזעתר חתוכה לרצועות
אימ הית (2009-07-31T12:09:26):
בן כמה בנך?
שנה וחמישה חודשים
תמרוש רוש (2009-07-31T12:10:27):
מה אפשר לקחת לגן?
כל דבר שאת אוכלת בבית - תזרקי אותו לקופסת אוכל קשיחה, עם מפית ליד, וצאי לגן.
פירות
ירקות
סנדוויצ'ים
קופסה עם מנה קטנה מהשאריות של ארוחת הצהריים: חתיכת עוף קר, שניצל, פשטידה, אפונה...
טחינה גולמית מלאה, בצנצנת של גרבר (עם כפית)
גרגרי חומוס מבושלים אל-דנטה
תירס
ה - כ - ל
באמת, האבחנה הזאת שאנשים עושים בין "אוכל" לבין "חטיפים" נראית לי יותר ויותר תמוהה.
מה ההבדל בין ארוחה לבין נשנוש, חוץ מאשר עניין גודל המנה?
למה המזון צריך להיות שונה?
או.קיי., צריך שיהיה נוח לנשיאה ויחסית מעט פצ'קריי. אבל אני כבר יצאתי בהזדמנויות שונות עם כמעט כל מה שכתבתי לך ברשימה, והיה בסדר.
יש לי גם כפית קטנה במיוחד, שנוח להכניס לקופסאות.
עוד אפשרות: לביבות דלעת.
(מבשלים דלעת עד שרך, מועכים במזלג, מוסיפים ביצה ודגן כלשהו וקצת תיבול מעניין, יוצקים לתבנית: כל לביבה היא כף מלאה בעיסה, ואופים בתנור עד שהמבחוץ יבש. אפשר לעשות אותם מתוקות או לא מתוקות. נטרף בצ'יק).
ניצן אמ (2009-07-31T12:23:07):
באמת, האבחנה הזאת שאנשים עושים בין "אוכל" לבין "חטיפים" נראית לי יותר ויותר תמוהה.
או.
כן ירבו.

<אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום, צנצנת עם חלב בננות/קשיו, אגוזים (טוב, שלא יצלבו אותך, אל תביאי אגוזים) פירות יבשים, קרקרים מיובשים או עוגיות מיובשות אם במקרה הכנתי, גרנולה חיה, ועוד. אבל בגדול גדול? ירקות ופירות. זה ממילא רוב האוכל שלנו.>
הפלא (בעיני האמהות) היה שהבת שלי אוכלת את זה בהנאה ובשמחה ובלי שידול יחד איתי, ובעוד הן באו לשאול אותי איך גרמתי ל"נס" הזה, הילדים באו וביקשו גם

נועה (2009-07-31T13:12:23):
אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום, צנצנת עם חלב בננות/קשיו
מזה חלב בננות?
ניצן אמ (2009-07-31T14:38:11):
בננות בבלנדר עם קצת מים.
אפשר להעמיק את החלביות עם חופן קשיו, להמתיק עם תמר, ולתבל עם וניל או עם קוקוס.
נועה (2009-07-31T14:58:18):
בננות בבלנדר עם קצת מים.
זה לא משחיר אם לא שותים את זה מיד?
עשב השדה (2009-07-31T15:15:46):
אני הכי אוהבת להביא פירות שלמים וסכין
ולחתוך אותם תוך כדי סיפור שמקרב לטבע הפרי
אני מראה היכן הפרי היה מחובר לאמא שלו וקוראת לזה פופיק ומשחקת עם הפופיק של הילדים, ואז אם זה תפוח או אגס אני חותכת לרוחב ומראה את הפרח שבתוך הפרי והם כבר קושרים בין הפרח לפרי . ומראה את הזרעים שבפרי ומכניסה לאדמה אם יש או סתם מספרת על זריעה ועל זרעים , ועל דודה טובה שהיה לה כובע (דתיה בן דור) ועל הגנן חנן וגם המצאות משלי, ומדברת על טעם ועל ריח ועל צבע ובל מרקמים ויש המון עם אכילת פירות מחלק ומחוספס ודוקרני ודביק וקשה ורך ומעיךD-:, ולאט לאט מתקבצים עוד חברים ומקשיבים וטועמים ושרק יעיזו להציע לנו במבה ברגע הזה ויפגשו מבטים אדישים ותמהים של ילדים מלוכלכים ומאושרים.
מביאה איתי תמיד בעגלה בקבוק מים מהברז בבית ומגבת מטבח ומתרחצים בסוף וטעים טעיםםםםםםםםםם
אהבת עולם (2009-07-31T15:55:11):
עשב, נשמע מעורר חשק ! (בכל המובנים)
ומראה את הפרח שבתוך הפרי
למה הכוונה? איפה יש פרח בתוך הפרי?
ממ (2009-07-31T16:24:17):
אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום
ירקות אני חותכת מראש לפעמים. פירות אני תמיד לוקחת שלמים עם סכין. לא אוהבת שהם תוססים או משחירים. קופסה קשיחה עם הפירות והסכין בקופסה.
הפלא (בעיני האמהות) היה שהבת שלי אוכלת את זה בהנאה ובשמחה ובלי שידול יחד איתי, ובעוד הן באו לשאול אותי איך גרמתי ל"נס" הזה, הילדים באו וביקשו גם
same here
בעיקר בארצות הברית. בישראל ילדים רבים זוללים ירקות ופירות. אני שמה לב שבישראל הורים רבים מביאים לגינות או פיקניקים ג'אנק רעיל יחד עם קופסאות גדולות של פירות וירקות.
בקיץ תמיד קופסה ענקית של ענבים קרים.
עשב השדה (2009-07-31T16:55:58):
אהבה, תחתכי תפוח או אגס לרוחב הפרי על קו המשווה,ותמצאי פרח
מיה גל (2009-07-31T17:23:32):
קלחים קטנים של תירס
אהבת עולם (2009-07-31T17:40:33):
אהבה, תחתכי תפוח או אגס לרוחב הפרי על קו המשווה,ותמצאי פרח
זה מה שחשבתי.
אבל זה לא באמת 'הפרח' של הפרי, זה רק צורה של פרח. (או שיש קשר בין הפרח המקורי שהפרי מתפתח ממנו לצורה שרואים?)
ניצן אמ (2009-07-31T18:39:02):
זה לא משחיר אם לא שותים את זה מיד?
מעולם לא קרה לי.
אולי בגלל מזג האויר (גם בארה"ב)
אולי בגלל שתמיד שמתי גם קשיו או רק קשיו.
אולי בגלל שלא שמתי לב

אבל תלונות לא היו.
בשמת א (2009-07-31T20:07:15):
ירקות אני חותכת מראש לפעמים. פירות אני תמיד לוקחת שלמים עם סכין. לא אוהבת שהם תוססים או משחירים. קופסה קשיחה עם הפירות והסכין בקופסה.
גם אני.
לוקחת בקופסא:
מלפפונים שלמים רחוצים
תפוח רחוץ שלם עם סכין
כדורי תמרים (לשה תמרים מגולענים קצוצים, אבקת חרובים, כמה טיפות מיץ תפוזים מהתפוז שאכלתי לארוחת הבוקר (-: ואת הכדורונים שאני מגלגלת אני טובלת בקוקוס טחון)
ענבים, שזיפים, וכו' - שטופים.
הרבה פעמים אני לוקחת מגבת קטנה שהרטבתי וסחטתי, בתוך קופסא. ועוד מגבת יבשה. וכך אפשר לנקות את הידיים והפנים.
ניצן אמ (2009-07-31T20:12:08):
אז אני לא רוחצת.
חותכת מראש אבטיח, מלון, כאלה.
אם נכנסת לעניין המגבת, אני מביאה שקית או דלי יוגורמה לקומפוסט.
<בכל השאר אנחנו אותודבר

ממ (2009-07-31T21:42:19):
הרבה פעמים אני לוקחת מגבת קטנה שהרטבתי וסחטתי, בתוך קופסא. ועוד מגבת יבשה. וכך אפשר לנקות את הידיים והפנים.
לי יש בקבוק מים מפלדת אל-חלד שהולך איתי לכל מקום. אז ידיים דביקות מקבלות שטיפונת עם זרזיף מים מהבקבוק ומתייבשות לבד (או עם עזרה של ניגוב קל בחצאית

אהבת עולם (2009-08-01T21:51:39):
לי יש בקבוק מים מפלדת אל-חלד
ממ,
בקבוק כזה לא משחרר חומרים מסוכנים למים?
איפה מוצאים דבר כזה?
ציפ ור (2011-01-03T21:44:28):
אני הייתי לוקחת חטיף שהכנתי מדבש/ מתוק אחר טחינה ופיצפוצי אורז, עושה כדורים או אוכלים עם כפית
לפני כמה זמן חברה מאוסטרליה סיפרה לי שיש מחקר על כך שפצפוצי אורז נעשים תוך לחץ מאד חזק
ועכברים שניזונו מהם מתו תוך שבועיים. נחרדתי. כל הפצפוצים בבית נכנסו ל"הולד".
מישהו שמע / מכיר את המחקר הזה? לא מצאתי שום דבר רציני באינטרנט אבל גם לא חפרתי הרבה מידי.
מה דעתכם והאם אני בכלל בדף הנכון..? ואם לא איפה כדאי לכתוב את השאלה?
אם זה נכון זה חייב לקבל הד ציבורי!!!
ההולכת באתרים (2011-01-05T12:52:33):
שפצפוצי אורז נעשים תוך לחץ מאד חזק
לא הבנתי מה הבעיה עם זה. גם במבה עושים כך וגם פסטות. זה נקרא שיחול או בלועזית אקסטרוזיה (התהליך הטכנולוגי הכוונה).
מגיבה (2011-01-05T16:20:04):
שמעתי פעם הרצאה בסלון מזל שתהליך האקסטרוזיה בתעשיית המזון מזיק לחומר הכימי ולא מתאים למזון, ז"א פסטה תעשייתית וגם פצפוצי אורז, במובן הזה שעברו את התהליך הזה - הם לא בריאים !!!
פסטה שנעשתה בתהליך בייתי היא בריאה.
א ל א ן (2011-01-06T21:00:31):
פסטה בלי רוטב בשקית.
חיוך חמוד- כדי להתכבד מכל החברים!!!
שירי ג (2011-01-08T09:15:44):
מתכון קליל להפליא לקרקרים שלמדנו מחברים: 1/4 2 עד 1/2 2 כוסות מים, סה"כ כוס של קמח כלשהו (מומלץ לערבב שיפון ומלא או כוסמין ומלא) לעשות בצק. להוסיף לבצק סומסום/פשתן לא טחון וכיו"ב לבחירתך. גם פה מומלץ לערבב. לרדד הכי דק שאפשר על נייר אפיה. לפזר למעלה מלח גס או סוכר חום ולאפות כמה דקות (תלוי בעובי הבצק) ב 180. לחתוך לריבועים קטנים כשיוצא מהתנור ולצנן. 10 דקות עבודה, בפעם הראשונה אולי 15. הכי חטיף שבעולם.