חטיף בריא

אנונימי

חטיף בריא

שליחה על ידי אנונימי »

(מנסה לערוך. אולי כדאי לאחד עם דפים אחרים ב מדור מתכונים או מדור תזונה טבעית?
אנא הגיבו, ליאת המאמינה)

הציצו גם ב
מדור מתכונים
מדור תזונה טבעית
רעיונות בריאים ליום לימודים ארוך
חבצלת
בני מתחיל ביום לימודים ארוך עד רבע לשלוש, ככה מקובל במגזר שלנו. הוא רק בן 7. לא מספיק לדעתי לתת לו סנדויץ' לארוחת בוקר, כי הוא מגיע הביתה רק בשלוש ורבע! זה מאוחר נורא! אני רוצה לתת לו חטיף להפסקה של 1 או 2, אבל אין לי רעיונות "בריאים". אני לא רוצה לדחוף לו בצקים או במבות או קורנפלקס, אלא אם אין ברירה. ואין לו זמן לאכול סנדויץ' נוסף מלחם מלא, כי צריך ליטול ידיים, לאכול ואז לברך ברכת המזון וההפסקה היא רק 10 דקות, אין סיכוי שהוא יספיק.
אשמח לרעיונות פשוטים ויצירתיים ובעיקר בריאים.
רק אל תכתבו "פרי" כי הפרי יחזור אליי. הוא עושה טוב לאימא שלו, לוקח פרי אחד וגומר אותו עם הסנדויץ', ולא מוכן יותר לראות פרות כל היום.
ואין שם אפשרות לחמם. אני יכולה להביא לו קופסא של פלסטיק עם אוכל שלא דורש חימום.
תודה לכולם.

נהר שליט (2003-08-29T17:41:00):
אני מציעה אגוזים. הבנות שלי מאד אוהבות פקאן וקשיו.

חגית ו (2003-08-29T18:02:00):
אולי לחמניה של "מזונות"?
חטיף גרנולה? שוםשום? חלבה?
קורנפלקס נשמע לי אחלה.
קציצות, שניצל קטן?

אממ''פ (2003-08-30T22:03:00):
שניצלים זה חטיף.

גם ירקות הוא לא אוכל?
פוּל; פרוסות חצילים קלויות בתנור; ביצה קשה (שיאכל אותה בעשר ואת הכריך בצהריים?) (עדי יותם)

אביב חדש (2003-08-29T19:07:00):
מה עם חטיף אנרג'י?
אולי תכיני לבד בבית חטיפים ואז יצא זול יותר? יש לי מתכון טעים אם את מעוניינת.

ריח מנטה (2005-05-16T11:25:48):
העיצה שלי לתת לילד לבית הספר מלבד הכריך הרגיל או במקום..
פופקורן, שקית עפ פירות יבשים ואגוזים, פריכיות אורז מלא, חטיף קורנפלקס דחוס.

נילי לי (2005-05-19T01:44:54):
התהיה שלי עד כמה יאכל הילד את החטיף הבריא אל מול המטעמים עתירי הפחמימות והשומנים של חבריו ?
לחץ חברתי כבר אמרתי ?
הצעות לממרחים
נעה יערי
יש לי ילדה בת 9 הלומדת בכיתה ד'. כשהיתה קטנה לא היתה לה בעיה לאכול גבינה למשל. היום היא רוצה לבית הספר רק כריך עם חביתה. משום מה וזה נורא מוזר בעיני נמאס לה לאכול כל יום את אותו הדבר. היות ואנחנו לא מכניסים הביתה שוקולד למריחה (חוץ מאשר בפסח כי אז אין ברירה) אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה להכין לה לבית הספר. היא לא אוהבת גבינות ולא חומוס ולא טחינה ולא אבוקדו. אודה לכם על רעיונות טובים וכמובן כמובן לא יקרים.
תודה.

פלונית:
שקדייה (יקר )-: )
טחינה מעורבבת בדבש
דבש עם חמאה
ממרח חרובים
שמן זית עם זעתר ועגבנייה וחתיכות זיתים
מיונז עם חתיכות זיתים ועגבניה
גבינת טופו
נקניק או ממרח כבד קצוץ ?
מיונז עם פרוסות ביצה קשה ומלח
טונה
סנדביץ' עוף או שניצל דק
לשאול אותה מה אחרים מביאים אולי בא לה משהו.

אביב חדש (2005-02-01T21:17:01):
סילאן מעורבב עם טחינה.
טונה עם קוטג' (הבכור שלי לוקח איתו שניים כאלו כל יום מתחילת השנה ועוד לא נמאס לו)
קוטג'/גבינה לבנה עם זיתים

וחוץ מסנדויצ'ים, אולי כמהדברים שהיא יכולה לקחת בקופסא איתה? ירקות חתוכים, פירות. היום יש כל מיני דברים במנות קטנות כמו גבינות/שמנת/טחינה/חומוס וכו', אולי תמצאו משהו שהיא אוהבת.

תזמורת הים (2005-02-01T21:40:49):
חמאה עם ביצה קשה/ירקות חתוכים/זיתים/שום דבר
ממרח עדשים אדומות/דלעת
ממרח "כבד קצוץ" צמחוני- אגוזים קצוצים עם ביצה קשה (יש מתכון איפשהו)
פסטרמה, מלפפון חמוץ וחרדל
ריבה (תוצרת בית)
רעיון לחטיף או תחליף לעוגיה/ פרכית אורז שאפשר לתת לבת שנה
נועה בר
היא צריכה ללעוס משהו... (השיניים) וגם יש את הזמנים שנוסעים נסיעה ארוכה וקצת קשה לשבת אז אפשר לתת לה להתעסק עם משהו טעים ואולי אפילו בריא.
הרעיון הוא שהיא תוכל לאכול לבד ולא אצטרך להאכיל אותה, לפחות לא בזמן שידיי על ההגה.

טרה רוסה (2004-07-04T23:37:10):
תפוח ירוק ?

ליאת טאוב (2004-07-05T08:12:34):
מלון, אבטיח ושאר פירות או ירקות היו הפיתרון שלנו בזמנו.
שעועית ירוקה מאודה קלות היא עד היום הריפוי בעיסוק שלה.
לחם? (ביתי/מלא)
הלהיט האחרון הוא סלט פירות (כן, היא מאוד אוהבת פירות), שהוא יותר מגוון וצבעוני ובכל פעם שהיא דגה פרי היא מכריזה עליו. אפשר לארוז בקופסה קטנה ולקחת לדרך.
פירות יבשים - דבלים, צימוקים, תמרים מגולענים, משמשים.
כדורי תמרים עם שקדיה - יש מתכון פה למעלה.
אלה הדברים שעבדו אצלנו עד היום.
אה! גם קלחי תירס!!!

תבשיל קדרה (2004-07-05T08:41:57):
ללעוס... לא דווקא אוכל: שרוך, בקבוק קטן ריק, חתיכת בד, רצועה של סנדל, נשכן (כזה מפלסטיק לא-עלינו (-;), בובת פרווה כלשהי, חיתול בד, כובע (זה הכל דברים שזרוקים אצלינו באוטו...)

אוכל פרקטי (אני חושבת על בת ה 9 חודשים שלנו): משמש (לא כ"כ מלכלך), פיתה (כנ"ל), גזר מבושל (נמרח, אבל לא כ"כ מגעיל כי לא דביק). קורנפלקסים למיניהם - צריך להאכיל, כי אחרת כל הקופסה/שקית נשפכת על הכסא (אבל גם אחים גדולים יכולים להאכיל), פסטה (עלול להיות דביק, אבל לא מסריח אם נתקע מתחת לכסא מלא זמן, והעיקר - לא מתפורר).

מיה גל (2004-07-05T21:21:19):
גריסיני. אצלנו זה להיט עוד מהימים בהם היו רק שתי שיניים בפה הקטן והדואב, אני רק מחפשת את אלה שאינם מכילים שומן צמחי מוקשה.
שלווה
אני יודעת ש שלווה זה דבר מגעיל
אבל נניח שיש לכם שלווה, והיא אפילו לא מתוקה.
מה תעשו איתה?
<אני לא מתכוונת לקומפוסט. חשבתי יותר בכיוןן של חטיף בריא> (ה עוגיה)

טרה רוסה (2004-07-04T00:47:26):
שלווה מגעיל ? מה פתאום!
אוכלים כמו קורנפלקס, עם חלב. פי אלף יותר טעים.


{מתכונים:
[spoiler="מתכון מעולה וקל מאוד לחטיף Archived]אנרג'י, באנגלית Newsletters/Articles 2003 06/granola bars.asp!]
החלפתי את האגוזים שבמתכון בחצי כוס צימוקים כהים, והוספתי שתי כפות שומשום ושתי כפות קוקוס. ילדים ומבוגרים טרפו אותו - הבכורה רק שלפה את הצימוקים.
(עדי יותם)

עתליה בתותים (2004-02-02T13:06:00):
מסעדה, סליחה על הבורות, מהן המידות המצוינות במתכון? (האם C זה כוס וT אז כפית? אז מה זה t ) תודה!

מ י כ ל (2004-02-02T15:45:00):
עתליה,
לדעתי: table spoon

T

כף, בעוד ש- tea spoon

t

כפית.
כמו כן, מדובר במתכון אמריקאי ושימי לב ש cup אמריקאי (250 מ"ל) קצת שונה מכוס ישראלית (200 מ"ל).
אבל המסעדה הכינה (והרוויחה שוב ביושר את הניק שלה!) אז שהיא תגיד אם בכלל משנה...

[/spoiler]
עוגיות פצפוצי אורז (שמתי פעם גם ברנפלקס, אולי אפשר גם עם שלווה?).
שמים על האש חמאה (גמיש - במתכון המקורי היה כתוב 200 גר', אני עושה עם 150. ניסיתי עם 100 וזה היה מעט מדי) או מרגרינה,
מוסיפים 3 כפות אבקת חרובים,
4-5 כפות טחינה
ו-3 כפות דבש.
אופן ההכנה:
כשיש תערובת חלקה מכבים את האש ומוסיפים 2-3 כוסות פצפוצים שמים במקרר בתבנית ואז לחתוך או במנג'טים.
זה מתקשה אחרי כשעה במקרר (או רבע שעה בפריזר, ללחוצים)
יוצא מעולה, ותודה למרב ברויאר על הרעיון. (יער נורווגי)
פנקיק שאריות
(אם נשאר חצי תפוח וחצי אגס או שאכלנו כבר בבוקר פירות ועכשיו מתחשק משהו חמים ולא קר)
מגררת בפומפיה פירות (אחד וחצי בד"כ מספיק לשני ילדים),
מוסיפה 2-3 כפות קמח כלשהו מלא,
רבע כפית א.אפיה,ביצה,
כפית סוכר
ומעט חלב (בטח שתי כפות לא יותר).
אופן ההכנה:
מערבבים ומטגנים כמו פנקיק.
זה טעים גם כשזה פושר ואפשר לקחת בקופסת פלסטיק. (יער נורווגי)
כדורי תמרים
רעיון פשוט ומעולה שקבלתי בזמנו מחברה לחטיף לקטנים ולגדולים: 10 תמרים + כף שקדיה במערבל. יוצאת תערובת דביקה שממנה עושים כדורים. עומד במקרר על תקן כדורי שוקולד ונחטף כמוהם. הצליח בכל פורום אפשרי גם של אלו שאוכלים בד"כ אוכל מאוווווד לא בריא. (אני)
עוד שני מתכונים לכדורי בריאות מתמרים:
  • תמרים, טחינה, וצימוקים ביחס של 1:1:1,בסוף אפשר לגלגל בשומשום.
או
  • תמרים קוקוס וקווקר ביחס של 1:1:1. בסוף אפשר לגלגל בקוקוס.
אופן ההכנה:
להוסיף טיפה מים עד שמגיעים לדביקות טובה לגלגול.
מערבבים במעבד מזון ומגלגלים לכדורים.
אפשר לגלגל בשומשום/בקוקוס. (יעלי)
חטיף גרנולה בריא וטעים:

2 כוסות קוואקר
1 כוס פצפוצי אורז (יש להשיג גם של אורז מלא)
כוס קמח מלא

להמיס בסיר:
75 גר' חמאה
כוס סוכר דמררה
כפית מחוקה של סודה לשתיה*
<אחרי שכל אלה קצת נמסים> להוסיף כוס טחינה

את כל העיסה הנמסה לשפוך על הדברים היבשים בקערה. לערבב טוב בידיים.

לשמן תבנית, לשטח ולהדק את העיסה לתבנית. אם היא לא מכסה את כל התבנית, אז פשוט להשתמש רק בחלק מהתבנית.

לאפות בחום של 180 מעלות לרבע שעה. להוציא ולחתוך כשזה חם לריבועים. וזה ויצא כמו גרנולה-בר כזה. אפשר כמובן לשלב גרעינים, צימוקים וכאלה.

המתכון המקורי הוא עם 120 גרם חמאה ובלי טחינה. הגרסה שלי יותר בריאה, אבל אפשר גם ככה וגם ככה. (במבי ק)
ריבועי שומשום מתוקים
(ריח מנטה מביאה את עצת הדיאטנית ליאורה חוברה)

חומרים ל-64 ריבועים(31 קלוריות לריבוע)
  • כוס וחצי שומשום מלא
  • 4 כוסות פצפוצי אורז מלא או חיטה תפוחה מלאה(שלווה)
  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חצי כוס דבש
הכנה
קולים מעט את השומשום במחבת גדולה ויבשה על אש נמוכה תוך עירבוב מתמיד והקפדה שלא לקלות יתר על המידה.
מערבבים את כל החומרים ומשטחים אותם בתבנית מלבנית שתאפשר ליצור שכבה בגובה 2-3 ס"מ.
חותכים לקוביות. שומרים בקירור@}
חטיף, לא מתוק, של פלפל אדום וגבינה, אפוי בתנור
חומרים:
2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר) - דווקא אלה עם הבליטות הברורות...
גביע קוטג'
בצל ירוק
מלח ופלפל שחור

הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חותכים את הפלפלים לסירות, על הסימונים החיצוניים בין הבליטות של הפלפל ומנקים מגרעינים.
קוצצים את הבצל הירוק ומערבבים את הקוטג' ומוסיפים מלח ופלפל ואפשר גם תבלינים אחרים (טבסקו למשל) לפי הטעם. בעזרת כפית ממלאים כל סירת פלפל בקוטג' ואופים בתנור למשך 20 דק' או עד שאי אפשר לעמוד בריח...
  • אפשר גם להוסיף מעל הגבינה זיתים או כל מה שבא.
זה בריא ולא משמין (אפשר אפילו להשתמש בקוטג' עם אחוזי שומן נמוכים ביותר)
אפשר כמובן לפזר מלמעלה פרורי פרמזן, קשקבל... ואז זה מש קשקבל על הזמן... (אילת)
עוגה טבעונית, אורגנית, ללא סוכר
טעימה ביותר, וקלה להכנה שאפילו אני הצלחתי:
חומרים:
2 כוסות קמח מלא
כפית אבקת אפיה
קצת מלח
קצת קינמון, מוסקט
כפית גינגר טחון (או לא אם אתם לא אוהבים)
שש כפות שמן
כף חומץ
חצי כוס סילאן
חצי כוס מים, או כמה שתופס.

הכנה:
מערבבים הכל (קודם יבשים, אחר כך נוזלים, או הכל ביחד במיקסר)
אופים ב 180 מעלות 25 דקות.

לגיוון:
להחליף חצי כוס קמח באגוזים טחונים,
או להוסיף גזר מרוסק (קטן),
או להחליף את המים במיץ תפוזים ולהוסיף קליפת תפוז מגוררת,
או כמו במתכון המקורי קקאו וסוכר במקום סילאן אלא שאז זה כבר לא חטיף בריא, ונעביר לדף אחר... (מודי תאני)

חטיפים בריאים לגן השעשועים

אימ הית (2009-07-31T10:46:58):
אני מחפשת רעיונות לחטיפים בריאים וטובים. בגן שעשועים אצלנו יש ממש את כל סוגי צבעי המאכל המסוכנים, ואני רוצה לבוא מצויידת בכל טוב לבן שלי ושהאמהות האחרות יקבלו רעיונות גם הן.

אז אשמח לקבל רעיונות טובים! תודה.

עשב השדה (2009-07-31T10:57:25):
בן כמה בנך?
בעיני אין כמו פרי שלם שחותכים בגינה ולומדים וחולקים
חצי אבטיח, מלון וכו
כל חטיף אחר הוא נזק צרוף, אולי פריכיות אורז זה עובר ,אולי כריכים קטנים ומעוצבים.

לוטם מרווני (2009-07-31T11:38:08):
מטבעות גזר מקולף וחתוך דק דק.
מקלוני גזר.
כדורי פיות - תמרים מגולענים, קוקוס וצימוקים שלשים אותם לכדורים ומגלגלים בקוקוס.
קרקרים ביתיים (מה זה פשוט! קמח מלא/כוסמין, מים, שמן, תבלינים. מדקקים ואופים ואז חותכים למלבנים)
וכו'.

דנה ה (2009-07-31T11:59:38):
פירות חתוכים או שלמים - הכי הולך אצלנו
אוכל של ממש - הילדים האחרים מתקבצים ומבקשים (פסטה מלאה, שעועית ירוקה, עוף, אורז, קינואה, ביצה קשה)
ירקות חתוכים יפה בקופסה
פופקורן - טוב, לא בדיוק חטיף בריאות אבל לפחות ללא צבעי מאכל, סוכר וכו'
פיתה מקמח מלא קלויה עם שמן זית וזעתר חתוכה לרצועות

אימ הית (2009-07-31T12:09:26):
בן כמה בנך?
שנה וחמישה חודשים

תמרוש רוש (2009-07-31T12:10:27):
מה אפשר לקחת לגן?
כל דבר שאת אוכלת בבית - תזרקי אותו לקופסת אוכל קשיחה, עם מפית ליד, וצאי לגן.
פירות
ירקות
סנדוויצ'ים
קופסה עם מנה קטנה מהשאריות של ארוחת הצהריים: חתיכת עוף קר, שניצל, פשטידה, אפונה...
טחינה גולמית מלאה, בצנצנת של גרבר (עם כפית)
גרגרי חומוס מבושלים אל-דנטה
תירס
ה - כ - ל

באמת, האבחנה הזאת שאנשים עושים בין "אוכל" לבין "חטיפים" נראית לי יותר ויותר תמוהה.
מה ההבדל בין ארוחה לבין נשנוש, חוץ מאשר עניין גודל המנה?
למה המזון צריך להיות שונה?
או.קיי., צריך שיהיה נוח לנשיאה ויחסית מעט פצ'קריי. אבל אני כבר יצאתי בהזדמנויות שונות עם כמעט כל מה שכתבתי לך ברשימה, והיה בסדר.
יש לי גם כפית קטנה במיוחד, שנוח להכניס לקופסאות.

עוד אפשרות: לביבות דלעת.
(מבשלים דלעת עד שרך, מועכים במזלג, מוסיפים ביצה ודגן כלשהו וקצת תיבול מעניין, יוצקים לתבנית: כל לביבה היא כף מלאה בעיסה, ואופים בתנור עד שהמבחוץ יבש. אפשר לעשות אותם מתוקות או לא מתוקות. נטרף בצ'יק).

ניצן אמ (2009-07-31T12:23:07):
באמת, האבחנה הזאת שאנשים עושים בין "אוכל" לבין "חטיפים" נראית לי יותר ויותר תמוהה.
או.
כן ירבו. :-)
<אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום, צנצנת עם חלב בננות/קשיו, אגוזים (טוב, שלא יצלבו אותך, אל תביאי אגוזים) פירות יבשים, קרקרים מיובשים או עוגיות מיובשות אם במקרה הכנתי, גרנולה חיה, ועוד. אבל בגדול גדול? ירקות ופירות. זה ממילא רוב האוכל שלנו.>
הפלא (בעיני האמהות) היה שהבת שלי אוכלת את זה בהנאה ובשמחה ובלי שידול יחד איתי, ובעוד הן באו לשאול אותי איך גרמתי ל"נס" הזה, הילדים באו וביקשו גם :-)

נועה (2009-07-31T13:12:23):
אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום, צנצנת עם חלב בננות/קשיו
מזה חלב בננות?

ניצן אמ (2009-07-31T14:38:11):
בננות בבלנדר עם קצת מים.
אפשר להעמיק את החלביות עם חופן קשיו, להמתיק עם תמר, ולתבל עם וניל או עם קוקוס.

נועה (2009-07-31T14:58:18):
בננות בבלנדר עם קצת מים.
זה לא משחיר אם לא שותים את זה מיד?

עשב השדה (2009-07-31T15:15:46):
אני הכי אוהבת להביא פירות שלמים וסכין
ולחתוך אותם תוך כדי סיפור שמקרב לטבע הפרי
אני מראה היכן הפרי היה מחובר לאמא שלו וקוראת לזה פופיק ומשחקת עם הפופיק של הילדים, ואז אם זה תפוח או אגס אני חותכת לרוחב ומראה את הפרח שבתוך הפרי והם כבר קושרים בין הפרח לפרי . ומראה את הזרעים שבפרי ומכניסה לאדמה אם יש או סתם מספרת על זריעה ועל זרעים , ועל דודה טובה שהיה לה כובע (דתיה בן דור) ועל הגנן חנן וגם המצאות משלי, ומדברת על טעם ועל ריח ועל צבע ובל מרקמים ויש המון עם אכילת פירות מחלק ומחוספס ודוקרני ודביק וקשה ורך ומעיךD-:, ולאט לאט מתקבצים עוד חברים ומקשיבים וטועמים ושרק יעיזו להציע לנו במבה ברגע הזה ויפגשו מבטים אדישים ותמהים של ילדים מלוכלכים ומאושרים.

מביאה איתי תמיד בעגלה בקבוק מים מהברז בבית ומגבת מטבח ומתרחצים בסוף וטעים טעיםםםםםםםםםם

אהבת עולם (2009-07-31T15:55:11):
עשב, נשמע מעורר חשק ! (בכל המובנים)

ומראה את הפרח שבתוך הפרי
למה הכוונה? איפה יש פרח בתוך הפרי?

ממ (2009-07-31T16:24:17):
אני נהגתי לקחת ירקות ופירות חתוכים או לחתוך אותם במקום
ירקות אני חותכת מראש לפעמים. פירות אני תמיד לוקחת שלמים עם סכין. לא אוהבת שהם תוססים או משחירים. קופסה קשיחה עם הפירות והסכין בקופסה.

הפלא (בעיני האמהות) היה שהבת שלי אוכלת את זה בהנאה ובשמחה ובלי שידול יחד איתי, ובעוד הן באו לשאול אותי איך גרמתי ל"נס" הזה, הילדים באו וביקשו גם
same here
בעיקר בארצות הברית. בישראל ילדים רבים זוללים ירקות ופירות. אני שמה לב שבישראל הורים רבים מביאים לגינות או פיקניקים ג'אנק רעיל יחד עם קופסאות גדולות של פירות וירקות.

בקיץ תמיד קופסה ענקית של ענבים קרים.

עשב השדה (2009-07-31T16:55:58):
אהבה, תחתכי תפוח או אגס לרוחב הפרי על קו המשווה,ותמצאי פרח

מיה גל (2009-07-31T17:23:32):
קלחים קטנים של תירס

אהבת עולם (2009-07-31T17:40:33):
אהבה, תחתכי תפוח או אגס לרוחב הפרי על קו המשווה,ותמצאי פרח
זה מה שחשבתי.
אבל זה לא באמת 'הפרח' של הפרי, זה רק צורה של פרח. (או שיש קשר בין הפרח המקורי שהפרי מתפתח ממנו לצורה שרואים?)

ניצן אמ (2009-07-31T18:39:02):
זה לא משחיר אם לא שותים את זה מיד?
מעולם לא קרה לי.
אולי בגלל מזג האויר (גם בארה"ב)
אולי בגלל שתמיד שמתי גם קשיו או רק קשיו.
אולי בגלל שלא שמתי לב :-P
אבל תלונות לא היו.

בשמת א (2009-07-31T20:07:15):
ירקות אני חותכת מראש לפעמים. פירות אני תמיד לוקחת שלמים עם סכין. לא אוהבת שהם תוססים או משחירים. קופסה קשיחה עם הפירות והסכין בקופסה.
גם אני.
לוקחת בקופסא:
מלפפונים שלמים רחוצים
תפוח רחוץ שלם עם סכין
כדורי תמרים (לשה תמרים מגולענים קצוצים, אבקת חרובים, כמה טיפות מיץ תפוזים מהתפוז שאכלתי לארוחת הבוקר (-: ואת הכדורונים שאני מגלגלת אני טובלת בקוקוס טחון)
ענבים, שזיפים, וכו' - שטופים.

הרבה פעמים אני לוקחת מגבת קטנה שהרטבתי וסחטתי, בתוך קופסא. ועוד מגבת יבשה. וכך אפשר לנקות את הידיים והפנים.

ניצן אמ (2009-07-31T20:12:08):
אז אני לא רוחצת.
חותכת מראש אבטיח, מלון, כאלה.
אם נכנסת לעניין המגבת, אני מביאה שקית או דלי יוגורמה לקומפוסט.

<בכל השאר אנחנו אותודבר :-)>

ממ (2009-07-31T21:42:19):
הרבה פעמים אני לוקחת מגבת קטנה שהרטבתי וסחטתי, בתוך קופסא. ועוד מגבת יבשה. וכך אפשר לנקות את הידיים והפנים.
לי יש בקבוק מים מפלדת אל-חלד שהולך איתי לכל מקום. אז ידיים דביקות מקבלות שטיפונת עם זרזיף מים מהבקבוק ומתייבשות לבד (או עם עזרה של ניגוב קל בחצאית :-) )

אהבת עולם (2009-08-01T21:51:39):
לי יש בקבוק מים מפלדת אל-חלד

ממ,
בקבוק כזה לא משחרר חומרים מסוכנים למים?
איפה מוצאים דבר כזה?

ציפ ור (2011-01-03T21:44:28):
אני הייתי לוקחת חטיף שהכנתי מדבש/ מתוק אחר טחינה ופיצפוצי אורז, עושה כדורים או אוכלים עם כפית
לפני כמה זמן חברה מאוסטרליה סיפרה לי שיש מחקר על כך שפצפוצי אורז נעשים תוך לחץ מאד חזק
ועכברים שניזונו מהם מתו תוך שבועיים. נחרדתי. כל הפצפוצים בבית נכנסו ל"הולד".
מישהו שמע / מכיר את המחקר הזה? לא מצאתי שום דבר רציני באינטרנט אבל גם לא חפרתי הרבה מידי.
מה דעתכם והאם אני בכלל בדף הנכון..? ואם לא איפה כדאי לכתוב את השאלה?
אם זה נכון זה חייב לקבל הד ציבורי!!!

ההולכת באתרים (2011-01-05T12:52:33):
שפצפוצי אורז נעשים תוך לחץ מאד חזק
לא הבנתי מה הבעיה עם זה. גם במבה עושים כך וגם פסטות. זה נקרא שיחול או בלועזית אקסטרוזיה (התהליך הטכנולוגי הכוונה).

מגיבה (2011-01-05T16:20:04):
שמעתי פעם הרצאה בסלון מזל שתהליך האקסטרוזיה בתעשיית המזון מזיק לחומר הכימי ולא מתאים למזון, ז"א פסטה תעשייתית וגם פצפוצי אורז, במובן הזה שעברו את התהליך הזה - הם לא בריאים !!!
פסטה שנעשתה בתהליך בייתי היא בריאה.

א ל א ן (2011-01-06T21:00:31):
פסטה בלי רוטב בשקית.

חיוך חמוד- כדי להתכבד מכל החברים!!!


שירי ג (2011-01-08T09:15:44):
מתכון קליל להפליא לקרקרים שלמדנו מחברים: 1/4 2 עד 1/2 2 כוסות מים, סה"כ כוס של קמח כלשהו (מומלץ לערבב שיפון ומלא או כוסמין ומלא) לעשות בצק. להוסיף לבצק סומסום/פשתן לא טחון וכיו"ב לבחירתך. גם פה מומלץ לערבב. לרדד הכי דק שאפשר על נייר אפיה. לפזר למעלה מלח גס או סוכר חום ולאפות כמה דקות (תלוי בעובי הבצק) ב 180. לחתוך לריבועים קטנים כשיוצא מהתנור ולצנן. 10 דקות עבודה, בפעם הראשונה אולי 15. הכי חטיף שבעולם.
גילה_חורש*
הודעות: 27
הצטרפות: 16 אוקטובר 2003, 08:48
דף אישי: הדף האישי של גילה_חורש*

חטיף בריא

שליחה על ידי גילה_חורש* »

למה כל הדף הזה מקופל???
דנה_ה*
הודעות: 1160
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

חטיף בריא

שליחה על ידי דנה_ה* »

אולי כדי שיהיה אפשר להכניס לכיס או לתיק אוכל. זה הרי חטיף...
שני_ש*
הודעות: 8
הצטרפות: 25 יולי 2006, 00:49

חטיף בריא

שליחה על ידי שני_ש* »

פירות וירקות בשקית!
לבנה_במילואה*
הודעות: 814
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

חטיף בריא

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

עוד מתכון מעולה לפצפוצי אורז מלא: (על בסיס המתכון שכתוב כאן...)
100 וקצת גרם חמאה
3 כפות דבש
1 כף ממרח תמרים
1 חב' שוקולד מריר
2 כפות קקאו
קפה, תמצית וניל (קצת לפי הטעם..)

להמיס הכל על אש קטנה או על סיר כפול עם מים...
להוסיף 3 + כוסות פצפוצי אורז מלא- לערבב
לשים במנג'טים ולהקפיא או למקרר..
יצא לי בערך 40 וטעים טעים:-)
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

חטיף בריא

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

טוב, באתי לכאן לחפש רעיונות לחטיפים של נשנושים בין הארוחות ולא מצאתי את מבוקשי.
לילד שלנו נמאס מירקות/פירות/פירות יבשים/אגוזים שאנחנו בדרך כלל נותנים. יש רעיונות אחרים שהם גם טובים ובריאים ?

ובאותה הזדמנות אני נותן מתכון נוסף לכדורי תמרים: (שהם לא ממש כדורים אלא טבעות)

מוציאים את הגרעינים מכמות יפה של תמרים רכים, מוסיפים בקערה אגוזים וזרעים מסוגים שונים (מלך, פקאן, קשיו, שקדים, זרעי דלעת וחמניה, שומשום וכדומה) אבל כך שכמות התמרים עדיין תהיה גדולה יותר.
לשים ביד. (מלשון "ללוש")
יוצרים נקניקים ארוגים ומגלגלים אותם בקוקוס.
שמים במקפיא עד שמתקשה (אבל לא קופא) כך שאפשר לחתוך עם סכין רטובה בלי שזה יימעך. חותכים טבעות בעובי הרצוי.

זהו זה. טעים מאוד ומאוד פשוט להכנה. וכמובן בריא.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חטיף בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הי! צריכה את עזרתכם דחווווווףףף

בתחילת הריון, בחילות, לא מסוגלת לאכול כמעט כלום.
אחרי שנתיים פלוס שעברתי לאוכל בריא פתאום בא לי מ מ ת ק י ם!! אבל סינטטים.... :-(
לא יכולה לחשוב על משהו בטעם תמרים, שקדים, אגוזים כוסמת וכו' לא פירות חיים לא ירקות חיים.
חיה על פריכיות אורז עם מלפפון חמוץ ונמאס לי...

צריכה את הטעם ה'סינטטי'

יש למישהו רעיונות מצילים או איפה אפשר לקנות משהו בטעם דומה אבל בריא או איך אפשר לעשות:

וופלים (בטעם לימון)
ביסקוויטים (כמו פתי בר או עלית,או העגולים האלה)
קליק ok
כריות של תלמה
גליליות של רולעדין
זה מה שזוכרת עכשיו...

אל תצחקו. אני בשיא הקונפליקט, מה, כל הבריאות הולכת להתמוטט או שכל הזמן אהיה עם תשוקה מטורפת בלי להגשים אותה ואסתובב עצבנית?!???

בכלל נראה לי תכף כשיהיה לי יותר תאיבון ארצה בצקים על בצקים, עוגות וקוראסונים ואלוקים יודע מה עוד.
הצילו. עזרה. מישהו??!?
אמא_צעירה*
הודעות: 581
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

חטיף בריא

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

קודם כל, אם יש לך נטורופת טוב בסביבה, הרבה טוענים היום שכל הדברים האלו נובעים מחוסר איזון, אז אפשר לבדוק... (חסכים וכו)
שנית, הבת שלי עשויה כולה משוקולד, עגבניות וזיתים (והיה אסור לי דברים חומציים, אבל רק זה מה שאהבתי...)
חוצממה שהגנים תרמו לה (אסטמה) היא ילדה גאונית בטרוף, ב"ה. אז תרגישי בנח ;-)
אישה_במסע*
הודעות: 5515
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

חטיף בריא

שליחה על ידי אישה_במסע* »

לא בדיוק מה שביקשת, אבל לדעתי די קרוב -- מוס שוקלד בריא:
https://davkataim.wordpress.com/2014/09 ... %95%D7%AA/

לצערי זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לחשוב עליו - רוב המתוקים הסינטטיים לא ממש טעימים לדעתי אז מעולם לא חיפשתי להם תחליף.
אפרת*
הודעות: 637
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

חטיף בריא

שליחה על ידי אפרת* »

אני בהריונות אכלתי כמויות מטורפות של רוגעלך. 9 חודשים וזה עבר. ואז שוב 9 חודשים וזה עבר. ושוב. וזהו.
לא נורא.
מה_יהיה_עם_הקרייבינג_הזה*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 יולי 2020, 00:01

חטיף בריא

שליחה על ידי מה_יהיה_עם_הקרייבינג_הזה* »

הי
לא יודעת אם הדף הנכון. אם לא אשמח אם תפנו אותי.
בהריון. וחשקים ל'חטאים' ששנים לא נגעתי ולא גירו אותי בכלל מציפים ומחפשת רעיונות.
תזונה טבעונית בריאה, לא מחממת אגוזים. ויש מצב שעדיין יש לי קנדידה... (יודעת מסבך את בכל אבל גם אם ש לכן רעיונות שלא מסתדרים עם זה אשמח לשמוע)

מישהו יש רעיונות למתכונים ביתיים 'בריאים' ל
  • גליליות כמו של 'רולעדין'
  • גליליות רחבות שקונים וממלאים לבד
  • כריות נוגט. אחחחח.....

זה לבנתיים

תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חטיף בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נראה לי שמה שאת מחפשת הוא שילוב בין מרקם פריך לבין מילוי מתוק.
אולי פצפוצי אורז יכולים להיות תחליף הולם לפריכות הזאת.
ואיך תמתיקי?
צימוקים, סילאן, דבש, קונפיטורת פירות...
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”