חינוך ביתי חופשי או

רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

{@

תראי, יש איזה טריקיות בקטע הזה של לתת להם להיות בחינוך חופשי כשבתוך תוכנו אנחנו כל הזמן מצפים, שככה, במקרה, על הדרך, הם יעברו וירכשו כל מיני אבני דרך שנלמדות במקביל בבית הספר. כי הדברים האלה לא בהכרח פוגשים את החיים שלנו. נניח צורת נחי ל"א (סתם שפצרתי לא בטוחה שיש כזו) או כמו שאמרה לי הקב"סית: מזג אויר ים תיכוני" אם מונחי שלא ממש פוגשים את היומיום שלנו ולא תמיד ברור למה חשוב כל-כך שנשלוט בהם. לכן, אמרו כבר חכמים וחכמות לפני, אם יש משהו שחשוב לך שהן ידעו, למדי אותן. לגבי כל השאר אפשר אוי להניח לזה ולתת להם להגיע לאן שירצו. חלק מהתהליך המורכב בבחירה הזו היא שאין לך מושג לגבי התוצאות. יש לי ילד שאני מנבאת לו עתיד מזהיר כמתכנן משחקים בחברת פליימוביל, להפתעתי, גיליתי שהוא בכלל רוצה להיות כדורגלן.

בשבת חול המועד התארחו אצלנו קרובי משפחה (מאד קרובים ;-) ) גיליתי שאחת הבנות נורא נורא ממורמרת ומתוסכלת על החוויה שלה מהאולפנה (עופרה) היא טוענת שכל מה שהיא רוצה באמת זה לעבוד בחוות סוסים אבל אם היא רוצה בעתיד להיות רופאה היא צריכה לסבול עכשיו שעות על גבי שעות בלימודים שלא מעניינים אותה... בעדינות רבה הארתי את עיניה שיש אפשרות ללימודים גבוהים גם בלי בגרויות (שלא לדבר על אקסטרני / מכינות וכו') היא ואמא שלה היו די מופתעים מהאפשרות אבל לממש את זה זה כבר הרבה יותר מדי נועז עבורם.

אני, צריכה בימים אלה ללמוד לשחרר ולסמוך על הילד שלי שרוצה ללכת לבית ספר כדי לראות מה זה הדבר הזה, וגם אולי כי קשה לו להיות שונה בקרב חבריו כאן במושבה. מצד שני, ברור לי שזה המסע חיים שלו ואין סיבה שהוא יסחוב עליו את האמונות והמחשות שלי, בכל זאת הוא כבר ילד גדול ואנחנו נשארים כאן בבית כדי לתמוך בו (ולקבל אותו חזה אלינו אחרי הצהריים או אפילו לבקרים {@ 9 אבל אני מתעצבת על כך שיבואו אחרים ויגידו לו שיש דרך מסוימת לפתור תרגיל חשבון או ללמוד, ושיבקשו למדוד אותו במבחנים וכו'. מי יודע, אולי אני אופתע לטובה ?
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אבישג_א* »

טוענת שכל מה שהיא רוצה באמת זה לעבוד בחוות סוסים אבל אם היא רוצה בעתיד להיות רופאה היא צריכה לסבול עכשיו שעות על גבי שעות בלימודים שלא מעניינים אותה
האמת, מי שנמשכת לעבוד עם סוסים וקשה לה עם לימודי התיכון, קשה לי להאמין שלימודי רפואה יתאימו לה
ולגבי אפשרות לימודים גבוהים בלי בגרויות קראתי על כך כאן ובספר שהוציאו מקימי האתר, אבל עד שלא אראה זאת במו עיניי לא אאמין כנראה - אני גם די מוטרדת מהשאלה אם אפשר להמשיך לאקדמיה בלי בגרויות ואם ילד שלא התרגל להתעללות המקדימה של בית הספר (אלף שעות בלי לזוז ובלי לעשות שום דבר מעניין) יתאים לו מסגרת אקדמית שהיא קצת שונה מבית הספר אבל עדיין דורשת צייתנות והרגלי למידה שאני לא מרגישה שנקנים בבית הספר.
אבישג_א*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אבישג_א* »

תראי, יש איזה טריקיות בקטע הזה של לתת להם להיות בחינוך חופשי כשבתוך תוכנו אנחנו כל הזמן מצפים, שככה, במקרה, על הדרך, הם יעברו וירכשו כל מיני אבני דרך שנלמדות במקביל בבית הספר. כי הדברים האלה לא בהכרח פוגשים את החיים שלנו
נשמע גם מהסיפא שכתבת (על כך שהילד התחיל בית ספר לפי רצונו) שאתם לגמרי חינוך חופשי
אני עודני מחפשת את דרכי וחינוך חופשי מלא לא נראה לי כרגע הכיוון

לגבי למידה של דברים שאנחנו לא פוגשים על הדרך, תראי, כרגע הן לא ממש צריכות אנגלית למשל אבל אני תוהה, אם לא אקנה להן בסיס באנגלית בשלב הזה - האם לא יהיה להן קשה לרכוש את השפה בשלב מאוחר יותר ? האם הן לא תוותרנה על חלומות שלהן רק כי קשה להן עם אנגלית ?
אנגלית זו דוגמא מבחינתי למשהו שאנחנו לא נפגשות איתו בחיים כרגע ולא ממש צריכים כרגע אבל הוא תוקע בהמשך יותר מדי אנשים שאני מכירה : גיסתי שמתקשה למצוא עבודה בהנהלת חשבונות כי אין לה אפילו אנגלית בסיסית והיא כנראה לא מעיזה לנסות ללמוד עכשיו, אמא שלי שהרוויחה שנים פחות כי נכשלה באנגלית, וגם לי וולאחותי לא קל עם אנגלית ולמרות ששתינו מרבות להשתמש בשפה הזו, אני תוהה אם זה קשור לבית הספר שלמדנו שלא נחשב משהו (כלומר התיכון שלי כן נחשב אבל לא החטיבה והיסודי ורוב הסיכויים שהדברים לא קשורים זה בזה - אבל עדיין אני מנסה להבין למה, למרות כל מאמצי, אנגלית אצלי היא לא ברמת שפת אם למרות שאני זקוקה לה מאוד, משתמשת בה הרבה לקריאת מאמרים וסך הכל היא לא רעה בכלל אבל עדיין...)

תראי, האתר הזה בתחושה שלי די אליטיסטי, אנחנו לא ממש מגיעים מרקע חזק, אני כן רוצה לתת לילדים שלי את הכלים שיאפשרו להם לעשות מה שהם רוצים בעתיד ולא לעבוד כמטפלת במעון כי אין להם בסיס לימודי ולא קשרים ולא כסף למכללות פרטיות או אלף זמן ללמוד מה שבא להן בגיל 25 עם שלושה ילדים (סתם אני זורקת כן ? אין לי מושג מה יהיה איתן אבל אנחנו בחברה שמקובל להתחתן בה בגיל צעיר ולהביא די הרבה ילדים יחסית פלוס הרקע הלא מדהים שלנו מבחינה כלכלית מעלה בי חששות).
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

היא כנראה לא מעיזה לנסות ללמוד עכשיו, האם זה לא תוצר של שנים רבות במערכת ??? שווה מחשבה. אני חושבת שאף אחד מאתנו לא באמת יודע מה יצטרך בעתיד ובכלל מה יהיה איתו בעתיד, אבל חוויה בריאה של למידה עצמית, שהאדם עצמו מוביל אותה, לפעמים אפילו באופן בלתי מודע היא, בעיניי, לאין ערוך כלי משמעותי וחשוב יותר מדריסת הסקרנות והקניית "שיטות למידה" חיצוניות. זה חלק ממה שמורכב עבורי בעובדה שהגדול הולך לבית ספר פתאם. הפחד שהוא בכל זאת יאמין שרק ככה לומדים ושמה שהוא עושה שם הוא הדבר האמיתי... משתדלת לזכור שגם זו לטובה... {@

מעבר לזה, אני מאד מבינה ומכירה את המחשבות והפחדים סביב העתיד של הילדים {@
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אביבה* »

סתם משהו מעניין לגבי האנגלית: הבן שלי היה כמעט בן 11 בחינוך ביתי. כחודש לפני היומולדת למיטב זכרוני. ידע אמנם את הצלילים של כל האותיות באנגלית (כלומר, מה שלומדים נניח בחודשיים ראשונים של לימוד), אבל מעבר לזה ידע רק אולי 20 מילים בסיסיות: YES NO APPLE CAT וכאלה. כלומר, ידע שמתאים בביה"ס לגיל 7 בערך. פתאום הוא מצא אתר אינטרנט שמשחקים בו זה עם זה באמצעות שיחות באנגלית. כלומר, משחק אינטרנטי כלשהו לצעירים שמבוסס על התכתבויות. המשתתפים שם היו אנשים בגילאי 15 עד 25 בממוצע. הוא התחיל לתרגם את השיחות שלהם עם "גוגל תרגום" ולהשתתף בעצמו בשיחות באותה שיטה. לאחר 3 חודשים הוא מדבר די שוטף אנגלית וקורא ספרים ברמה מאד יפה. להערכתי הרמה שלו הפכה להיות רמה של ילד בן 15 שהוא תלמיד די טוב. סיפרתי את זה כי מעניין לראות איך הצורך יוצר את היכולת ללמוד. וזה בלי שהיה לו בסיס משמעותי מגיל מוקדם מאד.
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אמא* »

אביב את יכולה לכתוב את שם האתר אולי גם אצלי היה לו שימוש..
תודה
אבישג_א*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אבישג_א* »

היא כנראה לא מעיזה לנסות ללמוד עכשיו, האם זה לא תוצר של שנים רבות במערכת ???
אין לי ספק שכן, זה אחד היתרונות בעיניי של החינוך הביתי, שלא הורס את החשק ללמוד והביטחון ביכולות שלנו
אבל כאמור הנושא מורכב ויש פנים שונות לכאן ולכאן.

בכל אופן תודה על ההקשבה וההזדהות
אבישג_א*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אבישג_א* »

אביבה, זה מקסים, תודה ששיתפת, שמחתי לקרא.

וגם אני אשמח לשם האתר ובכלל לאתרים שעוסקים בלימוד אנגלית (באופן ישיר או עקיף)
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אביבה* »

זה לא אתר ללימוד אנגלית. זה אתר שמיועד לצעירים אמריקאיים לגמרי (גילאי 15 עד 25 בממוצע) שפשוט מתכתבים ביניהם. משהו בסגנון של לשחק "מבוכים ודרקונים" נניח. אבל מדובר במשחק אחר.
אבישג_א*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי אבישג_א* »

אחרי פסח סגרתי עם הבנות שנלמד שלושה ימים - כל יום 3 תחומים
אז בימים ראשון, שני ושלישי (הן בחרו בגלל שיש בימים אלו צהרונית ואז הם יכולות לסיים שם שיעורים - אם כי אתמול הצהרונית נגמרה) אני לומדת עם התאומות ספר ויקרא ואז הן לומדות לבד (בחוברות או במחשב או מבקשות שאכתוב להן וכמובן אני עוזרת במה שצריך) שני תחומים : כתיבה או אנגלית או חשבון.
עינה לומדת שלושה ימים קריאה, כתיבה וחשבון ואנחנו משתדלות לקרא גם בשאר ימות השבוע
עם מבשר אני עושה אותיות ומודעות פונולוגית אבל לא ממש מקפידה איתו
בינתיים זה די עובד
חוץ מזה אמור להיות להן חוג אמנות עם אבא שלהן אבל זה לא ממש יוצא כי לאחרונה הן מעדיפות לשחק בחוץ עד החשיכה ולא נשאר זמן לחוג
וכמובן הן בחוג מחול והיה להן עוד חוגים במסגרת הצהרונית
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

עדכונים איך הולך לכם?
מתעניינת*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 21:26

חינוך ביתי חופשי או

שליחה על ידי מתעניינת* »

האם אישור מותנה בתנאים ללמידה מובנת וסגירת פערים רצינית, כשמדובר על ילד בסיום יסודי?
כנראה שהמכתב שלנו לא מספק ולכן השאלה. נוצר רושם כנראה למעופפות.
הגישה שונה ממה שהמערכת מצפה וזו מכופפת אותנו לתכתיבים בית ספריים.
תודה.
שליחת תגובה

חזור אל “למידה”