טופלה טוטוריטו

מרב*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 00:37

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי מרב* »

אתם מכירים את הילדים שלא מצליחים לבטא את הצלילים ג ו-ק? במקומם יוצאים להם ד ו-ת. זה מצחיק וחמוד, כי אנחנו אוכלים נתניתיה ושתשותה ולא נקניקיה ושקשוקה, מנפנפים דדל דדול ולא דגל גדול, ומנשתים תינותות תנים (מנשקים תינוקות קטנים). אבל- זה גם מבלבל ולפעמים מעצבן. כן ותן נשמעים אותו הדבר למשל. אנחנו רגילים ומבינים בדרך כלל, אחרים- פחות. חשוב לומר שהילד, בן 3 וקצת, שומע ומבדיל בין הצלילים, זה רק הביטוי שלהם שאינו מובדל.
אני תוהה- האם להתערב? האם לתקן אותו, שהרי אינו מסוגל להתבטא "נכון". והאם לטפל? מתי? אל מי אפשר לפנות בעניין כזה, או פשוט לא לעשות עניין , זה יגיע לבד.
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי אמא_בבית* »

שלום מרב
הבן שלי, בגיל שלוש, לא בטא את הצלילים - ג, ק, ר, ח
עד גיל שלוש וחצי פשוט התעלמנו וענינו לו כרגיל.
בערך בגיל שלוש וחצי, יעצה לי שכנה, לעזור לו על ידי לחיצה על הלשון די בפנים (בבסיס הלשון) ולבקש ממנו לאמר ת'.
כאשר אומרים ת' עם לחיצה על הלשון, יוצא ק'.
הילד מאוד שמח שיוצאת לו ק' ואחרי יומיים התחיל לאמר ק' לבד (ויחד אתה גם ג')
ח' הוא התחיל לאמר מאוחר יותר בעקבות כך שניסה לחקות "קול של גמל" שעשתה אחותו - חחחחחחחח.....
ור' אמר יום לפני יומולדת ארבע.
יש לי שכנה שהיא קלינאית תקשורת מדהימה (היא גם מדהימה בתור שכנה) והיא סרבה לטפל בו עד גיל ארבע.
היא הייתה ממש בטוחה שזה יסתדר לבד.
יש כאן את רסיסים של אור שהיא קלינאית תקשורת (וגם מדהימה) אם זה עדיין מטריד אותך אולי כדאי לשאול אותה.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי חגית_פ* »

היי מרב,
זה בדיוק היה המקרה של אלה שלי. גם במאמץ היא לא הצליחה לבטא ג' ו-ק' וזה גרם לה לתיסכול והתביישות מלדבר עם אנשים "חדשים".

חשבתי שזה מסוג הדברים שיסתדרו מאליהם ורק אחרי שיחה עם קלינאית תקשורת הבנתי שלא וחייבים טיפול.

היינו בטיפול משהו כמו 3-4 חודשים כשבהתחלה הן רק שיחקו יחד בלי שום קשר לטיפול עצמו ואח"כ היה שלב של תרגילים לחיזוק שרירי הלשון.
ויום אחד זה פשוט קרה. באמצע הטיפול הקלינאית ביקשה מאלה לומר ק' והיא הצליחה בלי מאמץ.
כמה ימים אח"כ הגיע ה-ג' מעצמו.

עשינו עוד כמה טיפולים לתירגול ובזה זה נגמר.

רק לציין שהתחלנו בגיל ארבע וחצי בערך ונדמה לי שאפשר בסביבות ארבע (פשוט הרבה זמן חיכינו בתור).
מרב*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי מרב* »

תודה
אני מסיקה משתיכן שבעצם עד לקראת גיל 4 נמשיך כרגיל, ואז, אם עדיין יימשכו החלפות האותיות, נטפל.
יש למישהו המלצות על קלינאי/ת תקשורת בירושלים?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי אם_פי_3* »

גמני הייתי כזאת, וגם שני הבכורים שלי (לצעיר, בן 3, יש שיבושים אחרים).
עבר ללא טיפול, אני חושבת שסביב גיל 3.
זה שיבוש מקובל מאד אצל ילדים.
אני לא הייתי ממהרת לטפל בגיל צעיר. אם לא חולף - יש מקום לטיפול, ולו כדי למנוע את התסכול הנובע מכך שלא מבינים אותך (האמת היא שלדעתי אנחנו מאד מתקרבים לנקודה שבה זה מאד משמעותי עבור בני, בגיל צעיר בהרבה ממה שחשבתי).
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

היי.. יש סיפור כזה על טופלה טוטוריטו רק אני לא כל כך זוכרת את מכירה משו כזה? אשמח אם תעני לי אצלך..תודה
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי אם_פי_3* »

בוודאי. משם הכינוי של השיבוש.
סיפור בשם "האולר" של שלום עליכם.
נועה_רטר*
הצטרפות: 17 פברואר 2003, 22:15

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי נועה_רטר* »

גם בתי היתה כזו ועוד...
היא לא הצליחה לבטא נכון : ג.ק.ר. ח. ש. צ. ס.
ר - לימדתי אותה ע"יגרגור מים.
ג', ק' - ע"י כפית בפה או סוכריה על מקל וכך לתרגל את ההברות. מיעוץ עם קלינאית תקשורת- להתחיל עם ק , אח "כ לעבור ל- ג' ולהתחיל עם האותיות האלה בתחילת מילה, יותר קל.
הברות ש'- כבר למדה מקלינאית תקשורת , ואני לא יודעת איך.
ס'צ' ז'- עוד נשמע אותו הדבר, ונמאס לה כבר ללכת לקלינאית .
ויש שיפור מדהים בדיבור. עד גיל 4 לא עשיתי כלום, ורק אז התחלתי לעבוד איתה בבית, בעקבות פנייתה של הגננת.
היום היא בת 5.5 ולרוב מבינים את דבריה, אך עדין כשהיא מדברת מהר, היא בולעת הברות וקשה מאוד להבין אותה.
מרב*

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי מרב* »

גם אצל הבן שלי הצלילים ש,ס,צ,ז,ז',ג' נשמעים אותו דבר. איכשהו, זה לא מפריע. אז מה אם שרקן נשמע כמו סרטן?
א.א*
הצטרפות: 19 דצמבר 2003, 23:35

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי א.א* »

שלום וברכה
רציתי להתייעץ ביתי בת 8 אומרת את האות ש וכל הפה שלה זז הצידה
האם זה ניתן לתיקון מה יש לעשות?
תודה מראש
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

גם אצלנו הגדול מתקשה בעיצורים האלה. מה שהיה מאוד חינני בגיל 3 אבל בעייתי לקראת גיל 5.
הלכנו בשבועות האחרונים לקלינאית תקשורת, ואחרי 7 פגישות אנחנו בהפסקה זמנית (או לא). יש שיפור קל אבל כמו שגם היא הודתה, בשלב מסוים הוא כבר סירב לעשות את התרגילים בבית והתהליך קצת נתקע.
את המשחקים אצלה דווקא מאוד אהב, וגם את ה"שלוקים" שנעזרה בהם בתרגילים שמצריכים תנוחה מסוימת של הלשון..
mirim
הצטרפות: 18 יוני 2024, 12:18

Re: טופלה טוטוריטו

שליחה על ידי mirim »

הפורום עוד פעיל?
50 טיפולים אצל 2 קלינאיות ואני כבר מותשת והבן שלי עוד יותר.
מתקשה עדיין ב:
אות ב -> אומר פ
 ז -> ס
ג-> ק
אותיות ב וז עוד מצליחה להבין איך לעזור לו 
אבל שיטות להגות נכון את האות ג? במקום גשם אומר קשם
אומר ח ק ר
אמן שמפה תבוא הישועה :-)
שליחת תגובה

חזור אל “אתגרים ומכשלות”