טיול בעולם עם ילדים

אנונימי

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אנונימי »

דפים שאוחדו לכאן - "לאן נוסעים עם פעוט", "מה אפשר לעשות בפריז עם ילדים", "חופשה וטיול פעוטות"
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אז זהו. לקטנטן יש 3 וחצי שבועות חופש באוגוסט. אני מנסה לשכנע את בן זוגי היקר, שבמקום קיטנת סבא-סבתא וחופש שלנו וביביסיטר ושאר אירגונים מלחיצים, נעשה משהו "נועז" יחסית לחיינו השמרניים ולאופיינו הפולני........ ניסע לחו"ל לתקופה הזו או לחלק ממנה.
כדי לשכנע אותו (אני מנסה הרבה זמן........) אני צריכה למצוא מקום זול ונחמד שאפשר לטייל בו עם פעוט . אין לי מושג איך להתחיל. אנחנו ממש לא אנשי חו"ל...... לא עשנו טיול תרמילים. בעלי נוסע הרבה מעבודתו אבל לא יוצא מפתח המשרד\מלון (רק שתבינו את גודל הבעיה:-D)
הסיבה שאנחנו חושבים (כלומר אני חושבת......) על חו"ל ולא על הארץ כי אין לי כוח לעניינים משפחתיים ומחויבויות שונות וחתונות ושאר ירקות. רוצה חופש מכל זה.

אשמח ללמוד מנסיונכם.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מנסיוני?
מקום שהות אחד, טיולים ממנו למרחקים קצרים (כך שאפשר גם ברגל), מזגאוויר נוח, גישה חופשית לטבע.
כשהיו בני 9 חודשים נסענו לסוד-טירול, היינו בפנסיון קטנטן, עם בעלת בית - מין סבתא כזאת שדאגה לנו.

יש לי עוד הצעה:
אימרו לסבים שאתם בחופש, ונא לא להפריע, וסעו לפארק הירדן, או צימר בגליל, או איזו חוות-בודדים בנגב, או סעו לחברים, או שילוב. כבו את הסלולרי, אל תקנו עתונים, ותהנו.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

עוד אפשרות: טיול עם "בית על הגב" - קראוון או סירה. אנחנו טיילנו עם בני שנה וחצי (2+סבא לעזרה) בסירת תעלות באנגליה. נהנינו מאד (למרות שזה ממש לא כמו בילוי בלי ילדים, וחשוב לזכור את זה. נופש זה לא).
אם לא בוער לכם חו"ל דווקא (לבעלי בער...) אז חופשה בארץ נשמעת פתרון יותר פשוט להתארגנות וגם יותר זול (בעצם... לא תמיד ולא בטוח, תלוי מה ואיפה).
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

סוד-טירול? איפה זה?
אשמח לשמוע המלצות ספציפיות. גם חווה מבודדת בארץ היא אופציה. ממש לא בוער לי חו"ל. רק שיהיה רחוק מהשיגרה. לא מחפשת נופש (הילדון שלנו בעל מזג סוער ושובב:-) )
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

סוד טירול - דרום טירול - איזור באלפים שהוא באיטליה, בגבול עם אוסטריה (מדברים שם יותר גרמנית מאיטלקית, המליצו לנו על קינוח שהוא ייחודי וספציפי לאיזור - שטרודל). הייתרון הגדול: בהרים, גם באוגוסט, ואפילו בקיץ שהיה חם מהרגיל באירופה, קריר (שלא לומר - גשום).

אחי היה בחג ב שבטה והמליץ לי מאוד.
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

עוד אפשרות: טיול עם "בית על הגב" - קראוון או סירה
גם אנחנו טיילנו בסירה באנגליה, וזו היתה החופשה הכי שווה בסולם החופשות המשפחתיות שלנו. נכון שעם ילדים (גם) יותר גדולים, אבל זה נראה לי מתאים.
ובקיץ הזה, ב"ה, טיול קראוון.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

איך מטילים עם סירה? אשמח לשמוע פרטים. דרום טירול?וואו נשמע מעניין. נבדוק את זה.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

אגב המקום ההוא בשיבטה לזוגות בלבד. אבל ממילא נראה לי שיהיה קצת חם בדרום באוגוסט (מהכרות אישית עם הדרום;-) )
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

אחי אמר שהיו שם הורים לתאומים בני 4.
אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לגבי סירת תעלות (באנגליה, אני יודעת שיש בעוד מדינות במתכונת קצת שונה):
מקשרת frameset]אתר holidays[/po].html של החברה שנסענו איתה. בעקרון יש שם את כל התשובות, אבל בקיצור (בטח יצא ארוך הקיצור הזה):
מדובר על סירות צרות וארוכות (2-12 איש, נדמה לי) שמכילות, ברמות פאר שונות, כל מה שצריך: מיטה, מקלחת, מטבח, שירותים ואביזרים. הסירה היא פרטית שלכם (כמובן שאפשר לנסוע כמה משפחות ביחד, לשם כך הסירות הגדולות). אין הרבה פרטיות, ודי צפוף, אבל זה חלק מהעניין... ניתן לבקש גידור לסיפון, עבור ילדים (וגם לול או מעקה למיטה - לתינוק קטן מומלץ לול למטרות בטיחות על הסיפון). הסירות שטות, לאט (אין סיכון למחלת ים), במסלולים קבועים מראש (כלומר, התעלה היא מסלול. ניתן לבנות מסלול לפי מפת התעלות).
ניתן לעצור לאורך הדרך מתי שרוצים (כמעט), ולרדת לפעילויות או טיולים בחוף (הנסיעה כל כך איטית, ותמיד יש שביל ליד (בעבר שימש לסוס שמושך את הסירה) כך שאפשר אפילו לרכוב על אופניים לצד הסירה השטה). בלילה עוגנים.
ארוחות - קונים במכולות לאורך הדרך או בפאבים / מסעדות (מופיעים במפה במומלץ לרכוש). משיטים את הסירה לבד (מאד פשוט, אבל נדרשים לפחות שני מבוגרים, כי יש "לוקים" שזה מעין מדרגות מים, וצריך אחד על הקרקע ואחד מנווט. פגשנו גם בודד שעשה זאת, אבל זה מורכב, ומתיש. מעניין שאצל האנגלים, הנשים עושות את העבודה הקשה (פתיחת הלוק וסגירתו הם מאמץ פיזי לא קטן) והגברים מנווטים. אמנם היינו עם שני פעוטות, אבל נוכחות מבוגר שלישי הוכיחה את עצמה כמועילה מאד). הילדים חופשיים, לא קשורים, אבל כמובן שצריכים להיות בהשגחה. ילדים גדולים יותר יכולים להשיט את הסירה בהשגחה.
מה עוד? היתרונות מבחינת הילדים: מיטה קבועה, אפשר להתאים את סדר היום בקלות (מנוחת צהרים זמינה כשהם עייפים... אפשר לאכול או להאכיל כשרוצים, לרדת לחוף כשרוצים). אנחנו שלחנו מראש, בדואר, חבילה עם חיתולים, מטרנה (מה לעשות... זה מה שהם אכלו), קצת משחקים וכד', כדי לחסוך מקום ומשקל בטיסה. עם יונקים ובלי חיתולים זה בכלל מוצלח (-: הטבע שמסביב מספק עניין ותעסוקה, גם כשנוסעים ובעצם נמצאים במצב די סטטי (אבל ממש לא כמו נסיעה במכונית).
במבט ראשון זה נשמע קצת יקר, אבל אם לוקחים בחשבון שהסירה מהווה מלון, תחבורה ואת מרבית התעסוקה, וגם שהבישול העצמי מאפשר הוזלת המזון, אז רואים שזה מחיר בהחלט סביר.
אני ממליצה מאד (גם בלי ילדים).
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה עם החלפת בתים עם מישהו, בארץ או בחול?
השכרת בית לחודש בארץ במקום אחר או ביוון / קפריסין ?
החלום שלי זה לנסוע עם הילדים לחוף באי בתאילנד ולהיות שם זמן ממושך. הבנתי מחברים שהשהייה זולה מאוד. לא הייתי ואני לא יודעת מה העונה המתאימה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

תאילנד קלאסית, טרה רוסה וכ"כ מפנקת.
אפשר לשהות בה דיי בכל העונות, כי יש איים בחוף המזרחי והמערבי בהם מזה"א יכול להשתנות. ת'אמת? גם כשיש מונסונים זה כייף, אני אוהבת. זה לא כל היום, רק אחה"צ ערב ולא קר, זה גשם חם!!!
גם החוף מאד מעסיק ואפשר ליסוע לטיולים באזור בסירה, רחפת וכו'. שנורקלים וצלילות, לפי הגיל כמובן, דייג, טיולים וכו'. הרבה אנשים ועוד ילדים. שווה ביותר!
הטיסה לא זולה אבל השהות לא ממש יקרה, אז זה בטח מתאזן איכשהו לא? וגם ככל ששוהים זמן רב יותר זה בטוח משתלם ביותר. והפירות.....השפע...והאוכל...
>ורד מתגעגעת לאללה, פעם אחרונה הייתה לפני 4 (!!!) שנים :-( <
טרה_רוסה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אח, כמו שדמיינתי...
עכשיו רק צריך לסדר את החיים ככה שאפשר כל שנה לקחת חודש חופש ולחסוך לטיסה במשך השנה ולעשות מזה מסורת.
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

עכשיו רק צריך לסדר את החיים ככה שאפשר כל שנה לקחת חודש חופש ולחסוך לטיסה במשך השנה ולעשות מזה מסורת.
זה נורא פשוט - כל שנה יש מילואים, ואני רק צריכה פרטנרים לטיול (-:
טרה_רוסה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל צריך עבודה שאפשר להיעלם חודש בשנה.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

גילה, חשבתי שיש לך 3 פרטנרים:-D
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

אני לוקחת את העבודה אתי :-P
טוב, זה באמת לא ממש זה, לנסוע כש-בעלי במילואים.
.מי*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2003, 08:45

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי .מי* »

גם אנחנו עשינו נופש סירה עם הילדים. זו היתה החוויה הקסומה ביותר שעברנו מבחינת טיולים, ואני כל כך התמכרתי, שכבר שייטתי מאז עוד פעמיים ועוד היד נטויה.
לדעתי זה הטיול האידאלי עם ילדים. אין בו כמעט אטרקציות ממוסחרות לילדים, הקצב הוא איטי ונינוח, את קרובה כל הזמן למקורות האספקה (מטבח, שירותים, מיטה) תופסת שלווה, נוסעת בנופים מקסימים ואם לוקחים עגלה אפשר לעשות טיולים רגליים בכל מיני עיירות קסומות, ואם הילד כבר בגיל שהוא קולט מה קורה סביבו, יש ברבורים, ברווזים, גשרים, פרות, בתים קטנים עם ארובות, סירות, ארנבות, בקיצור - כל חומרי הגלם של האגדות חוץ מדובים ומכשפות. ולשבת בסירה ולצפות בנוף הירוק חולף מול עיניך - אני לא מכירה זולה יותר מזה.
מנסיוני, אנגליה הרבה יותר כייפית לענין מאשר צרפת, והתמזה יותר כיפיי מאשר התעלות (התעלות צרות יותר ומשעממות יותר).
לא נדרש הרבה ידע טכני, אבל אם יש במסלול לוקים צריך לקחת בחשבון שבלוק צריך שניים כדי להתארגן - אחד צריך לנהוג והשני צריך לקפוץ החוצה עם חבל. אבל אם יש מנשא זה שליד ההגה יכול להיות עם התינוק במנשא בלי שום בעיה.
ומבחינת המחיר - זה בטוח יוצא זול יותר מאשר מלון + מכונית, ואגב - סוף מאי זה האידאלי (חוץ מן העובדה שהחופשה הרשמית של הקטן היא באוגוסט..). מחירי הסירה מטפסים מדי שבועיים שלושה, כאשר השיא זה באוגוסט. אני נסעתי פעמיים בסוף מאי ופעם אחת באוגוסט - ההבדל במזג האוויר לא היה היסטרי (דווקא באוגוסט היה לנו יום אחד של גשם זלעפות בו נאלצנו לעגון - אבל עגנו במקום כל כך יפה, והנהר בגשם פשוט מבכה מרוב יופי) ולעומת זאת המחיר היה כמעט כפול.
בקיצור, השתפכתי פה - גם אני ממליצה בעוז.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

מונו נוקי, אם אתם אוהבים קמפינג ורוצים להתפנק, אפשר לשכור בכל אירופה אוהל מוכן שעומד בקמפינג. יש באוהלים האלה מטבחון, כולל מקרר וכיריים, חדרי שינה, סלון, ובחוץ יש ערסל ודשא וכל הקמפינג לרוץ ולשחק בו. זה בעצם כמו לשכור בונגלו אבל הכל עשוי מברזנט. אתם יכולים לבחור את הארץ והאזור שנראים לכם ולצאת מהקמפינג לטיולים קצרים במכונית או באופניים.
יש די הרבה חברות ששוכרים דרכן את האוהלים האלו- יש אחת בשם קנווס , אני יכולה לברר עוד שמות אם אתם מעונינים.
עוד דבר: אוגוסט באירופה הוא העונה הבוערת, תרתי משמע. כדאי מאד להחליט ולהזמין עכשיו את כל המלונות/סירות/אכסניות/אוהלים או מה שלא יהיה.
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

לגבי יעד, אני מאד אוהבת את דרום צרפת. יש מקום מקסים שנקרא ערוץ הטארן באזור פרובנס.
ואם אין לכם דאגות כלכליות ;-), הקמפינגים בשוויץ הכי שווים.
איבי*
הצטרפות: 22 פברואר 2004, 00:24

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

ורד לב , חשבנו על תאילנד לממש בקרוב (חודש הבא או קצת אח"כ - לחודשיים נגיד) אבל גם אנחנו לא יודעים כלום על העונות וגם הקטן בן 4 חודשים ולא מחוסן -הוא רק יונק אבל זה בסדר שם? אולי את יכולה לתת המלצה יותר ספציפית למקום מסויים? וגם יוון מענינת אותנו כאופציה - למי שיודע. או כל רעיון אחר לאיפה אפשר לשכור בית לכחודשיים ולהתיישב עם תינוקון. כמובן זול ומגניב. וסליחה מונו נוקי על ההתעלקות, אל דנטה מוסר שאתם יכולים להצטרף ונעשה מנגלים כל היום..
טרה_רוסה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

איבי, אני הייתי במקומכם נוסעת ליוון (בגלל התינוק). יש שם הרבה מקומות שאפשר להשכיר בית לחודשיים וגם (אם תרצו) יכולים לקפוץ אליכם חברים מהארץ.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי ורד_לב* »

הקטע עם החיסונים קצת טריקי, שווה לברר עליו. כמובן שזה שונה כשהוא רק יונק, אבל בכ"ז שווה בירור.
איבי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

תודה!
טרה רוסה, האם יש לך עוד אינפורמציה? כל מה שמצאנו ברשת היה יקר בטירוף.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

בעלי קצת התלהב מהקטע של סירת התעלות. מי שהיה שם, נראה לכם ששני מבוגרים ופעוט נמרץ יכולים להסתדר?
קמפינג גם עשוי להיות רעיון מעניין, אשמח לשמוע עוד פרטים.
לאיבי, היינו בתאילנד והיה אחלה. לגבי העונות אז הנה דף שעשוי לעזור http://www.lametayel.com/weather/[po]weather world[/po].asp
לגבי החיסונים, מאד תלוי איפה נמצאים בתאילנד. נדמה לי שבבנקוק זה בסדר אבל בצפון לא או משהו כזה. כדאי להציץ באתר של למטייל ולשאול . אנחנו היינו בטפשותנו רק בבנקוק- הצטרפנו לבעלי לנסיעת עבודה שם. השובב ואני הסתובבנו בבנקוק המסריחה. המדרכות שם איומות אבל הסתובבנו בעיקר בפארקים שלהם ונסענו באוטובוסים המתפרקים שלהם לשמחת הקטן חובב התחבורה. עם תינוק קטן אפשר אולי להסתובב במנשא בכל מקום. נסענו בתחילת החורף השנה וטיסןת לאיים מבנקוק היו זולות יותר מאשר להזמין מהארץ.
אנחנו נשמח למנגל איתכם , אבל זה צריך להיות בקיץ:-P או בארץ........
לשכור בית לחודשיים? יש פורומים להחלפת בתים בYNET שווה להציץ. יש לנו חבר באתונה אני יכולה לבקש ממנו רעיונות אם את מעוניינת. אם כי הוא אומר שיקר שם עכשיו בגלל היורו(ארו?)
משהו שתמיד עובד- לפנות לקהילה היהודית?
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

משהו שהחלטתי לכתוב באופן כללי. אתם נוסעים עם תינוק, אבל אם מישהו יקרא את זה ויגיע עם פעוט, אז שידע שההסתגלות לאוכל היתה לא פשוטה עבורו. הפעוט שלי חובב אכילה, אבל האוכל שם היה לו מוזר. כמו כן, לא מומלץ לקנות אוכל ברחוב . מה שמאד עזר שהבאנו מהבית כמה מעדני חלב ששמרנו את הקופסאות שלהם ושמנו מהיוגורט המקומי באריזות המוכרות וכך הוא הסכים לאכול אותם. היוגורטים שם מוזרים: יוגורט עם תירס.. עם תה ירוק....פיצות עם תמנונים........הוא התרגל בהדרגה. בהתחלה חשבנו שמקסימוום נלך איתו לרשתות מזון מהיר שמוכרות לו. כמובן לא לקחנו בחשבון שהם מוכרות לנו:-D אבל הוא אף פעם לא היה במקום כזה........ יש שם מגוון עצום של פירות, אבל הזהירו אותנו לא לקנות ברחוב מחשש למחלות (שכחתי איזה) עבור תינוק.
במשך הזמן התרגלנו: קנינו איטריות ובישלנו, הסופר מרקט מלא כל טוב .......
שרון_ברקת*

טיול בעולם עם ילדים

נראה לכם ששני מבוגרים ופעוט נמרץ יכולים להסתדר?
אנחנו שייטנו באזור נורפולק, שהוא שטוח לגמרי ולכן נטול לוקים. אין שום בעיה להסתדר בהרכב שלכם, ולא צריך ידע קודם, ניסיון או רשיון שייט. (להיפך, במקרה שלנו זה הוכח כמזיק, ויש גשר אחד ברוקסהאם שעדיין נושא עליו את סימני ביטחון היתר של הקברניט...)
אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כמה פעוט הפעוט? האם אפשר לסמוך עליו (במרווח בטחון...) שאם אומרים לו לא להתקרב למים, הוא אכן ישאר רחוק? האם הוא יכול להעסיק את עצמו לא על אמא למשך זמן מסוים? אם כן, אין בכלל מה לחשוש גם מלוקים (חוויה בפני עצמה, שחבל לפספס) אם לא - צריך שיהיה אמצעי כלשהו שיאפשר לכם להתרכז במה שאתם עושים ולא בו (מנשא, אם הוא מסכים, בהחלט יכול להיות פתרון כזה. לתינוק קטן יותר, לול על הסיפון גם אפשרי (תשכחו את הקונוטציות הרגילות ללול. כאן השטח ממילא קטן מאד, והרצפה לפעמים רטובה, כך שאם יש תינוק בהחלט עדיף שיהיה בלול, הוא לא מפסיד ככה כלום ומרוויח בטיחות ויובש. ותמיד אפשר להוציא ממנו (לא נראה לי מתאים למי שכבר הולך, אבל לזוחלים, כן)).
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

בהזדמנות זו אשמח לשמוע מבעלי הנסיון על העיר הגדולה והפעוט - אם גיל 3 עוד נחשב פעוט, כי בעיני כן - אנחנו נוסעים עם שני בני 3 לניו יורק. לא היינו איתם בחו"ל או בנופש בכלל. טיפים בכל היבט ותחום יתקבלו בברכה.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

לכרמית. הוא בן שנה ו10 . כבד מאד למנשא ושובב ביותר.
רותם, מנסיוני בטיסה לתאילנד (נדמה לי 10 שעות....) רצוי להצטייד בטונות שעשועים חדשים וישנים בתיק שישלפו ברגעי משבר........ כמו כן באוכל מוכר מהבית (אפשר לבקש ארוחת ילדים: שוקו, במבה וחבריהם. כמובן שהארוחה לא בזמן הספציפי שהילד הפרטי רעב:-D). שפע מצב רוח טוב והומור..........
להודות ולקבל עזרה שמציעים לכם (לא להמתין בתור וכאלו) . טיולון מאד עזר לנו בשדה התעופה.
.מי*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2003, 08:45

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי .מי* »

אגב, שכחתי לכתוב בענין הסירה, שיש חברות השכרה שמשכירות גם אופניים. מעמיסים אותן על הסירה ונוסעים בהן בחניות - זה נחמד מאד, וגם עוזר לעניין הניידות עם הקטנים.
בן שנה ועשר יכול להנות מאד מסירה, אבל את תהני רק אם את סומכת עליו לחלוטין שהוא מבין ענין ולא יחליט פתאום לקפוץ פתאום למים.
באיזורים שבהם יש לוקים צריך שני מבוגרים כדי לעבור לוק - אחד נוהג והשני קופץ החוצה עם החבלים. בזמן הזה צריך להיות בטוחים שהפעוט מוגן ולא נייד, ולכן ענין הלול הוא חשוב כאן, או המנשא - גם אם הוא כבד אפשר לשים אותו שם לפרק הזמן הלא ארוך של הלוק (לוקח בין כמה דקות לעשרים דקות במקרה של לוקים גדולים מאד).

בקשר לבני 3 בניו יורק, בשנה האחרונה צברנו נסיון עם בת שנתיים-שלוש (היא גדלה במשך השנה) בטיולים בערים שונות בארה"ב. אז קודם כל, חייבים עגלה. לנו יש עגלה די מסורבלת, לא טיולון קליל, אבל זה מוכיח את עצמו לא רע מבחינה זו שנוח לה לישון בפנים ואפשר להעמיס בסל למטה דברים. העגלה לא נוחה בסאבווי, אבל בעלי ואני כבר פיתחנו מיומנות במדרגות הנעות ובתוך המון האדם. אבל קשה לי לדמיין עגלה כפולה. אז אולי בכל זאת שני טיולונים קלילים יהיו טובים במקרה שלכם.
חוץ מזה, צריך להתכונן נפשית לכך שחלק מהטיול יוקדש לגנים ציבוריים ופארקים, ושמרכז הכובד עובר לעניינים שבעינינו הם שוליים.
  • "תסתכל, חמודי, הנה פסל החירות!"
  • "אמא, תראי, איזו חיפושית נחמדה!"
. צריך פשוט להכנס לראש המתאים, ולא להתעצבן שזמן טיול יקר מפז בניו יורק מתבזבז על נדנדות ומגלשות באיזה גן ציבורי שכמוהו אפשר למצוא בזול גם ברמת גן.
במקרים מסויימים, כדאי לשקול התפצלות. במקרה שלנו: אבא מבלה עם הילדים בפארק עם הנדנדות והמגלשות. בינתיים אמא דוהרת כאחוזת אמוק בחנויות. (אבא במילא לא אוהב חנויות, ולקחת ילדים למרכזי הקניות זה פשוט קטסטרופה)

אם נוסעים הרבה שעות ברכב, עוזרות מאד קלטות וכדור. כשהילדים מאבדים סבלנות אפשר תמיד לעצור ולשחק קצת בכדור. אפילו עשר דקות מועילות. אנחנו לוקחים גם ספרים וגם צבעים שאפשר לצייר בהם על החלונות של המכונית ולמחוק - זאת אטרקציה של ממש במשפחה שלנו. וגם בובות ובגדים שאפשר להלביש ולהפשיט. (צריך תחכום מסויים במשחקים למכונית - הם צריכים להיות עם מספיק חלקים כדי להיות מעניינים אבל מצד שני אסור שהחלקים יהיו קטנים מדי וכל הזמן יתפזרו). גם משהו שמבוסס על מגנטים מצויין. עוד משהו שאנחנו עושים בנסיעות ארוכות ממש - לוקחים את המחשב הנייד שמתפקד על תקן די-וי-די.

אם ישנים בבתי מלון, כדאי להקדיש מראש מחשבה מה יתן תחושת בית - אולי סדין עם הדפס שמכירים או איזה דובי. אצל הקטנה שלנו האטרקציה העיקרית היא בתי המלון. היא נורא אוהבת את הבריכה ואת ארוחות הבוקר ואת המיטה המשפחתית (-:, ולכן הטיול אצלה הוא הכורח הבלתי נמנע בין מלון למלון..

בכל מקרה - מבחינתי - לטייל עם הילדים זה כייף מיוחד. אמנם שונה מאד מטיולים שעושים רק עם בן זוג או עם חברות, אבל יפה מאד לכשעצמו. ואולי מצחיק להשתמש במונח הזה, אבל לדעתי גם מגבש מאד את המשפחה.
ברונית_ב*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי ברונית_ב* »

וגם צבעים שאפשר לצייר בהם על החלונות של המכונית ולמחוק -
.מי - איך קוראים לזה? איפה אפשר להשיג?
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

אלה מין עפרונות צבעוניים שהחלק שמסביב עשוי מנייר, ובמקום לחדד, מורידים מעט נייר, יוצא סרט מגולגל מגניב כזה.
זה מיועד לציור על זכוכית, אני מכירה את זה ממפות.
אני לא זוכרת איך מורידים - בניגוב יבש או משהו.
אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

יש גם טושים (או לורדים או איך שאתם קוראים לזה...) של קריולה שמיועדים לציור על חלונות, מראות וכד'. קיבלנו מאמריקה... (ארה"ב, אבל מתנות זה מאמריקה) אז לא יודעת אם ואיפה משיגים, אבל בטח יש גם בארץ.
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

יש טושים רחיצים של קריולה, שיורדים מזכוכית, אבל נורא מלכלכים, ונמרחים, (הכל רחיץ! מבגדים, מידיים) וזה נשמע לי די מבאס.
את חושבת שאנחנו מדברות על אותודבר?
שרון_ברקת*

טיול בעולם עם ילדים

יש גם טושים (או לורדים או איך שאתם קוראים לזה...)
איפה הימים שעל משפט תמים כזה אפשר היה להתכתש כאן שעות?
Sic transit gloria mundi

> שרון מספיד בטרם עת את טושים זה הדק <
אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא יודעת - לא עשה הרבה לכלוך כשהורדנו (ואני מכירה את העפרונות שהזכרת משיעורי מלאכה בבי"ס, אי אז בפרה היסטוריה, אבל מעולם לא ציירתי איתם על זכוכית. אני אפילו כבר לא זוכרת על מה כן).

ושרון - המשפט לא היה תמים, אלא מתוך מודעות מלאה לויכוח הניטש, ומאחר ולי מעולם לא היה מושג מה ההבדל בין טושים ללורדים ואין לי שום דעה בנושא (וגם לא עוקבת אחר הדף הנ"ל), ניסיתי לרצות את כל הצדדים. כנראה שזה בלתי אפשרי (-: (וחוץ מזה, צולבים אותי עכשיו בדף אחר, אז אם אתה בכיוון - תצטרף לשם (-: )
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

הרעיון של הטושים ממש כביר! בטח בארטא יש משהו בסגנון.
ברור לי שזה לא ידמה בהרבה לנסיעה הקודמת שלי לנ"י, אז הייתי רווקה צעירה וחסרת דאגות אבל עכשיו למזלי גם אין לי כסף לבזבז יותר מדי בחנויות... חוץ מזה, הזדמנות לבלות שבועיים יחד ארבעתנו, זה ממש יכול להיות טוב, גם אם קשה לפעמים.
עינב*
הצטרפות: 21 ינואר 2004, 09:53

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי עינב* »

מה זה "לוק"?
מי.*
הצטרפות: 18 אפריל 2004, 04:42

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי מי.* »

בענין הצבעים לחלונות, אני מכירה את קריולה אבל הם די חיוורים. אנחנו השתמשנו בצבעי שעווה, waxarell ודווקא קיבלנו אותם מן הארץ. הם נראים כמו צבעים רגילים, נמרחים כאלה. אפשר למחוק אותם במגבון לח. המגבון מתלכלך אבל באופן כללי הם לא לכלכו.(הם גם כייפים בכלל ואפשר אחרי שמציירים להרטיב אותם במים ואז הם נהיים כמו צבעי מים)

"לוק" הוא בעצם סכר. בגלל שהנהר לא פעם זורם ממקום גבוה למקום נמוך, ויש בו מפלים, שהם לא נוחים לשיוט, במקביל למפלים בנו סכר, שמעלה או מוריד את הסירה ממפלס למפלס. נניח אם עולים את הנהר, נכנסים לתוך הלוק, הדלתות נסגרות, ואז הלוק מתמלא מים והסירה עולה למעלה, ויוצאים מן הצד השני בגובה המפלס העליון. בכיוון ההפוך ההפך. בינתיים קשורים בנחת עם עוד סירות ואפשר להחליף חוויות עם שייטים אחרים, לצאת לקנות משהו במכולת (בהרבה לוקים יש מין מכולת קטנה) או סתם להתמתח מחוץ לסירה
מסובך פחות ממה שזה נשמע.
אפשר לראות הדגמה ב http://www.museophile.lsbu.ac.uk/rrm/children/lock.html
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

עוד רעיון ממש נחמד לחופשה עם פעוט: יש באיטליה סוג של צימרים באוירה כפרית. זה נקרא אגריטוריזמו. מדובר באנשים פרטיים עם בית או משק בכפר שמשכירים חדרים או יחידות דיור קטנות. אם זה משק שיש בו בעלי חיים, לילד עירוני זו חוויה נהדרת. הצימרים האלו ממוקמים בדרך כלל עמוק בין כפרים קטנים וציוריים. אני יכולה להמליץ על מקום ספציפי שנמצא במחוז ונטו (לא רחוק מונציה) ונקרא בכחוס ואריאנה (האתר לצערי הוא רק באיטלקית או גרמנית אבל יש שם כתובת, טלפון ואימיל). זה משק קטן עם תרנגולי הודו ואווזים וחזירי בר ועזים, יש להם גם חדרים וגם יחידת דיור אחת שמתאימה ל 3-4 אנשים. המקום ממש מתוק, ואפשר להגיע משם די בקלות לונציה ושפע מקומות יפים אחרים.
נורית_דניאלס*
הצטרפות: 20 אפריל 2004, 13:52

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי נורית_דניאלס* »

אשמח לשמוע על מקומות נוספים באיטליה כדוגמת חוות כפריות או וילות נחמדות להשכרה.
אנחנו זוג עם פעוט (תינוק) בן שנה וחודשיים.
תודה
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

נורית, ראי agri]כאן tourism[/po].htm או חפשי בגוגל agritourism Italy.
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי הדס* »

תאילנד מאד ידידותית לכל סוג של חופשה.אמנם טיסה יקרה יותר מלאירופה וארוכה יותר (שזה יותר משמעותי) אבל שהייה זולה מאד כך שמתקזז.לפעוט הייתי ממליצה על תזונה צמחונית בעיקר בתאילנד.קחו בחשבון שהאירו ייקר מאד משמעותית את מחירי החופשות בכל אירופה מבחינת שהייה,לא מבחינת מחיר הטיסות שנקבע בדולרים.
גם אנגליה יקרה למחייה-הלירה שטרלינג סביב 8 ש"ח עכשיו.
<הדס סוכנת נסיעות בגמלאות.תשמח להמליץ ולנסות לסייע>
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

האם יציאה לקמפינג על חוף הכנרת עם פעוט בן 9 חודשים תהיה "תיק"? מבחינת לינה באוהל, מספיק צל ואוויר קריר יותר?
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אנחנו יצאנו לפארק הירדן עם תינוקת בת שנה שעדיין לא התחילה ללכת והיה בסדר גמור. הרבה במנשא, וגם במים (היו רדודים).
תבשיל_קדרה*

טיול בעולם עם ילדים

אנחנו הייתי בפארק הירדן כשהתאומים היו בני 9 חודשים. אין בעיה.
הצחיק אותי שאת שואלת על מספיק צל ואוויר קריר יותר, כשאתם באים מהמדבר (-;
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

אני דווקא מבינה את נועה. כשגרנו בדרום היה חם בקיץ (דא??) אבל יבש. הלחות של מקומות אחרים כגון מישור החוף נראתה לי בלתי אפשרית.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תודה על ההבנה (-: חוץ מזה ש דווקא אנשי המדבר מקפידים על צל וקרירות.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

למי שמעוניין - חזרנו עכשיו משבוע בצרפת כולל יומיים מדהימים ביותר בהרים באלזאס. אפשרי ורצוי עם ילדים! קסם אמיתי. שכרנו בית קטן בהרים ממשפחה חמודה, בימים טיילנו בין פרות מסטוליות לבמבים קופצניים לכרמים עייפים. במרחק של 20 דקות הליכה הסתתר כפר שבו קנינו בגטים וקרואסונים וירקות והכל לא יותר מידי יקר אפילו. למכורי טיולי הלוקים מלמעלה - באזור של לורן זה גם אפשרי למרות שמצאנו את חבל לורן קצת עצוב לעומת שפע החיים באלזאס. אם מישהו מעוניין בכתובות - אשמח לספק!
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

זה המקום לתעד אורי! יש לך מושג איך שם בקיץ?
אל_דנטה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מונו, נראה לי שכיף אמיתי שם בקיץ. איזור הכרמים עם כל הכפרים בטח מלא בתיירים אבל במרחק של 20 דקות נסיעה אפשר לברוח להרים ולהתבודד בטבע. מזג האוויר עכשיו - באביב - היה בסביבות 15-20 מעלות ביום וסביבות 5 בלילה ככה שאם נכנסים ליערות ברגל צריך לשים סוודר ומעיל (או מנשא עם ילד לחימום :-)
האווירה בכפר הקטן שממנו הבאנו מצרכים היתה נחמדה, ישבתי בבית הקפה המקומי בבוקר וכל מי שנכנס לחץ לי ולכולם את היד. סתם משהו לא חשוב אבל הקסים אותי. האיש שמכר לנו ירקות היה גאה בצורה יוצאת דופן מהגזרים שלו ("ראשונים מהגינה שלי!").
עוד?
איבי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

ממשיכה איפה שאורי הפסיק עם פרטים פרקטיים: יש צימרים ללילה עם ארוחת בוקר שנקראים שמברה ד'וט (chambre d'hote) והם עולים בסביבות 30 עד 50 יורו ללילה. ויש צימרים שנקראים ז'יט (gite) ואז זה עם מטבחון ומושכר פר שבוע, באזור המאתיים לשבוע. רצוי להיות עם אוטו כדי לזוז. אנחנו ישנו בהרי הווז' (les vosges) ומרחק רבע שעה נסיעה כבר היו גבעות נמוכות יותר עם כרמים וייקבים שגם מוכרים יין במחיר מוזל (אני מניחה) כולל טעימות. ראינו חוץ מהבמבי והפרות גם בז אחד ממש לידנו וגם סוסים וסוסי פוני ושלל חייתו יער מזן חיפושיות, עכבישים, זחלים, חרקים וסתם ציפורים. את הלל כל זה עוד לא ממש עניין, אבל ילד קצת יותר גדול יכול די לחגוג (בניגוד לאמא - במקרה שלי לפחות). אה, ודי צריך צרפתית, אם כי אפשר להסתדר בשפת ידיים... וחוץ ממה שאורי סיפר על הלחיצות ידיים, כולם אומרים לך שלום כל הזמן בכפרים.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

צריך להזמין מקום מראש?
אל_דנטה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אם מגיעים מרחוק כדאי כן להזמין למרות שאנחנו נפלנו עליהם ללא התראה מוקדמת.

<חייב לרוץ אבל תיכף חוזר עם כתובת וטלפון>
מיכה*
הצטרפות: 17 מאי 2004, 10:47

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי מיכה* »

אולי יש למישהו נסיון לטיול עם קראוון - RV ? (כמו שרואים תמיד בסרטים האמריקאים) נראה שזה גם יכול להיות פתרון שווה...
אל_דנטה*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אל_דנטה* »

הבטחתי לחזור עם כתובת ולא קיימתי מפני שבעצם לא נעים לי לפרסם פה כתובת של אנשים שאולי לא מעוניינים בכך. אם מישהו מעוניין בכתובת - אשמח לעשות זאת דרך הדוא"ל.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

נראה שסירות זה קצת יקר. קרוב ל1000 פאונד לשבוע באוגוסט
אם_פי_3*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אנחנו באמת חיכינו לירידת המחירים (ספטמבר, אפילו די סוף) אבל כשאת מחשבנת, קחי בחשבון שהסירה היא גם כלי תחבורה, גם לינה, גם בילוי וגם מוזיל את המזון (כי אפשר להכין ממוצרי מכולת), כך שלא בטוח שזה באמת יקר כמו שנראה...
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

הי מונו. חיפשתי לך כל מיני אתרים שתוכלי לראות בהם במה מדובר- בעקרון יש אינסוף אפשרויות לחופשת קמפינג באירופה, ולצערי אני לא יודעת עלויות (אני תמיד נוסעת עם הורי, והם משלמים ;-)) אז תציצי באתרים ותראי בעצמך.

בעקרון יש כמה אפשרויות:
  • לשכור רכב משפחתי רגיל+קרוון שנגרר מאחור. מגיעים לקמפינג, מחנים את הקרוון ונוסעים לטייל עם האוטו.
  • לשכור אוטו-קרוון (קמפר). זה מה שהורי היו עושים במשך שנים. זה פחות נוח כשרוצים לנסוע נסיעות ממושכות כל יום (אבל מי רוצה כשיש פעוט?), מצד שני זה נחמד למשל כשנוסעים לטיול ורוצים לעצור לצהריים- במקום לחפש מסעדות יקרות או לסחוב צידניות לפיקניק פשוט פותחים את המקרר ומכינים אוכל איפה שרוצים. גם בקרוון וגם באוטו קרוון יש מטבחון עם מקרר וכיריים (הכל כמובן זעיר) וארונות ומיטות ושולחן. ממש בית. אפשר לבחור דגמים שונים של רכבים יותר או פחות גדולים בהתאם למספר האנשים. את יכולה להסתכל ב blp]מידע כללי על נהיגה ושכירת רכב באירופה driving[/po].htm או ב "השכרת קרוונים לח"ול" www.motorhome.co.il.
  • לשכור בונגלו או אוהל דרך חברות כמו קנווס או camping]אירו-קאמפ holidays[/po]/camping holidays.htm או קיקמפ מקבלים יחידת דיור קטנה וחביבה עם מטבחון+מיטות+שולחן+כסאות+ערסל+מתקן גריל בחוץ וכל מיני שטויות אחרות. בניגוד לאופציות הקודמות, ששם אפשר לבחור כל קמפינג שרוצים בכל אירופה, כאן אתם מוגבלים לרשימת הקמפינגים שהחברה מציעה (אבל מדובר ברשימה ארוכה מאד, כך שזו מגבלה די קטנה, אלא אם כן אתם נעולים דווקא על קמפינג אחד מסוים). במקרה כזה אפשר גם לוותר על שכירת הרכב אם רוצים (רכבת+מונית מתחנת הרכבת הקרובה לקמפינג עשויים להיות פתרון זול בהרבה, אם אין לכם כוונה לעשות טיולים יומיומיים ברכב).
  • יש כמובן את האופציה הזולה יותר ללא-עצלנים- להקים אוהל משלכם, שתביאו מהארץ. היתה תקופה שהיינו מביאים אוהל בנוסף לאוטו קרוון (לא היה מספיק מקום לכולם בפנים) וזה לא כזה סיפור אם אתם מנוסים בהקמת אוהלים (כמו שההורים שלי היו). מה שכן, אז צריך להביא גם גזיה, וצידנית גדולה, והרבה התארגנות לוגיסטית. כאמור, לא לעצלנים :-).
שירותים ומקלחות הם תמיד משותפים- בדרך כלל בכל קמפינג יש כמה מבני שירותים שמפוזרים כך שלכל אחד יהיו שירותים קרובים. ככל שהקמפינג יהיה ברמה גבוהה יותר, השירותים יהיו יפים ונקיים יותר; נדמה לי שיש לקמפינגים דירוג כמו למלונות. החברות שמציעות אוהל או בונגלו בתוך קמפינג בדרך כלל בוחרות קמפינגים ברמה יחסית גבוהה; אם אתם שוכרים קמפר ובוחרים את הקמפינג בעצמכם, כדאי לבדוק מה הדירוג שלו ולהזהר מקמפינגים זולים מדי.

בנוגע לבחירת היעד- כדאי לבחור (לטעמי) באזורים כפריים וירוקים עם מזג אוויר לא לוהט במיוחד. שוויץ, צרפת ואנגליה הן היעדים שאני הייתי בוחרת. רצוי לבחור אזור לא תיירותי מדי- כל חור באמצע שום-מקום באחת מהארצות האלו יהיה גן עדן. והכי כיף זה קמפינג על שפת אגם או נהר (או ים, אבל מקומות שיש בהם חופים יפים בדרך כלל מאד אטרקטיביים=יקרים=מלאים אנשים). הולנד גם ארץ מצוינת, אבל בבלגיה אני זוכרת שהיינו בקמפינג מזעזע.
המקום שאני הכי נהניתי בו היה ערוץ הטארן בדרום צרפת. אזור מדהים ביופיו, מלא כפרים קטנים וציוריים, לא מאד תיירותי (יחסית), יש בו קמפינגים בשפע, מזג אוויר אידאלי, אוכל מעולה (צרפת, כן?) ונהר קררר ונהדר להתרחץ בו.

מקווה שזה עוזר...
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

הי מונו. חיפשתי לך כל מיני אתרים שתוכלי לראות בהם במה מדובר - בעקרון יש אינסוף אפשרויות לחופשת קמפינג באירופה, ולצערי אני לא יודעת עלויות (אני תמיד נוסעת עם הורי, והם משלמים ;-)) אז תציצי באתרים ותראי בעצמך.

בעקרון יש כמה אפשרויות:
  • לשכור רכב משפחתי רגיל+קרוון שנגרר מאחור. מגיעים לקמפינג, מחנים את הקרוון ונוסעים לטייל עם האוטו.
  • לשכור אוטו-קרוון (קמפר). זה מה שהורי היו עושים במשך שנים. זה פחות נוח כשרוצים לנסוע נסיעות ממושכות כל יום (אבל מי רוצה כשיש פעוט?), מצד שני זה נחמד למשל כשנוסעים לטיול ורוצים לעצור לצהריים - במקום לחפש מסעדות יקרות או לסחוב צידניות לפיקניק פשוט פותחים את המקרר ומכינים אוכל איפה שרוצים. גם בקרוון וגם באוטו קרוון יש מטבחון עם מקרר וכיריים (הכל כמובן זעיר) וארונות ומיטות ושולחן. ממש בית. אפשר לבחור דגמים שונים של רכבים יותר או פחות גדולים בהתאם למספר האנשים. את יכולה להסתכל ב blp]מידע כללי על נהיגה ושכירת רכב באירופה driving[/po].htm או ב "השכרת קרוונים לחו"ל" www.motorhome.co.il.
  • לשכור בונגלו או אוהל דרך חברות כמו קנווס או camping]אירו-קאמפ holidays[/po]/camping holidays.htm או קיקמפ מקבלים יחידת דיור קטנה וחביבה עם מטבחון+מיטות+שולחן+כסאות+ערסל+מתקן גריל בחוץ וכל מיני שטויות אחרות. בניגוד לאופציות הקודמות, ששם אפשר לבחור כל קמפינג שרוצים בכל אירופה, כאן אתם מוגבלים לרשימת הקמפינגים שהחברה מציעה (אבל מדובר ברשימה ארוכה מאד, כך שזו מגבלה די קטנה, אלא אם כן אתם נעולים דווקא על קמפינג אחד מסוים). במקרה כזה אפשר גם לוותר על שכירת הרכב אם רוצים (רכבת+מונית מתחנת הרכבת הקרובה לקמפינג עשויים להיות פתרון זול בהרבה, אם אין לכם כוונה לעשות טיולים יומיומיים ברכב).
  • יש כמובן את האופציה הזולה יותר ללא-עצלנים - להקים אוהל משלכם, שתביאו מהארץ. היתה תקופה שהיינו מביאים אוהל בנוסף לאוטו קרוון (לא היה מספיק מקום לכולם בפנים) וזה לא כזה סיפור אם אתם מנוסים בהקמת אוהלים (כמו שההורים שלי היו). מה שכן, אז צריך להביא גם גזיה, וצידנית גדולה, והרבה התארגנות לוגיסטית. כאמור, לא לעצלנים :-).
שירותים ומקלחות הם תמיד משותפים. בדרך כלל בכל קמפינג יש כמה מבני שירותים שמפוזרים כך שלכל אחד יהיו שירותים קרובים. ככל שהקמפינג יהיה ברמה גבוהה יותר, השירותים יהיו יפים ונקיים יותר; נדמה לי שיש לקמפינגים דירוג כמו למלונות. החברות שמציעות אוהל או בונגלו בתוך קמפינג בדרך כלל בוחרות קמפינגים ברמה יחסית גבוהה; אם אתם שוכרים קמפר ובוחרים את הקמפינג בעצמכם, כדאי לבדוק מה הדירוג שלו ולהזהר מקמפינגים זולים מדי.

בנוגע לבחירת היעד - כדאי לבחור (לטעמי) באזורים כפריים וירוקים עם מזג אוויר לא לוהט במיוחד. שוויץ, צרפת ואנגליה הן היעדים שאני הייתי בוחרת. רצוי לבחור אזור לא תיירותי מדי - כל חור באמצע שום-מקום באחת מהארצות האלו יהיה גן עדן. והכי כיף זה קמפינג על שפת אגם או נהר (או ים, אבל מקומות שיש בהם חופים יפים בדרך כלל מאד אטרקטיביים=יקרים=מלאים אנשים). הולנד גם ארץ מצוינת, אבל בבלגיה אני זוכרת שהיינו בקמפינג מזעזע.
המקום שאני הכי נהניתי בו היה ערוץ הטארן בדרום צרפת. אזור מדהים ביופיו, מלא כפרים קטנים וציוריים, לא מאד תיירותי (יחסית), יש בו קמפינגים בשפע, מזג אוויר אידאלי, אוכל מעולה (צרפת, כן?) ונהר קררר ונהדר להתרחץ בו.

מקווה שזה עוזר...
איבי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

הי מונו, אני עונה במקום אורי כי אני הפרקטית שבינינו..
אז המקום שהיינו בו נקרא ribeaugoutte וזה אפילו לא כפר, יותר קבוצת בתים כשעולים בהר מעל כפר קטנטן שקוראים לו lapoutroie. כל זה על כביש שעובר בין colmar לבין fraize. אם את מסתכלת על המפה, מצאי את strasbourg ורדי עם הכביש עד colmar, משם שמאלה ולמעלה. כשנוסעים על הכביש הזה ועוברים את הכפר לפוטרואה לכיוון כפר אחר - bonhomme , אז די מהר אחרי הכפר הראשון יש כבישון קטן ימינה במעלה ההר.
זה בית עם כל מיני פסלים בחצר, חתולים, גלריה.. יש להם שני צימרים, אנחנו היינו בקטן. עלה ללילה 30 יורו, לשבוע 200. זה לא צימר מפנק, הבעלים הארכיטקט בנה אותו במו ידיו וזה קצת פרטץ', אבל מספיק נוח לטעמי. (נגיד מקלחת בלי וילון, והכל קצת עקום כזה). יש מטבחון עם מקרר, כיריים וטוסטר אובן, כלי אוכל ובישול. אגב, בית לידם יש עוד צימר, נראה לי יותר בכיוון של B&B. ובכלל, כל האזור מלא במקומות לישון בהם. אם למשל נוסעים מהמקום הזה לכיוון בונהום ומייד אחרי הכפר (נדמה לי שזה עדיין בתוך הכפר) פונים ימינה לכיוון ste. marie-aux-mines אז קודם כל זה כביש מדהים ביופיו, וחוץ מזה בסנט מרי הזה שזו מין עיירונת ראינו המון שלטים לצימרים (בצרפתית: gite זה צימר להשכרה של שבוע בדרך כלל - אבל לפעמים הם גמישים, וחדר ללילה עם ארוחת בוקר נקרא chambre d'hote). איפה מתחילים? אם יש טיסות ישירות לשטרסבורג זה הכי טוב. ננסי גם לא רחוקה אבל קשה לי להאמין שיש טיסה ישירה לשם. מבחינת אוטו - אנחנו שכרנו ב-sixt. צריך להיות ברורים איתם בענייני חמש דלתות, כסא תינוק, דיסק וכו', אנחנו קצת נדפקנו איתם, מצד שני אולי הצרפתים יותר בסדר. עלה לנו לשמונה ימים בערך 500 יורו כולל ביטוח וקילומטרז'. כל מילוי דלק - בערך 50. זה לא ממש זול, אולי תמצאו משהו יותר טוב. מה לעשות, אירופה יקרה. אין לי מושג איך זה באוגוסט, אבל בעיקרון באוגוסט כל האירופאים יוצאים לחופשה וממלאים כל חלקה טובה. שמענו שקרואטיה מדהימה ודי זולה, המון איים, אבל הבנתי שגם שם מפוצץ בקיץ. מקווה שתמצאו לאן ותהנו. רק רציתי לבקש שתמחקי את הפרטים של הצימר או את כל ההודעה אם את מעדיפה אחרי שתקראי. אה ומשהו אחרון - צרפת בעייתית אם לא מדברים צרפתית. אפשר להסתדר אבל קשה.
איבי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

הי מונו, אני עונה במקום אורי כי אני הפרקטית שבינינו..
אז המקום שהיינו בו נקרא ribeaugoutte וזה אפילו לא כפר, יותר קבוצת בתים כשעולים בהר מעל כפר קטנטן שקוראים לו lapoutroie. כל זה על כביש שעובר בין colmar לבין fraize. אם את מסתכלת על המפה, מצאי את strasbourg ורדי עם הכביש עד colmar, משם שמאלה ולמעלה. כשנוסעים על הכביש הזה ועוברים את הכפר לפוטרואה לכיוון כפר אחר - bonhomme , אז די מהר אחרי הכפר הראשון יש כבישון קטן ימינה במעלה ההר.
זה בית עם כל מיני פסלים בחצר, חתולים, גלריה.. יש להם שני צימרים, אנחנו היינו בקטן. עלה ללילה 30 יורו, לשבוע 200. זה לא צימר מפנק, הבעלים הארכיטקט בנה אותו במו ידיו וזה קצת פרטץ', אבל מספיק נוח לטעמי. (נגיד מקלחת בלי וילון, והכל קצת עקום כזה). יש מטבחון עם מקרר, כיריים וטוסטר אובן, כלי אוכל ובישול. אגב, בית לידם יש עוד צימר, נראה לי יותר בכיוון של B&B. ובכלל, כל האזור מלא במקומות לישון בהם. אם למשל נוסעים מהמקום הזה לכיוון בונהום ומייד אחרי הכפר (נדמה לי שזה עדיין בתוך הכפר) פונים ימינה לכיוון ste. marie-aux-mines אז קודם כל זה כביש מדהים ביופיו, וחוץ מזה בסנט מרי הזה שזו מין עיירונת ראינו המון שלטים לצימרים (בצרפתית: gite זה צימר להשכרה של שבוע בדרך כלל - אבל לפעמים הם גמישים, וחדר ללילה עם ארוחת בוקר נקרא chambre d'hote). איפה מתחילים? אם יש טיסות ישירות לשטרסבורג זה הכי טוב. ננסי גם לא רחוקה אבל קשה לי להאמין שיש טיסה ישירה לשם. מבחינת אוטו - אנחנו שכרנו ב-sixt. צריך להיות ברורים איתם בענייני חמש דלתות, כסא תינוק, דיסק וכו', אנחנו קצת נדפקנו איתם, מצד שני אולי הצרפתים יותר בסדר. עלה לנו לשמונה ימים בערך 500 יורו כולל ביטוח וקילומטרז'. כל מילוי דלק - בערך 50. זה לא ממש זול, אולי תמצאו משהו יותר טוב. מה לעשות, אירופה יקרה. אין לי מושג איך זה באוגוסט, אבל בעיקרון באוגוסט כל האירופאים יוצאים לחופשה וממלאים כל חלקה טובה. שמענו שקרואטיה מדהימה ודי זולה, המון איים, אבל הבנתי שגם שם מפוצץ בקיץ. מקווה שתמצאו לאן ותהנו. רק רציתי לבקש שתמחקי את הפרטים של הצימר או את כל ההודעה אם את מעדיפה אחרי שתקראי. אה ומשהו אחרון - צרפת בעייתית אם לא מדברים צרפתית. אפשר להסתדר אבל קשה.
איבי*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי איבי* »

חשבתי על עוד אופציה - לטוס לבאזל, זה גם די קרוב, אם אין טיסות לשטראסבורג.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

מקווה שמחקתי את הפרטים הדרושים?
עידית.ק*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 14:20

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי עידית.ק* »

הדף הזה עושה חשק!
מייד שלחתי לבעלי את הכתובת של הסירות. אנחנו מחפשים גם איזה חופש מעניין ובעלי פוחד שהקטנה הדעתנית תקשה על העניין ...
השילוב של סירה תחנות עצירה אפשרות לרכיבת אופניים מאוד אטרקטיבי.
למי שהתעניין בטיול קראוון - זיכרון טוב מילדותי, הורי שכרו קראוון בהולנד וטיילנו באירופה(משפחה בת 5 נפשות) - עברנו מארץ לארץ עצרנו בחניונים או סתם ביער השחור באמצע שום מקום, אספנו תותי בר ואוכמניות ואני זוכרת את אבא שלי משקשק שמנת לקצפת.
טיול ממש כייפי וגם למדתי ממנו המון היה לי מתקן לייבוש פרחים, מכל ארץ אספתי פרחים אופיניים לה, למדנו את מפת אירופה המעברים בין הארצות - מהו גבול, שפות מנהגים וגם פגשנו משפחות כמונו בדרך וטיילנו יחד.
במבי*
הצטרפות: 16 מאי 2004, 12:33

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי במבי* »

צפון איטליה בתחילת אוקטובר (הי איבי),

אנחנו נהיה בנופש משפחתי באוסטריה וחושבים לנצל (את זה שמזמינים אותנו וקונים לנו כרטיסי טיסה, איזה כיף) ולהמשיך (לשכור אוטו) לצפון איטליה לשבוע. לשהות במקום אחד. אנחנו מחפשים מקום כפרי (אגריטוריזמו נשמע טוב), משהו עם מטבחון (פעוטה שתהיה בת שנתיים ותינוק בן חצי שנה. הבנו שהאיזור מקסים (קרוב לטירול), ושאין בעיה לטייל באיזור טיולים קטנים מקסימים (ברגל ובאוטו). יש למישהו/ י המלצות (מיד ראשונה, שניה או אתרים)? וגם - האם ניתן לשכור רכב עם שני כיסאות ילדים? זה משהו מקובל?
וגם - טיפים לנסיעה וטיול עם ילדים (אחד מהם תינוק, כאמור). תודה, עפרה
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

תבדקו את מזג האויר ומיזוג האויר בתקופה זו שם. היינו שם לפני כמה שנים באוקטובר והיה קר(במושגים ישראלים), ובתי המלון לא התחילו לחמם עדיין.
במבי*
הצטרפות: 16 מאי 2004, 12:33

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי במבי* »

אופס. מה אין אח או משהו כזה? איפה הייתם - במלון או בבקתה /צימר?
נקודה למחשבה (רק מה עושים עם זה?!). תודה, עפרה
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

היינו בבתי מלון. אולי לא כולם כך אבל שווה לברר.
חדשה_כאן*
הצטרפות: 15 דצמבר 2003, 21:24

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי חדשה_כאן* »

אין לי מושג אם זה המקום לשאול, אבל ננסה... ולאן נוסעים עם פעוטות בארץ? הקטנה בת שנה עוד מעט והגדולה בת חמש תיכף. אנחנו מחפשים מקום בצפון הקריר, (כלומר יותר גבוה מהגליל המערבי למשל) כי הנופש מתוכנן לאוגוסט המהביל. כבר גילינו שהכי כייף לנו זה סתם להיות יחד ולא לזוז יותר מדי ולא להעלות לרגל לכל מיני אתרי בילוי (אטרקציות קוראים לזה ...) ומשום כך חשוב מאוד שהמקום שנשהה בו יהיה עם חוץ מאוד נעים, ירוק ופורח וגם שהפנים יהיה מרווח דיו לארבעה אנשים וגם מפנק אם אפשר. הגזמתי לגמרי או שמישהו מכיר כזאת חיה?
כובע_נזיר*
הצטרפות: 19 יוני 2004, 10:43

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי כובע_נזיר* »

כרם בן זמרה, קריר גם בקיץ.
http://www.megalim.co.il/[po]print layout[/po].asp?object id=3595&category code=1
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

היינו לפני כמה חודשים בציפורי. ישוב שיש מלבד הארכיאולוגיה שאולי תעניין בת 5 ,יש שם סוסים לרכב עליהם, כרמים, מטעי זיתים, בריכות דגים,דיר עיזים ושלל אטרקציות . כמו כן נחלים חביבים במרחק נסיעה קצר.
חדשה_כאן*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי חדשה_כאן* »

וואו, בנות! איזו מהירות תגובה! המון תודה.
כובע נזיר- האם "חשיפה לצפון" הוא לא רק לזוגות? מונו - היכן התאכסנתם בציפורי? האם לא חם שם מאוד באוגוסט? ושוב אחדד את השאלה: מבוקש מקום ספציפי. יעני צימר מומלץ. עם כל הדרישות שהועלו קודם: משפחתי, ירוק וקריר, שאפשר לרבוץ בחצר על ערסל והכייף במרחק הליכה... ותבואו על הברכה.
תזמורת_הים*

טיול בעולם עם ילדים

חדשה, נדמה לי שיש דף עם המלצות על צימרים. חפשי ב מדור פנאי ותרבות.
כובע_נזיר*

טיול בעולם עם ילדים

הייתי בודקת, יש עוד צימרים במקום, המקום קריר מעצם מיקומו.
י*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי י* »

אנחנו מחפשים מקום בצפון הקריר,
היינו לפני שנתיים במקום שנקרא אדמית - נמצא בגליל המערבי קרוב מאוד למערת הקשת.
בגלל הגובה - מאוד נעים שם אחה"צ ובערב. נוף נהדר לכיוון הים ולכיוון הגליל.
הבעיה היא, ואולי לא ממש בעיה, בסטנדרט של צימרים זה היה יותר קרוב לאכסניית נוער...
אבל מאוד נעים ללכת שם לטייל (זה קיבוץ לשעבר), ויש בריכה נחמדה פלוס בריכה לקטנים.
בקיצור - מבחינת מזג אויר - נעים מאוד, מבחינת סטנדרט הצימר - נוח, אבל לא משהו אם מחפשים "פינוק".
חדשה_כאן*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי חדשה_כאן* »

אז ככה- חיפשתי כמובן, דבר ראשון, ב"המלצות על צימרים" אבל לא ראיתי משהו שמתאים למשפחות במיוחד. בכרם בן זמרה דוקא היינו, באמת קריר יחסית, קצת חשוף מדי אבל בכל זאת משהו לחשוב עליו שוב... ותודה על רעיון האירוח באדמית! כי נזכרתי בקיבוץ אילון הסמוך, שמעתי ששם יש חדרי ארוח ממש שווים אז אנסה שם. שוב תודה!
כובע_נזיר*

טיול בעולם עם ילדים

נירה רוסו ממליצה באופן קבוע על מנרה והגושרים, נימוקים משכנעים, במנרה קריר ונעים.
תנסי לחפש צימרים במתת, שם מזג אויר אירופאי כמעט.
חדשה_כאן*

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי חדשה_כאן* »

כובע, התגיסותך מחממת את ליבי! על הגושרים שמעתי דיווחים לא כ"כ מרנינים בזמן האחרון ועל מנרה לא ידוע לי, אנסה לברר. לגבי מתת- רעיון נפלא! רק צריך לראות האם יש אירוח מתאים לילדים, האם יש מסעדות באיזור כדי שלא אצטרך לבשל (מה לעשות, ממש לא בא לי בחופשה...) וזהו. דיווחים בהמשך.
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

אין לי מושג במזג אויר. מה לגבי ירושליים?
מונו_נוקי*

טיול בעולם עם ילדים

היינו בכפר חרוב והיה כיף
שמעתי המלצות בגולן על
אשכול ברמות -
רמות04-6732710, 053-307576 ,

הבקתה -
רמות, משק , 057-454347 ,

בית רם -
רמות04-6731213, 052-844013 ,

אירוח בגולן - משפחת בשן - צימר
מעלה גמלא04-6731745, 058-741421 ,

אמא אדמה -
רמות, בקצה המטעים של המושב מעל נחל כנף04-6735618, 050-454347
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

טיול בעולם עם ילדים

שליחה על ידי נועה* »

אולי זה לא ממש שייך לדף הזה, אבל מה עושים עם ילד בן שנה ו-7 בחום הזה. עד עכשיו היינו יורדים לגינה הציבורית, אבל ניהיה לי חם מידי ואין צל על המתקנים.
לאן בכל זאת אפשר ללכת ללא עלויות כספיות?
שרון_ברקת*

טיול בעולם עם ילדים

אנחנו הזמנו דרך סוכנות הנסיעות הרגילה שלנו. יש לכל סוכנויות הסירות קטלוגים ואתרים ואפשר לראות כל סירה כולל תמונות ושרטוטי פנים וחוץ.
נסענו באוגוסט, שזה זמן החופשה המשפחתית שלנו. מה שהיה נחמד בזה זה שזו עונת החופשות של האנגלים ורוב המשייטים שפגשנו היו אנגלים ולא תיירים...
אזור נורפולק מאד ידידותי לשייט המתחיל. אין לוקים, יש קרבה לים, יש עיירות נופש וכפרים למכביר. היה קסום, אחת החופשות השוות ביותר שלנו. היינו שבוע נטו על הסירה, ועוד יומיים-שלושה לפני ואחרי בלונדון. הגענו מלונדון ברכבת+מונית וכנ"ל חזרה, כולל תיאום עם נהג המונית שחיכה לנו ביום ובשעה הייעודים.
שליחת תגובה

חזור אל “מסעות בחו"ל”