אחותי המקסימה שמנה מאוד.
מעבר לזה שזה מפריע לה מבחינת ביטחון עצמי וכו' - זה מאוד פוגע בה בריאותית עד שהיא חוששת לחייה.
היא כבר ניסתה כמעט כל מה שיכלה מאז שהיא ילדה קטנה - ולא ראתה תוצאות לאורך זמן. אפילו להפך - לאחרונה השמינה יותר מאי פעם.
תקופה ארוכה (כמה שנים) הייתה ב-או.איי (אכלני יתר אנונימיים). היו תקופות שזה עזר (רזתה הרבה, אם כי אף פעם לא יצאה מגדר 'שמנה'). אבל חלק גדול מהזמן לא.
וכפי שאמרתי - למרות שהיו תקופות שרזתה, היא כל פעם עלתה חזרה, ועכשיו ממש שברה שיא.
נראה שדיאטות ומה שקשור ל'כח רצון' (ביטוי שלא מקובל עליי, אך כך קוראים לזה) - לא עובד אצלה. (לפחות לא לאורך זמן).
האכילה הזו באה ממקום רגשי, ש'כח הרצון' כמה שהוא גדול לא מספיק מולו.
צריך משהו אחר.
משהו שאולי לא יבוא דרך 'לעשות שרירים' אלא ממקום אחר.
ולדעתי גם לא משהו כמו שיחות (וגם לא עבודה פנימית כדוגמת או.אי) - כי גם זה לצערנו לא עוזר.
משהו כימי? משהו אנרגטי? משהו שעובד על התת מודע?
לא יודעת.
היא כרגע חושבת ברצינות על ניתוח קיבה. חושבת שאין לה ברירה כי היא במצב בריאותי מסוכן.
אמרתי לה שלדעתי הניתוח מסוכן (מכירה בחורה שהסתבך לה הניתוח והייתה צריכה להישאר הרבה זמן בבית החולים, וגם אחרי שהחלימה - תוך כמה חודשים השמינה הכול חזרה).
היא אומרת ששמעה שיש הבדל בין ניתוח לקיצור קיבה המוכר שזה עם טבעת - לבין הניתוח שהציעו לה - שזה עם משהו שנקרא 'שרוול'. (מישהו שמע?)
וחוצמזה, היא טוענת, אם היא תמשיך כמו עכשיו היא לא תחיה עוד הרבה זמן - אז הניתוח זה הסיכוי היחיד שלה.
אני די חוששת.
גם אם יש סכנה לחייה - אני לא יודעת אם היא מיידית. וניתוח עלול להיות סכנה מיידית.
מישהו שמע על ניתוח קיבה עם 'שרוול' ויודע כמה זה בטוח? מה אחוזי ההצלחה?
ובגדול, רציתי להתייעץ על:
- איזה טיפולים אתם מכירים שהם לא סוגים של 'דיאטות' (או הכוונות תזונה) ולא בסגנון או.אי, שבאמת באמת יכולים לעזור לרזות - לאנשים שמנים במיוחד עם אכילה רגשית עמוקה?
בין שמדובר בטיפולים הוליסטיים ובין שמדובר בטיפולים קונוונציונליים.
(לא יודעת מה - דיקור, הומאופתיה, עוצמת הרכות, היפנוזה, כדורים להרזיה וכו'...)
ושוב, אני לא מדברת על סתם הרזיה של כמה קילוגרמים שאולי לא בעיה להוריד, וגם לא רק בשביל היופי.
אני מחפשת טיפול להורדת כמות משמעותית של קילוגרמים, שחשוב קודם כל מבחינה בריאותית, וכאשר ברקע יש הרבה דברים רגשיים.
אני מתארת לעצמי שאם היה איזה טיפול אחד מוכח כזה - אז כולם כבר היו עושים אותו.
אבל בכל זאת, אני חושבת אולי מישהו פה מכיר משהו שעדיין לא שמעתי עליו. טיפול מוצלח שראה במו עיניו. או מטפל ספציפי שטוב במיוחד בתחום הזה.
אשמח לשמוע מניסיונכם או מהיכרותכם עם אנשים שעברו טיפולים כאלה בהצלחה.
במיוחד אם מדובר בסיפור/ים שאתם מכירים אישית. ואם תוכלו גם לשתף בפרטי הסיפור.
וכמובן, אם אתם יודעים להגיד משהו על אחוזי ההצלחה באותה שיטה....
תודה רבה