טליה אלמתן
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
טליה אלמתן
יקירה, זה לא היה ברצינות...
@}
@}
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
טליה אלמתן
רק השערה...
לכי עם העצות של אלה שניסו
לכי עם העצות של אלה שניסו
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
טליה אלמתן
סושי עם אורז עגול מלא
זה יוצא מעולה!
זה יוצא מעולה!
טליה אלמתן
טליה,
רק האמת - יותר בשוק מאשר צחוק P-: .
תגידי, זאת אותה אחת מלפני שנים שהיתה מכסה את עיניה ו"צדיקות, צדיקות" בכנסים?
אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!
מהההה זהההה??
ונכון שהעברית המקולקלת זה בכוונה? לרדת אל קהל היעד?
זה מין כזה הrednecks שלנו. יש במה להתגאות.
זה כמו לגלות שהיבוסי עדיין יושב בקירבך. כאן. היום. קונה איתך בסופר.
ואני שמח שנתת לי את הלינק, עם כל השוק....
אם היה לה זקן אז היתה תקועה בו עצם, בחיי.
צוויל
רק האמת - יותר בשוק מאשר צחוק P-: .
תגידי, זאת אותה אחת מלפני שנים שהיתה מכסה את עיניה ו"צדיקות, צדיקות" בכנסים?
אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה!!!
מהההה זהההה??
ונכון שהעברית המקולקלת זה בכוונה? לרדת אל קהל היעד?
זה מין כזה הrednecks שלנו. יש במה להתגאות.
זה כמו לגלות שהיבוסי עדיין יושב בקירבך. כאן. היום. קונה איתך בסופר.
ואני שמח שנתת לי את הלינק, עם כל השוק....
אם היה לה זקן אז היתה תקועה בו עצם, בחיי.
צוויל
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טליה אלמתן
אבא שלי (מפא"יניק וותיק, הייתם מאמינים עלי?) מבקש להעביר את המסר הבא לכל פעילי המחאה החברתית:
את רואה! גם שמאלנים יכולים להזדהות איתך ולהצטרף.
את רואה! גם שמאלנים יכולים להזדהות איתך ולהצטרף.
-
טליה אלמתן
טליה
אמא שלי היתה אומרת שהגמל לא רואה את הדבשת שלו. אבל הוא לועג לכל בעל דבשת שעובר בסביבה.
נכון שהמוסלמים כובשים את אירופה. נכון ששבדיה (ומדינות אחרות) מתנהגות בטמטום מתוך גישת תקינות פוליטית מטומטמת.
אבל את מלקטת רק את הגרגרים שמתאימים לפאזל של האשליה שאת מנסה להציג. כאן זה לא אירופה! כאן המזרח התיכון. גם הגרגרים שלא מתאימים לפאזל שלך, נמצאים כאן ואם תעצמי עיניים הם לא ייעלמו.
את מזכירה לי את השכנה שלי, שמוציאה את שקית הזבל מהדירה שלה, ומניחה ליד הדלת בחדר המדרגות. חוזרת למטבח שלה ומשלה את עצמה שהדירה שלה נקייה. היא זרקה את הזבל. הזבל לא בדירה שלה. היא משלמת מחיר, היא לא מוציאה את האף החוצה, כי אז היא תראה את שקית הזבל שלה מקשט את הכניסה לדירתה. (וגם את שקית הזבל שלי שהוספתי. כי אם כבר היא רוצה ערימת זבל ליד דלת הדירה שלה, אז למה לא לעזור לה?)
אמא שלי היתה אומרת שהגמל לא רואה את הדבשת שלו. אבל הוא לועג לכל בעל דבשת שעובר בסביבה.
נכון שהמוסלמים כובשים את אירופה. נכון ששבדיה (ומדינות אחרות) מתנהגות בטמטום מתוך גישת תקינות פוליטית מטומטמת.
אבל את מלקטת רק את הגרגרים שמתאימים לפאזל של האשליה שאת מנסה להציג. כאן זה לא אירופה! כאן המזרח התיכון. גם הגרגרים שלא מתאימים לפאזל שלך, נמצאים כאן ואם תעצמי עיניים הם לא ייעלמו.
את מזכירה לי את השכנה שלי, שמוציאה את שקית הזבל מהדירה שלה, ומניחה ליד הדלת בחדר המדרגות. חוזרת למטבח שלה ומשלה את עצמה שהדירה שלה נקייה. היא זרקה את הזבל. הזבל לא בדירה שלה. היא משלמת מחיר, היא לא מוציאה את האף החוצה, כי אז היא תראה את שקית הזבל שלה מקשט את הכניסה לדירתה. (וגם את שקית הזבל שלי שהוספתי. כי אם כבר היא רוצה ערימת זבל ליד דלת הדירה שלה, אז למה לא לעזור לה?)
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
טליה אלמתן
יש! תודה!
-
טליה אלמתן
אבל אם המנהיג הפסיכים שלכם אומר שהוא רוצה להשמיד אותנו,
ואם המנהיגים הפסיכים שלכם לא ירצו להשמיד אותנו, אל תדאגו. אנחנו כבר נמצא מישהו אחר שירצה להשמיד אותנו. יש לנו נסיון של אלפי שנים. עוד כמה ימים גם נשיר כולנו - בכל דור ודור קמים עלינו להשמידנו. עד שנמצא את המשמיד התורן. איזה כיף לנו.
ואם המנהיגים הפסיכים שלכם לא ירצו להשמיד אותנו, אל תדאגו. אנחנו כבר נמצא מישהו אחר שירצה להשמיד אותנו. יש לנו נסיון של אלפי שנים. עוד כמה ימים גם נשיר כולנו - בכל דור ודור קמים עלינו להשמידנו. עד שנמצא את המשמיד התורן. איזה כיף לנו.
-
- הצטרפות: 24 אוגוסט 2008, 12:21
- דף אישי: הדף האישי של כאן_ועכשיו*
טליה אלמתן
נשמח להחליף בתים לסופ'ש של ה- 30 במרץ - חמישי ערב עד שבת ,
גרים במצפה רמון
אנא בטלפון, המקלדת שבקה חיים..
0528488661
גרים במצפה רמון
אנא בטלפון, המקלדת שבקה חיים..
0528488661
טליה אלמתן
טליה,
אני מבקש מאד, תשאירי את ההחלטה לביבי, אל תשלחי את המפציצים, דחילק, קחי נשימה.
צוויל
אני מבקש מאד, תשאירי את ההחלטה לביבי, אל תשלחי את המפציצים, דחילק, קחי נשימה.
צוויל
טליה אלמתן
טליה, לא הבנתי את עניין המקלט
נכנסתי לדף שאמרת והוא עלה לי כרגיל
אשמח להסבר
נכנסתי לדף שאמרת והוא עלה לי כרגיל
אשמח להסבר
טליה אלמתן
הבנתי. אני נכנסתי מהקישור שנתת.
טליה אלמתן
יישר כוח על ההחלטה האמיצה. תודה מקרב לב.
ללא קשר לעמדתי הפוליטית, יהיה לי קל הרבה יותר להיות כאן. אז תודה.
ללא קשר לעמדתי הפוליטית, יהיה לי קל הרבה יותר להיות כאן. אז תודה.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
טליה אלמתן
בכיף!
טליה אלמתן
בקשר לקישור מככר השוק על איראן:
לערוך זיהוי מוחלט בין תרבות/דת/אמונה לבין הפרטים שמאמינים בה/חיים בה למרות שחלקם קרבנות שלה,
זה דמגוגי ומרושע.
זו לדעתי כל התורה, וזה כל ההבדל בין המסר שניסו להעביר לאיראנים בתחילה (אנחנו אוהבים אתכם, כפרטים, כאנשים, כקרבנות של השלטון שלכם - כמונו),
לבין המסר המעוות והחולני שבקישור שנתת, כאילו אם אתה חי באיראן אתה בהכרח מרושע כי אתה חי במדינה שחוקיה דתיים ומרושעים.
אני למשל אזרחית של מדינה שההלכה המעוותת שולטת בה, ואני לא מרגישה שאני אדם רע או מעוות
לערוך זיהוי מוחלט בין תרבות/דת/אמונה לבין הפרטים שמאמינים בה/חיים בה למרות שחלקם קרבנות שלה,
זה דמגוגי ומרושע.
זו לדעתי כל התורה, וזה כל ההבדל בין המסר שניסו להעביר לאיראנים בתחילה (אנחנו אוהבים אתכם, כפרטים, כאנשים, כקרבנות של השלטון שלכם - כמונו),
לבין המסר המעוות והחולני שבקישור שנתת, כאילו אם אתה חי באיראן אתה בהכרח מרושע כי אתה חי במדינה שחוקיה דתיים ומרושעים.
אני למשל אזרחית של מדינה שההלכה המעוותת שולטת בה, ואני לא מרגישה שאני אדם רע או מעוות
טליה אלמתן
בתור אחת מהציבור, איני מעוניינת בשירות שאת נותנת לי.
אודה לך מאוד אם תפסיקי.
חן חן ושבת שלום,
אודה לך מאוד אם תפסיקי.
חן חן ושבת שלום,
-
טליה אלמתן
יעל - הדף שלי שהוכנס למקלט שרת מספר חברים בקהילה.
יעל
לא כל חברי הקהילה קוראים בכל הדפים. נראה שאת לא נוהגת לקרוא בדף הימין בתקשורת הישראלית, כמו שאני לא נוהגת לקרוא בדפים אחרים.
עם זאת, כמו שאת חפצה לראות במה חדש שדפים שאת קוראת בהם מתעדכנים, כך הקוראים בדף הנל מצפים לראות במה חדש כשהוא מתעדכן.
הדף הכי קרוב בתפוצתו למה חדש הוא ככר השוק, ועל כן בחרתי לעדכן שם, עד שיוחזר הדף ההוא למה חדש.
מקווה שתצליחי להתאזר בסבלנות (או לדחוף את נושא חזרת הדף למה חדש).
תודה וסליחה על הטרחה! @}
יעל
לא כל חברי הקהילה קוראים בכל הדפים. נראה שאת לא נוהגת לקרוא בדף הימין בתקשורת הישראלית, כמו שאני לא נוהגת לקרוא בדפים אחרים.
עם זאת, כמו שאת חפצה לראות במה חדש שדפים שאת קוראת בהם מתעדכנים, כך הקוראים בדף הנל מצפים לראות במה חדש כשהוא מתעדכן.
הדף הכי קרוב בתפוצתו למה חדש הוא ככר השוק, ועל כן בחרתי לעדכן שם, עד שיוחזר הדף ההוא למה חדש.
מקווה שתצליחי להתאזר בסבלנות (או לדחוף את נושא חזרת הדף למה חדש).
תודה וסליחה על הטרחה! @}
-
טליה אלמתן
אחת
אני די מסכימה איתך (בנוגע ל זיהוי מוחלט בין תרבות/דת/אמונה לבין הפרטים שמאמינים בה/חיים בה למרות שחלקם קרבנות שלה ).
עם זאת, הכוונה בקמפיין, הוא להזכיר שלא העם האיראני מחזיק את האצבע על הכפתור האדום, אלא אנשים מרושעים.
(כפייגליניסטית, גם אני בעד הפרדת דת ומדינה. המרגיעון: המאחד הוא המבדיל)
אני די מסכימה איתך (בנוגע ל זיהוי מוחלט בין תרבות/דת/אמונה לבין הפרטים שמאמינים בה/חיים בה למרות שחלקם קרבנות שלה ).
עם זאת, הכוונה בקמפיין, הוא להזכיר שלא העם האיראני מחזיק את האצבע על הכפתור האדום, אלא אנשים מרושעים.
-
טליה אלמתן
פייגלין גם בעד הפרדת הדת מהאדם?
אצל פייגלין הדת היא המדינה! האדם הוא דתי. מי שטוען שאינו דתי, טוען טענת שוא. להשקפתו, אין לא דתיים, יש חוטאים.
פייגלין גם בעד הפרדת הדת מהאדם?
אצל פייגלין הדת היא המדינה! האדם הוא דתי. מי שטוען שאינו דתי, טוען טענת שוא. להשקפתו, אין לא דתיים, יש חוטאים.
טליה אלמתן
אם כך זה תמוה ומרושע במיוחד לערוך הקבלה ישירה, שאינה משתמעת לשתי פנים, בין המילה "איראנים" (ולא שלטון איראני או כל דבר אחר שאינו מאשים מיליוני אנשים חפים מפשע, חלקם קרבנות של ממש, בפשעים איומים) ובין "אנשים שמכים נשים", ועוד כסמל למיני פשעים חמורים אף יותר.
באמת טליה, בזה את מאמינה? בקידום שנאת חינם למיליוני אנשים בני עם אחר?
אם כך זה תמוה ומרושע במיוחד לערוך הקבלה ישירה, שאינה משתמעת לשתי פנים, בין המילה "איראנים" (ולא שלטון איראני או כל דבר אחר שאינו מאשים מיליוני אנשים חפים מפשע, חלקם קרבנות של ממש, בפשעים איומים) ובין "אנשים שמכים נשים", ועוד כסמל למיני פשעים חמורים אף יותר.
טליה אלמתן
_אם כך זה תמוה ומרושע במיוחד לערוך הקבלה ישירה, שאינה משתמעת לשתי פנים, בין המילה "איראנים" (ולא שלטון איראני או כל דבר אחר שאינו מאשים מיליוני אנשים חפים מפשע, חלקם קרבנות של ממש, בפשעים איומים) ובין "אנשים שמכים נשים", ועוד כסמל למיני פשעים חמורים אף יותר.
באמת טליה, בזה את מאמינה? בקידום שנאת חינם למיליוני אנשים בני עם אחר?_
מצטרפת לאחת.
אגב, מציעה לך לקרוא את " הטוב, הרע והעולם - מסע לאיראן הטרום איסלמית" של ד'ר תמר עילם גינדין.
ספר מרתק ופוקח עיניים.
אפשר ללמוד ממנו עד כמה הושפעה היהדות מהתרבות האיראנית (אולי יותר מכול תרבות אחרת), ועד כמה הקשרים בין שתי התרבויות אמיצים ועתיקי יומין.
ובלי קשר, גם אם לא היה קשר כזה בין שתי התרבויות, ראוי להפריד בין שלטון כלשהו לבין העם שתחת שלטונו.
אני מוצאת עצמי מתנגדת כמעט לכול דבר שהממשלה הנוכחית מייצגת ועדיין מרגישה ישראלית ויהודיה להפליא.
לא הייתי רוצה שמישהו אחר, קנדי בורמזי או מי שלא יהיה, יזהה אותי עם הממשלה הנוכחית.
באמת טליה, בזה את מאמינה? בקידום שנאת חינם למיליוני אנשים בני עם אחר?_
מצטרפת לאחת.
אגב, מציעה לך לקרוא את " הטוב, הרע והעולם - מסע לאיראן הטרום איסלמית" של ד'ר תמר עילם גינדין.
ספר מרתק ופוקח עיניים.
אפשר ללמוד ממנו עד כמה הושפעה היהדות מהתרבות האיראנית (אולי יותר מכול תרבות אחרת), ועד כמה הקשרים בין שתי התרבויות אמיצים ועתיקי יומין.
ובלי קשר, גם אם לא היה קשר כזה בין שתי התרבויות, ראוי להפריד בין שלטון כלשהו לבין העם שתחת שלטונו.
אני מוצאת עצמי מתנגדת כמעט לכול דבר שהממשלה הנוכחית מייצגת ועדיין מרגישה ישראלית ויהודיה להפליא.
לא הייתי רוצה שמישהו אחר, קנדי בורמזי או מי שלא יהיה, יזהה אותי עם הממשלה הנוכחית.
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
טליה אלמתן
כאן את "נופלת" לדעתי, ובגדול.
נכנסתי לרגע כדי לכתוב כמה הופתעתי לגלות ששוב אנחנו באיזו סיטואציה שכזו...כמו לא מזמן עם הדף של הפליטים בו הכברת שנאת חינם במקום בו אנחנו מבקשים עזרה להאכיל פיות רעבים.
אח"כ חזרת בך וערכת וכו' אבל זה ממשיך כרגע בהפגזה כללית את ה"דפים הפוליטיים" רק כי את לא מקבלת לגיטימציה כאן לדף מרושע ומלא בחצאי אמיתות שפתחת והתעקשת מזה שנים להציפו בדברי בלע והסתה.
אני נמנעתי מהדף הזה לאחרונה ובכלל הצלחתי שלא להיגרר למקומות בהם אינני מעוניינת להיכנס אליהם מולך בפרט אבל לא רק ( כשיש מעט אנרגיות אז לא נותר אלא לבחור בחירה מושכלת איפה להשתמש בה) ולכן לא היה לי מושג ששוב יש מהומה והיה מבאס לגלות לפתע שאני צריכה עכשיו להתעסק בלהגן על קיומם של דפים משמעותיים רק כי את במסע נקמה (שהרי את חושבת גם שיש להם מקום, אמרת)
נורא מעייף ובהחלט לא הוגן מצידך.
כהקבלה, דמייני אותי מודיעה על סגירת דפים פוליטיים שונים (שלא לדבר על כאלו שאת פתחת ופעילה בהם וברור לי שהם חשובים לך), פשוט ככה - מעלה אותם ל "מה חדש" וכותבת למטה "דף למחיקה" כתגובה לכך שהוחלט להעביר דף שחשוב לי למקום מיקלט (אני לא יודעת איך זה התחיל , בעקבות מה זה קרה ומי העביר... לא הייתי מעורבת גם אם את יודעת את דעתי על הדף הזה)
איזו מן תגובה זו? למה הכוחניות הזו? איפה הכבוד הראוי לחברי קהילה/אתר איך שתקראי לזה ולפותחי דפים והכותבים בהם?
ממש עין תחת עין...
אלים ולא לעיניין.
כאן את "נופלת" לדעתי, ובגדול.
נכנסתי לרגע כדי לכתוב כמה הופתעתי לגלות ששוב אנחנו באיזו סיטואציה שכזו...כמו לא מזמן עם הדף של הפליטים בו הכברת שנאת חינם במקום בו אנחנו מבקשים עזרה להאכיל פיות רעבים.
אח"כ חזרת בך וערכת וכו' אבל זה ממשיך כרגע בהפגזה כללית את ה"דפים הפוליטיים" רק כי את לא מקבלת לגיטימציה כאן לדף מרושע ומלא בחצאי אמיתות שפתחת והתעקשת מזה שנים להציפו בדברי בלע והסתה.
אני נמנעתי מהדף הזה לאחרונה ובכלל הצלחתי שלא להיגרר למקומות בהם אינני מעוניינת להיכנס אליהם מולך בפרט אבל לא רק ( כשיש מעט אנרגיות אז לא נותר אלא לבחור בחירה מושכלת איפה להשתמש בה) ולכן לא היה לי מושג ששוב יש מהומה והיה מבאס לגלות לפתע שאני צריכה עכשיו להתעסק בלהגן על קיומם של דפים משמעותיים רק כי את במסע נקמה (שהרי את חושבת גם שיש להם מקום, אמרת)
נורא מעייף ובהחלט לא הוגן מצידך.
כהקבלה, דמייני אותי מודיעה על סגירת דפים פוליטיים שונים (שלא לדבר על כאלו שאת פתחת ופעילה בהם וברור לי שהם חשובים לך), פשוט ככה - מעלה אותם ל "מה חדש" וכותבת למטה "דף למחיקה" כתגובה לכך שהוחלט להעביר דף שחשוב לי למקום מיקלט (אני לא יודעת איך זה התחיל , בעקבות מה זה קרה ומי העביר... לא הייתי מעורבת גם אם את יודעת את דעתי על הדף הזה)
איזו מן תגובה זו? למה הכוחניות הזו? איפה הכבוד הראוי לחברי קהילה/אתר איך שתקראי לזה ולפותחי דפים והכותבים בהם?
ממש עין תחת עין...
אלים ולא לעיניין.
-
טליה אלמתן
מצטרפת לכולן. ראוי מאוד להפריד בין האדם והשלטון, בעיקר במדינה כמו איראן.
עדי - למה לא הוגן להילחם על הדף שחשוב לי (ובכלל, על כל דבר שחשוב לי)?
למה זה פחות הוגן מאשר להעלים לי את הדף בלי לדבר איתי, ובלי לעמוד מאחורי המעשה?
בנוסף,כנראה פספסת את השתלשלות העניינים:
נערך דיון בככר השוק, הוחלט פה אחד (כוחניות זה ללכת עם הזרם?) להעלים את כל הדפים הפוליטיים, ולאחר שהתקבלה ההסכמה, עוד קמתי לבצע את ההחלטה שהתקבלה, למרות שאצלי הלב חצוי - אני בעד דיון בנושאי אקטואליה בכל מקום, אבל אם הקהילה שלי לא רוצה בכך - אינני רוצה לפגוע ברגשותיהם.
עדי - למה לא הוגן להילחם על הדף שחשוב לי (ובכלל, על כל דבר שחשוב לי)?
למה זה פחות הוגן מאשר להעלים לי את הדף בלי לדבר איתי, ובלי לעמוד מאחורי המעשה?
בנוסף,כנראה פספסת את השתלשלות העניינים:
נערך דיון בככר השוק, הוחלט פה אחד (כוחניות זה ללכת עם הזרם?) להעלים את כל הדפים הפוליטיים, ולאחר שהתקבלה ההסכמה, עוד קמתי לבצע את ההחלטה שהתקבלה, למרות שאצלי הלב חצוי - אני בעד דיון בנושאי אקטואליה בכל מקום, אבל אם הקהילה שלי לא רוצה בכך - אינני רוצה לפגוע ברגשותיהם.
טליה אלמתן
מצטרפת לכולן. ראוי מאוד להפריד בין האדם והשלטון, בעיקר במדינה כמו איראן.
אז אולי את יכולה להסביר למה פרסמת את הקישור הזה בכיכר? בשביל מה?
טליה אלמתן
_עדי - למה לא הוגן להילחם על הדף שחשוב לי (ובכלל, על כל דבר שחשוב לי)?
למה זה פחות הוגן מאשר להעלים לי את הדף בלי לדבר איתי, ובלי לעמוד מאחורי המעשה?_
הנה כל התורה כולה על רגל אחת:
נעשה לי מעשה לא הוגן (נניח לצורך העניין, אין לי מושג מה באמת קרה),
אז אני קמה ומשיתה עוולות על אחרים כדי "להגן".
זו לא הגנה, זו מתקפה, ולא משנה כמה אמרות שפר ימציאו בנושא, מן המקורות היהודיים או סתם ממוחם הקודח של גנרלים מחרחרי מלחמה, התקפה אינה הגנה.
לפעמים התקפה מבטלת כל אפשרות להגנה
למה זה פחות הוגן מאשר להעלים לי את הדף בלי לדבר איתי, ובלי לעמוד מאחורי המעשה?_
הנה כל התורה כולה על רגל אחת:
נעשה לי מעשה לא הוגן (נניח לצורך העניין, אין לי מושג מה באמת קרה),
אז אני קמה ומשיתה עוולות על אחרים כדי "להגן".
זו לא הגנה, זו מתקפה, ולא משנה כמה אמרות שפר ימציאו בנושא, מן המקורות היהודיים או סתם ממוחם הקודח של גנרלים מחרחרי מלחמה, התקפה אינה הגנה.
לפעמים התקפה מבטלת כל אפשרות להגנה
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
טליה אלמתן
את מתבקשת להפסיק ללהכריז על דפים כמיועדים למחיקה...
אין לך סמכות וההכרזה שלך שזו החלטה שהתקבלה פה אחד היא מביכה בחוסר האמינות שלה.
חבל...זה לא לכבודך כל הסיחרור הזה שנוצר כאן.
שבוע טוב שיהיה
אין לך סמכות וההכרזה שלך שזו החלטה שהתקבלה פה אחד היא מביכה בחוסר האמינות שלה.
חבל...זה לא לכבודך כל הסיחרור הזה שנוצר כאן.
שבוע טוב שיהיה
-
טליה אלמתן
כדי לשאול מדוע הקמפיין מתעלם מהאיום הדי וודאי על מדינת ישראל, ומכך שהרוע מנהל באיראן את העניינים, ולא תינוקות איראניים חפים מפשע. נורא חכם להיות הכי "טובים" בעולם, ולצאת נורא יפים, ואני בהחלט מוכנה להתלכלך בשביל כל אותם אנשים שרוצים להראות טוב (להרגיש את החבטה בקלה בכנף, בהשאלה).
זו לא הגנה, זו מתקפה
את אומרת עגבניה, אני אומרת בנדורה
אני רחוקה מהמוסר הנוצרי של "להגיש את הלחי השניה".
אני קרובה למוסר היהודי: "עין תחת עין, שן תחת שן".
לא ידוע לי שמישהו הכריע שמוסר נוצרי עדיף על יהודי מבחינה מוסרית
כדי לשאול מדוע הקמפיין מתעלם מהאיום הדי וודאי על מדינת ישראל, ומכך שהרוע מנהל באיראן את העניינים, ולא תינוקות איראניים חפים מפשע. נורא חכם להיות הכי "טובים" בעולם, ולצאת נורא יפים, ואני בהחלט מוכנה להתלכלך בשביל כל אותם אנשים שרוצים להראות טוב (להרגיש את החבטה בקלה בכנף, בהשאלה).
זו לא הגנה, זו מתקפה
את אומרת עגבניה, אני אומרת בנדורה
אני רחוקה מהמוסר הנוצרי של "להגיש את הלחי השניה".
לא ידוע לי שמישהו הכריע שמוסר נוצרי עדיף על יהודי מבחינה מוסרית
-
- הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
- דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*
טליה אלמתן
הי טלי
מה קורה ?
נשמע שחזרנו לימים הרעים של הפוליטיקה כאן (או שאולי הם עדיפים על בגדתי באשתי עם השכנה דף תמיכה (-: )
ממה שהתרשמתי (אין לי זמן וסבלנות לקרא הכל)
החליטו למחוק דפים פוליטיים (אלמונית?), החליטו למחוק רק דפים של הימין, לכנות את זה באיזה שם נאור או מוסרי ולהאשים אותך שאת האלימה ? כי את בעד למחוק הכל או להשאיר הכל ?
משהו כזה לא ?
הייתי עוזרת לך אבל אלימות השמאל פה מרתיעה אותי, אני מעיזה לכתוב על כך רק בדפי בית אישיים
אני איתך בכל אופן, שתדעי, מעריכה אותך מאוד.
עם כל האלימות באתר נגדך היה לי חשוב לציין זאת, גם אם אני פחדנית מכדי לעזור לך בגלוי.
מה קורה ?
נשמע שחזרנו לימים הרעים של הפוליטיקה כאן (או שאולי הם עדיפים על בגדתי באשתי עם השכנה דף תמיכה (-: )
ממה שהתרשמתי (אין לי זמן וסבלנות לקרא הכל)
החליטו למחוק דפים פוליטיים (אלמונית?), החליטו למחוק רק דפים של הימין, לכנות את זה באיזה שם נאור או מוסרי ולהאשים אותך שאת האלימה ? כי את בעד למחוק הכל או להשאיר הכל ?
משהו כזה לא ?
הייתי עוזרת לך אבל אלימות השמאל פה מרתיעה אותי, אני מעיזה לכתוב על כך רק בדפי בית אישיים
אני איתך בכל אופן, שתדעי, מעריכה אותך מאוד.
עם כל האלימות באתר נגדך היה לי חשוב לציין זאת, גם אם אני פחדנית מכדי לעזור לך בגלוי.
טליה אלמתן
כדי לשאול מדוע הקמפיין מתעלם מהאיום הדי וודאי על מדינת ישראל, ומכך שהרוע מנהל באיראן את העניינים, ולא תינוקות איראניים חפים מפשע.
קודם כל, אפשר לשאול בכל מיני דרכים. למה לעשות את זה בדרך אלימה של הסתה לשנאה?
דבר שני נראה לי שלא ממש הבנת את הקמפיין הזה.
זה קמפיין שמעביר מסר לאנשים שבסד השני, וגם שכאן.
המסר הזה אומר, אנחנו מאמינים שיש בצד שלכם הרבה אנשים טובים, כמו בצד שלנו.
זה נכון, הוא מתעלם באותו רגע מהרבה אנשים רעים, גם שם וגם פה (ובשני הצדדים מי שמנהל את המדינה הם אנשים רעים שאוהבים מלחמה מכל מיני סיבות שלא ניכנס אליהן כרגע),
אבל הקמפיין מתעלם מכל זה בכוונה, כדי להזכיר להמונים שיש להם השפעה על המציאות.
אף אחד בקמפיין הזה לא ניסה לטעון שהשלטון שם לא מטורף.
רצו לעשות הפרדה בים העם לבין השלטון, שזו הפעולה ההפוכה מכל טכניקות ההשנאה של הצגת האויב כגוש אחיד ומרושע.
כיהודים, אוי לנו שלא רק שאנחנו לא יודעים להריח את הזבל הזה מקילומטרים, אנחנו גם משתמשים בו בעצמנו.
קודם כל, אפשר לשאול בכל מיני דרכים. למה לעשות את זה בדרך אלימה של הסתה לשנאה?
דבר שני נראה לי שלא ממש הבנת את הקמפיין הזה.
זה קמפיין שמעביר מסר לאנשים שבסד השני, וגם שכאן.
המסר הזה אומר, אנחנו מאמינים שיש בצד שלכם הרבה אנשים טובים, כמו בצד שלנו.
זה נכון, הוא מתעלם באותו רגע מהרבה אנשים רעים, גם שם וגם פה (ובשני הצדדים מי שמנהל את המדינה הם אנשים רעים שאוהבים מלחמה מכל מיני סיבות שלא ניכנס אליהן כרגע),
אבל הקמפיין מתעלם מכל זה בכוונה, כדי להזכיר להמונים שיש להם השפעה על המציאות.
אף אחד בקמפיין הזה לא ניסה לטעון שהשלטון שם לא מטורף.
רצו לעשות הפרדה בים העם לבין השלטון, שזו הפעולה ההפוכה מכל טכניקות ההשנאה של הצגת האויב כגוש אחיד ומרושע.
כיהודים, אוי לנו שלא רק שאנחנו לא יודעים להריח את הזבל הזה מקילומטרים, אנחנו גם משתמשים בו בעצמנו.
טליה אלמתן
האם את מאמינה בציווי הזה באופן מילולי (או כמעט מילולי)?
הכוונה, "אם רצחו כאן תינוק, צריך לרצוח גם שם"?
האם את מאמינה בציווי הזה באופן מילולי (או כמעט מילולי)?
הכוונה, "אם רצחו כאן תינוק, צריך לרצוח גם שם"?
טליה אלמתן
ואגב עין תחת עין - אם הם מתלהמים ומאיימים, האם זה לא אומר שגם אנחנו צריכים להתלהם ולהפחיד.
אה, סליחה, אנחנו כבר ב"הקם להורגך השכם להורגו". כמה נוח - לא רק שלכל סיטואציה יש ציווי מוסרי הולם,
אלא שהתנאים שבהם מחליטים להיענות לו מתגמשים בהתאם לתודעה ההולכת ומקצינה של מי שמנהל במזרח התיכון את העניינים.
אני לא מדברת רק על ישראל, אבל ההחלטות שלה מעניינות אותי יותר מכל דבר אחר כאן.
במחשבה שנייה, כנראה שהקמפיין גם מבקש להעביר את המסר - זו לא אשמתכם שהמנהיג שלכם מתנהג כמו בבון.
זה לא אומר שאנחנו רוצים באופן אוטומטי להתקיף אתכם בגלל איומים ערטילאיים.
אה, סליחה, אנחנו כבר ב"הקם להורגך השכם להורגו". כמה נוח - לא רק שלכל סיטואציה יש ציווי מוסרי הולם,
אלא שהתנאים שבהם מחליטים להיענות לו מתגמשים בהתאם לתודעה ההולכת ומקצינה של מי שמנהל במזרח התיכון את העניינים.
אני לא מדברת רק על ישראל, אבל ההחלטות שלה מעניינות אותי יותר מכל דבר אחר כאן.
במחשבה שנייה, כנראה שהקמפיין גם מבקש להעביר את המסר - זו לא אשמתכם שהמנהיג שלכם מתנהג כמו בבון.
זה לא אומר שאנחנו רוצים באופן אוטומטי להתקיף אתכם בגלל איומים ערטילאיים.
טליה אלמתן
אני קרובה למוסר היהודי: "עין תחת עין, שן תחת שן"
אני בספק אם אפשר לתת כותרת כזאת למוסר היהודי. בפסוק הזה יש פער מאוד גדול בין התורה שבכתב לתורה שבע"פ. איזו אחת מהן היא "המוסר היהודי"?
אני בספק אם אפשר לתת כותרת כזאת למוסר היהודי. בפסוק הזה יש פער מאוד גדול בין התורה שבכתב לתורה שבע"פ. איזו אחת מהן היא "המוסר היהודי"?
-
טליה אלמתן
אנחנו רוצים באופן אוטומטי להתקיף אתכם בגלל איומים ערטילאיים.
כשאתה אומר "למחוק את ישראל" למה אתה מתכוון? למה אתה מתכוון שאתה אומר "למחוק את ישראל"?
אם ה"למחוק" הוא "למחוק" - ובאמת
אולי הוא רק "בטיפקס - את העט",
או שה"למחוק" הוא רק "למחות"
אולי הוא "לסחוט", ואולי הוא בעצם "רק בצחוק"?!
אתה אומר "למחוק" בכזה חום
שפשוט קשה להאמין שמדובר בפצצת אטום.
כשאתה אומר "למחוק את ישראל" למה אתה מתכוון? למה אתה מתכוון שאתה אומר "למחוק את ישראל"?
אם ה"למחוק" הוא "למחוק" - ובאמת
אולי הוא רק "בטיפקס - את העט",
או שה"למחוק" הוא רק "למחות"
אולי הוא "לסחוט", ואולי הוא בעצם "רק בצחוק"?!
אתה אומר "למחוק" בכזה חום
שפשוט קשה להאמין שמדובר בפצצת אטום.
-
טליה אלמתן
ללו - אני חסרה ידע בנושא. אנא הרחיבי! @}
-
טליה אלמתן
מפרשים שעין תחת עין הכוונה לתשלום תחת העין
לא זוכרת כבר את כל הפילסוף אבל זה נשען על היגיון מסויים במבנה הפסוקים
לא זוכרת כבר את כל הפילסוף אבל זה נשען על היגיון מסויים במבנה הפסוקים
-
טליה אלמתן
לאף אחד אין מחמאה על הסאטירה המופלאה שלי?!
הולכת לנסות לתרום אותה ללאטמה!
הולכת לנסות לתרום אותה ללאטמה!
טליה אלמתן
היא מעולה D-:
כמו שאבישג כתבה, מעולם לא קרה במשפט העברי שדיין הורה לעקור לאדם את עינו כי כך עשה לאחר. התורה שבע"פ קראה את המשפט הזה כאילו כתוב בו "שווה-ערך ממוני לעין תחת עין". זה לא שחז"ל לא ידעו לקרוא, כמובן, אבל מבחינתם מה שכתוב בתורה עצמה הוא מסר חשוב שנועד לתת לנו זעזוע כזה, סוג של סטירת לחי, שנבין למה באמת ראוי אותו אדם - אבל לא עד כדי כך שבאמת יגזרו מזה הלכה מעשית.
היא מעולה D-:
כמו שאבישג כתבה, מעולם לא קרה במשפט העברי שדיין הורה לעקור לאדם את עינו כי כך עשה לאחר. התורה שבע"פ קראה את המשפט הזה כאילו כתוב בו "שווה-ערך ממוני לעין תחת עין". זה לא שחז"ל לא ידעו לקרוא, כמובן, אבל מבחינתם מה שכתוב בתורה עצמה הוא מסר חשוב שנועד לתת לנו זעזוע כזה, סוג של סטירת לחי, שנבין למה באמת ראוי אותו אדם - אבל לא עד כדי כך שבאמת יגזרו מזה הלכה מעשית.
-
טליה אלמתן
ללו לייק!
טליה אלמתן
אני מצטערת טליה, היא באמת משעשעת.
אבל אני מבואסת מהעובדה שאת לכאורה מזמינה לדיון ענייני שבו אפשר להחליף דעות ולהעמיק בכל מיני נושאים,
אבל למעשה את בוחרת להתעלם מכל השאלות שלא נוחות לך ולהתמקד אר ורק בתחומים צרים שבהם את יכולה לדעתך לגבור בוויכוח.
אפשר לקרוא לזה הרבה דברים. דיון זה לא, מעמיק זה לא ובטח שלא מכבד וענייני
אני מצטערת טליה, היא באמת משעשעת.
אבל אני מבואסת מהעובדה שאת לכאורה מזמינה לדיון ענייני שבו אפשר להחליף דעות ולהעמיק בכל מיני נושאים,
אבל למעשה את בוחרת להתעלם מכל השאלות שלא נוחות לך ולהתמקד אר ורק בתחומים צרים שבהם את יכולה לדעתך לגבור בוויכוח.
אפשר לקרוא לזה הרבה דברים. דיון זה לא, מעמיק זה לא ובטח שלא מכבד וענייני
-
טליה אלמתן
אחת
אני מצטערת שאת חשה כך.
הדיון הוא רב משתתפים (בשאיפה), וכל אחד מוזמן להתבטא במקום שקרוב ללבו.
כמו שאמרתי לללו אני חסרה ידע בנושא. עם זאת, אני יכולה לשתף בתחושותי:
אני מצטערת שאת חשה כך.
הדיון הוא רב משתתפים (בשאיפה), וכל אחד מוזמן להתבטא במקום שקרוב ללבו.
כמו שאמרתי לללו אני חסרה ידע בנושא. עם זאת, אני יכולה לשתף בתחושותי:
- כמובן שלא.
- אין ספק שעד כמה שמלחמה היא זוועתית, היהודים בכל זאת מוכיחים עליונות מוסרית (אובייקטיבית) בלחימתם.
טליה אלמתן
בעיקר מעניין אותי לדעת, אם את כל כך מסכימה ש ראוי מאוד להפריד בין האדם והשלטון, בעיקר במדינה כמו איראן.
למה את מפרסמת קישורים כל כך מלאי שנאה לעם האיראני?
ולמה בהתבטאויות שלך את לא מפרידה בין השניים?
היהודים בכל זאת מוכיחים עליונות מוסרית (אובייקטיבית) בלחימתם
רק אם יוצאים מנקודת הנחה שזה מוסרי לפגוע בחפים מפשע כי אתה מרגיש מאוים, או כי אתה קובע אפריורית שבהשתייכותם לקולקטיב מסוים הם כבר מהווים איום.
אחרת קשה מאד להסביר מוסריות של הרג חפים מפשע רבים, בהם ילדים רבים.
בעניין עין תחת עין - אני לא מנסה לדחוף אותך לאיזו פינה אידאולוגית.
אני מנסה להבין לעומק מה זה אומר בשבילך, אותו מוסר יהודי.
האם זה אומר שאם מאיימים עלינו אנחנו צריכים לתקוף? גם אם האיומים הם כרגע בגדר דיבורים שהסיכוי שיתממשו הוא קלוש?
ולמה בהתבטאויות שלך את לא מפרידה בין השניים?
היהודים בכל זאת מוכיחים עליונות מוסרית (אובייקטיבית) בלחימתם
רק אם יוצאים מנקודת הנחה שזה מוסרי לפגוע בחפים מפשע כי אתה מרגיש מאוים, או כי אתה קובע אפריורית שבהשתייכותם לקולקטיב מסוים הם כבר מהווים איום.
אחרת קשה מאד להסביר מוסריות של הרג חפים מפשע רבים, בהם ילדים רבים.
בעניין עין תחת עין - אני לא מנסה לדחוף אותך לאיזו פינה אידאולוגית.
אני מנסה להבין לעומק מה זה אומר בשבילך, אותו מוסר יהודי.
האם זה אומר שאם מאיימים עלינו אנחנו צריכים לתקוף? גם אם האיומים הם כרגע בגדר דיבורים שהסיכוי שיתממשו הוא קלוש?
-
טליה אלמתן
מסקנה מוזרה... אני חשה דאגה עמוקה למצב זכויות האדם שם.
אני חולקת עליך שתחושת האיום תלושה. אני חושבת שהיא נטועה היטב בהצהרת כוונות חוזרת ונשנית ומתועדת.
אנשים רבים לא מבינים מדוע מעוניינת איראן לתקוף את ישראל, ועל כן מתקשים לקבל את האיום. אז מדוע באמת מעוניין אחמדיניג'אד לתקוף את ישראל?
בקצרה:
אחמדיניג'אד משתייך לכת קטנה בתוך השיעה, שמאמינה שהאימאם הנסתר יופיע שוב בעולם (בדמותו של אחמדיניג'אד כמובן), לאחר שתושמד 80%
מאוכלוסיית העולם. אותה כת מאמינה שיש לפעול לדחיקת הקץ ולהגשמת הנבואה, והדרך הקלה לעשות כן, היא לפצוח במלחמה גרעינית (ע"י התקפת ישראל).
לקריאה נרחבת
ובסרטון (יבשושי משהו, למרבה הצער) בן 10 דקות
מסקנה מוזרה... אני חשה דאגה עמוקה למצב זכויות האדם שם.
אני חולקת עליך שתחושת האיום תלושה. אני חושבת שהיא נטועה היטב בהצהרת כוונות חוזרת ונשנית ומתועדת.
אנשים רבים לא מבינים מדוע מעוניינת איראן לתקוף את ישראל, ועל כן מתקשים לקבל את האיום. אז מדוע באמת מעוניין אחמדיניג'אד לתקוף את ישראל?
בקצרה:
אחמדיניג'אד משתייך לכת קטנה בתוך השיעה, שמאמינה שהאימאם הנסתר יופיע שוב בעולם (בדמותו של אחמדיניג'אד כמובן), לאחר שתושמד 80%
מאוכלוסיית העולם. אותה כת מאמינה שיש לפעול לדחיקת הקץ ולהגשמת הנבואה, והדרך הקלה לעשות כן, היא לפצוח במלחמה גרעינית (ע"י התקפת ישראל).
לקריאה נרחבת
ובסרטון (יבשושי משהו, למרבה הצער) בן 10 דקות
-
טליה אלמתן
סליחה לא עניתי על
מה זה אומר בשבילך, אותו מוסר יהודי.
זה אומר שיש לי זכות להגנה עצמית. וכן, גם לפני שהותקפתי, כאשר אני יודעת שיש כוונה לתקוף אותי.
מה זה אומר בשבילך, אותו מוסר יהודי.
זה אומר שיש לי זכות להגנה עצמית. וכן, גם לפני שהותקפתי, כאשר אני יודעת שיש כוונה לתקוף אותי.
-
-
- הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
- דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*
טליה אלמתן
אני רק שאלה-
אולי פשוט נחזיר את הדף למה חדש?
הרי העבירה אותו לשם מישהי אנונימית כלשהי, שאפילו לא מוכנה לעמוד מאחורי המעשה שלה.
נראה לי שכולם מסכימים שהדף שלך יכול להיות באתר, ושמי שלא רוצה לקרוא אותו (אני למשל) לא חייב להיכנס אליו.
מה דעתך?
הרי העבירה אותו לשם מישהי אנונימית כלשהי, שאפילו לא מוכנה לעמוד מאחורי המעשה שלה.
נראה לי שכולם מסכימים שהדף שלך יכול להיות באתר, ושמי שלא רוצה לקרוא אותו (אני למשל) לא חייב להיכנס אליו.
מה דעתך?
טליה אלמתן
אני בעד. אבל להכריח את עולם חדש להכנס אליו פעם בשבוע.
מי בעד?
צוויל
אני בעד. אבל להכריח את עולם חדש להכנס אליו פעם בשבוע.
מי בעד?
צוויל
-
טליה אלמתן
_אולי פשוט נחזיר את הדף למה חדש?
נראה לי שכולם מסכימים שהדף שלך יכול להיות באתר, ושמי שלא רוצה לקרוא אותו (אני למשל) לא חייב להיכנס אליו._
ומה עם 2 הדפים האחרים ?
גילוי נאות : אני אישית לא סובלת את הדפים : הימין בתקשורת הישראלית ו אני גזעני
לדעתי הם עושים שירות רע מאוד לימין (את הדף השלישי אני לא ממש מכירה)
אבל סתימת הפיות כאן מקוממת ממש
שאלתי את יונת
עד כה לא קיבלתי תשובה
לדעתי גם לא אקבל, אני חושבת שהיא מחכה שהעניין ירגע ויתקבע
נראה לי שכולם מסכימים שהדף שלך יכול להיות באתר, ושמי שלא רוצה לקרוא אותו (אני למשל) לא חייב להיכנס אליו._
ומה עם 2 הדפים האחרים ?
גילוי נאות : אני אישית לא סובלת את הדפים : הימין בתקשורת הישראלית ו אני גזעני
לדעתי הם עושים שירות רע מאוד לימין (את הדף השלישי אני לא ממש מכירה)
אבל סתימת הפיות כאן מקוממת ממש
שאלתי את יונת
עד כה לא קיבלתי תשובה
לדעתי גם לא אקבל, אני חושבת שהיא מחכה שהעניין ירגע ויתקבע
-
טליה אלמתן
אה טלי
נכנסתי עכשיו לדף על באופן טבעי ופוליטיקה
וממש התרשמתי ממך לטובה
חייבת לומר
בוויכוח בינינו על הדרך
אני מתחילה להשתכנע שאולי את צודקת (-:
נכנסתי עכשיו לדף על באופן טבעי ופוליטיקה
וממש התרשמתי ממך לטובה
חייבת לומר
בוויכוח בינינו על הדרך
אני מתחילה להשתכנע שאולי את צודקת (-:
-
טליה אלמתן
_אני רק שאלה-
אולי פשוט נחזיר את הדף למה חדש?_
אם החלטנו שזה הכלל לגבי הדפים הפוליטיים - אז ברוווור. מהלך הרוחות נראה שהפלונית הממדרת גם לא תחזיר אותו לשם שוב על דעת עצמה.
אולי פשוט נחזיר את הדף למה חדש?_
אם החלטנו שזה הכלל לגבי הדפים הפוליטיים - אז ברוווור. מהלך הרוחות נראה שהפלונית הממדרת גם לא תחזיר אותו לשם שוב על דעת עצמה.
טליה אלמתן
טליה, אני ממש לא יכולה לשתוק יותר. אפילו את, עם דרכייך הכוחניות והמיתממות, יודעת היטב שדיונים על עריכה לא מתבצעים ב{{}}ככר השוק, ובטח לא מתקבלות שם החלטות על מחיקה של קבוצת דפים שהרבה כותבים השקיעו בהם את הנשמה והם חשובים להרבה אנשים. אז למחוק בשיטתיות דפים--מהלך שתמכו בו נשים ספורות ביותר בדף שרבים בכלל לא ידעו שיש בו דיון על העניין--זה רחוק מתמים.
-
טליה אלמתן
קוראת
פניה ראשונה שלך אלי, בדפבית שלי, ובחרת לשלב בה מילים כגון: דרכייך הכוחניות והמיתממות
אולי תרצי לנסות ולהיכנס לדו שיח בדרך אחרת? או שלא התכוונת שאני אדבר אליך בחזרה?
אולי בגלל שאין לך דף בית, קשה לך לראות כמה זה לא נעים שמישהו מתפרץ אליך הביתה ודופק לך סטירה.
פניה ראשונה שלך אלי, בדפבית שלי, ובחרת לשלב בה מילים כגון: דרכייך הכוחניות והמיתממות
אולי תרצי לנסות ולהיכנס לדו שיח בדרך אחרת? או שלא התכוונת שאני אדבר אליך בחזרה?
אולי בגלל שאין לך דף בית, קשה לך לראות כמה זה לא נעים שמישהו מתפרץ אליך הביתה ודופק לך סטירה.
-
טליה אלמתן
טליה אני בשוק
את מגיבה ?
הרי תמיד הם מתבטאים כלפייך כך, מה השתנה ?
את מגיבה ?
הרי תמיד הם מתבטאים כלפייך כך, מה השתנה ?
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2012, 17:15
טליה אלמתן
קוראת מהצד ומרגישה צורך לתת
-
טליה אלמתן
תודה מבקרת - בדיוק הרגשתי צורך לקבל חיבוק
-
- הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
- דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*
טליה אלמתן
הי טליה-
עכשיו, כשקצת נרגע (כך לפחות נראה לי), רציתי להגיד שנראה לי שהיה עדיף אם בתור "מחאה" היית מעבירה את דפי הפוליטיקה לאזור מקלט, או רק מציינת שהם מועמדים לכך, ולא מתייגת כדפים למחיקה.
הרי זה מה שעשו לך (הגלייה, ולא מחיקה), ונראה לי שזה היה משיג את אותו אפקט, רק פחות פוגע בנשים שפעילות בדפים האלו.
(נאמר כהצעה עניינית, ולא כפתיח לוויכוח, ולכן מומלץ לקרוא בטון נינוח (-:)
עכשיו, כשקצת נרגע (כך לפחות נראה לי), רציתי להגיד שנראה לי שהיה עדיף אם בתור "מחאה" היית מעבירה את דפי הפוליטיקה לאזור מקלט, או רק מציינת שהם מועמדים לכך, ולא מתייגת כדפים למחיקה.
הרי זה מה שעשו לך (הגלייה, ולא מחיקה), ונראה לי שזה היה משיג את אותו אפקט, רק פחות פוגע בנשים שפעילות בדפים האלו.
(נאמר כהצעה עניינית, ולא כפתיח לוויכוח, ולכן מומלץ לקרוא בטון נינוח (-:)
-
טליה אלמתן
את ענקית
(-:
(-:
טליה אלמתן
אוי ויי זמיר דיברו אלי לא יפה בדף הבית שלי, חדרו אלי הביתה. מי הרשה להם.... לחדור הביתה זה לא לרשום בדף בית, לחדור הביתה זה לגנוב אדמה כמו ששודדי מגרון עושים.
אוהבת ויכוחים פוליטיים... מקווה שתאהבי את זה.
דרך אגב, אולי בכל זאת האתר הזה אינו מקום מתאים להגשמת מאווייך בוויכוחים פוליטיים?
אוהבת ויכוחים פוליטיים... מקווה שתאהבי את זה.
דרך אגב, אולי בכל זאת האתר הזה אינו מקום מתאים להגשמת מאווייך בוויכוחים פוליטיים?
-
טליה אלמתן
דע
אשמח לשמוע למי שייכת אדמת היישוב מגרון. בית המשפט עוד לא שמע - אין בעלים לאדמה הזו.
בנוסף, מקרים דומים בכל רחבי הארץ נפתרים בפשרה פיננסית. אף אחד לא נזרק מביתו בת"א. מדוע להפלות את תושבי מגרון?
ההתנחלויות של שטחי 67' הוקמו רובן ככולן על אדמות שלא היו מיושבות מעולם. לעומת זאת, קיבוצים רבים בגליל וערים רבות בשרון הוקמו על חורבות יישובים של ערבים ב-48'. מה נשמע לך יותר צודק?
אשמח מאוד לשמוע את תשובותיך. אפשר גם בדף פוליטי לבחירתך, או כאן איך שנח!
אולי בכל זאת האתר הזה אינו מקום מתאים להגשמת מאווייך בוויכוחים פוליטיים?
למה? לא הבנתי. הנושא עולה לדיון מדי כמה חודשים, אבל בינתיים נקבע בכל פעם להמשיך. מוזמנת להצטרף בדיון הבא ולהשמיע את קולך. זה מאוד יצער אותי אם יוחלט להפסיק לדון כאן על פוליטיקה, אבל אקבל את הכרעת הקהילה, שאני חלק ממנה, ורוצה בטובתה.
אשמח לשמוע למי שייכת אדמת היישוב מגרון. בית המשפט עוד לא שמע - אין בעלים לאדמה הזו.
בנוסף, מקרים דומים בכל רחבי הארץ נפתרים בפשרה פיננסית. אף אחד לא נזרק מביתו בת"א. מדוע להפלות את תושבי מגרון?
ההתנחלויות של שטחי 67' הוקמו רובן ככולן על אדמות שלא היו מיושבות מעולם. לעומת זאת, קיבוצים רבים בגליל וערים רבות בשרון הוקמו על חורבות יישובים של ערבים ב-48'. מה נשמע לך יותר צודק?
אשמח מאוד לשמוע את תשובותיך. אפשר גם בדף פוליטי לבחירתך, או כאן איך שנח!
אולי בכל זאת האתר הזה אינו מקום מתאים להגשמת מאווייך בוויכוחים פוליטיים?
למה? לא הבנתי. הנושא עולה לדיון מדי כמה חודשים, אבל בינתיים נקבע בכל פעם להמשיך. מוזמנת להצטרף בדיון הבא ולהשמיע את קולך. זה מאוד יצער אותי אם יוחלט להפסיק לדון כאן על פוליטיקה, אבל אקבל את הכרעת הקהילה, שאני חלק ממנה, ורוצה בטובתה.
טליה אלמתן
בית המשפט עוד לא שמע? מממ... בשביל שבית המשפט ישמע את מה שרציתם שונה החוק ונבחר אב בית הדין "משלנו" (דברי יריב לוין). אופס, גם השופט משלנו בשבתו בראש ההרכב שדן במגרון קבע שיש לפנות את הגזלנים.
טליה אלמתן
ואפרופו אף אחד לא נזרק מביתו בת"א... נסי לא לשלם שכר דירה חודשיים. הליך מהיר, צו פינוי ותלווי על ידי שוטר לדלת. פשרה פיננסית ? למה שמישהו יתפשר עם פולשים? אלא אם כן הם ממשפחת אלפרון ואז הוא מפחד. היית רוצה לדמות את תושבי מגרון לאלפרונים? בשום שלב לא דיברתי על צדק אלא על חוק. ואת מגינה על עבריינים.
-
טליה אלמתן
פלונית
אין בעלים מוכרים לקרקע של מגרון. שלום עכשיו הפכו עולמות ולא הצליחו למצוא. למרות זאת - פינו.
לעומת זאת, הבה נבחן את מצבם של בדואים שהתיישבו על אדמתו של אדם קיים, חי, ואפילו מוכר לבית המשפט כבעלים החוקי.
בשום שלב לא דיברתי על צדק אלא על חוק. ואת מגינה על עבריינים.
אתלה באילנו תגבוהים: ציטוט מאת מרטין לותר קינג: "המחסום המכשיל ביותר במאבקו של האדם השחור למען החופש, הוא לא חבר מועצת העיר הלבן, או איש הקו-קלקס-קלן, אלא האיש הלבן המתון, אשר מסור יותר ל'סדר' מאשר לצדק; אשר מעדיף שלום שלילי שהוא העדרה של מתיחות, על-פני שלום חיובי שהוא נוכחותו של צדק; זה אשר תמיד אומר: 'אני מסכים עם היעדים של מאבקך, אבל איני יכול להסכים עם שיטות הפעולה הישירה שלך'; זה אשר באופן פטרנליסטי מאמין שהוא יכול לקבוע את לוח הזמנים לחירותו של האחר; זה אשר חי על פי תפיסה מיתית של הזמן ואשר תמיד מציע לאדם השחור להמתין ל'זמן נוח יותר'"
אין בעלים מוכרים לקרקע של מגרון. שלום עכשיו הפכו עולמות ולא הצליחו למצוא. למרות זאת - פינו.
לעומת זאת, הבה נבחן את מצבם של בדואים שהתיישבו על אדמתו של אדם קיים, חי, ואפילו מוכר לבית המשפט כבעלים החוקי.
בשום שלב לא דיברתי על צדק אלא על חוק. ואת מגינה על עבריינים.
אתלה באילנו תגבוהים: ציטוט מאת מרטין לותר קינג: "המחסום המכשיל ביותר במאבקו של האדם השחור למען החופש, הוא לא חבר מועצת העיר הלבן, או איש הקו-קלקס-קלן, אלא האיש הלבן המתון, אשר מסור יותר ל'סדר' מאשר לצדק; אשר מעדיף שלום שלילי שהוא העדרה של מתיחות, על-פני שלום חיובי שהוא נוכחותו של צדק; זה אשר תמיד אומר: 'אני מסכים עם היעדים של מאבקך, אבל איני יכול להסכים עם שיטות הפעולה הישירה שלך'; זה אשר באופן פטרנליסטי מאמין שהוא יכול לקבוע את לוח הזמנים לחירותו של האחר; זה אשר חי על פי תפיסה מיתית של הזמן ואשר תמיד מציע לאדם השחור להמתין ל'זמן נוח יותר'"
-
טליה אלמתן
ואפרופו אף אחד לא נזרק מביתו בת"א... נסי לא לשלם שכר דירה חודשיים.
לא הסברתי עצמי טוב.
התייחסתי למצב בו אדם רוכש בניין בת"א, ומסתבר שיש בעלים חוקיים אחרים לקרקע. במצב כזה הצדדים יגיעו להסדר פיננסי. בכל מקרה המבנה לא יהרס.
לא הסברתי עצמי טוב.
התייחסתי למצב בו אדם רוכש בניין בת"א, ומסתבר שיש בעלים חוקיים אחרים לקרקע. במצב כזה הצדדים יגיעו להסדר פיננסי. בכל מקרה המבנה לא יהרס.
טליה אלמתן
הי טליה
רציתי לשאול, מתוך סקרנות בלבד, מדוע לא התייחסת להרהורי פסח שכתבתי בדף על הימין בתקשורת. נכון שלא הייתי פעילה כמה זמן, אבל תהיתי לדעתך על הענין, בייחוד שהדגשת את חשיבות הדיונים (בפרשת אזור מקלט...)
בכל מקרה חג שמח, תודה.
פ
(אין לי דפבית אז אציץ כאן לתשובה)
ושוב המרגיעון נפלא: ״באופן טבעי כולנו שייכים״ (אני מניחה שרק השאלה לאן, נותרה)
רציתי לשאול, מתוך סקרנות בלבד, מדוע לא התייחסת להרהורי פסח שכתבתי בדף על הימין בתקשורת. נכון שלא הייתי פעילה כמה זמן, אבל תהיתי לדעתך על הענין, בייחוד שהדגשת את חשיבות הדיונים (בפרשת אזור מקלט...)
בכל מקרה חג שמח, תודה.
פ
(אין לי דפבית אז אציץ כאן לתשובה)
ושוב המרגיעון נפלא: ״באופן טבעי כולנו שייכים״ (אני מניחה שרק השאלה לאן, נותרה)
-
טליה אלמתן
ווי ווי אין לי מושג על מה מדובר! מחילה! אני בעומס פסח נקיונות מטורפים וגם הבלגן הזה שהיה פה... בטח התפספס לי!
בחייך תזכירי לי אחרי החג עוד פעם, כי בטוח אני שוכחת מזה שניה אחרי שאני קמה מהמחשב!
בחייך תזכירי לי אחרי החג עוד פעם, כי בטוח אני שוכחת מזה שניה אחרי שאני קמה מהמחשב!
טליה אלמתן
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לא הסברת טוב וגם לא צדקת. במידה ומישהו נכנס לדירה כתוצרה ממרמה כזו או אחרת , הדירה תוחזר לבעליה החוקיים וזה שנכנס אליה שלא כדין ייצא ללא כל פיצוי ויהיה ככל קורבן פשע.
אשר לבעלים החוקיים, ירצה יהרוס אותה, ירצה ישאיר אותה...
זה בדיוק המצב שיקרה אם תרכשי אוטו שיסתבר אחר כך כגנוב ובגלל זה את טורחת לשלם לדואר כדי שיבדקו במחשביהם שהאוטו לא גנוב, מעוקל וכו'.
לא הסברת טוב וגם לא צדקת. במידה ומישהו נכנס לדירה כתוצרה ממרמה כזו או אחרת , הדירה תוחזר לבעליה החוקיים וזה שנכנס אליה שלא כדין ייצא ללא כל פיצוי ויהיה ככל קורבן פשע.
אשר לבעלים החוקיים, ירצה יהרוס אותה, ירצה ישאיר אותה...
זה בדיוק המצב שיקרה אם תרכשי אוטו שיסתבר אחר כך כגנוב ובגלל זה את טורחת לשלם לדואר כדי שיבדקו במחשביהם שהאוטו לא גנוב, מעוקל וכו'.
טליה אלמתן
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
יתירה מכך, בשונה מכל קורבן פשע אשר מפסיד הכל, במקרה מגרון המדינה הציאה להם לבנות על חשבונה (חשבונינו) דיור חליפי כך שמצבם טוב הרבה יותר, וזאת חרף העובדה שבעצם בחירתם לגור מחוץ לגבולות המדינה וביישוב שאינו מוסדר היה עליהם לדעת שהם עשויים להתפנות ביום מן הימים.
אפרופו שיוויות שאתו את כל כך אוהבת. מצבו של מגרון דומה ליישוב בדואי לא מוכר. אך בשונה מיישוב בדואי לא מוכר, יש בו כביש, מים זורמים, חשמל וטלפון.
יתירה מכך, בשונה מכל קורבן פשע אשר מפסיד הכל, במקרה מגרון המדינה הציאה להם לבנות על חשבונה (חשבונינו) דיור חליפי כך שמצבם טוב הרבה יותר, וזאת חרף העובדה שבעצם בחירתם לגור מחוץ לגבולות המדינה וביישוב שאינו מוסדר היה עליהם לדעת שהם עשויים להתפנות ביום מן הימים.
אפרופו שיוויות שאתו את כל כך אוהבת. מצבו של מגרון דומה ליישוב בדואי לא מוכר. אך בשונה מיישוב בדואי לא מוכר, יש בו כביש, מים זורמים, חשמל וטלפון.
-
- הצטרפות: 18 פברואר 2010, 14:54
- דף אישי: הדף האישי של הפיה_מיכלית*
טליה אלמתן
תודה:))))
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
טליה אלמתן
תודה טליה @}
כיף לשמוע ממך
כיף לשמוע ממך
-
טליה אלמתן
הי טלי
תעזרי לי להרחיב את השכלתי טוב ?
נמאס לי לעשות כל הזמן אותו אייקון (כך נקראים הציורים ? )
אני רוצה שתציירי לי הרבה פרצופים בדף שלי עם הסימן ליד וכך אדע איך לעשות
לדוגמא :
( _ : (-:
תודה ושיהיה שבוע נפלא
תעזרי לי להרחיב את השכלתי טוב ?
נמאס לי לעשות כל הזמן אותו אייקון (כך נקראים הציורים ? )
אני רוצה שתציירי לי הרבה פרצופים בדף שלי עם הסימן ליד וכך אדע איך לעשות
לדוגמא :
( _ : (-:
תודה ושיהיה שבוע נפלא
-
טליה אלמתן
ועוד מילה על ההיא מהמייל
אבל היא ממש תותחית, כותבת לעניין, מרתקת, (הדעות זוועה כמובן)
לא יודעת איך פספסתי אותה עד עכשיו
אני מתחילה להשתכנע (-:
(עברתי עכשיו על כל מיני דפים רק כדי לקרא אותה)
אבל היא ממש תותחית, כותבת לעניין, מרתקת, (הדעות זוועה כמובן)
לא יודעת איך פספסתי אותה עד עכשיו
אני מתחילה להשתכנע (-:
(עברתי עכשיו על כל מיני דפים רק כדי לקרא אותה)
-
טליה אלמתן
חוץ מזה
מדהים בעיניי איך היא מצליחה להיות הכי קיצונית והכי אנטי ובכל זאת לא לרדת ברמה ולא להתקיף באופן אישי
בקיצור היה מעניין, אבל מה יהיה עם הצעת המחקר ?
חוזרת ללמוד
מדהים בעיניי איך היא מצליחה להיות הכי קיצונית והכי אנטי ובכל זאת לא לרדת ברמה ולא להתקיף באופן אישי
בקיצור היה מעניין, אבל מה יהיה עם הצעת המחקר ?
חוזרת ללמוד
טליה אלמתן
הי טליה,
צ'מעי, קורים שם בדף שלך דברים מדהימים... הדרמה האחרונה לגביו אכן הקפיצה אותו לרשימת רבי המכר לזמן מה (-: .
אני עצמי קורא שם הרבה עוינות=פחד מצד הכותבים כנגדך (לא כולם), לא מעט תגובות אישיות במקום עניניות ולא מעט טיעונים מתנצחים, אבל who are we kidding, לא ציפית למשהו אחר...
תמיד ניתן לבור את שאור מן המוץ מן העיסה או איך שזה הולך...
צוויל
צ'מעי, קורים שם בדף שלך דברים מדהימים... הדרמה האחרונה לגביו אכן הקפיצה אותו לרשימת רבי המכר לזמן מה (-: .
אני עצמי קורא שם הרבה עוינות=פחד מצד הכותבים כנגדך (לא כולם), לא מעט תגובות אישיות במקום עניניות ולא מעט טיעונים מתנצחים, אבל who are we kidding, לא ציפית למשהו אחר...
תמיד ניתן לבור את שאור מן המוץ מן העיסה או איך שזה הולך...
צוויל
-
- הצטרפות: 15 אפריל 2012, 20:28
טליה אלמתן
אויש, זה נורא מסקרן. גם אני רוצה לקרוא מישהי כזאת ואין לי מושג על מי אתן מדברות. למה מחאמות צריכות להיות בשו שו?
אויש, זה נורא מסקרן. גם אני רוצה לקרוא מישהי כזאת ואין לי מושג על מי אתן מדברות. למה מחאמות צריכות להיות בשו שו?
-
טליה אלמתן
חחח אם אבישג א לא תתנגד, אני מוכנה לגלות לך, במייל, אם וכאשר תזדהי בכינוי מוכר ובלי לרמות כמובן!
טליה אלמתן
טליה יקירתי, מדוע את מרגישה שלא במיטבך?
דע , בתור המייצג התורן של המבט השמאלני בין באי האתר, אכן מפגין נוכחות רבה (כמעט בלעדית לאורך מסכים שלמים, לעיתים) וגם התנסחות רהוטה.
נראה לי שהוא החליט להראות לך.
את עבורו "הימין", והוא ידרוש ממך להסביר את זיהום אקוויפר החוף ע"י מעריצי גולדשטיין. קראתי פניה או שתיים אליך בגוף ראשון רבים (-: את לא יכולה להתחמק מזה ואין לך צורך, לדעתי, זה שלו.
אם יטב בעיני שניכם, יהיה פה דיון שבסופו לא תסכימו כנראה, אבל אולי יהיה שיח אישי ואנושי יותר. ואין זה דבר פעוט...
צוויל
דע , בתור המייצג התורן של המבט השמאלני בין באי האתר, אכן מפגין נוכחות רבה (כמעט בלעדית לאורך מסכים שלמים, לעיתים) וגם התנסחות רהוטה.
נראה לי שהוא החליט להראות לך.
את עבורו "הימין", והוא ידרוש ממך להסביר את זיהום אקוויפר החוף ע"י מעריצי גולדשטיין. קראתי פניה או שתיים אליך בגוף ראשון רבים (-: את לא יכולה להתחמק מזה ואין לך צורך, לדעתי, זה שלו.
אם יטב בעיני שניכם, יהיה פה דיון שבסופו לא תסכימו כנראה, אבל אולי יהיה שיח אישי ואנושי יותר. ואין זה דבר פעוט...
צוויל
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
טליה אלמתן
גם אני סקרנית
תני רמז!
תני רמז!
-
טליה אלמתן
אולי עדי ל?
-
טליה אלמתן
נראה לי שהוחמצה כאן המשמעות של הבטוי " עין תחת עין", הוא מתייחס למצב בו יש לאדם עבד, לרוב זר שנמצא תחת חסותו ונחשב לרכושו. אותו בעל עבדים יכול לטעות ולחשוב שיש לו הזכות להכות את העבד על מנת לחנך אותו או לשם סיפוק צרכים סאדיסטים, אך לא כך הדבר. גם אם העבד נחשב לרכושך, במידה ותפגע לו בעין, תשלם לו סכום השווה ערך לעין שאיבד בגללך. מאוד סוציאליסטי, מאוד הומאני ומאוד מתקדם. העבד אינו אובייקט אלא סובייקט. את יכולה לקחת את זה לאיזה כיוון שאת רוצה, אבל זה הפסוק, וזה חלק מגוף ידע מורכב, מלא סתירות פנימיות ומרובה קולות שנקרא המוסר היהודי.
-
טליה אלמתן
תודה!
-
- הצטרפות: 22 פברואר 2011, 12:07
- דף אישי: הדף האישי של עכשיו_טוב*
טליה אלמתן
תודה על המידע בענייני שיניים!
טליה אלמתן
הי טלי,
שתי שאלות. האחת קראתי בככר השוק שאת מכבסת בחומץ. ז"א בכלל בלי אבקת כביסה? אני יודעת על חומץ במקום מרכך אבל במקום אבקה?
שאלה שניה: אני עומדת ללדת בקרוב עם שרהלה ותהיתי אם יש לך בריכה להשאלה. אני גרה לא רחוק ממך - בנחושה, בעמק האלה.
אשמח לתשובות בדף בית שלך או בככר השוק.
תודה אילת - נפגשנו פעם במגן דן, אלקנה. עשיתם על האש אצל השכן שלנו דאז, לביא.
שתי שאלות. האחת קראתי בככר השוק שאת מכבסת בחומץ. ז"א בכלל בלי אבקת כביסה? אני יודעת על חומץ במקום מרכך אבל במקום אבקה?
שאלה שניה: אני עומדת ללדת בקרוב עם שרהלה ותהיתי אם יש לך בריכה להשאלה. אני גרה לא רחוק ממך - בנחושה, בעמק האלה.
אשמח לתשובות בדף בית שלך או בככר השוק.
תודה אילת - נפגשנו פעם במגן דן, אלקנה. עשיתם על האש אצל השכן שלנו דאז, לביא.
-
טליה אלמתן
אה מה את אומרת עם כל הבנות האלה? איזה יופי! אתם בהרחבה של נחושה עכשיו?
בשמחה אשאיל לך את הבריכה. רוצה לבקר אותנו?
בשמחה אשאיל לך את הבריכה. רוצה לבקר אותנו?
טליה אלמתן
איזה כייף את זוכרת אותנו... נשמח לבוא לבקר. איפה אתם בדיוק? ותודה על הבריכה
-
טליה אלמתן
אנחנו בתלם צומת בית גוברין פונים שמאלה (לכיוון קרית ארבע), ונוסעים ישר-ישר-ישר, אחרי המחסום, אחרי הככר של תרקומיא-עידנא, אחרי שתראו מימין את אדורה, תראו משמאל את תלם! מצומת בית גוברין זה בערך 15 דקות נסיעה. איזה יופי שתבואו יישר כח!
טליה אלמתן
יופי אז צריך לראות מתי זה מסתדר אני רוצה לבוא עם בעלי והבנות אז צריך לתאם בין כולם. אצלנו הבנות בבוקר בבי"ס והבעל עובד אחה"צ .
בקיצור, נמצא יום שמתאים לכולם!!!
בקיצור, נמצא יום שמתאים לכולם!!!
-
טליה אלמתן
מקווה שזה יהיה לפני הלידה
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 14:24
- דף אישי: הדף האישי של סו_סו*
טליה אלמתן
הי טליה
לגבי שאלתך לגבי תגובה לאחר נטילת משכך כאבים.
זו תופעה ידועה. בד"כ קורה עם משככי כאבים מסוג חזק, שהם מגזרות של אופיום ומורפיום ,כמו פרקוסט, אוקסיקונטין, M.I.R, M.C.R וכו'. אבל גם נתקלתי בתופעה זו במשככי כאב מסוגים יותר חלשים.
נתקלתי במסגרת עבודתי במסגרות שונות בהן עבדתי. אני אחות במקצועי.
שיהיה יום טוב
לגבי שאלתך לגבי תגובה לאחר נטילת משכך כאבים.
זו תופעה ידועה. בד"כ קורה עם משככי כאבים מסוג חזק, שהם מגזרות של אופיום ומורפיום ,כמו פרקוסט, אוקסיקונטין, M.I.R, M.C.R וכו'. אבל גם נתקלתי בתופעה זו במשככי כאב מסוגים יותר חלשים.
נתקלתי במסגרת עבודתי במסגרות שונות בהן עבדתי. אני אחות במקצועי.
שיהיה יום טוב
-
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 14:24
- דף אישי: הדף האישי של סו_סו*
טליה אלמתן
שמחה שהצלחתי להרגיע אותך
כמובן שכשהתופעה הזו קורית יש לשקול החלפת כדור / הפחתת מינון.
כמובן שכשהתופעה הזו קורית יש לשקול החלפת כדור / הפחתת מינון.
טליה אלמתן
הי טליה!
באתי לתת תמיכה וחיבוק (אני לא יודעת להשתמש בסמלים..) על אף שאני לא חדשה באתר , אני יותר קוראת פחוט משתתפת בדיונים.
באתי לתת תמיכה וחיבוק (אני לא יודעת להשתמש בסמלים..) על אף שאני לא חדשה באתר , אני יותר קוראת פחוט משתתפת בדיונים.