ילדים בלידת בית

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני עם ילדה בגיל זהה בלידה של אחיה בחרתי שלא תהיה.
שריינתי את אחותי שתבוא לחקת אותה [היא גרה אז 10 דקות מאיתנו].
בסוף הילדה נרדמה [לשנת צהריים] בדיוק כשהתחילה הלידה להתקדם והמיילדת הגיעה והתעוררה שעתיים אחר כך.
ואז מאחר ולאחותי לקח זמן אבא שלה לקח אותה לאחותי וחזר בדיוק לראות את הבן שלו נולד...
בלידה הבאה היא עמדה ליד המיילדת וראתה את אחותה נולדת...
מהנסיון שלי אני חושבת שכדאי לשריין מישהו שיוכל לבוא ולקחת אותה ולהבהיר לו שאם אתם מזעיקים שיבואו מייד.
ואם יתאים לך שהיא תהיה נוכחת בלידה אז לא תזעיקו...

ולגבי לילה בלעדיכם - גם אצלנו זה היה ככה באחת הלידות ילדה שת שנה ותשע לילה ראשון בלעדינו הסתדרה מעולה.

ומאחלת לידה טובה ופוסט קל..
רונ_צ'ה*
הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי רונ_צ'ה* »

אוטוטו שבוע 16, ואני מתחילה כבר עכשיו לתכנן... כשאלד, תהיה לי בת 4.4. היא ילדה נהדרת ורגישה בצורה בלתי רגילה, אבל אני מרגישה שאני לא אוכל להתפנות ללידה או אליה בלידה, ואני מנסה לחשוב מה יהיה הסידור הכי נכון עבורה. יש לי תחושת בטן חזקה מאד שתהיה לידה מהירה למדי. אני מנסה לחשוב גם על סידורים ל"חילוץ" שלה מהבית, וגם - מה לעזאזל עושים אם הלידה מתקדמת כל כך מהר והיא עוד פה?
לא יודעת, אולי אני מנסה רק לאוורר את התחושות כדי לעשות סדר מנטלי....
פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

אולי להתחיל להרגיל אותה עכשיו לאיזושהי בייביסיטר שגרה קרוב כך שאם באמת תצטרכי שיוציאו אותה עכשיו מהבית תהיה מישהי קרובה להזעיק? [ועל הדרך גם מישהי שתוכל לעזור כשתיהיי בסוף ההריון ואחרי לידה]
אולי חברה שהילדה מכירה ויכולה להגיע מעכשיו לעכשיו? או אמא של חברה של הילדה שגרה קרוב ומוכנה להתגייס למקרה חירום כזה?
אמא_של_דגיגונת*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2007, 11:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_דגיגונת*

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי אמא_של_דגיגונת* »

הבת שלי היתה בדיוק בגיל הזה כשנכחה בלידת הבית של אחיה. גם לי היו התלבטויות דומות. הייתי בטוחה שתהיה לי לידת בזק אבל בסוף ילדתי "רק" תוך 5 שעות. אמא שלי בסוף זו שהגיעה תוך שעה, אבל ארגנתי מראש עוד חברות קרובות לגיבוי במקרה והלידה תהיה מאד מהירה.
יש לך עוד זמן עד ללידה... אל דאגה :)
הייתי במקביל עובדת על הכנה של הילדה למקרה והיא אכן תהיה נוכחת. אצלנו מאד עזרו סרטים של לידות עם ילדים, הוצאת קולות משותפת, כניסה לבריכת הלידה...
אצלנו בסוף היא התעוררה אבל היתה כל הלידה במטבח הסמוך עם אמא שלי, הן הכינו עוגת יומולדת לתינוקי :)... היה ממש טוב ובדיוק כמו שקיוויתי שיהיה. מסתבר שאכן מחשבות מייצרות מציאות :) מוזמנת לקרואת את סיפור לידת הבית החלומית של שלו :)
פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

נושא קצת עצוב בעיני אבל הייתי חייבת לכתוב כמה מילים..
לאחר שקראתי עשרות סיפורי לידה מעוררי השראה, הופתעתי לגלות בתוכם כמה אמהות
מאוד אינטיליגנטיות ו"מודעות" ששקלו את השתתפות ילדיהן בלידה הביתית
ילדים בגיל גן...!
אני לא רוצה לצטט כדי לא לפגוע במישהי, אבל היתה אישה שתארה את ילדה הקטן כחבר הכי טוב שלה שליוה אותה באולטראסאונד והראשון לדעת על ההריון..ואיך איך יתכן שלא יהיה בלידה..
ואני רוצה לשאול את אותה אמא..מדוע ילדך צריך לראות אותך מדממת, צורחת?
מדוע להכניס אותו לטראומה שיש אף שאומרים שלבעל היא קשה...
מדוע לא תשתפי אותו בפרק: כיצד ילדים באים לעולם? זה לפחות ללא כאב ודם....

מדוע אין חוק שאוסר על אמהות שאבדו את ההגיון הטבעי שלהן לפגוע בילדיהן?
לדעתי זו בבחינת התעללות לשמה..אמנם עם כוונות טבעיות וטובות אבל התוצאה...איומה.
כאב לי כל כך לראות שאמהות שוכחות שילד הוא ילדן הוא לא חבר שלהן,,היא האמא
ותפקידה לגונן עליהם.

זהו הייתי חייבת לשתף בכמה מילים.
פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

צודקת בהחלט. לפעמים נשים ואמהות מודרניות מאבדות את האינסטינקט הטבעי לגונן על ה ילד. איפה פרטיות ואינטימיות האם. אין לדעת את ההשלכות של שיתוף קטין בתהליכי הריון ולידה של אמו על התפתחותו הפסיכולוגית בעתיד. הצבת גבולות בין אמא לילדה הקט היא הכרחית לבריאות נפשית של הילד. אמא היא אמא והבן אינו חבר אינטימי. יש לקוות שמדובר במקרה יוצא דופן ולא אופייני לאמהות ככלל
פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

פלוניות יקרות. קצת שכחתן מאיפה באנו. לידה היא אירוע ברצף החיים, בדיוק כמו מחלה או מוות. מי שממדר את הילדים שלו מאירועים כאלה סופו שיסיים את חייו גוסס לבדו בהוספיס בתשלום במקום בבית מוקף במשפחתו התומכת. דומה בעיני להורים שמסתירים מהילד ששניצל הוא תרנגולת. אצלי יודעים מאיפה בא הבשר לצלחת ואוכלים בשמחה למרות זאת, וגם מתייחסים ביתר כבוד לאוכל. בבית שלנו גם מותר לאבא ואמא לא להסכים אחד עם השני, ושומו שמיים גם לריב לפעמים לפני הילדים, ואף ילד עוד לא התחיל להשתין במיטה בלילות מההבנה האיומה שההורים שלו אנושיים.
גם_אלמונית*
הצטרפות: 03 אפריל 2012, 11:25

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי גם_אלמונית* »

לא אהבתי את הטון הצורם על השתתפות ילדים בלידה. בכל זאת אכתוב שבני הגיע לסלון חצי דקה אחרי שהתינוק נולד, ראה אותו עם הדם עליו ועלי, ראה את השמחה , האהבה וההתרגשות והיה שותף לשמחה זו יחד עם בנזוגי. אני הרגשתי בשיא הטבעיות עם זה וזה עבר לבני . אני מודה על שהיה חלק מהלידה וזה גם חיבר אותו מייד. לתינוק. ההשתתפות שלו לא היתה מתוכננת, תכננו לא לשתף ואני כל כך שמחה שבספונטניות הוא כן היה איתנו בחויה כל כך יפה וטבעית
אליה*
הצטרפות: 24 יוני 2004, 19:38

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי אליה* »

הי יקרות,צריכה עזרה וייעוץ: חברה טובה הראתה לביתה בת השלוש בתמימות רבה את סרט הלידה שלה...(היא ראתה והבת הצטרפה תוך כדי) רואים אותה שם יולדת ללא צעקות, אבל הרבה דם ובכי של התינוקת כשהיא יוצאת ...הילדה מאז עושה סיוטים ממש נראית בפוסט טראומה...מה עושים במקרה כזה? היא כמובן ישנה איתה בלילה מאז, מאוד דרוכה לכול שינוי התנהגותי ואכולת רגשות אשם...איך מתקנים את הנזק?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אולי לשחק לידה או איתה את סיפור הלידה, והפעם עם תוספת שך שכבה מילולית על מה קורה ולמה זה קורה ולמה זה בסדר.
בהתחלה כתבתי "הסברים" במקום "שכבה מילולית", אבל אני חושבת שבגיל הזה, הטון והאינטונציה של אמא כשהיא מתייחסת למה שקורה יהיו חשובים יותר מהלוגיקה. הם אלה שיוכלו לשנות את החווייה מטראומה ל"זה בסדר".
פלוני_אלמונית*

ילדים בלידת בית

שלום. אשמח להמלצות על ספרים / סרטים / סרטונים על לידה, לצפייה עם בת 2.3 לקראת אפשרות של נוכחות שלה בלידה (בעוד כחודשיים).
אמא_של_פיצית*
הצטרפות: 25 נובמבר 2012, 02:23

ילדים בלידת בית

שליחה על ידי אמא_של_פיצית* »

הי!
מחפשת ספרים, (באנגלית), סרטונים, תמונות מצגות וכל דבר שיעזור להכין את בת השלוש ללידה (בית) הקרובה לבוא בשעט 😃 )cשבוע 34)

ספרים על תינוקות והריון קראנו מלא אבל לידה ולידת בית בפרט טרם מצאתי אפילואחד באנגלית.
אשמח ללעצתכן!
כמו כן איפה אפשר לרכוש 'בובה יולדת'?

תודה רבה!
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”