מ י מצטערת על הזמן שלקח לי לענות. אני לא נכנסת באופן סדיר ולא ידעתי שאני נדרשת כ"כ.
לגן קוראים גן פצפון והוא שייך למתנ"ס במערב העיר. אל תשאלי אותי איזה מתנ"ס כי הסבתא מטפלת ברשויות. מספר הטלפון שלו הוא 03-9622046.
הגננת והמטפלת מקסימות, ולעולם לא תשמעי שם צעקות או נזיפות. המון חום ואהבה ונשיקות. הבת שלי דורשת ללכת לגן גם בשבתות, עד כדי כך! בבוקר היא מאיצה בנו שנזוז.
החצר ענקית ומוצלת. חול ומתקנים, וליד הגן רחבה גדולה עם עצים בה הייתה עכשיו המדורה למשל. יש להם שלושה חוגים בשבוע - ג'ימבורי, ריתמוזיקה והכרת הארץ (כלומר חיות, חגים, ועכשיו למשל לקראת החג הראו להם אש וגחל והם ציירו עם פחמים וכאלה - נחמד).
בגן יש 10 ילדים נדמה לי - פחות או יותר.
מה שאני פחות אוהבת זה את האוכל הלא מלא, והממתקים שמסתובבים שם יותר ממה שאני הייתי רוצה לראות (שזה כמעט בכלל), אבל הצוות נענה לדרישות שלי לתת למיה שקדי מרק מקמח מלא במקום הצהובים המזעזעים, גבינת עיזים ובשום פנים ואופן בלי במבה, כך שאת האיומים העיקריים בעיני הסרנו.
הגן עצמו מכיל 3 גנים מופרדים בגדר נמוכה - פצפון, תינוקיה ועוד גן שעכשיו נפתח לאוכלוסיה האתיופית. אין ערבוב אבל נאמר לנו ע"י הגננות שהרבה הורים "עושים אחורה פנה" כשהם רואים את זה. בעיני זה מאוד מצער, חוץ מזה שהם מתוקים נורא, נו ילדים - מה הקטע?!. לא משנה
דבר אחרון - המחיר הוא 1100 עד שעה אחת, ו1600 עד ארבע, ואפשר גם עד חמש. דבר נוסף זה ניתן להוסיף עוד מאה שקלים (אם אני לא טועה) ולקבל ארוחת צהריים גם בלי צהרון.
אני יכולה לומר היום אחרי שנתיים בגן (אנחנו מפסידות שנה קבוע) זה שממש חבל לי שהשנה עומדת להגמר, ואני בטוחה שגם למיה יהיה קשה מאוד. היא קיבלה המון ידע, אהבה וכבוד מהצוות, וגם היה כל הזמן רצון ללכת איתנו וללמוד מאיתנו (הקצת מוזרים כמובן). למשל דוגמא קטנה - בהתחלת השנה הרגשנו שמשהו לא לגמרי בסדר עם הילדה ובשיחה עם הגננות התברר לנו שהיא לאמדברת איתן בכלל למרות שבבית היא מדברת חופשי. עקב כך הן התחילו לשבת איתה קבוע בסוף יום ולקרוא לה סיפור (יותר מסובך משאר הגן כי כאמור היא מעט יותר גדולה) ולדובב אותה בשאלות. לא עבר זמן רב והענן ירד ממול עיניה.
זהו זה בכל מקרה בהצלחה. כנראה שאנחנו נמשיך לנסוע בכל בוקר על הקו ת"א-ראשל"צ, זה שווה לנו, ולכולם בהצלחה
וכמו שאומר בעלי "שאו ברכה"