מה זה "מיומנויות חברתיות"? יש המון, חלקן סותרות זו את זו, ולכל אחד יש את הסט שמתאים לו. גריינתי את זה. כל כך מדויק. לכל אחד מאיתנו (בין אם יש לו תווית של אבחון ובין אם לא) יש משהו שונה בהתנהלות החברתית שלו. כמו בכל דבר יש הגדרה של נורמה, ששמה את הילדים המאובחנים במקום שונה ממנה. אני יכולה לראות את האתגרים בהתנהלות החברתית אצל כל אחת מבנותיי, ולא רק אצל זו המאובחנת.
האמא - קראתי את הדף ברצף. בשקיקה. אם מתאים לך יש לי שתי שאלות, שעולות בי נוכח הדברים:
הראשון אם את מצליחה לראות את האמא המופלאה שאת לילד שלך, אחרי שעברו כבר כמעט 3 שנים מאז שהתחלת לכתוב כאן. אם את מצליחה לראות את המופלאה שאת עבורו ועבור שאר ילדייך.
השני - כתבת לפני קצת יותר משנה _מצאנו אדם שינחה את הצוות שעובד עם הבן שלנו וינחה גם אותנו.
זה איש עשוי זהב- עדין ואצילי וכולו טוב לב_ עדיין מלווה אתכם? האם השינוי בגישה הזה עזר לכם לשנות את ההתנהלות שלכם?
מצטרפת לרוח הדברים של
אשה במסע ו
תפילה לאם רק אכתוב אותם במילים קצת אחרות, כמו שאני רואה אותם:
זה סוג של מרתון, ריצה לטווח ארוך. חשוב מאד לבדוק את האנרגיות שלנו - ולהיות במקום של ניהול הדברים. חשוב לבחון מה נכון ומתאים לכם כתא משפחתי, בראי המשפחה כולה.
אם האיש שדיברת עליו הוא גם סוג של קייס מנג'ר - מישהו שיכול לראות את התמונה הגדולה ולעזור לכם לבחור, מתוך הכרות גם עם הילד וגם אתכם, מה הכי נכון בשלב הזה לילד ולכם כמשפחה - זה יהיה מצוין.
לבחון מה הכי נוח ומדויק לך - ולכם כמשפחה.
אני גם מרגישה לפעמים, למרות שיודעת שמחוברת מאד ונוכחת ובודקת ומטפלת וכו' - שאני לא מספיק טובה, לא מספיק עושה. ותוהה איך אנשי המקצוע אומרים לי דברים כל כך מחזקים כשאני בעצמי כזו לא מושלמת וכל הזמן נופלת במקומות הכי פשוטים, רק מתוך עומס רגשי וכללי.
ומילה לגבי הילד הקטן - את יכולה להרגיש, יותר טוב מכל אשת מקצוע או גננת, מה נכון עבורו. תתבונני. אם תרגישי שיש צורך - הכי פשוט בעיני זה להזמין את ההזדמנות לתת לזה לקרות בקלות. אם צריך - היא תגיע.
(המרגיעון כאן - אפשר להזמין הזדמנויות - מאד מדויק בעיני).
ומשהו שאני לפעמים נזהרת מלומר להורים אחרים, אבל מרגיש לי מאד נכון בעקבות הקריאה אותך - תרגישי מה נכון לך. איזו תוספת מכבידה עלייך ואיזו גורמת לך תחושת הקלה (וזה לא תמיד זו שבמציאות אנחנו פחות רצות או מתאמצות בשבילה - לפעמים דווקא זו שבשבילה עושים מהפך רציני - מרגישה מקילה וזו שבאה כאילו 'על הדרך' שותה המון אנרגיות סביבה).