להגשים חלום בחינוך אחר לילדינו

גתית_בועזסון*
הצטרפות: 18 ינואר 2007, 22:30

שליחה על ידי גתית_בועזסון* »

שלום לכולם,
עוד מלפני שנהייתי אמא, כשהייתי "רק" מורה (פרטית) למוסיקה, כבר הייתי מזועזעת למדי מדרכי הלימוד בבתי הספר, שהיו ניכרות היטב בדרכי הלמידה של התלמידים שלי, באהבתם ללמידה, בהתעניינותם לכל נושא חדש, וגם ביחסם למורים ולהורים (ההורים המסכנים, יש לציין).
את כל תלמידי תיחקרתי (ואני מתחקרת אותם עד היום) על דעתם על בית הספר, הלימודים, המורים, וכך נפסלו על הסף כל בתי הספר באיזור ירושלים, אפילו עוד לפני שילדתי את בתי הבכורה. (אם להיות הוגנת - עלי לציין שיש בית ספר אחד שלא נפסל כלל - הן עפ"י יכולות התלמידים, והן עפ"י תגובות התלמידים הנלהבות למערכת, והוא בית הספר האנתרופוסופי, שהוא בית ספר מקסים, אך לצערי לא רלוונטי לילדות שלי).
היא בת חמש, בתי הבכורה, ומשנה לשנה גדל הפחד שלי עם המפגש עם מערכת החינוך הממוסדת.
החלטתי לעשות מעשה: אני רוצה להעביר אותה לחינוך ביתי, אבל ליצור לה קבוצת למידה יום- יומית מסודרת (כמובן לא יום לימודים ארוך, כמו שנהוג בבתי הספר), עם עוד ילדים, פחות או יותר בני גילה.
את החלום הזה החלטתי שאני הולכת להגשים.
מישהו מעוניין עוד? מכיר אנשים שרוצים להצטרף? ובכלל, מה דעתכם?
גתית.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מציעה לך לעשות חיפוש על "מרכזי למידה" או "learning centers" -- יש הרבה חומר.
גתית_בועזסון*

יונת, תודה רבה.
חיפשתי באינטרנט, ומה שראיתי זה רק מרכזי למידה פורמאליים כאלה שמטרתם תגבור תלמידים בנוסף למסגרת בית הספר (או דברים שונים לגמרי כמו מרכזי למידה בישיבות וכו').
האם התכוונת לקבוצות מאורגנות שאת יודעת שהן קיימות בארץ? ואם כן - אולי את יכולה לתת לי הפניה יותר מדוייקת?
תודה,גתית.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שלום גיתית,
אנחנו כרגע גרים בחו"ל, אבל גם מתככנים להקים קבוצות למידה לחינוך הביתי כשנחזור לארץ. באיזה אזור בארץ אתם גרים?
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שליחה על ידי נועה_בר* »

הי גיתית, מה עם דף-בית-אישי ? בכל אופן - ברוכה הבאה @}
אשמח אם תספרי יותר על החלום שלך.
ליצור לה קבוצת למידה יום- יומית מסודרת (כמובן לא יום לימודים ארוך, כמו שנהוג בבתי הספר), עם עוד ילדים, פחות או יותר בני גילה.
איך את רואה את זה קורה בפועל, מי בוחר את נושאי הלימוד, כמה ילדים בקבוצה, מי מלמד...? האם הילדים חייבים להשתתף או יש להם כמה אפשרויות בחירה?
בכל מקרה בהצלחה.
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

שליחה על ידי יעל_צ* »

גיתית שלום,
ראיתי לפי משהו שכתבת באחד הדפים שאנחנו מאותה שכונה....
רציתי לאחל לכם בהצלחה! @}
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

שליחה על ידי אמא_בבית* »

שלום גיתית, הבת שלך עכשיו בגן?
יש לי ילד בן שבע וכשהוא היה אמור לעלות לכיתה א' ונשאר בבית, חשבנו שניצור מסגרת לימודית בבית. מהנסיון שלנו, מאוד קשה להורים ללמד את הילדים שלהם בצורה מסודרת.
הילדים בדרך כלל לא רוצים ללמוד חומר עיוני בצורה מסודרת אלא רק מתי שבא להם.
אני חושבת שזה יכול להצליח רק אם תקחו מורה ותצרו מסגרת כמו בית ספר שלא תהייה בבית ומחייבת הליכה כל יום. אז כמובן נוצרת איזו שהיא כפיה בכל העניין, שממנה אני מבינה שאת רוצה להימנע.
אבל את יודעת, כשהילדים בבית, פתאום רואים שהם לומדים המון גם בלי ללמד אותם בצורה מסודרת ואז כל האירגונים האלה נראים כמו טירחה מיותרת. אולי כדאי להיות איתה קודם בבית ואז להחליט ביחד מה ואיך רוצים ללמוד?
עכשיו קראתי שוב את מה שכתבת ולא הבנתי אם את חושבת על לימוד של חומר עיוני או מספיק בעינייך שיש מסגרת קבועה שהילד יודע שהוא הולך אליה כל יום והוא יכול ללמוד שם נגרות או כדורגל או חשבון כרצונו.
בכל מקרה, אנחנו במושב באיזור שער הגיא ונשמח לקשר איתכם!
וכמובן הרבה הרבה בהצלחה @}
גתית_בועזסון*

שלום אמא נמרה.
נעים להכיר. אנחנו גרים בירושלים (בשכונת בית הכרם). איפה אתם תגורו?
גתית_בועזסון*

שלום לכל המשיבים והמתעניינים.
שאלות חשובות וקשות שאלתם אותי, שלחלקן יש לי תשובות ברורות, ולחלקן התשובות שלי ברורות פחות (ואולי דווקא טוב שכך, כי אם לכל ההורים בקבוצת הלמידה יהיו כל הדברים ברורים באופן נחרץ, יהיה די קשה להקים קבוצה כזו, הלא כן?).
יש דבר אחד ברור - כרגע נראה לי שאין לי בכלל את הפריבילגיה לחשוב כמה ילדים אני רוצה בקבוצה (לבתי היקרה יש את הפריבילגיה הזאת - היא החליטה שהיא רוצה תשעה ילדים בקבוצה. נשמע לי מספר מצויין: מספיק גדול כדי למצוא חברים, אך עדיין אינטימי).
נועה בר היקרה, אני בושה להודות שיש סוגיות שהעלית כאן שלא חשבתי עליהן כלל.
האם הילדים חייבים להשתתף או יש להם כמה אפשרויות בחירה? זה דבר שלא נתתי את דעתי עליו (אין ספק שכשקראתי את התגובות הרגשתי עם קיבעון מוחי מסויים, שעוצב על ידי שנים במערכות חינוך סטנדרטיות.). אני מניחה שבטח נמצא איזו שהיא דרך אמצע שתשלב גם את זה וגם את זה.
גם עניין בחירת נושאי הלימוד (כלומר אילו נושאים והאם הילדים או ההורים בוחרים אותם, או שילוב בין השניים) יתגבש בוודאי יחד עם התגבשות הקבוצה.
אני בהחלט חושבת על קבוצת לימוד, ולא רק על קבוצה חברתית.
אמא בבית: כשקראתי את דברייך חשבתי שאת בדיוק כיוונת למחשבותי, אם כי את נמצאת כנראה מצידו השני של המתרס: אני רוצה ליצור מסגרת לימודית עם "מורה" חיצוני, או לפחות גם עם מורה חיצוני (אולי עם שילוב ההורים, זה תלוי מי עוד יהיה בקבוצה). אני גם הייתי שמחה לו קבוצה כזאת לא הייתה בבתים של הורי הקבוצה, אלא במקום מקסים אחר (למשל: מרכז ציפורי ביער ירושלים, או - הפנטזיה האחרונה שלי - הגן הבוטני בגבעת רם). אבל, שוב, גם זה תלוי בחברי הקבוצה, ויכול להיות שאילוצים כלכליים (או סיבות אחרות) יעבירו אותנו חזרה לבתים.
ובקשר לעניין הכפיה - אני רוצה ליצור מקום שיתאים לבת שלי, וילך עם היכולות האישיות שלה, ועם הצרכים הפיסיים הלימודיים והחברתיים שלה, כך שהיא לא תרגיש כפייה, אלא שמחה בהליכה למקום הזה, בדומה לשמחה שהיא מרגישה כשהיא הולכת לגן הנהדר שלה. אגב - היא הולכת לשם לשלוש וחצי שעות ביום, כך שמהבחינה הזאת אני מכירה את יכולות הלימוד שלה ואת אהבותיה.

זהו להפעם,
תודה לכולם על השאלות והעצות המחכימות והמעשירות.
גתית
יונת_שרון*

גתית, תעשי חיפוש באנגלית על learning center -- יש קבוצות חינוך ביתי שארגנו דברים כאלה.

מבחינה מעשית, נראה לי הגיוני להתחיל בקטן: נושא אחד פעם או פעמיים בשבוע, אחר כך להוסיף עוד נושא, וכן הלאה. מכל צעד כזה לומדים. להקים בבת אחד משהו שלם זה גם קשה לארגן, גם יקר (כספית), וגם כל טעות שעושים בדרך משפיעה על יותר דברים (ובטוח יהיו טעויות עד שתמצאו את הדרך שלכם).
יונת_שרון*

נזכרתי: כדאי לך לקרוא דיון דומה על מרכז חינוך אלטרנטיבי.
גתית_בועזסון*

שלום יונת,
קראתי את הדף המעניין מלפני חמש שנים (מרכז חינוך אלטרנטיבי), והועלתה שם סוגיה - בעיית הליגאליות של המהלך הזה.
תהיתי האם דברים השתנו מאז, והאם אין אף דרך שבה קבוצת למידה כזאת תהיה חוקית?
(או לחילופין - האם כשמגישים בקשה לחינוך ביתי כלל לא כדאי להזכיר שאילו הדרכים בהן אנו מתכונים ללמד את ילדינו?)
יש לי תחושה שאת בטוח יודעת.
תודה, גתית
יונת_שרון*

לפי הנהלים של משרד החינוך, חינוך ביתי זה רק כאשר מדובר במשפחה בודדת שמחנכת בעצמה את ילדיה. ככה שאם מבחינתך "חוקיות" זה ללכת לפי הנהלים של משרד החינוך, אז מרכז למידה כזה עלול להיות בעייתי.
גתית_בועזסון*

שלום קוראים יקרים.
מה אני אגיד לכם? ניסיתי לפרסם באינטרנט, תליתי עשרות מודעות בשכונה, לפני חמישה ימים התחלתי חלוקת מודעות לתיבות הדואר של תושבי השכונה שלי (עד כה חילקתי 1300 מודעות), פירסמתי בעיתון "כל העיר".
התקבלו הרבה תגובות ממורים שרוצים ללמד בפרוייקט כזה....
מעט תגובות מהורים. מעט מידי.
מה עושים? רעיונות יתקבלו בברכה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

(אם להיות הוגנת - עלי לציין שיש בית ספר אחד שלא נפסל כלל - הן עפ"י יכולות התלמידים, והן עפ"י תגובות התלמידים הנלהבות למערכת, והוא בית הספר האנתרופוסופי, שהוא בית ספר מקסים, אך לצערי לא רלוונטי לילדות שלי).

לא רלוונטי באיזה מובן?
הן צעירות מדי? הבי"ס יקר מדי? רחוק מהבית?
.*
הצטרפות: 18 ינואר 2005, 18:25
דף אישי: הדף האישי של .*

שליחה על ידי .* »

בבר גיורה שליד ירושלים ישנה קהילה קטנה שיש לה חזון של חינוך משותף.
גתית_בועזסון*

בית הספר האנתרופוסופי:
א. רחוק מידי
ב. נפסל אתמול (אני מקווה שבאופן לא סופי) על ידי בעלי.

ידוע לי על הקהילה בבר גיורא, וגם על קהילה בצור הדסה (האם זו אותה אחת?), אבל הן שתיהן רחוקות מידי בשבילי. למרות שמדובר במקומות יותר קטנים, יש לי הרושם שההתארגנות שם אולי קלה יותר, כי המבנה הקהילתי יותר מגובש, וכי יש שם יותר אנשים בראש של חינוך ביתי (....בקהילה בצור הדסה הציעו לי לעבור לשם....)
פלוני_אלמונית*

אבל הן שתיהן רחוקות מידי בשבילי
חשבתם אולי לעבור דירה? זו אופציה בכלל מבחינתכם?
גתית_בועזסון*

חשבתם אולי לעבור דירה? זו אופציה בכלל מבחינתכם?
זו לא אופציה מבחינתי לעבור דירה. העבודה שלי כמורה למוסיקה לא מאפשרת לי מעבר מחוץ לירושלים. כלומר: אם נעבור יתבטל מאליו כל היתרון האדיר שיש לי עכשיו של עבודה מהבית בשעות גמישות, שהוא גם זה שמאפשר לי לשקול אופציה של חינוך ביתי.
בית הספר האנתרופוסופי ממוקם באיזור הכי יקר בירושלים. אין איזור זול שהוא במרחק הליכה ממנו.
אבל אני שואלת שאלה אחרת: איך להעלות את המודעות של האנשים לאופציות חינוך אחרות, לא בבית ספר? ירושלים מספיק גדולה, ונראה לי שעם שיווק נכון, גם באיזור שלי (בית הכרם) אני אוכל למצוא מספיק אנשים לתכניות שלי.
פלוני_אלמונית*

בדרך כלל לבתי ספר, כדוגמת האנטרופוסופי, שאת מציינת המרוחק מכם, יש הסעה.
למשל בחיפה יש הסעה מרוכזת, שכרוכה בתשלום, לבית ספר הפתוח, ולבית ספר אמנויות רעות.ולעוד
אפשר להתקשר לבית הספר ולשאול, אם ההורים מארגנים הסעה במיניבוסים.
עלות העניין צריכה ודאי לנוע בסביבות ה- 400 ש"ח לחודש.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”