להכיל את קשיי הבכור

אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

קרוטונית נראה לי שנקודת האל חזור בערב היתה כשהוא הזיז לך את הסיפור.
לדעתי בנקודה הזאת הוא ניסה למשוך תשומת לב שלילית.
ברגע כזה לחבק להצחיק ולהבין שהילד לא מנומנם ורוצה תשומת לב. ברגע שזה הגיע לשריטה ולכעס זה כבר היה "רציתי תשומת לב לא קיבלתי עשיתי משהוא מכוער ועכשיו כועסים עלי אז יש לי תשומת לב אבל אני נעלב כי לא לזה התכוונתי"

ואולי בכלל הבעיה היתה שנכנסתם למיטה מוקדם מידי? אולי ההשתוללות היתה בכלל סימן למשהוא אחר שזוהה בטעות כעייפות?

גם מעיר אותי ואת התינוק בכוונה, גם רוצה לקבל "פרס" צפייה בטלוויזיה? אני צועקת שאני לא מרשה לו.
מתעורר ולא יכול לישון ולכן מעיר אותך. לא קשור לשום דבר אחר! מה עושים כשילד לא עצמאי מתעורר ולא רוצה לישון? קמים איתו ולא כועסים עליו!!
מבינה אותך שאת לא רוצה להתחיל מעגל שלא תדעי איך לצאת ממנו (טי. וי.).. פעם הבאה נסי לנטרל את הכעס מהסיטואציה ותדעי מה לעשות. מזכירה לך- יש ילדים שמתחילים לגמגם, יש ילדים שמרביצים לתינוק, יש ילדים שמרטיבים במיטה. את הגרלת אחד שמביע את המצוקה בריגרסיה לתגובות של ילד קטן..הכל עדיף מהפנמה והדחקה. מקוה שאני ברורה כי |יד1|

רק רוצה להגיד גם שאני לומדת המון ממה שאת כותבת ושאת נהדרת ועוזרת לי מאוד בכך שאת לא מסתירה וכותבת במילים את כל מה שקורה/קרה גם אצלנו
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אילה_א* »

כי מי שאין לו התגעשויות כאלה בהחלט לא יכול להבין את מי שיש לו
הבנתי - אני כנראה לא אוכל להבין לעולם :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

|יש| צלחתי ערב בלי התגעשויות ובלי סנקציות. הידד לי!

פעמיים קרה שכמעט "איבדתי את זה", אבל זה חזר ;-) ולא שלא היו הרבצות וכדומה. היו גם היו. זכרתי לחבק והכל, והגל העכור עבר. הוסיפה העובדה שהתינוק נרדם לי בידיים ולכן היה שקט. הגדול ביקש שאניח את התינוק ואתן לו להתרפק עלי. הנחתי, עבר בשלום < אייקון של |חמסה| מתפוז > והגדול יכול היה להתרפק. נרדם תוך 30 שניות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

קרוטונית נראה לי שנקודת האל חזור בערב היתה כשהוא הזיז לך את הסיפור.
כן, יש בזה משהו.

עולם -
כאילו בלילה דברים מתקבלים פחות טוב, ואז בבוקר אני אומרת לעצמי - על מה בעצם כעסתי כל כך? מה הרגיז אותי? הרי זה לא בכוונה, זה מתוך איזה צורך שלא הבנתי, או בעיה או משהו. היא הרי לא נגדי, היא הרי הקטנה שלי.
צודקת לגמרי. יש אצלנו בעיה כפולה, גם העייפות הזו וגם הרגשות אליו שהתקהו קצת, ולכן לא תמיד אני מצליחה לגייס את האמפתיה שמסורתית היתה עוזרת לנטרל את הכעס.

גלית ורסיסים -
יש לי תהיות לגבי עניין הסנקציות
איך אני נופלת לבור הזה של משהו שמישהו העיר לי על המאהות שלי או שקראתי באיזה ספר של הורות וכו' וכו' ואיכשהו, המשהו הזה גורם לי להקשיב לו יותר מאשר לילד שעומד מולי או לעצמי ומסיט אותי מהכיוון
האמת שכרגע הרבה דברים בנושא מצליחים להפיל אותי לבור ולערער אותי.. כשתכננתי את השני חשבתי הרבה על איך יהיה לגדל שניים, לא חשבתי איך זה יהיה להיות אמא לשניים. איזו דרך אני מתווה להם. הגדול גם מתפתח ומשתנה, הוא כבר לא פעוט, וגם בלי התינוק הייתי צריכה לשנות את ההתייחסות אליו ולצמוח עם זה. היום גם נתקלתי במאמר על ענישה שהיה קשה מאוד לקרוא.

נכון, הוא שרט את התינוק, זאת התנהגות לא מקובלת עלייך, מצד שני, אפשר גם להחליק את זה (אני מניחה שלא כולם יסכימו איתי על זה). בסדר, שרט - אל תשרוט את התינוק ויאללה, הלאה עם ההשכבה.
אכן, אני מניחה שזה חלק מההכלה של ההתנהגות שלו, לא להראות מצג שבו השריטה הזו שוברת אותי ו"גומרת את הערב".
מצד שני הערב כשהוא נתן מכה לתינוק (שהתחיל לבכות) ומייד אח"כ ביקש ללטף אותו, לא היססתי ואמרתי לו "התינוק כועס עליך". היה לי חשוב לתמלל את זה, כמו שאני מתמללת לו כשהם מתחבקים "מאוד נעים לו שאתה מחבק אותו" או "אני חושבת שהתינוק רוצה לתת לך נשיקה".
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

ואם נושא הטי וי כל כך עקרוני לך, את יכולה להחליט שלפחות עכשיו, בתקופה הקרובה, בשבועות הקרובים, את מרפה מזה. את מורידה את העניין מסדר היום, עד שירווח קצת. פחות "חינוך" ופחות מאבקים ויותר דקות שינה או מנוחה
ליאורה, צודקת מאוד. אני כרגע בתקופה שבה החלטתי להוציא מהבית דברים שאני צריכה להגביל. למשל חלב פרה יצא מהבית, עוגיות יצאו וכדומה. אני בשאיפה שכל מה שיהיה בבית, יהיה מותר לו בלי הגבלה ובלי שייפתח מאבק כוחות (כי הוא מסוגל למשל לבקש חלב פרה כל היום, במקום ארוחות, וללכת לישון מורעב, ולבקש עוד ועוד). הטלוויזיה בדרך לשם גם כן, נדמה לי - אבל עד שאחליט לנתק אותה לגמרי, אם וכאשר, אולי כדאי להרפות.
<לרשום פתק לעצמי על המקרר>

_אם היינו צועקות בלב שלם והחלטה שזה בסדר אז אין בעיה עם התקפי זעם או כעס של אף אחד
אבל הרי על כל צעקה מתבאסים אחרי כן ימים רבים על כל עונש אוכלים את הלב שבועות ושנים ולכן
אני מרגישה שכדאי למצוא דרך להימנע מהם מלכתחילה ._
אילה וגלית, אני איכשהו מסכימה עם שתיכן - אינטואיטיבית עם גלית. אבל כבר קרה לי שהחלטתי במודע, כדי למנוע צעקות ומריבות, להנהיג כללים נוקשים - למשל כשעלה צורך לשנות את טקס השינה שלו שלא עבד יותר, ולהפריד הנקה מהרדמה, למשל כשעשיתי גמ"ל וכאלה. בכל מקרה הרגשתי רע, אז היה כבר עדיף שארגיש רע ושהסדר החדש יהיה אפקטיבי (מאשר שארגיש רע אחרי ערב של צעקות שלא עוזרות).

בכל מקרה אין דבר כזה "החלטה לכעוס" - ילדים הרי מרגישים בזיוף מייד. ותודה לאל, לא חסרים כעסים גם בלי החלטה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אילה_א* »

בכל מקרה הרגשתי רע, אז היה כבר עדיף שארגיש רע ושהסדר החדש יהיה אפקטיבי (מאשר שארגיש רע אחרי ערב של צעקות שלא עוזרות).
מזל שאת מצליחה להסביר את כוונתי כל כך טוב ועם סימני פיסוק
לזה התכוונתי
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ריש_גלית* »

גם לי כבר קרה שהחלטתי להנהיג כללים נוקשים מסיבות כאלה ואחרות. ההבדל בינינו הוא שאצלי זה לא הצליח P-:.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

רק רציתי שוב לכתוב לכן תודה @} על התגובות. גם אם אני לא מצליחה להגיב לכל הדברים שנכתבו.
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

כשתכננתי את השני חשבתי הרבה על איך יהיה לגדל שניים, לא חשבתי איך זה יהיה להיות אמא לשניים.
זה משפט מעולה. חומר למחשבה בשבילי.
אני_רק_שאלה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 10:48

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אני_רק_שאלה* »

הגדול ביקש שאניח את התינוק ואתן לו להתרפק עלי
הי קרוטונית (-:
כאם טרייה לילדה שנייה אני מזדהה מאוד עם הרבה רגשות וסיטואציות...
המשפט הנ"ל במיוחד קפץ לי כי אחרי זמן מאוד קצר המסקנה המרכזית שלי הייתה שזמן ההשכבה הוא קריטי ושכדאי לי לעשות כל מאמץ כדי להשכיב אותה לבד, בלי הקטנה.
אז אני מנסה לרכז את כל העזרה המבורכת שיש לי לשעות הערב.
אמנם יש בנזוג אבל הוא בד"כ לא כאן בהשכבה אז סבתות וחברות שיכולות לעזור מתבקשות להגיע בערב...
לא יודעת אם מדבר אלייך או רלוונטי לך (גם ההפרש אצלנו קטן יותר - שנתיים וחצי - וגם הקטנה רק בת חודשיים), אבל אולי בכל זאת.
עוקבת בהערצה, אגב.
(הבנתי שבסוף זה עובר. כלומר, הם גדלים. ככה אומרים בכל אופן)
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אצלנו לפני שקטנה נולדה היתה משמעת טלוויזיה די נאצית בבית, ואחרי שהיא נולדה, ככה ב3-4 חודשים הראשונים, הם היו רואים לפעמים 4-3 שעות טלוויזיה ביום. הרגשתי די חרא עם זה, אבל זה בפירוש עזר. ידעתי כל הזמן שזה זמני, וכשהגיעה העת להחזיר את משמעת הטלוויזיה על כנה, הם חזרו אליה מהר מאוד, נראה לי שגם להם די נמאס.

כאילו בלילה דברים מתקבלים פחות טוב אצלי הבעיה היא לא עם הלילה, אלא עם מוקדם בבוקר. בשעות שהשינה הכי מתוקות, וגם השעה שאם קטנה מתעוררת - היא כבר לא תחזור לישון. וגם אני תמיד תוהה, חצי שעה אחר כך, למה הייתי חייבת לנבוח עליהם ככה.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

רק רציתי להגיד לך שאני חושבת עלייך לא מעט במהלך היום שלי (מוזר נכון, לחשוב על מישהי שאין לי מושג איך היא נראית...) כל פעם שאני מזכירה לעצמי שאת לבד, עושה את כל זה לבד, בלי בן זוג שבא בסוף היום ואפשר לזרוק עליו איזה ילד או להתקשר עליו ולהוציא קיטור ובכלל... אני מרגישה ממש חצופה שאני מעיזה בכלל לכתוב לך משהו בבלוג... ובכל זאת... רוצה לספר לך שהיום, אחרי שהצעיר עשה בפעם הרביעית את סצנת ה:"אאאאאאאאאאאאאאאממממממממממממממממממממאאאאאאאאאאאאאאאא
בבבבבבבבבבבבבווווווווווווווווווווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאייייייייייייייייייייייי" כשהוא נשמע כמו כבשה שחוטה ומרוטה עניתי לו באותם טונים ודציבלים ואמרתי הכי קצר וברור שאני לא יכולה לסבול את זה ! והאמת, אפילו שהרגשתי נורא מפחידנית נראה שסופסוף המסר נקלט. איכשהו זה גם ניקה אצלי את תחושת המחנק שהקריאות האלה שלו יצרו אצלי במשך כל היום ויכולנו למצוא את עצמנו יושבים קרוב קרוב ומציירים ביחד...

מרגיש לי שבמסגרת הצטרפות של ילד שני למשפחה נשברים כל מיני מיתוסים שלנו לגבי עצמנו ולגבי האמהות שלנו. פתאם אנחנו חוות תחושות קשות כלפי הילד שלנו, פתאם אנחנו חסרות סבלנות, צועקות ונחשפות לקשת שלמה של רגשות והתנהגויות שהיינו מעדיפות לא לדעת שיש בנו. מצד שני, באמת באמת מרגיש לי שבלי החשיפה הזו לא היה הרבה סיכוי שאני אעשה מאמץ אמיתי לעבוד על עצמי ועל המידות שלי {@
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אמא_ללי* »

מרגיש לי שבמסגרת הצטרפות של ילד שני למשפחה נשברים כל מיני מיתוסים שלנו לגבי עצמנו ולגבי האמהות שלנו. פתאם אנחנו חוות תחושות קשות כלפי הילד שלנו, פתאם אנחנו חסרות סבלנות, צועקות ונחשפות לקשת שלמה של רגשות והתנהגויות שהיינו מעדיפות לא לדעת שיש בנו. מצד שני, באמת באמת מרגיש לי שבלי החשיפה הזו לא היה הרבה סיכוי שאני אעשה מאמץ אמיתי לעבוד על עצמי ועל המידות שלי
אוח, לגמרי. כל מילה.

קרוטונית, אני יכולה לצרף המלצה לדף הזה ב להסתדר עם שני ילדים? אני חושבת שהוא סופר רלוונטי ואפשר ללמוד ממנו כל כך הרבה - לפני, תוך כדי, אחרי....
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

פעם שאני מזכירה לעצמי שאת לבד, עושה את כל זה לבד, בלי בן זוג שבא בסוף היום ואפשר לזרוק עליו איזה ילד או להתקשר עליו ולהוציא קיטור ובכלל... אני מרגישה ממש חצופה שאני מעיזה בכלל לכתוב לך משהו בבלוג...
אבל לך יש פי 2 ילדים מאשר לי, אז זה מתקזז :-)
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

מרגיש לי שבמסגרת הצטרפות של ילד שני למשפחה נשברים כל מיני מיתוסים שלנו לגבי עצמנו ולגבי האמהות שלנו. פתאם אנחנו חוות תחושות קשות כלפי הילד שלנו, פתאם אנחנו חסרות סבלנות, צועקות ונחשפות לקשת שלמה של רגשות והתנהגויות שהיינו מעדיפות לא לדעת שיש בנו. מצד שני, באמת באמת מרגיש לי שבלי החשיפה הזו לא היה הרבה סיכוי שאני אעשה מאמץ אמיתי לעבוד על עצמי ועל המידות שלי
צ'מעו, ממש, אבל ממש לא נעים לי.
רק אני נחשפתי לתחושות כאלה כבר עם ילדה ראשונה?
נראה לי שזו הסיבה העיקרית שעוד אין לי שום מספר 2 בדרך...
הולכת להתבייש בפינה.
מנסה לנחם את עצמי עם מה שקראתי בספרים על ילדי אינדיגו (נו, שקשה לגדל אותם וכל זה).
רסיסים_של_אור*

להכיל את קשיי הבכור

_צ'מעו, ממש, אבל ממש לא נעים לי.
רק אני נחשפתי לתחושות כאלה כבר עם ילדה ראשונה?_

אצלי אישית השני הגיע כשהראשון היה עוד נורא קטן ככה שיכול להיות שאם היינו מחכים עוד קצת הייתי לגמרי מזדהה איתך !! ובכל מקרה, הולכת ומבינה ש להתבייש בפינה._ זה ממש לא מומלץ... (())

הראיתי לילד איך הוא צוחק. הילד בא, קירב אליו את פרצופו והתחיל לשיר לו את "באנו חושך לגרש" בהעוויות משונות. התינוק צחק במקומות הנכונים, הילד נהנה נורא, ואני אמרתי לעצמי: הנה, זה קורה, זה-זה. מדהים כמה אושר זה מציף בתוכנו, לא ??

שבוע טוב {@
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אחרי המון זמן של רגשות קשים כלפי הבכור ושל רגשות קשים שלו כלפינו, מתח מתמיד, עימותים, מאבקים, משחקי כוח, צרחות, הרגזות מכוונות, התפרצויות שלי, התנכלויות שלו וכל הצ'ק ליסט, הגיע יום הבחירות. וכדי להתמודד עם התוצאות בא הנה אחי לצפות איתנו במדגם והביא איתו קצת חומרים משפרי מצברוח מהסוג שאנחנו כבר מזמן צורכים לעתים רחוקות מאוד מאוד.
ובשעת לילה מאוחרת הלכתי לכבות שם את האור הקטן ולכסות אותו, ופתאום ראיתי אותו בגודל האמיתי שלו: ילדון קטון, ענוג ושברירי, בעולם שהתרסק לו, מבוהל, מפוחד, נלחם על מקומו ולא יודע איך. גל עצום של חמלה אמיתית הציף אותי, והבנתי שכל הזמן האחרון אני רק מאששת לו את החששות הכי גרועים שלו: הנה התתינוקת הזאת באה ומאז כבר לא אוהבים אותי.
לומר שזה פתר מיד את הכל? לא. אבל מדי פעם, אחרי תובנות כאלה, יש הפוגות. פתאום אני אומרת לעצמי: מה, השתגעתי? מה אני רבה עם ילד בן שלוש? מה זה אומר עלי לעזאזל? ואחר כך לא רבנו כמעט שבוע.
יש עוד דברים. החרדה הזאת שמבעבעת לה, סמויה, איך בשם אלוהים אני צולחת את אחר הצהריים הזה, מה יהיה, מה הוא יעשה היום, האם הוא ייתן לי להרדים אותה, מתי הוא יתחיל לזרוק דברים -- לפעמים, כשמצליחים לצאת מהמקום הזה, שבו הילד הוא בעיה, ולחשוב -- אבל באמת -- שאוקיי, יהיה מה שיהיה, ואני לא לחוצה מזה, אז יש לזה הד. וגם כאן, זה לא "לראות את האור". זה תחושות שאפשר להרגיש לפעמים ולטפח אותן לאט לאט. הבודהיסטים אומרים - fake it till you make it. אני חושבת שזה גאוני.
ריש_גלית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ריש_גלית* »

fake it till you make it. אני חושבת שזה גאוני
אכן. רק אהבה מביאה אהבה.
(אם מסתכלים על המשפט הזה עצמו ולא על הקלישאה שאופפת אותו הוא מה זה נכון).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

תודה, אנדלוסיה, על התובנות - אני לא מצטטת כי כל מילה זהב.
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי באופן_לייט* »

לא מגיעה למחשב כמעט אבל היום הצלחתי ואני לא יכולה לומר לך כמה אני מזדהה.
אחרות יגידו לך שזה עובר (הן צודקות זה בטח משתפר כשהם בני 18 :-D)
אני אגיד לך , את צודקת! זה קשה, זה קשה זה קשה מאוד את נורמאלית לגמרי וכולן ככה (רק לא כולנו מודות בזה ....) וזה עובר, נשבעת לך !! :-D
הגדולה שלי הגיבה כל כך קשה להולדתו שביליתי שנה מסויטת !!!! לי ולכל בני הבית ואפילו עכשיו שהמצב טוב יותר (הם גדלו, וזכיתי לאויר כי שניהם בגן עד 16:00) אין לי מושג אם ומה יכלתי לעשות אחרת בתקופה בין שהיה בן חצי שנה ועד שהיה בן שנה וחצי (והלך לגן...) למעט הידיעה שהיה עלי לדאוג לי ליותר עזרה , הרבה יותר עזרה! (זה היה נותן לי יותר זמן, יותר סבלנות, יותר יכולת לבלות עם הגדולה רק שתינו)

אני יכולה רק להציע לך את הידיעה שגם אני צרחתי - צעקתי - כעסתי - תוסכלתי - הלקאתי את עצמי וכו' וכו' וכו' (עכשיו פחות הם בני 2 ו 4 )
יפעת ו תוכל לספר לך ... ראתה אותי בשיא שלילי של אפיסת כוחות וטירוף, (אח"כ היא כבר לא הזמינה אותי למפגשים.... :-D)

מחשבות ב"קול רם"
לתת ביטוי לרגשותיו הרעים - חשוב לתת לגיטימציה "אתה מקנא שאמא עסוקה" אחים זה לפעמים כיף ולפעמים מעצבן וכו' וכו' לפי העניין .

אבל אני לא חושבת שזה פייר כלפי בן החודשיים, שצריך את המגע שלי. במבי כתבה יפה ממני - לתת 100 אחוז לסיטואציה לא מאה אחוז לכל ילד (הבן שלי לא קיבל חלב שאוב אלא שומו שמים מטרנה כבר בגיל חודש במקביל להנקה עד גיל 1.3 כי לשאוב שאבל ממני את מעט הכוחות שהיו לי, הבן שלי הולך בגין שנב וחמישה חודשים לגן עד 16 וגם אחותו .. (היא היתה בגן רק 3-5 שעות עד כה)

מדהים איך הוא מחפש את אהבתי בדרכים עקומות כאלה. אני לא בטוחה שמחפש אהבתך כך הוא כועס ככה (ובאו נודה, הוא צודק....) הוא מחפש את אהבתך בדרכים אחרות :-)

ובעצת חברה, לא להגיד דברים כמו "צריך ללכת כי מתחיל להיות קר לתינוק", אלא "צריך ללכת כי מתחיל להיות לי קר". חברה חכמה אולי היא משותפת? גם לי נתנו את העיצה הנבונה הזו "אמא עסוקה" ואל "אמא מניקה" / הבינוק יונק ובאופן כללי "אני באמע משהו על פני אני עושה מטפלת בתינוק.

דיאנה אידלמן אמרה על לידת ילד שני "אל תבהלי א פתאום תפסיקי לאהוב את הראשון" .

חיזקי ואימצי
אנסה לקרוא עוד בהמשך
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי באופן_לייט* »

וואי כמה טעויות הקלדה (וזה עוד אחרי שעשיתי הגהה... )
עייפות
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני יודעת שאני אמורה להכיל את זה, אבל בזמן אמת אני פשוט לא סובלת אותו.
זה מאד טבעי. פשוט ככה. יש לך גור קטן עכשיו, כל משאבי הגוף והנפש שלך מכווננים לשרידותו האופטימאלית. בין היתר הגוף שלך מרחיק ממך את הצאצא שכבר בגר מעט. והם חשים בזה. באבו-אבוהא. והתרבות שלנו מעקמת אף "ככה? מה, את אמא לא אוהבת?!" פפפפפפף על התרבות הדבילית הזאת...

חריפות התגובה שלי כלפי הילד נובעת לא רק מזה שהוא מתנכל לתינוק, אלא קשורה הדוקות להתפוגגות (הזמנית?) של האהבה והתרופפות החיבור שלי לגדול. פתאום הוא לא סתם ילד שמשתובב או אפילו ילד במצוקה, הוא כוח הרסני כלפי התינוק המושלם שלי... הוא מפריע לי, וכמה חבל שהוא עדיין קשור אלי כמו פעם, כי זה כבר לא הדדי. הרגשות האלה קשים בפני עצמם, למרות שיש בהם היגיון אבולוציוני והורמונלי, והם רק הוסיפו לתחושת הייאוש וחוסר המוצא שלי.
הנה, אמרת בעצמך.

כי מי שאין לו התגעשויות כאלה בהחלט לא יכול להבין את מי שיש לו
יכול. מי שאין לו, אבל היו לו, יכול להבין. (())

ובשעת לילה מאוחרת הלכתי לכבות שם את האור הקטן ולכסות אותו, ופתאום ראיתי אותו בגודל האמיתי שלו: ילדון קטון, ענוג ושברירי, בעולם שהתרסק לו, מבוהל, מפוחד, נלחם על מקומו ולא יודע איך. גל עצום של חמלה אמיתית הציף אותי, והבנתי שכל הזמן האחרון אני רק מאששת לו את החששות הכי גרועים שלו: הנה התתינוקת הזאת באה ומאז כבר לא אוהבים אותי.
זהו בדיוק.
הם קטנים וגורים ושבריריים. והם מתנהגים ככה. כאילו חרב עליהם עולמם. המגוננת, המזינה, המושלמת שלהם חושפת שיניים. פחד אלוהים.
וכאשר יש בן זוג מבין (גם למי שבוחרת לחיות עם בנזוג לא תמיד יש בנזוג שמבין את זה. למקרה שאני לא מובנת.) או תמיכה אחרת במקום הזה - שבחודשים הקרובים הילד הזה יהיה זקוק לאמא. אמא שלו, לא יכולה במאה אחוז לתת לו את זה כרגע, ולא אמורה כי הגוף שלה מפקס אותה בכח על משהו אחר! מישהו צריך לתת לו את זה. גם אם זה מישהו אחר. ואמא שלו, כמיטב יכולתה. וכל מי שסביבה, כמיטב יכולתו, יתמוך בה.
<אוטופי, אני יודעת. אבל אף פעם לא מזיקה מודעות למה שחסר, ופוקוס על מנת לדעת מה לבקש.>
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

הם קטנים וגורים ושבריריים. והם מתנהגים ככה. כאילו חרב עליהם עולמם.
למה רק לאמא יש הסבר? תסבירי לי את למה אבולוציונית הם לא מתוכנתים, נגיד, לשחרר את אמא באופן פראי בגיל 3-4 (כשהגוף של האמא האבולוציונית שלהם מתפנה ללדת שוב).
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לדעתי הם כן מתוכנתים לזה (בן כמה מוצקו?) אלא שאולי יותר מאוחר?
אולי 3-4 שנים זה הפרש קטן מדי? נוכחות של אח קטן מופיעה עוד בהריון עם אמא עייפה ולא מפוקסת ולא מרוכזת, חסרת סבלנות שלא פעם נדחית בגוף (בפרט אם היא מניקה) כלומר, תשעה חודשים קודם להפצעת הפלא, הגדול כבר במאבק על אמא.
בסה"כ אנחנו חיים בחברת שפע שמאפשרת לאמהות להיות פוריות שוב בזמני שיא ממש... אולי זה מוקדם מדי?

מה שכן, הם כן נהיים הרבה יותר מעוניינים בחברה, הרבה פחות תלויים באמא. שמעתי הרבה על ילדים שבגיל שלוש פשוט "עוברים לאבא".
ואולי אילו חיינו בכפר זה היה הכי קל בעולם? הילד כבר ממילא היה מבלה מרצונו הרבה מן הזמן שלו בחוץ ועם אנשים אחרים. (אני לא חושבת שגן מחקה את זה טוב)

ויש עוד עניין, וזה שבגיל 3-4 הם כבר הפנימו (לא במודע) שהעולם הוא לא כמו שהם ציפו מבחינה גנטית, לא משנה כמה שאנחנו נשתדל :-) ונהיה יותר מסובך ומורכב גם בשבילם להתמודד עם מה שבא מהגוף שלהם בשיא הטבעיות.
ואולי (שמעתי את זה לאחרונה) גם המאבק הזה הוא משהו אבולוציוני שמאפשר להם הפרדות תקינה ובריאה, ושאנחנו פשוט לא יודעות איך "לשחק" את הצד שלנו?
ואולי זה טוב לתינוק לקבל צ'פחות?
הרבה שאלות, אני מודה... :-)

אבל מה שבטוח, הרגש הזה שהעלית פה שוב ושוב, הוא הכי טבעי. אני לא יודעת מה זה אומר מבחינה פרקטית.
למען האמת, אני חייבת להודות שזה מה שהכי מפחיד אותי בילד שני - הידיעה שהגוף שלי ירחיק אותה ממני, ולא יעזור לי הרבה רציונאל ושכל וכלום :-\ הגורה שלי תהיה עוד גורם מאיים על הגור החדש. ככה זה. <טוב, לא תמיד במליון אחוז, אבל זה באמת מאד מאד טבעי.>

אני רק מקווה לשריין אמא מחליפה (אבא?) מבעוד מועד לרגעים הקשים באמת, ולזכור את זה טובטוב בשכל, אם לא בגוף, כדי שיהיה יותר סיכוי להבלחות האלה נוסח אנדלוסיה לקבל את מקומן...
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אפרת* »

למה רק לאמא יש הסבר? תסבירי לי את למה אבולוציונית הם לא מתוכנתים, נגיד, לשחרר את אמא באופן פראי בגיל 3-4 (כשהגוף של האמא האבולוציונית שלהם מתפנה ללדת שוב).

אולי באופן טבעי הם כן מתוכנתים (כשחיים בשבט בלה בלה בלה...), אבל זה הגיוני שילד לא ירצה לעזוב בפתאומיות את מי שהוא המטפל העיקרי והכמעט בלעדי שלו במשך שנות חייו הראשונות.
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי דגנית_ב* »

נוכחות של אח קטן מופיעה עוד בהריון עם אמא עייפה ולא מפוקסת ולא מרוכזת, חסרת סבלנות שלא פעם נדחית בגוף (בפרט אם היא מניקה) כלומר, תשעה חודשים קודם להפצעת הפלא, הגדול כבר במאבק על אמא.
מעניין. אני לא זוכרת משהו כזה בכלל. אולי בגלל שעד הרגע האחרון - לפני בוא הבת ואפילו כמה שבועות אחר כך - הוא הייה כה מלאכי ומתוק, השינוי הייה כל כך עוצמתי.
(הוא הייה בן 20 חודשים).

ואולי (שמעתי את זה לאחרונה) גם המאבק הזה הוא משהו אבולוציוני שמאפשר להם הפרדות תקינה ובריאה, ושאנחנו פשוט לא יודעות איך "לשחק" את הצד שלנו?
נראה לי שיש בזה משהו. שזו לפחות אחת ההתנהגויות של הפרדות. כי יש הרי, בין האחים והאחיות הבכורים, שלא מגיבים בכעס כזה.
ריש_גלית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אולי 3-4 שנים זה הפרש קטן מדי?
טוב, אני דווקא די בטוחה שזה הפרש גדול מדי. אני לא יודעת לאילו הפרשים אנחנו מתוכננים אבולוציונית, אבל אני לא מכירה נשים שלא חזרו להיות פוריות אחרי לכל היותר שנתיים (האמת שהכי הרבה שנתקלתי - שנה+10). ואני מדברת על נשים שמיניקות לפי דרישה עד גיל... שנתיים לפחות. ומהניסיון הפרטי מאוד שלי בהחלט לא נתקלתי בקשיים שמדובר פה - ההפרש אצלנו הוא שנתיים וחצי. וכל המשפחות שבהן כן ראיתי קשיים כאלה - בכולן הבכורים היו בני שלוש ויותר. זה כמובן לא אינדיקציה מוחלטת לכלום...
בכל אופן, אני מתחברת לאמירה שאנחנו פשוט לא יודעות איך "לשחק" את הצד שלנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

קרוטונית, לבי איתך.
אצלנו ההפרש קטן יותר (שנה ושמונה) אבל עברנו ממש אותו דבר. אלימות שלא הכרנו, וכל הסנקציות שנאלצת להפעיל.
שבר גם את לבי.
רציתי רק להגיד לך שהוא לא היחיד ושהוא נורמלי לגמרי וכל הכבוד שאת מבינה אותו ומכילה את רגשותיו כמה שאת יכולה.
אצלנו עזר חיבוק כשהוא עם הגב אל הבטן שלי. הוא אמנם היה קטן יותר, אבל זה היה מן שילוב שאני מחזיקה אותו ולא מאפשרת לצאת מהכלים וגם הוא לא ראה את הפנים הכועסות ואני לא הרגשתי שאני מוותרת לו, בגלל שלא היינו פנים אל פנים היה קצת ריחוק נפשי ששנינו היינו צריכים בזמן הכעס.
כשהקטן עבר ליאמו על הגב היה יותר קל.
אחרי שנה הם התחילו לשחק יחד והיה עוד יותר קל!
אני יודעת שזה לא בדיוק אותו דבר כי ההפרשים משמעותיים, אבל מחזקת אותך!!! מה שאת עושה זה באמת הכי טוב שיש, גם אם לא תמיד את בטוחה שיש דרך. לפעמים הבדיקה והחיפוש הן הדרך.
בהצלחה... חושבת עליך....
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

אולי 3-4 שנים זה הפרש קטן מדי?
לא התעמקתי ולא קראתי ספרות אבולוציונית, אבל אלה שכן קראו (יונת למשל) מדברות בדיוק על המספר הזה של שנים כהפרש "טבעי" בין אחים בחברה שבטית (מבחינת המחזור של האם, מבחינת יכולת הגוף לאסוף כוח בין לידות וכולי).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

בהצלחה... חושבת עליך....
תודה :-)
אנחנו כבר לא כל כך בעניין הסנקציות - כן קרה לי פעם אחת בשבוע שעבר שפעלתי באופן ממש חריף, אבל בהמשך אותו יום ובשאר הפעמים אני מצליחה להחליק ולפטור את המכות, או הרצון להכות, בדרכים אחרות ונעימות יותר. אבל אני לא רוצה להיכנס לפרטים יותר מדי כי אז חוק מרפי יפעל מיידית חו"ח.

אני כן רואה שהגדול הוא זה שאוכל את ה($*&$@@ בכל מקרה - גם בגלל כל מה שמתואר לעיל, גם בגלל שאת אחיו הרבה יותר קל לי לגדל, כילד שני, ואני נזכרת כמה מטענים רגשיים עצומים, לטוב ולרע, היו שם בימי הינקות של הגדול. אולי תמיד הבכורים הם אלה שעליהם אנחנו מתגלחים, תולים עליהם המון, יותר מדי, הם משקפים לנו את עצמנו ברמות מאיימות ממש.
רסיסים_של_אור*

להכיל את קשיי הבכור

אולי תמיד הבכורים הם אלה שעליהם אנחנו מתגלחים, תולים עליהם המון, יותר מדי, הם משקפים לנו את עצמנו ברמות מאיימות ממש. וכמו שהבכור שלי פרץ בבכי היום ואמר: "למה את תמיד מוציאה הכל עליי...." (איך עושים את הפרצוף העקום הזה ?? טוב דמייני אותו וקחי (()) )
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

תסבירי לי את למה אבולוציונית הם לא מתוכנתים, נגיד, לשחרר את אמא באופן פראי בגיל 3-4
אני משערת שבחברה אחרת משלנו, הם כן. אם הייתם גרים בכפר אינדיאני, והיו עוד מבוגרים זמינים כל הזמן (וגם עוד ילדים, כולל תינוקות), ואת לא היית מהווה בצורה כל כך טוטאלית את מרכז העולם שלו, והוא לא היה בצורה כל כך מובהקת הפעוט היחיד בסביבה, והייתם כל הזמן בחוץ, בטבע, ותמיד היה עוד זוג ידיים פנוי להחזיק את התינוק או אותו, אולי לא היה "משחרר באופן פראי" אבל אני חושבת שההבדל בין להיות בן יחיד לאח בכור היה פחות קיצוני ממה שהוא עכשיו.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אל_דנטה* »

קרטונית, אין לי הרבה מה להוסיף מלבד חיבוק, אמפתיה, המלצה על פייבר ומייזליש ושתדעי שזה עובר! אחרי כמה זמן זה לא שאחד מחטיף והשני חוטף, אלא הם בחדווה מחטיפים אחד לשני! (זאת אומרת מערכת יחסים שיוויונית ובריאה :-))
אנדלוסיה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

ואולי זה טוב לתינוק לקבל צ'פחות?
אני מציצה רגע ורואה את הנסיך שלי גוהר על הארנבת בתנוחה שלא תיאמן, רוכב עליה עם כל משקלו (הנוצתי, יש לומר, ובכל זאת בן שלוש וחצי), משפשף לה את האוזניים ועושה קולות מעצבנים. אני מיד מרימה איזו צעקה שתבהיל אותו משם והוא אומר לי "אבל אמא היא מבסוטה!" -- והאמת ברגע שהוא זז משם אני רואה שהוא צודק, מתחת לכל ההתעללות הזאת הילדה מסתכלת עליו בעיניים קורנות מאושר, שלא לומר מתגלגלת מצחוק, ואם הוא הולך היא מתחילה לבעוט באוויר ולבכות...
זה ככה רק כדי שנזכור שהתינוקות האלה די גמישים ולא נשברים כל כך מהר.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

כדי שנזכור שהתינוקות האלה די גמישים ולא נשברים כל כך מהר.
מישהי אמרה פעם: "ילדים שניים נולדים ישר אינדיאנים".
היא לא התכוונה דוקא לעקרון הרצף P-: אלא לעמידות והשרדנות.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ציל_צול* »

הי קרוטונית,
קודם כל, ולא רק בשביל לשלם איזה מס שפתיים, רציתי לומר לך שאני מזדהה עד כאב עם כל מה שכתבת. מהתחושות הקשות כלפי הגדול שתוקף את הקטן ועד התחושות שלך כאמא מול הקטן ומול הגדול. הריחוק הזה מהגדול, תחושת פרימת החוטים, הכעס שקשה לשלוט בו וגם התגובות שאת מתחרטת עליהן כבר כשאת מתחילה לגלגל אותן... אני כל כך שם. היום טיפה פחות אבל ממש עוד בפנים. ספציפית רציתי להעיר בנוגע לעניין שעלה שם כמה פעמים - מתן אחריות ותפקיד לגדול כדרך התמודדות. אני דווקא לוקחת זווית אחרת של העניין הזה ויש לי אי נוחות ממתן תפקידים כמו להשגיח על הקטן או לעזור לחתל וכו'. למה? משתי סיבות. הראשונה היא שזה מזכיר לי את המורה שנותנת אחריות ותפקיד לילד שמרביץ ומפריע. הוא משדר מצוקה וצורך בתשומת לב והיא נותנת לו אחריות. הוא לא ביקש אחריות, הוא ביקש וזקוק לתשומת לב. זה שהוא נהנה מהאחריות והבעיה גם נפתרת לא אומר שהצורך שלו נענה. כלומר, אני מכירה ביתרונות של מתן האחריות ויודעת שהיא כלי מצוין אבל היא רק כלי שפותר בעיה. אני לא מרגישה שזה פתרון טוב שצריך להיות מרוצים ממנו בגדול אלא להתייחס אליו כמו אל פלסתר. כשאני מסתכלת על הגדול שלי (וגם אני הרבה פעמים נותנת אחריות ולפעמים באמת מבקשת עזרה שאני צריכה במצבים האלה) אני חושבת שאולי אם אעשה את זה הרבה הוא יחשוב שהצורך שלו בתשומת לב הוא לא כל כך לגיטימי. הייתי רוצה להאמין שיגיע גיל שבו הוא יבין שהצורך בתשומת לב הוא לגיטימי אבל כאשר דורשים אותו בדרך של אלימות כלפי מישהו אחר אז פחות מתחשק להענות אליו. כיום, בגיל שלוש וחצי המופלג, אני לא בטוחה שהוא מבין את זה (למרות שאני מסבירה במילים מאוד ברורות) ואני מעדיפה להגיד משהו שמדבר עם הצורך שלו על פני להסיט אותו מעצם הדרישה על ידי מתן אחריות. זה לעניין הנקודתי של התמודדות עם בעיה שהיא כאן ועכשיו. הנקודה השנייה היא יותר ארוכת טווח. יש לי קושי עם הדטרמיניזם של המיקום המשפחתי. אני חושבת שהרבה אנשים לא מרוצים מהתפקיד שנועד להם מעצם מיקומם במשפחה ורואים בחלק מהדברים סוג של נטל. אני לא חושבת שמי שנולד ראשון צריך להיות יותר אחראי, או אכפתי, או עוזר, או בוגר או משהו. אם צריך עזרה פשוט צריך לבקש אותה. אם לא חייבים את העזרה הזו אני חושבת שמוטב לא להפיל על הבכור את בכורותו. גם ככה הוא תמיד יהיה בכור, על כל המשתמע מכך, ויש הרגשה שדווקא להורה יש אחריות מסוימת לטשטש קצת את התפקידים האלה. סתם דוגמה בגודל של אפון, כאשר הילדים שלי הולכים לישון, אם הקטן מקרחצן, אני אומרת לו שהוא ישן בחדר עם אחיו הגדול שישמור לו על החלומות והוא עצמו ישמור לאחיו על החלומות. הרי עם הלידה וכל חודשי המתיקות שאחריה, כל מה שהגדול רוצה זה לחזור להיות קצת קטן ומתוק ורך כמו האח. נראה לי שלאלץ אותו לתוך בגרות ואחריות זה ללכת נגד הצורך הכי בסיסי ומובן.
אני מודעת לזה שמה שכתבתי הוא מאוד "שלי". לי יש בעיה עם תפקידים משפחתיים מוגדרים ומקובעים ולי יש בעיה עם הפיכת ילדים קשים לבעלי סמכות. אני מציינת את זה כדי שתדעי שאני לא מציגה פה איזו תיאוריה חזקה שאני עומדת מאחוריה בנוקשות אלא מחשבה שפשוט עברה בראשי כשקראתי והציגה לי משהו שונה מהדרך שבה אני הולכת. זה מה שיצא לי כששאלתי את עצמי למה אני הולכת בדרך האחרת הזו.
מאחלת לך רק טוב ואושר. וגם לעצמי. זה באמת באמת קשה.
נחל_לבן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2008, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נחל_לבן*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי נחל_לבן* »

הי קרוטונית,
אנחנו לא מכירות, אפילו לא במימד הוירטואלי, אבל אני קוראת את הדף הזה ומתמלאת הערכה, כבוד, ורוך כלפייך וכלפיי המשפחה הקטנה שלך. @}

כאמא ל3, אני מכירה מקרוב ובאופן אישי את מה שאת מתארת כאן, רגעי אימה ופחד והכל.
וגם את הרגעים האלה, שבסוף יום נחמד או אפילו רק כמעט סביר, שיכולתי להסתכל לעצמי בעיניים, לטפוח לעצמי על השכם ולהגיד "כל הכבוד לי, על הדרך שבה צלחתי היום את המכשולים והקשיים והצלחתי להימנע מלפול לבורות האפלים שפגשתי בדרך"
חיבוק גדול לך (())

אין לי הרבה מה להוסיף על העצות הטובות שכבר כתבו לך כאן, אבל המשפט הזה פתאום הוא לא סתם ילד שמשתובב או אפילו ילד במצוקה, הוא כוח הרסני כלפי התינוק המושלם שלי... הוא מפריע לי, וכמה חבל שהוא עדיין קשור אלי כמו פעם, כי זה כבר לא הדדי. הזכיר לי משהו שהייתי עושה...
בחרתי לי איזה זיכרון של רוך ואהבה לבכורי מהזמן שהוא עוד היה התינוק העדין והמקסים שלי וקיבעתי אותו בראש, וכל פעם שהוא היה הופך בעיניי ל"אורג" גדול ובלתי-ניסבל, הייתי שולפת את הזיכרון הזה, שהיה עוזר לי למצוא שוב את האהבה שלי אליו, שבאותו הרגע פשוט הסתתרה לי מאחורי משהו אחר.

כל טוב לך, אמא מדהימה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

תודה לכן.
אכתוב בפרוטרוט כשיהיו לי 2 ידיים פנויות בלי לעקם את הגב..
כרמל_האורחת*
הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי כרמל_האורחת* »

קראתי ונזכרתי (הקטן שלי כבר לא כ"כ קטן.. אבל זה בסדר יש קשיים אחרים, אל דאגה..)
בנוסף לכל העצות משהו קטן שעוד לא נכתב (או שכן ופיספסתי..):
להגיד לגדול <לאו דווקא ברגעים של כעס אלא להיפך> אתה יודע גם כשאתה היית כאן לקחתי אותך המון במנשא? ינקת המוון מהציצי של אמא? לא ידעת לדבר ועשית קולות כאלה חמודים ממאאמנממ? וכו'
מה שלנו מובן מאליו איכשהו פותח להם נקודת הסתכלות אחרת על המצב. מצחיק אותם, מבהיר להם שהתנאים המיוחדים הם לא ייחודיים לקטנצ'יק, גם הם היו שם..
(ומשום מה נראה לי שקראתי את העצה הזו פה באתר מפיה של בשמת א בהקשר של קנאה בהנקה)
שיהיה בהצלחה. מאחלת לך שיהיו לך הרבה כוחות וסבלנות! ונחת מכל צאצאיך. אמן.
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי שלולית_י* »

קרוטונית, אני כותבת למרות שקראתי רק עד האמצע (חייבת לחזור לעבוד כבר).
כשאצלנו נולדה הקטנה הגדולה היתה בת 3. יומיים לפני הלידה הסתכלתי על התינוקת המתוקה שלי, ישנה במיטה שלנו, כ"כ זקוקה להגנה, כ"כ אוהבת אותה!
אח"כ חזרנו מביה"ח והיא נראתה לא פחות ממפלצת. ענקית, מסורבלת, כבדה. מבהיל כמה מהר התהפך הכל, גם לה וגם לי. מה, אני באמת שונאת אותה פתאום? יכולל להיות שאני באמת רוצה שמישהו כבר יבוא ורק יקח אותה מפה?
כן. הרגשתי משוגעת. התביישתי להגיד את זה.
לאט לאט הבנתי שעוד אמהות חוות את זה ככה בילד שני, ואני לא משוגעת. אני אשה נורמלית עם אינסטינקטים חזקים, שדוחפים אותי להגן כמה שיותר חזק על התינוק (היותר קטנה) שלי, בכל מחיר.
עם הזמן זה עובר והבכורה האהובה שלי חוזרת לתפוס את מקומה, ולי לא ברור בכלל איך אחרי הלידה זה לא היה ככה
זה בקשר אלייך.
זה ישתנה, את בסדר.
ובקשר אליו - לנו מאד עזר להגיד לה כל הזמן: תראי את X (התינוקת) מחייכת, היא אוהבת אותך. תראי איך היא מסתכלת עלייך, היא רוצה ללמוד ממך את כל מה שאת עושה.. וכולי. זאת אגב עצה שקיבלתי באתר ועבדה מצוין. עוד הברקה נהדרת של בעלי היתה להתיחס לתינוקת כל הזמן בתור "האחות של הגדולה" ולא "הילדה של אמא". גם במילים, ככה הצגנו אותה, ככה דיברנו אליה. לתינוקת זה לא היה משנה (בגיל הזה), ולגדולה נדמה לנו שזה נתן תחושת חיבור ושייכות.
אני מניחה שכבר שמעת את העצה של "לקחת בייביסיטר ולבלות עם הגדול לבד". זה באמת חשוב, אפילו שאני יודעת שממש לא בא לך להיות איתו (למרות שהוא בטח כמה לזה), ואפילו שיתכן כי כל הזמן שלכם יחד הוא יבלה בלבדוק את הגבולות שלך. גם זה אני חושבת ישתפר כשהוא יראה שאתם ממשיכים לבלות יחד אפילו שהוא מתנהג ככה. יענו, את עדיין אוהבת אותו (ומקדישה לו זמן) למרות ההתנהגות.
הבילוי יכול להיות גם ללכת יחד למכולת ל-10 דקות. עדיף כמה דקות כל פעם מאשר לקחת בייביסיטר לכמה שעות. את יכולה לעשות איזו עסקה עם שכנה (תלמידת בי"ס) שתקראי לה כשהקטן ישן והיא רק תשהה בבית לחצי שעה ביום, ואתם תלכו? אולי בשעה שאת הולכת לקחת אותו מהגן? ככה יהיה לכם את הדרך חשרה לעשות ביחד, אפילו ברוגע.
קשה, לא פשוט.
בהצלחה
שלי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

קודם כל אני רוצה להזכיר שזה כבר לא דף הבלוג שלי וגם לא דף תמיכה :-)
שנית, משהו כללי - כולם מנחמים אותי שהרגשות הללו טבעיים, מובנים וכולי. אין לי ספק בזה, אני (כבר מזמן) לא מבוהלת מהרגשות עצמם - אם כבר מתוסכלת שאי אפשר לממש אותם בקלות (למשל אי אפשר לשלוח את מוצקו לחופשה על הירח למשך חודש...), ומכך שכל המעמסה לתיקון היא עלי - אני צריכה גם לעבד אותם עם עצמי וגם במקביל לעבוד על שיפור המצב מול הילד.

_להגיד לגדול <לאו דווקא ברגעים של כעס אלא להיפך> אתה יודע גם כשאתה היית כאן לקחתי אותך המון במנשא? ינקת המוון מהציצי של אמא? לא ידעת לדבר ועשית קולות כאלה חמודים ממאאמנממ? וכו'
מה שלנו מובן מאליו איכשהו פותח להם נקודת הסתכלות אחרת על המצב. מצחיק אותם, מבהיר להם שהתנאים המיוחדים הם לא ייחודיים לקטנצ'יק, גם הם היו שם.._
לגמרי. עושה את זה כבר מאז תחילת הדיבור על הנקה של התינוק.

לנו מאד עזר להגיד לה כל הזמן: תראי את X (התינוקת) מחייכת, היא אוהבת אותך. תראי איך היא מסתכלת עלייך, היא רוצה ללמוד ממך את כל מה שאת עושה.. וכולי.
גם זה קורה אצלנו :-) וגם משהו שלמדתי על סימטריה: הגדול לפעמים מלטף את הקטן ואז מזדעק "הוא שרט אותי!" או "הוא משך לי בשיער!". פעם הייתי מגנה על התינוק ומסבירה שהוא לא מבין וכולי. ואילו עכשיו, במקרים כאלה אני נוזפת בקטן (כמובן בטון עדין ורך :-) ) "אני לא מרשה לשרוט" , "אני אגזור לך ציפורניים" וכאלה. כדי שלא ייווצר מצב שהתינוק תמיד נשאר "מלאך".
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

אני לא חושבת שמי שנולד ראשון צריך להיות יותר אחראי, או אכפתי, או עוזר, או בוגר או משהו. אם צריך עזרה פשוט צריך לבקש אותה. אם לא חייבים את העזרה הזו אני חושבת שמוטב לא להפיל על הבכור את בכורותו. גם ככה הוא תמיד יהיה בכור, על כל המשתמע מכך, ויש הרגשה שדווקא להורה יש אחריות מסוימת לטשטש קצת את התפקידים האלה
מסכימה מאוד.
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

הזכיר לי משהו:
א', הסנדק של שפן, הוא בחור גבוה מאד, בסביבות שני מטר, ותמיד כשהוא בא לשחק איתו הוא אומר לי בשקט בצד כמה ששפן (בן ארבע, ודי גבוה לגילו) פצפון וקטן בעיניו.
אז לפני כמה חודשים נולד לא' תינוק ראשון, וכמובן שנסענו ברוב עם לבקר, ובזמן שאני פטפטתי בשקט עם האם הטריה על עניינים ברומו של עולם כמו הנקה ותפרים, הוא ושפן השתובבו להם יחד כדרכם. ואז א' תפס אותי ואמר לי בפליאה כמה ששפן ענקי בעיניו פתאום..
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אני צריכה עזרה בבקשה.
הגדולה בת 3.5, הקטנה בת שנה, והגענו לשלב חדש ביחסי אחיות - אני לא רוצה שתהיה לי אחות קטנה. אני לא רוצה שמאיה תהיה. אני לא רוצה שהיא תגדל, אני רוצה שהיא תחזור לבטן.
התקפי זעם על כל צעד ושעל (הבוקר קריזה של 15 דקות בגלל שהיא לא רצתה שמאיה גם תאכל מלון כמוה).
אני לא נבהלת ממה שהיא מבטאת וזה נראה לי לגמרי טבעי שהיא תרגיש ככה בשלב הזה.
אבל אני לא יודעת מה לעשות... אני מרגישה שיש לה צורך אמיתי ביותר תשומת לב, שמאד קשה לה ואני רוצה למצוא דרך לעזור... אולי בכלל אין. אולי זה פשוט שלב שצריך לעבור אותו. אבל עדיין קשה לראות אותה ככה.
היא ילדה מאד מאד רגישה, והרבה פעמים עקשנית - צריכה לעשות דברים בדרך שלה. ועכשיו עם שתיים יותר מסובך לזרום עם זה.
אני רואה אותה נאבקת ורוצה לעזור לה....
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

(())אין לי ממש עצות...זו אכן תקופה לא קלה...(אצלנו הקטנה בת שנתיים פלוס ובאמת הרבה יותר קל!!!(-;)
אולי לנסות כמה שיותר להקשיב ממקום של להקשיב ממש, בלי לנסות לתקן/למצוא פתרון...
(())@}(())@}
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

ואו בלעתי את כל הדף עכשיו
איזה דף חשוב ומעורר מחשבה
ואיזה מדהימה את קרוטונית, על האומץ לתאר כך את רגשות הדחייה כלפי הבכור, רגשות ש(אותי) כל כך הפתיעו והבהילו
תוכלי לספר איך זה עכשיו? בני כמה הם כעת?
בקיצור- זה עובר פעם....?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

תודה רותה. זה מסובך, יש דברים שאני אפילו חוששת לכתוב מחשש לחוק מרפי |גזר|

גם אני הופתעתי ונבהלתי למרות מה שנכתב כאן (רק שאחרי חצי שנה כבר מתרגלים לבהלה ...).

אנחנו 10 וחצי חודשים אחרי הלידה, אפשר להגיד שמשתקמים לאט, עם עין אחת פקוחה לכיוון הידיעה שמה שהיה לעולם לא יהיה יותר, כלומר שאין מה לשאוף לשינוי/שיפור מוחלט (למשל תמיד הבכור יציק קצת לקטן, אבל כל עוד זה בגבולות נסבלים ותחת פיקוח והקטן יודע לבטא את עצמו, ונותנים לו כלים להתמודד... וכל זה, אז זה בסדר).

האם קראת את מכות לאח חדש ? מתואר שם מצב לא פחות קיצוני, בעצם יותר קיצוני מבחינת התנהגות הילד, רק שהאמא יותר רגועה ומכילה וסגורה על עצמה ממני :-P אצלי היה שידוד מערכות מוחלט. אני מנסה להיזכר איזו מין אמא הייתי לבכור לפני-לפני-לפני (כלומר לפני ההריון ולפני הניסיונות להרות בכלל), וממש קשה לי להיזכר.

עדיין יש הצקות, לגמרי, אבל אני פחות נרעשת מהן, ביום טוב. מצד שני הם גם מאוד אוהבים זה את זה, ולפעמים כבר משחקים יחד לאיזו רבע שעה שלמה. הקטן מאוד אקטיבי ונוהה אחרי אחיו. ללא ספק הם חיוניים אחד לשני.
עונשים כבר אין. כשיש הצקה בלתי נסבלת, למשל הגדול מכה את הקטן על הראש שוב ושוב בכף של הסלט, או זומם לשבור לו איזו עצם (לפי זווית הישיבה עליו), אני מסתפקת בנזיפה קצרה לגדול ופונה לקטן, מחבקת ומנחמת. מנסה כמה שאפשר לא לתת תשומת לב שלילית.
הרטבות לילה עדיין יש אבל התדירות פחתה.
מאבקי השליטה אצלנו פחותים מאשר בעבר - גם בנושאים אחרים. למשל בנושא האוכל הגענו לאיזה סטאטוס קוו שמשביע את רצון שני הצדדים (למשל, מותר המון שוקו, כמה שרוצים, ואמא לא מעקמת פרצוף. אבל השוקו מחלב שיבולת שועל ועם חרובים, ולא במקום ארוחת צהריים). חלק איכשהו הסתדר, וחלק מזה אני שחררתי בעצמי.
כבר לא צריך לרוץ החוצה כל יום כל היום כמו שעשינו כל החצי שנה הראשונה, אפשר לשחק ברגיעה גם בבית, רק אנחנו (אם כי כשהגדול ממש משתולל אני קולטת שהוא צריך להוציא אנרגיה, ואז למשל משחקים "ים יבשה" או כל משחק אחר שמעודד אותו לקפוץ ולהשתולל).

גם אני וגם הבכור בשלב של אחרי הפוסט-טראומה, שבו חוזרים לאט לאט לחיים הנורמליים. רק בשבועות האחרונים חזר להיות הילד משתף הפעולה שהיה פעם, וגם זה בערבון מוגבל (אבל ברוח טובה). הוא הולך וגדל, כל יום עושה איזה משהו חדש ומפגין יכולת חדשה (החל מכתיבה ועד מקלחת בעצמו) מה שגורם לי להתגאות בו.
אני נתקפת לא מעט רגשות אשם על ההתנהלות שלי בהתחלה, על איבוד העשתונות וחוסר היכולת לטפל במצב בצורה בוגרת באמת. למשל, למה התעקשתי על עניין השינה כל כך ולמה נכנסתי למאבקי כוח - אבל בעצם הייתי אחוזת בהלה בעצמי, מהמצב החדש, ומחוסר השינה הצפוי... הייתי אחרי לידה עם כל ההורמונים, ועם כל הקושי, וכל הסימפטומים הקשים שהילד הפגין. יש דברים בפוסט פארטום שהשתיקה יפה להם :-/ לא אשמת הבכור שגם הוא היה שם. ייקח עוד הרבה זמן לעבד את זה לגמרי ואולי אף פעם לא (אני בימים אלה מהרהרת איך לעבד אותם עם עצמי ובאיזה אופן).
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

וואו קרוטונית זה נשמע ממש ממש קשה!!!
אצלנו בערך אחרי שנה היתה קפיצת מדרגה קטנה ביחסים, ומאז הם השתפרו בקפיצות קטנות כל פעם והיום בגיל 1.9 הם ממש מאוהבים אחד בשני.
משחקים ביחד כל הזמן, הקטן מחקה את הגדולה כל הזמן והיא מצידה מנשקת מחבקת וממש אוהבת אותו.
אני זוכרת שבגיל שנה אמרתי לעצמי שבמשפחות אחרות השלב הזה בטח עבר כבר מזמן ורק אצלי הם בחיים לא יסתדרו.
לדעתי לא מגיע לך שתכעסי על עצמך ככה.
אנדלוסיה*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

התיאורים של קרוטונית באמת חזקים. אני בקושי מצליחה להבין מה היה שם, ואולי פשוט מדחיקה. החודשים הראשונים היו איומים. וכמו שהיא אומרת, עדיין יש הצקות אבל זה כבר דפוס שהתקבע ולא ממש קשור לכלום. ומעורבב באהבה. מין אהבה אלימה במקצת. ויש הרבה יותר רגעים רגועים ונעימים. למעשה, בלי ששמתי לב רוב הזמן די רגוע.
אני עברתי את השנה הזאת עם הרבה עזרה לוגיסטית מבן זוגי, אבל נפשית הייתי לבד וגם התכתשנו לא מעט על העצבים שלי על הגדול. רק לא מזמן פניתי לטפל בעצמי קצת, ועוד לא גמרתי.
אני קצת עייפה מכתיבה, בזמן האחרון שפכתי פה טונות מילים, אבל אם תרצי רותה לדבר קצת בטלפון את מוזמנת. אם כן כתבי לי בדף שלי, או אם יש לך עדיין הטלפון שלי.
<מילים טובות מסלקות עננים שחורים>
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי יערת_דבש* »

אהלן אהלן.
בדקתי, וזה לא נראה לי בלוג, ובאתי לצטט את עצמי מדף שנראה לי פחות קריא מדפים שהקרוטונית מסתובבת בהם......
כתבתי ב שאלה על יחסים בין אחים :

"יש לי תיאוריה, ואני מדמיינת שכשאכתוב אותה כולם יגידו לי:
מה, בטח, זה ידוע, עלית על משהו נכון:
כשנולד אח, הרבה פעמים ואולי תמיד האח הגדול (אמשיך לכתוב בלשון זכר) עובר משבר.
ואז הוא עובר, ואז במהלך השנה הראשונה לתינוק המתוק, יש עוד אחד. משבר.

מה אתן אומרות?"
יש תופעה כזאת?
בלבוסטה*
הצטרפות: 04 יוני 2008, 13:16

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי בלבוסטה* »

_צ'מעו, ממש, אבל ממש לא נעים לי.
רק אני נחשפתי לתחושות כאלה כבר עם ילדה ראשונה?
נראה לי שזו הסיבה העיקרית שעוד אין לי שום מספר 2 בדרך...
הולכת להתבייש בפינה._

ומה עם להכיל את קשיי הבכור שאין לו בכלל אחים? פעמיים ישן אצלנו חבר מהגן (בני 4), פעמיים בני נכנס ליומיים של התנהגות כמתואר בדף, וגמר חולה.
בדיוק כשהתחלתי לחשוב על עוד ילד. ועכשיו אנחנו חלוקים הבנזוג חושב שהוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם אח/ות לאור נסיון הלינה והאירוח. אני חושבת שאם אלו התגובות לאירוח הוא חייב אח/ות כדי לצמוח
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

להכיל את קשיי הבכור

זו לא איזו תשובה מוסמכת מפותחת הדף, ואין לי כרגע נאום לנמק ולהוכיח את זה, אבל עם כל הקשיים שיש בהסתגלות לאח חדש, הוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם אח/ות זה תיאור של פתולוגיה קשה, לא של "אופי". ילדים אמורים להיות מסוגלים להתמודד עם אח חדש. אם יש חריקות, אלה חריקות שקיימות אצלנו ומעצימות את הקושי שלהם.
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי ירח_לבן* »

הוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם אח/ות
O-:

מסכימה עם קרוטונית.
אני חושבת (בלי להכיר את הבן שלך) שהוא מסוגל להרבה יותר ממה שבנזוגך מאמין.
זה שיש קשיים ויש רגעים בלתי נסבלים זה לא אומר שזה לא שווה כל רגע (גם בשביל הבכור).
לא נראה לי נכון שהילד הוא שיכוון את התזמון של מתי ללדת ילד נוסף. זה חתיכת תיק לשים על הכתפיים שלו.
פלוני_אלמונית*

להכיל את קשיי הבכור

על אותו משקל, אם הילד היה בוכה בנסיעה לנופש של יומיים, בעלך היה מסיק שהוא לא יהיה מסוגל להתמודד עם מעבר דירה...
בלבוסטה*
הצטרפות: 04 יוני 2008, 13:16

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי בלבוסטה* »

תודה רבה על התגובות. זה באמת נחמד
ברור שהשימוש בבני כטיעון נגד תינוק נוסף הוא שיקוף של חוסר הרצון שלו בילד נוסף, ולא של הקשיים של הבן שלי. יש דברים שהילד מאוד לא אוהב אבל בן הזוג לעולם לא יוותר כמובן... זה כבר נושא לדף אחר.
מבחינתי הדף הזה עורר תהיות בעיקר כי הוא גרם לי לחשוב על הקשיים שיהיו לי בהתמודדות עם הקשיים של הבכור.... וגם אני לא יודעת מה בדיוק בדף הזה חשף אותי למחשבה שאולי אני משלה את עצמי בכל מיני תפיסות שלי על ילד שני, שגם זה נושא לדף אחר
אימושקה*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2015, 16:32

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אימושקה* »

אלוהים אדירים, אם הייתי קוראת את הדף הזה קודם לא בטוח שהייתי נכנסת להריון שני. יש לי בת מופלאה והכי כייף לנו בעולם ביחד. ועכשיו אני בהריון ורק המחשבה שהכל ייהרס או עלול להיהרס אחרי הלידה גומרת אותי. כן, יש לי עזרה, ותהיה לי גם עזרה אחרי הלידה, אבל עדיין אני דואגת מחורבן היחסים עם הבת היקרה והאהובה כל כך שלי.
אל_הלב*
הצטרפות: 05 מאי 2012, 11:14
דף אישי: הדף האישי של אל_הלב*

להכיל את קשיי הבכור

שליחה על ידי אל_הלב* »

אימודרה מזדהה איתך.
אכן מאתגר יהיה.
מקוה שנצלח גם את זה בהצלחה.
פלוני_אלמונית*

להכיל את קשיי הבכור

אני מנסה להיזכר איזו מין אמא הייתי לבכור לפני-לפני-לפני (כלומר לפני ההריון ולפני הניסיונות להרות בכלל), וממש קשה לי להיזכר
ממש עצוב לי לקרוא פה
מהמקום של אמא לשלושה שלא הצליחה לעשות את זה עם אף תינוק חדש באופן מוצלח. יש אצלי בבית קנאה עצומה ושנאה עצומה. שני הגדולים שונאים את הקטן. אני אוהבת אותו אהבת נפש. כועסת על הגדולים בגלל היחס, בכלל בגלל היחסים שיש פה בבית. אל הגדולה בכלל יש לי רגשות מעורבים עוד מאז שהיתה קטנה ואיך שהתנהגה כשנולד לה אח, ואיך שהיא מתנהגת עכשו. הגדולה כועסת ושונאת את האמצעי, האמצעי שונא את הקטן. אצל כל אחד גם מעורבבת אהבה (למרות שאני חושדת שאצל הגדולה אין אהבה כלפי הקטן, היא לא רואה שום ערך בקיומו. מבחינתה הוא רק לקח לה וכיום הוא רק מזיק לה ומציק ומפריע לה בענייניה, ולוקח את תשומת הלב של אמא)

לא מצליחה להשתחרר מהרגשות הקשים האלה.
רואה את הדף הזה ורואה איך דברים נגררו אצלי והתקבעו, ואיך הילדים מרגישים את זה וזה משפיע כל כך.
אחת הסיבות שאני לא רוצה עוד ילד. בשביל מה? הם כל כך חמודים כשהם קטנים ואז הופך להיות כל כך קשה איתם
ואני כל כך לא יודעת להכיל

:-(
עצוב מאוד

וסליחה מהבנות פה שהן בהריון וחוששות. אני בטוחה שאצל אחרים זה אחרת, לא אצל כולם זה דפוק כמו אצלי.
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”