להתפטר או להתפוטר

אלמונימי*
הצטרפות: 10 יולי 2004, 18:42

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אלמונימי* »

חשבתי לנצל את הבמה כדי להתייעץ ולקבל מידע, כיוון שאני מאמין שהרבה אנשי הי-טק קוראים אתר זה.
אני רוצה לעזוב את מקום עבודתי, ולא למקום אחר.
אני יוכל להגיש מכתב התפטרות, ואני מאמין שאני יכול לגרום להם לפטר אותי (על רקע עצלנות יתר בעת האחרונה).
אם אני מגיש מכתב, אני עלול להפסיד את הפיצויים.
מה שאני תוהה, אם אני גורם להם לפטר אותי, מה אני מפסיד.
האם יש רשת בין החברות שמבררות למה הפסקתי במקום מסוים, וככה יודעים לפני הראיון למה פיטרו אותי ?
האם זה יהיה אות קין שירדוף אותי ? כמה מקומות עבודה אח"כ זה עוד מחזיק?
האם שואלים אותי בראיונות אם פיטרו אותי או שהתפטרתי ?
אשמח להארות
המתלבט
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי רועי_שרון* »

למה שלא תביע באוזני הבוס שלך תחושות מעורפלות של תהיה לגבי העתיד, אם זה מתאים לך הכיוון המקצועי, אם מתאים לך בכלל לעבוד כל כך הרבה, וכיו"ב. תן לו לחשוב על זה כמה ימים, ואז דבר איתו שוב. בשיחה השניה תעלה אפשרות לקחת חל"ת למשך שנה או משהו כזה. תראה לאן הרוח נושבת. מהכרותי את ענף ההי-טק יש סיכוי לא רע שהם יתנו לך פיצויים במצב כזה של עזיבה בהסכמה הדדית, כל עוד תדאג להבהיר שתשאר עד שהם ימצאו מחליף מתאים ועד שתבצע העברה מסודרת, גם אם זה ייקח כמה חודשים. בפועל רוב החברות לא ירצו למתוח את הזמן הזה (ולהחזיק עובד שבעצם חושב כבר על מה שיעשה אחרי שיעזוב).
tube*
הצטרפות: 12 דצמבר 2005, 21:01

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי tube* »

אהלן.
לפני כשנה התמודדתי בדיוק עם אותה ההתלבטות.
אני בא מתחום הסלולר, ושם אכן יש רשת בין החברות. ובמידה ואני מפוטר אני לא יכול לעבוד בחברה הזו ל-ע-ו-ל-ם. יש משהו די מפחיד באובדן העבוד בתחום הזה לצמיתות.
מצד שני - אלה נהלים ומדיניות שנקבעים ע"י אנשים. ואם ברבות השנים תגיע למחסום הזה בפוזיציה או בתפקיד אחרים, והאנשים האלה יחשבו שזה נכון - אז אתה תיכנס לאותו תחום.
כמו שאמרתי בתחום הסלולר ה'קרטל' הזה קיים (בדוק, הייתי מספיק בפנים כדי לומר את זה בוודאות), לגבי ההיטק, קלוש. כל החברות פונות ליותר מחב' אאוטסורסינג אחת, מה גם שבסלולר תחום משאבי האנוש נחשב לחטיבה בד"כ מאחר והוא אמור לספק מענה לשירות הלקוחות שמהווה את הזרוע הגדולה ביותר בסלולר.

אני התפוטרתי בסופו של דבר, וזה עשה לי רק טוב. הבנתי שסבלתי כ"כ הרבה זמן כי המקום הזה היה לי חממה, מן בית גידול, שממנו מפחיד לצאת החוצה. כשיש לך בעבודה תנאים סוציאליים מקיפים ומושקעים, הם תורמים רבות לשימור שלך כעובד. אבל לא תמיד מאפשרים לך את המרחב כבן אדם.

מה שרועי כתב נכון בתנאי שהאלטרנטיבה שלך היא נכונה עבורך (גם אם זה טיול שלוש שנים בבורמה זה יכול להיות נכון) - לי באופן אישי זה הביא לפיטורין מאחד ממקומות העבודה שלי בזמן מאוד לא מתאים.

דבר נוסף - תקבע ראיון עם מנהלת משאבי אנוש אצלכם, או המקבילה לזה - כדי לבדוק מה האופציות שעומדות בפניך לחל"ת וכיו"ב. אולי זה רעיון לא כ"כ טוב כי מן הסתם היא תפנה למנהל הישיר שלך לעדכון.

כך או כך - בהצלחה!
אבא_בית*
הצטרפות: 02 מאי 2006, 08:47

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אבא_בית* »

שאלה מצויינת... ללא ספק יש חשיבות לחוות הדעת של המעסיק הנוכחי שלך כשאתה מבקש להתקבל למקום חדש. הרי דבר ראשון יבקשו ממך המלצות ממקום העבודה הקודם!

אני הייתי ממליץ לפנות לאדם הכי "פתוח" שנמצא בשרשרת הניהול שלך ולומר שאתה מעוניין לשנות את פורמט העבודה או לצמצם את היקף המשרה מסיבות אישיות שמחייבות אותך להפנות אליהן משאבים. תדגיש שאתה נשאר מחוייב לארגון ולחפיפה של כל תחומי האחריות שלך ושתשאר זמין ככל שידרש.

אפשרות אחת היא שישימו פס ואז אין לך ברירה אלא להתפטר - אבל לפחות לא בכסאח.

אולי תמצא סידור נוח יותר (עבודה מהבית או שעות גמישות יותר) שיאפשר לך להשאר בארגון ברווחה יחסית

רוב הסיכויים שבאמת יאפשרו לך "לפרוש בכבוד" בשל נסיבות אישיות ולא יזקפו זאת לחובתך... בהייטק חשוב מאוד מה שנקרא "The dedication factor" ולכן לא ירצו להחזיק עובד שלא נותן 11 שעות ביום לפחות (וזו הכללה גסה אך לרוב קולעת).

בהצלחה.
אלמונימי*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אלמונימי* »

לכל העונים - תודה רבה
נתתם לי חומר למחשבה
אלמונימי*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אלמונימי* »

היום הגשתי את מכתב ההתפטרות.
אני מניח שמחר יתחיל מחול השדים של לנסות לשכנע אותי לחזור בי, אבל אני מאמין שלא יצליחו.
שיהיה לי בהצלחה
ותודה לכולכם !
אבא_בית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אבא_בית* »

בהצלחה אלמונימי...
סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

מכתבי המלצה חשובים אבל תמיד שואלים: אם היית כל כך טוב למה עזבת? ואם התשובה לא מתאימה לדרישות המעסיק החדש כמובן שלא תתקבל לעבודה.
הגריין היום אומר שהאוויר הוא בחינם אבל הוא גם מזוהם...
אלמונימי*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אלמונימי* »

אז ככה: ניסו ממש קצת, אבל כשהבינו שאני מעדיף עכשיו להיות בבית עם המשפחה, גם במחיר ירידה ברמת החיים, לא הפעילו לחץ ממש כבד.
מה שנסגר זה שאני נשאר שם עוד חודשיים (שזה הרבה), אבל עובד ממש רגוע, וכנראה שגם אקבל פיצויים מלאים.
בשורה התחתונה זה יצא הרבה יותר טוב מאשר לגרום לכך שיפטרו אותי (וזה עוד לפני ההשלכות שאולי יהיו לצעד כזה)
אז המון תודה לכולכם
ושיהיה לי בהצלחה בדרכי החדשה :-)
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

ושיהיה לי בהצלחה בדרכי החדשה
אכן, הרבה בהצלחה :-) !
סבתא_לשמונה*

להתפטר או להתפוטר

הצלחה בדרך החדשה וחג שמח
@}
אבא_בית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אבא_בית* »

מ-ע-ו-ל-ה... אני שמח שכך הסתדרו הדברים - בהצלחה בדרכך החדשה.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי בועז_חן* »

בהצלחה!

אבל אני רוצה לציין בהזדמנות הזו, שברמה הכללית אני מאוד מסתייג מעצם הדילמה.
זה עניין מוסרי - פיצויי הפיטורין נועדו למי שמפוטר, ולגרום לחברה לפטר אותך זה למעשה גניבה. דמיין לך מעסיק שמתלבט האם לפטר מישהו או לעשות לעשות לו את המוות כדי שיתפטר. לא ממש מוסרי נכון?! אנחנו נוטים לחשוב שכשזה יחיד מול חברה אז חוקי המוסר קצת שונים, אבל לדעתי הם לא.
בדומה לזה התחזות לחולה לצורך ניצול ימי מחלה לדעתי לא שונה מהתחזות לחולה לצורך רמאות מול חברת ביטוח.

המצב המוזר היום בשוק הוא שפיצויי הפיטורין הפכו להיות ההפך מכוונת המחוקק - במקום להיות משהו שיגרום למעסיק לחשוב פעמיים לפני שהוא מפטר מישהו, המעסיקים מפרישים בכל מקרה ולכן רואים בכסף הזה כהוצאה מראש, ואילו העובדים חושבים היום פעמיים האם להתפטר למרות שרע להם, בכדי לא להפסיד לכאורה כספים שמגיעים להם.
אני תוהה האם במצב הזה לא היה כבר עדיף לבטל את החוק, ולתת לעובדים את הכסף ישירות בשכר.
אבא_בית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אבא_בית* »

בועז חן - אני רואה זאת אחרת לגמרי...

פיצויי הפיטורין הם שוט בידיו של המעסיק! הוא יכול לעשות בעובד כרצונו ולהגיד לו "יש לך בעיה? תתפטר ולא תקבל את הפיצויים!"

לא דובר כאן על רמאות אלא על איך לנסות מנוע מהמעסיק שלך לדפוק אותך ברגע שיש לו הזדמנות. אלמונימי רצה רק לשנות סדרי עדיפות בחייו וזו לא סיבה לא לשלם לו פיצויים. נראה שדברים דווקא הסתדרו יפה לכל הצדדים...

מתי לא מגיע פיצויים - עובד שגורם נזק לארגון, לא מעביר את הידע שלו למחליפו, מסגיר סודות מסחריים ועוד. האבסורד הוא שאנשים כאלה מפוטרים מייד ואוטומטית זכאים לפיצויי פיטורים!
ברור שיש פה עניין של הגנה בסיסית לעובד כדי למנוע שרירות לב מצד המעסיק אבל בפועל זהו לעג לרש.
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי יהודה* »

לכל מתלבטי קבלת הפיצויים.

ניתן לחתום על הסכם לפי סעיף 14 לחוק ואז בכל מקרה מקבלים את כספי הפיצויים.

רק שכספיים אלה הינם נמוכים במקצת כיוון שאין השלמות פיצויים במקרה של הפרשי שכר במשך תקופת העבודה.
אלמונימי*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אלמונימי* »

בועז חן, אולי לא ניסחתי את זה מספיק ברור, אבל הדילמה היתה מהכיוון ש אבא בית אמר, כלומר:
אם אני מתפטר, אני נותן שוט עב כרס בידי המעסיק. תיאורטית, הוא יכול להגיד - תעבוד עכשיו 20 שעות ביום בחודש הקרוב או שלא תקבל פיצויים בכלל. לעומת זאת, אם אני מוכן להיות מפוטר, הרי שאין לו שוט נגדי, ואני יכול לעבוד בהילוך נמוך.
כיוון שגם לי זה לא נראה כ"כ צודק לגרום שיפטרו אותי, נעזרתי בכם כדי לראות את התמונה הקצת יותר גדולה מאשר המשפט לעיל.
בסופו של דבר לא מבקשים 20 שעות ביום, אבל כן מבקשים חודשיים.
אני מרוצה כי לדעתי (וכמו שהסברתם לי) התמונה קצת יותר גדולה מאשר המשפט שרשמתי כאן, ובסה"כ אני חושב שיצא לי טוב.
אגב, אבא בית, למטיב ידיעתי, עובד שאינו זכאי לפיצויי פיטורין כמו שהזכרת, לא זכאי להם גם אם פיטרו אותו.
ולגבי סעיף 14 - זה נכון כאשר אתה נכנס לעבודה חדשה, אבל יש מעסיקים (כמו שלי) שלא מוכן לחתום על סעיף כזה.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי בועז_חן* »

אבא בבית - אתה לא רואה את זה אחרת, אנחנו טוענים אותו הדבר: נוצר פרדוקס שבו במקום שפיצויי הפיטורין יהיו משהו שמקשה על המעסיק לפטר הם כמו שאמרת שוט בידיו של המעסיק!, כלומר משהו שמקשה על העובד לעזוב.

מה שהפריע לי הוא שכמו שאמרת אלמונימי רצה רק לשנות סדרי עדיפות בחייו_ -כלומר אלמונימי רצה באופן חד צדדי לשנות את התנאים וזה לא משהו שהמעסיק חייב לבלוע. מכאן שזה בהחלט מצב שזכותו של המעסיק לא לשלם פיצויים וזה בכלל לא _לדפוק אותך ברגע שיש לו הזדמנות. אם המעסיק היה משנה את סדר העדיפויות שלו ומחליט לשנות את תנאי ההעסקה זה היה סיפור אחר (ואגב לפי החוק זה גם עילה להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין).

הטענה שלי היא פשוטה - אם אתה רוצה להתפטר תתפטר. רב המעסיקים (לפחות בהי טק) נוטים לתת את הפיצויים או חלקם לפנים משורת הדין. וכמו שאלמונימי אמר זה לא נראה כ"כ צודק לגרום שיפטרו אותי.
אבא_בית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי אבא_בית* »

בועז - פה אנחנו לא מסכימים ... לדעתי כל עוד העובד לא גורם נזק מכוון ובזדון לארגון - הוא זכאי לפיצויי פיטורין. בכל מצב אחר פיצויי הפיטורין נשארים שוט בידי המעסיק.
סבתא_לשמונה*

להתפטר או להתפוטר

פעמים רבות עובדים נשארים במקום עבודה רק כדי לא לאבד את הפיצויים ומעסיקים נמנעים מלפטר עובדים כדי להמנע מתשלום פיצויים. אפשר למנוע את המצב הזה ע"י צרוף העובדים לקרן גימלאות כלשהי ואז העובד יכול לעזוב אם הוא רוצה מפני שיוכל לקבל את כספי הקרן, וברור שלמעסיק אין כלל בעייה.
ברוב מקומות העבודה המסודרים נוהגים כך, בין אם יש הסכם קיבוצי ובין אם ההסכם עם העובד הוא אישי.
אפשר אפילו לבטח עובדי משק בית.
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי יער_ה* »

מה זה סעיף 14 שדיברתם עליו? לפי איזה חוק?
יהודה*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי יהודה* »

סעיף 14 הינו מחוק פיצויי פיטורים.

על פי סעיף זה ניתן להכיל הסכם קיבוצי בדבר ההפרשות לפיצויי פיטורים.

ההסכם אומר כי במקרה של סיום יחסי העבודה העובד מקבל את כספי הפיצויים [[גם במקרה שהוא התפטר ].

כספי הפיצויים המתקבלים הינם הכספים הצבורים בקופה ללא השלמות הקופה עקב הפרשי שכר.

בדרך כלל חישוב הפיצויים נעשה, משכורת אחרונה כפול תקופת העבודה בשנים.

כך שאם יש עליות שכר הפיצויים יהיו גבוהים יותר על פי הנוסחה מאשר ההפרשות החודשיות.

אני מקווה בהובנתי, אם לא שאלי .
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי יער_ה* »

הסברת היטב

על פי סעיף זה ניתן להכיל הסכם קיבוצי בדבר ההפרשות לפיצויי פיטורים.
הכוונה היא להחיל?
איך יודעים אם יש את זה או לא?
יהודה*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי יהודה* »

הכוונה היא להחיל?
צודקת.

כדי שההסכם יכנס לתוקף שני הצדדים אמורים לחתום עליו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להתפטר או להתפוטר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם,
אני עובדת 20 שנה במוסד ציבורי ורוצה לעזוב כי הגעתי למשבר אמון עם המנהלת הישירה.
לא רוצה כל תפקיד אחר בארגון הזה.
מה כדאי לי לעשות על מנת לקבל את הפיצויים?
תודה רבה!
כוכבית
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”