הרבה זמן לא הייתי פה
אבל משפחה לא מחליפים (בהשראת המרגיעון "כולנו משפחה אחת")
חיפשתי עכשיו בגוגל "להתפרנס מהתשוקה". הדף
להתפרנס מהתשוקה של אורי הופיע לפני
להתפרנס מהתשוקה. מעניין למה ואיך! האם גוגל יודע שקוראים לי אורי ומראה לי דפים עם שמי לפני דפים אחרים?
בכל אופן,
אז...
למה בעצם ניגשתי לכתוב הערב?
ובכן,
כבר כמה שנים עברו מאז החלטתי לחפש פרנסה מהתשוקה.
במשך איזה שנתיים לא עבדתי, ואז ניסיתי כל מני דברים, חלקם נחמדים, חלקם פחות, חלקם הצליחו יופי, חלקם פחות, אבל לא היתה תחושה שמצאתי משהו. כלומר, נגיד... אם אתם הולכים במדרחוב נחלת בניימין ורואים איש שבונה פסלים יפהפיים ומדבר עליהם בתשוקה כאילו היו ילדיו - אז אתם רואים אדם שמתפרנס מתשוקתו.. ו.. בואו נגיד שלא הסתובבתי ברחוב בתחושה הזאת.
עד שלפני כחודשיים עשיתי נסיון.. אמרתי לעצמי, בוא ננסה לסחור קצת באופניים. נקנה כמה אופניים בזול בשוק הפשפשים, נשפץ אותם ונמכור ברווח-מה. לא הכי מעניין אבל נשמע כיף. יאללה, ננסה.
אז ניסיתי, קניתי 3 זוגות אופניים, השקעתי, שיפצתי, מכרתי. רק מה? הגעתי למסקנה שהבחור שמוכר אותם קצת מפוקפק, ובקיצור זה כנראה יד שניה מגנב. אז זה בהחלט הוציא לי את החשק, כי אין לי רצון לתמוך בתעשיית גניבות האופניים.
ואז חשבתי לעצמי.. וואלה, זה נראה כיף... אולי נמצא נישה אחרת בתוך התחום של מסחר באופניים?
אז התחלתי לחפש להשיג דרך האינטרנט שילדות של אופניים ענתיקה משנות ה60... ראיתי שזה לא כדאי. חשבתי אולי להשיג אופניים ישנים מקיבוצים ולשפץ אותם... הבנתי שזאת התעסקות כבדה...
ואז יום אחד קראתי הודעה של איש אחד באיזה פורום. האיש הציג תמונות של אופניים ששיפץ, והוא כתב "אופניים שהצלתי ממיחזור מתכות". איך שקראתי את זה קפץ לי הפיוז - וואי איזה רעיון גדול!
אז הרמתי כמה טלפונים, ועשיתי סיבובים בעיר, וחיפשתי את מגרשי הגרוטאות האלה שעוסקים בקנייה ומכירה של מתכות למחזור - והופ! מצאתי שם די הרבה אופניים וחלקים של אופניים, בכל מני מצבים (ממצב גרוטאה ועד מצב של אופניים חדשים). ואז חשבתי על שם - אורי-סייקל - שזה שילוב של אורי, ריסייקל (מיחזור) וסייקל (אופן/אופניים). בעברית זה היה אורי-מיחזור-אופן. התחלתי ליצור קשרים עם ממחזרי מתכות שישמרו לי בצד חלקים של אופניים, יצרתי קשר עם מאסטר בשיפוץ אופניים שיעשה את השיפוצים, פירסמתי באינטרנט שאני גם אשמח לתרומות של אופניים והתחלתי לקבל פניות של תורמים, וגם פניות של אנשים שרוצים לקנות אופניים. בנוסף התחלתי גם לפנות לשכנים בבניינים בהם אני רואה אופניים נטושים קשורים ליד הבניין, וקיבלתי כבר כמה זוגות אופניים בשימחה, מבעלי האופניים שהפסיקו להשתמש בהם והבטחתי להם שהאופניים "ימצאו בית חם".
אז בקיצור,
עכשיו אני אורי,
ממחזר אופניים וסוחר באופניים משומשים בהתאמה אישית,
שמח וטוב לבב
שמחתי לעדכן
ותודה על ההקשבה