להתפרנס מהתשוקה של אורי

משפחת_אושר*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

ורעיון נוסף שאני חושבת עליו, לפנות לירחון על השולחן
יש כל חודש מדור על אוכל בריאות, אוכל אורגני ועוד. מקריאה של שנים :-) את העיתון, אתה מאוד תתאים שם :-)
דווקא הגיליון האחרון היה בנושא בריאות... בכל אופן, אני לגמרי חושבת שיש לזה מקום שם.
בהצלחה
ענת_רז*
הצטרפות: 17 פברואר 2008, 12:35
דף אישי: הדף האישי של ענת_רז*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי ענת_רז* »

מה עם המלון בבית אורן? הוא מאד רוחניקי ומתאים
השקדיה_פורחת*
הצטרפות: 06 מרץ 2010, 23:30
דף אישי: הדף האישי של השקדיה_פורחת*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי השקדיה_פורחת* »

ראיתי עכשיו תוך כדי חיפוש מקום לינה בצפון שבגונן יש מן בית הארחה, שמציע בין השאר סופי שבוע קולינריים. לא בטוחה מה זה אומר, אבל אולי את היודע יותר, ואם לא, אולי כדאי לבבדוק אתם... בהצלחה!
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

מה עם המלון בבית אורן? הוא מאד רוחניקי ומתאים

אם התכוונת ליערות הכרמל, זה מה שגם אני חשבתי.
יש להם שם המון סדנאות וזה נשמע לי בדיוק הקהל.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי רוזמרין* »

אורי, לארז קומרובסקי יש סדנאות בישול אצלו במתת ואולי יעניין אותו לצרף אותך עוד זווית של בישול גלילי.
הנה האתר שלו
בהצלחה
רוני_ושו''ת*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של רוני_ושו''ת*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי רוני_ושו''ת* »

במרכז קנגרו בירושלים יש חוג בישול לילדים ולפני שבוע( ?) הייתה סדנא למבוגרים להכנת קינוחים. המנהלת עזבה אבל אתה יכול לדבר עם הודיה
מרכז קנגורו
מרכז למשפחה
מנהל קהילתי דרום
ירושלים
02-6333969
מיכל_מטבעון*
הצטרפות: 24 נובמבר 2010, 14:14

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי מיכל_מטבעון* »

הי אורי,
ד"ש...
וחוץ מזה, בכרמיאל יש חנות לציוד בישול - או לפחות היתה לפני שנה - אם אני לא טועה קוראים להם פונדו ואם אני לא טועה הם בקניון שצמוד לביג, ויש להם מרחב של סדנאות והם אמרו לי שהם עושים שם.
שווה לבדוק...
בהצלחה!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עדיין יש. אכן פונדו.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אפשר לעשות אצלם שבוע מכירת בלנדרים עם סדנאות שלך. אירוע צרכני לעילא :-D
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

:-)

איזה כיף לקבל כל כך הרבה רעיונות, תמשיכו!
אלה_חורי*
הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 21:14
דף אישי: הדף האישי של אלה_חורי*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אלה_חורי* »

הי אורי,
אני עובדת בכמה כאלה בהדרכה: לגעת באוכל (רעננה וראשון) ספייסס( בילו ת"א), טייסט (רעננה) ובקוק סטור (רמת גן)
פעם היה לי רעיון לעשות סדנאות בבתי אבות, אני מניחה שיש מקומות כאלה עם משאבים ועניין לדברים מהסוג הזה. לא פיתחתי את זה- אולי ידבר אליך...
בהצלחות!!!
כרמית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 22:34

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי כרמית* »

יש את מלון מצפה הימים בין ראש פינה לצפת - אחלה אוכל בכיוון בריאותי - לא יודעת לגבי ההנהלה אבל יודעת שהם מארחים סדנאות למינהן...
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

יש גם את ביה"ס לבישול של אורן גירון בהרצליה פיתוח, לא זוכרת את שם המקום, גגל את שמו ובטח תמצא.

כיוון קצת אחר - עם כמה ליטושים וכיוונונים, נראה לי שזו סדנא שיכולה לעבוד מצוין עבור אמהות טריות לקטנטנים - ואז אפשר דיאדה ועוד מקומות בסגנון.

אם עוד לא עשית את זה, ממליצה לך לפרסם את עצמך בפליירים או במודעה בניצת הדובדבן. גם אם אין לך תאריך לסדנא תל אביבית עדיין, אתה יכול לקחת פרטים ולחזור אליהם כשיהיו תאריכים.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

בתי ספר עושים שבוע בריאות וכאלה. כדאי לנסות לפרסם את עצמך ולהציע סדנא לכמה תלמידים שנכנסים לאולם שיש להם (יש לך מדונה?) וכמובן לתת מבוא על אוכל בריאות מהו? על הרעיון שכל אוכל ארוז ומוכן מהסופר ככל הנראה....לא בריא וכו'.
נקודות_ורודות_אגדיות*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

במסגרת שבוע בריאות כזה, מזמינים מרצים בכל מיני תחומים (אוכל, הגיינה, פעילות גופנית, התפתחות מינית וכו')
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

עם כמה ליטושים וכיוונונים, נראה לי שזו סדנא שיכולה לעבוד מצוין עבור אמהות טריות לקטנטנים - ואז אפשר דיאדה ועוד מקומות בסגנון.
מצטרפת למיצי. לדעתי זה רעיון מעולה. (כאמא עם קטנטן שתכף מתחיל לנסות מוצקים, זה נראה לי על סף הגאוני לעודד אכילה כזו בעולם הגרבר/דייסות קנויות/ביסקוויטים). אם תרצה שאעזור לך לנסות לארגן משהו כזה בתל אביב (צפון) - אני אשמח.
מיצי_החתולה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

אם תרצה שאעזור לך לנסות לארגן משהו כזה בתל אביב (צפון) - אני אשמח. את לא מהמושב יותר?!
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

תודה על שלל הרעיונות
בינתיים גם לי יש רעיונות חדשים. במיוחד מתחשק לי לעשות הפעלה להורים וילדים (ימי הולדת?) שכוללת מופע ליצנות עם פירות וירקות, והפעלה בה כולם מכינים לעצמם גלידה (מתחלקים ל3 צוותים, כל צוות מכין טעם, ואז כל אחד מקבל כוס גלידה עם 3 טעמים)
יעלפו - בהחלט אצור איתך קשר!

לגבי הרצאה לכמה תלמידים שנכנסים לאולם שיש להם, זה בהחלט יותר קל פיזית, בשבילי, מאשר לסחוב 25 קילו ציוד (במקרה הטוב) באוטובוסים.. פשוט לבוא ולהעביר הרצאה. וגם, כשמדובר על קהל של 50 איש ומעלה, יותר קל לגוף המקבל את ההרצאה לממן את זה באופן שמפרנס את המרצה בצורה מכבדת.

יש לי כל מני נושאים שבא לי לבנות בהם סדנה מעשית או הרצאה.

למשל:
הרצאת הכרות עם פרוביוטיקה וחיידקים מועילים. (כרגע יש לי להערכתי חומר ל3 שעות, אבל זה לא מאורגן מספיק). הסדנה לא מגניבה כמו גלידות, אבל זה בהחלט נושא חם היום בעולם התזונה, ובערך כל בן אדם שהולך לנתורופט מקבל המלצה לקחת פרוביוטיקה, או לעשות איבחון לפטריית קנדידה, וכו'.

בנוסף חשבתי על סדנה של 3 מפגשים בשם "המטבח הטבעי בכיף ובקלות" (או משהו בסגנון.. האמת שהשם לא נשמע לי טוב), בהשראת דפים כמו שתי שניות ובלנדר מוט, שבה נלמד להכין אוכל טבעי, טעים, מאוזן ובריא, לאנשים שאין להם זמן או כוח למטבח, לאנשים שצריכים לקחת אוכל בקופסאות למקום העבודה, וכו'. סקירה של גאג'טים פשוטים וזולים שעושים את החיים במטבח לפשוטים, טריקים וטיפים להכנת ארוחות תוך מינימום מאמץ.
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

את לא מהמושב יותר?!
לא קל להודות, אבל המושב הנוכחי נקרא נווה אביבים ;-) (עברנו לכאן ממש כשהפיצפון נולד, לפני שלושה חודשים וחצי, כדי שהאוניברסיטה תהיה במרחק דקה ולא במרחק רכבת. לא פשוט המעבר הזה. אני עדיין מתקשה לקנות אבוקדו בסופר, כי ברור לי שהחצר מלאה בעצי אבוקדו. [והיא אכן מלאה, רק היא פשוט לא החצר שלי יותר]).

יעלפו - בהחלט אצור איתך קשר!
מעולה. אני פה.
מיצי_החתולה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

והיא אכן מלאה, רק היא פשוט לא החצר שלי יותר]). אוי לי. עץ אבוקדו ללא ספק מקשה עשרות מונים על פרידה מחצר. ברוכה הבאה לעיר הגדולה (()).
מיצי_החתולה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

אורי, כולם רעיונות טובים. כדאי לבחור את האחד-שניים שהכי מדברים אליך, לפחות בתור התחלה, לא? אחר כך, אם עדיין יישאר לך זמן פנוי, תוכ להוסיף עוד כמה.
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

אורי, כולם רעיונות טובים. כדאי לבחור את האחד-שניים שהכי מדברים אליך, לפחות בתור התחלה, לא? אחר כך, אם עדיין יישאר לך זמן פנוי, תוכ להוסיף עוד כמה.
כרגע אני מנסה לחשוב על זה כספירלה כמו במעגלים של הפרמקלצ'ר - המעגל הקרוב, מעגל יותר רחוק, מעגל עוד יותר רחוק וכו' - אבל מבחינת ציר הזמן.
כלומר, יש את השאלה איך אני מתפרנס בדצמבר. יש את השאלה איך אני מתפרנס ברבעון הקרוב. יש את השאלה איך אני מתפרנס בשנה הקרובה.

אם ניקח את זה כאנלוגיה לירקות, אז,
בחודש הקרוב אעשה מבחינת הפרנסה את מה שמקביל ללקנות פירות בשוק ולאכול קצת מירקות עונתיים שכבר שתלתי לפני כמה חודשים.
בנוסף, אני זורע זרעים של חד עונתיים, של שיחים ושל עצים.
החד עונתיים יתנו לי ירקות ברבעון הקרוב, השיחים - לכמה חודשים שאחרי, והעצים - לשנים הבאות.

חזרה למציאות רגע -
בחודש הקרוב אנסה פשוט לעשות כמות נאה של סדנאות גלידה.. משהו כמו 6-10 סדנאות, ואנסה גם לעשות אותן היטב מבחינת הפירסום וכו', כך שיניבו רווח בטווח הקצר.
במקביל, אפתח רעיונות לפרנסה בחודשים הקרובים, שיניבו פירות בעוד חודשיים ומעלה. אקים אתר אינטרנט וקצת תשתיות אירגוניות שגם הן, יניבו פירות בעיקר בעתיד.
אחלק כרטיסי ביקור, אצור קשרים עסקיים ותוכנית, ושאר צעדים - שיניבו פירות בשנה+ הקרובים.

במקביל אשמור על קצב פנימי נעים ואנסה לא להשתגע.
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי יער_ה* »

כבר אמרו שאתה מעורר השראה.. מאוד אהבתי את ההשוואה לפרמקלצ'ר.
אמא_נוסעת*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

ואני כל הזמן חושבת שהייתי רוצה להזמין אותך לשיעור פרטי למשפחה. אין לי זמן וחשק לארגן קבוצה (וגם, אם נודה על האמת רוב מכרותי חושבות שאורז מלא, למשל, זה ממש טירוף מיותר, ומה הבעיה עם קמח לבן....אז אין לי ממש שותפות לעניין (-: ) ואני מאוד רוצה איזו "דחיפה" לשלב הבא בהכנת אוכל ראוי. בקיצור - אולי תעשה משהו כזה, בטח יש עוד אנשים שהיו רוצים?

נגיד - נקבע שיעור "פרטי" של כשעתיים, אתה תודיע מה המצרכים הדרושים, ואז נבשל יחד ואולי גם הילדים יאכלו משהו שהם בישלו...

האם דברים בסגנון הזה הם במסגרת התשוקה שלך? התקציב שלי? המממ....

אין לי דף בית, איך יוצרים איתך קשר? אם מתאים לך - אני בג'ימייל - לפי - ###### (ואשמח אם תמחק את פרטי אחרי שתקרא את ההודעה)

בכלל - אני כבר קוראת אותך הרבה זמן (-:
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

היי אמא נוסעת, תודה על הפניה! כיף לקרוא אותך
כתבתי לך מייל ואפשר להמשיך גם שם.

האם דברים בסגנון הזה הם במסגרת התשוקה שלך?
בהחלט!

התקציב שלי? המממ....
אז בואי ננסה לחשוב על פתרון במקום על הבעיה :-) או בקיצור, איך מצליחים לעשות משהו שמשתלם לכולם במסגרת התקציב המצומצם.
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

החורף הגיע וכולם חולים, ונראה לי שהגיע הזמן שלי לקפוץ למים העמוקים עם עוד סדנה.
מישהי רוצה לארח בביתה פיילוט של סדנה בנושא חיידקים טובים?
התשלום סמלי מכיוון שמדובר בפיילוט.

בסדנה נדון בחיידקים בראיה הוליסטית (בהשראת הפרמקלצ'ר), על החיידקים בגופנו, על פרו-ביוטיקה ופרה-ביוטיקה, כלור ואנטיביוטיקה, על מה שעשו פעם - מאכלי-עמים (ומשקאות) תוססים ומוחמצים, ועל תעשיית ההיי-טק של חיידקים מועילים. בנוסף נטעם כמה טעימות.

הסדנה היא פיילוט כי למעשה יש כאן הרבה חומר, מספיק ל2-3 סדנאות, ואני מתלבט עדיין איך לבנות אותה.
חשבתי על שני מפגשים - אחד תיאורטי עם טעימות, ואחד מעשי שמתמקד בהכנת מאכלים ורקיחת משקאות.

בכל אופן, כך או כך, אני מחפש קצת פידבק ורעיונות -
יש לכם רעיונות איך לקרוא לסדנה? אני מחפש שם קליט שעובד.
מה יותר מעניין? דיון על חיידקים ובריאות גופנו והסביבה, או החלק המעשי של הכנת מאכלים ורקיחת משקאות?
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי מצ'רה* »

מה יותר מעניין? דיון על חיידקים ובריאות גופנו והסביבה, או החלק המעשי של הכנת מאכלים ורקיחת משקאות?
החלק המעשי של הכנת מאכלים ורקיחת משקאות.
בשביל דיון תאורטי יש את הרשת . ואת באופן.
נחמד לשים את החלק המעשי בהקשר רחב עם טיפה תאוריה, אבל בעיני מהותה של סדנה היא התנסות פיזית במשהו.
(וכללי: נשמע אחלה)
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי יער_ה* »

• חי(ידקים) עם כל דבר
  • חיים עם חיידקים
אני גם חושבת שהחלק המעשי מעניין יותר
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

תודה על התגובה האינפורמטיבית, שמה לי את הדברים בפרופורציה. והמחכימון - הכל בתואם מושלם
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

רעיון הדוכן שייקים מבוסס אופניים 233457327]ראו תמונה להמחשה והשראה 8636c379b8[/po].jpg צובר תאוצה.
בינתיים זה רק בראש שלי (ושל עוד הרבה אנשים שעוזרים לי לתכנן).

בקשה שלי - מכיוון שיש לי נטיה לא להוציא דברים אל הפועל, אשמח אם.. נגיד.. בעוד שבועיים תשאלו אותי אם כבר בניתי אב טיפוס
תודה :-)
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

רגע של התלהבות

הצלחתי להכין עכשיו חמאת-אגוזי-ברזיל במרקם של טחינה גולמית!
(כבר כמה זמן זומם על ייצור של דבר כזה)

<הולך למטבח לנסות עם שקדים, מעניין איך ייצא>
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

האם בנית אב-טיפוס? {@

רעיון מדליק!
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

טרם בניתי אב-טיפוס,
זה בדרך...
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

אתמול החלטתי שעכשיו זה הזמן. לא לחכות למתישהו בעתיד "כשאהיה מוכן ובשל", אלא לנסות לקדם את זה כבר.

את מה?
את הרעיון של לעסוק, לפרנסתי, בליווי של אנשים במסע אל עבר חיים פשוטים.

אני משתמש במילה מסע במכוון. חיים פשוטים זה מסע, דרך שצועדים בה.

בעצם עכשיו כשאני כותב את זה, אולי בעצם אני צריך ללמוד לנסח את זה באופן מדוייק יותר (עבורי)?
מהם חיים פשוטים?
מהו בדיוק המסע הזה שעליו אני מדבר?
ואיך הייתי מנסח במשפט אחד, חד ומדוייק את מה שאני מנסה להציע?

אשמח בעיקר לשאלות מכוונות. תשובות, ככל הנראה, יש לי. אבל השאלות נסתרות מבינתי.
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי דגנית_ב* »

אורי מאד מוצא חן בעיני הרעיון שלך.
שאלות:
אפשר גם לקרוא לזה 'אימון' ?
על מה נוותר ומה נרוויח במסע הזה?
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

מעדיף לא לקרוא לזה אימון, פשוט כי יש קצת "קופירייט" על המושג הזה... קצת כמו עם המושג רופא, שמכוון רק מי שסיים תואר M.D וכל המסלול...

זה מאווווד אינדיבידואלי. זאת גם הסיבה שקשה לי לנסח.
לכל אחד יש דגשים אחרים לעבוד עליהם. יש כאלה שמה שהכי מעכב אותם בחיים זה עודף מוגזם בחפצים והאחזויות- attachments.
יש כאלה שכל חפציהם נכנסים לשתי מזוודות, אבל היו רוצים לשנות קריירה ומתקשים בכך, מסיבות כאלה ואחרות.

אבל בכל זאת, חזרה לשאלתך, אנסה כן לגרד קו כללי או שניים:
נשיל מעלינו קיבעונות ודברים שנראים לנו כאמיתות גמורות, ונלמד להסתכל על חלקן כחוקים של התרבות (כמו "חייבים להביא מתנות יקרות"), ולא כחוקי טבע (כמו כוח המשיכה, גאות ושפל וכו'). רמז - חוקים של התרבות הם דבר שלא חייבים לציית לו.

נלמד לזהות את עצמנו מתחת לשכבות ההגנה שיצרנו. בכך נוותר אולי על חלק מהתדמית שיצרנו לעצמנו, כלפי עצמנו, וגם כלפי הסובבים אותנו. נרוויח כל מני תופעות מופלאות שקורות כשמחברים מחדש קווי תקשורת שהתנתקו.
נטע_ק*
הצטרפות: 17 אוקטובר 2009, 19:45
דף אישי: הדף האישי של נטע_ק*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי נטע_ק* »

אורי זה נשמע נהדר!
עפרה_שחר*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

יש לי הצעה שיכולה להתאים לך. דבר איתי- 0528717905
יום שמח
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

עדיין מתרגש מהרעיון
מדבר על זה המון עם אנשים ומנסה לגבש קונספט
מחפש עוד שאלות מנחות
ואם לא יהיו מספיק, אז אכתוב פה כמה שאלות - סקר קצר
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

הרבה זמן לא הייתי פה
אבל משפחה לא מחליפים (בהשראת המרגיעון "כולנו משפחה אחת")

חיפשתי עכשיו בגוגל "להתפרנס מהתשוקה". הדף להתפרנס מהתשוקה של אורי הופיע לפני להתפרנס מהתשוקה. מעניין למה ואיך! האם גוגל יודע שקוראים לי אורי ומראה לי דפים עם שמי לפני דפים אחרים?

בכל אופן,
אז...
למה בעצם ניגשתי לכתוב הערב?
ובכן,
כבר כמה שנים עברו מאז החלטתי לחפש פרנסה מהתשוקה.
במשך איזה שנתיים לא עבדתי, ואז ניסיתי כל מני דברים, חלקם נחמדים, חלקם פחות, חלקם הצליחו יופי, חלקם פחות, אבל לא היתה תחושה שמצאתי משהו. כלומר, נגיד... אם אתם הולכים במדרחוב נחלת בניימין ורואים איש שבונה פסלים יפהפיים ומדבר עליהם בתשוקה כאילו היו ילדיו - אז אתם רואים אדם שמתפרנס מתשוקתו.. ו.. בואו נגיד שלא הסתובבתי ברחוב בתחושה הזאת.

עד שלפני כחודשיים עשיתי נסיון.. אמרתי לעצמי, בוא ננסה לסחור קצת באופניים. נקנה כמה אופניים בזול בשוק הפשפשים, נשפץ אותם ונמכור ברווח-מה. לא הכי מעניין אבל נשמע כיף. יאללה, ננסה.
אז ניסיתי, קניתי 3 זוגות אופניים, השקעתי, שיפצתי, מכרתי. רק מה? הגעתי למסקנה שהבחור שמוכר אותם קצת מפוקפק, ובקיצור זה כנראה יד שניה מגנב. אז זה בהחלט הוציא לי את החשק, כי אין לי רצון לתמוך בתעשיית גניבות האופניים.
ואז חשבתי לעצמי.. וואלה, זה נראה כיף... אולי נמצא נישה אחרת בתוך התחום של מסחר באופניים?
אז התחלתי לחפש להשיג דרך האינטרנט שילדות של אופניים ענתיקה משנות ה60... ראיתי שזה לא כדאי. חשבתי אולי להשיג אופניים ישנים מקיבוצים ולשפץ אותם... הבנתי שזאת התעסקות כבדה...

ואז יום אחד קראתי הודעה של איש אחד באיזה פורום. האיש הציג תמונות של אופניים ששיפץ, והוא כתב "אופניים שהצלתי ממיחזור מתכות". איך שקראתי את זה קפץ לי הפיוז - וואי איזה רעיון גדול!
אז הרמתי כמה טלפונים, ועשיתי סיבובים בעיר, וחיפשתי את מגרשי הגרוטאות האלה שעוסקים בקנייה ומכירה של מתכות למחזור - והופ! מצאתי שם די הרבה אופניים וחלקים של אופניים, בכל מני מצבים (ממצב גרוטאה ועד מצב של אופניים חדשים). ואז חשבתי על שם - אורי-סייקל - שזה שילוב של אורי, ריסייקל (מיחזור) וסייקל (אופן/אופניים). בעברית זה היה אורי-מיחזור-אופן. התחלתי ליצור קשרים עם ממחזרי מתכות שישמרו לי בצד חלקים של אופניים, יצרתי קשר עם מאסטר בשיפוץ אופניים שיעשה את השיפוצים, פירסמתי באינטרנט שאני גם אשמח לתרומות של אופניים והתחלתי לקבל פניות של תורמים, וגם פניות של אנשים שרוצים לקנות אופניים. בנוסף התחלתי גם לפנות לשכנים בבניינים בהם אני רואה אופניים נטושים קשורים ליד הבניין, וקיבלתי כבר כמה זוגות אופניים בשימחה, מבעלי האופניים שהפסיקו להשתמש בהם והבטחתי להם שהאופניים "ימצאו בית חם".

אז בקיצור,
עכשיו אני אורי,
ממחזר אופניים וסוחר באופניים משומשים בהתאמה אישית,
שמח וטוב לבב

שמחתי לעדכן
ותודה על ההקשבה
שלומ_צ*
הצטרפות: 12 אוקטובר 2008, 22:43

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי שלומ_צ* »

היכולת להתפרנס ממשהו יש לך תשוקה אליו היא מתנה גדולה, ובהחלט לא דבר מובן מאליו. רובנו לא מסוגלים לעשות את זה ואסור להתייאש. במקרים מסויימים אני אפילו ממליצה להפריד: להתפרנס ממשהו סביר ולמצוא דבר נוסף שיש לנו תשוקה לעשות אותו. אבל זה לבני אנוש רגילים - כל הכבוד לך!
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

איזה יופי! אתה מעורר השראה. תודה שסיפרת.
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

_עכשיו אני אורי,
ממחזר אופניים וסוחר באופניים משומשים בהתאמה אישית,
שמח וטוב לבב_

נהדר. מה שיפה הוא שהתמדת. ידעת מה אתה מחפש, והיית מוכן לנסות כל מיני דברים בדרך. זה לא משהו שבא ביום אחד או חייב להצליח מיד. ממש מעורר השראה! ויש לך עסק שתואם את הערכים שלך וגם את מה שאתה אוהב לעשות.
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

תודה על התגובות
יש לי עוד מה לעכל ואז אספר עוד קצת
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

היי אורי, אתמול פינטזתי למול השכנה שאנו משכנעות אותך להכין מייבש כביסה שפועל בכוח אופניים :)
מה הסיכוי שיום יבוא ותגשים לי את החלום?

חוץ מזה, בהזדמנות נדבר איך אני מעבירה לך את האופניים הישנות שלי, אשמח לשלם עבור תיקונם :)
חיבוק
אלה
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

חלומך עוד רחוק אך בהחלט כן אפשרי
ולגבי האופניים, סיכוי לא רע שאוכל לתקנם במחיר תרומה, או שפשוט תני לי אותם מקולקלים, ואתן לך בתמורה אופניים תקינים
נקודות_ורודות_אגדיות*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

הי אורי
תמיד משמח להיכנס לדף שלך (-:
תודה על השיתוף.
אם באופניים עסקינן - יש לי תוכנית, שעוד לא השקעתי בה כלום מעבר למחשבה (דורש ממני קצת ריכוז ואיזה ערב ואני לא מוצאת את השקט לעשות את זה), לכתוב לכל ראשי הערים בארץ. במייל אקרא להם לחשוב על הפיכת כל המדרכות בצד אחד של הרחוב למסלול אופניים עם שביל ממש צר להולכי רגל שצריכים גישה לבניין ברחוב.
איזה מהפכה זה? תוך זמן מאוד קצר יש לך עיר שלמה מלאה מסלולי אופניים ואנחנו יודעים כמה זה מעודד רכיבה על אופניים (ראה אמסטרדם).
בקיצור זה לא הזוי, או שאני חולמת בעיניים פקוחות?
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

זאת שאלה טובה
נראה לי שאם נתרכז נוכל לחשוב על כמה חסרונות בעניין
אבל על פניו הכיוון חיובי

רעיון אחר שחשבתי עליו
את מכירה את הכתבה על קורטיריבה וג'יימי לרנר (זה שמו?) ראש העיר האגדי
בין לילה הוא הפך את אחד הרחובות שם שהוא.. נגיד... המקבילה של אבן גבירול בתל אביב, או דרך יפו בירושלים, והפך אותו לרחוב ללא כניסה למכוניות - מה ששיפר פלאים אפילו את העסקים, וגם את איכות חייהם של כל תושבי העיר. המקום הפך להיות ה- "מדרחוב" האמיתי הראשון, סוג של מרכז לעיר, מקום שפוגשים בו את כולם ונהנים מהליכה קלילה.
אולי שווה להציע לראשי הערים הגדולות לעשות את הצעד הזה?
לדעתי זה יוביל לצעדים נוספים, שבסופם תוך כמה שנים גם יהיו מלא שבילי אופניים, כסוג של תוצר לוואי
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי צוויליך* »

אתמול פינטזתי למול השכנה שאנו משכנעות אותך להכין מייבש כביסה שפועל בכוח אופניים
כזה?
(-:

צוויל
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

קשה להעביר את הקולות שלי דרך המחשב, לכן, תדמיין :)
נקודות_ורודות_אגדיות*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

יו צויליך מגניב!!
אז כל מה שצריך זה מכבסה ליד מכון הכושר. אתה בא עם הכביסה שלך מכבס אותה בכוח הרגליים ויוצא גם אחרי כושר וגם עם כביסה נקיה...(-;
מעניין כמה זמן צריך לדווש בשביל לכבס מכונה אחת ..
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי צוויליך* »

כןןןן!!
רק צריך למצוא דרך לגבות מנוי מאנשים עבור הכביסה וגם עבור אימון הכושר. אני מאמין שנצליח. אני אצור קשר עם רני רהב שיסביר לציבור למה אנחנו לא רודפי בצע אלא אקולוגיים.

(סליחה אורי על ההתרווחות)

צוויל
נקודות_ורודות_אגדיות*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

בסוף האקולוגיה תהיה כלכלית. כניראה.
השאלה היא כמה בסוף...
אין_ייאוש*
הצטרפות: 23 נובמבר 2008, 09:29
דף אישי: הדף האישי של אין_ייאוש*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אין_ייאוש* »

שלום אורי!

תהיתי אם תוכל לעזור לנו:
לעגלת התינוק שלנו (מתוצרת GRACO) נשבר אחד הגלגלים הקדמיים.
אוכל לצלם ולשלוח תמונות להבהרה, אם יש צורך.
האם אתה באזור ת"א בימים אלה?
והאם נראה לך שתוכל להתעסק בתיקון כזה? (בתשלום, כמובן)

תודה מראש!
אין_ייאוש*
הצטרפות: 23 נובמבר 2008, 09:29
דף אישי: הדף האישי של אין_ייאוש*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

שליחה על ידי אין_ייאוש* »

שוב שלום!

ניסיתי לשלוח לך מייל עכשיו לפי הכתובת בדף הבית שלך, אבל קיבלתי הודעת שגיאה.

מקווה שתראה ותגיב כאן. אם לא - אולי אתקשר מחר למספר שכתבת שם.
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

:-) (על ענייני צוויליך מלמעלה)
אורי_יורמן*

להתפרנס מהתשוקה של אורי

אין ייאוש את מוזמנת להתקשר אלי 050-7827729 אנסה לעזור כמיטב יכולתי.
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”