לידה בחוף הבונים הסיפור המלא
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
- דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
וואו, איזה סרט!!!!!!!!!!!!
תודה ב דרך
תודה ב דרך
-
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
וואוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו!!!!!!!!
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
_וואו, איזה סרט!!!!!!!!!!!!
תודה ב דרך_
תודה ב דרך_
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
- דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*
אין לי מילים לתאר את ההתרגשות
תודה ב דרך על הזכות לצפות החוויה המדהימה הזו
תודה ב דרך על הזכות לצפות החוויה המדהימה הזו
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
לידה בים - מקסים מקסים ליבי מתרחב
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מצחיק איך הילד שם "מכוון תחנות" לאמא (פסקל).
-
- הצטרפות: 08 יוני 2009, 09:55
זו ילדה
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
- דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*
ראיתי את זה בתפוז כשהאתר היה חולה ולא היה לי איפה להיות
זה סרט מדהים ,נפלתי ממנו...
זה סרט מדהים ,נפלתי ממנו...
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
לידה בים
במקרה נודע לי מיודעי דבר, שמהסרט הזה נערכו החוצה 8 דקות של ניסיונות החייאה לתינוק.
כשהיא יוצאת אתו מהמים הוא בכלל לא נושם.
במקרה נודע לי מיודעי דבר, שמהסרט הזה נערכו החוצה 8 דקות של ניסיונות החייאה לתינוק.
זה נכון.
אבל מה זה אומר?
אם היתה החיאה הלידה פחות מדהימה?
אבל מה זה אומר?
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2008, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של ניר_ריתו*
כן. לדעתי
והדעה של כל אחד ראוי שתתגבש על סמך התמונה המלאה,
החייאה היא לא אירוע שולי חסר חשיבות. הוא נערך החוצה כדי שהסרט ישרת מטרה מסויימת
מודגש שם כל הזמן הביטחון של האם והמיילדת ששום אירוע פתולוגי לא יהיה..
כן. לדעתי
והדעה של כל אחד ראוי שתתגבש על סמך התמונה המלאה,
החייאה היא לא אירוע שולי חסר חשיבות. הוא נערך החוצה כדי שהסרט ישרת מטרה מסויימת
מודגש שם כל הזמן הביטחון של האם והמיילדת ששום אירוע פתולוגי לא יהיה..
-
כל לידה היא מדהימה.
והסרט בכל מקרה מדהים ומרגש ומחכים בעיניי.
ובכל זאת, מה זה אומר?
שלא תמיד דברים הם מה שהם נראים
שהיתה שם סכנה לתינוק (8 דקות זה הרבה זמן)
שאם מישהי מרגישה שהיא יכולה ללדת unassisted (או לא) בים, וראתה סרט על מישהי שעשתה את זה והיתה לה לידה מדהימה, כדאי לה לדעת בדיוק מה היה שם.
והסרט בכל מקרה מדהים ומרגש ומחכים בעיניי.
ובכל זאת, מה זה אומר?
שלא תמיד דברים הם מה שהם נראים
שהיתה שם סכנה לתינוק (8 דקות זה הרבה זמן)
שאם מישהי מרגישה שהיא יכולה ללדת unassisted (או לא) בים, וראתה סרט על מישהי שעשתה את זה והיתה לה לידה מדהימה, כדאי לה לדעת בדיוק מה היה שם.
אני לא חושבת שמה שמודגש הוא ששום אירוע פתלוגי לא יהיה.
אלא שגם אם יהיה אירוע פתלוגי זה חלק מהלידה ושיש להן את הכלים להתמודד איתו.
מה זה בכלל אירוע פתלוגי?
לידה יכולה להסתיים בכל מיני תסריטים וכל אחת שיולדת, לא משנה איפה, צריכה לקחת את כל התסריטים בחשבון.
אלא שגם אם יהיה אירוע פתלוגי זה חלק מהלידה ושיש להן את הכלים להתמודד איתו.
מה זה בכלל אירוע פתלוגי?
לידה יכולה להסתיים בכל מיני תסריטים וכל אחת שיולדת, לא משנה איפה, צריכה לקחת את כל התסריטים בחשבון.
-
כל אחת שיולדת, לא משנה איפה, צריכה לקחת את כל התסריטים בחשבון.
לגמרי.
_אני לא חושבת שמה שמודגש הוא ששום אירוע פתלוגי לא יהיה.
אלא שגם אם יהיה אירוע פתלוגי זה חלק מהלידה ושיש להן את הכלים להתמודד איתו._
ובכל זאת, עובדה שערכו את הדקות האלה החוצה.
לגמרי.
_אני לא חושבת שמה שמודגש הוא ששום אירוע פתלוגי לא יהיה.
אלא שגם אם יהיה אירוע פתלוגי זה חלק מהלידה ושיש להן את הכלים להתמודד איתו._
ובכל זאת, עובדה שערכו את הדקות האלה החוצה.
מי שעשה את הסרט וערך החוצה את הדק' האלה ענה על הצורך של כל אותן מתלהבות לראות לידה מדהימה בים. ולכתוב אחרי זה וואי איזה מדהים!!!
אני בטוחה שאת היולדת ואת המלוות שלה זה לא מענין קליפת השום. הן לא חיפשו פרסום ואין להן שום עניין בו.
הלידה התרחשה ב 1994 לא יודעת מה קרה עכשיו שזה הופץ פתאום ברשת.
בטח לא היתה להן מגמה להסתיר את ההחיאה כי גם לא היה להן שום צורך להפיץ את סיפור הלידה כלל!
אני בטוחה שאת היולדת ואת המלוות שלה זה לא מענין קליפת השום. הן לא חיפשו פרסום ואין להן שום עניין בו.
הלידה התרחשה ב 1994 לא יודעת מה קרה עכשיו שזה הופץ פתאום ברשת.
בטח לא היתה להן מגמה להסתיר את ההחיאה כי גם לא היה להן שום צורך להפיץ את סיפור הלידה כלל!
-
מה קשור היולדת? מי האשים אותה או את המלווים שלה במשהו?
לגבי יוצר הסרט (רפיק קמחי), אני כן חושבת שהיתה לו מגמה להסתיר את ההחיאה_, ולא נראה לי שהוא עשה את הסרט כדי לענות _על הצורך של כל אותן מתלהבות לראות לידה מדהימה בים. ולכתוב אחרי זה וואי איזה מדהים!!!.
אני חשבתי יותר בכיוון של לפתוח את הראש של אנשים לכיוון של לידה טבעית מתוך אחריות וחיבור (להבדיל מלידה שבה היולדת משליכה את כל האחריות על ביה"ח והרופאים ועושה לידה לפי הוראות) - מטרה ראויה שאני מזדהה אתה לגמרי!
אבל לדעתי, ההסתרה של הצורך בהחייאה, כפי שנעשתה, היא
לגבי יוצר הסרט (רפיק קמחי), אני כן חושבת שהיתה לו מגמה להסתיר את ההחיאה_, ולא נראה לי שהוא עשה את הסרט כדי לענות _על הצורך של כל אותן מתלהבות לראות לידה מדהימה בים. ולכתוב אחרי זה וואי איזה מדהים!!!.
אני חשבתי יותר בכיוון של לפתוח את הראש של אנשים לכיוון של לידה טבעית מתוך אחריות וחיבור (להבדיל מלידה שבה היולדת משליכה את כל האחריות על ביה"ח והרופאים ועושה לידה לפי הוראות) - מטרה ראויה שאני מזדהה אתה לגמרי!
אבל לדעתי, ההסתרה של הצורך בהחייאה, כפי שנעשתה, היא
- לא אחראית
- לא משרתת את המסר והמטרה.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
אני לא מכירה את הסיפור, אבל זה לא בדיוק מה שרואים בסרט. כשהאמא מוציאה אותו מהמים, היא מיד שואבת לו נוזלים מהפה והאף בעצמה (מפה לפה/לאף). לא רואים שהוא מתחיל לבכות, ומיד עוברים לקטע שבו היא יוצאת מהמים, הוא בוכה, ויש לו צבע טוב, והוא עדיין מחובר לשליה. אם נעשו ניסיונות החייאה, היה מדובר בהנשמה, אני מניחה, בתוך המים (לא שזה תסריט רגוע ומומלץ ).
אני לא מכירה את הסיפור, אבל זה לא בדיוק מה שרואים בסרט. כשהאמא מוציאה אותו מהמים, היא מיד שואבת לו נוזלים מהפה והאף בעצמה (מפה לפה/לאף). לא רואים שהוא מתחיל לבכות, ומיד עוברים לקטע שבו היא יוצאת מהמים, הוא בוכה, ויש לו צבע טוב, והוא עדיין מחובר לשליה. אם נעשו ניסיונות החייאה, היה מדובר בהנשמה, אני מניחה, בתוך המים (לא שזה תסריט רגוע ומומלץ ).
מצטערת, אלי הסרט בכלל לא דיבר...
נוכחות גברית, ובכלל "אובר" נוכחות, היולדת הפוטוגנית שלא שוכחת לחייך למצלמה בזמן ציר ושניה אחרי לידה...
היה שם משהו מאוד לא טבעי (חוץ מהעובדה שכמובן הלידה עצמה הייתה "טבעית" וללא התערבויות)
חוץ מזה- בחוף? מים מלוחים, חולות? בלידה?
בררררררררר
<מתכננת לידת אנאסיסטד בעתיד הקרוב מאוד. אבל לבד ובבית>
נוכחות גברית, ובכלל "אובר" נוכחות, היולדת הפוטוגנית שלא שוכחת לחייך למצלמה בזמן ציר ושניה אחרי לידה...
היה שם משהו מאוד לא טבעי (חוץ מהעובדה שכמובן הלידה עצמה הייתה "טבעית" וללא התערבויות)
חוץ מזה- בחוף? מים מלוחים, חולות? בלידה?
בררררררררר
<מתכננת לידת אנאסיסטד בעתיד הקרוב מאוד. אבל לבד ובבית>
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 16:47
- דף אישי: הדף האישי של פרח_הלימון*
לא,אבל למה לא להראות את כל האמת?
זה בעייתי בעייני...
_אבל לדעתי, ההסתרה של הצורך בהחייאה, כפי שנעשתה, היא
לא,אבל למה לא להראות את כל האמת?
זה בעייתי בעייני...
_אבל לדעתי, ההסתרה של הצורך בהחייאה, כפי שנעשתה, היא
- לא אחראית
- לא משרתת את המסר והמטרה._
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
בכל זאת, עובדה שערכו את הדקות האלה החוצה.
למה זו "עובדה"? כי מישהו אמר? עדות שמיעה מכלי שני ממישהו עלום, המוגדר כ"יודע דבר", זו עובדה?
אולי זה נעשה, ואולי לא. אבל כל הדיון פה הוא תיאורתי. לא עובדתי.
למה זו "עובדה"? כי מישהו אמר? עדות שמיעה מכלי שני ממישהו עלום, המוגדר כ"יודע דבר", זו עובדה?
אולי זה נעשה, ואולי לא. אבל כל הדיון פה הוא תיאורתי. לא עובדתי.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
אותי מאד הרשימ ה יכולתה לצאת וללכת לבד מהמים ועד לבריכה.
אני אחרי לידות מאד רוצה לא לזוז, אם כי בלידה האחרונה שלי הלכתי לבד מהסלון לאמבטיה, כולל 4 מדרגות בדרך.
זו זכורה לי כהליכה לא פשוטה (בלידות הקודמות המיילדת עזרה לי ללכת), וקשה לי לתאר את עצמי עושה זאת עם תינ וק על הידיים.
חוצמזה, תמיד טוב לי לראות שבסופו של דבר אני לא כזו קיצונית
אני מאד אוהבת ללדת, בבית, עם מיילדת. אין לי פנטזיות על לידה ללא ליווי ובטח שלא בים (גם עכשיו ביוני צריך דיי לגרור אותי לשם).
אני אחרי לידות מאד רוצה לא לזוז, אם כי בלידה האחרונה שלי הלכתי לבד מהסלון לאמבטיה, כולל 4 מדרגות בדרך.
זו זכורה לי כהליכה לא פשוטה (בלידות הקודמות המיילדת עזרה לי ללכת), וקשה לי לתאר את עצמי עושה זאת עם תינ וק על הידיים.
חוצמזה, תמיד טוב לי לראות שבסופו של דבר אני לא כזו קיצונית
אני מאד אוהבת ללדת, בבית, עם מיילדת. אין לי פנטזיות על לידה ללא ליווי ובטח שלא בים (גם עכשיו ביוני צריך דיי לגרור אותי לשם).
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
אותי מאד הרשימ ה יכולתה לצאת וללכת לבד מהמים ועד לבריכה
גם אני ככה, אחרי הלידה קופאת, הגוף שלי רוצה רק לנוח, איפה אני ואיפה לצעוד ועוד בחוף הים...
בכלל מאוד שיעשעה אותה המחשבה על כך שהיא ילדה ככה, כאילו, פלופ יצא תינוק. לא עניינים, כמעט ובלי נשימות, בחיי, יש חירבונים קשים מזה!
גם לי קצת הפריעה הנוכחות הגברית המוגברת אבל, הי, לה זה לא הפריע. היא נראתה כל הזמן כאילו היא נמצאת במקום אחר בכלל ומבחינתה היתה גם יולדת בפרישמן בסבבה.
הדיון על כן או לא החיאה נראה לי לא רלווטי בכלל. פרט רכילותי פרופר שהרי הכל שם נראה כל כך מושלם, היולדת היפה והחטובה, התפקוד המדהים שלה במהלך הצירים, שאיבת הנוזלים הטבעית והעצמאית, הצעידה הקלילה עם התינוק אל מחוץ למים, חייבים למצוא פאק (ועוד איזה פאק!) כדי שהמוח יוכל לקבל ולהגיד "וואלה, נדפקו אלה!", מעורר קנאה כל זה, לא? הנה, אותי בעיקר הרתיעה המחשבה על המים המזוהמים של חופי ישראל והמחשבה על הקור העז (הרבה יותר מעודן אבל עובד בדיוק על אותה משוואה).
<ובני בן השנה וחצי ישב לי על הברכיים מרותק לסרט, כשהתינוק נשלף מהמים הצביע בהתרגשות ואמר "הנה!" ואז "מים... מים... מים..." עד שנגמר, נשכך והלך לו לדרכו מהמהם לו כבר בחצי לחש "מיייים....">
גם אני ככה, אחרי הלידה קופאת, הגוף שלי רוצה רק לנוח, איפה אני ואיפה לצעוד ועוד בחוף הים...
בכלל מאוד שיעשעה אותה המחשבה על כך שהיא ילדה ככה, כאילו, פלופ יצא תינוק. לא עניינים, כמעט ובלי נשימות, בחיי, יש חירבונים קשים מזה!
גם לי קצת הפריעה הנוכחות הגברית המוגברת אבל, הי, לה זה לא הפריע. היא נראתה כל הזמן כאילו היא נמצאת במקום אחר בכלל ומבחינתה היתה גם יולדת בפרישמן בסבבה.
הדיון על כן או לא החיאה נראה לי לא רלווטי בכלל. פרט רכילותי פרופר שהרי הכל שם נראה כל כך מושלם, היולדת היפה והחטובה, התפקוד המדהים שלה במהלך הצירים, שאיבת הנוזלים הטבעית והעצמאית, הצעידה הקלילה עם התינוק אל מחוץ למים, חייבים למצוא פאק (ועוד איזה פאק!) כדי שהמוח יוכל לקבל ולהגיד "וואלה, נדפקו אלה!", מעורר קנאה כל זה, לא? הנה, אותי בעיקר הרתיעה המחשבה על המים המזוהמים של חופי ישראל והמחשבה על הקור העז (הרבה יותר מעודן אבל עובד בדיוק על אותה משוואה).
<ובני בן השנה וחצי ישב לי על הברכיים מרותק לסרט, כשהתינוק נשלף מהמים הצביע בהתרגשות ואמר "הנה!" ואז "מים... מים... מים..." עד שנגמר, נשכך והלך לו לדרכו מהמהם לו כבר בחצי לחש "מיייים....">
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
ילדת טבע,
מה שאת אומרת הגיוני מצד אחד אבל מצד שני לא קורה לי שאני צופה בסרטון של לידת בית במקום נקי ואינטימי ומחפשת פגמים...
מה שאת אומרת הגיוני מצד אחד אבל מצד שני לא קורה לי שאני צופה בסרטון של לידת בית במקום נקי ואינטימי ומחפשת פגמים...
-
אני לא יודעת מה איתך אבל אני צפיתי בלא מעט סרטי לידות בית ומים אבל כזאת יולדת לא ראיתי, לא בצורה החיצונית, לא בדרך ההתמודדות ולא בבחירה הווירטואוזית. זה מעורר אנטיגוניזם.
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 10:36
- דף אישי: הדף האישי של !@#$%*
הלו...! חוף ים מזוהם!
זעקת הים בגודל טבעי.
זעקת הים בגודל טבעי.
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 10:36
- דף אישי: הדף האישי של !@#$%*
לא קורה לי שאני צופה בסרטון של לידת בית במקום נקי ואינטימי ומחפשת פגמים...
בסרטון הזה לא מדובר בלידת בית אלא בלידה בים...
בסרטון הזה לא מדובר בלידת בית אלא בלידה בים...
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
אני הופתעתי באיזה קלילות היא יולדת, התינוק יוצא, ובאותה קלילות היא צועדת בחול,אם היתה הנשמה או לא , מבחינתי לא רלוונטי, הנשמה יכולה לקרות בבית החולים בבית או בברכת בית, והעיקר התינוקת בריא.
כל ההתנהלות הקלילה הזו, מעוררת השראה
כל ההתנהלות הקלילה הזו, מעוררת השראה
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
נשמות טובות יש כאן,
לי היא פשוט נראית כמו אדם מאומן מאד, מן מסטר ללידה טבעית,
משאת נפש כזאת שאו שמבטלים במיני רכילות ובקורת או שממקמים אותה במגרת השיאנים
בכל מקרה זה לא המציאות אלא מה שאנחנו שמים על המציאות
אפשר גם פשוט לומר וואלה, זה אפשרי, והכח הנשי בעולם מתעצם תודה לאל,
ואולי עם אימון ארוך ודרך חיים כזאת זה אפשרי גם לנשים אחרות ,נראה שכל החבורה מאומנת במדיטציה מאד עמוקה, גם הגברים בחבורה, וזה דווקא מצא חן בעיני,
תודה אירנה, את לא רק יפה למראה , יש כנראה גם מה ללמוד ממך. גם אם הלידה התרחשה לפני ארבע שנים, נראה שעכשיו העולם בשל יותר לראות את זה.
אינני יודעת לגבי החייאה, אבל אם הייתה היא היתה כנראה מוצלחת, לא?
נשמות טובות כבר אמרתי..?
לי היא פשוט נראית כמו אדם מאומן מאד, מן מסטר ללידה טבעית,
משאת נפש כזאת שאו שמבטלים במיני רכילות ובקורת או שממקמים אותה במגרת השיאנים
בכל מקרה זה לא המציאות אלא מה שאנחנו שמים על המציאות
אפשר גם פשוט לומר וואלה, זה אפשרי, והכח הנשי בעולם מתעצם תודה לאל,
ואולי עם אימון ארוך ודרך חיים כזאת זה אפשרי גם לנשים אחרות ,נראה שכל החבורה מאומנת במדיטציה מאד עמוקה, גם הגברים בחבורה, וזה דווקא מצא חן בעיני,
תודה אירנה, את לא רק יפה למראה , יש כנראה גם מה ללמוד ממך. גם אם הלידה התרחשה לפני ארבע שנים, נראה שעכשיו העולם בשל יותר לראות את זה.
אינני יודעת לגבי החייאה, אבל אם הייתה היא היתה כנראה מוצלחת, לא?
נשמות טובות כבר אמרתי..?
-
בתור זו שהביאה את פיסת האינפו' הזאת על ההחייאה, אני מרגישה קצת מותקפת.
אין לי שום מילה רעה על אירנה, אני חושבת שהיא בהחלט מדהימה ושיש המון מה ללמוד ממנה!
אבל אני עדיין חושבת שהבחירה "לחתוך" את ההחייאה מהסרט היא, כמו שאמרתי, לא אחראית ולא משרתת את המסר,
ואני עדיין חושבת שהיה ראוי להביא את האינפורמציה הזאת לכאן, לאתר הזה שבו אנחנו שואבות השראה ומתחזקות מלידות אחת של השנייה ושל אחרות.
לאינפורמציה עצמה יש מקום לדעתי.
אין בזה שום ביקורת לא על היולדת ולא על המלווים שלה.
למה נשמות טובות ?
(וחוץ מזה, מה, היא תקרא ותיעלב?)
אין לי שום מילה רעה על אירנה, אני חושבת שהיא בהחלט מדהימה ושיש המון מה ללמוד ממנה!
אבל אני עדיין חושבת שהבחירה "לחתוך" את ההחייאה מהסרט היא, כמו שאמרתי, לא אחראית ולא משרתת את המסר,
ואני עדיין חושבת שהיה ראוי להביא את האינפורמציה הזאת לכאן, לאתר הזה שבו אנחנו שואבות השראה ומתחזקות מלידות אחת של השנייה ושל אחרות.
לאינפורמציה עצמה יש מקום לדעתי.
אין בזה שום ביקורת לא על היולדת ולא על המלווים שלה.
למה נשמות טובות ?
(וחוץ מזה, מה, היא תקרא ותיעלב?)
_אבל אני עדיין חושבת שהבחירה "לחתוך" את ההחייאה מהסרט היא, כמו שאמרתי, לא אחראית ולא משרתת את המסר,
ואני עדיין חושבת שהיה ראוי להביא את האינפורמציה הזאת לכאן, לאתר הזה שבו אנחנו שואבות השראה ומתחזקות מלידות אחת של השנייה ושל אחרות_
מסכימה. אם הסרט היה מצולם בבי'ח היו מראים את ההנשמה. וגם כאן,ראוי וחשוב שיתנו מקום גם לסנריו כזה. ודווקא בגלל שבלידות כאלו היולדת לוקחת אחריות מלאה על הלידה.
ואני עדיין חושבת שהיה ראוי להביא את האינפורמציה הזאת לכאן, לאתר הזה שבו אנחנו שואבות השראה ומתחזקות מלידות אחת של השנייה ושל אחרות_
מסכימה. אם הסרט היה מצולם בבי'ח היו מראים את ההנשמה. וגם כאן,ראוי וחשוב שיתנו מקום גם לסנריו כזה. ודווקא בגלל שבלידות כאלו היולדת לוקחת אחריות מלאה על הלידה.
-
וגם כאן,ראוי וחשוב שיתנו מקום גם לסנריו כזה
ממש לא מסכימה. אם נאמר היו מסתובבים עשרים סרטים של נשים שונות על לידות מושלמות בים ביום חורף רק ורק בסרט אחד היה מובא גם פאן של סיבוך לאחר הלידה אז אולי היה מקום אבל פה אם היה מופיע סינריו שכזה אז בודאי כולם היו אומרים מה שגם ככה אומרים על יולדות בית ואין צורך שאוסיף ואומר מה. אולי לך, אשה נאורה ומתקדמת זה נראה פרט חשוב ומכונן אבל זו עובדה שרוב האנשים לא מוכנים עדיין לקבל לידות בית בכלל לא לדבר על לידות ללא מילדת בכוונה תחילה ועוד פחות לידות בים.
העולם עדיין לא מוכן.
< הס מלהזכיר את הלינץ' שנעשה (ועדיין עושים) בשרל'ה>
ממש לא מסכימה. אם נאמר היו מסתובבים עשרים סרטים של נשים שונות על לידות מושלמות בים ביום חורף רק ורק בסרט אחד היה מובא גם פאן של סיבוך לאחר הלידה אז אולי היה מקום אבל פה אם היה מופיע סינריו שכזה אז בודאי כולם היו אומרים מה שגם ככה אומרים על יולדות בית ואין צורך שאוסיף ואומר מה. אולי לך, אשה נאורה ומתקדמת זה נראה פרט חשוב ומכונן אבל זו עובדה שרוב האנשים לא מוכנים עדיין לקבל לידות בית בכלל לא לדבר על לידות ללא מילדת בכוונה תחילה ועוד פחות לידות בים.
העולם עדיין לא מוכן.
< הס מלהזכיר את הלינץ' שנעשה (ועדיין עושים) בשרל'ה>
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
אגב, פה לא מדובר בלידה ללא מיילדת.
יש שם 2 (אלכסנדרה ופסקל).
יש שם 2 (אלכסנדרה ופסקל).
-
לדעתי האישה הזו מדהימה מדהימה מדהימה.
כן החייאה לא החייאה. מה זה משנה.
היא פשוט מעוררת השראה, רוחנית, עמוקה יפהפיה וחזקה.
מדהימה כבר אמרתי??(-:
כן החייאה לא החייאה. מה זה משנה.
היא פשוט מעוררת השראה, רוחנית, עמוקה יפהפיה וחזקה.
מדהימה כבר אמרתי??(-:
-
אותי היה מעניין לשמוע מה היא חושבת על מקרה ההחייאה אם היה בכלל
כלומר בתחילת הסרט היא אומרת משהו על זה שבלידות טבעיות לא קורים שום מקרים פתולוגיים או משהו כזה
והיה מעניין מאד אם דוקא היתה מתייחסת איכשהו כמה זמן אחרי הלידה למה שקרה לה (אם קרה...)
אני ממש לא אומרת את זה בקטע אנטי או משהו ההפך מעניין לשמוע התייחסות עניינית ורגועה שלוקחת אחריות
כלומר בתחילת הסרט היא אומרת משהו על זה שבלידות טבעיות לא קורים שום מקרים פתולוגיים או משהו כזה
והיה מעניין מאד אם דוקא היתה מתייחסת איכשהו כמה זמן אחרי הלידה למה שקרה לה (אם קרה...)
אני ממש לא אומרת את זה בקטע אנטי או משהו ההפך מעניין לשמוע התייחסות עניינית ורגועה שלוקחת אחריות
לא הבנתי מהיכן ההנחה של החייאה. האם זו שמועה? האם זו עובדה בדוקה? על בסיס מה כולם מניחים שהיתה בכלל החייאה?
ע ע ע, מהיכן השמועה? עד כמה היא וודאית?
-
שמעתי את זה מהמיילדת שלי. היא טוענת שזה ודאי, אבל אני לא יודעת מאיפה היא יודעת.
מההיכרות שלי אתה, היא לא היתה אומרת את זה אם זה לא היה בטוח.
מההיכרות שלי אתה, היא לא היתה אומרת את זה אם זה לא היה בטוח.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
אני לא אהבתי את הסרט. בייחוד אחרי שהופיעו קישורים אליו בכל הפורומים המיינסטרימיים בנוסח "מדהים! איזה יופי! הלוואי שהייתי יולדת ככה" וכולי.
רפיק הוא קולנוען מניפולטיבי בצורה קצת לא נעימה (כלומר, כל קולנוען הוא קצת מניפולטיבי, אבל המניפולציות של רפיק לא חביבות עלי, ושל היצ'קוק למשל כן ).
כל הצילומים המרהיבים האלה של היולדת צוללת במים - האם הוא זה שביים אותה שוחה כך? (אגב, האם מומלץ לעצור את הנשימה כך באמצע לידה?) . האם אלה תנועות ספונטניות שלה?
הצילום מאוד יפה. אבל איזו אמירה היופי הזה נותן על ההריון והלידה? שהם יפים? הם כמובן יפים... אבל למה נשים יולדות במים? ולמה בים? הסיבות לא קשורות לפוטוגניות של חוף הים! אני לא חושבת שמישהי שלא מתמצאת בחומר תקלוט את זה מתוך הסרט, אלא רק את העובדה שזה מצטלם נהדר. האשה הזו ששוחה כמו סירונית או נימפה, נראית הכי לא רלוונטית בעולם לנושא של נשים קוראות ללדת . זה לא מסביר כלום, לא משרת כלום, רק יפה בתור אידיאה - לכן כל כך קל להעביר את הסרטון במייל ובפורומים, הוא לא מאיים על אף אחד ולא יגרום לשינוי הדעה של אף אחד על לקיחת אחריות בלידה.
לגבי ההחייאה של התינוק, אם היתה - אותי דווקא היה מרגיע לראות קטע כזה בתוך סרט כזה. הנה, למרות שיש תקלות ובעיות, אפשר להתגבר עליהן. זה עונה יופי לשאלה הרווחת "מה עושים כשיש מקרה חירום בלידת בית".
רפיק הוא קולנוען מניפולטיבי בצורה קצת לא נעימה (כלומר, כל קולנוען הוא קצת מניפולטיבי, אבל המניפולציות של רפיק לא חביבות עלי, ושל היצ'קוק למשל כן ).
כל הצילומים המרהיבים האלה של היולדת צוללת במים - האם הוא זה שביים אותה שוחה כך? (אגב, האם מומלץ לעצור את הנשימה כך באמצע לידה?) . האם אלה תנועות ספונטניות שלה?
הצילום מאוד יפה. אבל איזו אמירה היופי הזה נותן על ההריון והלידה? שהם יפים? הם כמובן יפים... אבל למה נשים יולדות במים? ולמה בים? הסיבות לא קשורות לפוטוגניות של חוף הים! אני לא חושבת שמישהי שלא מתמצאת בחומר תקלוט את זה מתוך הסרט, אלא רק את העובדה שזה מצטלם נהדר. האשה הזו ששוחה כמו סירונית או נימפה, נראית הכי לא רלוונטית בעולם לנושא של נשים קוראות ללדת . זה לא מסביר כלום, לא משרת כלום, רק יפה בתור אידיאה - לכן כל כך קל להעביר את הסרטון במייל ובפורומים, הוא לא מאיים על אף אחד ולא יגרום לשינוי הדעה של אף אחד על לקיחת אחריות בלידה.
לגבי ההחייאה של התינוק, אם היתה - אותי דווקא היה מרגיע לראות קטע כזה בתוך סרט כזה. הנה, למרות שיש תקלות ובעיות, אפשר להתגבר עליהן. זה עונה יופי לשאלה הרווחת "מה עושים כשיש מקרה חירום בלידת בית".
-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
שהיא יוצאת אתו מהמים שומעים אותו בוכה, לא?
-
שהיא יוצאת אתו מהמים שומעים אותו בוכה, לא?
את זה ברמת העיקרון הרי אפשר להוסיף בעריכה הקולית (קרטונית בטח תגיד את זה שהרי הכל פה מניפולציה, לא כן?)
אבל לדעתי פה יש את עניין הבעת הפנים של האם, היא מחייכת בהקלה. ככה לא נראת אמא שהתינוק שלה כרגע לא נושם.
את זה ברמת העיקרון הרי אפשר להוסיף בעריכה הקולית (קרטונית בטח תגיד את זה שהרי הכל פה מניפולציה, לא כן?)
אבל לדעתי פה יש את עניין הבעת הפנים של האם, היא מחייכת בהקלה. ככה לא נראת אמא שהתינוק שלה כרגע לא נושם.
-
(אגב, האם מומלץ לעצור את הנשימה כך באמצע לידה?) . האם אלה תנועות ספונטניות שלה?
היא לא עוצרת את הנשימה לדעתי אלא נושפת אותו החוצה.
הרי רואים אותה עולה למעלה, לוקחת אויר ואז נכנסת.
היא לא עוצרת את הנשימה לדעתי אלא נושפת אותו החוצה.
הרי רואים אותה עולה למעלה, לוקחת אויר ואז נכנסת.
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
האם הוא זה שביים אותה שוחה כך?
את רצינית?
את רצינית?
-
_האם הוא זה שביים אותה שוחה כך?
את רצינית?_
אני לא מתכוונת שהוא אמר לה "תשחי כך" או "תשחי כך". אני מתכוונת שהוא הוציא צילום יפה "כמו בפרסומות".
צילום שמתכוונן החוצה, צילום של פוזה. בלידה מתכווננים פנימה.
את רצינית?_
אני לא מתכוונת שהוא אמר לה "תשחי כך" או "תשחי כך". אני מתכוונת שהוא הוציא צילום יפה "כמו בפרסומות".
צילום שמתכוונן החוצה, צילום של פוזה. בלידה מתכווננים פנימה.
-
צילום שמתכוונן החוצה, צילום של פוזה
ברור שהצילום מכוון החוצה (הרי הוא הגיע לשם כדי לצלם ולעשות מזה סרט) אבל דווקא היולדת נראית מכוונת לגמרי פנימה- אני מאד התרשמתי מאיך שהיא מתנהגת בטבעיות גמורה בלידה בעירום מלא מול כל האנשים סביבה. נראה שהיא חיה די בהרמוניה עם הגוף שלה.
וכמו ש ילדת טבע אמרה:
ומבחינתה היתה גם יולדת בפרישמן בסבבה
ברור שהצילום מכוון החוצה (הרי הוא הגיע לשם כדי לצלם ולעשות מזה סרט) אבל דווקא היולדת נראית מכוונת לגמרי פנימה- אני מאד התרשמתי מאיך שהיא מתנהגת בטבעיות גמורה בלידה בעירום מלא מול כל האנשים סביבה. נראה שהיא חיה די בהרמוניה עם הגוף שלה.
וכמו ש ילדת טבע אמרה:
ומבחינתה היתה גם יולדת בפרישמן בסבבה
מתי בדיוק הייתה החייאה?
רואים את היולדת מרימה את התינוק שיוצא מעל פני המים/ אחר כך עושה לו סקשן/ אחר כך הולכת לכיוון החוף כאשר כל הזמן חבל הלידה עדיין מחובר אליה ואל התינוק/ ואחר כך רואים אותה מחברת אותו לפיטמה.
מתי בדיוק הייתה החייאה?
בגלל שעישה עחת עמרה? <עיין ערך א.א.א.>
רואים את היולדת מרימה את התינוק שיוצא מעל פני המים/ אחר כך עושה לו סקשן/ אחר כך הולכת לכיוון החוף כאשר כל הזמן חבל הלידה עדיין מחובר אליה ואל התינוק/ ואחר כך רואים אותה מחברת אותו לפיטמה.
מתי בדיוק הייתה החייאה?
בגלל שעישה עחת עמרה? <עיין ערך א.א.א.>
-
אחר כך עושה לו סקשן/ אחר כך הולכת לכיוון החוף
בין שני הקטעים הללו היה cut (חיתוך) גס מאוד.
בין שני הקטעים הללו היה cut (חיתוך) גס מאוד.
-
- הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
- דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*
הלידה התרחשה ב 1994 לא יודעת מה קרה עכשיו שזה הופץ פתאום ברשת
מה שקרה זה שהאיש עשה סדר בבית והעביר למדיה דיגיטלית את סרטי הווידיאו הישנים שלו. אולי את אלה שנראו לו מעניינים הוא הוציא לרשת, או שלח לחברים ומישהו מהם פרסם...
לא נראה לי שמישהו התכוון ברצינות לעשות בחומר שימוש מקצועי, זה "סרט" שעשוי בצורה חובבנית למדי, לטעמי.
מה שקרה זה שהאיש עשה סדר בבית והעביר למדיה דיגיטלית את סרטי הווידיאו הישנים שלו. אולי את אלה שנראו לו מעניינים הוא הוציא לרשת, או שלח לחברים ומישהו מהם פרסם...
לא נראה לי שמישהו התכוון ברצינות לעשות בחומר שימוש מקצועי, זה "סרט" שעשוי בצורה חובבנית למדי, לטעמי.
היולדת מבצעת נשימות במים באופן לגמרי טבעי,ועוצרת נשימה כהכנה ללידה.
הלידה הזאת משקפת בעיני תפיסה שלמה טבעית,ואורח חיים מאד מודע עם עבודה פנימית ודיסיפלינה מדהימה.
תהליך הנשימה הזאת מאפשר להרבה גיפה להשתחרר בקלות בלי להתעסק עם המיותר ומחבר בעומק בין האם והתינוק.
אפשר בקלות להכנס למן טרנס,ולמרחב של שמחה.
החיוכים נראים לי לגמרי אותנטיים,והחברה הגברית טבעית לגמרי,תומכת ,כמו חלק מהנשיםאין מאבק...
לחלק שלא מכיר מצב כזה זה עשוי להראות מלאכותי. זה טבעי,לכולם שם יש תפקיד וזו לא התבוננות חצונית על היולדת זו תפישת אחדות וערבות הדדית.
עד כמה שידוע לי ,לא היה למילדת והיולדת שום ענין להפיץ את הסרט ואם חלק מהסרט לא הופץ זה ודאי בגלל צורך להגן מנשמות טובות ,שלא מבינות.
סרט כזה פותח תודעתית לאפשרויות, לעוצמה של הגוף, עושה הכנה תודעתית,
ואחריו לידת בית נראית כמעט בנאלית.
בימים אלה כשיש כל כך הרבה אמבושים על מילדות בית ברחבי העולם,כדאי להרחיב את התודעה כדי לתת למילדות הבית מקום רחב והגנה!!
גם בלידה התינוק עוצר נשימה ברגעים מסוימים ולכן עצם התירגול של הנשימות האלה מכין את האם והתינוק ללידה.
חלק מהתרבות הרוסית של החברה הבאופנים גם מתייחסת מאד בטבעיות למגע ולעירום.
זה שבארץ לא ממש מכירים את התרבות הזאת ,זה חבל יש בה עוצמה מדהימה והרבה השראה!
הלידה הזאת משקפת בעיני תפיסה שלמה טבעית,ואורח חיים מאד מודע עם עבודה פנימית ודיסיפלינה מדהימה.
תהליך הנשימה הזאת מאפשר להרבה גיפה להשתחרר בקלות בלי להתעסק עם המיותר ומחבר בעומק בין האם והתינוק.
אפשר בקלות להכנס למן טרנס,ולמרחב של שמחה.
החיוכים נראים לי לגמרי אותנטיים,והחברה הגברית טבעית לגמרי,תומכת ,כמו חלק מהנשיםאין מאבק...
לחלק שלא מכיר מצב כזה זה עשוי להראות מלאכותי. זה טבעי,לכולם שם יש תפקיד וזו לא התבוננות חצונית על היולדת זו תפישת אחדות וערבות הדדית.
עד כמה שידוע לי ,לא היה למילדת והיולדת שום ענין להפיץ את הסרט ואם חלק מהסרט לא הופץ זה ודאי בגלל צורך להגן מנשמות טובות ,שלא מבינות.
סרט כזה פותח תודעתית לאפשרויות, לעוצמה של הגוף, עושה הכנה תודעתית,
ואחריו לידת בית נראית כמעט בנאלית.
בימים אלה כשיש כל כך הרבה אמבושים על מילדות בית ברחבי העולם,כדאי להרחיב את התודעה כדי לתת למילדות הבית מקום רחב והגנה!!
גם בלידה התינוק עוצר נשימה ברגעים מסוימים ולכן עצם התירגול של הנשימות האלה מכין את האם והתינוק ללידה.
חלק מהתרבות הרוסית של החברה הבאופנים גם מתייחסת מאד בטבעיות למגע ולעירום.
זה שבארץ לא ממש מכירים את התרבות הזאת ,זה חבל יש בה עוצמה מדהימה והרבה השראה!
האמת על הלידה של אירינה
טוב.
הגיע הזמן להגיב. ותוך כדי לאשר או להזים את השמועה האם קרה משהו לילד או לא.
אבל לפני זה, דבר ראשון נראה לי שצריך לשים דברים בפרופורציה. איגור צ'רקובסקי וחסידיו הם אנשים קיצוניים. בעייני תפקידם של "משוגעים" כגון אלה הוא לעשות ללידה הטבעית את מה שמפגיני בלעין עושים לשלום עכשיו – לשים אותם יותר קרוב לאמצע. הם עוזרים לנו להיכנס למיין סטרים: משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר.
אני התאהבתי לאירינה בימים האלה ששהיתי במחיצתה. היא לימדה אותי את כוחה של האמונה. ראיתי בה את אמא אדמה, לוחמת אמיצה מלאה ביטחון וחכמת הגוף. אחרי שהיא חזרה לרוסיה היא הותירה בביתי מאחור את סרט הנצנצים שהיא חבשה לראשה בלידה ואני שמרתי עליה כאוצֵר שלל-פז.
עוד היא השאירה לי את הקערה שבה היא שמרה את השלייה שלושה ימים.
3 ימים היא הסתובבה עם שליה בקערה ביד אחת וילד חמוד ביד השניה. איזה קולית!
אין דברים כאלה!
וזה מקרב אותי להסבר למה הורדתי את הקטע שהילד לא נשם.
כן, ע-ע-ע השמועה ששמעת נכונה - בחלקה. ריאותיו הקטנות של הפעוט לא פעלו בהתחלה אחרי שהוא נשלף מהמים ורק אחרי 5 דקות שבהן היא נשפה לתוך פיו הוא התעורר והצטרף לאחוות האדם. בחדר העריכה הסתכלתי על הרגע המותח שוב ושוב, מקריין בראשי טקסטים איימה סוג ג' במבטא של רפי גינת... יכולתי לעשות מזה צימעס. היו לי טובות לכאן ולכאן ובסוף חתכתי את הסצנה החוצה, יפה זיהתה כאן בפורום אחת הנשים את הקאט האשם.
כעיתונאי (למרות שאף פעם לא תפסתי את עצמי ככזה) מעלתי בתפקידי. לא הבאתי את כל האמת. למה? בעיקר פחדתי שזה יעשה משהו לא טוב לנשמה של הילד. שאולי אני מנציח את התנתקותה, את סירובה להתקרקע בגוף. הרגשתי שזה פורנוגרפי וצהוב. פחדתי לפגוע באירינה שכאמור קצת התאהבתי בה. וחוץ מזה פחדתי לעשות נזק לעולם הלידה הטבעית שהלך אז והתפתח. חשבתי לעצמי שהסקופ שיש לי ביד הוא מספיק גדול, מספיק מרגש ואין צורך להוסיף לזה סיפור של מות וחיים.
היום רפיק בן ה 42 היה רוצה לומר לתמיר בן ה 25 - מה קרה חבוב? למה חשבת שזה יפגע בלידות הטבעיות? אולי האמת היא הפוכה? אולי דווקא לראות אישה יוצאת מהמים עם ילד שמוט חסר חיים, שנופחת אויר בריאותיו ומחזירה אותו לחיים, דווקא זה סיפור שמחזק את הגישה הטבעית, הבריאה, השלווה ללידה? כזו שהופכת מוות פוטנציאלי לחיים? זה היה נורא אם הילד היה מת, אבל הוא חי!
תודה לפורום הזה שעזר לי להתארגן מחדש על מחשבותי בנושא.
טוב.
הגיע הזמן להגיב. ותוך כדי לאשר או להזים את השמועה האם קרה משהו לילד או לא.
אבל לפני זה, דבר ראשון נראה לי שצריך לשים דברים בפרופורציה. איגור צ'רקובסקי וחסידיו הם אנשים קיצוניים. בעייני תפקידם של "משוגעים" כגון אלה הוא לעשות ללידה הטבעית את מה שמפגיני בלעין עושים לשלום עכשיו – לשים אותם יותר קרוב לאמצע. הם עוזרים לנו להיכנס למיין סטרים: משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר.
אני התאהבתי לאירינה בימים האלה ששהיתי במחיצתה. היא לימדה אותי את כוחה של האמונה. ראיתי בה את אמא אדמה, לוחמת אמיצה מלאה ביטחון וחכמת הגוף. אחרי שהיא חזרה לרוסיה היא הותירה בביתי מאחור את סרט הנצנצים שהיא חבשה לראשה בלידה ואני שמרתי עליה כאוצֵר שלל-פז.
עוד היא השאירה לי את הקערה שבה היא שמרה את השלייה שלושה ימים.
3 ימים היא הסתובבה עם שליה בקערה ביד אחת וילד חמוד ביד השניה. איזה קולית!
אין דברים כאלה!
וזה מקרב אותי להסבר למה הורדתי את הקטע שהילד לא נשם.
כן, ע-ע-ע השמועה ששמעת נכונה - בחלקה. ריאותיו הקטנות של הפעוט לא פעלו בהתחלה אחרי שהוא נשלף מהמים ורק אחרי 5 דקות שבהן היא נשפה לתוך פיו הוא התעורר והצטרף לאחוות האדם. בחדר העריכה הסתכלתי על הרגע המותח שוב ושוב, מקריין בראשי טקסטים איימה סוג ג' במבטא של רפי גינת... יכולתי לעשות מזה צימעס. היו לי טובות לכאן ולכאן ובסוף חתכתי את הסצנה החוצה, יפה זיהתה כאן בפורום אחת הנשים את הקאט האשם.
כעיתונאי (למרות שאף פעם לא תפסתי את עצמי ככזה) מעלתי בתפקידי. לא הבאתי את כל האמת. למה? בעיקר פחדתי שזה יעשה משהו לא טוב לנשמה של הילד. שאולי אני מנציח את התנתקותה, את סירובה להתקרקע בגוף. הרגשתי שזה פורנוגרפי וצהוב. פחדתי לפגוע באירינה שכאמור קצת התאהבתי בה. וחוץ מזה פחדתי לעשות נזק לעולם הלידה הטבעית שהלך אז והתפתח. חשבתי לעצמי שהסקופ שיש לי ביד הוא מספיק גדול, מספיק מרגש ואין צורך להוסיף לזה סיפור של מות וחיים.
היום רפיק בן ה 42 היה רוצה לומר לתמיר בן ה 25 - מה קרה חבוב? למה חשבת שזה יפגע בלידות הטבעיות? אולי האמת היא הפוכה? אולי דווקא לראות אישה יוצאת מהמים עם ילד שמוט חסר חיים, שנופחת אויר בריאותיו ומחזירה אותו לחיים, דווקא זה סיפור שמחזק את הגישה הטבעית, הבריאה, השלווה ללידה? כזו שהופכת מוות פוטנציאלי לחיים? זה היה נורא אם הילד היה מת, אבל הוא חי!
תודה לפורום הזה שעזר לי להתארגן מחדש על מחשבותי בנושא.
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
- דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*
היום רפיק בן ה 42
תמיר מ"תוסס" בן 42?!
לא יכול להיות!
ואיך שמעת על הדיון כאן?
<2 השאלות לא קשורות לנושא הדף.. אבל לא יכולתי להתאפק..>
תמיר מ"תוסס" בן 42?!
לא יכול להיות!
ואיך שמעת על הדיון כאן?
<2 השאלות לא קשורות לנושא הדף.. אבל לא יכולתי להתאפק..>
-
רפיק, תודה על ההסבר @}
-
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש. ובהצלחה! @}
דף לציון לשבח! רק מראה שניתן אם רוצים להגיע להבנה ולכל דבר שני צדדים.
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש. ובהצלחה!
תודה על ההתייחסות העניינית, הכנה והמרגשת. ברוך בואך @}
תודה על ההתייחסות העניינית, הכנה והמרגשת. ברוך בואך @}
-
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש. תודה על ההתייחסות העניינית, הכנה והמרגשת. ברוך בואך
-
הי רפיק. בכל מקרה תודה על הסרט
(גם קוסמת היתה סניאסית בעברה הלא מאוד רחוק וקראו לה "רושני". זוכר???).
(גם קוסמת היתה סניאסית בעברה הלא מאוד רחוק וקראו לה "רושני". זוכר???).
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
- דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש
-
- הצטרפות: 27 מאי 2009, 14:12
- דף אישי: הדף האישי של מרפסת_ולימונדה*
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש
בעייני תפקידם של "משוגעים" כגון אלה הוא לעשות ללידה הטבעית את מה שמפגיני בלעין עושים לשלום עכשיו – לשים אותם יותר קרוב לאמצע. הם עוזרים לנו להיכנס למיין סטרים: משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר
משיחות הסלון של חבריי ומשפחתי המיינסטרימים שנחשפו לסרטון, זה ל-ג-מ-ר-י עושה את העבודה. שמעתי יותר מפעם אחת בימים האחרונים משפטים בסגנון של "אני מבינה לגמרי את מי שרוצה ללדת בבית, בבריכה, אבל בים?! באוקטובר?!בררררררר!!!"
בעייני תפקידם של "משוגעים" כגון אלה הוא לעשות ללידה הטבעית את מה שמפגיני בלעין עושים לשלום עכשיו – לשים אותם יותר קרוב לאמצע. הם עוזרים לנו להיכנס למיין סטרים: משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר
משיחות הסלון של חבריי ומשפחתי המיינסטרימים שנחשפו לסרטון, זה ל-ג-מ-ר-י עושה את העבודה. שמעתי יותר מפעם אחת בימים האחרונים משפטים בסגנון של "אני מבינה לגמרי את מי שרוצה ללדת בבית, בבריכה, אבל בים?! באוקטובר?!בררררררר!!!"
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש. תודה על ההתייחסות העניינית, הכנה והמרגשת. ברוך בואך @}
משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר
אז כולנו מסכימים בעצם
משוגעת אינה מי שיולדת בבית אלא מי שיולדת בים באוקטובר
אז כולנו מסכימים בעצם
עכשיו נשאר רק להאמין שזה אכן רפיק.
וחוץ מזה - 5 דקות הנשמה!!! ואולי התינוק היה במצוקה עוד ברחם?
<מעניין אם יש מידע אודות בריאותו של אותו תינוק>
וחוץ מזה - 5 דקות הנשמה!!! ואולי התינוק היה במצוקה עוד ברחם?
<מעניין אם יש מידע אודות בריאותו של אותו תינוק>
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מעניין אם יש מידע אודות בריאותו של אותו תינוק
אולי הוא יענה בעצמו, הוא אמור עכשיו להיות בן 15, לא?
אולי הוא יענה בעצמו, הוא אמור עכשיו להיות בן 15, לא?
-
עכשיו נשאר רק להאמין שזה אכן רפיק
"למי שאינו מאמין קשה לחיות השנה, השדות מבקשים ברכה, הים מבקש אמונה, ואתה אינך מבקש דבר" (לאה גולדברג).
"למי שאינו מאמין קשה לחיות השנה, השדות מבקשים ברכה, הים מבקש אמונה, ואתה אינך מבקש דבר" (לאה גולדברג).
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
חמש דקות? זה לא קצת ארוך?
באמת איך הילד היום?
עדיין מדהים
אם כי לא ברור מה קרה אחרי כן
ולמה להסתובב עם השלייה שלושה ימים?
באמת איך הילד היום?
עדיין מדהים
אם כי לא ברור מה קרה אחרי כן
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
אולי הוא יענה בעצמו
היא הגיעה מבריה"מ לשעבר רק כדי ללדת. אבל אולי הוא עשה עליה מתוך חיבה לים המקומי
היא הגיעה מבריה"מ לשעבר רק כדי ללדת. אבל אולי הוא עשה עליה מתוך חיבה לים המקומי
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אני בטוחה שמתישהו הוא ישמע שכל עמישראל פחות או יותר ראה את צילומי הלידה שלו במייל ובאינטרנט.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
לידת לוטוס. לתת לחבל הטבור להתנתק מעצמו, ולא לנתק את השיליה ממנו לפני כן.
לידת לוטוס. לתת לחבל הטבור להתנתק מעצמו, ולא לנתק את השיליה ממנו לפני כן.
-
למה בעצם לא כיסו אותו במשהו נגד הקור, כ"כ הרבה זמן?
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
אני בטוחה שמתישהו הוא ישמע שכל עמישראל פחות או יותר ראה את צילומי הלידה שלו במייל ובאינטרנט.
ואני מקוה שהוא בטוב !
ואני מקוה שהוא בטוב !
-
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
אהמממ... המחשב שלי שכח אותי כי זנחתי אותו ליותר מ-5 דקות.
-
- הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*
רפיק, תודה על התגובה. אני דווקא מאמינה שזה אתה, כי רק רפיק בן 42, יכול לדבר כך אחרי מה שהוא בעצמו הבשיל להיות.
ולגבי אירינה, ובנה - האם אתה בקשר איתם? האם יודע אתה על מצב הילד?
או שאמרת 5 דקות שהם בעצם דקה שתמיד נראית 5 במצבים כאלו???
ולגבי אירינה, ובנה - האם אתה בקשר איתם? האם יודע אתה על מצב הילד?
או שאמרת 5 דקות שהם בעצם דקה שתמיד נראית 5 במצבים כאלו???
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
כזאת יולדת לא ראיתי, לא בצורה החיצונית, לא בדרך ההתמודדות ולא בבחירה הווירטואוזית. זה מעורר אנטיגוניזם
אנטגוניזם, אם כבר.
לידה יפה, יולדת חכמה ומדהימה - וזה מעורר אנטגוניזם? קראתי אותך נכון? 0-:
אנטגוניזם, אם כבר.
לידה יפה, יולדת חכמה ומדהימה - וזה מעורר אנטגוניזם? קראתי אותך נכון? 0-:
בעיני זה אכן מדהים שכך היה וחשוב לראות שזה אפשרי .
האנשיםה"קצוניים" האלה בעיני משמרים מורשת מדהימה שעלולה להעלם מן העולם.
הידע שהם מביאים ללידה,האמון שלהם בגוף ברוח האדם,בכוחות הטבע,בבורא ,הוא עצום ,מחייה ונותן השראה.
כשקוראים על הרופאה המילדת הרוסיה שנמצאת עכשיו בכלא בהריון בתנאים מחפירים בלי משפט,משהי "מהם"שילדה מעבר ל2000 לידות ב17 שנים האחרונות,עם 5 ילדים שנולדו בבית, שאחד ינק עד שעצרו אותה בדרך מהקליניקה,אי אפשר שלא להבין שה"מערכת" מרגישה מאוימית
שכן התינוקות,והילדים שנולדים בחופש הזה נושאים בתוכם עוצמה אדירה ואינם כפופים ככ לשגעונות המערכת.
תארו לעצמכם תנועה גדולה של מליונים שהיו סומכים על עצמם,על הבורא,מתנתקים מהמערכת הבריאותית,יולדים בטבע... וכו זה מאיים.
כדאי שנשים לב שאצלינו יפתח חופש הבחירה בלידה!!!
ידוע לי על יולדת שילדה בבית החולים ובקשה להשאיר את השליה מחוברת.
בלי בעיה המילדת הסכימה,אבל כשהגיע הרופא לשחרר אותה,הוא איים עליה שאם לא תאפשר לו לנתק את חבל הטבור הוא יזמין פקידי סעד שיקחו ממנה את התינוק בגלל הזנחה ואילץ אותה לחתוך...
לידת לוטוס כזו היא אמנם מאד לא נוחה טכנית,אבל היתרונות לתינוק עצומים.
שמעתי שאיגור טוען שאחד מהפשעים הגדולים שקורים היום הוא ניתוק התינוקות מהשליה שעדיין יכולה לספק להם
המון המון מרכיבים לכל החיים.
יש תעשיות קוסמטיקה ותרופות ענקיות שעושים מהפלצנטה.ישנו מידע ברשת על לידות לוטוס והחשיבות העצומה שלהן בכך שהן מאפשרות הזנה כפולה וזמן של חיבור מאד תומך בהגעה לכאן...
מאחלת לנו כולנו לידות עם שמחה וחיבור של אמונה בריאות ואושר.
האנשיםה"קצוניים" האלה בעיני משמרים מורשת מדהימה שעלולה להעלם מן העולם.
הידע שהם מביאים ללידה,האמון שלהם בגוף ברוח האדם,בכוחות הטבע,בבורא ,הוא עצום ,מחייה ונותן השראה.
כשקוראים על הרופאה המילדת הרוסיה שנמצאת עכשיו בכלא בהריון בתנאים מחפירים בלי משפט,משהי "מהם"שילדה מעבר ל2000 לידות ב17 שנים האחרונות,עם 5 ילדים שנולדו בבית, שאחד ינק עד שעצרו אותה בדרך מהקליניקה,אי אפשר שלא להבין שה"מערכת" מרגישה מאוימית
שכן התינוקות,והילדים שנולדים בחופש הזה נושאים בתוכם עוצמה אדירה ואינם כפופים ככ לשגעונות המערכת.
תארו לעצמכם תנועה גדולה של מליונים שהיו סומכים על עצמם,על הבורא,מתנתקים מהמערכת הבריאותית,יולדים בטבע... וכו זה מאיים.
כדאי שנשים לב שאצלינו יפתח חופש הבחירה בלידה!!!
ידוע לי על יולדת שילדה בבית החולים ובקשה להשאיר את השליה מחוברת.
בלי בעיה המילדת הסכימה,אבל כשהגיע הרופא לשחרר אותה,הוא איים עליה שאם לא תאפשר לו לנתק את חבל הטבור הוא יזמין פקידי סעד שיקחו ממנה את התינוק בגלל הזנחה ואילץ אותה לחתוך...
לידת לוטוס כזו היא אמנם מאד לא נוחה טכנית,אבל היתרונות לתינוק עצומים.
שמעתי שאיגור טוען שאחד מהפשעים הגדולים שקורים היום הוא ניתוק התינוקות מהשליה שעדיין יכולה לספק להם
המון המון מרכיבים לכל החיים.
יש תעשיות קוסמטיקה ותרופות ענקיות שעושים מהפלצנטה.ישנו מידע ברשת על לידות לוטוס והחשיבות העצומה שלהן בכך שהן מאפשרות הזנה כפולה וזמן של חיבור מאד תומך בהגעה לכאן...
מאחלת לנו כולנו לידות עם שמחה וחיבור של אמונה בריאות ואושר.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
רפיק, תודה על ההסבר היפה, המלא והמרגש. ובהצלחה!
ואיפה אתה, רוצים עוד כמה תשובות...@}
מי מבין/נה, זה לא קר מידי שם בים בשביל הרך הנולד? ומה עם מליחות המים?
ואיפה אתה, רוצים עוד כמה תשובות...@}
מי מבין/נה, זה לא קר מידי שם בים בשביל הרך הנולד? ומה עם מליחות המים?
בעיני הקור כמובן (לא כפור )שהאמא מרגישה בו נח עשוי לעזור ללידה ולחיות של התינוק,
ברגע שהוא מחובר כל כך לאמא שעושה עבודת הכנה מאד אינטנסיבית ללידה כזו
כל המערך שלה מכוונן גם לטפ הזו ואיתה גם התינוק..
לגבי המליחות ,הרי יש רק כמה שניות בדכ שהתינות במים ולא נושם עד שמעלים אותו מהמים,כך שהמליחות היא במפגש העור לשניה ממש,עם העוצמה של הלידה בתוך מרחב מים יש ככ אנרגיה ועוצמה שזה הופך שולי לדעתי.
עצם הלידה למים,מאד מקילה על התינוק שלא צריך להתמודד עם כח הכבד,שזה כשלעצמו הקלה עצומה בלידה
אין את השוק של יציאה ליבשה.
ברגע שהוא מחובר כל כך לאמא שעושה עבודת הכנה מאד אינטנסיבית ללידה כזו
כל המערך שלה מכוונן גם לטפ הזו ואיתה גם התינוק..
לגבי המליחות ,הרי יש רק כמה שניות בדכ שהתינות במים ולא נושם עד שמעלים אותו מהמים,כך שהמליחות היא במפגש העור לשניה ממש,עם העוצמה של הלידה בתוך מרחב מים יש ככ אנרגיה ועוצמה שזה הופך שולי לדעתי.
עצם הלידה למים,מאד מקילה על התינוק שלא צריך להתמודד עם כח הכבד,שזה כשלעצמו הקלה עצומה בלידה
אין את השוק של יציאה ליבשה.
-
בשמת אם קראת את דברי שכתבו קודם בטח יכולת להבין שאני בעצם מסבירה את הסיבה שסרט הלידה הזה הפך לאנקדוטה רכילותית פרופר לכמה אנשים. בואי אני אסביר את זה באופן הכי נמוך שאפשר, ברשותך, למען דברי לא יצאו מהקשרם: זוכרת את מלכת הכיתה? היא לא תמיד היתה מרשעת סנובית ואיומה אבל כמה כולן שמחו כשלמלכת הכיתה יצא חצ'קון? הנה, היא לא מושלמת, אפשר להוריד אותה לקרקע וגם ללכלכך עליה כי היא אחת העם עכשיו.
אם תקחי סיפור לידה כל כך יפה, יותר מושלם ממושלם, עם היולדת האידיאלית, גם חטובה וגם קשובה באופן מדהים לגופה ולטבע ושלא נדבר על האומץ, הסרט הזה מוציא אותה ממש בגובה האולימפוס והופס, הי, מישהו מצא שזה לא היה כל כך מושלם! עכשיו אפשר להגיד ש:
_היולדת הפוטוגנית שלא שוכחת לחייך למצלמה בזמן ציר ושניה אחרי לידה...
היה שם משהו מאוד לא טבעי_
מי שעשה את הסרט וערך החוצה את הדק' האלה ענה על הצורך של כל אותן מתלהבות לראות לידה מדהימה בים. ולכתוב אחרי זה וואי איזה מדהים!!!
_הלו...! חוף ים מזוהם!
זעקת הים בגודל טבעי_
האם מומלץ לעצור את הנשימה כך באמצע לידה?) . האם אלה תנועות ספונטניות שלה?
_אם היתה החיאה הלידה פחות מדהימה?
כן. לדעתי_
נראה לי שמספיק ציטוטים לעת עתה. עכשיו את מבינה מה היתה כוונתי?
אם תקחי סיפור לידה כל כך יפה, יותר מושלם ממושלם, עם היולדת האידיאלית, גם חטובה וגם קשובה באופן מדהים לגופה ולטבע ושלא נדבר על האומץ, הסרט הזה מוציא אותה ממש בגובה האולימפוס והופס, הי, מישהו מצא שזה לא היה כל כך מושלם! עכשיו אפשר להגיד ש:
_היולדת הפוטוגנית שלא שוכחת לחייך למצלמה בזמן ציר ושניה אחרי לידה...
היה שם משהו מאוד לא טבעי_
_הלו...! חוף ים מזוהם!
זעקת הים בגודל טבעי_
האם מומלץ לעצור את הנשימה כך באמצע לידה?) . האם אלה תנועות ספונטניות שלה?
_אם היתה החיאה הלידה פחות מדהימה?
כן. לדעתי_
נראה לי שמספיק ציטוטים לעת עתה. עכשיו את מבינה מה היתה כוונתי?
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
מי מבין/נה, זה לא קר מידי שם בים בשביל הרך הנולד
אני לא מבינה בזה אבל היתה לי חברה ברה"ב שהיא חסידה של איגור עבדה איתו כמה זמן (אולי היא עוד עובדת איתו).
היא ילדה את ביתה בים גם כן ואח"כ היתה עושה לה אך ורק אמבטיות במים קרים.
אני זוכרת שראיתי אצלה גם סרטים על איגור ומלא תינוקות קטנטנים בשלג שהוא עושה איתם דברים מדהימים.
אני לא הייתי רוצה לפתוח כאן דיון על איגור (יש כבר דף כזה אם אני לא טועה) אבל לדעתו (אם אני מבינה נכון) הקור הזה דוקא מחזק אותם.
אבל מעניין באמת לגבי תינוק בן יומו.
אחד הדברים שהמיילדת חזרה עליו כמה פעמים וברצינות רבה הוא החשיבות של חימום התינוק לאחר הלידה.
אני חושבת שהשאלות האילו הן מרתקות
מעניין לשים לב כמה אמונות יש לנו לגבי כל דבר, אמונות שאנו רוכשים בדרך כלל לא מתוך חוויה אישית אלא אך ורק משמיעה של דעות חוזרות ונשנות באוזנינו של אחרים מסביבינו.
>חבל שאיחרתי לשמוע על לידת לוטוס, נשמע לי מעניין!<
אני לא מבינה בזה אבל היתה לי חברה ברה"ב שהיא חסידה של איגור עבדה איתו כמה זמן (אולי היא עוד עובדת איתו).
היא ילדה את ביתה בים גם כן ואח"כ היתה עושה לה אך ורק אמבטיות במים קרים.
אני זוכרת שראיתי אצלה גם סרטים על איגור ומלא תינוקות קטנטנים בשלג שהוא עושה איתם דברים מדהימים.
אני לא הייתי רוצה לפתוח כאן דיון על איגור (יש כבר דף כזה אם אני לא טועה) אבל לדעתו (אם אני מבינה נכון) הקור הזה דוקא מחזק אותם.
אבל מעניין באמת לגבי תינוק בן יומו.
אחד הדברים שהמיילדת חזרה עליו כמה פעמים וברצינות רבה הוא החשיבות של חימום התינוק לאחר הלידה.
אני חושבת שהשאלות האילו הן מרתקות
מעניין לשים לב כמה אמונות יש לנו לגבי כל דבר, אמונות שאנו רוכשים בדרך כלל לא מתוך חוויה אישית אלא אך ורק משמיעה של דעות חוזרות ונשנות באוזנינו של אחרים מסביבינו.
>חבל שאיחרתי לשמוע על לידת לוטוס, נשמע לי מעניין!<
-
ומה עם מליחות המים?
בסדר גמור! הרי גם מים בבריכת לידה צריך להמליח.
רוב נוזלי הגוף שלנו מלוחים ברמה זו או אחרת.
נסי לצלול במים מתוקים ובמים מלוחים ותגידי לי מתי העיניים שורפות לך יותר.
את עניין הקור גם אני לא מבינה. זה הדבר שהכי בלט לי בסרט.
בסדר גמור! הרי גם מים בבריכת לידה צריך להמליח.
רוב נוזלי הגוף שלנו מלוחים ברמה זו או אחרת.
את עניין הקור גם אני לא מבינה. זה הדבר שהכי בלט לי בסרט.
מים בבריכת לידה צריך להמליח באמת ???
-
- הצטרפות: 10 יוני 2008, 09:08
אבל לדעתו (אם אני מבינה נכון) הקור הזה דוקא מחזק אותם.
מזכיר לי קטע מהספר 'שומר בישראל' - בדקות הראשונות לחייה של התינוקת, אביה (אלכסנדר זייד) שפך עליה דלי של מי גשם כדי שלא תצטנן לעולם.
מזכיר לי קטע מהספר 'שומר בישראל' - בדקות הראשונות לחייה של התינוקת, אביה (אלכסנדר זייד) שפך עליה דלי של מי גשם כדי שלא תצטנן לעולם.
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
- דף אישי: הדף האישי של Manty_T*
מים בבריכת לידה צריך להמליח באמת ???
I read the same thing (in a guide to having an unassisted birth in a Japanese bath) and added a kilo of salt to our full bath
I read the same thing (in a guide to having an unassisted birth in a Japanese bath) and added a kilo of salt to our full bath
-
לדעתו (אם אני מבינה נכון) הקור הזה דוקא מחזק אותם.
תינוקות אפריקאיים לא שמעו על זה... אני מניחה שזה מנהג מקומי שהתפתח מהיות השלג קיים בארצות השלג (לא יודעת, אולי זה באמת מחזק).
לגבי הקור - אולי הסברה היא שהוורניקס מגן ומבודד? לא יודעת עד כמה.
תינוקות אפריקאיים לא שמעו על זה... אני מניחה שזה מנהג מקומי שהתפתח מהיות השלג קיים בארצות השלג (לא יודעת, אולי זה באמת מחזק).
לגבי הקור - אולי הסברה היא שהוורניקס מגן ומבודד? לא יודעת עד כמה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
במים מלוחים...
במים מלוחים...
-
מוזר. לי שורפות יותר במים מתוקים.
(אני לא מדברת על ים המלח, כן? )
(אני לא מדברת על ים המלח, כן? )
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לי שורפות יותר במים מתוקים
איפה בדיוק?
אם בבריכה - המממ. אלה לא מים מתוקים. אלה מי כלור מזוהמים.
אם בכינרת - המממ. אלה לא מים מתוקים. אלה מים מזוהמים.
אפילו במקלחת הפרטית שלנו, המים מי כלור אלא אם כן את גרה בישוב שהמים בברזים שלו מגיעים אך ורק מהבאר המקומית הנקייה.
איפה בדיוק?
אם בבריכה - המממ. אלה לא מים מתוקים. אלה מי כלור מזוהמים.
אם בכינרת - המממ. אלה לא מים מתוקים. אלה מים מזוהמים.
אפילו במקלחת הפרטית שלנו, המים מי כלור אלא אם כן את גרה בישוב שהמים בברזים שלו מגיעים אך ורק מהבאר המקומית הנקייה.
-
במי ברז.
(אני מניחה שאף אחת פה לא מילאה בריכת לידה במי מעיים זכים?)
(אני מניחה שאף אחת פה לא מילאה בריכת לידה במי מעיים זכים?)
-
האמת שעכשיו כשאני חושבת על זה, גם בג'וסק ובמעיינות אחרים הרגשתי ככה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03
גם בג'וסק ובמעיינות אחרים הרגשתי ככה.
זה ממש הגיוני - המליחות הלא-שורפת היא זו שהכי דומה לדמעות שלנו.
פעם אחת התרחצתי בבריכה כזו, ממעין קצת מלוח (כזה שלא שותים ממנו).
איזה כיף היה לצלול שם!
אבל אח"כ העיניים שלי כן היו אדומות...
זה ממש הגיוני - המליחות הלא-שורפת היא זו שהכי דומה לדמעות שלנו.
פעם אחת התרחצתי בבריכה כזו, ממעין קצת מלוח (כזה שלא שותים ממנו).
איזה כיף היה לצלול שם!
אבל אח"כ העיניים שלי כן היו אדומות...