האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
אז נגיד יובל טל זה לא טוב כי זה מתחרז?
אני מבינה למה אבי רון זה לא טוב, אבל אם המשמעות של הצירוף יפה, כמו פרח בר, זה גם לא טוב ?
ריש גלית, יש ספרי שמות ושם יש את כל השמות מהתנך. לבנות אין כל כך הרבה, במיוחד אם מורידים את כל אלה שלא באים בחשבון, כמו מחלה ורצפה גם באינטרנט יש רשימות (ראי קישורים בראש הדף). אני אוהבת את השם רות. גם מיוחד וגם לא יותר מדי מוזר. יש גם פועה.
דוגמאות לחוסר הצלחה בין שם פרטי לשם משפחה זה ללי ליברמן אלי ליברמן רלי ליברמן אולי ליברמן
בקיצור כלום לא עובד עם ליברמן מזל שנפרדתי ממנו
תראי איך כלהשמות האלה עובדים יפה עם ארז ללי ארז אלי ארז רלי ארז(קצת פחות בגלל הכפל של הר) אולי ארז
במילים אחרות עדיף להיות ארז מליברמן
ראיתי שכמה פה התייחסו לבעייתיות של צירוף שם עם שם משפחה. מה נחשב בעייתי?
אני מכירה משפחה שבה שמות המשפחה של בני הזוג מתחרזים - במקרה. לילד נתנו שם שמתחרז עם זה גם כן...
ניצן, שהציעו תשם נוהר לא יכולתי לשכוח את הדולפינה שלך, שם יפה, אך בעלי לא אוהב , למרות שרק הכרנו מלא קראתי לבת שלך נהר NAHAR עד ששמת לב, אך יופי של פירוש ושם!!!
זקוקה לעזרתכם,
הבת שלי כבר בת יותר מחודש ועדיין לא החלטנו על שם. בלידה הרגשתי מה השם שלה, ממש עשר דקות לפני שנולדה (פעם ראשונה שזה קרה לי). וזה גם היה מתאים לסיטואציה בה היא נולדה.
הבעיה היא שהשם הזה מתחרז עם שם המשפחה, וגם עם שם של אחותה. חוץ מזה אנחנו אוהבים את השם, אם כי הייתי מעדיפה משהו יותר עדין, כמו שם של פרח, אבל לא מצאתי אחד שאני אוהבת.
אני אכתוב את השמות ואמחק אחכ, כי אני לא רוצה שיהיו באינטרנט : השם לתינוקת - מטר בר. לאחותה קוראים נהר. נהר ומטר, זה קצת כמו אורטל ומורטל, לא?
מה אתם חושבים? החרוזים האלה מוגזמים
ואם נקרא לה בשם אחר, זו גם בעיה, כי אולי זה השם האמיתי שלה שאמור להיות לה?
היי טרה,
ראשית - מזל טוב
שנית - שמות מקסימים בעיני, שניהם. אני לא רואה בעיה עם ההתחרזות שלהם, במיוחד אם השם מטר בא מהלב, באופן כל כך אינטואיטיבי ושלם.
לכי על זה
(והמרגיעון: "שמיכת ההווה, לא רק שתעטוף את פחדיך, אלא שבהציצך אל מתחת לשמיכה את עשויה לגלות שהם פשוט התפוגגו"...)
ואם נקרא לה בשם אחר, זו גם בעיה, כי אולי זה השם האמיתי שלה שאמור להיות לה?
היא תוכל להחליף שם כשתרצה. בכל מקרה שם זה ניחוש. ולא חייב להיות לכל החיים.
אולי לתת את "מטר" כשם שני?
יכול להיות רעיון טוב. אני מכירה משפחה שנתנה לילד שם שני שהגיע אל האמא כידיעה ברורה בזמן ההריון, אבל מסיבות שונות לא נראה מתאים במשפחה.
ולאמא שלי יש שם סודי לאחי - היא הרגישה שצריך לקרוא לו כך, הם החליטו יחד שלא, אבל היא עדיין חושבת עליו ומתייחסת אליו (גם) בשם הזה.
אני מאמינה גדולה בשמות שעולים עם הלידה. לשני הילדים שלי שמות שעלו עם ההריון תוך ריכוז בעובר שבבטן, בשני ההריונות עלו שני שמות שאין לנו יותר מדי מושג מאיפה (מהנשמה?) ובסופו של דבר נשארנו עם השם שפחות אהבנו מהשניים כי זה מה שהכי התאים לנשמה שהגיעה אלינו ואנחנו מאוד מרוצים ושלמים עם השמות האלו ואוהבים אותם עד מאוד (ותאימים לילדים בול). זה מחזק את עצמו עם זה שהעוללית שלך מסתובבת כבר חודש שלם בלי שם כי שום דבר אחר לא התאים לה. מה לעשות שזה מתחרז? שטויות. תנקי את עצמך מכל מני "אורטל ומורטל" ו"צילי וגילי" זה השם שלה.
אגב, פרשנות בשפות אחרות... לבני הרך יש שם שאפשר למצוא לו לא מעט פרשנויות כולל שם של דג או מטבע במדינה מסויימת, אז? גם ענת באנגלית נשמע מאוד מאוד בעייתי .
לבת הקטנה שלי לא מצאנו שם, הגדולה שלי כל הזמן התעקשה [בהריון] שקוראים לתינוקת נויה ואני סרבתי גם על בסיס חרוזים, לי קוראים מיה ולגדולה ליה, אחרי שהקטנה נולדה, הרגשתי שבחיים לא נמצא לה שם, ליה המשיכה להתעקש שקוראים לה נויה שם יפיפה בעיני ואני ניסיתי להסביר לה למה לא, עד שהגיעה חברה שלנו בילי ושאלה: למה אתם לא מקשיבים לליה? באותו רגע נפל לנו האסימון, ומאז אנחנו חבורת ה יה יה המאושרת, לפעמים מתבלבלים בינינו ואכן זה מבלבל, אבל אני כל כך מאושרת שלא נכנענו בסוף למה שמקובל ונחשב לנכון והקשבנו ללב [עם קצת עזרה מחברים]
אז בעצם אני חוזרת בי מהודעתי הקודמת, אם את מרגישה שמטר זה השם שלה לכי על זה, ברגע שתחליטו ותהיו סגורים על שם ולא תהיו פתוחים להצעות הסביבה תשלים עם זה, בהצלחה
לכי עם מה שמתאים לכםץ תמיד יהיו אנשים שיהיה להם מה להגיד ויש מלא שמות עברים שהמשמעות שלהם השפות זרות הם לא להיטso what!!!!
בכלל לא משנה מה אומרים האחרים. לי למשל יש שם רגיל לגמרי ותמיד התבאסתי עליו (היום הןא מהמם לדעתי)
איזה יופי, גם אנחנו רצינו לקרוא לבתנו מטר כי זה התאים לזמן שבו נולדה, אבל בהיריון קראתי לה בשם אחר (בלי מחוייבות- סתם זה מה שיצא לי) ובסוף הוא היה השם הכי מתאים לתינוקת אפילו שלפי ההיגיון מטר היה יותר מתאים מכל מיני סיבות וגם מאד יפה בעיני שנינו. היום ברור שהשם שהיא קיבלה הוא השם שלה.
אני מכירה גם מישהי שחלמה בהיריון שלבתה יקראו נעמה והייתה לה כבר בת שקוראים לה נעה ונעמה לא היה נראה לה היגיוני ולא מתאים כי זה כמעט אותן האותיות. בסוף נתנו לה את השם נעמה בתור שם שני אבל האם לא הצליחה לחבר את השם הראשון לילדה ובסוף קוראים לה נעמה.
אני מאמינה באינטואיציה בנתינת שם יותר מאשר בהיגיון.
טרה, זה מדהים... אלה בדיוק השמות שאנחנו רצינו. הבעיה עם מטר אצלנו היא ששם המשפחה של האיש מתחיל בטר, שמכיוון שאני גמדה פחדתי שאנשים יקראו לו/לה METER
ושיש בָּדודה שקוראים לה תמר. נהר (אצלנו NOHAR) היה פשרה (טובה שאנחנו מאד מרוצים ממנה) אחרי שהאיש סרב ל NAHAR... אז אולי אני אציע לך כמה מהשמות שאנחנו אוהבים ותראי אם זה מדבר אלייך?
(שולחת בדואל...)
(אגב, אני עם לאפיס, אם אהבת ובא מהלב, אז למה לוותר?)
_כמה מהשמות שאנחנו אוהבים ותראי אם זה מדבר אלייך?
(שולחת בדואל...)_
תודה! מעולה. אולי לתת את "מטר" כשם שני?
חשבתי על זה, אבל זה לא "מסתדר" באמצע עם שום דבר.
ובמילון ישן שמצאתי זרוק ביום שבת כתוב בערך מטר שזה גם "משל וסמל לדבר המצמיח ברכה וצדק"
אז אולי באמת נלך על זה. אני צריכה עוד לשכנע את בנזוגי - אבל גם נהר הוא לא רצה בהתחלה, ועכשיו הוא מכחיש שהתנגד בכלל
>זאת אומרת, שאת השם של השנייה בחרו בכלל בעלה של במבי ק והבתזוג. מאחורי הגב שלי עם התנגדות ערה ועזה מצידי. אבל מקומי בבית ברור ואני יודע את מקומי..<
>ולכן הפסדתי<
>לשמחתי<
אני עדיין חושבת שתתני לה שםשני אחרי מטר ואז זה יצא מטר אליה בר (סתם דוגמא) מטר שרון בר מטר שרית בר כמעט כל שם שני משפר את מטר בר
אבל אני מבחינה בזה שנאי פה בדעת מיעוט אז אני עושה שלח ועוצמת עיניים לפני המבול, מטר מבול בר
הבת הקטנה שלי היא אוֹרי. והשם מאוד מתאים לה.
אגב, באנגלית אנחנו מאייתים Aurie. (ככה רואים שזה שם של בת. וגם קשור לאור. וגם דוברי אנגלית מבטאים אותו נכון בקריאה ראשונה, לרוב).
במבי, כנקמה בבעלך (לא שאני לא מבסוט מהשם שנבחר [זאת אומרת -שהוא בחר]), אני מציע לכם את השם החד פעמי, שהולך להיות להיט בארץ בקרוב - תגלית
השם הזה, הייחודי, משלב בתוכו גם את השם הנפוץ גלית אולם בטוויסט קטן, נהפך לעדכני, וכהומאז' לפרוייקט המרגש תגלית, פרוייקט שמביא לארץ רבבות אמריקאים צעירים ומוציא אותם ציונים מצויינים. מבין כל שמות ה-ית (שרית, רווית וכו) תגלית הוא השם של המאה הבאה! מה דעתך?
אני מציע לכם את השם החד פעמי, שהולך להיות להיט בארץ בקרוב - תגלית_ אני מבינה למה תגידי לו שאצלנו בבית, הבעל לא קובע שמות ודעתו היא בסך הכל עוד דעה
<ילדת טבע לא יכלה לשבת פה בצד להתפקע מצחוק ולא להתערב...>
אוי זה מזכיר לי זקן תימני אחד שכל פעם שהוא רואה אותי בכרם הוא זוכר אותי עוד מהתקופה שגרתי שם ואומר לי:
אל תגידי לי אני יודע אני זוכר גלית שרית רוית חגית דלית מושית דנית יפית חבית ואף פעם לא זוכרת אילנית .
טרה, מה דעתך על טליה? (במידה ולא תלכו בסוף על מטר). יש בשם הזה גם 'אלמנט מים' וגם אלוהות. בכלל זה שם שאני מאוד אוהבת אבל אבי ילדתי סירב לו...חבל שלא יכולתי להפגיש אותו עם אל דנטה במועד.
<גם מימה לא יכלה לשבת פה בצד להתפקע מצחוק ולא להתערב >
ובכן, מכיון שאנחנו לא מגלים אם יש לנו בן או בת, אני בכינוי כרגע...
ורוצה להתייעץ אתכם לגבי שם לבן.
רוצה שיזכיר את השם "אהרן" - שם הסבא, או בצליל או במשמעות. אהרון היה "אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"
וגם שיהיה שם מודרני.
תודה!!
רוצה שיזכיר את השם "אהרן" - שם הסבא, או בצליל או במשמעות. אהרון היה "אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"
אהד? גם בגלל הדמיון הצלילי וגם בגלל המשמעות של השורש.
אגב, זוג שכנים שלי רצו להנציח את שני האבות שלהם בשמו של הבן הבכור. הם קראו לו אבנר (אב-נר). פתרון מאוד יפה בעיניי.
חודש שלם אחרי שפוצ' נולדה נתנו לה שם.
בעיקר כי כבר חייבים לתת שם, וגם כי סופסוף מצאנו שם שנראה מתאים לשנינו.
אבל אני מתחרטת.
מה דעתכן, לא קצת מאוחר להחליף בגיל 5 חודשים?
והאם השם באמת משנה?
אבא שלה טוען שלא - היא נהדרת בכל מקרה.
לדעתי לא מאוחר להחליף. אני עוברת כרגע דבר דומה. האם יש לכם רעיון של שם שנראה לשניכם יותר מתאים? שתוכלו לחיות עימו בשלום. החוויה שלי סביב השם מאוד טעונה והייתי רוצה שהסביבה תקבל שינוי שם בקלות. אני תומכת רק אם את שלמה עם המהלך והחלפת השם לא תעורר עוד חרדות מרבצם.
אולי השם הקודם יותר התאים וכן הלאה. בכל אופן עד גיל שנה שינוי השם במשרד הפנים לא גורר אחריו היסטוריה. קריא אחרי גיל שנה זה היה החלפת שם ואז יהיה תיעוד של השם הקודםועד גיל שנה שינוי שם בלי היסטוריה - אם זה משנה לך.
אולי זה מופרך לנסות לעמוד על אופיה בגיל חמישה חודשים. פשוט נתנו לה שם כל כך... ובכן, ענוג ואוורירי, ואילו היא תינוקת ערנית, תקשורתית ופעלתנית. זה מוזר. אבא שלה הציע שם שבזמנו נראה לי חזק מדי לתינוקת כה עדינה, אבל עכשיו הוא דווקא נראה לי מתאים.
אולי אפשר להוסיף שם ולא להחליף לגמרי ?
שקלתי גם את זה. אפשר להוסיף לשם שלה סמיכות שיכולה לשמש גם כשם בפני עצמו, בעל האופי הרצוי לדעתי, ואז אפשר לבחור.
קודם כל אני רק בגיל 10 פגשתי עוד שירי והייתי ממש בשוק. גם מאז אני לא מוצאת עוד הרבה שירי (חוץ משירי מימון) ואני מאוד שמחה שזה המצב...
בבי"ס היה לי עירד.
לאחד החברות הכי טובות שלי ביסודי קוראים מירל (כמו מישל) על שם סבתה מירלה. מה שמצחיק הוא שאנחנו היינו קוראות לה לפעמים מירלה, לפני שידענו שהיא נקראה על שם מירלה...
לזוג חברים שעלה לפני שנתיים מארה"ב נולדה בת - שי-לי סרח (!!!) לרוע המזל הם החליטו על השם לפני שהתייעצו עם דוברי עברית, זה שם תנכ"י שנראה להם יפה.
אחות של ידיד - ברית (על משקל מרית). היינו מוסיפים - ברית העכברית...
הכי הזוי - הייתה לי חברה בשם דורית. כשהוצאנו תעודת זהות היא החליפה את השם ל... צב. הנימוק שלה - זה נשמע מצחיק עם שם המשפחה (רן) :-O
ואני מחפשת שם לבן
עם צליל נעים נעים
קשור למים,אור,ברכה וכל מיני כאלה
אפשר בשפות זרות ואקזוטיות
אפשר בלי משמעות
העיקר שיהיה נעים
אה, מאחר ולא יודעים אם בן או בת אז גם רעיונות לשמות של בנות הולכים אם כי יש לי יותר