מדור אוכל חי

אנונימי

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אנונימי »

טבעוני (vegan) - מעולם הצומח, אוכל חי (raw) - חי, טבעי, לא מבושל.
דפי אינדקס תחת מדור זה: מדור מתכוני אוכל חי



{-הדפים במדור
יסודות- קריאה ראשונית מאמרים, דיונים והשראה בלוגים אישיים
גישות, אישים, ותורות רלוונטיים צום מדורים אחרים שקשורים
מילון מושגים (הקליקו על סימן הפלוס בכדי לראות)
  • מזון\אוכל חי - raw food
  • מזון\אוכל חי - live/living food
  • מזון\אוכל טרי - fresh food
  • תזונה חיה- מזון חי מהצומח - raw veganism
  • אוכל אוכל חי - raw vegan
  • אכילת מזון חי שאינו בשר - raw vegetarianism
ציטוטים רלוונטיים (הקליקו על סימן הפלוס בכדי לראות)
"להגיד אין לי זמן לאכול פירושו בקינגסטונית: אני לא משקיע/ה בעצמי. להתעצל לחתוך לעצמי סלט ולהשקיע בארוחותי משמעו בקינגסטונית: אני לא שווה כלום. להעיד על עצמי שמעולם לא כאב לי כלום זה בעצם להודות, בקינגסטונית, שמעולם לא הקשבתי לגופי ושתמיד הקפדתי לזלזל בבריאותי."
|#| רחל טל-שיר ב"הארץ" בכתבה "מה זה קינגסטון?" 2006-01-28

'"איך נבשל את הלחם היומי שלנו, אדוננו?" שאלו כמה בפליאה גדולה.
"תנו למלאכי אלוהים להכין את לחמכם. הרטיבו מעט את החיטה, כך שמלאך המים יוכל להכנס אליה. לאחר מכן הניחו אותה באוויר, כך שמלאך האוויר יוכל לחבק אותה. והשאירו אותה מהבוקר עד הערב תחת השמש, כך שמלאך השמש יוכל לרדת אליה. והברכה של שלושת המלאכים במהרה יגרמו לזרע החיים לנבוע בחיטתכם. כעת מעכו את הדגן, והכינו פת דקה, כפי שהכינו אבותיכם כשעזבו את מצרים, משכן העבדות. החזירו אותם שוב אל מתחת לשמש לזריחתה, וכשהיא למקום הגבוה ביותר בשמים, הפכו אותם לצד השני כדי שיוכלו לקבל חיבוק גם בצד הזה ממלאך השמש. והניחו להם שם עד השקיעה."'
בשורת השלום של האיסיים, עמוד 37, תכתיב ארמי מהמאה ה-1.
מסעדות יצירתיות מספיק בשביל לספק לנו צלחת נאה של יותר מסלטים
שמבלה בפרדס-חנה - יהי זיכרה ברוך :-(
בודהה בורגרס בשני מקומות בתל-אביב
טבעונאות ברשת (הקליקו על סימן הפלוס בכדי לראות)

רשתות חברתיות וקבוצות דיון

GI2MR - give it to me raw
meetup.com ספציפית לארגון מפגשים
eat.rawfood.com
קבוצת יאהו עם פוקוס יהודי נא

סרטים וסרטונים

מקשיבים

רדיו טבעונאי raw vegan radio

עמודים ואתרים בעברית

ערכים רלוונטיים בויקיפדיה - האנציקלופדיה החופשית עיקר תזונתו של הבונובו היא פירות, בשל הכמות היומית הרבה שנאכלת, תורם המין לתפוצת הפירות בתוך היער בשל פיזור זרעיהם. בנוסף המין צורך כל מזון צמחוני - נצרים, עלים, פרחים, זרעים, קליפות עצים, עשבים ופטריות. ... עם זאת, על-פי הגדרות אחרות, נפוצות פחות, טבעונות עשויה לכלול גם המנעות ממוצרי מזון מעובדים כגון קמח לבן או סוכר מזוקק, המנעות ממזון שלא גודל בצורה אורגנית, ובמקרים מסוימים אף המנעות מכל מזון מבושל ואכילת מזון נא בלבד.

דף אינדקס israel palestine middle east raw food raw vegan מזון חי נא טבעונות טבעוני טבעונית ללא בישול לא מבושל אוכל חי אוכל טרי







{חדשות ודיון
כאן המקום להודעות כלליות הקשורות למדור. אנא שמרו את ההודעות קצרות - יכול להיות שיותר מתאים להן להיות בדף קיים או דף חדש?
הדברים המצטברים כאן מועברים כל כמה זמן ולאחר עריכה ל{{}}ארכיון מדור טבעונאות
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

date people
סרטון מהמם על קטיף תמרים
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

אחלא סרטון אורי.. אתה יודע - מהם היינו קונים את התמרים כשגרנו בארה"ב.. התמרים הכי טובים שטעמתי.

והרי משולחן החדשות...

הנה בלוג מעניין של 3 עורכים מהעיתון הרטפורד קורנט שהולכים על טבעונאות למשך 30 יום ומתעדים הכל ב:
http://courant.typepad.com/raw/

ראיון עם השלושה בתוכנית בוקר בטלוויזיה:
http://courant.typepad.com/raw/2008/04/ ... es-on.html

מאמר על טבעונאות שטוען שרק בבוסטון יש 5 מסעדות טבעונאיות!

מאמר שמזהיר מהתופעה בה השלטונות מוציאים מהחוק מזונות במצבם הטבעי - מתמקדים בשקדים בקליפורניה שלאחרונה מחויבים בפסטור:

Raw industry insiders like Amsden worry that other foods may soon be caught in the crossfire of the mandatory pasteurization crusade. “Food is at the apex of our social, environmental and economic health,” says Amsden. “Every time we eat something, we are voting.” The more laws preventing consumer access to freshly-plucked-from-the-earth foods, the less voting power we have.

תתכוננו למהפכה הטבעונאית - טבעונאות נכנסת למיינסטרים.. :

When we talked to raw food hero Chad Sarno himself ..., he said, "Trends come and go because some celebrity is doing it and it's fashionable. I would rather call [raw food] a revolution."
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

30-יום עברו מאז עורכי העיתון המוזכרים לעיל בחרו לנסות טבעונאות - הנה הסיכומים שלהם
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

הפיות הטבעונאיות בלונדון (שירות ארוחות טבעונאיות) בכתבה מוזרה:
http://www.youtube.com/watch?v=DeeRCxeYd8g

מבקרים במסעדה של ג'וליאנו המוטרף:
http://www.brightcove.tv/title.jsp?title=769355969
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

השף והאקטיביסט פטריק הוגן - שטיפח אוכל טבעונאי באחת מ-14 המסעדות העומדות לרשות עובדי החברה "גוגל" - עזב את משרתו שם ועבר לטיפוח מזון בעבור חיות בר הנמצאות במחסה. ci]קראו את הסיפור המלא 9412500[/po]?nclick check=1
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

קארן נואולר עונה על 10 שאלות סטנדרטיות בראיון מצולם ב-4 חלקים:
http://www.youtube.com/watch?v=ycvnX8U2cmE
http://www.youtube.com/watch?v=K2TOJYvOKmQ
http://www.youtube.com/watch?v=[po]sZzMdL quFo[/po]
http://www.youtube.com/watch?v=SK7LeuEFxLs
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

בבלוג הטבעונאי של טנישה מארשל - היא מסכמת לדעתי בצורה מאד מכבדת ומאוזנת את ההתמודדות עם השתוקקויות והשאיפה ל-100%.
http://raw.tanishamarshall.com/2008/06/ ... -cravings/

"The main peace of advice I can give you is this: If you have a slip up, that is ok. What you need to remember is to never ever give up. It doesn’t matter if you had 10 slip ups this week, keep trying never ever give up and I promise you will win. If you find that one method is not working to reach your goal, try another. We can accomplish anything we put our mind to, but remember you must not ever give up, this is the key to obtaining your goals."
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

raw]סיפור קצר phworrr[/po].html של בעל בית הארחה צמחוני-טבעוני.. בסיפור מגיע זוג טבעונאי מבלגיה שמבקש אוכל חי.. מה שגורם לבעלים לחקור קצת את הנושא ולגלות את העולם המופלא במלואו! מסקנה - הולכים למסעדה או מלון? בקשו ארוחות טבעונאיות לא רק בשבילכם - אלא בשביל לתת הזדמנות לכל הצוות שמארח אתכם..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

DSC]+ 3819[/po].JPG
באני ברי המצחיקה מצהירה על עצמה: "אני מתחייבת ל-100 יום של מסע טבעונאי לשיפור הבריאות.. אני מקווה שאורח החיים הטבעונאי יעזור לי להלחם בהשמנה.. אני בת 37, שמנה, עייפה, ומוכנה לשנות את חיי."
באני כותבת הרבה בבלוג שלה שמשובץ גם בסרטוני מונלוג מבדחים משהו..
יש לה לא מעט מעריצים.. ובימים אלה היא מקדמת את אתגר-100-הימים הבא שמתחיל ב-1 לאוגוסט באתר RawFu (על משקל קונגפו). אנשים מצטרפים לאתגר בהמוניהם... כל אחד יכול להצטרף לאתגר הטבעונאי.. מאלה שרוצים להתרגל לאכול סלט אחד ביום ועד המאה אחוזניקים שרוצים לאכול 80-10-10.. תמצאו שם סביבה תומכת..

הנה סרטון
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

אתר טבעונאי חדש בעברית
טבעונאות - מהפכה בהרגלי התזונה
אין לי מושג מי זה אבל נשמע כמו מישהו צעיר.. יש שם מספר סרטונים עם תרגום לעברית! מומלץ.
עדיהו_הנביא*
הודעות: 8
הצטרפות: 13 יולי 2008, 01:10

מדור אוכל חי

שליחה על ידי עדיהו_הנביא* »

אופק, נראה לי שאתה שמת את הקישור- אני מחפש את האתר של הבחור השחור המגודל ואשתו הלבנה שעושים סרטונים וכו', עם ילדיהם..זוכר?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

עדיהו: http://www.thegardendiet.com/
ג'ינג'י וסטורם..
עדיהו_הנביא*
הודעות: 8
הצטרפות: 13 יולי 2008, 01:10

מדור אוכל חי

שליחה על ידי עדיהו_הנביא* »

D: תודה!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

מסעדה טבעונאית חדשה בבית לחם

Raw Love Cafe
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי with_passion* »

רוז סאבג' - האישה הראשונה שחוצה את האוקינוס השקט בחתירה בימים אלו ממש.. כותבת על טבעונאות בבלוג שלה
קצרמר הומורוסטי על תזונא 10 10 80 וויטמין L
טיבעוני*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 אפריל 2009, 11:00

מדור אוכל חי

שליחה על ידי טיבעוני* »

שלום לכולם! :0)
אני רוצה להיות טיבעונאי אבל צריך תמיכה וקצת עזרה ממכם.
האשים שכבר זה חלק ממי שהם. -ולא כל\רק מי שהםם-

אני חושב שזה יהיה נון בשבילי לעבור "בשלבים"
אז אשמצח לקבל טיפים ממכם.

כמו מאכלים טיבעונאים - דרכים להתמודד אם קושי שאולי יכול לווצר לי.
תודה רבה לכולם :0)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טיבעוני שלום,
לא ממש השארת פרטים לחזרה,
אתה מוזמן לשלוח לי מייל או משהו
[email protected]
או לבקר באתר הטבעונאות הישראלי (חפש בגוגל)
יאמי*
הודעות: 13
הצטרפות: 23 אפריל 2007, 19:00

מדור אוכל חי

שליחה על ידי יאמי* »

איפה הרשימה של כל דפי המתכונים החיים? אני לא מוצאת אותה בשום מדור :-(
יאמי*
הודעות: 13
הצטרפות: 23 אפריל 2007, 19:00

מדור אוכל חי

שליחה על ידי יאמי* »

שאלתי שאלה בדף חומוס חי ולא קיבלתי התייחסות,
הפניתי את תשומת הלב לכך בככר השוק ועדיין לא קיבלתי התייחסות,
מה, אף אחד לא יודע?!
אולי בכל זאת? אולי כאן תשימו לב? אני מנסה שוב:

_כמה זמן חומוס חי נשמר במקרר? אם הכנתי ביום חמישי, אני עוד יכולה לאכול את מה שנשאר?
(הקיבה שלי לא כ"כ רגישה, מצד שני אני בהריון)
תודה!_
לוונדר_סגול*
הודעות: 1068
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

משהו שמע או התנסה בצום מיצים שתומכת בו שושנה הררי?
שמעתי שמקבלים ממנה בדואר תוספי מזון לשבועיים ב 320 ש"ח
וגם הנחיות.
מה דעתכם? היא מוכרת? אפשר לסמוך עליה?
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מדור אוכל חי

שליחה על ידי מיכל* »

רק פגשתי אותה ולא עשיתי את הצום בעצמי, והיא נהדרת וקורנת אור. רבות עשו צומות איתה (אולי בעיקר דתיות מהאזור שלה) לא צריך להיות קשה למצוא מישהי שעשתה אצלה צום.
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

מדי כמה חודשים זה קורה -
אני מחפשת שמישהו אחר יכין עבורי אוכל טבעונאי. מסעדה, קייטרינג או סתם מישהו שרוצה למכור מאכלים טבעונאים מרהיבים.
וכל פעם שאני מחפשת - אני לא מוצאת...
קצה חוט יתקבל בברכה בדף האישי שלי. תודה.
מאור*
הודעות: 8
הצטרפות: 05 אוקטובר 2006, 10:44

מדור אוכל חי

שליחה על ידי מאור* »

אשמח לדעת מה גישתכם בנוגע למזונות שאינם נמכרים בגרסתם החיה: פירות יבשים, אגוזים, טחינה, תבלינים (האם קיימת גרסא חיה שלהם?) וכו'. להמנע? להכין בבית?
דני_וולפשטיין*
הודעות: 48
הצטרפות: 14 אוקטובר 2010, 18:24
דף אישי: הדף האישי של דני_וולפשטיין*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי דני_וולפשטיין* »

יש לא מעט מזונות המקובלים במטבח החי (הטבעונאי) שאינם (לפחות בדרך כלל) באמת חיים. רשימה אחת נמצאת ב http://www.tvuna.org/kitchen/ingredient ... w-but-not/
כלומר הם עברו איזשהו עיבוד בחום, או עברו הקרנה (כנראה רוב התבלינים שנמכרים בארץ, למשל). כך גם לגבי לא מעט אגוזים וכו' כמו שציינת.
השאלה מבחינתי היא מה המטרה שלך. רוב (אם כי לא כל) המומחים בתחום המזון החי טוענים שכדאי לאכול גם אגוזים (מושרים) ודגנים (מונבטים) - עד כדי 40% מהאוכל. אם לא - כנראה שרובנו לא נעמוד במזון חי לאורך זמן. כרגיל יש יוצאים מהכלל, ובכל מקרה חשוב להיות בהרבה הקשבה לגוף כדי לא לפגוע בו על ידי מעבר לתזונה מאד שונה - כפי שקרה ללא מעט אנשים. הדרגתיות, והתבוננות...
אישית, אני מעדיף להשתמש בכמויות קטנות בתוספות שאינן עונות על הגדרת המזון החי בכדי לתת טעם ועושר לאוכל שלי (בכל מקרה אני מנסה רק להגיע ל 80% מזון חי, אז זה עבורי ב 20% הנותרים). ומעבר לכך אני כן משתדל להכין כמה שיותר בבית, או לקנות גרסאות חיות (למשל טחינה מונבטת של אמארה, שכנראה בכבישה קרה).
עם הזמן גם ניתן למצוא הרבה דברים שקל וכיף להכין אותם לבד ואז יש לנו יותר שליטה על התהליך - טחינה משומשום שהונבט ונטחן לבד, שוקולד שהוכן בבית מקקאו עם קצת שמן קוקוס (בכבישה קרה)
וכן הלאה
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי גילית_ט* »

מחר סדנה טבעונאית להכנת גלידות ברחובות פרטים בדף הבית או בפייסבוק
http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 16&index=1
אמיר*
הודעות: 51
הצטרפות: 01 ינואר 2005, 17:36

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אמיר* »

שלום לכולם,
אתר נחמד יש כאן (סליחה על הפירסום הכפול כאן ובדף הבית, אני מקווה שכאן זה הדף הנכון, או שיש פורום יותר מתאים לפירסום השאלות?),
יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי כטבעוני, אולי תוכלו לעזור:
  1. האם ניתן לקנות בארץ קוקוס -צעיר- מתישהו מאיפשהו?
  2. האם אבקת חלבון מהמפ (hemp) חוקית בארץ לשימוש\יבוא פרטי מחו"ל לצריכה? אם כן, האם מישהו מכיר חנויות שמוכרות אבקת חלבון מהמפ ואולי עוד מוצרים אחרים מהמפ?
  3. מה זה לעזאזל cayenne pepper בעברית?
  4. האם אתם מכירים מישהו\חנות שמוכרים אגוזים, שקדים וזרעים אורגניים אמיתיים במחירים שפויים?
תודה מראש!
אמיר
Lacrimosus*
הודעות: 1
הצטרפות: 26 דצמבר 2010, 19:23

מדור אוכל חי

שליחה על ידי Lacrimosus* »

שלום לכם,

זקוק לעצה בנוגע לתזונה חיה דלת-שומן (או: 80/10/10) ומקווה שזו הבמה הנכונה. כיום, בריאותי הנפשית והפיזית תלויה לחלוטין במעבר לתזונה מסוג זה, ומדובר למעשה בהבדל שבין חיים ומוות. לצערי, אני תלוי בתמיכה משפחתית כדי לעשות את השינוי, ולא תתאפשר תמיכה ללא מטפל הדוגל בתזונה זו. האם מוכר לכם אדם כזה? לצערי, פניתי לאחרונה להייג'יניסט שהתנגד לתזונה זו, והתעקש לכלול בתפריט על בסיס יומי שומנים מרוכזים, מעט פירות מתוקים, שפע ירקות מאודים וכן לחם ודגנים מבושלים כדי ש"אתגעגע לאוכל". חוסר היכולת לעלות על דרך המלך לאחר שנים של מרורים: אכזבה של ממש.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שלום רב,
באופן אישי קשה לי לנקוט עמדה לגבי תזונה שכדו כי מעולם לא ניסיתי, אבל בוא נגיד שנראה לי שזה עובד רק אם אתה מאוד פעיל גופנית, אולי אפילו קצת "על קוצים". אבל זאת רק תחושתי.
בכל אופן, לגבי מטפלים שיסכימו להנחות אותך בדרך זאת:
ישנה קבוצת למידה/אימון/ליווי אינטרנטית בשם pathOfHealth. זאת למידה עם מנחים של ממש, בתשלום (נמוך).
למי חשבת לפנות? כי יש מספר מנחים לתזונה טבעונית בארץ. (אנסה להזכיר רק שמות של אנשים מאוד מנוסים)
שמעת על מרדכי הוכברג? על שושנה הררי? על הרב יובל אשרוב? זה השמות שקפצו לי לראש. את מרדכי פגשתי בעצמי פעם (לא בהקשר של ייעוץ תזונתי/רפואי), ועל שושנה והרב יובל שמעתי דברים מאוד טובים.
עורכת_קהילתית*
הודעות: 171
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 20:59

מדור אוכל חי

שליחה על ידי עורכת_קהילתית* »

אני מבקשת לשנות את שם המדור למדור אוכל חי

חלק מהדפים כבר שונה בעבר בהתאמה, בעקבות דיונים רבים, והגיע הזמן להשלים המלאכה. אערוך בהתאמה את שאר הדפים.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי בשמת_א* »

|Y|
סוף סוף.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אבל...
טבעונאות כולל גם אוכל מיובש, מוקפא, טחון, ואאל״ט יכולה לכלול גם מותסס וכבוש.
ההגדרה הכי קרובה שמצאתי זה ״אוכל לא מחומם מעל 40 מעלות״.
אני לא מאמינה שאפשר להגיע לשם ״נכון״ למדור הזה. הכי טוב שאפשר לצפות לו, לדעתי, זה להגיע לשם מוסכם על הרוב.
עורכת_קהילתית*
הודעות: 171
הצטרפות: 29 אוגוסט 2008, 20:59

מדור אוכל חי

שליחה על ידי עורכת_קהילתית* »

אני לא מאמינה שאפשר להגיע לשם ״נכון״ למדור הזה. הכי טוב שאפשר לצפות לו, לדעתי, זה להגיע לשם מוסכם על הרוב.
בכל הדיונים אוכל חי היה מוסכם על רבים. הוא גם בעברית תקנית, ומשתמשות בו קבוצות האוכלוסיה שאוכלות raw food שהיא אוכלת כל מה שציינת.

טבעונאות זה לא מושג בעברית. זאת המצאה של אופק בלבד. היא מעוררת כל כך הרבה התנגדות, שזה מספיק כדי לא להשתמש בה. אגב, המון מחוץ לבאופן אמרו לי שזו טעות בעברית ושזה מושג לא קיים.

אין לי בעיה עם "אוכל לא מחומם מעל 40 מעלות". אבל בחו"ל קוראים לזה פשוט raw food, כשהכוונה היא חי או גולמי.
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

לעניין השם, במסגרת העריכה של דפי עריכת/נבירת המדור נתקלתי בהודעה של מרב המתייחסת לשמות. לדבריה, לאחר בדיקה במילון אבן שושן השלם, על פין
לחם חי= כינוי ללחם שנאפה מקמח המכיל בתוכו את כל החומרים המזינים שבחיטה או בדגנים האחרים.
ירק חי = ירק הנאכל כשהוא בלתי מבושל.
ואפילו קדירה חיה= סיר שהמים או המזון שהושם בתוכו עדיין לא רתח או לא נתבשל.

אני סבורה שאפשר לשנות. למיטב זכרוני הובעה תמיכה בשם, בדפים ההם והוא מתאר במידה הטובה ביותר את סוג התזונה הנ"ל.
ציל_צול*
הודעות: 4588
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

מדור אוכל חי

שליחה על ידי ציל_צול* »

מביעה את הסכמתי לשם שכולל "חי". הרבה יותר מתאים בעיניי, למרות שבהחלט לא מאפיין
אוכל מיובש, מוקפא, טחון, ואאל״ט יכולה לכלול גם מותסס וכבוש.
ועדיין, לתחושתי זה יותר מתאים מ"נא".
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגמרי "חי". כפי שאמרתי כבר מי יודע כמה פעמים גם בדיונים דאז.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אוקיי, חוזרת בי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני בת 18. התחלתי לאכול אוכל חי לפני 4 חודשים, הייתי במשקל תקין. הבעיה היא שמאז אני כל הזמן יורדת במשקל.
איך אפשר לשמור על תזונה טבעונאית, לא לפוצץ את עצמי בשומנים, ועדיין לצרוך כמות מספקת של קלוריות ולא לרדת במשקל?
אם מישהו יוכל לעזור לי אני אעריך את זה מאוד!!! תודה רבה!!!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מדור אוכל חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יצא למישהו כבר לבקר בטבעונית החדשה בפרדס חנה? אני רוצה לסקר אותה לבלוג שלי http://premestrela.co.il
שליחת תגובה

חזור אל “טכניקות לעריכה”