הוזמנתי לעמוד.. תודה אלון! עמוד מאד נחמד. דווקא אני לא חזק על עשבי תיבול ומרפא.. יענו זה נחמד ואני משתמש פה ושם - אבל הפוקוס שלי זה יותר האוכל ופחות התבלינים. אז אם הייתי גר בעיר - עדיין הייתי מתמקד ב-
עלים ירוקים - למה? כי הכי קשה להשיג אותם טריים באמת או בכלל. יש מגוון מאד מצומצם של עלים בחנויות ובשוק (היהודי) ובמזג אוויר החם בד"כ הם מתעייפים בקלות ומאבדים את כוח הגברא עד שהם מגיעים לצלחת... אז איך לגדל ירוקים? קודם כל לאסוף המון זרעים. זה לא קשה בכלל - ללכת בעונה למצוא חוביזה, חרדלים, כף אווז, סרפדים, בר-כאן, כתימה, כוכבית - לשים בתוך שקית, להפוך, ולנער.. כל הזרעים נופלים לתוך השקית, להוציא את הצמח ולהמשיך את שיש שקית של תערובת זרעים גדולה במיוחד... אפשר גם לקנות זרעים כמובן - זרעים של תערובת לסלט, של מיזונה, ארוגולה, ברוקולי, חסות, כרוב, כרובית.. לקנות איפה שהחלקאים קונים - שיהיה בכמות ובזול. בשביל מקסימום מזון במינימום זמן, לגדל במגשים (צריך להשיג שקים של אדמה טובה) - ולגדל למעשה סלט בייבי. מגדלים צפוף וקוצרים כשהעלים קטנים. אם אתם בקטע של
עשב חיטה - מאד קל לגדל - זה גודל צפוף ומאד מהר (לדעתי אלו הסיבות העיקריות לפופלריות של הירוק הספציפי הזה, למרות שכל הירוקים הם superfoods). אם רוצים לגדל עלים גדולים יותר - אני מאד ממליץ על kale ו-collards בעציצים - אחרי שהצמח מתבסס, שלא כמו חסה, קוטפים את העלים הגדולים והוא ממשיך להוציא עוד ועוד לפעמים במשך שנים! (למרות שיצא יותר אם תשתלו מחדש כל שנה). אה אפשר גם נבטי חמניות..
הנה קצת תמונות להשראה:
+
+
+
+
scp]+ exp demo pics[/po]/
salad grns/gutters.JPG
+